2K
2017-02-19 2372 瀏覽
冷盤方面:三文魚刺身、青口、凍蝦、壽司、沙律 還有多款韓國前菜,岩曬鐘意食菜的我。 還有熱葷小菜,迎合香港人口味,就連椒鹽瀨尿蝦也有! 炒菜、炒蜆等 燒烤肉類選擇夠多,豬、牛、雞、羊、魚、腸仔、魷魚、八爪魚款款齊備! 牛肉粒、五花腩、雞翼、紅腸、魚塊等等都是encore之選! 飲品方面,幾個大雪櫃裝滿各式各樣飲品,汽水 、韓國飲料、道地茶類、啤酒應有盡有。 甜品款底也很多! 有糕點和生果,還有朱古力噴泉和自製棉花糖。 整體來說,不用$200有如此質素的放題絕對是超值!
冷盤方面:三文魚刺身、青口、凍蝦、壽司、沙律

還有多款韓國前菜,岩曬鐘意食菜的我。

還有熱葷小菜,迎合香港人口味,就連椒鹽瀨尿蝦也有!

炒菜、炒蜆等

牛肉粒、五花腩、雞翼、紅腸、魚塊等等都是encore之選!

甜品款底也很多!
有糕點和生果,還有朱古力噴泉和自製棉花糖。

整體來說,不用$200有如此質素的放題絕對是超值!

2017-01-23
2017-02-19 180 瀏覽
I went there yesterday with a friend , and there are supposed no time limit , but when we paid the bill , they shutted down the gas and wanted us to go. very bad attitude.second , the food refill is too damn slow , we didnt see any salmon refill!and all the food tatse the same , too salty

2017-02-19 166 瀏覽
最近狂煲韓劇 又引起我顆韓國心了今晚簡簡單單食個韓燒止下引先 全晚餐廳不停地播kpop music 勁正話就話係韓燒 但熟食一啲都唔少 比出面嘅款還要多 有好久無見嘅瀨尿蝦重有豉椒炒蜆 唔係得個殻架 堅有肉食三文魚刺身最令我滿意 厚切之餘夠晒肥美餐廳重有超多飲品供應 其中一款我未見過蜜瓜椰汁露 呢支野好飲喎 又香蜜瓜味食完一輪小食之後 終於捨得食返燒肉牛舌 牛仔骨 牛肉 等等都無限量供應唔洗擔心無得食 店員refill速度值得一讚雞翼好肥美好好食啊重有飯後甜品 豆味濃又滑嘅竹筒豆腐花 讚 !
最近狂煲韓劇 又引起我顆韓國心了
食完一輪小食之後 終於捨得食返燒肉
牛舌 牛仔骨 牛肉 等等都無限量供應
唔洗擔心無得食 店員refill速度值得一讚
雞翼好肥美好好食啊
重有飯後甜品 豆味濃又滑嘅竹筒豆腐花 讚 !
2017-02-17 156 瀏覽
旺角創興廣場食廈你去過未?中西日韓樣樣有。1/F韓式燒烤大排長龍。❤️癢癢試下先。韓燒居然有冷盤刺身食?有三文🐠。靑口。蜆。螺。蝦。。咪講笑。仲幾鮮甜喎。熱盤有三文🐠腩。瀨尿蝦。炆牛尾。炒蜆。🐷腳薑。春卷。薯條。炒粉麵飯。款式多元化。救命丫。每樣食一件都飽到上❤️口。沙律🍣樣樣齊。燒烤方面肉類。海鮮。蔬菜選擇多。燒蜆仔粒粒鮮甜。為食妹👧🏻推介。🍉🍊🍮🍰的的骰骰。食多兩件都無問題韓牛最大亮點有「朱古力噴泉」+「自己整棉花糖」。幾得意。雪糕都係大路Brand 。短短兩小時。坐無虛席。抽風系統唔錯。食完唔會一身油煙味。
韓燒居然有冷盤刺身食?有三文🐠。靑口。蜆。螺。蝦。。
咪講笑。仲幾鮮甜喎。
沙律🍣樣樣齊。
燒烤方面肉類。海鮮。蔬菜選擇多。
燒蜆仔粒粒鮮甜。
為食妹👧🏻推介。
🍉🍊🍮🍰的的骰骰。食多兩件都無問題
韓牛最大亮點
有「朱古力噴泉」+「自己整棉花糖」。幾得意。
雪糕都係大路Brand 。
短短兩小時。坐無虛席。

抽風系統唔錯。食完唔會一身油煙味。
這天晚上我約了我公司最出名的焚化爐去吃晚餐。這位焚化爐先生,擁有令人羨慕的187厘米高,俊俏的樣子,談吐斯文大方,再配合那鋼條的身段。他是公司內被譽為最強的食物焚化爐。食量比其他人大兩倍。每次公司聚餐,只要和他同一張枱,我敢保證枱上嘅東西都會全部消失。面對着這些高手中的高手,千祈千祈不要吃散叫,否則買單的時候你嘅心會痛起來。最好就要吃放題。因此我哋相約了嚟到呢間韓牛燒烤放題。幸運的是這裏沒有令我失望。說不是韓國燒烤放題,怎少得韓國的前菜小碟,有十二種咁多,泡菜,辣蘿蔔,蘿蔔絲,小魚干,芽菜,青瓜,中華沙律等等應有盡有,另外還有幾款中式炒菜,以及賴尿蝦小吃。小魚干和芽菜都是我喜歡的,任吃的感覺十分之爽。近來越嚟越喜歡吃菜,這裏的菜品種也不少,沙律部選擇很多青瓜粟米菠蘿蕃茄仔要抖等等都有而且醬汁選擇也供應齊全,只是奇怪為何西米露會放在這裏。很容易會被忽略了!想不到這裏的壽司供應款式都很多。有紫菜卷亦都有韓式手卷,還有三文魚甜蝦等等壽司。凍盤方便有青口新鮮哈東風螺三文魚螺肉等等。已放題的質素來說水準之上啊!炸物和熱食包括有不少飯炒粉麵,還有美味的韓式炸雞,海鮮煎餅,泡菜煎餅,還有常見的麥樂雞

小魚干和芽菜都是我喜歡的,任吃的感覺十分之爽。
炸物和熱食包括有不少飯炒粉麵,還有美味的韓式炸雞,海鮮煎餅,泡菜煎餅,還有常見的麥樂雞炸薯餅等等。韓式煎餅和泡菜煎餅味道很不錯!炸雞亦都10分鮮嫩。
說重點當然不少得就是這裏的燒肉啦,這裏的燒牛肋骨和燒牛肉片很好吃,魷魚五花腩,肥牛片,多春魚等等,一應俱全,無限量供應。極力推薦這裏的燒牛脷以及牛肋骨,牛肋骨味道10分好而且肉很淋。配上生菜食用好好吃。
燒烤菜類都10分之多每天大概都有10款供應,不會只重視肉類,還有經常賣晒的燒菠蘿。
食物焚化爐看中了這裏的牛仔骨,能夠一口氣食好幾件,
甜品方面有你已想不到的美味朱古力噴泉,還有很多的美食配搭。
最令我驚喜的是有這個大棉花糖機。棉花糖是至愛,還有三種顏色選擇,但估唔到我係控制不到!要由職員協助才能捲到一小個。。。。(這裏有只是小朋友需要大人陪同下才能使用棉花糖機。。。。。)
水果及甜品櫃選擇不少,很新鮮,這裏的甜品不錯啊!
還有這個韓國美味雪條,剛剛在一田特價時買了不少被哥清掉。幸好在這能補回我被吃掉雪條的傷口。

最令我感到震撼的是吃不如此飽才$200一個人,我告訴你,當焚化爐當前,這絕對是最佳作戰地啊!

2017-02-16 107 瀏覽
平靚正韓燒 188一位一間喺旺角創興樓上既食韓燒地方 任食韓燒通常比較hea野食麻麻 但呢間韓牛雖然做緊188 加一 但食物真係唔錯食店環境同一般韓燒一樣 長枱櫈為主 每張枱都有個燒烤爐 有卡位 地方都幾闊落 通風系統幾好 唔算大煙 食物以自助形式 分左唔同區域肉類區 生食區豬牛羊雞魷魚腸仔肥牛唔同類既肉樣樣有所有食物都係經過韓國廚師醃製 所以食落真係唔錯 好似牛肉 排骨 好有香甜味 , 牛柳粒夠煙韌juicy .雞翼好有胡椒香而且大大隻 , 魚肉同雞扒 十分軟滑 , 三文魚柳好新鮮 除左好味 多有好多款 熟食區有泰式炒蜆 瀨尿蝦 炒飯 炒麵 酸薑豬手 鹵蛋 薯條 炸雞 雞柳等等 應有盡有 尤其覺得瀨尿蝦炒得好夠味同好多糕 而炒蜆亦都新鮮味仲有凍盤海鮮 蟹 蝦 三文魚 青口等 整體中上 蝦同青口十分唔錯 三文魚以任食刺身黎講都可以接受飲品有綠茶 烏龍茶 各式可樂汽水啤酒 任拎甜品有朱古力噴泉 棉花糖 雀巢雪糕 西瓜 火龍果等等 以任食黎講抵 而且食物質素唔錯 !
平靚正韓燒 188一位
食物以自助形式 分左唔同區域
肉類區 生食區
豬牛羊雞魷魚腸仔肥牛唔同類既肉樣樣有
熟食區
飲品有綠茶 烏龍茶 各式可樂汽水啤酒 任拎
甜品有朱古力噴泉 棉花糖 雀巢雪糕 西瓜 火龍果等等
以任食黎講抵 而且食物質素唔錯 !
2017-02-16
2017-02-16 111 瀏覽
好似好耐無相約姐妹們聚餐了 今晚終於相約成功 唔洗諗 一定係韓國野唔洗諗 又一定係放題 貪佢多野食今晚黎到創興嘅韓牛 $198/位成晚勁播big bang 啲歌 岩晒我呢個vip野食方面 的確好多款 而且十分整齊乾淨店員不停refill 唔洗擔心無得食壽司吧都一啲都唔失色架 都有6-7款選擇海鮮吧 款不多 但勝在好快refill三文魚係勁肥美的 厚切 好正朱古力噴泉 岩晒大人細路甜品區亦不令人失望 重有韓國雪條供應泰式鳯爪好食 夠酸辣 勁醒胃呢個炸雞腿好食 夠脆夠滑 一定要試牛舌 牛仔骨 牛肉 牛柳粒 應有盡有
好似好耐無相約姐妹們聚餐了

泰式鳯爪好食 夠酸辣 勁醒胃
呢個炸雞腿好食 夠脆夠滑 一定要試
牛舌 牛仔骨 牛肉 牛柳粒 應有盡有
2017-02-15 104 瀏覽
個天氣凍凍地所以就約左班fd黎韓燒!選擇左旺角呢間韓牛韓式燒烤!入到黎果然冇簡錯!環境唔錯夠大間!有d圓椅可以將自己d外套同袋放入封唔會吸韓燒味!特登坐係遠黎野食區會安靜d冇咩人行黎行去。叫換盤都好快手即該黎換左!介紹下野食方面啦~我覺得比起一般既韓燒鋪韓牛呢間d選擇多好多!因為都肚餓既關係所以先去熱食區掃左一轉先!拎左好多小菜!仲有壽司!可以邊燒邊食!小菜既數量非常多!唔似第二d只有泡茶豆芽!仲有好多菠菜。就連豆芽都有兩款!我仲拎左d小菜等肉燒完自制左個韓式拌飯!味道一流!仲有唔少冷盤!拎左好多蝦都算新鮮!肉既種類都非常多!最推薦牛仔骨,牛肉同雞肉!非常美味。牛仔骨就咁食都好好味!牛肉同雞肉拎黎拌飯更加一流!中意食肉既人士唔可以錯過甜品同飲品可以選擇既都好多!仲有雪糕Tim! 但由於食得太飽實在冇位再食雪糕!埋單400出d! 韓燒都大約係呢個價位啦!可以接受!
2017-02-14 1434 瀏覽
細細個媽媽帶我去食任食韓燒而家大個左就由男朋友帶我去食今次終於有時間同男朋友食飯一坐底 我地就衝出去睇下有咩食冷盤方面有三文魚刺身,青口,蝦,壽司同沙律另外仲有韓國好多款既小碟前菜韓國泡菜鳳爪菜類 任我食另外 仲有港色小菜架 適合返香港人口味炒菜心,炒蜆野飲方面 普通汽水 韓國飲料道地茶類 仲有啤酒 放係櫃到 自己拎都係任飲終於到戲玉 食肉獸注意啦終於到肉類出場 肉類選擇多豬牛雞羊魚腸仔魷魚八爪魚第一round我地咩都揀少少黎食覺得好食既 就會係第2round瘋狂夾我地推介牛肉粒,五花腩同雞翼牛肉粒 要多少少時間先熟肉味濃濃 好惹味五花腩 薄薄地一片片食落爽口有嚼勁 我就習慣左用生菜包住入面加埋韓國泡菜 咬每一淡都連埋肉汁 好正!我食左半打肉阿:>雞翼 食到胡椒粉同蒜味另外我仲食到肉質好軟滑另邊廂仲有蔬菜瓜類 因為我地都食左好多生菜最後都無特別燒到不過就食左薯條同麥樂雞甜品除左糕點同生果可以試下朱古力噴泉同自制棉花糖我就去試左自己整棉花糖根據自己喜歡既味道 放d糖入去好快就會有棉花糖食店員都會行近 望下我地有無咩需要收碟換鐵板速度都好快老闆更加親力親為 見佢無停手 值得一讚
細細個媽媽帶我去食任食韓燒

而家大個左就由男朋友帶我去食

今次終於有時間同男朋友食飯
一坐底 我地就衝出去睇下有咩食

冷盤方面有三文魚刺身,青口,蝦,壽司同沙律
另外仲有韓國好多款既小碟前菜

終於到肉類出場 肉類選擇多

豬牛雞羊魚腸仔魷魚八爪魚

第一round我地咩都揀少少黎食

覺得好食既 就會係第2round瘋狂夾

我地推介牛肉粒,五花腩同雞翼

牛肉粒 要多少少時間先熟

肉味濃濃 好惹味

五花腩 薄薄地一片片
食落爽口有嚼勁 我就習慣左用生菜包住

入面加埋韓國泡菜 咬每一淡都連埋肉汁 好正!

我食左半打肉阿:>

好快就會有棉花糖食

店員都會行近 望下我地有無咩需要

收碟換鐵板速度都好快

老闆更加親力親為 見佢無停手 值得一讚
中同聚會約食飯最好都係食放題韓燒果d,仲要係最好旺角,大班人揀中間點就岩唔洗煩..印像中創興有間韓燒,價錢好平既,我地就揀左呢間,不過上到去發現好似餐廳名唔同左,可能轉左手入到去都幾驚喜因為好多野食,而且睇落四正唔差,呢個海鮮區都好正啦,竟然有凍蟹凍蝦同凍蟹都新鮮 爽口同甜壽司有幾款,仲有沙律tim,我無食到仲有個精緻甜品櫃,試左幾款,椰汁紅豆奶凍最好食,好香滑,椰汁味好濃郁橙都食左唔少因為又甜又多汁呢區就岩嗮小朋友啦!自己整綿花糖!但係眼見好多大人都整得好開心架豬腩肉比較肥同鞋口,一口牛同牛仔骨唔錯牛味又幾夠,淹味又惹味魷魚鬚都好食,燒汁好香唔太咸,都幾爽脆,送酒好岩呢隻蝦係熟食區拎,豉油王煎蝦,幾香同新鮮。食到最後都飽了但見到春卷新鮮上架,又拎左幾條,香脆無比,入面係粉絲紅蘿蔔木耳,好食!
凍蝦同凍蟹都新鮮 爽口同甜
壽司有幾款,仲有沙律tim,我無食到
橙都食左唔少因為又甜又多汁
魷魚鬚都好食,燒汁好香唔太咸,都幾爽脆,送酒好岩
呢隻蝦係熟食區拎,豉油王煎蝦,幾香同新鮮。
2017-02-11 97 瀏覽
平時好少食韓燒,因為怕佢好膩同好滯。但呢一間行有韓式燒烤比到驚喜我喎,菜式好多元化,唔單止燒肉,有好多飲品揀同甜品揀,前菜都好豐富,有唔同嘅刺身壽司,有好多種蔬菜你揀,稱得上健康。環境闊落,衛生幾好,服務唔錯,收碟都快。咁多種燒肉來講,我會推介燒雞翼,燒牛柳粒,燒魷魚仔同埋燒多春魚嘅。佢有好多唔同品種嘅肉類,豬牛羊雞角都有,任君選擇。牛柳粒係最惹味都係最快熟,唔經唔覺都食咗好多粒。雞翼都係,事先經韓國師傅醃製過,好入味好好食。令我驚喜嘅係,佢有得自製棉花糖仲有朱古力噴泉,簡直就係細型版自助餐!好食又好玩。
平時好少食韓燒,因為怕佢好膩同好滯。
環境闊落,衛生幾好,服務唔錯,收碟都快。
今日放假,想食韓燒,就去左創與睇下食邊間啦!本身想上去食X舍,但上一樓見到姐姐仔不斷話好好味,就入去試下啦!1. 食物種類:一入到去見到食物櫃就知中伏!睇食評話有金菇肥牛卷,牛油栗米,燒烤蝦,三點蟹 同燒烤蜆 ,入到係全部都冇既太少野食喇!同樣價錢,樓上其他韓燒任食餐廳至少多兩倍食物種類選擇啊!2.Refill速度:海鮮同肥牛 勁耐都唔refill ,部分熟食就直程唔refill添!3.*態度:重點!最嬲!未夠2個鍾就趕我走,甜品都未食,就收哂我枱面既野同埋放下枱客人入黎企係我張枱前面迫我走 !搞到我拎住碟生果唔知點算好!唔止我地一枱客,隔離幾張枱既人都一樣咁樣比人迫走!個汁野既啊姐仲要行去隔離枱問人:「你地食左幾耐啊?夠鍾未啊?」太過份啦!4. 食物質素: 牛仔骨,牛柳粒同牛肉都好食,入味又夠林,好香口,全晚淨係狂食依3樣 但豬腩肉就好"SO",其他都麻麻地;甜品方面就因為比人格硬趕走冇試到喇!總括而言,就算半價都唔會再去貼錢買難受,又咁少野食但質素又唔係高喎⋯⋯

1. 食物種類:

2.Refill速度:

3.*態度:
!搞到我拎住碟生果唔知點算好!

4. 食物質素:

總括而言,就算半價都唔會再去
貼錢買難受,又咁少野食
但質素又唔係高喎⋯⋯
2017-02-10
2017-02-10 107 瀏覽
又係家庭日,姨仔推薦位於旺角創興的韓牛,韓燒放題。無記錯前身係漢和苑,而家轉手,新人仕新作風。應該新張優惠買5送1,平日晚餐價錢都只係$188+1,得確好掋餐廳環境寬廣,坐位比起一般日式放題舒適食物選擇多,而且添加速度快,三文魚,凍蟹,蝦,青口都源源不絕燒物選擇肉類有12-15樣,蔬菜菇類都有10-12樣最有睇頭就係牛仔骨同醃左嘅梅花肉,我無限添食甜品由中式糖水至西式杯杯甜品(特別推薦紅豆椰汁布丁,芒果糯米飯)朱古力噴泉棉花糖機,小朋友又有得玩(但整完就要食,唔可以浪費食物)牛仔骨特寫飲品選擇都多,啤酒任飲,一般飯局,公司聚會好岩
餐廳環境寬廣,坐位比起一般日式放題舒適
燒物選擇肉類有12-15樣,蔬菜菇類都有10-12樣
最有睇頭就係牛仔骨同醃左嘅梅花肉,我無限添食
甜品由中式糖水
至西式杯杯甜品(特別推薦紅豆椰汁布丁,芒果糯米飯)
朱古力噴泉
棉花糖機,小朋友又有得玩(但整完就要食,唔可以浪費食物)
牛仔骨特寫
飲品選擇都多,啤酒任飲,一般飯局,公司聚會好岩
2017-02-10 137 瀏覽
麻甩佬又約食飯!男人其實都係食果D,最好多肉少菜,濃味又飽肚!今次食韓國燒烤,一個價錢食到飽,環境好熱鬧,講野大聲少少都唔怕!呢間韓燒位置系創興好方便我地。價錢又公道,仲有5送1。我地係11點前時段,晏晝同夜D就更優惠!韓廚主理,唔知係咪真,不過味道唔差!7點入座全店差唔多坐滿啦,客人都好踴躍攞野食,侍應加野加得幾快架。呢度肉最多,然後係菜,仲有幾款海鮮,開頭話鐘意多肉少菜,結果其實我地又食左好多菜,事關薄薄地幾易燒,快熟就自然食得多。呢D韓式凍前菜的就麻麻地,除左泡菜,唔太辣,咸咸酸酸,幾開胃!韓式粉絲味道幾濃又多料,咖哩薯餅,春卷金黃香脆!最緊要夠熱!炸三文魚腩最正,一口魚香,啖啖肉架!豬排同豬腩肉都幾好,個醬入味,好濃味惹味!最正係啤酒任飲ARM哂我地!最後食埋甜品杯滿足哂!
麻甩佬又約食飯!
男人其實都係食果D,最好多肉少菜,濃味又飽肚!
呢間韓燒位置系創興好方便我地。
價錢又公道,仲有5送1。
我地係11點前時段,晏晝同夜D就更優惠!
韓廚主理,唔知係咪真,不過味道唔差!
炸三文魚腩最正,一口魚香,啖啖肉架!
豬排同豬腩肉都幾好,個醬入味,好濃味惹味!

最正係啤酒任飲ARM哂我地!最後食埋甜品杯滿足哂!

2017-02-09 1458 瀏覽
喺旺角食野唔會要求食啲好貴好高級嘅野,反而韓式日式放題燒肉先係大熱,不過食放題少則$200一位多則$300或以上不過今次終於食到一餐$200有找嘅放題~因為佢地新舖開張有8折優惠!唯番只係$180左右一位睇下啲野食先都幾多選擇,大大個雪櫃一半係肉類一半係蔬菜,仲有金菇肥牛卷,菠蘿同粟米粒添金菇肥牛卷煎完好正!格離有冷盤食有三文魚,青口,蝦同螺,行咗幾次之後仲見到有三點蟹添!凍野喺另一面仲有好多韓式涼菜有菜、蘿白、雲耳、泡菜同鳳爪!雲耳好食多凍又爽口熟食仲有豬腳薑同炸野豬腳薑啲豬腳煲到好腍又夠味炸野有麥樂雞、蝦片、三文魚骨同炸雞脾仔雞脾仔一出就無晒,好彩手快拎到幾隻,可能因為岩岩炸起,所以特別好食!燒肉我就鐘意食牛多啲,牛肋骨同金菇肥牛就食得最多燒到一半就放啲蜆同粟米落去整啲蜆好夠酒香!好食!甜品就最過癮,有哂朱古力噴泉同棉花糖機。朱古力噴泉成日有得玩緊係玩棉花糖機啦而且仲有幾種顏色嘅糖添同朋友想整朵花出黎,點知原來喺好難!最後就整成咁喇⋯混咗藍綠黃紅四隻色架⋯有得玩又有得食!地點又方便,good!
喺旺角食野唔會要求食啲好貴好高級嘅野,
反而韓式日式放題燒肉先係大熱,
不過食放題少則$200一位多則$300或以上
不過今次終於食到一餐$200有找嘅放題
因為佢地新舖開張有8折優惠!唯番只係$180左右一位
睇下啲野食先
都幾多選擇,
大大個雪櫃一半係肉類一半係蔬菜,
仲有金菇肥牛卷,菠蘿同粟米粒添
金菇肥牛卷煎完好正!
格離有冷盤食
有三文魚,青口,蝦同螺,
行咗幾次之後仲見到有三點蟹添!
凍野喺另一面仲有好多韓式涼菜
有菜、蘿白、雲耳、泡菜同鳳爪!
雲耳好食多凍又爽口
熟食仲有豬腳薑同炸野
豬腳薑啲豬腳煲到好腍又夠味
炸野有麥樂雞、蝦片、三文魚骨同炸雞脾仔
雞脾仔一出就無晒,
好彩手快拎到幾隻,
可能因為岩岩炸起,
所以特別好食!
燒肉我就鐘意食牛多啲,
牛肋骨同金菇肥牛就食得最多
燒到一半就放啲蜆同粟米落去整
啲蜆好夠酒香!好食!
甜品就最過癮,
有哂朱古力噴泉同棉花糖機。
朱古力噴泉成日有得玩
緊係玩棉花糖機啦
而且仲有幾種顏色嘅糖添
同朋友想整朵花出黎,
點知原來喺好難!
最後就整成咁喇⋯
混咗藍綠黃紅四隻色架⋯
有得玩又有得食!地點又方便,good!