餐廳: 香香宮煮 (金輝大廈)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-06-12 100 瀏覽
一行5人,2老+1孕婦+小朋友+老公食都超級飽😂😂主打宮廷設計,門口有龍椅及衣服供食客穿過拍照,玩味十足😂老人家影左十幾張😂😂食物方面,叫左花膠雞湯底,料多好味!叫左牛既大拼盤,蜂巢豆腐,鵝腸,蟹黃餃,響鈴等。除咗蟹黃餃比較硬,其他都好好食!特別係牛拼盤!值得一讚!另外員工服務特別好,因為同行有兩個老人家一個小朋友及孕婦。有特別要求嘅時候員工都好好,提供協助,中途又不斷加湯!全程食得好開心。
一行5人,2老+1孕婦+小朋友+老公
食都超級飽😂😂

食物方面,叫左花膠雞湯底,料多好味!

全程食得好開心。
1K
2022-06-11 70 瀏覽
以宮廷做主題嘅「香香宮煮」,體驗一下宮廷嘅享受!旁邊仲有啲宮廷衫可以換 首先上枱嘅係調味料九宮格好耐無食卜卜蜆,所以見到即刻叫返個,鍋底加左蒜蓉同辣椒仲有唔少芹菜,個湯底鮮甜到不得了蜆肉脹卜卜,鮮甜多汁又無沙,份量都唔少玉面公主四國牛肉拼盤入面有四種牛,日本飛驒和牛,澳洲和牛、本地手切牛肉同埋頂級雪花肥牛每種牛肉嘅口感都各有特色最好食一定係日本飛驒和牛,肉質超嫩滑,牛味非常之濃郁,真係有入口即溶嘅感覺日本廣島蠔大大隻夠飽滿即炸黃金響鈴呢個係打邊爐一定會叫嘅響鈴,即叫即炸每一條都幾乎沾滿咗流沙嘅鹹蛋黃,邪惡至極鵝腸夠肥, 又新鮮 水蓮唔係好多地方有水蓮食見到即點,爽甜打邊爐點少得啤酒
以宮廷做主題嘅「香香宮煮」,體驗一下宮廷嘅享受!
旁邊仲有啲宮廷衫可以換

首先上枱嘅係調味料九宮格

好耐無食卜卜蜆,所以見到即刻叫返個,鍋底加左蒜蓉同辣椒

仲有唔少芹菜,個湯底鮮甜到不得了
蜆肉脹卜卜,鮮甜多汁又無沙,份量都唔少

玉面公主四國牛肉拼盤

每種牛肉嘅口感都各有特色

日本廣島蠔
大大隻夠飽滿

即炸黃金響鈴
呢個係打邊爐一定會叫嘅響鈴,即叫即炸
每一條都幾乎沾滿咗流沙嘅鹹蛋黃,邪惡至極

鵝腸夠肥, 又新鮮

水蓮
唔係好多地方有水蓮食
見到即點,爽甜

打邊爐點少得啤酒
  • 玉面公主四國牛肉拼盤
2022-06-09 55 瀏覽
想感受一下身處喺皇宮嘅滋味. 試吓穿上黃袍嘅感覺. 就要嚟香香宮煮大大張龍椅任你坐. 仲有戲服俾你玩Cosplay🤣同朋友喺度影相玩得好開心另外佢嘅裝修充滿宮廷氣息. 每個雅座都有宮殿名稱. 非常有心思店員會先奉上漿料九宮格. 豉油嘅勇容器好別緻😍好似古代嘅酒瓶咁呢度嘅湯底每一款都非常特別. 不過由於最近有啲熱氣. 就決定嚟個 平陽公主·消暑冬瓜瑤柱鍋🥘成個冬瓜盅咁嘅樣放咗喺個鍋入面😍上面鋪滿左素翅、雞粒瑤柱等等材料.非常足料入味😎個湯底好好飲🐄酒香陳年花雕浸牛𦟌牛𦟌淥熟後依然充滿着花雕嘅香味肉質比較彈牙實淨墊底嘅芽菜亦處理得好乾淨🥢即炸響鈴響鈴鬆脆香口. 入口唔會油冧冧輕輕浸過充滿精華嘅湯底非常好食我好鍾意🤤🐮頂級雪花牛肉每塊都大大片. 厚薄度適中牛味濃郁🐮手打鮮牛丸顏色鮮嫩. 粒粒都脹卜卜食落有少少似牛肉球🤣食完晒所有嘢嘅時候個湯底已經變得超級鮮甜同入味🤤搞到我哋飲完一碗又一碗. 差唔多將個湯底最後飲晒

🐄酒香陳年花雕浸牛𦟌

🐮手打鮮牛丸
顏色鮮嫩. 粒粒都脹卜卜
食落有少少似牛肉球🤣

2022-06-09 61 瀏覽
尖沙咀地鐵站一出,唔使3分鐘就到香香宮煮🏮🏮喇,一入門口成張🐲龍床打曬燈咁勁搶眼,店員着晒古裝咁🧥🧥,有D造型確係開心啲,食野更加有興緻♨️QR 落單又快又準,養生湯底、特色配搭、時令海鮮、有辣有唔辣好多款式,鍾意邊位公主侍侯就隨便揀啦😆😆😆 平陽公主•消暑冬瓜瑤柱鍋👑,大冬瓜配上瑤柱,雞肉,蟹柳,素翅等等,上枱嘅時候仙氣飄逸,黃銅大鍋好架勢,用料配搭完美,頭啖湯清甜可口,真係好啱熱辣辣嘅六月天👏👏👏打邊爐嘅靈魂一定係肥牛肉啦,本地手切起雙飛,肥瘦均勻,厚薄啱啱好,輕輕一焯就食得,冬瓜湯嘅清淡、突顯牛味嘅香濃,公主認真體貼👍👍👍叫咗一客南非鮑魚,立立令咁,絕對係睇得到嘅新鮮,入口果然甜美爽彈,高質⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️火煱配料又點少得呢個即炸黃金響鈴卷,鹹鹹香香嘅蛋黃,圍封住卜卜脆嘅腐皮,就咁食都停唔到口👻👻👻呢個自選火鍋拼盆真係冇得彈, 先講餃子,款式多而且制作新穎,叫咗惹味嘅黑松露,仲有流心夾芝士,傳統嘅韭菜餃子🥟,各有特色,飽肚又好味😋竹筒裏面嘅係瑤柱墨魚滑同埋足料鮮蝦滑,滑嘟嘟系列果然名不虛傳👍👍👍打邊爐必備♨️肉丸拼盤都係自家製作,粒粒手打,入口爽彈,鯪魚球,牛肉丸,真係有龍蝦嘅龍蝦丸全部真

肉丸拼盤都係自家製作,粒粒手打,入口爽彈,鯪魚球,牛肉丸,真係有龍蝦嘅龍蝦丸全部真材實料,🍡食落零舍唔同

食火煱♨️已經係生活嘅日常,最鍾意就係圍住個爐慢慢食、慢慢歎嘅感覺,食得多見得多,越嚟越有要求,香香宮煮呢度格局過癮,坐得舒服,🐷🥩🦐食材又新鮮,絕對係我嘅首選⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-06-08 50 瀏覽
呢間打邊爐好得意,一上到嚟覺得好有feel,好過癮😍電視個藝員香香公主,係人都鍾意,呢間餐廳個名食字食得好好,入到嚟梗係坐返張龍椅影返張相打下卡咁啦,唔係咁都要教呀嘛😂湯底經過我哋精挑細選之後,就揀咗呢個「平陽公主•消暑冬瓜瑤柱鍋」,一拎上嚟嘅時候,飄煙四溢,成個氣氛開心晒,唔單止有噱頭,而且真材實料👍🏻打邊爐又點少得靚牛,我哋決定專攻本地手切肥牛,好靚好大塊,分量十足,雪花均勻,肥瘦適中,肉脂均勻,好有肉味🥰另外再嗌左啲打邊爐嘅不同配料,特別推薦佢哋嘅幾款手打餃子🥟,每款都係佢哋自家製作,脹卜卜,松露餃就係我嘅自愛👍🏻另外佢哋出品嘅自家手打丸拼盤,墨魚丸爽口彈牙,蝦丸甘香彈滑,真係食到唔想俾佢停🥰呢個黃金響鈴係免費送俾客人,只要你係第一次裝咗佢哋嘅app,簡單登記一下就可以免費享用,我就梗係唔蝕底啦,而且係超好味,甘、香、脆,兼而有之,正🤗仲有呢兩隻極品鮑魚仔,鮮甜彈牙,兩個字「新鮮」,講晒😂兩條友飲飽食醉,坐得舒服,服侍周到,而且尖沙咀位置方便,去地鐵站都唔使2分鐘,所以我耐唔耐都會嚟呢度幫襯一下,真係好值得推薦俾大家🤗
呢間打邊爐好得意,一上到嚟覺得好有feel,好過癮😍
仲有呢兩隻極品鮑魚仔,鮮甜彈牙,兩個字「新鮮」,講晒😂
宮廷風主題嘅打邊爐店🌟裝潢 擺設 古色古香🪷充滿古代宮殿感覺一入門口有個龍椅 氣派十足🤴🏻✨仲有古裝衫提供👘 打卡一流📸🤣🤣🐽 昭陽公主椰子雞湯鍋🐓 ($298)依度有多款湯底 例如麻辣🌶卜卜蜆湯今次就試吓椰子雞🥥🐓湯底非常濃郁🤩🤩🤩新鮮椰青水配合三黃雞👌🏻加上番薯蜆 提升鮮味🆙🆙雞件份量多 加埋清甜椰子片🥳好滋潤(๑・̑◡・̑๑)🐽 香香宮煮海鮮拼盤🦐 ($398)好豐富嘅海鮮拼盤😎有 海蝦 蟶子 帶子 蜆 蠔🦪 同鮑魚整體都好新鮮😋😋最愛彈牙海蝦同鮑魚🤪鮑魚已切件 好體貼🥰🐽 頂級雪花牛肉🐮 ($198)打邊爐唔少得嘅牛😝牛味唔算好濃油脂平均😙🐽 香香宮煮肉丸拼盤🧆 ($128)有5款彈牙肉丸😛櫻花蝦豬肉丸 手打牛肉丸 黑松露芝心墨魚丸手打蟹子鮮蝦丸 同 手打墨魚丸最like鮮蝦丸同黑松露芝心🧀😻😻🐽 手打蟹子蝦滑🦐 ($108)非常足料嘅蝦滑🤤好鮮味 彈牙👍🏻🐽 香香宮煮雜菜拼盤🥬 ($98)有多款菜 菇🍄食完咁多肉肉 refresh吓😼🤣🤣🐽 自家製足料竹蔗茅根🎋 ($68)配埋清甜竹蔗茅根 爽啊🥳

宮廷風主題嘅打邊爐店🌟
裝潢 擺設 古色古香🪷
充滿古代宮殿感覺
一入門口有個龍椅 氣派十足🤴🏻✨
仲有古裝衫提供👘 打卡一流📸🤣🤣

🐽 昭陽公主椰子雞湯鍋🐓 ($298)
依度有多款湯底 例如麻辣🌶卜卜蜆湯
今次就試吓椰子雞🥥🐓
湯底非常濃郁🤩🤩🤩
新鮮椰青水配合三黃雞👌🏻
加上番薯蜆 提升鮮味🆙🆙
雞件份量多 加埋清甜椰子片🥳
好滋潤(๑・̑◡・̑๑)

🐽 香香宮煮海鮮拼盤🦐 ($398)
好豐富嘅海鮮拼盤😎
有 海蝦 蟶子 帶子 蜆 蠔🦪 同鮑魚
整體都好新鮮😋😋
最愛彈牙海蝦同鮑魚🤪
鮑魚已切件 好體貼🥰

🐽 頂級雪花牛肉🐮 ($198)
打邊爐唔少得嘅牛😝
牛味唔算好濃
油脂平均😙

🐽 香香宮煮肉丸拼盤🧆 ($128)
有5款彈牙肉丸😛
櫻花蝦豬肉丸 手打牛肉丸 黑松露芝心墨魚丸
手打蟹子鮮蝦丸 同 手打墨魚丸
最like鮮蝦丸同黑松露芝心🧀😻😻

🐽 手打蟹子蝦滑🦐 ($108)
非常足料嘅蝦滑🤤
好鮮味 彈牙👍🏻

🐽 香香宮煮雜菜拼盤🥬 ($98)
有多款菜 菇🍄
食完咁多肉肉 refresh吓😼🤣🤣

🐽 自家製足料竹蔗茅根🎋 ($68)
配埋清甜竹蔗茅根 爽啊🥳
2022-06-06 83 瀏覽
朋友話我知呢間店係新開,網上訂位又有折,仲要我地都鍾意打邊爐,所以就黎試試佢!大家想清清地叫個蕃茄湯,本身都冇乜咩特別期望,點知上到黎又幾濃味,而且足料,估佢唔到個湯底勁多蕃茄,d蕃茄味愈煲愈濃我地一去到就果斷叫左個牛肉拼盤,話晒打邊爐一定要食牛,一食就食盡佢估唔到成盤都係雪花肥牛咁滯,食到我地兩個勁滿足!!不過佢份量的確唔少,如果兩個人想試多d唔同既野其實叫個細拼盤都得另外個蟹黃餃亦值得一讚,非常有蟹味,啖啖蟹黃,非常唔錯呀!我地仲叫多左個海鮮拼盤,有帶子、鮑魚、蝗子、魚片、蠔、蜆,超級足料。。而且食得出係非常新鮮。如果你對食材係有要求既,每人五百幾六百蚊係尖沙咀鬧市食到咁多咁高質既食物,呢度真係幾唔錯,值得一試!

個湯底勁多蕃茄,d蕃茄味愈煲愈濃

蕃茄湯底
蕃茄湯底
2022-06-05 70 瀏覽
同朋友一齊邊爐癮起,見到openrice訂位有折就卜位黎呢度試下啦!呢度裝修幾得意,一入門口就見到有d宮廷既衫同擺設比你影相打卡,而入面每個卡位間開一間間好似古時d房咁樣,幾搞笑~一坐低,大家都想飲蕃茄湯,所以就叫左個豬軟骨蕃茄湯底。一黎到好香蕃茄味同埋真係有好多舊豬軟骨,唔係平時只係豬軟骨味。個湯底仲有薯仔同其他配料,唔係hea比你。我地叫左個海鮮拼盤同埋牛魔王拼盤,兩個都叫左大size, 點知黎到真係好大!佢個原價唔平但佢真係比足料你,而且一睇就睇得出食材新鮮~海鮮有鮮味,肉質唔鞋口,蟶子仲好彈牙!牛魔王拼盤就每個部分都有啲,一個拼盤試到唔同味道同口感,牛肉片牛肉粒都有~下次黎都一定要再叫,不過兩個人都係叫留細size好啲,如果唔係就淨係食到牛overall呢度d野食係幾高質,雖然折左都唔係話好平,但物有所值,有得食有得玩,算係唔錯啦!
2022-06-05 81 瀏覽
價錢:我食過四次,有三次午市,之前做過6折,午市有折埋單都要預$400-$500 per head以上為之食飽。晚市你要預$800-$1000 per head。價錢只是講緊叫正常肉,丸,餃,菜…如果想叫啲海鮮,就更高。環境:還可接受,但可以再乾淨少少。食物質素:食物係好食的,新鮮,啲丸係新鮮手打,海鮮,肉,面,都係新鮮好味的。服務:啲服務員都積極,不錯。份量:個鍋好大好足料,湯底係特別的,出面比較少有。總結:可以比得起以上價錢的都可以去試。
價錢:

環境:
還可接受,但可以再乾淨少少。

食物質素:

服務:
服務員都積極,不錯。

份量:
個鍋好大好足料,湯底係特別的,出面比較少有。

總結:
可以比得起以上價錢的都可以去試。
  • 特色卜卜蜆鍋
  • 香香宮煮餃子拼盤
  • 肉丸拼盤
2022-06-02 65 瀏覽
見過ig有人係個皇位度打卡,朋友又話依間好食,就趁晚市開番後衝過黎食!果然疫情無阻香港人打邊爐既熱愛♥️好鬼多人! peakhour時間建議卜定位先。餐廳環境睇得出落重本裝修,好多卡位而且仲整成一個個小宮殿,幾靚又幾得意之餘亦坐得舒服。九宮格調味料❗昭陽公主椰子雞湯鍋 $298依度有好幾款特色鍋好似卜卜蜆,花膠雞等,我地平時都成日食花膠雞鍋,今次叫個少食d既椰子🥥宮廷梗係氣派行先啦,乾冰效果上枱既湯底勁香,滿佈椰肉,即刻飲啖湯,鮮甜到! 原來入面除左雞,仲加左蜆,栗米,難怪咁鮮甜啦👍🏻椰子味都好出。脆炸芋頭魚 $58賣相靚,好似鯛魚燒咁,外皮香脆,內裡係滿滿綿滑既芋泥,超濃郁芋頭香味,又香口就咁食已經好好食,再沾一沾湯仲好食❗花花公主牛魔王拼盤 $498依個牛肉盤堅有氣勢,而且仲有特別既牛類,好似牛黃喉咁,爽脆彈牙。花雕浸牛肉超推介,一定要試下,花雕好香又入味,牛肉厚身滑嫩,坊間好少食到!日本和牛油香滿滿入口即溶勁香!安格斯牛柳粒唔韌之餘牛味重。牛舌片都好有牛香有口感。澳洲和牛大大塊,肉質嫩滑。自家製薏米水 $68淨係賣相比我打卡都抵番,好有質感既器皿! 自家製薏米水清爽解膩,而且一壺份

九宮格調味料❗

昭陽公主椰子雞湯鍋 $298

脆炸芋頭魚 $58

花花公主牛魔王拼盤 $498

日本和牛油香滿滿入口即溶勁香!
安格斯牛柳粒唔韌之餘牛味重。

牛舌片都好有牛香有口感。

澳洲和牛大大塊,肉質嫩滑。

自家製薏米水 $68
淨係賣相比我打卡都抵番,好有質感既器皿! 自家製薏米水清爽解膩,而且一壺份量都多,兩個人飲都每人飲到兩杯多。

依度環境同食材都高質,店員有禮服務好,會再約多d朋友黎食!
1K
2022-06-01 59 瀏覽
打邊爐啦喂! 香香宮煮岩哂中意影相打卡既人, 有齊宮廷服飾比你着住影, 裝修同餐具全部都係宮廷feel, 連店員加湯個壺都架勢過人!昭陽公主。椰子雞湯鍋 $298未食已經聞到好香既椰子味, 湯鍋加入左大量椰子肉, 仲有栗米同埋杞子, 當然唔少得雞件啦, 湯底勁鮮甜, 而且仲有椰子既清甜味, 未食之前飲番兩碗湯先滿足!雞件肉好肉地兼好滑👍🏻依個靚湯梗係要配海鮮啦😍日本廣島蠔 $128咁岩無哂桶蠔,叫廣島蠔頂住先。雖然無桶蠔咁大隻,但都肥美厚身,不失鮮味。桂花珊瑚蚌雙拼 $138好新鮮👍🏻口感爽脆,桂花蚌鮮甜味突出, 珊瑚蚌拌上少許麻油,更添香味。白鱔片 $98魚肉新鮮札實,最中意白鱔既彈牙口感同鮮味👍🏻基本上一開頭飲湯同食雞件都食到半飽,所以叫左三樣海鮮都已經夠哂飽,而且海鮮配依個湯真係鮮甜加鮮甜,正♥️

昭陽公主。椰子雞湯鍋 $298

雞件肉好肉地兼好滑👍🏻

依個靚湯梗係要配海鮮啦😍

日本廣島蠔 $128

桂花珊瑚蚌雙拼 $138

白鱔片 $98
魚肉新鮮札實,最中意白鱔既彈牙口感同鮮味👍🏻

2022-05-31 36 瀏覽
邊爐就打得多啦 係皇宮入面打邊爐你又試過未😍 呢間係一間宮廷風嘅火鍋店🫅🏻👸🏻 除左有特別嘅裝修之外 仲有個靚靚打卡位比你慢慢打卡📸今次試左佢個昭陽公主椰子雞湯🐥 個鍋一放落黎啲椰子味好香😍 不過飲落就冇乜味🙈 好彩之後一路落野食嘅時候啲椰子同其他材料嘅味滾番出黎再飲就好好味😋我地食左花花公主牛魔王拼盤😋 入面有好多唔同嘅牛同唔同嘅部位😋 最好食嘅係黃喉 超爽口😍 其次係酒香陳年花雕浸牛肉 超重花雕味 好香好冧🤤 我地仲額外叫左個手切新鮮牛胸尖同埋陳年花雕雞子🫣 個手切新鮮牛胸尖一刁交落去勁香油脂味🤤 而陳年花雕雞子粒粒都咁大粒👀 仲有好香嘅花雕味🤤

我地仲額外叫左個手切新鮮牛胸尖
仲有好香嘅花雕味🤤
2022-05-29 52 瀏覽
🇭🇰#香港捐窿捐罅記皇宮式邊爐宴會🥘俾大家感受下做貴族嘅樂趣🤴🏻打邊爐不嬲都係我哋香港人嘅最愛🙋🏻‍♂️ 無論乜嘢天氣我哋都可以打邊爐😂 只要開返部冷氣就得😛 今日去嗰間火鍋店位於尖沙咀,裝修風格係宮廷風🤴🏻 最痴線係真係有個皇位同黃袍俾你打卡😗 十足十以前嘅珍寶海鮮😂 唯一唔好係位置唔係太多,有少少迫🤨 不過尖沙咀呢啲黃金地段係咁🐷湯底方便叫咗椰子雞湯鍋,聞落去其實都好香 但係飲落去就反而冇想像中咁濃味 不過啲雞都幾滑🐣-🐥 #黃金即炸響鈴 🐥 ($88)(7.5/10)身為一個鹹蛋黃殺手,見到冇理由唔叫😛上到嚟仲係熱辣辣,為咗更濃味唔使點湯食😗超級惹味可口,簡直係啤酒殺手 🤞🏻.🐮 #手切新鮮牛胸尖 🐮 ($138)(7.5/10)我諗就係大家平時食開嘅牛胸爽😈一路咬油脂味一路出嚟😗 味道大爆發😂而且唔使煮好耐,難怪可以成為近期打邊爐嘅必叫😗.🐮 #花花公主牛魔王拼盤 🐮 ($498)(7/10)打邊爐一定要有牛😂 呢個係定律😈咁多個部位入邊最鍾意係日本和牛同黃喉😗對上一次食黃喉應該係重慶,超級爽口,主要係食口感💁🏻‍♂️日本和牛就唔使講,直接入口即溶👍.🥠 #沙白蜆 🥠 ($68)(
🇭🇰#香港捐窿捐罅記
皇宮式邊爐宴會🥘俾大家感受下做貴族嘅樂趣🤴🏻

🐥 #黃金即炸響鈴 🐥 ($88)(7.5/10)
身為一個鹹蛋黃殺手,見到冇理由唔叫😛
上到嚟仲係熱辣辣,為咗更濃味唔使點湯食😗
超級惹味可口,簡直係啤酒殺手 🤞🏻

🐮 #手切新鮮牛胸尖 🐮 ($138)(7.5/10)
我諗就係大家平時食開嘅牛胸爽😈
一路咬油脂味一路出嚟😗 味道大爆發😂
而且唔使煮好耐,難怪可以成為近期打邊爐嘅必叫😗

🐮 #花花公主牛魔王拼盤 🐮 ($498)(7/10)
打邊爐一定要有牛😂 呢個係定律😈
咁多個部位入邊最鍾意係日本和牛同黃喉😗
對上一次食黃喉應該係重慶,超級爽口,主要係食口感💁🏻‍♂️
日本和牛就唔使講,直接入口即溶👍

🥠 #沙白蜆 🥠 ($68)(7/10)
係肥美飽滿嘅蜆,食落都幾鮮甜😛
而且脹卜卜,最重要係冇沙😉
同全部都有開口😂 即係新鮮野💁🏻‍♂️

🐣 #陳年花雕雞子 🐣 ($78)(7/10)
以前任食打邊爐必叫😂 不過又唔係好多人鍾意食🐣
雞子嘅酒香味都幾重,煮完之後脹卜卜好大粒😗
而且冇任何異味,仲有少少酒香💁🏻‍♂️

總結來說 鍾意華麗同邊爐嘅 可go go go 🥘
🎈 尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓
平均傷害:$500
好味值:7/10

2022-05-27 45 瀏覽
今次一班同事相約黎左呢間係尖沙咀既火鍋店,一入門口已經已經有張龍椅係到,氣派十足。餐廳入面亦有不同宮的卡位,設計特別。昭陽公主椰子雞湯鍋,因為同行女士較多,所以選擇了這個比較潤的湯底。煲滾後當然係飲湯先,湯味道好鮮甜,有陣陣的椰子清香。湯入面有不少雞件、椰子肉同埋蕃薯蜆,唔知係咪多左蜆,所以湯比平時飲到的雞湯更甜。花花公主牛魔王拼盤(細),呢個牛肉拼盤包括有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、牛展、雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同埋牛舌。當中手切牛肉牛肉味濃,安格斯油脂分佈平均,肉質鬆軟。牛肉粒juicy,味道亦好濃。手打鮮牛丸,牛丸牛肉味濃,口感幾彈牙。黑松露蟹肉餃,餃子入面包有滿滿既蟹肉,有淡淡既黑松露味,蟹味濃郁。冰菜,冰菜打邊爐真係好正,口感爽爽地,而且吸收左湯既味道,食落好正。

手打鮮牛丸,牛丸牛肉味濃,口感幾彈牙。

2022-05-26 37 瀏覽
邊個話天氣熱唔可以打邊爐?呢間邊爐既高質令你無論咩天氣食都會覺得好回味入門已經好有宮廷FEEL打邊爐當然唔少得醬料普安公主(黑胡椒肉蟹濃湯鍋)隻蟹超大隻,所以肉勁多,最重要係新鮮,食落蟹味十足,仲令成個湯底勁鮮味蜆既份量勁多,真材實料玉面公主四國牛肉拼盤呢個拼盤有日本飛驒和牛、澳洲和牛、本地手切牛肉、頂級雪花肥牛我就最鍾意食日本飛驒和牛,因為佢既油花最多,而且分佈好均勻,令你食落唔會覺得膩澳洲和牛就牛味香濃D,本地手切牛肉就有D咬勁得來唔會韌,頂級雪花肥牛既油脂同肉香都好平均頂級雪花肥牛(細)因為佢性價比太高,令我忍唔住叫多左份而且估唔到細份都有咁多,超抵食!深海龍躉片另外仲點左打邊爐至岩既龍躉片用呢個咁鮮味既湯底打,即時鮮上加鮮
邊個話天氣熱唔可以打邊爐?
呢間邊爐既高質令你無論咩天氣食都會覺得好回味
入門已經好有宮廷FEEL
打邊爐當然唔少得醬料
普安公主(黑胡椒肉蟹濃湯鍋)

蜆既份量勁多,真材實料
玉面公主四國牛肉拼盤
頂級雪花肥牛(細)
因為佢性價比太高,令我忍唔住叫多左份
而且估唔到細份都有咁多,超抵食!
深海龍躉片
另外仲點左打邊爐至岩既龍躉片
用呢個咁鮮味既湯底打,即時鮮上加鮮