旺角站📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋-圓婚勁食之旅開展❤️‍🔥好耐冇打邊爐🍲今次去食無限時既邊爐😋台灣養生吃到飽涮涮鍋套餐($498+$10一位)湯底都幾多種類,成十九款可以簡!今次試左台式麻辣雞肉涮涮鍋。呢個湯底夠麻夠濃郁,而且有得自選辣度,今次要左中辣,火燒後欄🔥🔥呢個餐有好多款靚牛、靚肉,包括極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯牛肉同埋西班牙無激素豬肉片。最推薦係極級Prime Grade安格斯牛頸脊😍肥瘦均勻、牛味香濃,而且好腍身👍🏻對就我呢個食肉獸黎講當然係瘋狂order,一次過掃落去😻大滿足!前菜方面有手拍青瓜同麻辣木耳,幾開胃。配料方面,長蟹棒、響鈴、炸魚皮、滷大腸、鴨血、牛柏葉、手工麻辣牛丸、手工黑松露墨魚丸都好食👍🏻😍另外仲有手工餃,都幾好食😋海鮮方面,有蝦、脆鯇魚片都唔錯。另外仲有花膠同埋帆立貝等等。台灣特色配料都唔少,有米血糕、三色蔥熔岩醬貢丸、甜不辣、芋泥貢丸等等。菜就比較少食,始終食肉獸係專攻肉。各類雜菇、山根、萵筍、菜都有,連羽衣甘藍都有!野飲係自助形式,汽水、自家製茶、梳打水、
旺角站📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

台灣養生吃到飽涮涮鍋套餐($498+$10一位)

呢個餐有好多款靚牛、靚肉,包括極級SRF極黑和牛肩脊肉、

前菜方面有手拍青瓜同麻辣木耳,幾開胃。

野飲係自助形式,汽水、自家製茶、梳打水、清熱下火既健康飲品都有!

最後每人仲有一杯movenpick雪糕/Dreyers 甜筒🍦為邊爐劃上完美句號!

落單以qr code形式,好方便而且有附圖。

環境方面,餐廳座位闊落,而且成個氣氛唔會好急速,始終係冇限時吃到飽,大家慢慢吹下水食野一洗!無限時可以食到11點,不過其實都食唔到幾耐,如果同一班男仔fd黎食都唔錯!
  • 黃金地瓜條
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
2022-11-11 183 瀏覽
最近口痕好想打邊爐 去左呢間好受歡迎既馬祖食台灣火鍋🍲呢到有台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 好岩我呢啲大食鬼😉而且佢火鍋湯底選擇超多有超過十幾款湯底可以簡只要加$48仲可以選擇鴛鴦鍋今次就選擇左🔅台灣養生醉雞湯🔅台灣麻辣牛肉湯個人偏愛麻辣牛肉湯 味道好濃令到食材食落去提昇華左而醉雞湯 就比較清 食落都好舒服 主食簡左🔅Prime Grade 美國安格斯牛肉🔅西班牙無激素豬肉片肉呢講都真係得輸 薄片上好快熟而特別喜歡牛肉 肉味好香 Encore 左三四碟🤪🤪而佢其他食材選擇都超級多 海鮮 丸 豆腐 菜 餃子類別都有各項裡面都好豐富 超級正😻野飲選擇同時都好多 成個櫃任君選擇!最中意佢係佢既茶類 特別係冷泡桂花烏龍 好清甜好岩打邊爐飲 消滯😇整體嚟講呢一間質素好高唔怪得食飯見到人流咁多!
最近口痕好想打邊爐 去左呢間好受歡迎既馬祖食台灣火鍋🍲

而佢其他食材選擇都超級多
海鮮 丸 豆腐 菜 餃子類別都有
各項裡面都好豐富 超級正😻

野飲選擇同時都好多
成個櫃任君選擇!
最中意佢係佢既茶類
特別係冷泡桂花烏龍 好清甜
好岩打邊爐飲 消滯😇

整體嚟講呢一間質素好高
唔怪得食飯見到人流咁多!

🌟Course 3 (正價時段 $498 / 每人,7:30pm前離座有8折優惠)🌟Course 4 (正價時段 $598 / 每人,7:30pm前離座有8折優惠)餐牌上共有4款任飲任食套餐供選擇,原本打算選較貴的Course 4,不過店員表示因為SRF牛肩脊肉缺貨,短期內都未可返貨,所以現時只要選Course 3的「極級SRF極黒和牛肩脊肉」,落order時一律會自動升級為Course 4的「極上Prime Grade霜降牛小排」,聽落咁抵食!精打細算的JK當然唔執輸啦!😍 用Course 3價錢就可以食到原本Course 4 才有的牛小排!正!有18款湯底,想鴛鴦鍋的話可另加$48我們選了「田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋」,湯底內有蕃茄、粟米、豆卜,仲有已炆煮得軟腍的牛肋條!等待湯底期間,店員會送上一碟黃金地瓜條連4款口味的shake shake粉 (包括: 蕃茄味粉、甘酶粉、海苔粉、麻辣味粉)任飲:選擇多,除了有罐裝汽水、紙包茶飲、泰國梳打水、細支裝涼茶,仲有暖飲櫃! 最欣賞係有4款自家制果茶!愛文芒果茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶、冷泡桂花烏龍、黑糖冬瓜檸檬茶任食:食物選擇多,有前菜、肉

有18款湯底,想鴛鴦鍋的話可另加$48

任飲:
最欣賞係有4款自家制果茶!

任食:

食物選擇多,有前菜、肉類、炸物、海鮮、手工丸、手工墨魚滑、蔬菜、麵類等等。

我哋食咗:
極上Prime Grade霜降牛小排
Prime Grade美國安格斯牛肉
海蝦
是日海鮮 (蜆、BB蟶子)
手工黑松露墨魚滑
娃娃菜
雞脾菇
南瓜

甜品
每人可選一款MÖVENPICK® 或 Dreyer's的雪糕

_______________

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

_______________
2022-11-08
2022-11-09 181 瀏覽
天氣涼涼到即刻想食火鍋有咩爽得過無限時嘅吃到飽?馬祖無限時涮涮鍋 一次過滿足晒我所有願望💫佢哋係以離座時間分段收費如果好似我咁閒日入場19:30前埋單就$319人頭講真如果講食,我覺得食120分鐘都夠曬飽但一班friend眾下舊傾下計咁$319慢慢坐下飲下食下真係幾唔錯呢度個環境乾淨同夠大,幾好坐㗎!食物質素馬祖不嬲都係信心保證湯底選擇夠多,有辣有唔辣🌶牛類全部都靚,牛同豬都冇得彈!台式食物嘅丸類,鴨血等等都幾齊送一客地瓜條,仲有埋shake shake粉添飲品櫃勁大勁多款項!而佢哋自家茶飲極有驚喜添!我哋叫左個壽喜燒湯底個湯底本身已經有好多材料所以我哋冇乜叫到其他嘢瘋狂encore啲肉,今次真係吃到飽😎極度滿足!過足牛癮!QR code落單,上菜快,個節奏唔錯甜品(dryers or movenpick雪糕)一次性個地點好方便,係聚會好選擇!推介比各位牛魔皇👑

天氣涼涼到即刻想食火鍋
有咩爽得過無限時嘅吃到飽?
馬祖無限時涮涮鍋 一次過滿足晒我所有願望💫
佢哋係以離座時間分段收費
如果好似我咁閒日入場19:30前埋單就$319人頭
講真如果講食,我覺得食120分鐘都夠曬飽
但一班friend眾下舊傾下計咁

$319慢慢坐下飲下食下真係幾唔錯
呢度個環境乾淨同夠大,幾好坐㗎!

食物質素馬祖不嬲都係信心保證
湯底選擇夠多,有辣有唔辣🌶
牛類全部都靚,牛同豬都冇得彈!

台式食物嘅丸類,鴨血等等都幾齊

送一客地瓜條,仲有埋shake shake粉添
飲品櫃勁大勁多款項!
而佢哋自家茶飲極有驚喜添!

我哋叫左個壽喜燒湯底
個湯底本身已經有好多材料所以我哋冇乜叫到其他嘢

瘋狂encore啲肉,今次真係吃到飽😎
極度滿足!過足牛癮!
QR code落單,上菜快,個節奏唔錯

甜品(dryers or movenpick雪糕)一次性
個地點好方便,係聚會好選擇!
推介比各位牛魔皇👑
一個價錢任食😲無限時台式火鍋店🤩 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋店 真係嫁😝,如果你可以由中午開店食到晚上關店最低價套餐都真係$298 🍲今次就的同媽媽就選左個$399 無限時任食任飲套餐(19:30前離座)所選套餐係中上價位已經有3款🐮2款豬1️⃣ 極級SRF極黑和牛肩脊肉2️⃣ 極級Prime Grade 安格斯牛3️⃣ 西班牙伊比利亞黑毛豬 4️⃣ Prime Grade 美國安格斯牛肉5️⃣ 西班牙無激素雞豬肉片仲有免費追加的火鍋配料都有超過60款,包括時日海鮮、台灣直送配料、手工丸滑、自家製餃子等湯底我地選左🐔藥膳椰子雞湯同🔥麻辣鴨血凍豆腐鴛鴦湯👍一上枱🥥椰子雞湯嘅味超香,平時鍾意食麻辣火鍋嘅媽媽都俾佢吸引住先飲番啖湯😅滋潤一下補一補先🤭媽媽平時都食得辣湯底叫咗小辣都非常香濃本身湯底原有嘅鴨血同凍豆腐,朔晒味真係越食越刺激😳唔怕🤪呢度個自助飲品區勁多解辣飲品自家製冷泡茶🫖,有黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶及冷泡日月潭蜜香紅茶,桂花烏龍,仙草凍,梳打水…..養生人仕隔離仲有兩個暖櫃放咗不同飲品我哋四隻不同種類🐷🐮部位肉類我哋都叫哂,4款都屬於高質👌入口嫩滑,肥瘦均勻尤其係 👏極級SRF極黑

所選套餐係中上價位已經有

5️⃣ 西班牙無激素雞豬肉片

湯底我地選左🐔藥膳椰子雞湯同🔥麻辣鴨血凍豆腐鴛鴦湯👍

唔怕🤪呢度個自助飲品區勁多解辣飲品

養生人仕隔離仲有兩個暖櫃放咗不同飲品

尤其係 👏極級SRF極黑和牛肩脊肉🥩簡單灼一灼已經很滋味,入口鬆化富油香

是日海鮮係新鮮沙白同埋小蟶子,雖然兩個都係細細隻,肉質肥美鮮甜

🐟 薄切鱔片,放湯灼幾秒,爽脆鮮甜無泥味

🥬🥒🌽蔬菜都唔少得 ,差唔多叫晒成個版面蔬菜全部都新鮮翠綠

最後結尾仲有自選雪糕或甜筒一份,大滿足 👻

無限時好處就係岩我呢d帶著小朋友👶🏻👧👦既媽媽👩,唔便急速進食🤣

不過最開心係天天B食飽就瞓左,我就可以繼續慢慢嘆🤤

• Prime Grade安格斯牛頸脊
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
去到 #旺角瓊華 #覓食 #秋高氣爽 當然打邊爐啱哂🤤有19款 #養生湯底 款款都咁吸引#藥膳花膠雞涮涮鍋 足料十足 記得煲滾要試啲雞件 好肉地之餘仲好滑👍🏼湯底仲好滋陰 1930前離座 $319 一位(未計加一)任食 #PrimeGrade美國安格斯牛肉 #PrimeGrade安格斯牛頸脊 #西班牙伊比利亞黑毛豬 #西班牙無激素豬肉片 安格斯牛肉👍🏼又夠牛味 脂肪比例啱啱好 唔太肥得嚟 又好口感牛頸脊相對瘦啲 是日海鮮 仲有蟶子仔 同 沙白 海蝦🦐亦好大隻#花膠片 唔係細細條 好大塊 記得早啲放落煲滾到入晒味🤤手工配料 有好多款唔同嘅丸 記得要試吓 #手工黑松露墨魚滑 黑松露絕不吝嗇仲有幾款唔同嘅自家製餃🥟 餡料十足火鍋配料有60幾款#特別推介 #足八吋長蟹棒 真係夠晒大大條🤭#醬爆濃芝牛丸 記得要攤凍啲先好食 一咬落去啲芝心爆曬出嚟 👍🏼👍🏼👍🏼#台灣腸 完全係台灣的味道蔬菜方面小編非常滿意有 #萵筍 #蟲草花 #羽衣甘藍記得要試 #自家製ShakeShake黃金地瓜條 配有四款味粉 甘酶 蕃茄 麻辣 海苔試咗甘酶同海苔 都係甘酶 最match 不得不提佢哋嘅水吧 三大個雪櫃 支裝
去到 #旺角瓊華 #覓食
#秋高氣爽 當然打邊爐啱哂🤤

有19款 #養生湯底 款款都咁吸引

湯底仲好滋陰

1930前離座 $319 一位(未計加一)

牛頸脊相對瘦啲

2022-11-04
台灣腸
自家製Shake  Shake黃金地瓜條
2022-11-04 1165 瀏覽
今日去左旺角見到呢間餐廳係無限時打邊爐,價錢亦都唔貴,好抵食,於是入去食lunch 😂🌟 麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋湯底唔會太辣,麻香味濃,鴨血同蜂巢豆腐吸收哂麻辣既味道,好好食😋🌟 Prime Grade美國安格斯牛肉 x 西班牙無激素豬肉牛肉新鮮,牛味濃郁,薄片,好快熟,用QR落完單好快送到👍🏻👍🏻豬肉同樣新鮮,味道濃郁,唔錯👍🏻🌟 海蝦x 是日海鮮海蝦新鮮,蝦肉鮮甜爽口彈牙😋是日海鮮有蜆同埋聖子,蜆肉無沙,大隻,全部都會開殼,好新鮮,聖子細細隻,好快熟,鮮甜😋🌟 手工三寶丸 x 手工潮汕豬肉丸手工丸自家制,肉質鮮嫩,彈牙,調唔岩岩好,唔會好咸😋🌟 自家制新鮮茶餐廳自家制好多唔同種類既茶,好特別,有愛文芒果茉莉花茶,冷泡桂花烏龍,黑糖冬瓜檸檬茶😋🌟 雪糕雪糕每人一杯,有唔少選擇,打完邊爐到最後食個雪糕,大滿足,完滿既一餐😋

🌟 麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋

麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋

🌟 Prime Grade美國安格斯牛肉 x
西班牙無激素豬肉

豬肉同樣新鮮,味道濃郁,唔錯👍🏻

🌟 海蝦x 是日海鮮

海蝦新鮮,蝦肉鮮甜爽口彈牙😋

🌟 手工三寶丸 x 手工潮汕豬肉丸

手工丸自家制,肉質鮮嫩,彈牙,調唔岩岩好,唔會好咸😋

🌟 自家制新鮮茶

🌟 雪糕

2022-11-04
午餐
麻辣鴨血蜂巢豆腐鍋
  • 甜品
坐低會先上一份炸地瓜條,並配上4款Shake shake 粉~個人最愛甘酶粉$498 set 套餐肉類: Prime Grade安格斯牛頸脊美國SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片我地超好彩~因為和牛暫時缺貨,免費upgrade咗極上Prime Grade霜降牛小排‼️叫咗台灣養生醉雞湯底,超足料👍🏻放咗滿滿藥材,酒香藥材香氣令人食慾大開😽肉嘅質素絕對對得住個價錢‼️叫咗幾round,每次嘅質素都好好,唔會Hea~牛肉油脂分布平均,入口即溶!肉味濃,每一口都好滿足🥳尤其係霜降牛小排,食過真係返唔到轉頭😍除咗必食牛肉之外,醉雞件都超正,濃濃酒香味,雞肉肉質超嫩,朋友食唔停口😽海鮮必推海蝦‼️好大隻😯重要好新鮮,肉質鮮甜彈牙😼手工墨魚滑都係必食~原味同黑松露味都好正‼️有墨魚粒粒,爽口😍飲品好多選擇~自家飲品:愛文芒果茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶、冷泡桂花烏龍、黑糖冬瓜檸檬茶 4款都好好飲😍另外仲有熱櫃暖住啲飲品,呢樣真係好窩心👍🏻甜品揀咗movenpick雪糕😋餐廳企理乾淨,座位闊落坐得舒服,重點無限時可以慢慢食👍🏻而且食物款式選擇多,質素有保證😽認真計計其實CP值真係幾高

$498 set 套餐肉類:
Prime Grade安格斯牛頸脊
美國SRF極黑和牛肩脊肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素豬肉片

海鮮必推海蝦‼️好大隻😯重要好新鮮,肉質鮮甜彈牙😼

飲品好多選擇~
另外仲有熱櫃暖住啲飲品,呢樣真係好窩心👍🏻

甜品揀咗movenpick雪糕😋

餐廳企理乾淨,座位闊落坐得舒服,重點無限時可以慢慢食👍🏻而且食物款式選擇多,質素有保證😽認真計計其實CP值真係幾高👍🏻

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
2022-11-02 149 瀏覽
天氣又凍咗,自然又想打邊爐, 今日試咗呢一間打邊爐, 真係有佢優勝嘅地方, 食物質素好好, 又有gimmick,又細心,仲要係無限時,唔怪得咁高人氣, 偉奇旺角瓊華中心嘅馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,你一定鍾意。先講環境,地方好企理又乾淨,唔會有壓迫感, 自助區嘢飲選擇唔少,值得一讚嘅仲有熱飲提供,坊間少見,抵讚。鍋底方面,選擇都有十幾個, 服務員都好用心介紹俾我知道人氣嘅鍋底選擇, 好辣嘅我梗係要麻辣啦, 另外加個清清哋嘅椰子雞,兩個都真心好好味。餐廳都會提供餐前小食,呢個仲過癮,係炸番薯條,仲有四種味粉俾你做shake shake薯條, 呢啲咪新意囉, 未到仲幾好添。肉類方面, 牛肉有三種, 分別係Prime Grade既安格斯牛肉同安格斯牛頸脊, 肉味都好夠,值得一提就係佢溶雪做得好好,賣相好靚。 而我覺得最好味嘅牛肉係極級SRF極黑和牛牛肩脊肉,賣相同口感有啲似牛小排,質素非常好,極之嫩滑, 大家睇相一定睇得到, 勁推。至於海鮮方面,我哋試咗蝦,鱔片,鯇魚片,鯇魚腩, 蟶子同沙白, 質素一樣唔會令你失望,用料唔錯。其他選擇方面, 我個人好鍾意鴨血,我前前後後都叫左三碟, 佢嗰個麻辣

其他選擇方面, 我個人好鍾意鴨血,我前前後後都叫左三碟, 佢嗰個麻辣配鴨血真係發揮得好好,鍾意食啲樣嘢嘅人絕對會喜歡。

個套餐會包一個雪糕, 除咗大路嘅雲呢拿同朱古力味,仲有我最鍾意嘅蜂蜜合桃,證明呢間餐廳入貨都好有品味。

一個無限時嘅打邊爐放題真係好開心, 好耐都未試過食得咁慢,咁舒服。 有時諗返做人其實應該將節奏放慢一點, 而最愛嘅人享受當下,食餐飯傾下偈,其實已經好滿足啦。

2022-10-30
近日天氣轉涼,最合適熱食暖胃。心動不如行動,因為朋友九龍區返工,揀咗位置方便唧旺角食馬祖台灣養生涮涮鍋。本店專吃台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐不限時間🔥 女生喜歡食療進補,自然點了正宗台灣藥膳養生雞涮涮鍋。煮滾後可以先喝湯吃雞肉,湯底清甜💕此店坐位十分寬躺,裝修雅致,亦有很多不同飲品雪糕配料可供選擇。推介套餐主題牛豬肉片,自己特別喜歡牛頸脊及黑毛豬,高級質量、肉香滿溢。另點食材則推介黃金地瓜條配四味粉,自選味粉Shake薯條薯條,調味粉蕃茄mix 甘酶及海苔仍然出色。手工黑松露墨魚丸真材實料,墨魚味濃。不得不提必試自家製愛文芒果苿莉花茶及黑糖冬瓜檸檬茶,下火清甜,火鍋好伴侶。已點食物:∞︎︎美國SRF極黑和牛肩脊肉👍🏻∞︎︎Prime Grade 安格斯牛頸脊👍🏻∞︎︎西班牙伊比利亞黑毛豬👍🏻∞︎︎Prime Grade 美國安格斯牛肉∞︎︎西班牙無激素雞豬肉片秘製麻辣木耳手工黑松露墨魚丸👍🏻三星蔥熔岩醬貢丸鮮淮山片👍🏻是日精選海鮮:蛤冬瓜片/蟲草花/粟米/油麥菜/紫蘿蔔/鮮萵荀自家製手工辣醬👍🏻黃金地瓜條配四味粉(蕃茄/麻辣/甘酶/海苔粉)👍🏻愛文芒果苿莉花茶👍🏻黑糖冬瓜檸檬茶👍🏻黑糖唐薑母茶鳳梨烏龍茶泰國梳

已點食物:

黑糖冬瓜檸檬茶👍🏻
黑糖唐薑母茶
鳳梨烏龍茶
泰國梳打水

客服細心友善,朋友邊吃邊標籤小店,計劃下次火煱地點。
台灣藥膳養生雞涮涮鍋
黃金地瓜條
台灣藥膳養生雞涮涮鍋
黃金地瓜條
2022-11-01 135 瀏覽
好耐冇打邊爐,所以就同朋友去咗旺角嘅馬祖無限時臺灣養生涮涮鍋! 涮涮鍋嘅湯底有非常多嘅選擇,我就揀咗日本壽喜燒Sukiyaki野菌鍋! 金黃地瓜條 , 好香脆得嚟有甜甜地, 有海苔粉,蕃茄粉,甘梅粉同麻辣粉可選擇,放入紙袋裏面就可以shake shake喇! 要了A餐, 有美國安格斯牛肉及西班牙無激素豬肉片! 兩款都肥瘦均勻,高質亦都好有肉汁! 🤩 海鮮有好多款, 有魚柳,鯇魚腩,海蝦等,都非常新鮮, 肉質甜美嫩滑, 而且啖啖肉無骨,海蝦可大隻! 帆立貝一份嘅份量幾多有六隻!😍 台色嘅丸類有非常多選擇 ! 例如有蟹粉丸,梅菜豬肉丸芋泥貢丸等等! 最有特色係手打黑松露墨魚滑,鮮甜又嫩滑 ,好有口感,食落去啖啖都有好濃嘅墨魚味🥰 想食健康啲可以揀蔬菜同菇, 生菜同菜心苗都好新鮮同嫩,洗得好乾淨! 雪糕每人一杯,有得揀Dreyer 或者movenpick 🤩呢餐好豐富我同朋友都食到好飽!

呢餐好豐富我同朋友都食到好飽!
2022-10-31
午餐
2022-10-29 156 瀏覽
近期太忙,另一半見我終於做完手頭上工作,就話慰勞下我🥰帶咗我嚟呢間冇限時火鍋,滿足我呢個食得慢又鍾意慢慢嘆嘅人🙌🏻餐廳燈光光猛,樓底夠高,唔會有侷促感,見到隔籬枱Order嘅食物搭到好高,整體用餐氣氛真係好好!湯底選擇夠多,我哋揀咗沙茶牛肉鍋😍滾住已經聞到好濃郁嘅花生香味。火鍋材料方面我哋食咗鮮萵筍、白鱔片、生猛海蝦、、自家製手工韮菜餃、響鈴卷、Prime Grade 安格斯牛頸脊、Prime Grade 美國安格斯牛肉、新鮮魚雲、花膠片、脆骨腩等🥰款款新鮮,而且上枱好快🙌🏻特別推介牛頸脊,油花分怖均勻,白色油脂紋路較多,色澤亮麗,入口油花四濺,好Juicy,我哋order咗好多碟添😄
近期太忙,另一半見我終於做完手頭上工作,就話慰勞下我🥰

火鍋材料方面我哋食咗
鮮萵筍、白鱔片、生猛海蝦、

2022-10-28 181 瀏覽
今日仔早放,心血來潮約佢放學UT前出去食好西。仔係食肉獸,提議打邊爐,記得瓊華有好多間就去睇下。仔一眼相中11樓既馬祖台灣養生涮涮鍋,因為好掛住和牛。簡得呢個餐我地2個都勁點美國SRF極黑和牛肩脊肉,真係入口即溶。Prime Grade 安格斯牛就勁有肉味。西班牙伊比利亞黑毛豬好食到好似食到牛一樣咁好味。仲有shake shake 地瓜條。而且手工丸同墨魚滑都好美味。仲有是日海鮮係蜆同蟶子仔都好肥美。最後仲每人可以簡一杯靚靚movenpick 雪糕😋仲有service 唔錯同埋記住book位,我地6:55 走已經出面排晒隊。 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味

仲有shake shake 地瓜條。

最後仲每人可以簡一杯靚靚movenpick 雪糕😋

2022-10-28 150 瀏覽
禾都係一個邊爐控😂😂見有冇限時火鍋,點都要去試一試,湯底多👍🏼肉類好新鮮好食😄丸類,菜類都好食👍🏼飲品都多選擇,本人最喜歡黑糖冬瓜o茶👍🏼👍🏼今餐基本上有90分、可惜一到海鮮類,就扣晒分,蝦唔新鮮,聖子同蜆都好多沙,所以希望貴店可以跟進一下,整體係好食又新鮮嘅👍🏼
2022-10-26 1584 瀏覽
【無限時台式火鍋放題🍲馬祖涮涮鍋】-天氣轉涼最啱打邊爐🌬🍲朋友介紹呢間係旺角無限時嘅台式火鍋店⌛️🔆🤩馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🤩🔆啱晒一路慢慢食一路同朋友吹下水🗣-餐廳以淺木色為主😉幾大間幾闊落小編平日去唔洗等位😝同埋上菜速度幾快飲品係出面自己拎😜凍熱都有夠曬貼心仲有多款冷泡茶🧊☕️好似蜜香紅茶、黑糖冬瓜檸檬茶同埋桂花烏龍茶😌解膩之選✅火鍋醬料都係自助架😙小編幾推薦自家製手工辣醬🌶幾香幾惹味-💁🏻‍♀️任食套餐有兩款:1️⃣成人👨🏻$398 |小童👧🏻$2682️⃣成人👨🏻$498 |小童👧🏻$368(多咗極級SRF極黑和牛肩脊肉😜)☑️7:30前離座有㊇折優惠☑️設加一服務費小編就揀咗「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」🙋🏻‍♀️兩點鐘入去食到五點幾🤰🏻捧住個肚走盛惠💰$319+1💁🏻‍♀️不過提提大家,餐廳每碟嘅份量較多點餐嘅時候要量力而為😤千祈唔好眼闊肚窄以下為大家逐個類別介紹😝-😋湯底♨️火鍋湯底有❶❾款,有養生、沙茶牛肉、番茄🍅、麻辣湯底等等小編揀咗🤩台灣古早牛肉湯🤩湯底微甜😜牛肉味香濃,入面豆卜、雲耳、粟米🌽仲有大大嚿牛腩🥩唔錯~-😋肉類🥩✔️安格斯牛頸脊✔️西班牙伊比利亞黑毛豬✔️美國安格斯牛肉✔️西班牙無激素
【無限時台式火鍋放題🍲馬祖涮涮鍋】

天氣轉涼最啱打邊爐🌬🍲
朋友介紹呢間係旺角無限時嘅台式火鍋店⌛️
🔆🤩馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🤩🔆
啱晒一路慢慢食一路同朋友吹下水🗣

餐廳以淺木色為主😉幾大間幾闊落
小編平日去唔洗等位😝同埋上菜速度幾快
飲品係出面自己拎😜凍熱都有夠曬貼心

仲有多款冷泡茶🧊☕️好似蜜香紅茶、黑糖
冬瓜檸檬茶同埋桂花烏龍茶😌解膩之選✅

火鍋醬料都係自助架😙小編幾推薦自家製手工辣醬🌶幾香幾惹味

💁🏻‍♀️任食套餐有兩款:
1️⃣成人👨🏻$398 |小童👧🏻$268
☑️7:30前離座有㊇折優惠
☑️設加一服務費

💁🏻‍♀️不過提提大家,餐廳每碟嘅份量較多
點餐嘅時候要量力而為😤千祈唔好眼闊肚窄
以下為大家逐個類別介紹😝

😋湯底♨️
火鍋湯底有❶❾款,有養生、沙茶牛肉、番茄🍅、麻辣湯底等等
小編揀咗🤩台灣古早牛肉湯🤩

😋肉類🥩
✔️安格斯牛頸脊
✔️西班牙伊比利亞黑毛豬
✔️美國安格斯牛肉
✔️西班牙無激素豬肉片
✔️其他:牛柏葉、滷水豬耳、豬肚、雞髀肉等🍗
牛肉色澤都唔錯😜有牛味油脂分布適中🤣其他肉類質素唔錯小編收貨🤩

😋海鮮🦞
海蝦🦐|白鱔|脆肉鯇🐟|蜆

😋小食🍟
✔️麻辣手拍青瓜🥒推薦😝青瓜爽脆辣得幾過癮
✔️秘製麻辣木耳
✔️Shake shake黃金地瓜條,任配四款味粉(甘酶/著茄/香辣/海苔)🍠地瓜條香甜不過可以再脆少少

😋蔬菜🥬
娃娃菜|生菜|淮山|白蘿蔔|南瓜|菇類
淮山幾好食🤤夠爽脆

😋丸類🍢
要試吓佢嘅黑松露墨魚丸同埋麻辣牛丸😎味道唔錯😂

佢嘅梅菜豬肉丸味道ok有興趣可以一試😝
平時打邊爐嘅配料都有😌呢到仲有鴨血、台灣腸同埋米糕😗

😋甜品🍦
呢到有Movenpick嘅雪糕😝同埋Dreyer's焙茶扭紋脆筒🥳

整體來講😗食材選擇都幾多質素都okay😜重點係無限時任食🤩可以慢慢食啱曬同朋友聚會😙

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
💸人均消費:$350

#旺角瓊華#馬祖#吃到飽 #火鍋#藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋#台式#古早味 #旺角為食貓#旺角美食#打邊爐關注組#打邊爐#hkfoodie#hkfoodies#food#hkig#hongkongfood#foodies#eatthk#foodeats#香港美食#香港餐廳#thefoodieinitiative
#internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld
#globaleats #foodiesinternationalcolla