2022-10-06 71 瀏覽
#星星之食評▪️ ▪️ ▪️好中意食台灣火鍋嘅星星,知道有個無限時嘅養生涮涮鍋,真係好想食下!佢就係叫「馬袓無限時台灣養生涮涮鍋🐴」🎉▪️ ▪️ ▪️點解我咁中意台式火鍋呢?因為我覺得台式火鍋有種獨特嘅麻辣味,仲有,就係無限嘅鴨血😍真係諗到都興奮!所以我必點嘅係麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋🌶濃濃既麻辣湯初時食落還好,然後愈食愈辣,愈食愈爽!鴨血香滑有台灣味!加埋蜂巢豆腐吸哂麻辣汁,真係好過癮!▪️ ▪️ ▪️由於野食太多,精選幾樣必揀項目比大家~記得點啊❤️⭐花膠片-女生美顏之選,夠哂養生,爽口、有咬感!⭐️手工黑松露墨魚滑-對於墨魚情有獨鍾,墨魚滑有咬口,加埋黑松露,帶出墨魚鮮味~ ⭐️蜆-夠新鮮爽甜,必點之一⭐️自家製手工韭菜餃-自家製已經睇到誠意!韭菜餃皮薄餡靚,真心好食!⭐️⭐️鴨血-點個鴨血都比七舊你,完全唔孤寒!個人認為,鴨血比較襯麻辣!簡直絕配!中意鴨血嘅你食個夠!⭐️黃金地瓜條-估唔到邊爐都有地瓜條!仲要有shake shake粉!麻辣粉、海苔粉、甘酶粉、蕃茄粉,滿足唔同口味嘅大家~ ⭐️鮮萵荀-菜,我好中意揀萵荀,爽口~ 正!⭐️豬肚-豬肚肉質又厚又爽,要點呀😃⭐️帆立貝-新鮮又好食!想一點再點!⭐️飲品-有自家製茶
#星星之食評
▪️ ▪️ ▪️
好中意食台灣火鍋嘅星星,
知道有個無限時嘅養生涮涮鍋,
真係好想食下!
佢就係叫「馬袓無限時台灣養生涮涮鍋🐴」🎉
▪️ ▪️ ▪️
點解我咁中意台式火鍋呢?
因為我覺得台式火鍋有種獨特嘅麻辣味,
仲有,就係無限嘅鴨血😍
真係諗到都興奮!
所以我必點嘅係麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋🌶
濃濃既麻辣湯初時食落還好,
然後愈食愈辣,愈食愈爽!
鴨血香滑有台灣味!
加埋蜂巢豆腐吸哂麻辣汁,
真係好過癮!
▪️ ▪️ ▪️
由於野食太多,精選幾樣必揀項目比大家~
記得點啊❤️
⭐花膠片-女生美顏之選,夠哂養生,爽口、有咬感!
⭐️蜆-夠新鮮爽甜,必點之一
⭐️⭐️鴨血-點個鴨血都比七舊你,完全唔孤寒!
個人認為,鴨血比較襯麻辣!簡直絕配!
中意鴨血嘅你食個夠!
⭐️鮮萵荀-菜,我好中意揀萵荀,爽口~ 正!
⭐️豬肚-豬肚肉質又厚又爽,要點呀😃
⭐️帆立貝-新鮮又好食!想一點再點!
⭐️飲品-有自家製茶飲,黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶,飲品種類夠哂多!飲左台式茶先有放假嘅感覺!
⭐️甜品-有瑞士Movenpick 雪糕😱😱omg!!點解個放題咁正架!食埋依個甜品,真係非常圓滿!
▪️ ▪️ ▪️
呢個放題非常滿意!
而呢個放題一個好特別嘅一點!
就係無限時🤣
店員同我講,有人入來打邊爐,
真係會坐到收工架🙈
不過就要睇你,想唔想keep住個優惠時間啦🤣
因為真係第一次見放題唔限時,有趣有趣!
▪️ ▪️ ▪️
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2022-10-05 77 瀏覽
終於有時間同老豆去佢喜歡的馬祖打邊爐, 之前去過荃灣已經很喜歡今次同佢講旺角呢間好多人讚佢即話好。💓我地選擇左台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐套餐無限時 ,而且七點半前離座會有八折👍🏻座低無耐每枱會奉送一客 黃金地瓜條 比大家玩Shake,有4包口味,我就喜歡海苔味。🥘 藥膳花膠雞涮涮鍋 ~ 4至5件花膠, 雞件好嫩滑藥材味香濃。🥘 麻辣番茄牛肉涮涮鍋 ~ 估佢都幾麻幾辣好夠刺激。🥩 極上Prime Grade霜降牛小排 ~d 雪花紋夠哂靚, 入口軟腍幼滑,忍唔住叫左3 round 。🥩極級Prime Grade安格斯牛頸脊 ~ 有口感牛肉味濃。🐽西班牙伊比利亞黑毛豬 ~ 豬肉質感係偏爽口,口感好正喎!🐽西班牙無激素豬肉片 ~ 油脂夠甘香軟腍。是日海鮮🦐 生猛海蝦 ~ 必點大大隻好新鮮,叫左幾round 都係咁大隻爽甜。🍢 爆醬濃芝牛丸 ~ 牛味都濃彈牙中間帶點芝士。🍢 香芋丸 ~ 入面果層d 香芋好掂。🥬 打邊爐最愛的蔬菜一定係食羽衣甘藍和粟米啦!我地拎左桂花烏龍,幫忙解油膩,最後食Movenpick 雪糕做結尾。

🥘 麻辣番茄牛肉涮涮鍋 ~ 估佢都幾麻幾辣好夠刺激。

🐽西班牙伊比利亞黑毛豬 ~ 豬肉質感係偏爽口,口感好正喎!
🐽西班牙無激素豬肉片 ~ 油脂夠甘香軟腍。

是日海鮮

🍢 爆醬濃芝牛丸 ~ 牛味都濃彈牙中間帶點芝士。
🍢 香芋丸 ~ 入面果層d 香芋好掂。

🥬 打邊爐最愛的蔬菜一定係食羽衣甘藍和粟米啦!

2022-10-04 30 瀏覽
秋風起終於有少少秋天感,心思思又掛住火鍋🍲的我來到台灣….是台灣餐廳🍴品嚐了富有特色的「養生涮涮鍋吃到飽套餐 」!養生花桃膠雞涮涮鍋火鍋🍲都可以健康一點又滋潤一下!湯料真的好足料, 有多塊花膠、又有新鮮生雞肉直到滾熟 特別滑口!肉類牛同2款豬肉可以無限追加 : 美國SRF極黑安格斯牛肩脊肉 / Prime Grade 美國安格斯牛肉 / 西班牙無激素豬肉片 / 西班牙伊比利把黑毛豬肉質高水準,牛脂分佈平均,色澤光鮮除左肉類外仲有多款海鮮、蔬菜🥬自家製丸類等等好豐富!🇹🇼馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

養生花桃膠雞涮涮鍋

肉質高水準,牛脂分佈平均,色澤光鮮
除左肉類外仲有多款海鮮、蔬菜🥬
自家製丸類等等好豐富!

🇹🇼馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2022-10-03 68 瀏覽
最近既早上都開始感受到秋風起既清涼感,秋天黎既同時亦代表食火鍋既日子黎啦!!為左迎接秋天既黎臨先食返個台式涮涮鍋!台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 hkd$319養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋鍋底既選擇有好多款,每一款既口味同特色都唔同一定啱你既口味.今次就揀左養生系列既湯底,幫秋天既到來打定底滋潤一下.湯底內既湯料好足,新鮮生雞肉入鍋直到滾熟.湯底清甜唔油膩而且雞湯味好香.肉類一共有2款牛同2款豬肉可以無限追加.(美國SRF極黑安格斯牛肩脊肉 / Prime Grade 美國安格斯牛肉 / 西班牙無激素豬肉片 / 西班牙伊比利把黑毛豬)2款美國安格斯牛都好驚喜!2款既肉質都好高水準,牛脂分佈平均而且色澤好光鮮.放入鍋內後夾起又唔會好易散,入口肉質唔會粗糙,香滑又帶肉既嚼感.自家shake shake 黃金地瓜條店內特別自家製既黃金炸地瓜條,新鮮即炸,炸得香脆唔會過油膩.粗身地瓜條味道香甜,帶住濃厚蕃薯香.再配上4款shake shake粉放入袋內shake又帶出另一番風味.火鍋配料同樣豐富,除左肉類外亦有海鮮可以點!蜆肉同蟶子仔都無沙.丸類細細粒一口size唔會太佔胃內既quota.丸類質感彈牙而且

台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 hkd$319

養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋

肉類一共有2款牛同2款豬肉可以無限追加.

自家shake shake 黃金地瓜條

丸類細細粒一口size唔會太佔胃內既quota.丸類質感彈牙而且都好香.最特別係麻辣牛丸,麻辣味夠香好惹味.

午餐
  • 美國SRF極黑安格斯牛肩脊肉
  • 黃金地瓜條
2022-10-02 406 瀏覽
由於youtuber 肥仔陳👱🏻‍♂️效應,心血來潮想試吓啲間無限時嘅火鍋放題。今日係國慶日,明知多人在冇book位嘅情況下試吓walkin得唔得。我哋下午3:45左右到,前面有一張飛我哋係第二張,等到4:30先有得入。7:30之前交枱有8折,但我哋就係想試吓無限時慢慢打邊爐,所以都揀左正價。佢有好多價位,我哋揀左第二級$398 (假日再加$10),啲個價位就係極級Prime安格斯牛頸脊,算係中規中矩。湯底有好多選擇,因為之前食得太多麻辣鍋,今次就揀個唔辣嘅「田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋」。個湯底好多料亦好濃郁,甜甜地好有蕃茄味。一開始佢會送上個shake shake 蕃薯條,有幾款口味嘅粉俾你揀。幾好食蕃薯好甜,但我哋食1、2條就夠,要留肚食其他野,其實都真係幾浪費,應該份量可以少啲/按要求先上。極級Prime安格斯牛頸脊👍🏻👍🏻👍🏻有牛味,亦幾淋,但未至於會一想再食果種。淨係睇個樣都知道唔係屬於好靚果種。而且唔知係咪想控制成本,師傅切得超薄幾乎一夾就爛,口感上會差啲。放落湯碌幾下5秒左右就要夾起,否則會「鞋」西班牙伊比利亞黑毛豬👍🏻👍🏻👍🏻好有豬味,幾好食。一樣係切得好薄,所以要注意碌嘅時
田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋

蕃薯條

極級Prime安格斯牛頸脊👍🏻👍🏻👍🏻

西班牙伊比利亞黑毛豬👍🏻👍🏻👍🏻
好有豬味,幾好食。一樣係切得好薄,所以要注意碌嘅時間,太熟就會變「鞋」。

手工丸配料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啲個反而係我最欣賞嘅地方,佢有多款手工丸,包括梅菜豬肉丸、松露墨魚丸/滑、麻辣牛丸,好彈牙亦都有肉味。可惜佢冇蝦丸(可能又係成本嘅考慮?)
丸之外仲有幾款自家製餃子,都係幾好食的。丸同餃子都推薦一試

海鮮類👍🏻👍🏻
有蝦、BB蟶子、蜆、鱔片、脆肉鯇、花膠片、帆立貝、雪藏魚柳
蝦都幾大隻同新鮮但冇蝦味(因為唔係海蝦)。蜆都新鮮可以食,蟶子超細隻而且冇味的,唔推薦。鱔片/脆鯇片切得太薄,完全冇口感亦冇鮮味。其他海鮮例如花膠、帆立貝、魚柳都係啲下價貨色,同$200 任食火鍋放題果啲冇分別,唔食唔會可惜果種。
海鮮類

海鮮
飲品同其他嘅火鍋放題店一樣,除了汽水紙包飲品外,都會有幾款自家製茶類飲品。較特別嘅係佢設有暖飲品區,有熱維他奶、熱茶(紙包)。

跟住就係啲一般野例如蔬菜、麵類、魚皮響鈴等等就唔介紹了,都係普普通通(台灣凍豆腐唔推薦,好似食麵筋咁,並唔係蜂巢豆腐應有嘅質地)

甜品有movenpick雪糕、dryers甜筒,但每人限食一杯。
甜品

其實食咗2個鐘啲食物已經試過晒,牛豬okay但又唔會想不停添加果種,丸好食但每款試左兩粒就夠,海鮮唔太鮮,其他火鍋配料都係好一般唔會想encore。4點半入座7點其實都食完,後悔揀左無限時,早知揀7點半前離座有8折,最後我哋慢慢食坐到9點半先走🤣 算係食左5小時抵番,肚皮飽了,但口福就唔係好滿足,因為冇嘢係好好食(包括牛)…基本上你係冇可能食得返本,係靠「時間」上抵番。

總結:雖然係無限時放題,但食物種類同質素都係一般般。建議一早book枱食lunch,咁你可以一直打到天黑仲有8折。如果打算夜晚食火鍋放題,同價錢有更好選擇,唔推薦啲間。

食物:❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️
服務:❇️❇️❇️
價錢:❇️❇️❇️
翻兜指數:❇️
2022-10-01
田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
2022-09-29 88 瀏覽
人少少,有間可以無限時既火煱放題,可以坐耐一些,放題黎講食物算係唔錯,不過冷氣有點凍。飲品多樣化,泰象有氣水,冷泡茶,冷熱飲都有都有。由於無限時,如果等位既話,就可能要等長些時間,最好預先訂座,我當日係好彩有枱走,先唔洗等。
飲品多樣化,泰象有氣水,冷泡茶,冷熱飲都有都有。
2022-09-18
5 分鐘 (堂食)
2022-09-26 153 瀏覽
🐴馬袓無限時台灣養生涮涮鍋🐴🐖🐖乳豬除左喜愛食漢堡包外,我仲係 「火鍋迷」添。火鍋店開到成巷成市,梗有一間係你會成日同三五知己去一去烚一烚開心下既,但又有無一間可以令你盡情食,食到夠,由朝食到晚都仲得呢!?😁😁黎馬祖就可以啦!!我地一齊黎睇下有咩好食先~~🌶麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋🌶一個字,無得彈!!濃濃既麻辣湯只係聞食指已經大動!!對無辣不歡既你點可以錯過,最重要既係鴨血係海量咁多😱😱😱仲有索哂湯汁既蜂巢豆腐!!!乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷⚪️豬肚乳豬係超超鍾意食豬肚,特別係胡椒豬肚湯😍😍😍😍所以打邊爐都會叫豬肚,呢度既豬肚認真唔錯份量多,肉質夠厚夠爽,仲可以任叫,唔多地方係咁嫁~~🥰🥰🥰抵讚乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔴手工肉丸🍡呢度既肉丸標榜手工製成,不論牛丸、黑松露墨丸同豬肉丸等,都係食到新鮮既味道,雖然體型比雪藏既小,但味道真係鮮味同貴精不夠大,好味😋乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔵花膠片新鮮、爽口、入味,適合一眾美顏一族!!仲要大量供應嫁!!乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🟡帆立貝夠大粒,唔係迷你版,新鮮既,唔多火鍋店有帆立貝供應嫁🤭🤭🤭乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
🐴馬袓無限時台灣養生涮涮鍋🐴

🌶麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋🌶

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

⚪️豬肚

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🔴手工肉丸🍡

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🔵花膠片

新鮮、爽口、入味,適合一眾美顏一族!!仲要大量供應嫁!!

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🟡帆立貝

夠大粒,唔係迷你版,新鮮既,唔多火鍋店有帆立貝供應嫁🤭🤭🤭

乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🟤飲品
馬祖供應自家製茶飲,包括檸檬茶、紅茶同烏龍茶等,食完辣鍋梗係要去下油脂清下熱氣,每枝都超冰凍🥶🥶🥶無限量供應,消滯消暑佳品

🟢甜品🍮

係瑞士Movenpick 雪糕呀!!😱😱😱仲要任食唔嬲!!呢隻雪糕超市買一杯要$20嫁😱😱😱但呢度仲要任你食呀,真係比好多火鍋店有誠意得多,錫哂啲客仔 🥰🥰🥰🥰
2022-09-24 128 瀏覽
瓊華一向多打邊爐,我地睇中呢間係因為佢標明係冇限時,非常吸引,所以同朋友就嚟試下餐廳地方光猛闊落,坐得舒服,每張枱都會準備定湯底俾你,等你唔使成日叫人加湯咁麻煩每間台式火鍋都有自家製茶,佢依個愛文芒苿莉花茶甜甜地都幾特別,好味湯底我地叫左椰子雞湯同沙茶牛肉,椰子湯超清甜,沙茶味就好濃郁,兩個都正另外丸類會有手打丸同台式丸去㨂,花多眼亂😝蝦雖然唔係好大隻但都好彈牙呢個黃金丸入邊有滿滿嘅流沙,勁有咸香味呢個芝士丸,更加不得了,啲芝士多到係可以拉絲出嚟,真心好味依個地瓜條熱辣辣好脆口,仲可以配上唔同嘅shake shake粉,咩口味都可以試下最後每人食咗杯雪糕做總結,紅莓奶凍十分好食,推介

另外丸類會有手打丸同台式丸去㨂,花多眼亂😝

蝦雖然唔係好大隻但都好彈牙

呢個黃金丸入邊有滿滿嘅流沙,勁有咸香味
呢個芝士丸,更加不得了,啲芝士多到係可以拉絲出嚟,真心好味

最後每人食咗杯雪糕做總結,紅莓奶凍十分好食,推介
2022-09-24 132 瀏覽
好耐冇打邊爐,今次同媽咪試吓食唔限時嘅打邊爐放題,唔限時真係超級正,食得一啲都唔趕,可以慢慢嘆傾吓計,嘢食水準都好好,就算最平嘅Set啲肉都好味,重點係食完都唔口渴,真心推介特別一班人嚟慢慢吹水😆😆值得一題係每次叫嘢食都超級快就上菜,3分鐘內已經見到啲嘢食,絕對唔會因為唔限時而拖時間!7:30之前離座成人一位$239正價時段 $298特別推介以下湯底同食材🥘田園蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋蕃茄味好濃郁,入面有好多蕃茄粒粒,真材實料,仲有雞肉同埋豆卜,呢個湯底煮嘅肉同埋菜都好入味❤️🐮牛肉牛肉細細塊但係好香肉味,肉質都好林!🥟手工丸及餃子全部都好足料又彈牙!🍜讚岐烏冬好煙韌同埋佢比半個唔會過多份量🍹🧃無限量凍熱飲餐廳好貼心除咗大量凍飲,好多都係無糖嘅茶類,仲有少量熱飲供應,滿足唔同人😆🍦甜品每人都有一杯雪糕,有得食movenpick好開心呀😍
絕對唔會因為唔限時而拖時間!

7:30之前離座成人一位$239
正價時段 $298

特別推介以下湯底同食材

🥘田園蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋

🐮牛肉
牛肉細細塊但係好香肉味,肉質都好林!

🥟手工丸及餃子
全部都好足料又彈牙!

🍜讚岐烏冬
好煙韌同埋佢比半個唔會過多份量

🍹🧃無限量凍熱飲

🍦甜品
每人都有一杯雪糕,有得食movenpick好開心呀😍
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 @mazunlimitime 📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓今次去左食任食火鍋🍲無限時🤭食到10點關門都得~朋友食下野傾下計岩哂🍹勁多野食~❤️慢慢食~無限時~唔使急台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐$498早烏優惠7:30離座$399極級SRF極黑和牛局脊肉極級Prime Grade安格斯牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片肉類高質~靚肉~牛肉定豬肉都肥瘦均勻👍🏻除左以上靚肉外,仲有自家飲品+蕃薯條自家製桂花烏龍自家製愛文芒果茉莉花茶自家製黑糖冬瓜檸檬茶自家製冷泡日月潭蜜香紅茶自家製Shake Shake黃金地瓜條4款口味味粉比哂你 🤝甘酶/蕃茄/ 香辣/海苔我沾來食可以食哂禁多款味😋😆好正啊~呢到有勁多款火鍋湯底可以簡款款睇落好正🤝今次簡左鴛鴦火鍋湯底+$48藥膳花膠雞涮涮鍋 + 藥膳沙茶牛肉涮涮鍋藥膳湯底好養生❤️湯底唔會飲完口乾湯底材料好足❤️大大塊花膠、牛腩我一定會再來~要試埋其他湯底🙌✨係啊❤️仲未完嫁仲有海鮮貝殼類同魚勁多火鍋配料🙌丸類好值得食👍🏻墨魚丸食到有墨魚片係到非常彈牙麻辣牛丸好惹味😆無得輸🙌仲要有甜品~每
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 @mazunlimitime
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

今次去左食任食火鍋🍲無限時🤭
食到10點關門都得~
朋友食下野傾下計岩哂🍹

極級Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade美國安格斯牛肉
西班牙無激素豬肉片

肉類高質~靚肉~牛肉定豬肉都肥瘦均勻👍🏻
除左以上靚肉外,仲有自家飲品+蕃薯條

自家製桂花烏龍

款款睇落好正🤝
今次簡左鴛鴦火鍋湯底+$48
藥膳花膠雞涮涮鍋 + 藥膳沙茶牛肉涮涮鍋
藥膳湯底好養生❤️湯底唔會飲完口乾
湯底材料好足❤️大大塊花膠、牛腩

我一定會再來~要試埋其他湯底🙌✨

Movenpick楓糖合桃雪糕
Dreyer's焙茶扭紋脆筒
兩款都好味😋😋

😋唔講禁多~🤣我又要book下次來食

#旺角瓊華#馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題#足料火鍋 #台式 #古早味
2022-09-23 88 瀏覽
早兩日約咗朋友食晏,佢話好耐冇打過邊爐,想搵間可以坐耐啲,慢慢食,傾下偈嘅火鍋店。上網搵到瓊華中心 11/F 呢間「馬祖台灣養生涮涮鍋」。餐廳主打無限時任食台式火鍋,有 19 款湯底同超過 60 款肉類及配料供應,就一於訂位試下。我哋揀咗個 C 餐,當中包括有極級 SRF 極黑和牛肩脊肉、Prime Grade 安格斯牛頸脊、Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片及伊比利亞黑毛豬。至於鍋底方面就選了藥膳椰子雞涮涮鍋,湯底味道非常清甜,入口啖啖椰香。配料份量十足,有雞肉、豆卜、桂圓和紫洋蔥等,雞件啖啖肉,滑嫩又入味。肉類方面,套餐包 3 款牛同 2 款豬。幾款肉嘅質素都好高,尤其是係和牛肩脊肉,不但色澤紅潤、厚度適中,而且油花比例平均,入口軟滑無渣兼極重牛味;而黑毛豬肉片嘅肉質亦厚實彈牙,食肉獸一定滿足!至於其他火鍋配料,選擇亦非常之多,除咗海鮮之外,仲有唔少每日新鮮即製嘅手工配料,例如梅菜豬肉丸、三寶丸、金沙魚蛋、台灣鴨血、甜不辣及花膠片等,全部都可以任點任食。啲蟶子同海蝦都好新鮮,入口爽彈鮮甜。鴨血滑嫩Q彈,入口完全無腥味;而豬肉丸亦真材實料,用上新鮮豬肉炮製,食
啲蟶子同海蝦都好新鮮,入口爽彈鮮甜。鴨血滑嫩Q彈,入口完全無腥味;而豬肉丸亦真材實料,用上新鮮豬肉炮製,食落相當鮮甜,加上梅菜嘅香味,絕對係心思之作,啖啖滋味。
另外餐廳會向每檯食客送贈一份黃金地瓜條,只須將蕃薯條放入紙袋,再加入調味粉搖勻,即可享用,入口外脆內軟,帶蕃薯甜香,味道不俗。
飲品方面都有唔少選擇,最受歡迎當然係餐廳自家製嘅冷泡茶,有黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶、桂花烏龍及日月潭蜜香紅茶等,入口清新解膩!
最後每人仲可以自選一客雪糕,有 Dreyers 同 Mövenpick 兩大品牌可供選擇,兩款雪糕都好正,香甜滑溜,為今餐畫上完美句號。
2022-09-23 51 瀏覽
一直想要吃火鍋就襯今天去吧因為有事要到旺角一趟所以就在附近找找看鴨血鴨血糕甜不辣這三點足夠讓在下來一個人也很好找位置不用等就直接入座先選個湯底和「計劃」在下選了牛肩脊肉那個爆漿熔岩芫茜湯底(個名好似好勁咁)本來還打算健康一點吃蕃茄的芫茜也健康吧整盤綠油油的 不過味道沒有很重點完這兩個東西後會得到張QR Code 的落單紙就可以使用高科技選配料了😍在下的高科技磁場發作需要店員幫忙🙃還真的攪了一陣子謝謝店員的耐性和貼心蟲草花 鮮枝竹 羽衣甘藍🥬芋絲 鮮淮山 山根 爆醬流心芝牛丸😍甜不辣 米血糕 鴨血還有一碟黃金地瓜條是送的。山根只有三粒 小食多滋味吧。鮮淮山做火鍋沒有粘粘的口感 還是燒的比較開心🤪。甜不辣也是要新鮮炸的才好好吃在下想念台灣了。鴨血糕味道很香連放隔壁的食物都能染上它的味道。米血糕 一口一粒吃起來很方便。流心芝牛丸放冷了再吃比較安全🤣沒想到冷了還是一樣好吃芝士味好濃 而且是填滿中間的一大粒。地瓜條也是充滿香郁的地瓜味就是真材實料啊飲料方面在下拿了桂花冷泡烏龍茶桂花味和烏龍茶味得到很好的平衡瓶口有著細心的設計起初以為是給飲管插下去不會亂走的飲到底發現這設計有效擋住茶包不會跌到瓶口
一直想要吃火鍋
就襯今天去吧
因為有事要到旺角一趟
所以就在附近找找看
鴨血鴨血糕甜不辣
這三點足夠讓在下來
一個人也很好找位置
不用等就直接入座
先選個湯底和「計劃」
在下選了牛肩脊肉那個
爆漿熔岩芫茜湯底(個名好似好勁咁)
本來還打算健康一點吃蕃茄的

蟲草花 鮮枝竹 羽衣甘藍🥬
芋絲 鮮淮山 山根 爆醬流心芝牛丸😍
甜不辣 米血糕 鴨血
還有一碟黃金地瓜條是送的

。山根只有三粒 小食多滋味吧
。鮮淮山做火鍋沒有粘粘的口感
還是燒的比較開心🤪
。甜不辣也是要新鮮炸的才好好吃
在下想念台灣了
。鴨血糕味道很香
連放隔壁的食物都能染上它的味道
。米血糕 一口一粒
吃起來很方便
。流心芝牛丸放冷了再吃比較安全🤣
沒想到冷了還是一樣好吃
芝士味好濃 而且是填滿中間的一大粒
。地瓜條也是充滿香郁的地瓜味
就是真材實料啊

飲料對在下而言略甜
如果還要挑的話就是全都冷冰冰的
不愛冷飲的在下只好提前拿著
放在爐邊為它們分亨一絲的溫暖

最後還要大讚調味料裡有盤「自家制辣椒」
真的辣的😍
今天沒選錯店

呃🤔 對了..
我的牛肩呢?
等左咁耐,終於等到天氣涼左少少喇!!急不及待約埋一班朋友去打邊爐。今次揀左位置方便,座落旺角瓊華,而且仲係無限時任食,唔會怕掛住傾計唔夠時間食野嘅「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」🍲。【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】$398湯底放,方面有十多種選擇,今次就叫左爆漿熔岩芫荽豆腐鍋拼台灣養生醉雞涮涮鍋,芫荽湯底入邊有海量芫荽,特濃芫荽味!芫荽愛好者必點!!醉雞鍋都非常足料,好香酒味,雞件嫩滑。肉類方面可以任點:Prime Grade 安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片因為係任食放題,食物可以係平板落單,野飲可以去大堂飲品櫃任拎!除左有一般汽水,涼茶同紙包飲品之外,必須一提嘅係數款手工茶飲,好味又健康!餐廳環境光猛,座位闊落,除左肉類高質 其他配菜都好出式,有是日海鮮、花膠片、鮮炸魚皮、手工三寶丸等等。蔬菜方面除左一般選擇,娃娃菜、唐生菜之外,竟然有羽衣甘藍提供添!每枱仲會送一碟即炸黃金地瓜條,比你配四種口味嘅shake shake粉黎食。最後,每人仲可以揀一款甜品作結☺️我今次就揀左朱古力味嘅movenpick雪糕喇🥰。咁多選擇仲要係無限時放題,

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】$398

肉類方面可以任點:
Prime Grade 美國安格斯牛肉
西班牙無激素雞豬肉片

咁多選擇仲要係無限時放題,超級抵食!要試啊!!

2022-09-20
5 分鐘 (堂食)
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
2022-09-18 118 瀏覽
✨台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐套餐無限時 七點半前離座會有八折有四款套餐選擇 今次揀左最貴嘅餐包左肉品 海鮮 丸類等火鍋配料 頭盤小食 飲品同甜品 相當豐富湯底湯底選擇好多 多達十九款 今次揀左藥膳椰子雞涮涮鍋 有淡淡椰子清香 雞件嫩滑 唔錯牛肉又到牛魔王時間😆牛肉有以下三款 睇落都知唔錯極上Prime Grade霜降牛小排極級Prime Grade安格斯牛頸脊 Prime Grade美國安格斯牛肉 肉唔會太薄 有口感 肉質軟嫩 油花唔錯 肉味濃 以放題黎講相當出色個人覺得當中最出色嘅係牛小排其次係安格斯牛頸脊 食肉獸唔好錯過豬肉豬肉有以下兩款西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片當中伊比利亞黑毛豬相當有驚喜肥瘦適中 肉質軟嫩 有油脂甘香 推介海鮮都有唔少選擇 試左幾款都好新鮮當中尤其推介生猛海蝦同脆骨腩 丸類以下配料比較推薦手工三寶丸三寶丸包括墨魚丸 豬肉丸 牛肉丸三款都好彈牙 相當唔錯手工梅菜豬肉丸豬肉丸鮮味 梅菜味道好香好突出手工黑松露墨魚滑墨魚滑爽彈 仲會食到墨魚粒黑松露唔算好濃 比較清香爆醬濃芝牛丸 爽口彈牙 牛味濃 中間有芝心 拉絲冇難度火鍋配料炸魚皮 唔算好脆 正常野台灣鴨血
✨台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐

呢到同班朋友去傾下偈坐幾耐都得
環境服務都唔錯價錢合理
雖然唔算平 但真心推介大家試試
2022-09-18 102 瀏覽
食放題有時限真係食得冇咁過癮... 尤其係食火鍋... 食到滾水淥腳就唔好啦!😝 我老友就醒喇... 搵咗間無時限嘅火鍋放題同我提早慶祝生日🥳... 可以慢慢食... 慢慢傾!🤭✨馬祖無限時台灣養生涮涮鍋📌旺角彌敦道628號瓊華中心11樓馬祖無限時台灣養生涮涮鍋場地乾淨企理... 而且非常闊落... 坐都坐得舒服d!呢間火鍋店主打係養生藥膳湯底... 湯底選擇接近20款... 有辣有唔辣... 當中養生藥膳選擇就有: 養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋、台灣養生醉雞涮涮鍋、藥膳花膠雞涮涮鍋等等!心思思又想食至愛嘅麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋... 又想試養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋🤔 咁... Why not both呢?! 嚟個雙併咪得lor😜 加多$48就可以有鴛鴦湯底啦!😆蟲草花桃膠雞湯底雞味香濃... 而且好足料... 睇我d相就知道... d蟲草花同桃膠食極都仲有!🤭至於麻辣鴨血蜂巢豆腐有3種辣度選擇... 我揀咗少辣... 辣度啱啱好! 最開心係d鴨血夠正宗... 係我至愛嘅台式口感... Q彈嫩滑... 唔會一夾即散... 配麻辣湯底真係好味到爆燈!💡💡💡💡💡因為今日係幫我慶生... 老友話要食

✨馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
📌旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

因為今日係幫我慶生... 老友話要食豪d... Order咗最貴套餐... 可以無限時任食極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片!😍

✨極級SRF極黑和牛肩脊肉
非常高質素... 油脂比例平均... 幾乎入口即溶... 而且每碟嘅色澤都差唔多... 讚!👍

✨極級Prime Grade安格斯牛頸脊
肉味濃郁... 肉質豐盈... 脂肪比例唔重... 唔會肥淋淋!

✨西班牙伊比利亞黑毛豬
脂肪比較多... 啖啖油脂香味... 食落非常軟腍!

✨Prime Grade美國安格斯牛肉
牛肉味較濃... 有嚼勁... 口感豐富!

✨西班牙無激素豬肉片
豬肉無激素... 食都食得安心d啦! 豬肉片色澤粉嫩... 肉味濃郁而且嫩滑!

呢度係掃QR code自助落單... 套餐除咗有以上嘅優質牛肉、豬肉... 仲有好多其他選擇㗎... 包括精選海鮮、鹵水嘢、手工丸丸、台式港式火鍋配料... 選擇多到揀極都仲有... 樣樣都想食!🤤

特別推介以下item:
✅手工黑松露墨魚滑
墨魚滑新鮮又彈牙... 加咗黑松露... 別有一番風味!
✅鹵水豬大腸
本身已經熟咗... 不過需要再翻熱... 翻熱之後食落好軟腍腍... 而且大腸洗得好乾淨、冇異味!
✅是日精選海鮮
有蜆、蟶子... 味道非常鮮甜又冇沙!
✅台灣鴨血
雖然已經order咗鴨血湯底... 不過實在太好味嘞... 完全係我最鍾意嘅台式風味... 所以都忍唔住encore完再encore!😋
✅雞髀肉
老友讚不絕口... 話d雞髀肉超嫩滑!
✅蟲草花香菇雞肉餃
皮薄餡靚!
✅黃金地瓜條
炸得香脆... 呢度提供四種調味粉選擇... 仲有個shake shake袋... 可以shake出自己鍾意嘅口味!😬
✅Movenpick雪糕
食完火鍋記得食番杯雪糕呀... 呢度嘅雪糕一d都唔cheap㗎... 我就揀咗杯裝Movenpick雲呢拿雪糕... yum yum!

飲品方面... 除咗提供唔同嘅汽水... 仲有自製冷凍烏龍茶/果茶可供選擇... 我就最鍾意愛文芒果茉莉花茶!
另外... 仲有少見貼心嘅暖櫃... 提供多款熱飲... 照顧唔同食客嘅需要!👍

除咗無限時夠吸引之外... 食材新鮮而且選擇多元化... 更加欣賞嘅係比起一般嘅放題... 呢度嘅服務質素一流! 點解我咁講... 就好似入座之後店員即刻好有禮貌走過嚟講解落單程序... 店員行經就會留意吓有冇碟需要收起... 唔會等到d碟座到成棟山先收... 臨走之前又問我地食咗雪糕未! 仲有每個店員都笑容滿面、好友善... 食客見到都開心d啦!😄

另外我幾欣賞嘅係... 每張枱都有兩樽預先裝好嘅湯底... 可以因應需要自己隨時加湯底!

整體嚟講... 今次嘅放題真係令我超級滿意... 食都食得特別開心... 我一定會搵機會再幫襯!😊