#餃子店 之前係大角咀食過牛什麵,朋友話係附近有一間叫餃子店既小店都唔錯。不過我對餃子唔算情有獨鍾,點知朋友竟然話「邊個叫你食餃子,叫你食牛河呀」🤣今日去咗試,朋友叮囑我唔好咁早去,因為依度比較晏開,下午三點後去會穩陣d,唔怪得之冇乜印象,因為我一般都係中午左右四圍逛。今次要試 #乾炒牛河 ,雖然係單點,$40,份量都唔少,河粉夠晒味,色水唔錯,有芽菜同蔥等配料,牛肉都算嫩滑,唔會乾柴晒,亦都唔會用食粉處理到過晒龍,認真唔錯👍 整體味道偏重味,如果食淡口既朋友可能會覺得偏咸,我就可以接受,下次再去我會試吓叫少咸。係網上見到依間店都有唔少平價海鮮食,不過今日唔食得太多,所以就叫咗個兒時最愛既 #椒鹽九肚魚 ,$55。炸得好好,唔會好厚粉,夠脆之餘唔會乾晒,九肚魚好滑,真係好食❤️ 係第二度食隨時七八十蚊,依度$55搞掂。真係唔講唔知原來餃子店除咗餃子仲有咁多野食,門面真係唔多覺,大角咀真係有唔少臥虎藏龍😁餃子店大角咀大角咀道157號中美樓地下@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #大角咀美食 #小店 #抵食
#餃子店

餃子店