2022-10-13
平時啲任食邊爐全部都限時,滿足唔到我呢啲鍾意慢慢食嘅人🥲見到呢間火鍋店寫明冇限時覺得好吸引,同媽咪去試吓先~我哋揀咗個每位$498嘅餐,已經可以食到極級SRF極黑和牛肩脊肉😍相當吸引~湯底方面都好多選擇,鴛鴦要加$48,我哋揀咗藥膳椰子雞同埋麻辣鴨血凍豆腐鍋,湯底好有誠意,入面都有豐富嘅湯料😋麻辣湯仲愈食愈辣😂出面嘅醬料區好企理,選擇都好多!而飲品除咗罐裝飲品外,有四款自家製飲品,私心最鍾意冷泡桂花烏龍同埋黑糖冬瓜檸檬茶😍仲好貼心咁有埋暖櫃,有暖笠笠維他奶,啱哂唔飲得凍嘢嘅朋友👍肉類方面,梗係叫和牛啦😆一睇都知肉質好軟淋,而且啲油脂好均勻,我同媽咪都好滿意呢個牛肉質素,另一隻牛頸脊就有咬口啲,但牛味都幾濃~呢度係用QR code落單,啲配料好多選擇,無論蔬菜、丸類、海鮮都比其他火鍋店齊全~最有驚喜係海蝦,隻隻都好大隻又生猛,食落口好彈牙!另外覺得佢啲蜆都好好食,全部菜都係好新鮮嘅~坐低嗰時都有留意到呢度有啲shake shake粉for地瓜條,我揀咗甘酶粉同埋海苔粉,本身地瓜條都好甜好香脆,加埋shake shake粉就更有玩味,又好味😋食到最後,每人會有一個雪糕,好少見有Dreyer
食到最後,每人會有一個雪糕,好少見有Dreyer's甜筒,好滿足😆
呢餐有得慢慢嘆,唔會因為無限時而將貨就價,加上每位店員都好有禮貌,我覺得非常滿意😆