2017-12-17 806 瀏覽
其實我以前都冇睇咁多飲食雜誌,但自從有咗 online media 之後,就真係日日都接收到唔同嘅免費資訊,今日就望到個好正嘅海鮮大鍋,生日飯局要去試吓啦!Wow 真係不得了,我哋一行幾人,訂枱嘅時候已經講明人數,想食呢個韓式宮廷海鮮鍋,試食價 $298/位 然後加一服務費。我哋一坐低,店員已經好快手咁為我哋上咗個鍋,真係好大堆頭呢!聽說一般是做 4 人份量,我們可以話係加大碼開大個火,好快就已經滾起食得海鮮多不勝數。花甲、鮑魚、扇貝、聖子、貴妃蚌而今日 signature 可以話係 seasonal seafood 有主打的加拿大麵包蟹、美國波士頓龍蝦;高級食材,果然好捨得。鮮味彈牙,真係令人再三回味。食完已經飽左一半,其實出邊仲有酒店食自助餐,連我身邊個黑洞都可以填得爆刺身壽司,都尚算新鮮,味道唔錯。我食得最多嘅反而係甜品,DIY 甜品有棉花糖,小朋友就最鍾意出去玩,比佢哋自己試吓慢慢整,真係唔使去親子工作坊。另外好似盆栽咁得意嘅 tiramisu, 出邊食都要幾十蚊一杯,質素仲要唔錯我一個人都可以食兩杯。仲有栗子撻, 我幾鍾意食栗子蛋糕,上次去美心買一件,見到而家已經加價去到$2

Wow

開大個火,好快就已經滾起食得
海鮮多不勝數。花甲、鮑魚、扇貝、聖子、貴妃蚌

刺身壽司,都尚算新鮮,味道唔錯。

我食得最多嘅反而係甜品,DIY 甜品有棉花糖,小朋友就最鍾意出去玩,比佢哋自己試吓慢慢整,真係唔使去親子工作坊。另外好似盆栽咁得意嘅 tiramisu, 出邊食都要幾十蚊一杯,質素仲要唔錯我一個人都可以食兩杯。仲有栗子撻, 我幾鍾意食栗子蛋糕,上次去美心買一件,見到而家已經加價去到$28真係嚇我一跳

而我哋成班佬,最開心嘅就係清酒汽水任飲,飲得酒嘅人真係不停 refill, 真係食到讚曬

咁嘅價錢真心抵食!
慶祝紀念
生日
  • 韓式宮廷海鮮鍋
2017-12-15 10858 瀏覽
現家好多食肆都會集中晒大廈裏面,而且仲係全幢大廈又真係幾方便大家唔駛行來行去之餘連時間都慳返,當然都會有很多選擇提供,是日晚又同朋友去咗旺角彌敦道創興廣場開飯本身諗住去食韓燒,但去到見到有個全新套餐叫做韓式宮廷海鮮鍋,有主打海鮮同七款當日時令海鮮,同時已包括埋自助美食區所有食物,但就會冇咗燒烤呢部分其他都一樣當食小一次肉咁多,就不如食呢個海鮮鍋睇買相都幾吸引,不過最小要4個人先可以食到,咁我地梗係夠人先可以食得到先來當然係韓式宮廷海鮮鍋,已見到有好豐富嘅海鮮出埸份量亦十足,主打有加拿大麵包蟹同波士頓龍蝦,而時令海鮮分別有花甲,鮑魚,白貝,基圍蝦,扇貝,貴妃䰷同蟶子,湯底都口2款口味提供,有豆乳豬骨湯,另一款係泡菜海鮮湯,我地要咗後者鐘意佢湯底酸酸辣辣夠晒暖胃再由店員倒落靚上湯等待海鮮煮熟就可以食用,係呢個時候就去咗自助區覓食一番先,都有好多種類有刺身,熟食,海鮮,特色小食等,當然唔小得精美甜品仲有玩得又食得DIY雪條機真過癮我就取咗D熟食同刺身食住等,食咗一陣已聞到濃濃泡菜味道同時終於海鮮熟透可以食得先食咗蟶子肉質大隻又鮮甜,貴花蚌夠爽滑,扇貝肉厚多汁,鮑魚肉質鮮嫩,輪到波士頓龍蝦蝦肉
先食咗蟶子肉質大隻又鮮甜,貴花蚌夠爽滑,扇貝肉厚多汁,鮑魚肉質鮮嫩,輪到波士頓龍蝦蝦肉飽滿又多膏,食到舔舔脷,麵包蟹一樣咁好味,除咗食到海鮮外仲有5款配料送有肥牛,豚肉,年糕,餃子等
放入湯等佢吸收咗湯嘅精華食落零舍滋味,最後梗要食埋呢度精美甜品嚐一番
是日享受咗一餐特色海鮮鍋就已經好滿足

• 韓式宮廷海鮮鍋
2017-12-14 737 瀏覽
以一個價錢任點任食的自助餐在巿面上眾多,除了酒店的自助餐,多以日式放題為主,其次便是韓式燒烤。最近一間韓國燒烤除了有任食烤肉之選,還有另一個選擇,海鮮拼盤,以時令海鮮成鍋,其他熱食飲品和甜品都是任飲任食。以一個價錢可以享受不同美食,最合適和朋友一起前來共聚一番。****************************韓舍位於年青人所愛的旺角區,從大廈的電梯而出,便是這個等候的接待區了。韓舍一共有2個餐選擇,以韓式燒烤+自助餐按著不同日子和時段,有著不同收費,收費為HKD148-HKD208/人。另一個最新推介的韓式宮廷海鮮鍋,最少4位起,試食價為HKD298/人,也是包了自助餐的美食。如果選韓式宮廷海鮮鍋,都是以是日時令海鮮為主,這夜包括了美國波士頓龍蝦或加拿大麵包蟹,再配7款海鮮,包括了基圍蝦、貴妃妦、扇貝、花甲、蟶子、鮑魚和白貝。看見如此美味又吸引海鮮,當然要來個韓式宮廷海鮮鍋。在等候海鮮鍋之時,便去看看自助餐有什麼美食,當中包括了沙律和7款刺身,刺身包括了三文魚、希露魚、鯛魚、鮑魚片、冰山貝、玉子和蟹棒。冷盤的海鮮有蝦和青口,日式壽司和熱盤食物。還有些炸物和涼伴小吃,最後便是燒烤

以一個價錢可以享受不同美食,最合適和朋友一起前來共聚一番。

****************************

在等候海鮮鍋之時,便去看看自助餐有什麼美食,當中包括了沙律和7款刺身刺身包括了三文魚、希露魚、鯛魚、鮑魚片、冰山貝、玉子和蟹棒。

冷盤的海鮮有蝦和青口,日式壽司和熱盤食物。

還有些炸物和涼伴小吃,最後便是燒烤的食物,燒烤食物選擇一點都不少。

熱盤美食包括了水煮魚、椰汁肉片、咖喱牛腩、燒茄子。

泰式魚餅、餃子煎蛋餅、多士和韓式年糕。

甜品全部都是細細件,包括了芝士餅、啫喱、桂花糕、布甸、蛋糕、慕絲和糯米磁等等。

雪糕共有3款味道,士多啤梨、芒果和曲奇,還可以選上炒雪糕,也有爆谷、夾餅、葡撻和焦糖布甸。

用上三層架放了曲奇餅和蛋糕的甜品

任飲飲品包括了汽水、蘋果茶、果汁、酸梅湯和清酒。

來一杯蘋果茶,蘋果味都幾清香,又有綠茶的味道,不會很甜,不錯的飲品。

先來一客刺身,三文魚、希露魚和冰山貝。
三文魚是魚腩部位,所以口感很肥美鮮甜。

希露魚非常之爽口,沒有苦味,咸味又很適中,還略帶點甜味,確實不錯。

冰山貝也是第1次吃,沒想到口感很爽口,而且很鮮甜好吃。

韓式宮廷海鮮鍋,因為人數眾多,所以份量都是以人頭安排的,我們選上了泡菜湯底,帶點微辣的味道。這個鍋當中除了有是夜海鮮之外,還有些粟米、冬菇、秋葵、蘿蔔、豆泡和湯底的主要配菜泡菜。海鮮鍋滾起之時,泡菜湯底便更加明顯起來。

麵包蟹都幾大隻,而且都幾多膏。眾所周知食麵包蟹是吃膏為主,因為肉是比較實。但這隻麵包蟹肉身非常之嫩滑,也很鮮甜,確實不錯。

波士頓龍蝦一點都不細隻,龍蝦頭的膏一點都不少,膏味香濃,肉質彈牙,還帶點泡菜湯的辣味,又幾好食。

蟶子是大大隻的,啖啖肉又甜甜美。

貴妃妦非常之大隻,鮮甜無比。

鮑魚一點都不韌,還非常之腍口好食。

豆泡是很大隻的,完全可以把泡菜湯汁吸入,所以吃下時能吃到泡菜湯底的精華。

基圍蝦也很新鮮,蝦味十足。

再試一下熱盤美食。
泰式魚餅口感彈牙,又香香草的味道,加上泰式醬更加惹味。

水煮魚看似很多辣油,但其實一點都不辣。魚肉片都幾大片,吃下時啖啖肉很不錯。

椰汁肉片很香濃的椰汁味道,肉片煮得很腍又入味、確實好食。

甜品選了幾款自己喜歡的。
藍梅芝士餅的芝士味很出,還有藍梅的甜味,都算不錯。

木糠布甸奶味較重,口感都幾滑溜,細細杯幾啖便吃完。

焦糖布甸焦糖不算很甜,配上布甸的滑溜也好食。

雪糕有3款味道,但我選了曲奇味,因為比較少有,再雪糕上加上炒雪糕的topping海底椰粒,雪糕本身都有些曲奇碎,所以吃著雪糕便有點咬口感。

• 藍梅芝士餅
  • 三文魚
  • 冰刀貝
  • 蘋果茶
2017-12-14 633 瀏覽
好耐之前黎過韓舍同屋企人食放題,近日轉天氣令人胃口大增,於是決定夜晚食韓舍。揀左唔同熟食,仲有沙律bar 提供。刺身有好新鮮既三文魚,仲可以任食Tim。燒肉本身已經有味道,燒完出油更加香,仲有唔少蔬菜選擇。可以自己Diy 韓式炒年糕同章魚小丸子,好玩又食得。飲品除左有唔同汽水,仲有乳酪冰,酸梅湯,花茶提供。甜品自助既選擇好多,萄tart 同燉蛋好吸引,仲有朱古力蛋卷,可以自己切份量,賣相好靚。拎左栗子Tart 同糯米池,味道唔錯,煙煙unun 呢餐好滿足,價錢又ok,值得再嚟!

揀左唔同熟食,仲有沙律bar 提供。

刺身有好新鮮既三文魚,仲可以任食Tim。

燒肉本身已經有味道,燒完出油更加香,仲有唔少蔬菜選擇。

可以自己Diy 韓式炒年糕同章魚小丸子,好玩又食得。

飲品除左有唔同汽水,仲有乳酪冰,酸梅湯,花茶提供。

拎左栗子Tart 同糯米池,味道唔錯,煙煙unun
呢餐好滿足,價錢又ok,值得再嚟!
2017-12-11 1122 瀏覽
辛苦工作了一整天,決定跟同事去大吃大喝!因為只有我們倆,每樣都想吃,所以選擇吃放題。說了要對自己好一點,於是搜尋類似酒店式的放題吃。這家韓國放題果然沒有令我失望,除了坐得舒服,每張都是卡位!食物種類還多得離譜! 不只是表面:韓國燒烤事情是多國菜!!! 中西日韓式料理都有,刺身壽司、焗蠔、冰凍海蝦、青口、連好久沒吃的豬腳薑都有... 放題還有任喝的飲料、精緻的甜品、爆谷(厲害吧!),還有的不只是一般的雪糕,還有炒雪糕! 好喜歡香芋和抹茶味!更意想不到的還有棉花糖機~ 最適合小朋友來了~~
辛苦工作了一整天,決定跟同事去大吃大喝!

這家韓國放題果然沒有令我失望,除了坐得舒服,每張都是卡位!
食物種類還多得離譜!

不只是表面:韓國燒烤
韓國燒烤

醬料很齊全、整潔

冰凍海蝦、青口

焗蠔

雪糕
甜品

爆谷

更意想不到的還有棉花糖機~ 最適合小朋友來了~~

2017-12-06
韓國燒烤
醬料很齊全、整潔
冰凍海蝦、青口
焗蠔
雪糕
甜品
爆谷
中午知道唔駛晚上返學, 真係勁開心, 同組同學立即約埋去聚餐, 其中一位同學提議食 , 主打韓燒還有豐富的自助餐。一於去呢間啦 ! 位於旺角創興廣場, 創興廣場整座都係食肆, 係樓下已經收到滿滿的傳單。地點好方便, 係旺角站過去大約5分鐘,  係Openrice 可以訂座, 亦有 $100 優惠券 (滿4人以上), 我地4個人啱啱用得 ! 我地食 $198, 去到已經好多人, 好彩有訂座, 我地安排坐係6-8人大卡位 !! GOOD ! 未坐暖大家已急不及待去拎野食啦 !! 真係估唔到以為一間韓燒的餐廳, 竟然除左韓燒外, 完全像一間酒店的自助餐。熱盤, 壽司, 刺身, 沙律, 大量甜品, 冷盤都有齊。清飲汽水咖啡任飲, 還有一些DIY的食物 (燒章魚小丸子, 韓式炒年糕, 撈日式冷麵, DIY綿花糖,炒雪糕) 充滿創意。我和同學為左拎齊食物, 馬上分工, 一個拎韓燒食物, 一個拎沙律刺身壽司, 一個拎飲品, 一個拎熱盤。係枱面有一個韓燒爐, 兩邊放有泡菜蒸蛋及芝士粟米汁, 另外兩邊有湯用黎烚菇類 ! (可以REFILL)韓燒用上煮食紙, 唔駛換底板, 而且職員換紙快, 唔怕食物過燶
中午知道唔駛晚上返學, 真係勁開心, 同組同學立即約埋去聚餐, 其中一位同學提議食 [韓舍], 主打韓燒還有豐富的自助餐。一於去呢間啦 ! [韓舍] 位於旺角創興廣場, 創興廣場整座都係食肆, 係樓下已經收到滿滿的傳單。[韓舍]地點好方便, 係旺角站過去大約5分鐘,

韓燒用上煮食紙, 唔駛換底板, 而且職員換紙快, 唔怕食物過燶 ! 韓燒食物放到最入面, 與生食物分隔開。韓燒食物種類好多, 五花腩, 牛肉粒, 牛仔骨, 牛扒, 豬扒, 雞肉, 羊扒, 丸類, 亦有茄子, 薯仔, 魷魚, 魚, 菇類等等….真係多不勝數。附近亦有不同醬汁及你配搭。個人中意食五花腩及牛扒, 正呀 !
韓燒食物

刺身方面有7款, 三文魚, 鯛魚, 冰山貝, 象拔蚌等等…味道夠新鮮, 而壽司會不停轉款, 所以好快無晒 ! 冷盤有青口和蝦 ! 有個叫冰鎮秋葵, 記得沾上芝麻醬真係一流。仲有冷麵可以自由配搭配料。
刺身六款
冷麵
冷盤
冰鎮秋葵

飲品方面, 有部汽水機, 亦有 [清酒自隊區] – 名字好搞笑, 你可以用樽盛了一瓶或者一小杯也可以, 不少得咖啡機及酸梅湯, 乳酪汁, 確實不錯。總有一款啱飲。
清酒自隊區
汽水及咖啡機

熱盤方面都係韓食多, 人參雞, 紫菜飯, 韓式泡菜炒拉麵, 肥牛炒年糕, 還有焗蠔..等等….由於食物太多, 我地都唔能夠每款都食 ^^ !
韓式紫菜飯
韓式泡菜腩片炒拉麵
韓式肥牛炒年糕
白咖喱肉片棵麥包
韓醬飯焗蠔

我地都幾大食下, 職員都好勤力黎換碟, 換韓燒上的煮食紙, 食到差不多 ! 當然少不了甜品, 甜品完全係重頭戲, 大門口已有兩個甜品櫃比你拎, 枱面仲有不同款的CAKE, 亦有雞蛋布甸, 盆栽甜品, 清晒一款又有第二款補上, 所以唔怕無得晒 ! 仲有DIY綿花糖機, 爆谷, 雪糕, 真係淨食甜品都已足夠。
各款甜品
兩個大甜品櫃
爆谷,雪糕
盆栽甜品, 曲奇, 泡芙

今晚食得太豐富, 太飽 ! $198 呢個價錢真係超值, 我地坐左兩小時, 過左少少時間職員都唔會催你, 態度好好 ! 我和同學相約左下次再黎大食過 !
刺身六款
爆谷,雪糕
盆栽甜品, 曲奇, 泡芙
  • 甜品
2017-12-11 6846 瀏覽
當人大了長大了,朋友也會隨之增加不少。但每每吃飯時就會遇上一些難題,因為各人的囗味不同,所以在選擇時也會有分歧,但韓舍能夠幫到你,近日韓舍推出了韓式宮廷鍋,對於想韓燒及想吃海鮮鍋的朋友有福了,如果有8位,可以四個人分享海鮮鍋,四個人韓燒,如果兩種也不太喜歡的也不打緊,韓舍更設有自助餐形式的熟食。無論你是想韓燒抑或海鮮鍋或者壽司韓食等熟食,也有一種能命中你的胃囗,價錢只需兩百多。韓式宮廷海鮮鍋+酒店自助餐 海鮮包括:蟶子皇、鮑魚、白貝、花甲、貴妃蚌、基圍蝦、麵包蟹、波士頓龍蝦、扇貝、秋葵、蕃茄。湯底則有三種供選擇:麻辣湯、泡菜湯、等等泡菜湯底會加入泡菜調味,色澤鮮艷,泡菜湯底的味道不會過鹹,愈滾愈有味,微辣帶酸,易入囗,跟海鮮也是配合的。首先一整鍋搬到餐桌也是頗震撼的,海鮮堆滿整個大鍋,店員把兩大煲泡菜鍋倒進大鍋中,滾過後,店員會把海鮮放好,待蜆類熟透,會夾出麵包蟹及龍蝦,在廚房處理,去殼開邊更方便食用。蟶子皇猶如手掌般大,蟶子肉爽味甜帶鮮,不要滾過頭會太老。鮑魚肉厚彈牙浸過泡菜鍋帶但仍能嘗出鮮味。白貝及花甲鮮味不帶沙,入囗有嚼勁。貴妃蚌是時令食材,入囗鮮甜肉汁飽滿。基圍蝦不夠海蝦好,但

韓式宮廷海鮮鍋+酒店自助餐
蟶子皇猶如手掌般大,蟶子肉爽味甜帶鮮,不要滾過頭會太老。鮑魚肉厚彈牙浸過泡菜鍋帶但仍能嘗出鮮味。白貝及花甲鮮味不帶沙,入囗有嚼勁。貴妃蚌是時令食材,入囗鮮甜肉汁飽滿。基圍蝦不夠海蝦好,但味道不過不失。
波士頓龍蝦,一間餐廳落重本用上波士頓龍蝦,肉跟膏也有一定的保證,煮前不能把殼開,因為膏會流失,肉質爽彈色澤白晢,龍蝦膏呈誘人的橘黃色,入囗膏濃郁,配上一囗泡菜湯,冬天吃一流。麵包蟹體型大隻,一隻可分四位食用,肉質尚嫩肉汁鮮甜。
配料也不說笑,包括三角形豆卜、韓式粉絲、肥牛、豚肉、泡菜餃子、韓式年糕、蔬菜、冬菇等等......

肥牛雪花分佈均勻,入囗牛味濃郁,肉嫩帶點脂肪,泡菜味吸附在肉中,滾過三兩下已經可以。年糕看似最平凡不起眼,但在鍋中是最出色的配料,在泡菜鍋翻滾過,年糕軟腍帶嚼勁,一囗泡菜一囗年糕更惹味。
2017-12-10 618 瀏覽
友人相約到旺角聚會, 定必想起這間韓燒餐廳~韓燒食物新鮮選擇又多!今次一行七人, 決定到此暢飲暢食一番!!星期四晚上, 餐廳人頭湧湧, 幸好已Book位😝看看餐牌! 竟見有新出的韓式宮廷海鮮鍋😍餐廳很清楚寫明: 是日時令海鮮竟有波士頓龍蝦~加拿大麵包蟹~基圍蝦~貴妃蚌~花甲~蟶子~鮑魚~扁貝~白貝~非常吸引😍😍😍立即轉軚😂一嚐這款海鮮鍋~入座後的了不久, 巨型海鮮鍋終於登場!!要用上兩個爐才足夠放上海鮮鍋!!😂海鮮的確新鮮, 而且每款都份量十足!!湯底方面我們選了辣辣的泡菜湯! (另外有款牛骨湯都很特別, 下次可以再試😁😁)海鮮鍋另外配有特級肥牛~五花腩肉~豬肉餃子~韓國粉絲~職員非常貼心, 幫忙加入湯水!不消一會, 湯底滾起😋可以開餐啦!職員幫忙夾起兩隻波士頓龍蝦,及兩隻麵包蟹!(對! 各有2隻呀!)職員它們帶到廚房開邊!方便進食!先品嚐鍋中海鮮!!蟶子王和鮑魚非常好吃!扁貝都很厚肉~😋海鮮與泡菜湯的配搭很和諧!另外一提, 除了海鮮鍋外!還可以品嚐酒店級放題!!當中不少韓式小食! 連人蔘湯! 蟹粥都有!全都很美味!當然還有笨媽最愛的甜品!有波子汽水味的富士山啫喱! 水果啫喱! 綠茶紅
今次一行七人, 決定到此暢飲暢食一番!!
星期四晚上, 餐廳人頭湧湧, 幸好已Book位😝

看看餐牌! 竟見有新出的韓式宮廷海鮮鍋😍
餐廳很清楚寫明: 是日時令海鮮
非常吸引😍😍😍
立即轉軚😂一嚐這款海鮮鍋~

入座後的了不久, 巨型海鮮鍋終於登場!!
要用上兩個爐才足夠放上海鮮鍋!!😂
海鮮的確新鮮, 而且每款都份量十足!!
海鮮鍋另外配有特級肥牛~五花腩肉~豬肉餃子~韓國粉絲~

職員非常貼心, 幫忙加入湯水!
不消一會, 湯底滾起😋可以開餐啦!

先品嚐鍋中海鮮!!
蟶子王和鮑魚非常好吃!
扁貝都很厚肉~😋
海鮮與泡菜湯的配搭很和諧!

另外一提, 除了海鮮鍋外!
還可以品嚐酒店級放題!!

當中不少韓式小食! 連人蔘湯! 蟹粥都有!全都很美味!

當然還有笨媽最愛的甜品!
有波子汽水味的富士山啫喱!
水果啫喱! 綠茶紅豆班戟! 爆谷!

雖然已經超飽, 但都要以甜品作結!💕

海鮮鍋份量十足! 我們七人都差點吃不完😁

價錢: ⭐⭐⭐⭐
服務: ⭐⭐⭐⭐
2017-12-07
2017-12-08 461 瀏覽
最近同老公去旺角行街 ,順便食埋晚飯, 喺旺角區有好多放題食 肆, 不知有那一間 放題 食好 ,最後我哋揀咗 在創興廣場9樓 ,食放題。餐廳裏面地方寬闊 ,座位舒適, 空氣通爽 , 沒有油煙燻 侷促 感覺 。我們被招呼到 大卡位入座 ,然後侍應生很快 地,把牛油紙 鋪在燒烤爐上 ,倒上芝士粟米 及 泡菜 湯 在 烤爐旁邊 。我們先在 燒烤 食物 區 提取燒烤 食物, 那有 豬扒,牛扒 ,芝士 腸仔 菠蘿,茄子 ,菇類等等 ,燒烤 食物種類很多 ,應有盡有。都是自助式 ,可以任 由選擇 喜愛的食物。還有熟食區 及炸物區, 熟食區 有紫菜飯 ,豬腳薑醋 ,生炒骨 ,芝麻糊 糖水 ,人參雞湯, 蟹粥等等 ,款款非常美味。還有刺身和各款壽司 ,都是非常新鮮,即制。更有多款 設計 精美 ,糕點甜品。飲品方面 ,有清酒和乳酪汽水任飲 ,非常超值。
最近同老公去旺角行街 ,順便食埋晚飯, 喺旺角區有好多放題食 肆, 不知有那一間 放題 食好 ,最後我哋揀咗 在創興廣場9樓 ,[韓舍 ]食放題

都是自助式 ,可以任 由選擇 喜愛的食物。

還有刺身和各款壽司 ,都是非常新鮮,即制。

更有多款 設計 精美 ,糕點甜品

飲品方面 ,有清酒和乳酪汽水任飲 ,非常超值。
2017-12-04
2017-12-08 662 瀏覽
本身想搵間唔貴又多人食過嘅韓燒… 可以同家人享受過快樂午餐…論燒嘅種類都算多… 啲汁又好味,尤其係魷魚,我覺得最好味,又爽…有啲熟食,不過本人只愛mc樂雞… 幾特別在有爆谷機,又有即叮cup cake... 有啲冷盤… 個爐夠大,一次過都可以燒唔少… 唔怕多人食每人一件咁…去到埋單果陣,發現無小童價收費… 因屋企人打去問lunch收費嘅時候,店員話有… 於是同店員講番一次,希望了解多啲…店員多次回覆無小童收費… 咁唯有算…點知個店員反而主動向我地提出將件事同上司反映…都已經唔想理,個店員好主動咁同我地講左幾次,即使已話唔駛跟進…忍唔住問左句… 「你跟進為咩」… 店員回覆話我地話打黎問同事實不乎… 所以要同上司講…好抱歉… 我食到最後都唔想再跟進任野,點解店員咁死板…現今食店除左賣食物,服務都好重要…服務態度唔啱我,可以啱其他人,反正價錢唔係好平… 重要係,個地下好痴… 真係未必再去…

有啲熟食,不過本人只愛mc樂雞…

幾特別在有爆谷機,又有即叮cup cake...

有啲冷盤…

個爐夠大,一次過都可以燒唔少… 唔怕多人食每人一件咁…

店員多次回覆無小童收費… 咁唯有算…
點知個店員反而主動向我地提出將件事同上司反映…
好抱歉… 我食到最後都唔想再跟進任野,點解店員咁死板…
現今食店除左賣食物,服務都好重要…
服務態度唔啱我,可以啱其他人,反正價錢唔係好平…
重要係,個地下好痴… 真係未必再去…
2017-12-03
朋友生日,大家都好想食放題,終於決定食呢間~好多壽司呀!而且一d都唔hea!仲幾好味最好係成日refill!份量又好多仲有沙律吧,食肉食到悶就夾下沙律咁食材料好新鮮首輪食左鰻魚壽司,好好味!青口都好新鮮呀魚生真係新鮮好多燒肉揀,全部都好入味,跟本冇食到一樣係唔好味嘅。飲品亦算多選擇仲有得diy章魚燒呢個朋友整,係唯一呢晚食到唔好食嘅野甜品黎講都好多選擇,唔止呢到,而且味道唔錯整體呢間都食得好滿意,超值唯一係抽氣做得唔好,成間餐廳好多油煙
朋友生日,大家都好想食放題,終於決定食呢間~

好多壽司呀!而且一d都唔hea!仲幾好味
最好係成日refill!份量又好多

仲有沙律吧,食肉食到悶就夾下沙律咁食
材料好新鮮

首輪食左鰻魚壽司,好好味!
青口都好新鮮呀

魚生真係新鮮

好多燒肉揀,全部都好入味,跟本冇食到一樣係唔好味嘅。

飲品亦算多選擇

仲有得diy章魚燒
呢個朋友整,係唯一呢晚食到唔好食嘅野

甜品黎講都好多選擇,唔止呢到,而且味道唔錯

整體呢間都食得好滿意,超值
唯一係抽氣做得唔好,成間餐廳好多油煙
2017-12-02 10023 瀏覽
又想食BUFFET 又想食韓燒點算好, 呢間餐廳幫到我地, 哈哈…一次滿足哂2個願望, 呢到地方超大, 一上到去好多人呀, 都要等左一陣先有位, 每人都係$2XX, 抵到爛啦, 有熟食區, 飲品區, 壽司刺身區, 甜品區, 韓燒區, 凍食區等等………呢到就連清酒都有得任飲, 同埋又有棉花糖機, 爆谷機, 小丸子機, 哈哈….真係講極都講唔完呀.我地一坐低, 有禮既店員首先會幫我地倒入泡菜蛋漿, 泡菜湯, 人參湯及芝士忌廉粟米漿, 四種口味, 一陣燒完D野食可以點黎食, 不過我地最愛係泡菜蛋&芝士忌廉粟米, 超正. 仲可以無限追加TIM^^刺身都好肥美架, 而且都厚身, 象拔蚌都好爽口, 我地食左幾轉呀, WAKAKA…..另外仲有D壽司.燒物黎講我地拎左素食比較多, 因為點芝士黎食真係好正, 其實另外仲有好多野食架, 但食唔到咁多, 為有下次再黎挑戰過, 哈哈…..熟食仲有原隻人参雞, 蟹粥TIM呀, 仲有一D日式咖哩牛腩&白咖哩豚肉, 好淋身而且可以送飯, 泡菜炒麵都幾香泡菜味架, 好開胃.仲拎左D海草&辣味螺肉, 除左呢D其實真係仲有好多野食架, 真係介紹唔完, 又見到有人食個個海

仲拎左D海草&辣味螺肉, 除左呢D其實真係仲有好多野食架, 真係介紹唔完, 又見到有人食個個海鮮軍艦超正咁, 見到D海鮮好豐富咁, 下次都要試下呀.

最後就緊係甜品啦, 不過可能我地太夜黎啦, 我最愛既朱古力味雪糕都無哂LU, 所以見到係朱古力既甜品都夾黎食LO, 哈哈…..
2017-11-30
2017-12-02 558 瀏覽
中學時代早放學的日子,都很喜歡過來吃午市燒烤自助餐,絕對是學生恩物。事隔多年,今次到來吃晚市放題,絕對沒有令我失望,性價比非常之高。多款肉類可供選擇,而且同一款肉亦會有不同的口味,總有一款合你心意。韓舍除了韓燒外,亦有提供熟食、凍蝦、青口等。吃完熟食,當然少不了壽司、刺身,還有冷鳥冬提供,這便是其中一個吸引我來的地方。此外,它亦有提供多款甜品,糕點、爆谷絕對少不了。還有一些自助的機器,如章魚小丸子機、炒雪糕機、格仔餅機、棉花糖機等,實行有得食有得玩👍🏿😻

韓舍除了韓燒外,亦有提供熟食、凍蝦、青口等。

吃完熟食,當然少不了壽司刺身,還有冷鳥冬提供,這便是其中一個吸引我來的地方。此外,它亦有提供多款甜品,糕點、爆谷絕對少不了。還有一些自助的機器,如章魚小丸子機、炒雪糕機、格仔餅機、棉花糖機等,實行有得食有得玩👍🏿😻
  • 甜品
  • 刺身
2017-11-30 612 瀏覽
經朋友介紹來了這間燒肉放題店,卜了位所以去到即時入座,這店的坐位全是卡位,梳化十分舒適寬敞,應該是我去過坐得最舒適的燒肉店!值得一讚!六個人提供了一個爐,爐上有鐵板,兩邊有芝士粟米及泡菜蛋,還有2條小坑放了泡菜湯及人參雞湯(這個看上去真估不到是邊爐,我們大鄉里也是詢問後才知道)這裡是自助形式,食物種類很多,不但有燒肉,更有熟食,魚生,沙拉,飲品,甜品,更有自制綿花糖機,爆谷機和炒雪糕機,簡直是小朋友的天堂!食物應有盡有,所以我們也覺得比較像自助餐。特別推介三文魚,真的很大片,放入口的感覺很滿足不過食肉獸並不推介這間,因燒肉不是靚肉,還幸好醃得入味,這裡更適合3心2意,什麼也想吃一點點的人。不過這樣的價格能享用那樣多食物,真的超值!另外剛好有優惠活動,5人同行或以上,11月份生日的人可免收費,真的超超值

2017-11-25 619 瀏覽
個日行開旺角想食下韓國野想食下韓燒 簡咗陣就諗住試下去韓舍 聽身邊好多朋友都推介過 唔只有燒肉 仲有小小熟食呀甜品咁 平日午市時段唔算多人 唔洗等就入得 內部裝修好整齊 仲要兩人卡位好闊落 想擺多幾碟野食都無問題睇睇價格 平日午市價錢經濟 午市食身同晚市差唔多,晚市就多左魚生壽司吧,同埋更多食身種類爐上面有吸油 唔洗驚韓燒d味整到周身係 枱上面仲帶三款調味料 有鹽有辣醬有燒汁 夠唒韓國傳統燒烤既感覺之後睇下啲食物 全部野飲野食自助式 有多款肉料呀豬呀雞呀牛呀都有 仲有唔同既調味 仲有唔同既部位 加上食物都乾淨整齊 唔會驚唔衛生隔離仲有飲品自己自由拎 除咗基本野汽水 仲有酸梅湯 乳酪汁 ,想似熱野既朋友仲可以自己沖咖啡奶茶飲燒肉首推辣味雞比肉,腌得好入味,食落去唔鞋,好嫩滑,牛肉十分淋,燒耐左都唔會話老,仲有海鮮好似魷魚、魚柳等等任燒!食耐咗韓燒 仲可以食下熟食,試左沙薑雞腳,好夠入味,充滿骨膠原,前菜一流水準不錯 仲有其他調味料再睇下甜品區 雪糕有4款可選,當日係士多啤梨、朱古力、芝麻同雲尼拿味,推介芝麻,芝麻味雪糕好夠香,又唔會太甜仲有得捲棉花糖 細細個已經好想試下自己整 依家終於有

仲有得捲棉花糖 細細個已經好想試下自己整 依家終於有機會整
貪玩既朋友得試整士多啤梨雪條,有得玩又有得食!

同埋綠茶格仔餅