今日放假同朋友去咗旺角行完街就有啲肚餓就去咗瓊華中心樓上有一間食無限時任食火鍋放題,岩晒一大班人聚會好地方,我地就點左Prime great 美國安格斯牛肉、西班牙冇激素豬肉片;成人:$298,用QR CODE 點菜快捷方便,店員安排咗我哋坐卡位,每張檯都有隔版分隔住,食得更安心!首先湯底就點左:藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋,鴛鴦鍋另加$48,未打邊爐前首先飲一啖湯頭,湯底十分濃郁,藥膳味濃厚,還有很多姬松茸菇配上軟嫩嘅雞肉!Prime great 美國安格斯牛肉:美國安格斯牛肉呈嫩紅色,牛肉味香濃肉質新鮮香滑;而西班牙冇激素豬肉片,切得薄身方便打邊爐,焯一焯就食得,肉質彈牙脂肪含量低!另外仲有午市火鍋料任食,我哋點左炸魚皮、響鈴、手工黑松露墨魚丸、午餐肉、萵筍、唐生菜等,而海鮮類就有蜆、聖子、生猛海蝦、白膳片、帆立貝等,店員都很快準確地送上檯,材料都十分新鮮甜味,岩晒要黎打邊爐,而最有特色就係黃金地瓜條,即點即炸,而且還有幾款shake shake粉俾你自己調配,我就揀咗甘梅粉及海苔粉,之後放落袋度shake shake去,地瓜條熱辣辣食很美味,一點都唔會感到肥膩!出面還有醬料可供配製;而飲

自己調配,我就揀咗甘梅粉及海苔粉,之後放落袋度shake shake去,地瓜條熱辣辣食很美味,一點都唔會感到肥膩!出面還有醬料可供配製;而飲品區就有自家製既黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡日月潭蜜香紅茶等,唔會太甜飲得健康!

最後甜品就點左Dreyers紅豆🫘抹茶雪糕及Movebpick朱古力雪糕,食埋雪糕捧住個肚離開,超抵食嘅午市放題!😋
+++++++++++++++
2022-09-04 109 瀏覽
要養生食係首要實行嘅所以同媽咪食台灣藥膳養生火鍋放題 去咗旺角嘅馬祖台灣養生涮涮鍋😋上到去見到係全層,店舖好大,地方好寬躺✨首先揀湯底,款款都係藥膳湯底,真係心心眼😍最後揀左藥膳蟲草花桃膠雞湯🐓雞湯好清甜滋潤,加埋「平價燕窩」桃膠女士最啱!夠晒養顏💕我地揀【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】🤤有美國SRF極黑和牛肩脊肉、Prime Grade 安格斯牛麵團、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片🐖全部都新鮮,肉味十足👍👍再點左是日精選海鮮、墨魚滑、凍豆腐同菜-羽衣甘藍同油麥菜、稻庭烏冬🍜海鮮充滿鮮味🈵有營養價值好高嘅羽衣甘藍🥬符合晒養生嘅主題👍🏻仲好驚喜有台灣味道-地瓜條,仲好貼心附上唔同嘅shake shake粉❤️飲品係自助形式,最愛嘅台式飲品應有盡有🥤媽咪超滿意今餐台灣藥膳養生火鍋放題,而且大家都好飽
要養生食係首要實行嘅
所以同媽咪食台灣藥膳養生火鍋放題
去咗旺角嘅馬祖台灣養生涮涮鍋😋

上到去見到係全層,店舖好大,地方好寬躺✨
首先揀湯底,款款都係藥膳湯底,真係心心眼😍
最後揀左藥膳蟲草花桃膠雞湯🐓
雞湯好清甜滋潤,加埋「平價燕窩」桃膠女士最啱!夠晒養顏💕
我地揀【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】🤤

全部都新鮮,肉味十足👍👍
海鮮充滿鮮味🈵
有營養價值好高嘅羽衣甘藍🥬符合晒養生嘅主題👍🏻
飲品係自助形式,最愛嘅台式飲品應有盡有🥤
媽咪超滿意今餐台灣藥膳養生火鍋放題,而且大家都好飽
2022-08-08
午餐
2022-09-01 125 瀏覽
⋆⁺₊⋆.馬祖無限時台灣養生涮涮鍋./ 7:30前離座 / $479 / 人.一走進大門,右手邊就是很有台味的醬料區:沙茶醬、火鍋醬油(通常台式火鍋醬油與香港的甜豉油味道有一點像)、自製辣椒(應該是新鮮小米辣切細長碎爆香)、還有好多其它款基本辛香料,挺多選擇的。.接著四、五大櫃的立式雪櫃:大推冷泡桂花烏龍、冷泡日月潭蜜香紅茶都沒有茶澀味;黑糖冬瓜檸檬茶很濃的冬瓜糖磚味。還有其它基本幾款蘇打飲品、茶品ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ ) ‹"ーᵎᵎ馬祖與其他火鍋店不同的是~它是無限時火鍋店!可坐3-4小時吃得夠本ㅋㅋ我們選了麻辣鴨血豆腐,立馬點了麻辣鴨血凍豆腐湯底˚ ༘♡煮個十分鐘,凍豆腐、鴨血變得非常入味。( ᵒ̴̶̷̥́ωᵒ̴̶̷̣̥̀ )食材中的六種肉片都試了一輪,每種豬肉與牛肉都至少是prime級以上,肉得肥瘦比例與質口感都挺不錯。火鍋配料選擇非常多,非常推手工墨魚丸!!彈牙鮮甜。.⌫ 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓.#旺角咔嚓
⋆⁺₊⋆

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
/ 7:30前離座 / $479 / 人

火鍋配料選擇非常多,非常推手工墨魚丸!!彈牙鮮甜。
⌫ 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
#旺角咔嚓
2022-08-30 2990 瀏覽
估唔到旺角都有一間無限時嘅台式火鍋放題店,位於瓊華中心11樓非常方便。可以由中午12點坐到凌晨零時零分,非常之抵食。 最啱好耐冇見嘅朋友一齊去,食嘢、傾偈,好啱大食王。餐廳環境非常舒適、乾淨、闊落,好大空間感。 比到一個好輕鬆嘅感覺。 現場飲品飲拎,除了常見的汽水飲品外。 還提供馬祖自家制的茶飲及保健飲品。現場飲品飲拎,亦有自家制的茶飲及保健飲品。馬祖提供19款湯底比我哋選擇,款款都非常養生,真係花多眼亂。 最後喜歡養顏嘅我們選了花膠雞煲。 雞煲好足料,湯底雞味超濃厚,花膠亦落足料,煲到湯底有膠質。 我哋叫咗最貴嘅「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐set」。有極級SRF激黑和牛肩脊肉, 極級Prime Grade 安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片。 牛肉脂肪比例平均,唔會太肥,肉質鮮嫩,好有牛肉味。黑毛豬好新鮮、肉色通透明亮、煮熟後好彈牙。濃濃嘅豬味浸入口中。魚和各種海鮮夠鮮味同新鮮。還會郁郁下。 所有疏菜都好脆爽、青綠、非常新鮮。仲有提供超健康嘅羽衣甘藍菜選擇。 用QR order 各種火鍋配料及食物非常方便,不用寫紙。 疏菜可直

馬祖提供19款湯底比我哋選擇,款款都非常養生,真係花多眼亂。 最後喜歡養顏嘅我們選了花膠雞煲雞煲好足料,湯底雞味超濃厚,花膠亦落足料,煲到湯底有膠質。

用QR order 各種火鍋配料及食物非常方便,不用寫紙。 疏菜可直達在中間位置自己任拎。 我哋不停咁爽叫,廚房都會好快會送到出來,滿足晒大胃王嘅願望。

最後,仲有幾款甜品選擇。movenpick 朱古力雪糕, dreyer’s 十勝紅豆宇治抹茶雪糕,dreyer’s 士多啤梨甜筒同kitkat 朱古力雪條。 超大滿足呢!
2022-08-24
2022-08-22 192 瀏覽
呢排工作壓力好大🥲特登請番半日假去食涮涮鍋(7點半前離座平D✌️)睇著D野碌下碌下咁 好治癒🤤食材同湯底都有好多選擇 岩曬我呢D揀飲擇食既人🤗飲品自己係雪櫃度拎就可以喇~有好多自家製飲品 最厲害係居然有熱飲 好貼心🥳手機掃QR code落單好方便 點左既食物好快就好整齊咁送到黎 衛生又準確👍冇出現過D唔係自己想食既野🫶薄切既黑毛豬好快就熟 肉質唔錯 口感好好 食到停唔到🤩點左好多唔同類型既火鍋配料 海鮮 蔬菜 全部都好新鮮乾淨 食得好安心🥳另外仲叫左小食 黃金地瓜條🍠($48 +1) 蕃薯條炸至外脆內軟 味道甜甜的 仲提供左4種Shake Shake粉作調味 超讚👏甜品只能1人叫1種(雖然全部都好想食)🫠 埋單果陣仲好貼心咁提醒我地記得要點🍨人均消費三百幾 食到飽 好抵食🫰

香港有好多台式火鍋店 但質素亦都有參差 要搵到一間乾淨企理 食物新鮮肉質靚嘅都唔係話咁易💆🏻‍♀️今次同朋友嚟到大量火鍋店林立嘅旺角瓊華中去11樓食馬祖無限時火鍋店 佢嘅主打湯底有麻辣湯同養生藥膳湯底 單單係湯地 已經有19款選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)佢地嘅藥膳湯底入面嘅用料更絕對唔馬虎 有十幾款藥材 紅棗、杞子等 藥用價值非常高+補🙊 而火鍋嘅配料足足有60款 可無限追加!有海鮮、手工台灣丸類,更會有鴨血、甜不辣、米血糕依啲台灣直送到港嘅配料台式食品店「馬祖」分店愈開愈多 除咗有養生湯麵館之外 最為熟悉一定是它家嘅火鍋店而馬祖這次進駐旺角瓊華中心 以無限時吃到飽形式打響旗號 讓食客慢慢享用美食 唔怕被職員催趕交檯 有充足時間與友人聚舊閒聊 食客更可以嘗試馬拉松式食足多個小時 保證能吃到飽!!環境以粉色系為主 檯與檯之間距離不會太近 座位闊落 而且設有卡廂座位 方便需要私密度高的來客 整體乾淨 光線亦都明亮!任食火鍋返有4款套餐 價錢由$239-598不等 豐儉由人 唔同套餐可以品味到唔同地方品質嘅肉類**(套餐鴛鴦鍋+$48)麻辣鴨血凍豆腐+台灣養生醉雞湯💰399/head極級ꜱʀꜰ極黑和牛肩

極級ꜱʀꜰ極黑和牛肩脊肉

極級ᴘʀɪᴍᴇ ɢʀᴀᴅᴇ安格斯牛勁脊

ᴘʀɪᴍᴇ ɢʀᴀᴅᴇ美國安格斯牛肉

西班牙無激素豬肉片**

火鍋前每檯都會贈送自家製嘅ꜱʜᴀᴋᴇ ꜱʜᴀᴋᴇ黃金地瓜條 ꜱʜᴀᴋᴇ ꜱʜᴀᴋᴇ粉有甘酶、蕃茄、香辣氹海苔4款口味 地瓜條炸得脆卜卜 大大條加上調味粉 非常惹味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🍲湯底:
麻辣鴨血湯 - 係一道辣味好濃厚嘅湯底 口味唔似四川嘅咁麻 又唔會過於死辣+鹹 所有野剛好 適合嗜辣者🌶入面有大量鴨血索曬湯超正

台式養生醉雞湯 - 濃郁嘅雞湯帶點藥材味 湯加入大量醉雞件 醉雞有酒香味 就咁飲湯都覺好正

🥩肉類:
*ᴘʀɪᴍᴇ ɢʀᴀᴅᴇ為特選42個月齡以下牛隻,不到2%牛肉得到這個評級*

🐮牛肉嘅油花平均 色澤好粉嫩粉嫩 亦唔會切得太薄 涮幾下好快熟 牛肉味好出同腍 (所以嗌咁好好多轉Xd)

🐷西班牙伊比利亞黑毛豬 口感柔軟 脂香濃郁 唔嚡口

依度啲肉打破咗任食一定會提供劣質肉嘅定律xd每片肉減會淨得啲肥膏

🦐海鮮:

海鮮除咗有蝦同魚 仲有是日精選海鮮拼盤揀 拼盤係沙白同蟶子 沙白全部大大粒 而且冇沙 蟶子都好辣鮮非常鮮甜🤤超級推介佢地海鮮

🥤飲品:

飲品方面有唔少選擇 其中更有4款自家製飲品 分別係黑瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶及冷泡桂花烏龍 非常解渴解油膩 最開心嘅係竟然有泰國嘅有汽水😳!!!

🍦甜品
甜品係每人一杯/枝雪糕 供應ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ/ᴅʀᴇʏᴇʀ’ꜱ/ᴋɪᴛᴋᴀᴛ讓整餐劃下完美句號

總結:餐廳衛生做得好好 落單係Qʀ ᴄᴏᴅᴇ自行落單 每張檯亦都有兩大壺湯底 讓食客自行加湯 減少同其他食客接觸嘅風險 而且上菜都好快 值得再次回訪🫶🏻

✨味道:8/10
✨環境:7.8/10
✨消費:~ 💰400/ʜᴇᴀᴅ

📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
2022-08-15
  • 極級ꜱʀꜰ極黑和牛肩脊肉
  • 是日精選海鮮拼盤
2022-08-18 173 瀏覽
放題😂😂今次就嚟到旺角呢一間樓上火鍋放題店試吓新嘢😋餐廳環境乾淨企理,全部座位都係卡位,可以同friend坐得舒舒服服咁吹水🦦-台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 我哋揀嗰個套餐係可以任食Prime Grade 美國安格斯牛肉+西班牙無激素豬肉片,仲各種前菜、精選肉類、炸物、手工配料、海鮮、蔬菜、火鍋配料、麵、仲有甜品🫶🏻🫶🏻-飲品同埋配料需要出去自助區攞,其他食物一概係用QR code落單,幾分鐘就會送到上嚟,超級快!!餐廳提供嘅飲品種類超級多,有各種自製冷泡茶,個人最推薦愛文芒果茉莉花茶,清新又解膩🔥-安格斯牛肉質素好好,肉質鮮嫩,有牛味,油脂分布均勻💜本人大推精選海鮮仲有黑松露墨魚滑😆呢兩樣真係必試,其他食物都好高質,性價比極高🦦🫶🏻
[馬祖台灣養生涮涮鍋 旺角]
📍地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
作為食肉獸嘅我周不時都會同friend去食binlo放題😂😂今次就嚟到旺角呢一間樓上火鍋放題店試吓新嘢😋餐廳環境乾淨企理,全部座位都係卡位,可以同friend坐得舒舒服服咁吹水🦦
台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐

2022-08-17 132 瀏覽
餐廳採用電話落單,職員上枱速度超快,而且齊單。我地揀左台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐,包任點Prime Grade 美國安格斯牛肉及西班牙無激素豬肉片。牛肉同豬肉片上到枱已經是解凍好了。肉有光澤,肥瘦均勻,食落質素不俗。值得一讚的是這裡的海鮮,全部高水準,很出色。蝦肉質彈牙,食多幾碟好快翻本。仲有比較少見的蟶子,雖則size不大,但乾淨冇泥,鮮味十足。還有鱔片,鮮嫰肥美。很少任食的火鍋店能做到這個質素。其他如雞件,大大件,食落嫩滑有雞味。其他手打丸,墨魚滑,台式凍豆腐,都不會將貨就價,全部逹到應有的水準。這裡的飲品應有盡有,首推自家制的黑糖冬瓜檸檬茶,完全有台式飲品店的水準。冬瓜茶甜度剛好,加上檸檬的清新酸味,我1人飲左2枝。食完一人仲可以揀一款雪糕,真係大滿足。
餐廳採用電話落單,職員上枱速度超快,而且齊單。

其他如雞件,大大件,食落嫩滑有雞味。

其他手打丸,墨魚滑,台式凍豆腐,

都不會將貨就價,全部逹到應有的水準。

食完一人仲可以揀一款雪糕,真係大滿足。
2022-08-17 115 瀏覽
-真正無限時吃到飽的高質任食火鍋!旺角區朋友聚餐好地方😎◾️#台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 HKD$498鴛鴦鍋+$48-麻辣鴨血凍豆腐(小辣)-藥膳養生花膠雞涮涮鍋吃台式火鍋必選麻辣鴨血湯底!多款香料帶來豐富的麻辣香涮牛肉特別好吃😋鴨血太好吃了我們還有加點呢🤭不太能吃辣所以選了小辣覺得可以吃到後期會比較辣一點🥵藥膳養生花膠雞蠻足料的湯底內的雞肉很嫩滑而且吸收了湯底的味道很香這湯比較清適合涮海鮮和丸類香脆的黃金地瓜條附上調味粉和shake shake袋好可愛🤣我們用了海苔味道的前菜還點了麻辣木耳和麻辣手帕青瓜兩款的味道都很到位而且清脆爽口👍🏻肉類幾款都蠻不錯 特別推薦兩款👇🏻-極級SRF極黑和牛肩脊肉濃濃的牛味軟滑的口感吃完油花香還充滿著口腔😍建議不用沾醬油吃-西班牙伊比利亞黑毛豬肉質比較爽的黑毛豬肉片涮久了也不會過硬搭配兩款湯底都好棒👍🏻海鮮類吃了白鱔片,帆立貝,海蝦和是日精選海鮮都很乾淨和新鮮的😋特別是白鱔味道很濃郁海蝦大隻又彈牙-手工三寶丸包含墨魚豬肉牛肉三款比較小顆但很好吃👍🏻-手工白菜豬肉餃皮薄足料 白菜和豬肉的比例剛好-沙茶牛肉味道香 肉質好滑😋-爆醬濃芝牛丸第一次吃芝士丸是牛肉
真正無限時吃到飽的高質任食火鍋
旺角區朋友聚餐好地方😎

◾️#台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 HKD$498
鴛鴦鍋+$48
-麻辣鴨血凍豆腐(小辣)
-藥膳養生花膠雞涮涮鍋
吃台式火鍋必選麻辣鴨血湯底!
多款香料帶來豐富的麻辣香

-西班牙伊比利亞黑毛豬
肉質比較爽的黑毛豬肉片
涮久了也不會過硬
搭配兩款湯底都好棒👍🏻

海鮮類吃了白鱔片,帆立貝,海蝦和是日精選海鮮
都很乾淨和新鮮的😋

味道香 肉質好滑😋
-爆醬濃芝牛丸
第一次吃芝士丸是牛肉的
很特別 裏面啲芝士好香濃🧀

其他還有蔬菜,菇類,白蘿蔔,鮮淮山,響鈴卷等…..
食材給我的感覺和印象都很好
所以也吃得很安心
感覺餐廳在食材衛生方面下了不少功夫👍🏻

飲料有罐裝汽水,冷泡茶和自家製的
推介愛文芒果茉莉花茶

明亮乾淨的 座位和通道都很寬闊
吃得放鬆自在又舒服😌
而且店員的介紹很詳盡用心
也願意解答問題 禮貌又客氣的👍🏻
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
📍 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
📞 2657 6628
🕐 11:00-22:00
2022-08-16 150 瀏覽
吾知道各位美食獵人最近打邊爐有咩選擇呢,牛大大?牛涮涮?牛魔王?呢兩日發現左有間新既台灣涮涮鍋,地點係旺角超級方便之餘,仲有多款惹味養生湯底,對於中意打邊爐既涮涮豬係新既主場,性價比高喔-台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $498•極級SRF極黑和牛肩脊肉•呢一抹黑黑和牛肩脊肉比其他店舖薄小小,但正正因為牛肩脊肉既部位肉質偏硬,呢到既薄到正正吾會淥完硬哂•極級Prime Grade安格斯牛頸脊•牛頸既部分一般脂肪多小小,所以都可以好快咁淥一下就可以上水,由於吾算厚肉多食都吾易濟•西班牙伊比利亞黑毛豬•最近食多左豬肉,黑毛豬就係新既豬肉選擇,口感本身有小小煙韌不過入口係嫩滑,絕對吾洗怕會鞋口•Prime Grade美國安格斯牛肉•一向大多既店舖都會提供安格斯牛,呢個套餐提供既牛係Prime Grade,咁美食家們,你要識食呢,仲等,食夠10盆先好走•西班牙無激素豬肉片•提供無激素豬肉既店舖吾多,馬祖有提供無激素豬,如果怕成日食激素豬既小獵人,食呢一款啦,雖然係無激素,但肉質都好嫩嫁而且每一塊都吾會好大塊,細細塊一啖 正喔鴛鴦鍋 (+$48)養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋+台灣麻辣雞肉涮涮鍋,今次分別叫左

台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $498
•極級SRF極黑和牛肩脊肉•
•極級Prime Grade安格斯牛頸脊•
•西班牙伊比利亞黑毛豬•
•Prime Grade美國安格斯牛肉•
•西班牙無激素豬肉片•

鴛鴦鍋 (+$48)
養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋+台灣麻辣雞肉涮涮鍋,今次分別叫左一辣一吾辣湯底,可以同時食到2種吾同口味,蟲草花既湯底比較清淡,而且比較容易食到食材既鮮味,麻辣雞就比較上濃味同咸小小,吾需要太多調味料就咁食會比較好

黃金地瓜條(+$48)
馬祖有自家製黃金地瓜條,店舖仲有提供Shake Shake 粉比各位小獵用Shake喔,有蕃茄味、紫菜味、話梅粉味、麻辣味,最後決定 分4份 Shake哂咁多口味
  • 黃金地瓜條
  • 甜品
圍爐取暖最忌心急,狼吞虎嚥咁食係欣賞唔到食物嘅真味。今次試呢間嚟自台灣嘅佳麗係無限時嘅,可以一開店1200開始一路食到0000(given你個肚係一個黑洞),就算唔得$300零蚊坐返幾個鐘慢慢食都抵。餐廳風力十足,建議帶件外套,如果唔係以為去咗北極,可能因為咁所以竟然有熱飲提供,貼心!另一加分位係提供隔油嘅羹,唔擔心食到後期個湯太油。𖦹 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $399♙ 藥膳花膠雞涮涮鍋 + 爆漿熔岩芫茜豆腐鍋 +$48 先講湯底!花膠雞湯底清甜帶淡淡嘅藥材香,滋補養生;芫茜湯底勁多芫茜,多到唔洗錢咁,放咩落去都會有陣特濃茜味,literally so west。﹆Prime Grade安格斯牛頸脊﹆美國SRF極黑和牛肩脊肉﹆西班牙伊比利亞黑毛豬﹆西班牙無激素雞豬肉片肉類質素很令人滿意,每碟都有好多片,顏色非常靚,尤其推薦有咬口、少脂肪嘅牛頸脊,食落牛味濃郁,口感奇佳。其餘配料選擇多,咩類型都有,比較驚喜係連海鮮都係任食,特別要記低黑松露墨魚滑、各款手工丸、鴨血同埋罕見嘅米血糕 。飲品方面有幾款自家製茶飲,包括冷泡日月潭蜜香紅茶、黑糖冬瓜檸檬茶以及冷泡桂花烏龍,健康解膩。食火鍋前仲

𖦹 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $399
♙ 藥膳花膠雞涮涮鍋 + 爆漿熔岩芫茜豆腐鍋 +$48

﹆Prime Grade安格斯牛頸脊
﹆美國SRF極黑和牛肩脊肉
﹆西班牙伊比利亞黑毛豬
﹆西班牙無激素雞豬肉片
肉類質素很令人滿意,每碟都有好多片,顏色非常靚,尤其推薦有咬口、少脂肪嘅牛頸脊,食落牛味濃郁,口感奇佳。其餘配料選擇多,咩類型都有,比較驚喜係連海鮮都係任食,特別要記低黑松露墨魚滑、各款手工丸、鴨血同埋罕見嘅米血糕 。飲品方面有幾款自家製茶飲,包括冷泡日月潭蜜香紅茶、黑糖冬瓜檸檬茶以及冷泡桂花烏龍,健康解膩。食火鍋前仲有shake shake蕃薯條食,食完每人可以揀返一款甜品作結,dreyers甜筒、movenpick都有可以任揀,開心。
2022-08-11
邊個話夏天唔會打邊爐打邊爐係一個冇分四季既活動,想打既時候通常都搵d放題邊爐,今次約左朋友黎呢間無限時既馬祖,係我第二次黎,無限時既好處就係可以慢慢食,邊食邊吹水,唔洗趕進度啊嘛🤘🏻.台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐有4⃣️款,最平套餐每位HKD239咋!今次我地揀左第二級,7:30pm前離座先HKD319🤩落餐之後每枱會送一份炸蕃薯條,炸到金黃色之餘幾香蕃薯味,而且仲有四款shake shake粉,甘梅味、海苔、番茄、麻辣,個人比較鍾意甘梅同麻辣,酸酸甜甜同蕃薯好夾!🍠重點就係套餐到底包咩肉?對我黎講第二級已經好豐富,套餐內任叫極級Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片🫡 每片肉唔會淨係得d肥膏已經加分,另外我地都一致覺得豬肉超好食,好嫩滑,絕對值得大家點都叫一碟試下!除左肉之外打邊爐最緊要係湯底,呢度有19款鍋底揀,其中有麻辣鴨血凍豆腐、台灣養生醉雞、爆漿溶岩芫茜,每款都好吸引,就算可以揀鴛鴦鍋我都選擇困難症發作🙀我地今次揀左藥膳椰子雞同台灣古早牛肉湯底,椰子雞個邊主要有一件件嫩滑雞腿熬同椰子,椰子味道濃郁啱曬一家大
邊個話夏天唔會打邊爐

除左肉之外打邊爐最緊要係湯底,呢度有19款鍋底揀,其中有麻辣鴨血凍豆腐、台灣養生醉雞、爆漿溶岩芫茜,每款都好吸引,就算可以揀鴛鴦鍋我都選擇困難症發作🙀我地今次揀左藥膳椰子雞同台灣古早牛肉湯底,椰子雞個邊主要有一件件嫩滑雞腿熬同椰子,椰子味道濃郁啱曬一家大細;古早牛肉則有少少藥材味,但一d都唔苦,仲有牛肋條熬湯,夾左舊試以為會好孩點知都仲軟同有少少筋👍🏻

配料有數十款,海鮮、花膠、手工肉丸,多款蔬菜,我最鍾意就係黑松露墨魚滑,超彈牙!而飲品有冷泡茶之外,仲有汽水同暖飲,當中推薦黑糖冬瓜檸檬茶,好解膩!

最後又點少得甜品甜品有Movenpick雪糕、KitKat脆皮雪糕批、Dreyers紐紋脆筒同宇治抹茶十勝紅豆雪糕,包保食到飽先走🤰🏻
馬祖台灣養生涮涮鍋
地址|
📍分店:荃灣、元朗
午餐
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
呢間火鍋最吸引嘅地方就係 不限時👏🏻真心可以慢慢嘆😌同埋呢度除左飲品係自己出去拎之外其他野食全部都係qr code落單👏🏻衞生之餘仲岩哂懶到死嘅我🤡仲有環境都坐得幾舒服坐位好闊落✨極級Prime Grade安格斯牛頸脊套餐✨ $398 🥩湯底有超過十款選擇👅(鴛鴦鍋 +$48)麻辣湯嘅香同辣係岩岩好🤤食得出湯底有好香肉味但又唔會好油膩👍🏻養生鍋係好清甜嘅雞湯味🐓☺️無乜話好重藥材味就甘飲個湯都好正😻想講d牛肉都好高質套餐可以任食極級Prime Grade安格斯牛頸脊同牛肉☺️牛頸脊非常推介😋脂肪分佈平均肉味香濃肉質好腍👍🏻火鍋配料我推介丸類細細粒但味道好同超彈牙面海鮮類嘅蜆同蟶子仔都乾淨無沙海蝦同魚類都新鮮👍🏻飲品推介自家制冷泡茶我最鐘意冷泡桂花烏龍🌼茶味清香非常解渴😎每人都包埋一個雪糕做甜品有haagendaz/movenpick/dreyers選擇作為完滿的結束💕🥰

呢間火鍋最吸引嘅地方就係
不限時👏🏻
真心可以慢慢嘆😌

同埋呢度除左飲品係自己出去拎之外
其他野食全部都係qr code落單👏🏻
衞生之餘仲岩哂懶到死嘅我🤡
仲有環境都坐得幾舒服坐位好闊落

湯底有超過十款選擇👅
(鴛鴦鍋 +$48)

麻辣湯嘅香同辣係岩岩好🤤

茶味清香非常解渴😎

每人都包埋一個雪糕做甜品
作為完滿的結束💕🥰
2022-08-13 136 瀏覽
夏日雖然熱辣辣,但香港人真係好鍾意食火鍋,周圍都可以見到唔少火鍋店,無論港式,台式定係日式嘅火鍋總有一樣你會鍾意🙈今次黎到呢間馬祖台式涮涮鍋,最特別係佢可以無限時任飲任食,唔會受時間限制,唔洗咁大壓力趕頭趕命咁🙈最重要係佢地座位好闊落舒適,空間感都夠,餐廳環境都非常整潔,食物種類選擇多,CP值好高👍🏻火鍋主要有4款唔同肉類種類嘅套餐,而湯底方面都有19款咁多!!切合返唔同人嘅口味👍🏻我地揀左藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋及麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋,每個湯底用料好足,最驚喜係個牛肉鍋入面多舊牛肉都超大舊,非常入味😋火鍋配料方面選擇多,有近百款火鍋料:肉類🥩、手工丸餃類🥟、海鮮🦐、蔬菜🥬及粉麵🍜👏🏻自己有幾款火鍋料係最鍾意食嘅,包括:極級SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬Prime Grade 安格斯牛頸脊台灣鴨血爆醬濃芝牛丸飲品方面有自家製嘅台式飲品、罐裝及紙包飲品,亦有提供暖嘅紙包飲品,迎合唔同客人需要,而我最推介係黑糖冬瓜檸檬茶,甜得黎帶少少酸,非常開胃又解渴😋甜品方面每人只限點一款,係我最鍾意食嘅Movenpick,仲有Dreyer's呀,可惜只可叫一款🙈如果唔係一定可以食好多個🤣

自己有幾款火鍋料係最鍾意食嘅,包括:
極級SRF極黑和牛肩脊肉
Prime Grade 安格斯牛頸脊
台灣鴨血
爆醬濃芝牛丸

2022-08-09
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 甜品
我同朋友都好鍾意打邊爐🍲,大熱天時都無阻我哋嘅興致,星期日就幫襯咗位於旺角瓊華嘅「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」。估唔到下午時段,餐廳都近乎全場滿座,而且客源涵蓋後生以至長者,人氣超高的👏。另一邊廂,餐枱夠晒大張,啱晒食放題。我哋揀咗牛頸脊套餐🐮,週末夜晚七點前埋單只需$329位,仲要係真正無限時吃到飽。餐廳採用QR Code落單,上菜速度勁快,所以驟眼間就嗌到成枱都係。打邊爐前,先來小食:黃金地瓜條💛🍠🍟,蕃薯條炸至外脆內軟,味道甜甜的,另外更有多種Shake Shake粉作調味。涮涮鍋湯底有超過十款選擇,鴛鴦鍋加$48,我哋要咗藥膳椰子雞併麻辣蕃茄牛肉(小辣)。前者椰子香四溢🥥,味道清甜,適合淥菜同丸類。後者嗰款相反,蕃茄味濃郁🍅,調和咗辣度,小辣易入口。再者,個爐火候掂當,啲嘢好快淥熟!套餐包嘅兩款牛質素唔錯🥩,最起碼大大片、唔會太薄,食落有質感。牛肉肥瘦均勻,肉味亦都強,兩款肉整體分別唔大,各有千秋。黑色碟係Prime Grade安格斯牛頸脊,而白色碟就係Prime Grade美國安格斯牛肉。我哋試咗其中一款豬🐷:西班牙伊比利亞黑毛豬,味道OK嘅,但脂肪位稍為多咗啲。除咗肉之外,海
黃金地瓜條
涮涮鍋湯底有超過十款選擇,鴛鴦鍋加$48,我哋要咗藥膳椰子雞麻辣蕃茄牛肉(小辣)。前者椰子香四溢🥥,味道清甜,適合淥菜同丸類。後者嗰款相反,蕃茄味濃郁🍅,調和咗辣度,小辣易入口。再者,個爐火候掂當,啲嘢好快淥熟!
Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade美國安格斯牛肉
海鮮
除咗肉之外,海鮮都係任點任食。是日精選有蟶子生猛海蝦,🦐啲蝦好新鮮,口感彈牙。
手工配料方面🍡,我哋嗌咗梅菜豬肉丸麻辣牛丸,估唔到每份有四粒,好彩細細粒。梅菜豬肉嗰粒幾夾,另一粒麻辣就好鬼辣🌶。此外,黑松露墨魚滑好正(無影相),口感爽彈,黑松露勁香。
足八吋長蟹棒
火鍋食材款式繁多,兼且唔係行貨。🦀足八吋長蟹棒好值得嗌,超市買都唔平,淥完唔易散,口感佳。🖤墨汁香腸可算係台灣食材,而墨魚腐皮卷就相對普通,略嫌口感偏淋。🧀醬爆濃芝牛丸高質,牛丸本身好彈,入面爆晒漿,超級流心。
每款食材份量都唔少,擺盤整齊。由左上數起分別係花膠片鮮萵筍海鮮菇栗米件牛柏葉同埋雜菇拼盤🍄。蔬菜類味道天然鮮甜,特別係粟米,啲菇都幾好。牛柏葉響鈴(無影相)就係索湯之選。
油麥菜
本身油麥菜就冇乜好介紹🥦,但我想強調啲菜洗得好乾淨,而且塊塊葉都好翠綠,實在難得。
飲品方面🥤,大大個雪櫃幢咗喺度,佢有四款自家製泡茶,包括桂花烏龍愛文芒果茉莉花茶黑糖冬瓜檸檬茶同埋日月潭蜜香紅茶。我全部試晒😛,其中無糖嗰兩款(即烏龍同紅茶🍵)比較清新,亦可解膩。
最後仲有甜品🍨,但就唔係任點,按人頭計。雪糕款式有齊幾個大牌子,例如Häagen-Dazs、MOVENPICK同Dryers等。
餐廳自助區只係放置咗醬料吧湯底瓶,咁樣其實仲好,冇開放式凍櫃,衛生得多👍。
總括嚟講,而家市面上開咗唔少台式任食火鍋店🇹🇼,雖然大家有唔少共通點,不過我認為馬祖喺各方面都較為優勝。火鍋食材多選擇、質素高😋,全部都係任食,絕無花假啊。溫馨提示:食物份量有啲難預,加上無限時,建議可以慢慢嚟~。
黃金地瓜條
Prime Grade安格斯牛頸脊