2022-12-14
這一間打邊爐地方整體環境都好滿意裝修新淨,光線充足光猛坐位好舒服我同朋友一行2人被安排一個大卡位,坐得好闊落就算之後放滿晒食物係枱都夠晒位衛生情況也很好地板好乾爽,沒有濕濕笠笠的感覺出面拎調味料既位都好乾淨放鼓油既位見唔到有鼓油漬,讚8大盤的調味料的附近都好整潔好妥當調味料最主要有沙茶醬﹑自家製辣椒醬﹑濕蒜﹑乾蒜﹑辣椒粒﹑香蔥﹑芫荽同辣椒鼓油飲品種類除了多,也很有誠意除了基本常見的可樂汽水等店家仲有自家製的特式飲品例如有黑糖冬瓜檸檬茶﹑愛文芒果茉莉花茶﹑冷泡日月潭蜜香紅茶等等仲有台灣特色罐裝飲品 -「鳳梨鳥龍茶」,平時係坊間都好少見到有!真係好全面,多到試唔晒仲有一個貼心位就係有一個暖櫃係放一些熱既紙包同罐裝,岩晒凍天喜歡飲暖笠笠野既人暖櫃旁邊都有一個自助既茶水站可以俾客人斟熱水,又或者有茶包提供可以俾你沖茶飲食物方面,主要有幾個套餐選擇主要分別係肉類既選擇不同,其他既打邊爐食物就係所有套餐都一樣最經濟實惠既套餐有一款牛肉+一款豬肉可以任食最高級的一款就係有4款牛肉+2款豬肉可以任食全枱都需要享用同一款既套餐最開心係無限時間,可以食到幾奈都可以價錢range 正價由$303-$603
裝修新淨,光線充足光猛
坐位好舒服
我同朋友一行2人被安排一個大卡位,坐得好闊落
就算之後放滿晒食物係枱都夠晒位
衛生情況也很好
地板好乾爽,沒有濕濕笠笠的感覺
出面拎調味料既位都好乾淨
放鼓油既位見唔到有鼓油漬,讚
8大盤的調味料的附近都好整潔好妥當
除了基本常見的可樂汽水等
店家仲有自家製的特式飲品
真係好全面,多到試唔晒
暖櫃旁邊都有一個自助既茶水站
可以俾客人斟熱水,又或者有茶包提供可以俾你沖茶飲
食物方面,主要有幾個套餐選擇
最經濟實惠既套餐有一款牛肉+一款豬肉可以任食
最高級的一款就係有4款牛肉+2款豬肉可以任食
全枱都需要享用同一款既套餐
最開心係無限時間,可以食到幾奈都可以
價錢range 正價由$303-$603
同朋友揀左個正價$403 價位既set
有2牛2豬,夠晒食
湯底有19款揀,多到唔識揀
我地揀左雙拼,田園蕃茄濃湯雞肉+藥膳花膠雞,加$48
同侍應講左選擇既套餐同湯底後,就可以用佢俾你既QR CODE 自己落單任點其他食物
➽湯底
蕃茄濃湯好香濃既蕃茄味,推薦
藥膳花膠雞都好足料,清甜香濃,但唔驚洗藥膳味太重, 係岩岩好唔會太多蓋過整體
➽配料
又係好多選擇
新鮮手打丸好推薦,佢整到細細粒,肉質煮完好爽彈,味道都鮮
黑松露魚丸好香好好食
牛頸脊牛味好重,牛味香
黑毛豬都好鮮,肉質都軟腍
牛柏菜爽彈
我地都有叫到一些是日海鮮,當中有蜆, 大大隻好正而不腥
我個人特欣賞佢既一些內臟
如雞腎同豬肚
雞腎煮完一D都唔靭,口感偏爽腍,好食
豬肚洗得好乾淨
仲有一個小食都做得好好, 就係麻辣醋木耳,個汁酸酸辣辣好好食
套餐包了一人一杯雪糕做甜品
有movenpick﹑haagen Daz 呢D不敗牌子
我叫左movenpick creme brulee 味,好好食呀
佢仲送左一份地瓜條俾我地
配有4包唔同既調味料,好似有蕃茄味﹑甘梅粉等等
地瓜條甜甜地幾好食,加左調味料好有食薯條感覺
服務方面都做得好
周不時有侍應係度行黎行黎,有需要叫人個陣會即時有人黎到,讚
佢地都會好積極咁收一些空碟
而且都會留意湯水夠唔夠,唔夠就會放兩樽既湯俾你加
整體黎講,食物選擇多,用料都新鮮
飲品有自家製好滿意
任食無限時,坐得又舒服,值得呢