韓屋

Hanook Korean Restaurant
2021-06-14 61 瀏覽
好少行過黎呢頭,離遠已經見到小飛豬招牌,加上呢間特別受歡迎,要排隊等位,應該係好食先會咁,果然冇錯!🍴 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 ($128) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫用石鍋上菜已經係好吸引,配菜嘅紅蘿蔔絲、紫菜、芽菜、菇菌等等整整齊齊放喺面。下面亦都有好多嘅芝士配上薄薄嘅牛肉片,將佢哋撈埋一齊食,口感非常之豐富,食落層次感都好分明, 必試!🍴 泡菜湯配韓國麵條 ($118 + $20) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫最鐘意食辣野,泡菜湯底真係好開胃,感覺好正宗!d豆腐完完全全吸哂d湯,配上喬麥麵一齊食,好特別!喬麥麵唔會整到太淋,一啖麵一啖湯,好夾啊!🍴 餃子王 ($16一隻) ⭐️⭐️⭐️⭐️超巨型嘅餃子,用一個超迷你嘅蒸籠裝住送到我面前,一打開嘅時候啲蒸氣擁晒出嚟,熱辣辣嘅餃子皮薄餡靚,基本上兩個人share一舊就啱啱好,因為驚係幾大舊,又好足料!.............................. 韓屋地址📍: 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖 總評分: 8.4/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫衛生🧹: ⭐️⭐️

🍴 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 ($128) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-05-23
2021-06-05 603 瀏覽
星期五晚上經過尖沙咀金巴利道, 附近有很多韓國餐廳都食過, 今次就試下韓屋✨。小店裏面坐滿客人, 我大約等了十分鐘可以入座。 店內以粉紅色霓虹燈牌做裝飾, 餐廳主打韓式熱湯和餃子, 🔺我點了蔘雞湯$148、 蕎麥麵$20、 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯$128、 餃子王$16。🔻 🔸蔘雞湯🍲+蕎麥麵🍜~ 每次都韓國必食蔘雞湯,熱滾滾的人蔘雞湯,湯的味道清淡,有一點點的人蔘味,雞肉用筷子一撥就散開。加$20追加蕎麥麵, 放到湯裏一起吃, 味道更佳。🔸醬炒牛肉石鍋芝士拌飯🍛~濃郁醬香炒牛肉, 配上菠菜、紅蘿蔔、芽菜和翠玉瓜, 還有主角芝士和拌飯醬, 底部脆脆的飯焦,好吃。🔸餃子王🥟~ 中式點心籠裏的餃子王大大隻,食一隻都幾飽, 即叫即蒸, 可以一試。食完人蔘雞湯成個人暖笠笠, 未有得去韓國唯有在香港食住先。😁

蔘雞湯$148、 蕎麥麵$20

蕎麥麵

食完人蔘雞湯成個人暖笠笠
, 未有得去韓國唯有在香港食住先。😁

2021-06-04
蔘雞湯$148、 蕎麥麵$20
蕎麥麵
  • 蔘雞湯$148、蕎麥麵$20
  • 蔘雞湯$148、蕎麥麵$20、醬炒牛肉石鍋芝士拌飯$128、餃子王$16
2021-05-20 1274 瀏覽
聽同事講金巴利道又有新開人氣韓式料理小店。六點多去到門口已經坐滿人, 餐廳兩旁的韓式小店也未至於滿座,果然受歡迎,😍😍韓國大廚坐鎮炮製零味精,冇添加的家常熱湯。 絕對是韓國平民養生美食~牛膝骨湯$138濃厚的牛骨湯底, 大量嘅牛筋, 又腍又滑, 牛膝骨充滿大量骨膠原, 入口黏黏的, 濃香鮮甜, 熱辣辣的喝一碗 ,立刻充滿能量。 隨湯附送一款泡菜:  辣蘿蔔, 爽口香脆, 入味又唔會太辣。😋👍 湯還可以另加紅糙米飯或麵成湯泡飯, 但各人都比較喜歡專注飲湯!😋差不多每枱都會叫的「餃子王」$16,  原籠蒸起, 餡料超爆, 蔬菜切得幼細,調味啱啱好唔會太鹹~ 差不多一個拳頭咁大~炒豬肉拌飯$98配料顏色好靚, 韓式辣豆醬可以自由添加。菠菜,蘿蔔,蛋絲, 芽菜和碎紫菜伴均味道豐富, 帶點麻油香, 米飯軟硬適中, 炒豬肉香口惹味。韓式煎餃子$68煎得好乾身,皮夠脆又唔會油膩👍餃子餡料脹卜卜, 唔會好乾, 調味適中。估唔到外出用餐一碗熱湯令你成晚都好滿足!

聽同事講金巴利道又有新開人氣韓式料理小店。

牛膝骨湯$138

炒豬肉拌飯

炒豬肉拌飯$98
配料顏色好靚, 韓式辣豆醬可以自由添加。

韓式煎餃子

韓式煎餃子$68
煎得好乾身,皮夠脆又唔會油膩👍
餃子餡料脹卜卜, 唔會好乾, 調味適中。

估唔到外出用餐一碗熱湯令你成晚都好滿足!
炒豬肉拌飯
2021-05-17 1019 瀏覽
想食韓國菜最啱黎尖沙咀金巴利道,夠晒多餐廳選擇。見呢到都幾多人食,人氣唔錯,於是今次就揀食呢到,落ORDER叫左蔘雞湯($148)、韓國麵條蕎麥麵(+$20)、炒豬肉石鍋芝士拌飯($128)、可樂ZERO($22)店鋪裡面嘅霓虹燈裝飾好搶眼😄可樂ZERO:天氣咁熱,飲返罐可樂GUR下降降溫😉另外仲有碟免費泡菜蘿蔔前菜食下,醃得幾夠味好開胃👍🏻蔘雞湯:我至愛嘅韓國菜式之一,所以一定點黎食下😄睇MENU有介紹喺雞裡面填入人蔘、大棗、板粟、松子仁、糯米、大蒜等食材,真材實料非常足料,再經過長時間熬煮而成,所以個湯味道係非常之甘香同濃郁😍而雞係用小雞,肉質唔會老夠嫩滑,吸收晒湯同食材嘅精華,幾正🤤韓國麵條 蕎麥麵:麵條份量唔少,口感唔錯,夾D再放入去蔘雞湯點湯黎食,掛起D湯令蕎麥麵更加香口😄炒豬肉石鍋芝士拌飯:雖然天氣熱熱地,但口痕好想食石鍋拌飯😝 飯上面放滿豬肉、芝士、大豆芽、紫菜、紅蘿蔔絲、菠菜、脆肉瓜、菇菌等,再加埋韓式醬落去撈勻佢,可以見到D芝士拉絲效果😍石鍋嘅熱力可以保持到食晒成碗都熱辣辣,仲可以令到D飯有少許焦脆效果,更加惹味🤩大合照🥰整體黎講食物質素都唔錯,本身想叫D小食餃子王黎

店鋪裡面嘅霓虹燈裝飾好搶眼😄

可樂ZERO

韓國麵條蕎麥麵

大合照🥰

整體黎講食物質素都唔錯,本身想叫D小食餃子王黎食,不過已經售罄,唯有遲D再機會過黎食下先得😉
2021-05-15
可樂ZERO
韓國麵條蕎麥麵
2021-04-19 3186 瀏覽
金巴利街出名係韓國食街但點樣可以喺咁多韓國餐廳之中突為而出呢令我一直都好想慕名試吓呢一間長期排隊嘅韓屋佢地並非走傳統韓國菜館嘅路線🇰🇷而係充滿活力年輕🕺既新潮韓國菜🥢仲有大大隻飛天🐷做招牌.【炒豬肉芝士石鍋拌飯】($128)石鍋拌飯以韓國紅米同糙米代替白飯🍚加入健康感上枱時仍然非常夠熱盡快加入辣醬之後攪拌各款配料就食得當中包括豬肉片、菠菜、紫菜、紅蘿蔔、蛋絲等等我哋仲點左芝士呢款貪佢可以做到拉絲效果🧀吼炒嘅時候超級香噴噴食落夠濕潤仲有少少脆薄飯焦.【餃子王 】($16)招牌熱賣之一一定要數餃子王差唔多在場每枱都點左一客蒸完後用原個蒸籠呈上好似港式點心咁好得意呢隻餃子絕對係king size 冇改錯名餃子皮都算薄入面有好多菜同餡料$16 一大隻值得一試既~❗️.【雪濃湯】($138)聽個名以為佢係超濃厚既奶白色熱湯但原來色澤都係奶白色但係偏清澈亦冇乜雜質岩哂怕太肥膩既朋友雪濃湯係傳統嘅韓國菜味道以大量牛骨熬製而成🐮當中亦加入唔少牛肉片同牛筋條最鍾意佢嘅牛肉片唔係肥牛所以一啲都唔肥亦係另一個原因令到熱湯夠清甜而不失濃郁嘅牛味🤩值得一讚嘅地方係佢哋會用熱鍋呈上保持熱度另外餐廳仲有好多款韓國傳統
金巴利街出名係韓國食街
但點樣可以喺咁多韓國餐廳之中突為而出呢
令我一直都好想慕名試吓呢一間長期排隊嘅韓屋
佢地並非走傳統韓國菜館嘅路線🇰🇷
而係充滿活力年輕🕺既新潮韓國菜🥢
仲有大大隻飛天🐷做招牌
【炒豬肉芝士石鍋拌飯】($128)
石鍋拌飯以韓國紅米同糙米代替白飯🍚加入健康感
上枱時仍然非常夠熱
盡快加入辣醬之後攪拌各款配料就食得
當中包括豬肉片、菠菜、紫菜、紅蘿蔔、蛋絲等等
我哋仲點左芝士呢款貪佢可以做到拉絲效果🧀
吼炒嘅時候超級香噴噴
食落夠濕潤仲有少少脆薄飯焦
【餃子王 】($16)
招牌熱賣之一一定要數餃子王
差唔多在場每枱都點左一客
蒸完後用原個蒸籠呈上好似港式點心咁好得意
呢隻餃子絕對係king size 冇改錯名
餃子皮都算薄
入面有好多菜同餡料
$16 一大隻值得一試既~❗️
【雪濃湯】($138)
聽個名以為佢係超濃厚既奶白色熱湯
值得一讚嘅地方係佢哋會用熱鍋呈上保持熱度
另外餐廳仲有好多款韓國傳統熱湯可以選擇✔️
  • 餃子王
  • 炒豬肉石鍋芝士拌飯
想食韓國野所以再挑戰韓國街呢間人氣店, Happy Friday都要排陣隊先入🉐,店內有粉紅色霓虹燈牌裝飾, 餐廳主打韓式熱湯和餃子✨蔘雞湯 💰148💫評分: 7.9/10📝韓國必食嘅蔘雞湯, 熱滾滾, 雞肉林到用筷子一撥就散, 連骨一咬都散埋, 入面有人蔘、大棗、糯米、大蒜等好真材實料, 湯味道濃郁, 肉質好嫩滑, 佢仲可以食埋蕎麥麵+💰20✨醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 💰128💫評分: 7/10📝牛肉配菠菜、紅蘿蔔、紫菜、芽菜、菇菌、翠玉瓜, 仲有芝士同辣醬, 芝士仲拉絲!✨餃子王🥟 💰16💫評分: 7.1/10📝中式點心籠入面大大隻, 即叫即蒸差唔多每枱都叫, 入面餡料係多菜🥬✨韓式煎餃子 💰68💫評分: 7.1/10📝煎得好乾身,皮夠脆又唔會油膩👍都大隻材料有少量豬肉碎、粉絲、蛋、蔥, 調味適中韓屋 ℍ𝕒𝕟𝕠𝕠𝕜 𝕂𝕠𝕣𝕖𝕒𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖(尖沙咀🚇B1 出口行6分鐘就到)💫評分: 7.4/10💬以韓國嘢來講唔算有好多種類嘅韓國嘢食揀, 仲有碟泡菜蘿蔔前菜, 整體質素ok!#尖沙咀美食 #韓屋 #HanookKoreanRestaur

✨蔘雞湯 💰148

✨韓式煎餃子 💰68
💫評分: 7.1/10

韓屋 ℍ𝕒𝕟𝕠𝕠𝕜 𝕂𝕠𝕣𝕖𝕒𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥
📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
(尖沙咀🚇B1 出口行6分鐘就到)

💫評分: 7.4/10

#尖沙咀美食 #韓屋 #HanookKoreanRestaurant #韓國料理 #韓國街 #韓國菜 #蔘雞湯 #人蔘雞湯 #餃子王 #餃子王 #香港美食 #韓式熱湯 #koreanfoodhk #koreanfoodhongkong #koreanfood #香港韓國菜 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram
2021-06-13 0 瀏覽
雖然夏天已經好熱,但都無阻我去食下湯飯,石頭鍋飯咁🤩 呢排就去左尖沙咀呢間專食飯類、湯甜同餃子的韓國小店試下😜 7店去到已經坐滿,睇來好受歡迎!不過位置就有啲狹窄啦。-馬鈴薯排骨湯。呢款湯唔似一般的泡菜湯咁常見,係香港比較小有。湯底帶小小辣,有啲胡椒同韓式大醬的味道。入面有2舊薯仔、大白菜,豆芽同排骨。大白菜同豆芽吸晒湯,而排骨就好腍,腍到會自己甩出來的程度🤣 薯仔就啱啱好粉的狀態。-要加錢的蕎麥麵。冇咩好特別🤔 但麵質幾煙韌,放左落湯都唔會變軟。-石鍋牛肉芝士拌飯。芝士係底部,一撈起就會拉晒絲🤩 飯係用左紅米飯,所以食落比較有咬口但會偏硬。入面有大量雜菜,牛肉都係佢地自家醃制,有甜甜地的牛肉味😌 同埋佢地落左好多麻油,所以香得來有小小油。-帝皇蟹肉蟹膏煎餃子。係一隻普通的韓式粉絲餃🤔 -整體湯類比較出色,可能蒸餃子皇都會唔錯呢😬

帝皇蟹肉蟹膏煎餃子。係一隻普通的韓式粉絲餃🤔

整體湯類比較出色,可能蒸餃子皇都會唔錯呢😬

2021-06-13 13 瀏覽
呢間距離地鐵站都幾遠,行左差唔多10分鐘,但嗰條街係有好多韓國食物,鍾意食韓國嘢可以去。個裝修就正正常常啦,唔會話超級特別,服務態度都OK。嗌咗個人蔘雞湯飯同埋牛骨湯蕎麥麵,人蔘雞湯飯好足料,但個人黎講,就唔算話好鍾意,如果冬天食或者想補身嘅話食都OK。本人就覺得普普通通啦,只係食咗少少,但隻雞真係煲得好淋,啲骨係一咬就碎晒。雖然個牛骨湯賣相好普通,亦都冇幾舊肉,比起人蔘雞湯啲料係好少,但係我反而超鍾意,佢清清地的牛骨味,攞嚟送飯真係一流,差唔多成碗都飲晒。整體而言就覺得都OK,唔算話超級好味,但就幾鍾意個牛骨湯。
整體而言就覺得都OK,唔算話超級好味,但就幾鍾意個牛骨湯。
好耐冇食韓國嘢,今日同男朋友睇完戲到金巴利道一間差唔多坐滿人既試吓,我地叫左三款食物一齊share。泡菜蒸餃子一碟5隻,食落dd辣,泡菜加上粉絲同豬肉比例一半一半,餃子皮唔會太厚,咬起上嚟唔會散哂,唔配醬油汁都好味。人蔘雞湯泡飯傳統韓國菜式,湯既味道好濃郁,淡淡人蔘味,不苦澀,易入口。糯米飯,紅棗,松子仁等材料放入雞身內一起煮,感覺滋補。一切開BB雞身,d糯米湧出來,BB雞d肉好嫩,已經完全燉腍,好容易拆骨,非常唔錯。人蔘細細條,都幾多,咬落好甘香。原味石鍋芝士拌飯另一傳統菜式,身鍋內充滿芝士,香氣撲鼻,加入韓式辣醬後,將飯同埋其他多種蔬菜材料攪勻,芝士拉絲,盛飯時藕斷絲連,望落去更吸引,食落每啖帶住香濃芝士味,芝士控一定鍾意。不得不提呢個飯除咗白米外還混入左啲紅米,所以啲飯係呈現少少粉紅色,又靚又健康。如果石鍋做到多些飯焦更好。雖然係一間小店,但味道不錯,坐滿客人,下次有機會再黎幫襯。

泡菜蒸餃子

人蔘雞湯泡飯

原味石鍋芝士拌飯

雖然係一間小店,但味道不錯,坐滿客人,下次有機會再黎幫襯。
2021-06-12 0 瀏覽
入到餐廳聽到流行的k pop 燈光氛圍都係粉紅的都真係好有Feel韓國人在夏天要補身我都叫左蔘雞湯估唔到蔘雞湯甘足料成條蔘在雞殼內,仲有有養生的食材紅棗片,白果粒,松子仁,增加口感雞連骨頭都好軟,糯米滋補湯底好濃郁,人蔘味香濃加$20 仲有蕎麥麵麵係暖的,將麵放落去湯入面,吸收湯汁都好正老公叫炒豬肉石窩芝士拌飯熱辣辣上滋滋聲,石窩飯材料很豐富,有大豆芽、紫菜、菠菜、翠肉瓜等等,再加埋豬肉。韓式辣醬係另上,豬肉好入味,拌勻芝士好香,仲一堆又一堆拉絲,超正。底部仲整到香脆嘅飯焦,更加惹味。石窩飯用了韓式紅米飯,營養價值高,整耐少少仲有飯焦香。叫了罐米水飲,食左甘多野,甜甜又冰凍的米水最下火。
入到餐廳聽到流行的k pop
燈光氛圍都係粉紅的
都真係好有Feel

韓國人在夏天要補身
我都叫左蔘雞湯
估唔到蔘雞湯甘足料
成條蔘在雞殼內,仲有有養生的食材
紅棗片,白果粒,松子仁,增加口感
雞連骨頭都好軟,糯米滋補
湯底好濃郁,人蔘味香濃
加$20 仲有蕎麥麵
麵係暖的,將麵放落去湯入面,吸收湯汁都好正

老公叫炒豬肉石窩芝士拌飯

叫了罐米水飲,食左甘多野,甜甜又冰凍的米水最下火。

2021-06-12 1 瀏覽
雖然等左差唔多四十分鐘,但係都算值得既。食物有質素!韓國嘢黎講都算有驚喜,價錢唔算平,但係耐唔耐黎一次會感覺好新鮮。下次會再試下其他湯同賣曬既餃子。地方雖然淺窄,但係頗溫馨。
下次會再試下其他湯同賣曬既餃子。
地方雖然淺窄,但係頗溫馨。
2021-06-10 0 瀏覽
食韓國嘢又點可以唔黎尖沙咀店面細細,人龍長長呢間韓屋真係長期大人氣食物選擇唔多,主打零味精,無添加泡菜湯 $118雖然天氣好熱,但都想叫個辣湯過下癮加個紫米飯送下,夠哂2個人食架喇除咗飽肚之外,個飯仲解到泡菜湯嘅辣飲落喉嚨就無咁辛苦個湯除咗有泡菜,芽菜,洋蔥,紅蘿蔔,豆腐仲有幾塊豚肉整體惹味得黎,又唔會過咸醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128呢個石鍋飯配菜超豐富除咗啲一般嘢之外,仲外加芝士芝士喺石鍋入面仲熱到拉到絲架拌飯撈埋所有配料一齊食仲好夾啲飯又唔會太濕而一patpat食到最後仲有啲啲飯焦添我哋仲叫咗個韓式煎餃子見到佢哋嘅餃子王一個個放喺蒸籠好得意下次有機會再試
食韓國嘢又點可以唔黎尖沙咀
店面細細,人龍長長
呢間韓屋真係長期大人氣
食物選擇唔多,主打零味精,無添加

泡菜湯 $118
雖然天氣好熱,但都想叫個辣湯過下癮
加個紫米飯送下,夠哂2個人食架喇
除咗飽肚之外,個飯仲解到泡菜湯嘅辣
飲落喉嚨就無咁辛苦
個湯除咗有泡菜,芽菜,洋蔥,紅蘿蔔,豆腐
仲有幾塊豚肉
整體惹味得黎,又唔會過咸

醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128
呢個石鍋飯配菜超豐富
除咗啲一般嘢之外,仲外加芝士
芝士喺石鍋入面仲熱到拉到絲架

一個個放喺蒸籠好得意
下次有機會再試
2021-05-28
2021-06-10 18 瀏覽
尋日早放學,約咗同學一齊去尖沙咀食lunch~見到好耐冇食韓國菜,又好掛住韓國菜🇰🇷就揀咗呢間韓式餐廳試吓~蔘雞湯配飯$163自從喺韓國食完人蔘雞湯之後就愛上左蔘雞湯~但係呢一年都冇得去旅行,上次去已經係兩年前...好掛住韓國嘅蔘雞湯!呢個蔘雞湯好有韓國風味~大大隻雞,仲有人蔘包住啲糯米,好濃郁嘅人蔘湯~雞肉幾滑,熬製咗好耐,連啲雞骨都好軟!配左紅米飯,食落覺得幾健康~雪濃湯配蕎麥麵$158好香好濃郁嘅牛骨湯,入面仲有啲牛肉片~食落感覺牛味好突出,仲有啲洋蔥🧅幾有鮮味!蕎麥麵同樣好健康,清清淡淡都食得幾好味😋

蔘雞湯配飯$163

雪濃湯配蕎麥麵$158
2021-06-09
Korea Food for Tuesday.牛膝骨湯望落去有啲creamy食落去啲牛膝骨超級滑溜,好似滿滿骨膠原咁,店員都好推介我哋叫呢一個湯,味道剛剛好唔會太濃!配上蕎麥麵令到嗰件事更香口,麵條份量都唔少!.炒豬肉石鍋芝士拌飯韓式嘅石鍋飯最重要係要用個石鍋出到嚟熱辣辣咁,豬肉配上大豆芽菜,紫菜,紅蘿蔔絲,脆肉瓜,菠菜,雜菌,最重要嘅係有芝士!因為撈埋芝士食嘅效果先係最好,比較惹味!將牛小排餃🥟店員推介我食呢一個餃子,因為佢話呢個係店裏都好出名嘅,食落去我自己認為幾特別,食到牛小排嘅味道,但係味道淡淡地,唔鍾意食太濃郁嘅人最好不過!
Korea Food for Tuesday
將牛小排餃🥟

跟住我食唔中伏.自從上次帶過寶寶去韓星主題餐廳寶寶對韓菜都增加咗好多興趣 加上被迫陪媽媽睇韓劇 😂突然之間佢都會話想去韓國餐廳食野✨😁.呢間 韓屋 之前來 金巴利道 食晏經過已經吸引到我因為佢成間舖都粉紅色💕🙈 #少女心又爆發今日決定終於去試下😋幾lucky🍀我同寶寶去到即刻有位(轉個頭就勁快爆咗場).[原味石鍋芝士拌飯]韓國石鍋拌飯好多韓店都有,不過唔係間間都好食有啲啲飯做到好硬,有啲就太濕😅呢間做得唔錯👍🏻而且調味適宜唔會過重,有時太濃味反而太膩芝士勁多拉絲🤤邪惡又勁好味 寶寶很滿意.[蔘雞湯]超高質 無味精 滋補好味💯隻雞嘅肉煮到好嫩好軟冧 #好食岩哂懶人寶寶😂我就勁中意嘅湯 本身我好中意飲湯唔係假人蔘味飲得好舒服 成個人暖入心.另個位置幾方便,啲野又好食❤️ 可以常來.....
跟住我食唔中伏
自從上次帶過寶寶去韓星主題餐廳
寶寶對韓菜都增加咗好多興趣 加上被迫陪媽媽睇韓劇 😂
突然之間佢都會話想去韓國餐廳食野✨😁
呢間 韓屋 之前來 金巴利道 食晏經過已經吸引到我
因為佢成間舖都粉紅色💕🙈 #少女心又爆發
今日決定終於去試下😋
幾lucky🍀我同寶寶去到即刻有位(轉個頭就勁快爆咗場)
[原味石鍋芝士拌飯]
韓國石鍋拌飯好多韓店都有,不過唔係間間都好食
有啲啲飯做到好硬,有啲就太濕😅
呢間做得唔錯👍🏻而且調味適宜唔會過重,有時太濃味反而太膩
芝士勁多拉絲🤤邪惡又勁好味 寶寶很滿意
[蔘雞湯]
超高質 無味精 滋補好味💯
隻雞嘅肉煮到好嫩好軟冧 #好食
岩哂懶人寶寶😂
我就勁中意嘅湯 本身我好中意飲湯
唔係假人蔘味飲得好舒服 成個人暖入心
另個位置幾方便,啲野又好食❤️ 可以常來