2020-03-08 49 瀏覽
K11開左間頑固壽司🍣同阿媽黎試下K11泊車$35一個鐘 消費$500免兩小時裝修跟足日本 簡約乾淨有吧檯 可以一路睇住師傅整一路食最右邊個位係日本人師傅 好專業咁serve緊吧檯個位客人晚市冇套餐 店員好有心機咁介紹左餐牌 可分為原味、火炙、已調味壽司 原味同火炙都係要配醬油食 已調味就係師傳已經調好左味既我地叫左以下既壽司每樣兩件首先講下呢個掃 佢係用黎查啲醬油係壽司到的 佢地用既醬油都係日本黎 特別清甜三文魚($16)中拖羅($43)牡丹蝦($40)北海道海膽($55)火炙三文魚($16)火炙帆立貝($40)全部都好新鮮 尤其是三文魚 每日日本空運魚生 質素保證海膽清甜 吞拿魚中拖羅好大塊 好滿足火炙壽司更有油香 係另一種享受
K11開左間頑固壽司🍣同阿媽黎試下
K11泊車$35一個鐘 消費$500免兩小時

裝修跟足日本 簡約乾淨

有吧檯 可以一路睇住師傅整一路食

最右邊個位係日本人師傅 好專業咁serve緊吧檯個位客人

我地叫左以下既壽司每樣兩件

三文魚($16)
中拖羅($43)
牡丹蝦($40)
北海道海膽($55)
火炙三文魚($16)
火炙帆立貝($40)
全部都好新鮮 尤其是三文魚 每日日本空運魚生 質素保證
海膽清甜 吞拿魚中拖羅好大塊 好滿足

火炙壽司更有油香 係另一種享受

「頑固壽司」位於藝術濃厚的K11一樓。餐廳採用棕色木系為主調,簡潔木製傢俬為主,配搭木質的桌椅。而餐廳裡面設有吧枱,壽司均由師傅即場握製,可以一邊欣賞師傅的刀工,一邊欣賞美食,令人感覺舒適,讓我好好享受這晚餐!今次我叫了一個壽司併盤,及二個迷你丼。上級壽司10貫 ($240)一共10件,中拖羅、中拖羅、油甘魚、帆立貝、松葉蟹、海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉細卷和玉子燒。壽司飯都會加上少量芥末調味,不會太哽。而中拖羅入口軟滑脂香,細緻滑溜,油脂在口腔中融化。帶子鮮甜美味,厚肉飽滿,口感嫩滑,入口鮮甜甘香。三文魚籽晶瑩飽滿,味道鹹鮮,十分滿足!玉子燒質感有如鬆軟綿密的蛋糕一樣,雞蛋味很濃沃,而且很新鮮。餐廳的特製豉油味道濃沃且鹹鮮,點少少已經足夠,不會搶去刺身的鮮味。而底層米飯水準也很高,煙韌香甜,結實不鬆散,軟硬適中,相得益彰。北海迷你壽司丼 ($128)北海迷你壽司丼有松葉蟹腳、三文魚子、和海膽。海膽甘甜軟綿,亦較清甜,入口即化,個人很喜歡。海膽三文魚子迷你壽司丼 ($128)這個丼就只有三文魚子和海膽,但份量會比較多,絕不吝嗇。價錢方面雖然不是很平民,但食物質素亦物有所值,材料新鮮食物質素

今次我叫了一個壽司併盤,及二個迷你丼。

上級壽司10貫 ($240)
上級壽司10貫

北海迷你壽司丼 ($128)
北海迷你壽司丼有松葉蟹腳、三文魚子、和海膽。
海膽甘甜軟綿,亦較清甜,入口即化,個人很喜歡。
北海迷你壽司丼

海膽三文魚子迷你壽司丼 ($128)
這個丼就只有三文魚子和海膽,但份量會比較多,絕不吝嗇。
海膽三文魚子迷你壽司丼

價錢方面雖然不是很平民,但食物質素亦物有所值,材料新鮮食物質素很棒,不論招呼朋友,或是約會都是好選擇。特別誠意推介!
2020-02-29
10 分鐘 (堂食)
北海迷你壽司丼
海膽三文魚子迷你壽司丼
2020-03-07 68 瀏覽
去唔到🇯🇵日本住唯有食住頑固壽司頂住條癮先啦~呢排成日都OT 8點收工係尖沙咀已經發現好多舖打烊了係K11見到呢間頑固壽司好似好正😏就同同事一試‼️.呢度既刺身非常新鮮 係有海鮮既鮮味 而且色澤光亮我點左特上海鮮丼飯 有牡丹蝦 海膽 拖羅 油甘魚 三文魚籽 三文魚 🦀蟹腳肉 鯛魚等等真係十分豐富!!! 全部料都係我既至愛❤海膽用上北海道海膽而非加拿大海膽 入口即溶 非常鮮甜美味。.同事點左海膽三文魚籽迷你壽司丼小小的 但好多料 舖滿三文魚籽同海膽岩曬啲想試多幾款菜式既人士 唔會俾一大個丼飯質飽左白身魚壽司三貫 朋友好中意食魚 成日都會點呢啲魚壽司 呢度既金目鯛魚味香濃 無腥味 佢大愛💜.鐵火卷同吞拿魚中拖羅卷分別有3件🐟赤身夠曬濃郁 吞拿魚中拖羅就夠香 入口即溶 油脂味重 就算食完都仲有陣香氣係口中😋.#三文魚控 必食三文魚親子丼飯食完一定大滿足🤤三文魚油脂分布好平均呢~
去唔到🇯🇵日本住唯有食住頑固壽司頂住條癮先啦~
呢排成日都OT 8點收工係尖沙咀已經發現好多舖打烊了
係K11見到呢間頑固壽司好似好正😏就同同事一試‼️

呢度既刺身非常新鮮 係有海鮮既鮮味 而且色澤光亮
真係十分豐富!!!

同事點左海膽三文魚籽迷你壽司
小小的 但好多料 舖滿三文魚籽同海膽
岩曬啲想試多幾款菜式既人士 唔會俾一大個丼飯質飽左

鐵火卷同吞拿魚中拖羅卷分別有3件🐟

#三文魚控 必食三文魚親子丼飯
食完一定大滿足🤤三文魚油脂分布好平均呢~
2020-03-03
  • 海鮮丼定食
  • 海膽三文魚籽迷你壽司丼
2020-03-07 52 瀏覽
頑固壽司開業以嚟就一直勁多人排隊,趁住呢排少咗人出街食飯,特登去試試,因為網上評語好壞參半,所以其實無好大期望,點知質素都幾好喎😳今次去其中一個concern係驚好似網上講咁,要等好耐先嚟嘢食,我當日8pm去食,全場都坐滿人,但嘢食大約5-10分鐘就上,好迅速。特上壽司拼盤12貫 $320 唔駛用腦系列,有鰻魚、三文魚籽、吞拿魚蓉卷、玉子、金目鯛、帆立貝、牡丹蝦、海膽、鰤魚、平目魚、中拖、大拖。玉子燒係混入咗海鮮去整,充滿鮮味。中拖大拖都無筋,但食落覺得大拖油脂唔算好豐富,感覺中拖油脂適中、又帶有魚味仲正啲。海鮮丼飯 $188 有六款海鮮,但基本上喺拼盤到都有,大推當中嘅鰤魚,係靚版油甘魚🤤 真係好正的,未試過記得試吓。不得不提,散叫嗰隻碟個pattern好似發霉咁,有少少令人卻步。三文魚腩 $20 普普通通,個人覺得有更好嘅選擇。池魚 $28 最近愛吃之一,新鮮,配薑蔥好刺激到味覺。白蝦 $48 食過一次白蝦就一直覺得好難忘,白蝦係好多細細隻嘅蝦咁,口感超級綿滑。炙燒吞拿魚大拖羅 $55 油脂比想像中少,感覺未up tp大拖standard。炙燒鰤魚腩佐柚子醋果凍 $33 一定要叫!
特上壽司拼盤12貫
海鮮丼飯

三文魚腩 $20 普普通通,個人覺得有更好嘅選擇。

池魚 $28 最近愛吃之一,新鮮,配薑蔥好刺激到味覺。

炙燒鰤魚腩佐柚子醋果凍 $33 一定要叫!首先鰤魚本身油脂好豐富,炙燒完仲正,配上柚子醋果凍解一解膩,成件事勁正,恨不得成餐食呢件!

需加一服務費,埋單2人約$800。

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
特上壽司拼盤12貫
海鮮丼飯
2020-03-06 79 瀏覽
近期疫情影響人流都減少咗, 今日就去咗k11行街見到這間壽司店都仲有人排隊, 就一於入去試 一試就叫個12貫壽司, 主因係多種類, 又唔使自己煩三文魚籽, ​有著濃郁的魚油味, ​軍艦​既​三文魚籽​都多到"漏"出黎帆立貝 , ​豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜牡丹蝦, ​蝦肉肥碩,極富彈性,鮮爽無比,甘甜濃郁,餘味悠長 海膽, ​口感​細膩綿軟,海味濃郁,甜味豐鰤魚, ​肉質甜美、脂膏豐腴, ​口感​油滑幼細金目鯛, ​火​炙​壽司, 燒出油脂的香味, 入口即溶帶豐富油香、​口感​柔嫩 三文魚, ​刺身​滑如凝脂、甘腴肥美中TORO, ​油脂豐厚、口感綿密大TORO, ​肉質呈粉紅色, 其肉中密佈雪花般的油脂,口感如雪糕般入口即融, 油脂香氣 十足吞拿魚蓉卷, ​魚蓉入口即融,有油香 蜂蜜玉子, ​柔軟綿密, 帶點甜味, 不錯不錯
就叫個12貫壽司, 主因係多種類, 又唔使自己煩

帆立貝 , ​豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜

鰤魚, ​肉質甜美、脂膏豐腴, ​口感​油滑幼細

中TORO, ​油脂豐厚、口感綿密

2020-03-06 70 瀏覽
早前一直到有留意依間日本過江龍既壽司店,依間係佢地係香港開既第一間分店,岩岩開個陣仲有好多人排隊,店裡佈置簡潔乾淨,餐牌上壽司定刺生既款式到好多,有咩問題到可以問店員,甚至問佢有咩好食,佢地到好樂意推介首先叫左個特上壽司拼盤十二貫, 裏面係包括埋大中拖羅各一件,平平地又可以食多幾款,又食到拖羅夠低食由於真係好鐘意拖羅所以叫多個,吞拿魚壽司三貫 大拖羅處理得非常好,唔會咬到有筋, 油份豐富入口即溶中拖羅相對就韌身,比較有咬口,食到有更多魚味既甜味,但同樣到做到小小入口即溶既感覺吞拿魚就無上面個兩款咁矜貴啦,但就可以更加確實食到吞拿魚既美味,本身魚既質數到唔差另外仲單點左幾款壽司分別有針魚丶灸燒黑喉魚丶柚子大根壽司丶灸燒中拖羅佐柚子醋果凍壽司日式料理除左食物品質高之外,職員既服務質數到係一個吸引既原因,依間壽司店既職員就做到,除左一般服務好之外,仲同我地講解左好多關於壽司魚既種類部位又講左好多閒話之談,有種好似係日本小店既感覺,如果有機會下次會再黎試埋佢個Omakase

店裡佈置簡潔乾淨,

首先叫左個特上壽司拼盤十二貫

由於真係好鐘意拖羅所以叫多個,吞拿魚壽司三貫

大拖羅處理得非常好,唔會咬到有筋, 油份豐富入口即溶

另外仲單點左幾款壽司

周日晚上,來到k11的頑固壽司。之前經過門前,人龍源源不絕~今次剛好見到可以直入不用排長龍,一於試下先。壽司拼盤及壽司單點餐牌刺身、丼飯及和食。壽司8貫 $190店員表示鰻魚沽清,用三文魚取代。(三文魚子、海膽、平目魚、鰤魚、赤身、吞拿小卷、玉子燒)先吃有紫菜的,之後就食魚味較清爽的平目魚。平目魚是白身魚其中一種。鰤魚就是油甘魚,魚油味較重。三文魚子店鮮、海膽味濃。玉子燒口感似綿密蛋糕仔,店員表示用左蝦肉、准山焗製而成。海鮮丼 $188(牡丹蝦、平目魚、鰤魚、赤身、中拖羅、三文魚、三文魚子)中拖羅非常肥美。 不過壽司飯飯底偏酸。
周日晚上,來到k11的頑固壽司
之前經過門前,人龍源源不絕~

今次剛好見到可以直入不用排長龍,一於試下先。

壽司拼盤及壽司單點餐牌

刺身、丼飯及和食。

壽司8貫 $190
店員表示鰻魚沽清,用三文魚取代。
(三文魚子、海膽、平目魚、鰤魚、赤身、吞拿小卷、玉子燒)
鰤魚就是油甘魚,魚油味較重。

三文魚子店鮮、海膽味濃。

玉子燒口感似綿密蛋糕仔,店員表示用左蝦肉、准山焗製而成。

海鮮丼 $188
(牡丹蝦、平目魚、鰤魚、赤身、中拖羅、三文魚、三文魚子)

中拖羅非常肥美。
不過壽司飯飯底偏酸。
2020-03-01
2020-03-04 66 瀏覽
頑固壽司各位有口福拉!再有一間日本過江龍既日式壽司店進駐尖沙咀位於K11一樓嘅壽司店地理位置優越易搵小編今次叫咗兩款各有千秋嘅魚生飯朋友叫既雜錦海鮮丼真係好豐富包括鯛魚、三文魚、吞拿魚、三文魚籽、牡丹蝦等等八種唔同嘅食材組成遠睇色澤,已經睇得新鮮程度小編就叫咗個親子丼主要食材係三文魚子同埋三文魚三文魚切得都算厚身睇落大大塊又夠肥美油脂分布均勻,入口即溶、齒頰留香採用日本既珍珠飯,加左少少醋調味配埋三文魚一齊食好match另外,小編最欣賞嘅係佢嘅環境日式嘅裝修風格,令人真係有種置身日本既感覺人流唔算太多,唔使食得太急放工同男友一齊拍拖或者係同閨蜜一齊傾偈都係唔錯嘅選擇評分: 7.5 / 10
頑固壽司

各位有口福拉!
再有一間日本過江龍既日式壽司店進駐尖沙咀
位於K11一樓嘅壽司
地理位置優越易搵
小編今次叫咗兩款各有千秋嘅魚生飯
朋友叫既雜錦海鮮丼真係好豐富
遠睇色澤,已經睇得新鮮程度

小編就叫咗個親子丼
主要食材係三文魚子同埋三文魚
三文魚切得都算厚身
睇落大大塊又夠肥美
油脂分布均勻,入口即溶、齒頰留香
採用日本既珍珠飯,加左少少醋調味
配埋三文魚一齊食好match

另外,小編最欣賞嘅係佢嘅環境
日式嘅裝修風格,令人真係有種置身日本既感覺
人流唔算太多,唔使食得太急
放工同男友一齊拍拖或者係同閨蜜一齊傾偈都係唔錯嘅選擇

評分: 7.5 / 10
  • 海鮮丼定食
2020-03-04 87 瀏覽
聽朋友講K11開左間高質日本料理餐廳,有日放工後立即相約同事去試下。 室內環境寬敞,分別設有吧座或枱座,坐得舒適。🍣壽司拼盤八貫 (HK$180)🍣特上壽司拼盤十貫(HK$240)特上壽司拼盤非常新鮮甜美,每種壽司都由師傅發辦拼湊而成。原條穴子配上醬汁炙燒過,有甜醬油的風味加少許煙薫的味道,非常可口。牡丹蝦非常大隻,厚肉鮮甜,爽口彈牙,而且蝦頭仲可以擠出蝦膏,十分新鮮。生象拔蚌肉質爽口又沒有腥味。平貝爽口有咬口,鮮味十足,有淡淡海水的味道。海膽一粒粒分明,入口鮮甜,口感豐腴。🍣特上海鮮丼飯 (HK$268)分別用了九款不同的上級刺身做成的丼飯,包括了牡丹蝦,松葉蟹,三文魚,三文魚子,鯛魚,鰤魚,吞拿魚,吞拿魚中拖羅及海膽。整個丼飯鋪得滿滿的生魚片,份量豪爽,生魚片新鮮甜美,令人愛不釋手。特別一提,店員會提供豉油掃,放便大家沾醬油,十分貼心。

室內環境寬敞,分別設有吧座或枱座,坐得舒適。

🍣壽司拼盤八貫 (HK$180)
🍣特上壽司拼盤十貫(HK$240)

特上壽司拼盤非常新鮮甜美,每種壽司都由師傅發辦拼湊而成。

生象拔蚌肉質爽口又沒有腥味。

平貝爽口有咬口,鮮味十足,有淡淡海水的味道。

海膽一粒粒分明,入口鮮甜,口感豐腴。

🍣特上海鮮丼飯 (HK$268)

特別一提,店員會提供豉油掃,放便大家沾醬油,十分貼心。

2020-03-02 66 瀏覽
去尖沙咀睇醫生,出緊去期間突然改期,心情非常低落,橫掂都搭左出去尖東,近近地去K11搵食,食我至愛既日本菜,當然食返餐好既,令到自己開心返!頑固壽司始於日本大阪,全國擁有多間分店,今次終於開左黎香港,唔怪得咁多人黎排隊食。餐牌款式其實有超多款,簡直花多眼亂,樣樣都想食,而且餐廳每日都會空運海鮮過黎,所以海鮮非常新鮮。我就點了上級壽司拼盤十貫,蔥花碎拖羅手卷,活八爪魚刺身蔥花碎拖羅手卷($60)拖羅碎份量十足,加上蔥花,減少油膩感活八爪魚刺身($60)活八爪魚刺身清脆爽口,好新鮮,一d唔 韌上級壽司拼盤十貫($240)擺盤好靚,侍應會介紹每一款壽司,十貫有鯛魚、鰤魚、中拖羅、魚子、海膽、牡丹蝦、帆立貝、鰻魚、吞拿魚細卷和玉子。壽司飯和醋比例剛剛好,不會一夾就散,而且飯入面已經放了wasabi,由其中拖羅壽司,咬落沒有筋,口感接近入口即溶,而海膽壽司肥大肉厚,好creamy,另外最小食到既鰤魚壽司,為白身魚,所以味道相對較淡,而且好鮮美。

蔥花碎拖羅手卷($60)
拖羅碎份量十足,加上蔥花,減少油膩感

活八爪魚刺身($60)
活八爪魚刺身清脆爽口,好新鮮,一d唔 韌

上級壽司拼盤十貫($240)

2020-03-02 93 瀏覽
喺日本,呢間係專食100円既壽司店~~但黎到香港,呢度就係中高價位既餐店啦!!呢日睇完早場,大概12點左右黎到,唔洗排隊可以即入xpp店内格局骨子,食材望落好新鮮~~~1200-1500有set,比起散點既價格平得多!!我地揀左兩個set,分別係我揀既set A$288同朋友揀既10貫日替set $168~~每份set都會有湯品、前菜渍物同茶碗蒸=]個茶碗蒸超嫩,好滑溜,仲好鮮味~~我既 set A有我最中意既拖羅架!!件件刺身都好新鮮,而個甜蛋仲係禾稈冚珍珠,食過就會知有幾特别xpp朋友既日替set就係由當日既時令新鮮食材所定,價錢上相對相宜,所以係每日限定10份架炸!!!當中既用料都唔係cheap野,仲好新鮮添~~綜合黎講既食物質素非常唔錯,相對黎講,午市套餐價格亦唔算太貴,係可負擔既價位,都不妨可以黎潮聖一下xpp
喺日本,呢間係專食100円既壽司店~~

但黎到香港,呢度就係中高價位既餐店啦!!

呢日睇完早場,大概12點左右黎到,唔洗排隊可以即入xpp

店内格局骨子,食材望落好新鮮~~~

1200-1500有set,比起散點既價格平得多!!

每份set都會有湯品、前菜渍物同茶碗蒸=]

個茶碗蒸超嫩,好滑溜,仲好鮮味~~

我既 set A有我最中意既拖羅架!!

當中既用料都唔係cheap野,仲好新鮮添~~

午餐
2020-03-02 74 瀏覽
已有多天沒有外出, 約了家人今天來到K11晚飯, 就好似出左城咁, 店舖花多眼亂,间间食肆都心思思。 聽朋友講有間人氣過江龍壽司店, 可以試吓~现今市道下, 店舖食客畀其他食肆多, 似乎很有吸引力。 店家主打每日從日本空運新鮮食材, 加上頗受歡迎嘅午市定食, 貨源不停流轉这點不用擔心。壽司種類多不勝數, 價位集中,高級, 也有一些未聽聞嘅魚, 還好 經理也簡單講解和推介, 原來此店於海外有99间分店, 香港乃第一百间分店了。餐廳以木系裝修為主,風格雅緻。 店員也很主動添加熱茶。炙燒黑喉魚 $50首次嘗試,印象難忘,炙燒下魚油之豐富直迫拖羅, 但冇拖羅般满口油, 依然保留魚肉柔軟嘅質感, 美味得令人驚嘆!北海道海膽壽司 $55來自北海道嘅海膽特別鮮甜過人, 連丁點兒嘅腥澀味都冇, 非常推介!厚燒玉子大有來頭, 先把蛋黃蛋白分開, 再運入白蝦和鯛魚打碎再焗,製作需1.5 小時, 出嚟嘅效果非常鬆軟, 難怪也帶有蒸蛋糕嘅口感,蛋香有層次,亦富口感 ,非常出色!鰤魚三貫$58共有三種吃法, 刺身肥美可口, 鮮味甘香。中間那件到經過炙燒, 亦可嚐到半熟半生嘅味道。最右手面與大根同吃, 爽脆青甜嘅

现今市道下, 店舖食客畀其他食肆多, 似乎很有吸引力。

餐廳以木系裝修為主,風格雅緻。 店員也很主動添加熱茶。
炙燒黑喉魚

炙燒黑喉魚 $50

北海道海膽壽司

北海道海膽壽司 $55

鰤魚三貫

鰤魚三貫$58
共有三種吃法, 刺身肥美可口, 鮮味甘香。

中間那件到經過炙燒, 亦可嚐到半熟半生嘅味道。
最右手面與大根同吃, 爽脆青甜嘅大根帶出鰤魚的鮮味。
原條穴子壽司

原條穴子壽司$45
穴子即係鰻魚bb, 肉質比較結實有彈性, 魚香味重,
冇細骨,也很適合小朋友吃~

吞拿魚中拖羅

吞拿魚中拖羅$43
色澤紅潤得嚟好天然, 肉質柔軟, 味清而鮮,
絕不是坊間解凍後有空氣,水份嘅口感。
蔥花細拖羅卷

蔥花細拖羅卷$40
難得吃到有油份嘅細拖羅, 加上碎葱花,卷中壽司飯軟熟 程度恰到好處~ 極滋味!

原來店家還於晚市提供Omakase $720 已包括三款前菜刺身,8款廚師發板壽司甜品。 吃畢今餐, 頗有信心再嚟試佢嘅廚師發板。😋😍
炙燒黑喉魚
北海道海膽壽司
鰤魚三貫
原條穴子壽司
吞拿魚中拖羅
蔥花細拖羅卷
2020-03-01 88 瀏覽
在日本旅行的時候,已經到訪頑固壽司。這間壽司店在日本開業有50幾年,還有過百間分店。過江龍來到香港,第一間香港分店就在K11的商場內。店內裝修簡潔,以淺色的木為主調。餐廳的內部還有壽司吧枱呢。。午市選擇很多,價錢由$108至$280 。這個價格也合理呢。有壽司拼盤10件,海鮮丼定食、鰻魚定食、三文魚親子丼定食,梳子魚定食和吉列炸蠔定食等。。壽司拼盤12貫定食 鰤魚、鰻魚、三文魚子、帆立貝、平目魚、甜蝦海膽、吞拿魚中拖羅、吞拿魚大拖羅、金目鯛、松葉蟹、細卷、玉子燒,茶碗蒸,小鉢,味增湯。海鮮丼定食 鯛魚、鰤魚、三文魚、吞拿魚、三文魚籽、牡丹蝦、松葉蟹、海膽。以這個價錢來說,壽司拼盤的份量也算不錯,因為除了12件壽司之外,還有茶碗和味增湯,相信一個成年男士也足夠呢。壽司上面的刺身也十分新鮮。店員告訴我們,刺身每日也會新鮮從日本空運到港呢。個人最喜歡一定是拖羅壽司,油脂豐富帶有甘香。海鮮丼飯的賣相相當精緻,最吸晴的當然是牡丹蝦和海膽了。丼飯價格比刺身拼盤便宜差不多$100 ,但是份量明顯地比較少,如果一位女士應該足夠,男士可能吃不飽呢。。

店內裝修簡潔,以淺色的木為主調。
餐廳的內部還有壽司吧枱呢。

壽司拼盤12貫定食

海鮮丼定食
鯛魚、鰤魚、三文魚、吞拿魚、三文魚籽、牡丹蝦、松葉蟹、海膽

2020-02-29 86 瀏覽
由於武漢肺炎持續爆發 機票變得好平🙏🏽但未能夠確保飛咗去之後 能夠回來嗎?我有朋友已經抵受唔住誘惑 已飛😂如連東京奧運期間 機票都依然好平就正🤩。頑固壽司係日本係出名平🍱前一陣子同朋友來左食成個環境 氣氛 座位都唔錯😚不過性價比唔高😭。🍣炙燒壽司拼盤五頁 $138🍣有好多時候都唔知 #壽司 係邊隻魚侍應會慢慢地向你逐一介紹😋。🦈鰆魚🦈肉質鮮美 有種細膩和滑溜的口感😌用噴燈快速燒完後 有層特別的魚香。🐟金目鯛🐟顏色屬淺粉紅 口味香濃😍。🍣三文魚🍣我哋香港人最鍾意食的三文魚比起炙燒 我都係喜歡刺身😋。🐳吞拿魚拖羅🐳拖羅簡直係一流 肥厚 肉質鮮嫩去任何的壽司店 我都一定叫🤩。🐠鰤魚🐠近表皮呈現白色的魚紋 內裏肉質呈粉紅色含有豐富的DHA和EPA😏可以預防貧血和高血壓 食多啲啦🥢
由於武漢肺炎持續爆發 機票變得好平🙏🏽
但未能夠確保飛咗去之後 能夠回來嗎?
我有朋友已經抵受唔住誘惑 已飛😂

近表皮呈現白色的魚紋 內裏肉質呈粉紅色
含有豐富的DHA和EPA😏
可以預防貧血和高血壓 食多啲啦🥢
炙燒壽司拼盤五頁
10 分鐘 (堂食)
2020-02-27 118 瀏覽
兩個人想食餐好嘅壽司,見到k11有間價錢唔算貴同裝修幾好嘅餐廳,就決定入去食啦!太多款式,又見到佢既set 好似幾抵食,就叫咗一客12件同埋一客八件的set 呢個印八件的set 有拖羅、「獅」魚(佢個感覺好似食緊油甘魚咁)係嗰度嘅服務員推薦我食嘅,之後有海膽、鰻魚、三文魚子、蔥花吞拿魚卷物,三文魚、同埋玉子我覺得個玉子好特別,其實平時嗰啲我都唔鍾意食,因為我覺得冇乜特別,好似就咁食蛋咁、但係佢整到好似食緊雪芳蛋糕咁!口感超得意呢個玉子壽司真係令我大開眼界!12件壽司就多咗蝦、大拖羅、北寄貝、仲有一個唔知咩!不過全部都好好食!我覺得最特別係大拖羅同中拖羅嘅分別!大拖羅嘅脂肪當然係勁啲啦!但係食落去個口感係超正,入口即溶嘅感覺好強烈!中拖羅,雖然脂肪冇咁重,但係佢肉同埋脂肪嘅比例都好平均!入口即溶嘅感覺就冇咁強烈但係都好有質感!之後覺得個海膽同埋個獅魚非常新鮮!個海膽完全有驚喜!估唔到呢個價錢都可以食到咁新鮮嘅海膽!其實特別鍾意食拖羅,就是埋佢個拖羅手卷不過就同佢嘅卷物冇乜分別佢切碎咗,就欠左一啲口感!但係都係超級新鮮!我幾鍾意嗰度嘅服務員好有耐性咁解釋每一件壽司,仲會介紹埋食嘅次序!唔知

呢個玉子壽司真係令我大開眼界!

12件壽司就多咗蝦、大拖羅、北寄貝、仲有一個唔知咩!
不過全部都好好食!我覺得最特別係大拖羅同中拖羅嘅分別!
大拖羅

其實特別鍾意食拖羅,就是埋佢個拖羅手卷

唔知係咪心理作用,又真係好似好食啲😂😂
不過呢度都幾多人排隊同食、佢有吧頭位置好似係食Omakase !不過要卜位先有得坐
下次試吓先
大拖羅