2022-10-18 85 瀏覽
好正 #下午茶 分享 ~馬祖台灣養生涮涮鍋~台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐有多個湯底選擇,我哋揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋,湯底材料豐富,蟲草花,圓肉,大大件雞肉,紅棗,杞子,煲底嗰啲雞肉,我哋45分鐘後先至開始食d雞,仍然都係超滑😋竟然唔鞋口👍套餐叫咗牛肩脊套餐498~極級 SRF 極黑和牛肩脊肉~極級 Prime Grade 安格斯牛頸脊~西班牙伊比利亞黑毛豬~Prime Grade 美國安格斯牛肉~西班牙無激素豬肉片黑毛豬顏色粉嫩,肉質爽口豬味濃郁, 極級SRF極黑和牛肩脊肉,色澤好靚,雪花均勻,完整薄片,味道好濃, 肉質軟淋😋😋, 呢個叫咗幾次👏😄,呢個餐可以任食到咁高級嘅靚肉,真係超值👏送了黃金地瓜條,有番茄味,甘梅,麻辣,海苔粉 ,用個shake shake袋加自己鍾意的味道😋另外點了唐生菜,菜心苗,蕃茄,帆立貝,花膠片,生猛海蝦,手工黑松露墨魚滑,手工墨魚滑,手工麻辣牛丸,手工黑松露墨魚丸,手工三寶丸,炸魚皮, 我通常都會叫手工嘅滑類及肉丸😋😋Dreyer's焙茶扭紋脆筒及Movenpick瑞士朱古力雪糕真係食飽飽😄😄仲係有質素的食物😋😋
好正 #下午茶 分享 ~馬祖台灣養生涮涮鍋
~西班牙無激素豬肉片

真係食飽飽😄😄仲係有
質素的食物😋😋

2022-10-17 67 瀏覽
好耐冇放肆去食放題啦,見到呢間馬祖好多人推介,又可以無限時間慢慢食到夠,真係相當吸引,我諗應該冇乜邊間可以做到。餐廳環境有點小清新嘅感覺,十分寬敞,坐得舒服又乾淨企理👍【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】有四款可供選擇,今次揀咗有四種肉類嘅套餐$398:Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片肉嘅質素相當唔錯,平時唔嗜豬嘅我,估唔到連豬肉都好鮮嫩,肉味濃郁👍不過個人口味最鍾意都係牛頸脊,超重牛味,油脂分佈平均,encore左好多次😋點餐係用QR code,既放便快捷又衛生👍一坐低職員好快就拎咗碟黃金地瓜條比我地,有四款調味料可放入shake shake 袋隨意調味,地瓜超甜好味😋湯底方面有超多選擇,總共19款👍我揀咗鴛鴦湯底(+$48)✨藥膳花膠雞藥膳味唔會好重,花膠都幾大隻不過偏硬,值得一讚係雞件煲咗好耐都仲係咁嫩滑👍✨麻辣鴨血凍豆腐叫咗小辣但係比想像中辣,蜂巢豆腐塑晒啲汁好刺激好惹味,鴨血亦算Q彈。火鍋配料種類繁多,我哋叫咗海蝦、白鱔片、是日精選海鮮(蜆、bb蟶子)、帆立貝、響鈴卷、手工梅菜豬肉丸、手工黑松露墨魚丸、芋

Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade 美國安格斯牛肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素雞豬肉片

點餐係用QR code,既放便快捷又衛生👍

湯底方面有超多選擇,總共19款👍
我揀咗鴛鴦湯底(+$48)
✨藥膳花膠雞
✨麻辣鴨血凍豆腐

火鍋配料種類繁多,我哋叫咗海蝦、白鱔片、是日精選海鮮(蜆、bb蟶子)、帆立貝、響鈴卷、手工梅菜豬肉丸、手工黑松露墨魚丸、芋泥貢丸、滷水豬耳雞腎、鮮枝竹、蟲草花。海鮮新鮮唔錯,黑松露墨魚丸好香黑松露味,所有丸類都十分彈牙爽口👍

飲品方面,有好多自家製嘅泡茶都幾有特色,個人鍾意黑糖冬瓜檸檬茶,唔會好甜又解渴。如果想清清地,可以飲冷泡桂花烏龍,有淡淡桂花香味唔錯呀👍

最後每人可以揀一款甜品,有唔同口味嘅Movenpick同埋Dreyers供選擇😍我哋由下午坐到傍晚,一路食一路慢慢傾,真係大滿足。

美味指數🍽:8/10
環境指數📸:8/10
整體表現💜:8/10
CP值指數😎:8/10
2022-10-17 61 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑🤑打邊爐想食靚少少嘅肉同叫多少少配料已經好貴💸呢間火鍋唔單止係放題任食,而且食物質素唔錯,重點係無限時!環境舒適又有大卡位坐,坐喺度打成日真係非常超值🤑叫咗台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐,有Prime Grade美國安格斯牛肉同西班牙無激素豬肉片,而且仲有好多配料,佢哋選擇之多係連湯底都有差唔多20款!✅炸物一開始店員送咗份黃金地瓜條俾我地,旁邊仲有好幾款調味粉俾我哋,好似shake shake薯條咁🍟外脆內軟嘅地瓜條配埋調味粉更加滋味✅肉類除咗上面兩款肉,仲有其他例如雞脾肉同豬肚,仲有一堆鹵水嘢食,夠哂豐富🐮✅手工配料有好多手打丸類同餃子,我自己鍾意黑松露墨魚丸🦑有墨魚丸嘅彈牙口感同黑松露嘅香氣,仲係手工整有誠意✅海鮮海鮮都可以任食真係好抵!而且係有一定質素,例如海蝦係爽口,蜆清甜又唔腥,可以放心食🦐✅火鍋配料我相信你諗到諗唔到嘅配料呢度都有,由魚皮餃到三星蔥熔岩醬貢丸都有🐟用餐體驗非常好✅蔬菜 選擇又係多得不得了,連羽衣甘藍同蟲草花都有,就算朋友食素呢度都滿足到佢🌿✅飲品特別要提一下佢哋嘅自製飲品,鍾意清啲嘅有冷泡日月潭蜜香紅茶🫖鍾意甜啲嘅

_____

✅手工配料

✅海鮮

✅蔬菜

✅飲品
特別要提一下佢哋嘅自製飲品,鍾意清啲嘅有冷泡日月潭蜜香紅茶🫖鍾意甜啲嘅有愛文芒果茉莉花茶🍵好喜歡佢哋呢啲茶,飲咗好多枝🤩
2022-10-15 1302 瀏覽
平時我都有舖打邊爐癮🙈今次搵咗間未食過嘅火鍋店「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」食翻餐極級SRF極黑和牛肩脊肉套餐✌🏻.麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋🍲麻辣同蕃茄味道同樣🌶濃郁🍅小辣辣度啱啱好😛入面仲好足料,有好多牛腩同豆卜🐮.肉類🐄分別有極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐂Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬🐖西班牙無激素豬肉片🥓美國SRF極黑和牛肩脊肉,雪花紋平均,肉味重,入口即溶🤤Prime Grade安格斯牛頸脊肥瘦均勻,肉質軟滑😝各有千秋.海鮮🌊嗰日是日精選海鮮有蜆同蟶子🐚2種都係新鮮脹卜卜,好juicy😋花膠爽滑😌帆立貝都OK😬.火鍋配料🍢手工梅菜豬肉丸同手工黑松露墨魚丸都幾特別🦑爆醬濃芝牛丸一咬即刻爆開大量流心芝士🧀芋泥貢丸入面芋泥餡幾好味,鹹甜適中😗.前菜🥢有秘制麻辣木耳、麻辣手拍青瓜🥒2款都好爽口,味道正宗🫶🏻.黃金地瓜條🍠提供咗海苔、麻辣、蕃茄、甘酶粉😍4款口味既調味粉俾大家shake shake🤪地瓜條外脆內軟😆另外甘酶粉更突出地瓜條嘅香甜😉.甜品🍰揀咗Dreyer's焙茶扭紋脆筒🍦Movenpick法式焦糖燉蛋雪糕🍮2款味道都還
甜品🍰揀咗Dreyer's焙茶扭紋脆筒🍦Movenpick法式焦糖燉蛋雪糕🍮2款味道都還原得幾好👍🏻
飲品🥤汽水、涼茶、茶類飲品🍵仲有4款冷泡茶🍋🫖我覺得愛文芒果茉莉最好飲🥭🌼
  • 黃金地瓜條
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 甜品
  • 火鍋配料
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
2022-10-14 87 瀏覽
平日午市嚟呢度打邊爐,餐廳都有好多人。我哋揀咗台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐,套餐包括幾款肉任食:Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片。除咗肉任食,仲有唔同嘅丸、蔬菜類、海鮮類、小食等等都係任食。出邊自助區仲有不同飲品任飲,有多款茶類、汽水、果汁等等。欣賞佢有個熱飲櫃,如果唔飲凍嘢嘅朋友可以選擇熱飲。湯底有多款選擇,我哋揀咗蕃茄濃湯豆腐雜菌鍋。湯底用上鮮蕃茄,蕃茄味超濃,酸酸地,充滿豆腐雜菌,夠哂足料。加購咗個番薯條,有唔同口味嘅shake shake 粉,有海苔、麻辣、蕃茄、甘酶粉。最後甜品每人仲有一杯雪糕,大滿足!

欣賞佢有個熱飲櫃,如果唔飲凍嘢嘅朋友可以選擇熱飲。

2022-10-14 125 瀏覽
建議:如果係想無限時慢慢食,依間邊爐店唔錯。不過如果係想雪糕放題既話,可能考慮其他會比較好🍦😌Fd子話想去一間有得爆荽又可以坐得耐啲既火鍋店🥘 本身物色左幾間,不過最後都係揀左未食過但一直想#試伏 既#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 。同一般放題店一樣,邊爐餐按肉既類別同等級分左3️⃣款。🥘用餐體驗:整體算唔錯,環境乾淨。自取區有醬料同凍/熱飲品櫃,所有食物都係用QR Code 落單,而且無出現甩單情況,所有點左既野食都齊😋🌶️🥥湯底:揀左雙拼🦆麻辣鴨血凍豆腐 (少辣)X 🐔藥膳椰子雞。如果#芫荽控 可以考慮爆漿熔岩芫荽豆腐鍋,當然要再#爆荽 就要靠配料區既芫荽,自己整埋芫荽豉油🤣⏰交枱時間:係訂枱時店員提醒如果係7:30前離座既價錢係要7點交枱,可能係要30分鐘左右既清潔時間⁉️ 雖然餐牌上係無寫明,不過提前通知都算可以接受。🦐海鮮放題:最正既「是日精選海鮮」係有2️⃣款海鮮:蜆同蟶子🤤 絕對岩#海鮮控 ,因為全部海鮮都可以任脆魚片、蝦、帶子…等等。🍠Shake Shake 地瓜條:每枱一入座已經會上埋一份Shake Shake 地瓜條,仲會有4️⃣種Shake粉:番茄、麻辣、甘梅 同紫菜。地瓜條份量細細

🥘用餐體驗:

🌶️🥥湯底:

⏰交枱時間:

🦐海鮮放題

🍠Shake Shake 地瓜條:
每枱一入座已經會上埋一份Shake Shake 地瓜條,仲會有4️⃣種Shake粉:番茄、麻辣、甘梅 同紫菜。地瓜條份量細細份,岩岩好 😌 因為澱粉質太強,食幾條已經有啲滯。如果想Refill,可以直接問店員,QR code 上面無得點。

🍦甜品選擇:
本身揀依間邊爐,有其中既原因係因為佢地既甜品有:Haagen dazs、Movenpick雪糕杯、Dryers既焙茶甜筒 同Kitkat 雪條。同樣地餐牌無寫清楚,原來甜品係限量,每人只限一款一次係問店員先知🥲 莫非係吃到飽套餐,寫明「無限」先可以再叫⁉️ 都係個句,如果會寫清楚/提前通知係會比較好😅

🥤飲品選擇:
有4️⃣款冷泡:桂花烏龍茶、蜜香紅茶、檸檬冬瓜茶同芒果茉莉茶,仲有好多款唔同既罐裝飲品。仲有個暖櫃放左啲紙包飲品,最正係有維他奶,不過淨係得暖櫃有😂 如果凍櫃都有就正啦~

旺角 - 《馬祖無限時台灣養生涮涮鍋》📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓🌟台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐有4款選擇今次試下食牛小排餐 (💰598)呢個餐精選既肉有以下呢5款💫極上Prime Grade霜降牛小排💫Prime Grade安格斯牛麵團💫美國SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片其他嘅火鍋配料,飲品,湯底所有套餐都係一樣既湯底有19款選擇,主打係台灣特色嘅湯底例如有麻辣鴨血,藥膳花膠雞等等我地揀左台灣養生醉雞涮涮鍋(*´∇`*)一黎到好香好香!有醉雞既味道!入面係有幾舊大舊既雞同埋豆卜👍🏻出邊有個自助飲品區,有唔少既特色飲品或者汽水最鍾意就係飲冷泡茶~好解渴又解膩火鍋🍲配料要用QR code落單方便同埋上菜都好快手~唔駛等好耐就好快有得食肉類方面比較推薦精選既牛!好薄好嫩入口唔會靭手工丸同自家餃都好特別幾好食黑松露墨魚丸有好香濃既黑松露味醬爆濃芝牛丸有流心既芝士鹹鹹地~我見每枱都送左個黃金地瓜條有四款調味粉俾你shakeshake(о´∀`о)個人覺得甘梅粉最夾上枱熱辣辣脆卜卜~原價💰48食到最後每人都可以嗌一款dreyer’s 既雪糕🍦食完鹹既飽飽地,食返
旺角 - 《馬祖無限時台灣養生涮涮鍋》
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

🌟台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐有4款選擇
今次試下食牛小排餐 (💰598)
呢個餐精選既肉有以下呢5款
💫極上Prime Grade霜降牛小排
💫Prime Grade安格斯牛麵團
💫美國SRF極黑和牛肩脊肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素雞豬肉片
其他嘅火鍋配料,飲品,湯底所有套餐都係一樣既

湯底有19款選擇,主打係台灣特色嘅湯底
例如有麻辣鴨血,藥膳花膠雞等等
我地揀左台灣養生醉雞涮涮鍋(*´∇`*)
一黎到好香好香!有醉雞既味道!
入面係有幾舊大舊既雞同埋豆卜👍🏻

出邊有個自助飲品區,有唔少既特色飲品或者汽水
最鍾意就係飲冷泡茶~好解渴又解膩
火鍋🍲配料要用QR code落單
方便同埋上菜都好快手~唔駛等好耐就好快有得食

肉類方面比較推薦精選既牛!好薄好嫩入口唔會靭
手工丸同自家餃都好特別幾好食
黑松露墨魚丸有好香濃既黑松露味
醬爆濃芝牛丸有流心既芝士鹹鹹地~
我見每枱都送左個黃金地瓜條
有四款調味粉俾你shakeshake(о´∀`о)
個人覺得甘梅粉最夾
上枱熱辣辣脆卜卜~原價💰48

食到最後每人都可以嗌一款dreyer’s 既雪糕🍦
食完鹹既飽飽地,食返少少甜野就滿足晒😽
平時啲任食邊爐全部都限時,滿足唔到我呢啲鍾意慢慢食嘅人🥲見到呢間火鍋店寫明冇限時覺得好吸引,同媽咪去試吓先~我哋揀咗個每位$498嘅餐,已經可以食到極級SRF極黑和牛肩脊肉😍相當吸引~湯底方面都好多選擇,鴛鴦要加$48,我哋揀咗藥膳椰子雞同埋麻辣鴨血凍豆腐鍋,湯底好有誠意,入面都有豐富嘅湯料😋麻辣湯仲愈食愈辣😂出面嘅醬料區好企理,選擇都好多!而飲品除咗罐裝飲品外,有四款自家製飲品,私心最鍾意冷泡桂花烏龍同埋黑糖冬瓜檸檬茶😍仲好貼心咁有埋暖櫃,有暖笠笠維他奶,啱哂唔飲得凍嘢嘅朋友👍肉類方面,梗係叫和牛啦😆一睇都知肉質好軟淋,而且啲油脂好均勻,我同媽咪都好滿意呢個牛肉質素,另一隻牛頸脊就有咬口啲,但牛味都幾濃~呢度係用QR code落單,啲配料好多選擇,無論蔬菜、丸類、海鮮都比其他火鍋店齊全~最有驚喜係海蝦,隻隻都好大隻又生猛,食落口好彈牙!另外覺得佢啲蜆都好好食,全部菜都係好新鮮嘅~坐低嗰時都有留意到呢度有啲shake shake粉for地瓜條,我揀咗甘酶粉同埋海苔粉,本身地瓜條都好甜好香脆,加埋shake shake粉就更有玩味,又好味😋食到最後,每人會有一個雪糕,好少見有Dreyer

食到最後,每人會有一個雪糕,好少見有Dreyer's甜筒,好滿足😆

呢餐有得慢慢嘆,唔會因為無限時而將貨就價,加上每位店員都好有禮貌,我覺得非常滿意😆
2022-10-10
2022-10-12 124 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓-因為YouTuber 嘅介紹所以黎試下呢間無限時火鍋,食野一向比較慢嘅我地平時120 分鐘放題其實都幾趕頭趕命,冇時間品嘗啲食物。所以都想體驗一下無限時火鍋可以點樣提升無時間約束嘅享受😎-套餐主要分2 個級數,分別有:1. Prime Grade安格斯牛頸脊, Prime Grade 美國安格斯牛肉, 配西班牙伊比利亞黑毛豬,及西班牙冇激素豬肉片 $398 (星期五六日及公眾假期要加$10)2. 極級SRF極和黃牛肩脊肉, 亦都包Prime Grade 嘅所有肉類 $498 (星期五六日及公眾假期要加$10)-因為得2 個級別嘅牛種,就算平價都有Prime Grade,應該都會有番啲質素!-湯底方面都多選擇,就算同一種湯底變化亦都比較多,有20 種俾客人揀👍🏻👍🏻我地揀左個$398 套餐,配個田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋😍蕃茄湯底非常濃郁,未開始打邊爐前都先飲左兩碗🤭火鍋配料方面種類足夠,除咗跟餐嘅肉類之外,仲有其他精選肉類可以揀 (例如雞髀,牛柏葉,牛肚等等),當然仲有蔬菜🥬同麵條🍜。-🍤炸物:炸魚皮,響鈴🥟手工配料:各
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
套餐主要分2 個級數,分別有:

我地揀左個$398 套餐,配個田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋😍
蕃茄湯底非常濃郁,未開始打邊爐前都先飲左兩碗🤭
田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
Prime  Grade  牛頸脊

🍤炸物:炸魚皮,響鈴
🥟手工配料:各款手打丸,自家餃子 … (呢個食得最多,因為佢啲滑係打到起晒膠好彈牙,調味有適當,感覺好真材實料)
各款手打丸

🦐海鮮類:海蝦 (size都算大,但係冇鮮甜味),白鱔片,帆立貝,深海魚柳….(都係正常不過不失)
🍡特色丸類:金沙魚蛋 (入邊充滿鹹蛋黃醬,呢個係幾惹味嘅),醬爆濃芝牛丸(入邊係留心芝士,餡料絕對好食過粒牛丸)
就係芝士爆漿牛丸

🍹飲品:汽水,包裝飲品(凍熱都有),梳打水,冷泡茶
冷泡茶

🍦甜品:Dreyer’s甜筒, Movenpick 雪糕杯
Dreyer’s  and  Movenpick

💓特別一提,係佢哋有一款馳名嘅菜式,就係炸地瓜條😆 其實就好似shake shake 薯條一樣,比幾包調味粉你,倒落紙袋度shake shake就食得!地瓜條甜甜地,熱辣辣外脆內軟又真係幾盞鬼😂 不過就會好飽肚! (呢個老闆真鬼馬😜)
Shake  shake  粉
炸地瓜條

質素黎講所有食物都平平穩穩,但種類唔會話多到你可以慢慢試,亦都冇一款係食過返尋味。
我地打左個半鐘左右就已經試晒所有有興趣食嘅配料。所以就算無限時其實都係俾你坐下,慢慢執住相,傾住計黎打邊爐🤣

❤️整體體驗不過不失。一大班人為左gathering 係一個唔錯嘅選擇! 但如果要純粹想由放題火鍋追求食物種類同滿足感就唔會係首選啦😊
2022-10-01
60 分鐘 (堂食)
田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
Dreyer’s  and  Movenpick
Shake  shake  粉
炸地瓜條
2022-10-10 104 瀏覽
朋友介紹馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,自己都不敢相信~真係由下午十二點坐到六點才交枱!平日任食限時趕住趕住交枱! 將食物一次過塞進肚子裏,今次可以慢慢食、慢慢傾、多麼舒服呀!!!餐廳環境♨️♨️♨️♨️♨️/5以白色為主!周圍環境相當光猛,地方整齊乾淨,取飲品櫃及自助調味醬料的地方也很歸一,感覺十分方便!仲設有熱飲櫃,很貼心呢!座位以卡位為多,也有很多大枱供多人數使用!冷氣非常足夠,記得帶多件外套🧥餐牌📖📖📖📖📖/5有三個價錢供大家選擇: 價錢是是取決於靚牛及靚豬品種,最後決定揀咗中間價錢!包任食兩種牛及兩種豬! 全部食材是以QR Code下單,快捷方便,衛生及有保證😍🥳兩款🐮:極級Prime Grade 安格斯牛頸脊 Prime Grade 美國安格斯牛肉牛頸脊: 薄薄一片!脂肪分佈平均,食落口更香更嫩,慢慢品嚐,牛味十足!安格斯: 每片安格斯平均顯露雪花紋!食落有質感,不可不吃!兩款🐷: 西班牙伊比利亞黑毛豬 西班牙無激素豬肉片海鮮類: 性價比高!特別是蝦~好新鮮及大隻!仲有卜卜蜆及bb聖子!簡直鮮甜到你唔信!🦐🐚不得不讚一款鹹蛋流心

餐廳環境♨️♨️♨️♨️♨️/5

餐牌📖📖📖📖📖/5
兩款🐮:極級Prime Grade 安格斯牛頸脊
Prime Grade 美國安格斯牛肉

安格斯: 每片安格斯平均顯露雪花紋!食落有質感,不可不吃!

兩款🐷: 西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素豬肉片

不得不讚一款鹹蛋流心丸!咬落多汁,滿有鹹蛋黃味!值得一試!忘記同佢影張相片添~ 還有長長的蟹柳條!

這間涮涮鍋由肉類到海鮮、蔬菜到丸類、餃子到前菜、應有盡有~咁多種類真的試不完!還有脆魚皮及每枱一碟炸黃金地瓜條~包四款不同味道調味粉!SHAKE SHAKE YUMMY

最後按人頭計每人有一甜品~ 是高級雪糕, 多款選擇🍦🍨

總括來說:埋單每人連加一 都係$370, 加埋冇限時!去邊度搵?值得推介!🤩🤩🤩
2022-10-07
  • 麻辣自製木耳
  • 鹹蛋黃流心丸
  • PrimeGrade美國安格斯牛肉
  • PrimeGrade安格斯牛頸脊
  • 黃金地瓜條
雖然係星期六,但我係兩點先入座,人流唔多。訂單例明有地瓜條一碟,等大半個鐘都未有,問店員係咪包埋,話有整緊幫我催左,到個幾鐘後,遲黎過我果枱都黎左地瓜條,我再問店員又係話整緊幫我跟,跟到我打完邊爐兩個幾鐘後都未出,敷衍到爆。食物點兩次先上一次比你。蔬菜就出齊,丸類肉類點兩次先出一次比你,手打墨魚滑完全無上過。海鮮要叫店員點解仲未上先比一碟你。相片可見,唔係我淨係食黎食去都係果幾樣,係好多樣野都唔上比你。時間係無限呀,吸引人黎到,但出餐出野食有限,搞壞自己個名。
雖然係星期六,但我係兩點先入座,人流唔多。
2022-10-08
最平240左右一位,食足多款新鮮食材接近20款湯底任選,有日式有麻辣,60種火鍋料,仲有鴨血,總有一款滿足你要求馬祖今期超HIT,勁多人介紹,中午先有位食呢,仲撞到熟人添,証明幾受歡迎一坐低就有開胃菜,多款小吃供應,自助區有醬料吧和飲品吧,好多選擇,仲有台式無糖茶飲添食到尾雪糕就自選一款埋結尾旺角店係新開張既,易訂位好多湯底有花膠雞,椰子雞,虫草花等等,仲有麻辣牛鍋,藥膳湯底,非常濃厚足料由4種選擇,由$240起,最貴係近500蚊一位今次食到牛肩肉同黑毛豬,脂味濃郁,肥瘦平均,食起上黎味道突出牛小排肉脂豐厚,嫩而有肉味食完牛,食埋海鮮,仲有台灣直送配料,豆腐,丸咁,好多野食,根本唔夠時間食曬添,好正,會食第2次平均消費$300 評分8/10馬祖無限時台灣養生涮涮鍋  MAZU 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
最平240左右一位,食足多款新鮮食材
食到尾雪糕就自選一款埋結尾
旺角店係新開張既,易訂位好多

由4種選擇,由$240起,最貴係近500蚊一位
牛小排肉脂豐厚,嫩而有肉味
平均消費$300 評分8/10

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
MAZU 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2022-10-08 355 瀏覽
秋風起又到左打邊爐嘅季節,今次就上左去瓊華食個涮涮鍋放題。餐廳非常闊落乾淨企理,點餐用App落單方便之餘亦唔會漏單😉特別欣賞佢地嘅自家製飲料,選擇多之餘甜度亦適中,邊吃邊飲非常解膩。台 灣 養 生 涮 涮 鍋 吃 到 飽 套 餐 $319- Prime Grade 安格斯牛頸脊- Prime Grade 美國安格斯牛肉- 西班牙伊比利亞黑毛豬- 西班牙無激素雞豬肉片Shake Shake 黃 金 地 瓜 條等候水滾前先送上一份地瓜條,仲附有4款調味粉比你揀黎shake😎我地就shake左甘梅味,酸酸甜甜幾開胃😌藥 膳 椰 子 雞 涮 涮 鍋湯底我地就揀左比較養生嘅椰子雞鍋🥥佢個椰子湯底清甜得黎好濃椰香🤓雞件大約有6-7件唔會太多,煮左10分鐘左右都仲好滑身仲好有雞味👍🏻肉 類一盤份量十約左10幾片,牛頸脊同安格斯牛肉都唔會太肥,厚薄適中,而且肉味都好濃😌手 工 丸/ 配 料丸類選擇好多,但唔會太大粒所以每款都可以一試最特別係手工黑松露墨魚滑,爽口彈牙,仲有香濃嘅黑松露味另外仲有醬爆濃芝牛丸,一咬開係爆漿嘅芝士,真係不得了😈海 鮮聖子同卜卜蜆肉厚鮮甜,海蝦爽口彈牙,絕非一般雪藏貨色🦐蔬
秋風起又到左打邊爐嘅季節,
今次就上左去瓊華食個涮涮鍋放題
餐廳非常闊落乾淨企理,
點餐用App落單方便之餘亦唔會漏單😉
特別欣賞佢地嘅自家製飲料,
選擇多之餘甜度亦適中,
邊吃邊飲非常解膩。
藥膳椰子雞涮涮鍋

台 灣 養 生 涮 涮 鍋 吃 到 飽 套 餐 $319
- Prime Grade 安格斯牛頸脊
- Prime Grade 美國安格斯牛肉
- 西班牙伊比利亞黑毛豬
- 西班牙無激素雞豬肉片
黃金地瓜條

Shake Shake 黃 金 地 瓜 條
等候水滾前先送上一份地瓜條,
仲附有4款調味粉比你揀黎shake😎
我地就shake左甘梅味,
酸酸甜甜幾開胃😌

藥 膳 椰 子 雞 涮 涮 鍋
湯底我地就揀左比較養生嘅椰子雞鍋🥥
佢個椰子湯底清甜得黎好濃椰香🤓
雞件大約有6-7件唔會太多,
煮左10分鐘左右都仲好滑身仲好有雞味👍🏻

肉 類
一盤份量十約左10幾片,
牛頸脊同安格斯牛肉都唔會太肥,
厚薄適中,而且肉味都好濃😌

手 工 丸/ 配 料
丸類選擇好多,
但唔會太大粒所以每款都可以一試
最特別係手工黑松露墨魚滑,
爽口彈牙,仲有香濃嘅黑松露味
另外仲有醬爆濃芝牛丸,
一咬開係爆漿嘅芝士,真係不得了😈

海 鮮
聖子同卜卜蜆肉厚鮮甜,
海蝦爽口彈牙,
絕非一般雪藏貨色🦐

蔬 菜
蔬菜新鮮係基本,味道鮮甜,
擺盤亦齊整企理
自家製樽裝飲料

飲 品
無酒精飲品係自取嘅
除左有普通嘅盒裝飲品外,
仲有一樽樽自家製飲料,
非常有心思。
冷泡桂花烏龍就清清地,岩哂解膩😉
甜品

甜 品
最後每人一份Movenpick/Dreyers雪糕,
真係飽到可以skip 2餐🫢
藥膳椰子雞涮涮鍋
黃金地瓜條
自家製樽裝飲料
甜品
2022-10-07 72 瀏覽
又打邊爐☺️ 召集鍾意食魚嘅朋友仔💗 佢三款魚都好高質🥹 我竟然係咁食魚🤣😳 連男朋友仔唔太中意食魚都覺得魚最好食🙈佢會有地瓜條做前菜,仲要有4包shake shake 粉(海苔/麻辣/蕃茄/甘酶)俾你自己揀自己shake☺️ 係等嗰鍋嚟俾我玩下食下係件好事💗 湯底揀咗鴛鴦鍋,椰子雞同花膠雞,我自己覺得椰子雞好入味,花膠好大隻,同佢嘅神奇點係佢湯底嗰啲雞都okay🤔啲嘢食有好多種類,全部都好新鮮,特別係海鮮❤️ 自己去街市都好難自己買得到嘅質素,另外仲要讚下師傅嘅刀工,啲魚切得好簿,所以放入水一陣就食得,同牛差唔多,唔洗驚煮唔熟☺️飲品方面佢有好多唔同嘅冷泡茶同其他罐裝飲品,仲好甜心有嗰熱飲嘅corner,帶屋企人嚟食都唔驚佢哋冇嘢啱飲

2022-10-06 71 瀏覽
#星星之食評▪️ ▪️ ▪️好中意食台灣火鍋嘅星星,知道有個無限時嘅養生涮涮鍋,真係好想食下!佢就係叫「馬袓無限時台灣養生涮涮鍋🐴」🎉▪️ ▪️ ▪️點解我咁中意台式火鍋呢?因為我覺得台式火鍋有種獨特嘅麻辣味,仲有,就係無限嘅鴨血😍真係諗到都興奮!所以我必點嘅係麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋🌶濃濃既麻辣湯初時食落還好,然後愈食愈辣,愈食愈爽!鴨血香滑有台灣味!加埋蜂巢豆腐吸哂麻辣汁,真係好過癮!▪️ ▪️ ▪️由於野食太多,精選幾樣必揀項目比大家~記得點啊❤️⭐花膠片-女生美顏之選,夠哂養生,爽口、有咬感!⭐️手工黑松露墨魚滑-對於墨魚情有獨鍾,墨魚滑有咬口,加埋黑松露,帶出墨魚鮮味~ ⭐️蜆-夠新鮮爽甜,必點之一⭐️自家製手工韭菜餃-自家製已經睇到誠意!韭菜餃皮薄餡靚,真心好食!⭐️⭐️鴨血-點個鴨血都比七舊你,完全唔孤寒!個人認為,鴨血比較襯麻辣!簡直絕配!中意鴨血嘅你食個夠!⭐️黃金地瓜條-估唔到邊爐都有地瓜條!仲要有shake shake粉!麻辣粉、海苔粉、甘酶粉、蕃茄粉,滿足唔同口味嘅大家~ ⭐️鮮萵荀-菜,我好中意揀萵荀,爽口~ 正!⭐️豬肚-豬肚肉質又厚又爽,要點呀😃⭐️帆立貝-新鮮又好食!想一點再點!⭐️飲品-有自家製茶
#星星之食評
▪️ ▪️ ▪️
好中意食台灣火鍋嘅星星,
知道有個無限時嘅養生涮涮鍋,
真係好想食下!
佢就係叫「馬袓無限時台灣養生涮涮鍋🐴」🎉
▪️ ▪️ ▪️
點解我咁中意台式火鍋呢?
因為我覺得台式火鍋有種獨特嘅麻辣味,
仲有,就係無限嘅鴨血😍
真係諗到都興奮!
所以我必點嘅係麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋🌶
濃濃既麻辣湯初時食落還好,
然後愈食愈辣,愈食愈爽!
鴨血香滑有台灣味!
加埋蜂巢豆腐吸哂麻辣汁,
真係好過癮!
▪️ ▪️ ▪️
由於野食太多,精選幾樣必揀項目比大家~
記得點啊❤️
⭐花膠片-女生美顏之選,夠哂養生,爽口、有咬感!
⭐️蜆-夠新鮮爽甜,必點之一
⭐️⭐️鴨血-點個鴨血都比七舊你,完全唔孤寒!
個人認為,鴨血比較襯麻辣!簡直絕配!
中意鴨血嘅你食個夠!
⭐️鮮萵荀-菜,我好中意揀萵荀,爽口~ 正!
⭐️豬肚-豬肚肉質又厚又爽,要點呀😃
⭐️帆立貝-新鮮又好食!想一點再點!
⭐️飲品-有自家製茶飲,黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶,飲品種類夠哂多!飲左台式茶先有放假嘅感覺!
⭐️甜品-有瑞士Movenpick 雪糕😱😱omg!!點解個放題咁正架!食埋依個甜品,真係非常圓滿!
▪️ ▪️ ▪️
呢個放題非常滿意!
而呢個放題一個好特別嘅一點!
就係無限時🤣
店員同我講,有人入來打邊爐,
真係會坐到收工架🙈
不過就要睇你,想唔想keep住個優惠時間啦🤣
因為真係第一次見放題唔限時,有趣有趣!
▪️ ▪️ ▪️
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓