2023-06-13
🌟喺瓊華中心11樓,有間馬祖,主打冇限時台式火鍋❤️🌟我哋揀咗C 餐,有無限供應既極級Prime grade 安格斯牛肩脊肉, 西班牙伊比利亞黑毛豬,Prime Grade美國安格斯牛肉,同埋西斑牙無激素豬肉片🌟當日店員話和牛肩脊肉冇貨,所以upgrade咗霜降牛小排,都係無限供應,好Lucky🌟湯底方面有16款揀,最後揀咗台灣藥善養生雞涮涮鍋🌟湯底係偏甜嘅藥材味,入口順滑香濃,仲有幾件好大件嘅雞,真材實料🌟火鍋配料全部都係用手機QR code 點單,完全冇漏單情況,好快上菜🌟C 餐包既安格斯牛肩脊肉,同埋升級咗嘅極黑和牛肩脊肉,一上枱就知道牛肉嘅新鮮度同高級度🌟一整盤唔孤寒咁牛肉直上,牛肉嘅油花分布好平均,牛味突出,回味無窮🌟火鍋配料方面,都包埋海鮮,有脆肉鯇,白鱔片,貝類,鮮蝦,元貝,種類好多🌟推薦白鱔片同埋鮮蝦👍🏻 白鱔片冇腥味,冇骨鮮蝦大隻,新鮮,不過注意係點一份都有成六隻大蝦,食得晒先好叫🤣🌟仲有手打丸類,推薦黑松露手打墨魚丸🌟其他配料,仲叫咗腐皮,響鈴,蘿蔔片,鴨血,南瓜片,蟲草花,萵筍片,凍豆腐,秀珍菇,淮山片🌟份量同埋種類好足夠,食材新鮮,一份一份乾淨咁上枱,👍🏻👍🏻🌟一
🌟湯底方面有16款揀,最後揀咗台灣藥善養生雞涮涮鍋
🌟推薦白鱔片同埋鮮蝦👍🏻 白鱔片冇腥味,冇骨
🌟仲有手打丸類,推薦黑松露手打墨魚丸
🌟一整櫃嘅冷泡茶,可以揀,推薦愛文芒果茉莉花茶
🌟去到最後記住食埋雪糕,有Häagen-Dazs ,Dryer’s 或者Movenpick揀,完美結束一餐
總結:
👍🏻推薦推薦
👍🏻冇限時打bino, 可以冇壓力咁食
👍🏻湯底滋補養生,足料
👍🏻牛肉等級高
👍🏻海鮮種類多又新鮮
👍🏻火鍋配料種類更多,食材乾淨
👍🏻店員態度好好