Hanook Korean Restaurant
2023-11-29 147 瀏覽
🌟每星期都會食一次韓國菜😋今晚黎試下韓屋。因為見到評語話餐廳主打零味精自家湯,今日天氣幾清涼,最岩飲碗熱湯!🌟餐廳設計得幾少女風,彩虹色霓虹燈,仲有招牌天使豬,好可愛😆🥢牛膝骨湯$148白雪雪的熱湯,第一啖飲落去覺得有陣濃郁奶味,湯入面有好多牛膝筋😍骨膠原好豐富,飲完個咀有種膠質的感覺🤤牛膝骨經過長時間煲煮,仲有豐富鈣質,飲完覺得好滋補👍🏻🥢醬炒牛肉石鍋伴飯$128執辣辣好香好足料,好多蔬菜配料,食到最後個飯仲出緊煙。好特別呢度係用紅米,煙煙韌韌好有咬口。🥢帝皇蟹膏蟹肉煎餃子$88餃子形狀幾特別,好似彎彎月亮。皮薄,煎得好脆。餡料都多,啖啖蟹膏味,好滋味👍🏻🌟總括嚟講,自家熱湯真係好出色,食完不會口喝,果然係無味精系列!

🥢牛膝骨湯$148
白雪雪的熱湯,第一啖飲落去覺得有陣濃郁奶

🥢醬炒牛肉石鍋伴飯$128

🥢帝皇蟹膏蟹肉煎餃子$88

2023-11-21
  • 牛膝骨湯
  • 醬炒牛肉石鍋拌飯
  • 帝皇蟹膏蟹肉煎餃子
2023-11-24 128 瀏覽
今日嚟到尖沙咀韓閣食Lunch之前都食過附近幾間韓國餐廳,今次第一次試韓閣,整體評價都好滿意,食物有水準,性價比高,值得推介人蔘雞湯 $168在小雞的腹中填入人蔘、大棗、板栗、松子仁糯米、大蒜等食材。經長時間熬煮而成,人蔘香氣和雞肉融合的香醇美食。滋補又美味 雞肉鮮嫩幼滑 好味道醬炒牛肉拌飯 $118米飯上擺放各種蔬菜、野菜、牛肉等材料均勻食用的韓國拌飯。紫米拌飯,煙煙韌韌有咬口 仲有石鍋飯焦香 非常可口餃子王 $18第一次食咁大粒的餃子 餡料份量足 味道不錯泡菜餃子王 $18個人比較鍾意食泡菜餃子 夠辣又惹味韓國果肉果汁(梨) $25
今日嚟到尖沙咀韓閣食Lunch

個人比較鍾意食泡菜餃子 夠辣又惹味

韓國果肉果汁(梨) $25

2023-11-18
2023-11-23 134 瀏覽
呢間韓國菜已經encore咗好多次🤤呢間韓國餐廳主打無味精嘅地道家常菜,比較適合冇咁重口味嘅人😆泡菜湯🥘$138 +韓國紅米飯🍚$20泡菜湯配料有豆腐豬肉同埋泡菜,飲落香辣啱啱好唔會太濃,而且冇味精味,配埋紅米飯食食就啱晒😆炒豬肉石鍋芝士拌飯🍛$138每次嚟到都係必嗌石鍋飯,佢哋嘅飯都係用咗紅米飯,加咗唔同嘅蔬菜,個人推介加埋芝士,撈起嚟超級拉絲,另外個炒豬肉食落都好香,加埋焦焦地嘅飯同芝士食一流🤤泡菜餃子王🥟$18/隻個人認為佢哋嘅餃子王比較抵食,每隻都好大隻,泡菜餃子王加入咗泡菜辣辣地,夠晒惹味,我哋兩個人食咗四隻🫣

泡菜湯🥘$138 +韓國紅米飯🍚$20

炒豬肉石鍋芝士拌飯🍛$138

泡菜餃子王🥟$18/隻
  • 泡菜餃子王
  • 炒豬肉石鍋芝士拌飯
  • 泡菜湯
韓屋 📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖我好喜歡食韓國菜🇰🇷🥢今日又來韓國街食飯👍🏻去左韓屋~由韓國大廚主理~係香港都食到韓國等家常菜🥳佢地主打零味精、零防腐劑韓式住家熱湯🍲石鍋拌飯同多達十幾款口味的煎餃和蒸餃。牛膝骨湯 $148 滿滿的鈣質同骨膠原~啖啖湯都係精華入口香濃~真係養生又滋補更可配泡飯同麵條🩷好好味😋真係要試下。原味石鍋伴飯 $108跟有多款蔬菜~翠玉瓜、菠菜、甘筍等食材~非常豐富👍🏻睇落已經好開胃🤤跟紅米飯🍚非常健康又美味。餃子王 $18佢地招牌菜~真係好大隻🤪成個饅頭禁大。煎醬牛小排餃子$88非常juicy 🥢👍🏻調味唔錯喔🥳好正
📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

我好喜歡食韓國菜🇰🇷🥢
今日又來韓國街食飯👍🏻

去左韓屋~由韓國大廚主理~
係香港都食到韓國等家常菜🥳

佢地主打零味精、零防腐劑韓式住家熱湯🍲
石鍋拌飯同多達十幾款口味的煎餃和蒸餃

。牛膝骨湯 $148
滿滿的鈣質同骨膠原~啖啖湯都係精華

入口香濃~真係養生又滋補
更可配泡飯同麵條🩷好好味😋真係要試下

。原味石鍋伴飯 $108
跟有多款蔬菜~翠玉瓜、菠菜、甘筍

等食材~非常豐富👍🏻睇落已經好開胃🤤
跟紅米飯🍚非常健康又美味

。餃子王 $18

佢地招牌菜~真係好大隻🤪成個饅頭禁大

。煎醬牛小排餃子$88

非常juicy 🥢👍🏻調味唔錯喔🥳好正
2023-11-17 212 瀏覽
這間韓屋幾年前食過,主打湯和拌飯,還有餃子,menu 不算多,但款式也有不同,好值得再食🤤💠雪濃湯 $148一直都未食過,今次終於有機會食到,湯汁香淡,配搭肉塊,飲完全身溫暖☺️☺️💠醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $138先將飯加與甜辣醬拌起才食,飯粒酥脆,芝士濃郁香味和有拉絲效果,再伴雜菜紫菜等食材食,超級豐富美味.💠泡菜餃子王 $18餃子真是超級大隻,用上蒸的方法,增加味道,餡料中加入了超多泡菜和粉絲,酸辣爽口.

💠雪濃湯 $148

💠醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $138

💠泡菜餃子王 $18
2023-11-16 152 瀏覽
🐷雪濃湯 仲加左一份素麵韓屋的雪濃湯真係好夠味!佢哋加咗一份素麵入面,湯底更加濃郁,麵條都好彈牙!夠味又飽肚,真係太正啦!🍜😋.🐷醬炒牛肉石鍋拌飯呢個韓式石鍋拌飯好正呀!牛肉炒得香口,拌飯時加入咗醬汁,每一口都好滿足!石鍋底部都有焦香,飯底都好香!食完一碗仲想再追加!🥘😍.🐷蒸餃子韓屋嘅蒸餃子真係出色!餃皮薄薄咁,內裡肉汁多多,一咬就噴汁,真係流口水!配上酸辣醬,味道更加出眾!一定要試下呀!🥟🤤.🐷韓式蒸餃子韓式蒸餃子係韓屋嘅招牌之一!餡料入面有豬肉同蔬菜,口感鮮嫩多汁,蒸得剛剛好!蘸上醬料食,酸酸甜甜,好開胃!一定要點一份嚟試下!🥟😋.韓屋📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

🐷雪濃湯 仲加左一份素麵
🐷醬炒牛肉石鍋拌飯
🐷蒸餃子
🐷韓式蒸餃子
📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
2023-11-10 176 瀏覽
呢間尖沙咀韓國菜舖仔細細, 星期日下就都差唔多坐滿~ 平時好鍾意食餃子嘅我一於一試佢嘅各款餃子 - 韓式煎餃子一碟五隻, 係入面有韓式粉絲果種餃, 煎得香脆配少少咸香芝麻醬汁另外蟹膏蟹肉煎餃又係一見到就知要嗌😋 一咬都幾出嘅蟹味, 同樣香脆惹味, 話咁快就食晒咁多隻最有特色係佢嘅餃子王 - 一個蒸籠裝一隻夠晒威水, 一啖咬落皮薄餡靚, 好滿足好食, 鍾意食辣嘅就可以揀埋泡菜呢度仲有好多韓式鍋選擇, 揀咗蔘雞湯補補佢, 一大舊雞喺入面, 煲到啲骨都腍晒真係骨都食埋仲有有冇人覺得用果啲韓式湯碗飲湯特別有feel, 好似韓劇咁😆
呢間尖沙咀韓國菜舖仔細細, 星期日下就都差唔多坐滿~

2023-11-09 125 瀏覽
🥟帝王蟹膏蟹肉煎餃子(5隻) $88外表金黃香脆 內裡juicy 入口帶微微甜味😋🍽️炒豬肉石鍋芝士拌飯 $138少有的用紅米作石鍋拌飯 加上拌入的不同蔬菜 色彩繽紛又營養滿滿 邪惡的還加入熱溶拉絲芝士 米飯及豬肉又因石鍋的熱力而帶有焦香 非常滿足 🍽️泡菜湯 $138 +$25 蕎麥麵泡菜湯內有豆腐 豬腩片及海量泡菜 辣味在最後慢慢散出來 又帶有少少甜味調和 喜歡嚐辣的不容錯過而蕎麥麵麵質煙韌 喝一口辣湯再吃一口麵 非常清爽
🥟帝王蟹膏蟹肉煎餃子(5隻) $88
外表金黃香脆 內裡juicy 入口帶微微甜味

😋🍽️炒豬肉石鍋芝士拌飯 $138

🍽️泡菜湯 $138 +$25 蕎麥麵
而蕎麥麵麵質煙韌 喝一口辣湯再吃一口麵 非常清爽

2023-11-08 100 瀏覽
{ 暖粒粒石鍋韓食 - $240/head}放假諗住去尖沙咀韓國街購物,見到呢度好多網上好評,一於來挑戰下!真心無揀錯,好鬼好味!值得再戰wo!我叫左三樣嘢:醬炒牛肉芝士石銅拌飯呢個係好有誠意嘅拌飯,配料真係好充裕,令我驚喜嘅係佢用嘅醬汁比平時食到嘅韓式辣醬淡啲,但一定係特別調製,所以味道好夾個飯!加上佢用料應該係好料,撈完個飯都仲有香濃牛肉味!正!薯仔排骨湯聽落好似好普通,但食落又係唔講得笑,佢果份濃郁唔係平時飲韓式湯嘅辣醬同大醬味,而真係超濃嘅薯仔同豬骨嘅味,飲得出係超用心煲而唔係單靠醬料!配埋個飯一流!帝皇蟹膏蟹肉煎餃子聽個名都知巴閉!雖然唔係真係成口蟹膏蟹肉嘅級別,但真係一口都是蟹膏蟹肉嘅鮮味!88蚊嘅級別絕對係合理!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 韓屋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
{ 暖粒粒石鍋韓食 - $240/head}

我叫左三樣嘢:
醬炒牛肉芝士石銅拌飯

薯仔排骨湯

帝皇蟹膏蟹肉煎餃子

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 韓屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
2023-11-07 88 瀏覽
最近好想食韓國菜,揀咗呢一間小店😄蔘雞湯 $168用全隻雞煲出嚟,個湯好鮮甜😍😍而且都好足料!😚雞入邊塞咗糯米人蔘同一啲藥材食完係好滋補嘅感覺🤭😋芝士牛肉石窩拌飯 $138比較特別係佢個飯用咗紅米飯👍👍加上牛肉同多款蔬菜,同拉芝嘅芝士😋個石鍋仲有少少飯焦🤭好好味😆餃子王 $18泡菜餃子王 $18 另外仲叫咗兩款餃子王個餃子真係好大粒!🤩🤩而且每粒餃子都用迷你竹籠裝住,好Cute😆

最近好想食韓國菜,揀咗呢一間小店😄

蔘雞湯 $168
用全隻雞煲出嚟,個湯好鮮甜😍😍
而且都好足料!😚
雞入邊塞咗糯米人蔘同一啲藥材
食完係好滋補嘅感覺🤭😋

芝士牛肉石窩拌飯 $138
比較特別係佢個飯用咗紅米飯👍👍
加上牛肉同多款蔬菜,同拉芝嘅芝士😋
個石鍋仲有少少飯焦🤭
好好味😆

餃子王 $18
泡菜餃子王 $18
另外仲叫咗兩款餃子王
個餃子真係好大粒!🤩🤩
而且每粒餃子都用迷你竹籠裝住,好Cute😆
  • 蔘雞湯
2023-11-05 85 瀏覽
呢間韓國餐廳由韓國人大廚主理,標榜無味精無防腐劑,主打多款常吃韓式家常菜,例如釜山豬肉湯、薯仔豬排骨湯、仲有芝士石鍋拌飯以及有十幾款口味嘅蒸/煎餃,平日晚上去都大排長龍,果然有啲料到😂見幾枱都有叫人蔘雞湯所以都要咗份試試!雞原隻上,大大塊,嫩滑可口,完全唔嚡,而且好入味🥹 雞中包入人蔘、大棗、板栗、松子仁、糯米、大蒜等較為清淡及養生嘅食材,經長時間熬煮而成,湯底香濃,飲落滋潤🧡惹味啲嘅有泡菜湯,以熟成辣白菜、豬肉、豆腐、蔥等配料熬煮而成,味道又爽又辣口,建議可以點多碗主食嚟配,個人認為紅米飯好match,軟糯帶點甜味,有助中和整體辣度😋 可惜太飽食唔到呢度嘅特色口味餃子,唯有叫兩隻餃子王試試,聽聞都幾出名,餃子有分原味同泡菜口味,大大粒,餡料飽滿,外皮偏厚但勝在夠煙韌,食完一粒都已經好飽肚,性價比高👍🏻

2023-11-04 69 瀏覽
如果想食湯飯,第一時間一定會諗起韓屋😋每次嚟都係食呢2款!份量足料又夠好食!另外個蘿蔔小菜真係勁好食,好開胃!【蔘雞湯】$168雞肉滑嫩鮮甜,滋補美味,估唔到香港都食到好食嘅蔘雞湯!湯汁濃郁帶有少少人蔘味,同微微甜味,真係好好味!原隻雞煮,煮到骨肉分離,一撕開就食得😆【薯仔豬排骨湯】$168肉質滑嫩豬排骨,加埋軟熟薯仔,湯汁濃郁微辣,配飯一流,好開胃又飽肚,正到爆!加$20有個紅米飯,配排骨湯飲,絕對可以食得晒!

【蔘雞湯】$168

【薯仔豬排骨湯】$168
試完真係好感動🥹,終於係韓國街食到間真係韓國味道的韓國🇰🇷餐廳了,總括呢間係暫時韓國街食過最好味的韓國餐廳🍴講緊係久抑大名零味精湯底同韓式拌飯韓屋,原來係韓國大廚班底,真係正到不得了! 🍜蔘雞湯$168 +$25配蕎麥麵 👍🏻超推薦👍🏻我同家姐都好鍾意飲蔘雞湯,二話不說就揀左佢。一擺上台已聞到清香撲鼻的蔘味,蔘雞湯由原隻雞上,雞肉同骨頭都燉到腍曬,我連骨都吞埋落肚,仲有人蔘、紅棗、栗子、糯米同大蒜等長時間熬煮,飲落清甜又甘甘地,配上軟硬適中蕎麥麵,真係正到不得了!基本上同韓國食的係100%還原! 🍚醬炒牛肉石鍋拌飯 $128拌飯底部脆脆的飯焦,濃郁醬香的炒牛肉、仲有輕爽涼拌的波菜、紅蘿蔔絲、豆芽菜、翠玉瓜,拌上紫菜溝飯口感相當豐富。 🥟餃子王 $18 +泡菜餃子王$18用迷你蒸籠載住,餃子大大隻賣相好可愛,餃子皮少少煙韌,如果皮可以再簿啲就更加分,我比較鍾意原味食落好fresh。 下次再試埋佢其他湯先👍🏻

🍜蔘雞湯$168 +$25配蕎麥麵 👍🏻超推薦👍🏻

🍚醬炒牛肉石鍋拌飯 $128

🥟餃子王 $18 +泡菜餃子王$18

下次再試埋佢其他湯先👍🏻
【尖沙咀•韓屋】@hanook.tstππππππππππππππππππππππππππππππ韓風尖沙咀餐廳 小粉紅最愛!🌻|蔘雞湯|HKD 168在小雞的腹中填入人蔘、大棗、板栗、松子仁、糯米、大蒜等食材後經長時間熬煮而成,人蔘香氣和雞肉融合的香醇美味。是韓國傳統的夏季養生飲食。蔘雞湯是一道營養豐富、滋補健康的湯品,適合各個年齡段的人食用。湯品中的雞肉軟嫩多汁,而人參則具有滋補身體的效果。無論是在寒冷的冬天食用,還是作為家庭聚餐的一道菜,蔘雞湯都是一個不錯的選擇。🌼|醬炒牛肉石鍋拌飯|HKD 128醬炒牛肉石鍋拌飯不僅美味,還非常有飽足感。牛肉的嫩度和蔬菜的口感使這道菜更加豐盛。加入醬料的調味使其味道更加獨特。湯汁和米飯的結合使整道菜更加美味,亦適合在冬天享用。🏵️|餃子王2隻|HKD 36/2隻餃子王的味道非常好,餃子皮薄而有彈性,餡料豐富而鮮美,湯麵濃郁而美味。除了味道好之外,他們的價格也非常實惠,所以我非常推薦大家去嘗試一下。🍁|泡菜餃子王|HKD 36/2隻這道菜的味道非常獨特,它結合了泡菜的酸辣風味和餃子的香氣,使其味道更加豐富和出色。泡菜的辣味和酸味與餃子的鮮嫩和熟透的
【尖沙咀•韓屋】@hanook.tst
韓風尖沙咀餐廳 小粉紅最愛!

🌻|蔘雞湯|HKD 168

🌼|醬炒牛肉石鍋拌飯|HKD 128

🏵️|餃子王2隻|HKD 36/2隻

🍁|泡菜餃子王|HKD 36/2隻

這道菜的味道非常獨特,它結合了泡菜的酸辣風味和餃子的香氣,使其味道更加豐富和出色。泡菜的辣味和酸味與餃子的鮮嫩和熟透的肉味相結合,創造出一種令人垂涎三尺的味道。不僅如此,這道菜還有豐富的口感,餃子的韌性和泡菜的酥脆口感相互呼應,增添了整道菜的層次感和質感。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 405
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #韓屋 #web3尖沙咀
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
2023-11-01 81 瀏覽
見到呢個餐廳有很多好評, 一心想來試下, 但係表現卻差人意, 點了出名的湯物, 但係我覺得和茶餐聽例水加水冇咩分別, 覺得成碗都係味精湯, 同埋廣告話全店都係韓國廚師, 望入去, 其實全部都係香港人, 而且仲係入面食煙.店員口黑面黑, 行為粗老, 甘多好評.........現在連openrice 都唔太可信

2023-10-31
  • 每樣都好難食