2023-04-24
大個好似少咗出嚟旺角呢啲咁青春嘅地方🤣 食嘅嘢都會感覺青春啲去咗瓊華嘅 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋𨋢門一打開比個裝修驚豔到😱 好似冇乜去過邊度嘅火鍋餐廳會用上白色嘅設計入座時見到枱面有2大玻璃樽 入面有啲杞子 以為送養生飲品 問咗先知係落火鍋嘅加湯 笑到呢😂今次我食“吃到飽套餐”😬 係Prime Grade美國安格斯牛肉&西班牙無激素豬肉片湯底選擇方面 大大話話有接近20款 選擇困難症嘅點算好😆 最後雙拼咗藥膳花膠雞 同 麻辣鴨血凍豆腐鍋枱面重有幾包調味粉 原來入座送一份黃金地瓜條 可以自己調配口味倒落紙袋入面chok chok 別有風味電話落單見到menu有唔少海鮮可以揀 就每樣落少少 是日精選海鮮蟶子仔 大粒蜆,重有生猛海蝦 白鱔片 脆鯇魚片 帆立貝 花膠片都有!Prime Grade安格斯牛肉輕輕一碌已經夠熟 牛味出晒嚟 唔掂汁都ok 不過自己中意加啲葱蒜 夾埋一齊更加有層次私心另外推介 醬爆流心濃芝牛丸(拉晒絲咁) 三星葱熔岩醬貢丸(熱辣辣唔小心被口爆咗一次🙊) 同埋麻辣鍋底梗係要追加台灣鴨血🤤另外出到醬料區又係嚇一嚇 勁大盤蒜 葱 辣椒 麻油 任落😶🌫️ 無得彈重有暖飲品櫃!估
去咗瓊華嘅 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
重有暖飲品櫃!估佢唔到 啱晒我呢啲偽養生人士😬
#旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味