2024-12-10
今日黎到鑼灣廣場二期6樓呢間香馥樓, 一嚐創新高級粵菜!🐷最令我印象深刻嘅係佢嘅咕嚕鳳梨黑毛豬肉, 呢個菜式無論喺賣相定係創新程度都做得好出色,一上菜, 個乾冰形成既仙氣就已經非常奪目, 個擺盤都好靚, 成件事好藝術! 第一次見鳳梨同咕嚕肉分開擺, 幾新穎! 咕嚕肉, 皮脆肉嫩, 甘香可口, 一咬開, 黑毛豬肉既肉汁四溢, 充滿肉香; 鳳梨切好左一塊塊, 表面有烤過, 食落好清甜多汁, 完全沒有渣, 食落好舒服。🐓辣味口水雞做得夠重口味,充分表現到川味嘅特色。🦀鮮蟹肉桂花瑤柱炒米粉都好好食! 煎過既蟹肉非常香口, 米粉炒出黎好鬆化軟綿, 食落唔油膩, 配埋是拉差辣椒醬更惹味!服務方面,侍應態度專業,服務一流,又會幫客人斟茶,洗餐具同更換餐具,好貼心;環境乾淨企理,裝潢光鮮亮麗,整體黎講,香馥樓係一間值得推介嘅創新中菜館,雖然價錢可能稍為貴啲,但憑住佢嘅創意同品質,都值得一試!
🐓辣味口水雞做得夠重口味,充分表現到川味嘅特色。