2024-03-25 136 瀏覽
夜麻麻想食嗰宵夜,不如嚟大角咀餃子店,星期一至六營業至凌晨二點,星期日全日休息。雖然叫餃子店,原來仲有好多小炒可以食,一次過滿足晒大家口味。🍚肉碎蛋炒飯 $45一上菜已經聞到香味,炒飯火候啱啱好,米飯粒粒分明,非常推薦。價錢又合理,份量夠兩個人一齊share食。🥘乾炒豬河 $40本來驚炒河一定會好油,但又還好,餐廳好貼心,炒河可以自選牛/豬/雞肉,啱哂唔食牛既我。味道不錯,河粉口感有彈性,必食之選!🥟湯餃 $30見餐廳叫餃子店,就必叫份湯餃試吓,價錢好平,30蚊有八粒,大大粒都幾juicy,但味道就平平無奇,建議留肚食小炒。

🍚肉碎蛋炒飯 $45

🥘乾炒豬河 $40

🥟湯餃 $30
2024-03-22
$55 (宵夜)
落咗囍臨大角咀這間,真係激發咗我個食慾!首先,椒鹽九肚魚真係爆嘴,炸到外脆內嫩,椒鹽撈得恰到好處,味道正啦!炸餃子皮薄餡靚,咬落去即刻「嘶嘶」作響,雞翼都唔係蓋的,外皮炸得金黃香脆,撈落芝麻更加香口。跟住,蠔餅真係贏晒!脆致致,蠔肉飽滿得滯,一啖一個,嘖嘖美味👍!點止如此,薑蔥蟹慳得嚟又新鮮,撈到我滿嘴都係蟹膏,足足碌著兩隻滿足晒!黃金蝦嘅咸蛋黃外衣簡直係罪惡誘惑,每一啖咸香輕爽,係咁滑口,驚喜之選!至於豉椒蟶子,呢個就真係惹味得黎犀利,每一口都夠晒食指大動💥。最後啲乾炒牛河雖然稍為乾身,但都算係過得去啦,至少呢度嘅鑊氣夠威!啖啖荔心,呢度嘅美食幾有食到「心滿意足」嘅feel,下次一定要再黎,多謝曬!🍴🔥

2023-10-07 586 瀏覽
🍊 餐廳名稱:餃子店 🐝 味道:8/10環境:7/10整體分數:8/10/💰人均:$50-100———————————————————隱世平民餐廳真係好襯佢地,而因店舖名稱是餃子店,原來暗地裡海鮮小炒極為出色,性價都一樣十分高。真係感覺做街坊生意同外賣居多,因為入面好少位~椒鹽九肚魚 💰$65每一條被炸到金黃色既九肚魚,表皮酥脆可口,而魚肉嫩滑乾身,配搭掛上魚肉既蒜粒、椒粒,鹹香而帶有一丁點的微辣,十分惹味!欖菜肉碎蛋炒飯 💰$45炒飯有鑊氣,而且飯粒之間乾身,粒粒分明,冇太多油膩味,份量都可多,一個人食真係好足夠。加埋蛋同埋欖菜,味道層次更豐富。煎雞翼4隻 💰$20雞翼有少少乾身,但仍然保持酥脆。會想食完飲翻罐啤酒。不過沒有太大的驚喜,算是過下煎雞翼的癮。
🍊 餐廳名稱:餃子店 🐝
———————————————————

椒鹽九肚魚 💰$65

欖菜肉碎蛋炒飯 💰$45

煎雞翼4隻 💰$20
今日喺迪士尼睇埋煙花先出嚟食晚餐🎇 唔係好多選擇見到呢間小店都幾出名🤪 格局比較迫感覺都既平民Feel💰 但係食物價錢非常抵食👍🏻 如果唔介意比較油同重口味 同埋接受到環境既可以一試😅⭐️ 煎蠔仔餅 🦪充滿鑊氣而且蠔仔好飽滿🔥 唯獨食到最後煎蛋會索曬油就食唔落⭐️ 皮蛋瘦肉粥 🍲粥底口感不錯有米粒既口感🤍 皮蛋瘦肉調味就一般 🥩勝在唔太鹹⭐️ 煎釀茄子 🍆⭐️ 煎釀青椒 🫑⭐️ 煎椰菜餃子 🥟⭐️ 煎韭菜餃子 🥬整體煎物都比較油同埋餃子皮比較乾同硬☹️ 青椒帶微辣口感不錯💚但其他比較不推
煎蠔仔餅

煎蠔仔餅
皮蛋瘦肉粥
煎椰菜餃子
2023-02-21 844 瀏覽
第二次來這家店幫襯,貪度夠平民地道風味,今次點左一個滑蛋濕炒牛河($45),炒得有穫氣,牛肉夠多,抵食另加左一個煎釀茄子🍆($10/4件),略嫌油分比較多,但四件都好大件。特別喜歡呢家店既食物唔會好咸,味道較健康
滑蛋濕炒牛河
滑蛋濕炒牛河
#餃子店 之前係大角咀食過牛什麵,朋友話係附近有一間叫餃子店既小店都唔錯。不過我對餃子唔算情有獨鍾,點知朋友竟然話「邊個叫你食餃子,叫你食牛河呀」🤣今日去咗試,朋友叮囑我唔好咁早去,因為依度比較晏開,下午三點後去會穩陣d,唔怪得之冇乜印象,因為我一般都係中午左右四圍逛。今次要試 #乾炒牛河 ,雖然係單點,$40,份量都唔少,河粉夠晒味,色水唔錯,有芽菜同蔥等配料,牛肉都算嫩滑,唔會乾柴晒,亦都唔會用食粉處理到過晒龍,認真唔錯👍 整體味道偏重味,如果食淡口既朋友可能會覺得偏咸,我就可以接受,下次再去我會試吓叫少咸。係網上見到依間店都有唔少平價海鮮食,不過今日唔食得太多,所以就叫咗個兒時最愛既 #椒鹽九肚魚 ,$55。炸得好好,唔會好厚粉,夠脆之餘唔會乾晒,九肚魚好滑,真係好食❤️ 係第二度食隨時七八十蚊,依度$55搞掂。真係唔講唔知原來餃子店除咗餃子仲有咁多野食,門面真係唔多覺,大角咀真係有唔少臥虎藏龍😁餃子店大角咀大角咀道157號中美樓地下@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #大角咀美食 #小店 #抵食
#餃子店

餃子店
大角咀大角咀道157號中美樓地下

2022-11-07 718 瀏覽
朋友講大角咀有一間叫「餃子店」的老牌小店,在區內享負盛名。著名的並不是他們的餃子,反而是他們的小炒小菜,所以買個外賣試下。乾炒牛河,份量十足,牛肉嫩滑河粉條條分明不油膩 。
乾炒牛河,份量十足,牛肉嫩滑河粉條條分明不油膩 。
外賣自取
2022-09-29 1031 瀏覽
叫佢做隱世平民海鮮店真是一點都沒錯,因店舖名稱是餃子店,又怎會估到它的海鮮小炒這麽出色,而且性價比極高。若非朋友介紹,決不會摸進去光顧,內裡沒有奢華装修,衹有4張枱,相信做街坊生意和外賣居多,翻開餐牌,嚇我一跳,價格恍惚回到十五年前,尤其是海鮮特別扺食。其實它還有餃子等食品供應,很多路過街坊光顧。一坐下有點餓,立即叫了它的煎釀三寶,它的餃子應該叫炸餃子才對,炸得餃皮卜卜脆,送啤酒一流。好了,主角海鮮來了,先來的是薑葱蠔,生蠔雖然不是很大,勝在肥美肉厚,而且炒功出色,極之惹味。再來是豉椒炒蜆,同樣火候十足,份量不少呀!老闆明哥知我們喝啤酒,介紹酥炸墨魚咀給我們,果然爽呀!蒸的海鮮陸續開始上枱,一份中蝦搭上蟶子一起蒸,非常特別。跟着來的是帶子拼花甲,吃得出海鮮非常新鮮味美,面上鋪的粉絲把所有精華索盡,更是好吃。最後大家想飽肚一點,終於多來了一客雞絲冷麵,沒想到這店海鮮小炒出色之餘,做這個冷麵也有一手。原來老闆每天都會親往街市精挑合時抵食的海鮮,難怪海鮮這麽新鮮而價格相宜。

其實它還有餃子等食品供應,很多路過街坊光顧。

再來是豉椒炒蜆,同樣火候十足,份量不少呀!

老闆明哥知我們喝啤酒,介紹酥炸墨魚咀給我們,果然爽呀!

蒸的海鮮陸續開始上枱,一份中蝦搭上蟶子一起蒸,非常特別。

2022-09-19 670 瀏覽
大角咀搵食,老實講,單憑鋪面目測,行過10次都唔會入去,隨了毫不起眼,還十分之簡陋,大約4張4人卡位枱,不過枱椅是整潔的,舖面叫餃子店,你以為專長是食餃子,就真的徹底被整了😄店子居然以海鮮最吸引,真係估你唔到,而且真係平、靚、正,點了一個豉椒炒聖子$60元,一個薑葱炒蠔$55元,兩者均十分惹味,毫不欺客,材料十足,另外一碗蝦蟹粥$45元,蝦彈口,美味,蟹也不錯,可惜粥則是一般,本來還想要粉絲蒸扇貝,可惜無貨,下次再試。
煎韭菜餃子椒鹽瀨尿蝦豉椒蟶子蠔仔粥作為多年老街坊,某幾間「餃子店」真喺由細食到大,近年又有一間打住「餃子店」名號嘅店,今日一於嚟試試佢。首先喺個韭菜餃真喺好唔得🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️似炸餃多過煎餃,皮厚又硬,d餡又乾。D瀨尿蝦肉又散又霉🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️不過算啦,一分錢一分貨。個蟶子先大鑊,粒粒都腥臭🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️。個蠔仔粥夠足料,又有胡椒粉味,都可以遮一遮個腥臭味。
煎韭菜餃子

椒鹽瀨尿蝦

豉椒蟶子

蠔仔粥

個蠔仔粥夠足料,又有胡椒粉味,都可以遮一遮個腥臭味。
2022-07-13 756 瀏覽
見有人話佢既小炒好出色,所以就試下😋買左椒鹽魚腩$55返到屋企打開個盒好香🤩有5件(相中食左1件),份量多而且好大舊,魚肉好嫩唔腥,有少量細骨,好香口,少少辣好惹味,呢個價錢係幾抵食👍🏻另外叫左個乾炒牛河$40如果可以咸多少少就更好,不過都唔錯,食得出好夠鑊氣,牛肉好淋估唔到小店會有綠茶蕨餅賣😍$20一盒,有7-8舊咁多,比donki既更煙韌同甜,個人比較鍾意呢間蕨餅多d,性價比高仲買左當日既老火湯係蓮藕章魚湯$25,無影到相,好大碗,有湯料,飲落無味精好似屋企煲既湯,後悔淨係買左一碗🤣整體嚟講,小店抵食而且質素高,平日6點左右落單,等左兩三個字,即叫即整👍🏻下次一定試埋其他小炒😍
見有人話佢既小炒好出色,所以就試下😋
買左椒鹽魚腩$55

另外叫左個乾炒牛河$40

椒鹽魚腩
綠茶蕨餅
15 分鐘 (外賣自取)
椒鹽魚腩
綠茶蕨餅
  • 蓮藕章魚湯
2022-06-26 507 瀏覽
📍 @#餃子店 in Tai Kwok Tsui Chinese Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛🤍🤍Service:💛💛💛🤍🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range:💰 $60-$100Favourite:💖 Stir-fried beef noodle ------------------------------- Beef was so tender and this dish is surprisingly not too oily - Fresh ingredients- Casual Cantonese cuisine------------------------------𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
📍 @#餃子店 in Tai Kwok Tsui

- Fresh ingredients
- Casual Cantonese cuisine
  • 乾炒牛河
2022-04-04 839 瀏覽
大角咀 餃子店$10 5粒炸魚蛋$10 4隻煎椰菜餃子$10 4隻煎韭菜餃子炸魷魚鬚$50一份乾炒雞河40一碟有牛豬雞俾你揀另外有粥食 又有小炒見到隔離枱食炸田雞🤣我驚類似青蛙嘅動物睇人食算🥲
大角咀 餃子店
見到隔離枱食炸田雞🤣
我驚類似青蛙嘅動物
睇人食算🥲
2022-01-19 860 瀏覽
餃子店💛煎韭菜餃子 $10/4煎釀茄子X煎釀青椒 $10/4炸魷魚鬚 $45椒鹽九肚魚 $50王老吉x2 $8x2人均消費: $65.5 (2人)-煎韭菜餃子🥟$10 4隻真係超抵呀!但可惜入邊有肉 我唔可以食🥺但係其實啲肉好細粒 所以唔好見到不過超香韭菜味!好多韭菜其實我覺得與其話佢係煎我覺得係炸多啲👻.煎釀茄子🍆X煎釀青椒🫑超多油🤣兩個都好肥美😚完全唔係平時街邊見到嗰啲好鬼瘦魚肉份量適中不過有啲容易分開.炸魷魚鬚 炸得好脆炸衣唔會同條魷魚鬚分開Good😜.椒鹽九肚魚九肚魚好淋好軟 入口即溶🤤不過有時會食到少少嘅骨同埋食嘅時候小心啲 仲有啲油好容易bit入口 之後辣親個嘴仔🥺上面就有啲避風塘嘅粒粒食落去有啲麻辣嘅感覺😚😚😚不過對我來講有啲辣🥵.王老吉食緊熱氣嘢驚嘅同時梗係要飲番啲類似涼茶嘅物體🧉一嚟解下油膩二嚟冇咁熱氣👻.整體上即叫即炸 好熱辣辣但佢啲嘢食都係會比較多油🥺所以佢都特登擺喺牛油紙上面旁邊落有甜豉油同埋紅醋俾我哋落.Ps: 我好佩服自己嗰日可以食到咁多炸嘢同油膩嘢🙈-其實唔係好記得有乜嘢想講🤭基於太耐先寫有特別 或者我記得有咩想講 我先寫👆🏽-10/1/2022 eat其
餃子店💛
煎韭菜餃子 $10/4
煎釀茄子X煎釀青椒 $10/4
炸魷魚鬚 $45
椒鹽九肚魚 $50
王老吉x2 $8x2
人均消費: $65.5 (2人)

煎韭菜餃子🥟
$10 4隻真係超抵呀!
但可惜入邊有肉 我唔可以食🥺
但係其實啲肉好細粒 所以唔好見到
不過超香韭菜味!
好多韭菜

服務態度:🌕🌕🌕🌕🌕
會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑
2022-01-10
2022-01-16 518 瀏覽
呢間個名叫餃子店,但入到去實質只有兩款招牌煎椰菜/韭菜餃子,小店亦有提供一啲炸物、小炒同粥,餐廳座位數量較少,我地見到價錢比較平又咁啱有座位就入左去食。/我地總共叫左四樣小食🤧/-煎韭菜餃子$10/4隻 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢款煎餃比較特別,每隻都係大大舊個皮係比較厚身,食落爽口清脆,但只係得韭菜配餃子皮略為單調,如果有翻多啲肉會更好。/-煎釀茄子$10/4隻 ⭐️茄子同樣都係大大舊,咬落去係淋身而且油膩,食完成口都係油,食唔到太油嘅人真係唔好叫呢碟。/(其實成個蝶底都係油)/-椒鹽雞軟骨$50⭐️⭐️⭐️不過不失嘅一道小炒,冇咩特別😬唔係話好好食亦都冇一個位令你覺得難食,但50蚊黎講係有少少貴。/(食左少少先記得影(;´༎ຶД༎ຶ`))/-煎𧐢仔餅$50 ⭐️⭐️⭐️表面煎到金黃色,面頭就撒左啲胡椒粉,同我諗嘅香脆蠔仔煎個質感好唔同,食落淋身味道冇咩特別,就好似食緊舊蛋加蠔仔咁,如果可以煎得脆啲咁就好..😢/👀環境方面:衛生黎講就比較惡劣…幫我地執檯個陣淨係收走啲盤但係唔抹檯,食飯中途係咁有蚊飛埋黎,而且店員係唔帶好個口罩就係廚房出黎同我地埋單等等…不過勝在坐落夠舒服唔會覺得唔自在!🙌/整體黎講個人認為價格雖然親
我地總共叫左四樣小食🤧
-煎韭菜餃子$10/4隻 ⭐️⭐️⭐️⭐️
-煎釀茄子$10/4隻 ⭐️

(其實成個蝶底都係油)
-椒鹽雞軟骨$50⭐️⭐️⭐️

(食左少少先記得影(;´༎ຶД༎ຶ`))
-煎𧐢仔餅$50 ⭐️⭐️⭐️

整體黎講個人認為價格雖然親民但食物質素就較一般,冇網上講嘅咁好食,如果大家咁啱經過又唔想食貴嘢嘅話都不妨一試嘅~👍🏻
2022-01-15