2023-03-23 79 瀏覽
從事到馬祖的都是吃藥膳麵,已經覺得湯底超正!!現在可拿來吃火鍋吃到飽,真的太正了!湯底選了鴛鴦鍋,一邊是藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋,很香紅棗味,順喉滋潤,內裡還有很多雞件,雞肉新鮮嫩滑又彈牙,正宗走地雞!而另一邊是藥膳椰子雞涮涮鍋,椰子味很香很潤,必點推介!食物方面,有海鮮、台灣丸類、熟食、西班牙無激素豬肉片及美國安格斯牛肉等都應有盡有,很新鮮,沒雪味,而貴價肉類都是任吃沒限的!飲品方便,熱飲冷飲都有,冷飲櫃的更多達6個雪櫃,特色自製冷泡茶及汽水等都齊備!甜品也有超多選擇,全部都是貴價雪糕,有movenpick, Haagen Dazs 及 dreyer's等,性價比超高!

2023-03-23 67 瀏覽
趁放假要食餐好開心下😆同屋企人去咗呢間「馬祖台灣養生涮涮鍋」,我地揀咗1930前離座(有八折!),折實之後每人$327就可以食到總共四款肉類~小編最鐘意係極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐮牛肉紋理好靚、肥瘦均勻,入口既有油脂香又有牛香味,大大塊一啖過好滿足🥰第二鐘意係西班牙伊比利亞黑毛豬🐷呢款嘅脂肪比例相對黎講會多啲,所以油脂香味超重!但唔會好油膩,口感亦都好爽口🫶🏻除咗高質肉類之外仲有好多海鮮、丸類、蔬菜、台式邊爐配料😍佢地嘅手工丸都好出色,好多款出面都食唔到架~另外仲加購咗一份炸地瓜條($48),好似M記搖搖薯條咁,店家會提供四包粉加一個紙袋,跟住就隨你發揮啦🤣地瓜條外脆內軟,本身已經有少少番薯嘅甜味👍🏻最後每人仲有一個免費雪糕🍦超多款揀:Movenpick、Haagen Dazs等等都有😋

• 黃金地瓜條
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
2023-03-22 34 瀏覽
服務十分好,每個員工都好好禮貌,問佢地拿野都好快手拿比你,亦會同你有傾有講,唔會嫌客煩或者黑面!食物很好,款式多,地方清潔企理,飲品種類非常多,更有熱飲櫃,甜品亦很多,基本上試左好多間台灣任食火鍋,呢間是心目中第一,各方面都表現好,一定會再去!

2023-03-20 82 瀏覽
✨無限時火鍋湯底有19款咁多,鴛鴦鍋底兩拼咗藥膳花膠雞涮涮鍋同麻辣鴨血凍豆腐鍋,🌶️麻辣鴨血香辣惹味又有咬口🥰,凍豆腐吸滿湯底精華火鍋配料全用📱QR Code落單,方便衛生,自助區有多款冷熱飲品同調味料主打優質肉類🐮🌟極上Prime Grade霜降牛小排肉質與脂肪分布最佳,油花非常豐富,且肉質非常鮮嫩,我哋不停reorder 😂🌟Prime Grade 美國安格斯牛肉脂肪會較少,唔太肥膩,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃🌟Prime Grade安格斯牛頸脊肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁🌟西班牙伊比利亞黑毛豬擁有大理石紋般嘅油花,肉質細膩另有特色台式火鍋配料(包括有豬大腸、鴨血),海鮮類有是日海鮮、海蝦、帆立貝、白鱔片等,仲有多款特色手打丸餐仲送咗黃金地瓜條,可加shake shake粉(有海苔味、甘酶粉、麻辣味同蕃茄味)甜品每位包一杯雪糕,當然揀Movenpick啦😝餐廳環境乾淨整潔,服務員主動更換碗碟,每張枱好貼心已擺放咗兩壺湯作給食客🎈馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🎈旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
✨無限時[台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐]套餐有四款選擇,依家7:30pm前離座訂位有𝟴折優惠,所以我哋揀咗中高質套餐 原價💰4️⃣0️⃣7️⃣/位🤭

台式火鍋湯底有19款咁多,鴛鴦鍋底兩拼咗藥膳花膠雞涮涮鍋同麻辣鴨血凍豆腐鍋,🌶️麻辣鴨血香辣惹味又有咬口🥰,凍豆腐吸滿湯底精華

主打優質肉類🐮
🌟極上Prime Grade霜降牛小排

🌟Prime Grade 美國安格斯牛肉
脂肪會較少,唔太肥膩,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃
🌟Prime Grade安格斯牛頸脊
肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁
🌟西班牙伊比利亞黑毛豬
擁有大理石紋般嘅油花,肉質細膩

甜品每位包一杯雪糕,當然揀Movenpick啦😝

🎈馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🎈
2023-03-19 47 瀏覽
🌸. 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 *𖥧𓇣 ﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧火鍋撚😝又嚟食火鍋啦!馬祖無限時台灣養生涮涮鍋!係無限時🌟❤️勁正!咁同老友吹水吹幾耐都得我哋叫咗極上Prime Grade霜降牛小排餐🖤Prime Grade安格斯牛麵團美國SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片呢到仲有地瓜勁好食😋同埋我最鍾意嘅魚雲我出邊有自助區可以拎醬油🖤其他食物呢度地方好靚,亦都好寬敞🥳和牛好吃😋牛味濃~脆骨腩,鮮蝦食完再encore最後甜品竟然仲有雪糕添😍𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝#旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 ༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 @mazunlimitime ≋ ≋ 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-
🌸. 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 *𖥧𓇣
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊

火鍋撚😝又嚟食火鍋啦!
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋!
係無限時🌟❤️勁正!咁同老友吹水吹幾耐都得

我哋叫咗極上Prime Grade霜降牛小排餐🖤
Prime Grade安格斯牛麵團
美國SRF極黑和牛肩脊肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素雞豬肉片

呢到仲有地瓜勁好食😋同埋我最鍾意嘅魚雲
我出邊有自助區可以拎醬油🖤其他食物
呢度地方好靚,亦都好寬敞🥳
和牛好吃😋牛味濃~
脆骨腩,鮮蝦食完再encore
最後甜品竟然仲有雪糕添😍

₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-03-19 119 瀏覽
好多火鍋店限時可能得90/ 120mins😎而我今日就搵到一間冇限時 任坐仲要係旺角真係坐到夜一夜都可以方便大家番屋企呀😝不過價錢就比起旺角其他火鍋店就貴少少應該都因為可能任坐咁正既關係🤪一坐低就可以揀湯底先Waaa會唔會太多湯底揀你up得出既湯佢都有喎 勁喎😙而我就揀左我同男朋友最鐘意既麻辣雞肉涮涮鍋😎之後揀set啦而我就揀左第3個😗當中包括: 極級SRF極黑和牛肩脊肉Prime grade安格斯牛頸脊Prime grade安格斯牛肉西班牙無激素豬肉☺️揀左set之後佢隨即就上前菜, 手拍青瓜& 麻辣木耳仲有炸物: 地瓜條配shake shake粉😂但重點緊係唔係前菜而係超過60款火鍋配料啦😊有好多其他部位既肉類都要海鮮 丸呀 餃呀 同埋蔬菜類🥲湯底的辣椒和花椒味道好濃郁吃起來麻辣爽口😙雞肉片新鮮嫩滑 入口即化真的是讓人回味無窮😘火鍋牛肉肉質非常鮮嫩 口感很好正😉店家提供了多種不同的醬料可以根據自己的口味搭配非常適合喜愛重口味的人而海鮮真的很新鮮 口感鮮美🤓特別係蜆&蝦 🦐 非常大隻 肉質鮮嫩😝講真 呢間火鍋店可以同fd 坐得舒舒服服有排傾呀😙
好多火鍋店限時

當中包括: 極級SRF極黑和牛肩脊肉
Prime grade安格斯牛頸脊
Prime grade安格斯牛肉
西班牙無激素豬肉☺️

揀左set之後佢隨即就上前菜, 手拍青瓜& 麻辣木耳
仲有炸物: 地瓜條配shake shake粉😂

而海鮮真的很新鮮 口感鮮美🤓
特別係蜆&蝦 🦐 非常大隻 肉質鮮嫩😝

講真 呢間火鍋店可以同fd 坐得舒舒服服有排傾呀😙
2023-03-18 62 瀏覽
今日晏晝兩點幾即興去咗馬祖打邊爐,我哋叫咗個$318套餐~-藥膳椰子雞涮涮鍋裡面有豆卜、雞、黑木耳粟米🌽椰子雞好滑湯底好香好鮮甜😋-藥膳花膠雞涮涮鍋裡面冇花膠、雞、黑木耳、長豆卜、粟米藥膳味好香花膠好淋好黏口🥰-飲品除咗有冷泡茶,仲有啲汽水果汁都幾多款~連暖飲都有☺️-湯底都可以自助放哂出黎好方便👍🏻-調料都一兜兜喺晒出邊睇落去好新鮮好乾淨😂-啲海鮮好新鮮,蝦、蜆我都encore左幾次😋-丸類應該係手打叫咗個黑松露墨丸、麻辣牛丸同梅菜豬肉丸都超彈牙,尤其個墨丸仲好香濃黑松露味~麻辣牛丸辣辣地好惹味-牛肉都唔會鞋幾有牛味😋-淮山好爽脆、鴨血都好滑😉-最後食埋movenpick 嘅雪糕好滿足🤭
今日晏晝兩點幾即興去咗馬祖打邊爐,我哋叫咗個$318套餐~

藥膳椰子雞涮涮鍋
裡面有豆卜、雞、黑木耳粟米🌽
椰子雞好滑湯底好香好鮮甜😋
藥膳花膠雞涮涮鍋
裡面冇花膠、雞、黑木耳、長豆卜、粟米
藥膳味好香
花膠好淋好黏口🥰
飲品除咗有冷泡茶,仲有啲汽水果汁都幾多款~連暖飲都有☺️

湯底都可以自助放哂出黎好方便👍🏻

調料都一兜兜喺晒出邊睇落去好新鮮好乾淨😂

啲海鮮好新鮮,蝦、蜆我都encore左幾次😋

麻辣牛丸辣辣地好惹味

牛肉都唔會鞋幾有牛味😋
淮山好爽脆、鴨血都好滑😉

最後食埋movenpick 嘅雪糕好滿足🤭

旺角出名多火鍋店,呢次就試咗間標榜無限時嘅台灣涮涮鍋火鍋店,諗住同朋友傾偈慢慢食🥢餐廳好大好光猛,環境整潔舒適,有大玻璃窗所以景觀好開揚,座位闊落同舒服,店員既態度都好好👍🍲火鍋湯底有好多選擇,有19款,仲可以揀鴛鴦鍋(唔使加錢)我地今次就揀左田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋同台灣麻辣雞肉涮涮鍋兩款湯底味道唔錯,好香口,偏重口味,牛肉同雞肉都好足料,嫩滑入味餐廳吃到飽套餐有4個級數,夜晚7點半前交枱或9pm之後入座仲有折,認真幾抵~我地今次就揀左最經濟嘅 PrimeGrade美國安格斯牛肉+西班牙無激素豬肉片食材都好新鮮,質素唔錯,可以瘋狂refill🥩牛肉:肉味濃,厚度岩岩好,唔會太薄🐖豬肉片:肉味同樣濃,肥瘦均勻,油脂分布平均除左牛豬任食之外,其他野都可以任嗌,而飲品同醬料就自己出去拎🥤飲品非常吸引,係餐廳自家製嘅台式飲品,一支支入好晒,乾淨衛生除咗冷櫃,仲有熱紙包飲品,好貼心~冷泡桂花烏龍:好有台灣風味,味道偏淡,感覺好健康黑糖冬瓜檸檬茶:真心出色!黑糖味同冬瓜味突出🍤炸物類:炸魚皮、響鈴卷味道口感幾好,好脆身,唔會散散收收,浸落湯食一流🦪海鮮類:是日精選海鮮(蟶子、蜆肉)海鮮新鮮,食落鮮

🍲火鍋湯底有好多選擇,有19款,仲可以揀鴛鴦鍋(唔使加錢
我地今次就揀左田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋同台灣麻辣雞肉涮涮鍋

食材都好新鮮,質素唔錯,可以瘋狂refill
🥩牛肉:肉味濃,厚度岩岩好,唔會太薄
🐖豬肉片:肉味同樣濃,肥瘦均勻,油脂分布平均

除咗冷櫃,仲有熱紙包飲品,好貼心~
冷泡桂花烏龍:好有台灣風味,味道偏淡,感覺好健康
黑糖冬瓜檸檬茶:真心出色!黑糖味同冬瓜味突出

🍤炸物類:炸魚皮、響鈴卷
味道口感幾好,好脆身,唔會散散收收,浸落湯食一流

🦪海鮮類:是日精選海鮮(蟶子、蜆肉)
海鮮新鮮,食落鮮甜,冇沙幾乾淨

🍡配料類:
有超過60款,大部份都係自家手工製,唔係出面凍肉舖貨
推介手工芝士牛丸,口感夠鮮味夠爽
同埋呢到啲丸一啖一粒,份量啱啱好,可以食到多啲唔同既野食

🥗蔬菜類:唐生菜、娃娃棻、粟米
好多款式選擇,好新鮮好清甜

🍟黃金地瓜條
餐廳送咗一碟黃金地瓜條,配左四種四包調味粉(甘酶/蕃茄/ 香辣/海苔)同紙袋俾我地shake,幾有諗頭幾得意

🍨甜品
雪糕、甜筒、雪條好多牌子選擇,包括Häagen-Dazs, Movenpick, Dreyer’s,仲有甜筒揀添
當日我地就食左Häagen-Dazs曲奇忌廉同Movenpick紅桑子,大滿足!

-總體評分-
環境:8.5/10
食物:8/10
服務:8.5/10
抵食:8.5/10

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋MAZU
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
知道有呢間台灣養生涮涮鍋好耐,今次第一次食,感覺唔錯,最好係無限時任食,可以慢慢坐慢慢食,今次揀咗第二貴嘅套餐,$407一位, 7:30pm前離座OpenRice訂位有8折~地方大幾光猛乾淨,除咗飲品同醬料要出去攞,其他都係QR code落單,啱晒我呢啲懶人唔使出去咁多轉~淨係揀湯底都要少少時間,數過有成19款咁多,最後揀咗藥膳椰子雞鍋,奶白色湯底口味偏濃厚,鍾意椰子嘅清甜味~主要食呢三款肉,兩款牛肉嘅油花都幾靚,特別係霜降牛小排好肥美,肉質軟熟,黑毛豬都有驚喜,肉質爽彈,肥瘦適中,食落唔油膩👍👍🔘極上Prime Grade霜降牛小排 🔘Prime Grade安格斯牛頸脊 🔘西班牙伊比利亞黑毛豬是日海鮮有蟶子同大蜆,另外仲有海蝦、花膠片、帆立貝、深海魚柳等,今日嘅海蝦特別鮮甜同大隻,大推!!超過60款火鍋配料無限追加,特別推薦手工三寶丸、牛柏葉、長蟹棒、三星蔥貢丸、金沙魚蛋等等,當中唔少台灣嘅食材,比較特別可以試~最後最後一round朋友想encore嘅竟然係西班牙伊比利亞黑毛豬同海蝦,證明呢兩樣喺佢心目中係最好食😝😝除咗有提供一般大路飲品,仲有四款自家製飲品,分別試咗愛文芒果茉莉花茶

🔘極上Prime Grade霜降牛小排
🔘Prime Grade安格斯牛頸脊
🔘西班牙伊比利亞黑毛豬

除咗有提供一般大路飲品,仲有四款自家製飲品,分別試咗愛文芒果茉莉花茶同黑糖冬瓜檸檬茶,兩款多幾清爽好飲,特別鍾意芒果茶~

最後食埋甜品,每人限叫一杯,我哋通常都揀Movenpick,食完大滿足,感覺呢度肉類同海鮮都好食,另外火鍋配料選擇真係非常多!!
📍#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓♡人均消費: $1016 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺今日試左馬祖火鍋,平日夜晚都算幾多人~ 火鍋湯底接近20款,環境乾淨闊落,落單出菜速度都幾快👍🏻❣️SRF極黑和牛成人💰$508我地揀左 #台灣麻辣牛肉涮涮鍋,一個非常受歡迎的台灣火鍋湯底,麻辣口味麻中帶少許辣,亦有豆瓣醬、花椒、辣椒等調味料,上枱時湯底濃郁既辣味同香氣,真係幾吸引。▪️Prime Grade 安格斯牛頸脊餐廳選用Prime Grade 安格斯牛頸脊,質素有保證,肉質細嫩,紋理均勻、脂肪分布平均。▪️極上Prime Grade霜降牛小排牛小排肉質柔軟、牛味突岀,口感鮮嫩,當晚再encore左幾碟🤤▪️海鮮類海鮮類既有:蜆、海蝦、帆立貝、花膠、脆鯇魚片、白鱔片等~ 當晚我既食既海鮮唔多,只係試左蜆同帆立貝,任食黎講質素都唔錯。▪️火鍋配料類火鍋配料仲有好多台式火鍋配料選擇,啱哂鐘意食台灣嘢既朋友,如:台灣鴨血、台灣腸、甜不辣、米血糕等等。另外,常見既丸類 如:牛肉丸、貢丸、墨魚丸等都有,款式選擇豐富,味道正常。▪️黃金地瓜條台灣必食小食之一,地瓜條外脆內軟

📍#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

♡人均消費: $1016 @ 2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️SRF極黑和牛成人💰$508

▪️Prime Grade 安格斯牛頸脊

▪️極上Prime Grade霜降牛小排

▪️海鮮類

▪️火鍋配料類

▪️黃金地瓜條
台灣必食小食之一,地瓜條外脆內軟,味道不錯,亦有四款粉末可以點黎食~

甜品
可惜甜品每人限叫一次,食完一杯都仲有其他特別味想試,款式選擇都幾吸引,有Movenpick, Haagen-dazs, 雀巢Kit Kat 脆皮雪條😋

▪飲品
自助飲品櫃飲品款式豐富,有自家製嘅泡茶、紙包飲品、罐裝飲品等等,我哋拎叫 #愛文芒果茉莉花茶,幾香芒果味之餘亦不失茶香。

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2023-03-15 46 瀏覽
台式吃到飽火鍋🍲爆漿熔岩芫荽豆腐鍋🍲田園蕃茄濃湯牛肉唰唰鍋🍲今次選擇左鴛鴦湯底,佢地濃底夠晒濃夠晒惹味,鍋裏面已經好多材料,有豆腐,豆卜等吸晒d湯超好味😋呢d時間更係食牛啦⋯⋯美國安格斯牛肉、安格斯牛頸脊等…肉質好嫩滑616就食得,其實配料都好多選擇,有我最鐘意嘅豬大腸同豬肚,丸類都係手打,仲有海鮮添,樣樣都好新鮮,蔬菜類都好多款,羽衣甘藍同鮮萵筍煮左都好好味😋飲品都係任飲,選擇又多,最後有埋好好味嘅雪糕🍦好完美豐富呀⋯⋯
台式吃到飽火鍋🍲

( ͡° ͜ʖ ͡°) 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋——台灣嘢——❝ 旺角瓊華無限時吃到飽多款台式鍋底選擇 ❞QR code落單夠哂方便送餐服務效率高 環境空間感大係坐得好舒服嘅任食火鍋體驗有自助飲品同醬料區~我哋揀咗早食7:30前離座$407 SRF極黑和牛餐~Openrice訂重有折添!✿ 𝚂𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎地瓜條每台會送一客 重有幾款shake shake粉幾特別~不錯~✿ 鍋底貪心嘅我哋一定係叫鴛鴦鍋叫咗一辣一唔辣 一濃一淡配合唔同菜料 試到唔同味道- 田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋 蕃茄酸酸甜甜 再加埋我哋叫左中辣好惹味 好開胃 正呀~湯底加入一大舊牛肉去滾 好足料!- 藥膳椰子雞涮涮鍋上枱已經聞到好有椰香味 忍唔住要飲返啖湯清清地 好好飲呀~淥菜係一流!重有雞件好入味又嫩滑 正😋✿ 美國SRF極黑和牛肩脊肉✿ Prime Grade 安格斯牛頸脊牛肉質素唔錯 脂肪比例平均 唔會韌食落幾有牛味 淥兩淥食得牛魔王打邊爐必食~✿ 西班牙伊比利亞黑毛豬肉質好靚好粉嫩 睇落重好似牛咁肥瘦均勻 唔會太油膩 不錯~✿ 足八吋長蟹棒口感豐富 唔會太粉 唔錯✿ 台灣鴨血食台式火鍋點會少得佢大愛!我一個人食
( ͡° ͜ʖ ͡°) 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
——台灣嘢——

❝ 旺角瓊華無限時吃到飽
多款台式鍋底選擇 ❞

QR code落單夠哂方便
送餐服務效率高
環境空間感大
係坐得好舒服嘅任食火鍋體驗
有自助飲品同醬料區~
我哋揀咗早食7:30前離座
$407 SRF極黑和牛餐~
Openrice訂重有折添!

✿ 𝚂𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎地瓜條

叫咗一辣一唔辣 一濃一淡
配合唔同菜料 試到唔同味道
- 田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋
蕃茄酸酸甜甜 再加埋我哋叫左中辣
好惹味 好開胃 正呀~
湯底加入一大舊牛肉去滾 好足料!
- 藥膳椰子雞涮涮鍋
上枱已經聞到好有椰香味
忍唔住要飲返啖湯
清清地 好好飲呀~淥菜係一流!
重有雞件好入味又嫩滑 正😋

✿ 美國SRF極黑和牛肩脊肉
✿ Prime Grade 安格斯牛頸脊
牛肉質素唔錯 脂肪比例平均 唔會韌
食落幾有牛味 淥兩淥食得
牛魔王打邊爐必食~

✿ 西班牙伊比利亞黑毛豬
肉質好靚好粉嫩 睇落重好似牛咁
肥瘦均勻 唔會太油膩 不錯~

✿ 足八吋長蟹棒
口感豐富 唔會太粉 唔錯

✿ 台灣鴨血
食台式火鍋點會少得佢
大愛!我一個人食哂一碟 好食🤤

✿ 生猛海蝦
海蝦夠哂新鮮又大隻
蝦肉爽口彈牙
兩個人叫咗十幾隻 密密食~

✿ 帆立貝
唔算好大粒 不過過下口癮都唔錯~

✿ 脆鯇魚片
好新鮮唔會腥
Encore咗~推薦!

✿ 手工三寶丸 / 黑松露墨魚丸
要讚嘅係手打丸細細粒bite size
好啱女仔呀 想試哂全部都得
唔會太飽肚 新鮮彈牙 好食~

✿ 牛柏葉
要推要讚 口感超爽彈
唔好錯過 好鬼正!

✿ 飲品
試咗幾款茶都好好飲
冷泡茶夠味夠濃 唔怕肥
水果茶都幾特別~

甜品
重有haagen daz/ movenpick/dreyers 雪糕食
真係大滿足!

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗

‘𖤘◦″ 𖤣 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

#旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍
#養生火鍋放題 #台式 #古早味

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
當日電話預約咗晚上8時正7位食旺角馬祖無限時台灣養生涮涮鍋打邊爐晚飯,同事說冇問題,留咗張最大既大枱俾我哋,仲提我地要準時出席!到晚上7時16分有位姓林既同事打來話唔好意思,自己睇錯,原來係冇位,滿咗冇枱俾到我地。當時一家已在旺角,有冇諗過星期五晚上7位要臨時搵地方食飯有幾難,當中亦有老人家有小朋友,感到十分徬徨又憤怒!應承咗客人,但可以到最後45分鐘先通知話冇位,極之冇信用!咁樣服務完全不能接受!
2023-03-10
😚 難得依日下午小編同朋友都得閒,約咗一齊去食台灣任食火鍋,過下口癮兼又傾下偈!🥘 藥膳椰子雞涮涮鍋 & 麻辣鴨血凍豆腐鍋 😋😋😋😋😋我哋揀咗鴛鴦鍋:一辣一唔辣!佢哋嘅湯底真係冇得彈!未淥任何食材之前,一定要飲下湯先!藥膳椰子雞湯有淡淡椰子🥥味,好順滑!湯頭本身有雞件、木耳同豆卜,所有湯料都好新鮮,唔會煲到老晒!麻辣湯叫小辣堅係有啲料到!比一般坊間嘅小辣再辣啲,認真!食辣嘅時候唔好關住講嘢,真係會嗆親!🥵 嚟到已經見到浸咗兩隻辣椒仔、鴨血、粟米同凍豆腐喺湯~ 怕辣嘅朋友,可以自己加多啲湯降一降辣度,佢哋已經提供定紅棗杞子養生湯畀大家自行加湯!☺️🥩 Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉 & 火鍋配料無限追加 😋😋😋😋牛肉同豬肉切成薄片,好方便淥熟!兩款肉味都好濃!😉有啲配料我哋都有一再encore或者覺得好值得推介嘅,例如︰脆鯇魚片(魚肉爽脆)、油麥菜🥬 (好新鮮)、鹵水豬大腸 (乾淨、有咬口)、手工三寶丸 (肉味濃)、芫茜燒賣 (好香)!😚 🍹 無限暢飲 - 自家製飲品 😋😋😋😋😋最吸引嘅係佢哋有自家製嘅台式飲品同茶,一支支、一瓶瓶咁入好晒,唔會淨係得汽水揀,好乾淨

🥘 藥膳椰子雞涮涮鍋 & 麻辣鴨血凍豆腐鍋 😋😋😋😋😋

🍹 無限暢飲 - 自家製飲品 😋😋😋😋😋
最吸引嘅係佢哋有自家製嘅台式飲品同茶,一支支、一瓶瓶咁入好晒,唔會淨係得汽水揀,好乾淨衛生!除咗冷櫃,仲有熱櫃暖住紙包飲品!真係好貼心!大大加分!🥳

🍨 每人一份自選甜品 😋😋😋😋😋
另一賣點就係甜品,竟然有Movenpick雪糕提供!唔使諗咁滯 🤩 真係好少見有火鍋店會入依個牌子!每人限點一份,睇見到心心眼!😍

🍟 黃金地瓜條 😋😋😋😋
依日去食,佢哋仲送咗一碟黃金地瓜條,提供四包調味粉同一個紙袋,畀大家shake shake地瓜條咁食!火鍋店有咁嘅諗頭幾得意!🤗

午餐 💵💵💵💵💵💵💵 約港幣$310/人

💁🏻‍♀️ 成間火鍋店好大好光鮮又整潔,每枱都有足夠嘅空間,坐落好舒服。👍🏻 順帶一提︰每次配料都係按每枱人數上枱。望落每份好似唔多,但都係無限添加㗎!😎咁樣就唔怕預唔到份量而唔小心一次叫得太多喇!食完再叫,千祈唔好浪費食物!夜晚7點半前交枱仲有8折,價錢均真!🙆🏻‍♀️

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
2023-03-08
5 分鐘 (堂食)
2023-03-09 79 瀏覽
今日去左瓊華既馬祖,貪佢無限時,我地係係雀仔肚,食幾多個鐘都唔怕😋今日叫個餐有以下既牛🐮:- 極上Prime Grade霜降牛小排- Prime Grade安格斯牛麵團- 美國SRF極黑和牛肩脊肉- 西班牙伊比利亞黑毛豬- 西班牙無激素雞豬肉片湯底我地叫左養生蟲草花桃膠雞涮涮,貪夠養生又唔會咁燥,湯飲落去好甜,建議飲完先開始打邊爐🤤最值得欣賞既係西班牙無激素雞豬肉片,薄得黎又唔會縮曬水,肉質鮮甜,岩曬我呢啲怕激素既人,有1食想再食既衝動😋而美國SRF極黑和牛肩脊肉亦相當唔錯,肉質鮮嫩,唔會嚡熠熠,食得好開心🥰除左肉類,亦都有好多唔同既火鍋配料選擇🥰我地都叫左海鮮同好多丸,其中海蝦勁彈牙,好食到暈🥰而丸類因為手打關係,亦非常爽口,極到推介大家要叫黎食🤤飲品方面,除左汽水外,亦有好多唔同既茶類可供選擇,唔甜之餘,重可以消滯添👍岩曬我地既雀仔肚🤪係到想推介下愛民芒果茉莉花茶,聞落去好大陣芒果味,但飲落完全唔甜,值得試下👍甜品方面,都有好多唔同類型雪糕🍦俾我地選擇,大股東就食左個焙茶扭紋甜筒,話好好食,但疑於我唔食得雪糕,所以我冇得食🥲總結:無限時任食邊爐唔多,重要係旺角,可謂買少見少,朋友可

今日叫個餐有以下既牛🐮:

- 極上Prime Grade霜降牛小排
- Prime Grade安格斯牛麵團
- 美國SRF極黑和牛肩脊肉
- 西班牙伊比利亞黑毛豬
- 西班牙無激素雞豬肉片

總結:無限時任食邊爐唔多,重要係旺角,可謂買少見少,朋友可以舒舒服服打個靚邊,傾下閒計,真係唔錯👍肉類用左高級既肉同無激素,對於女生們係1大喜訊🥰如果有機會,大家要去試下呀👍
2023-03-07
  • 火鍋配料