青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2022-07-28 66 瀏覽
食泰國菜唔需要出九龍城仲要而家喺旺角搵到間靚靚泰國餐廳地方坐得舒服之餘店員招呼有禮而且擺盤都非常之靚大蝦冬陰功(小) 酸辣度好足夠 份量足夠二至三人大蝦好大隻 惹味拼盤(小)二人份量,雞皮卷 酸腸 蝦卷 魚餅 雞棗小食都係新鮮炸起熱辣辣拼盤有兩款醬汁配搭泰式辣醬同埋泰式酸辣汁炭燒豬頸肉 .酸辣青醬份量好足料,但係豬頸肉略嫌燒得乾咗少少但配搭咗沙律菜,一齊食都唔會有油膩嘅感覺藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯顏色非常之搶眼而且感覺特色打卡一流羽衣甘藍嘅藍色炒飯配上細分原隻菠蘿 菠蘿又多汁又甜蝶豆花椰子奶蓋 藍白色配搭視覺效果一流奶蓋奶味好香甜椰奶味好重泰國珍珠奶茶奶蓋同樣奶蓋奶味好香甜好有泰國風味
食泰國菜唔需要出九龍城
仲要而家喺旺角搵到間靚靚泰國餐廳
地方坐得舒服之餘

店員招呼有禮
而且擺盤都非常之靚

大蝦冬陰功(小)
酸辣度好足夠
份量足夠二至三人
大蝦好大隻

惹味拼盤(小)
二人份量,雞皮卷 酸腸 蝦卷 魚餅 雞棗
小食都係新鮮炸起熱辣辣
拼盤有兩款醬汁配搭
泰式辣醬同埋泰式酸辣汁

炭燒豬頸肉 .酸辣青醬
份量好足料,但係豬頸肉略嫌燒得乾咗少少
但配搭咗沙律菜,一齊食都唔會有油膩嘅感覺

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯

泰國珍珠奶茶奶蓋
同樣奶蓋奶味好香甜
好有泰國風味
2022-07-28 722 瀏覽
今日口痕想食泰國菜,見旺角The forest 一樓既青花繁忙時段人山人海,一於入去食下。門口非常醒目,有好多草🌳包圍果間就係啦🤪*芒果大蝦沙律 $118*芒果🥭又新鮮又甜,微凍食落好清新。大蝦🍤大大隻,好多肉,食落有微燒味。*馬薩拉奶油咖喱雞 $118*呢款就岩晒我,咖哩味好濃有少少辣感,雞肉都煮到淋同好入味,除左雞件外,入面配料仲包括秋葵、茄子🍆*油酥手抓薄餅 (3片)$52*成塊面咁大既手抓餅,份量好夠,而且係有酥皮感既手抓餅呀😆外脆內軟,點咖哩食係絕配。*香草蒜茸包(4片)$48*好香脆厚身既法國面包,蒜蓉同牛油都唔係好油膩。*泰式糕點拼盤(6件)$68*拼盤有3款糕點,每樣兩件,分別係斑蘭椰汁糕、椰青糕同埋椰汁西米糕。我最鍾意❤️就係斑蘭椰汁糕同椰青糕。斑蘭椰汁糕形狀係花形,食落有微溫,口感煙韌,少少甜,感覺係3款糕點中最重椰子味的。椰青糕口感較爽,似椰青水既啫喱,入邊有椰子🥥肉增加口感。*蝶豆花青檸茶 $36*想唔甜、清清地、酸酸地叫呢杯就岩曬啦☺️

*芒果大蝦沙律 $118*

*馬薩拉奶油咖喱雞 $118*

*油酥手抓薄餅 (3片)$52*

*香草蒜茸包(4片)$48*
好香脆厚身既法國面包,蒜蓉同牛油都唔係好油膩。

*泰式糕點拼盤(6件)$68*

椰青糕口感較爽,似椰青水既啫喱,入邊有椰子🥥肉增加口感。

*蝶豆花青檸茶 $36*
想唔甜、清清地、酸酸地叫呢杯就岩曬啦☺️
市區綠洲again😆係空間感啊😚可以慢chill 樓底高夠闊落多位😛weekend又同媽咪搵靚餐廳hea一個下晝🍴呢輪熱到我地只想搵商場避暑 (+港鐵沿線係必須啦🤣) 今次搵到一間係旺角嘅泰式後花園風餐廳🌾門口擺左好多芒草 牆身以柔和嘅粉綠色做主調 最特別係天花板有芒草吊飾 整體舒服又唔會太少女系🤣食物質素唔錯 特別推薦甜品飲品 要留肚食😋🦐🥘泰式虎蝦金邊粉 ($138)讚一讚兩隻虎蝦幾新鮮大隻😳配料有豆腐條同蛋絲 金邊粉份量多 味道食落酸甜適中 炒得乾身 愈食愈開胃🌟🍡龍鬚三色冰奶蓋 ($48)呢個係好中我😋大大杯椰奶 加埋龍鬚糖係面頭 融融地💕🥹整體唔會好甜☺️啫喱好有食真生果嘅感覺 食落正過平時果d七彩啫喱🌟🍌🧇香蕉薄餅 ($78)有驚喜嘅薄餅😍😍好有泰國夜市feel 我超鐘意! 薄餅煎到好似蛋餅皮咁 軟綿中帶煙韌🤩面頭有煉奶 Nutella🍫夾住香蕉同more Nutella🤤我清左大部分🥬🐮路邊炭火蒜炒牛肉生菜包 ($118)肉量可以話係海量級 d肉堆到好高☺️Keto friendly😆有得揀豬腩/牛肉 媽媽話個酸辣醬好味 加埋牛同生菜一齊食會令成件事juicy好多🐷🥘紅咖喱香

泰式虎蝦金邊粉
🦐🥘泰式虎蝦金邊粉 ($138)
龍鬚三色冰奶蓋
🌟🍡龍鬚三色冰奶蓋 ($48)
香蕉薄餅
🌟🍌🧇香蕉薄餅 ($78)
路邊炭火蒜炒牛肉生菜包

🥬🐮路邊炭火蒜炒牛肉生菜包 ($118)
紅咖喱香料豬肉
🐷🥘紅咖喱香料豬肉 ($118)
咖喱椰味🥥好重😍入面有少見嘅材料 茄子🍆秋葵🌱腰果 竟然仲加埋菠蘿🍍同荔枝 叫果陣淆淆地🤣但食落 水果嘅juicy 反而match 中和到咖喱嘅辣度 豬肉片有d肥
2022-07-27
路邊炭火蒜炒牛肉生菜包
紅咖喱香料豬肉
2022-07-26 54 瀏覽
Great service ! Great Food ! Lovely wordings on the desert plate ! My second time to Champak and I loved it !First time was to celebrate my manager long service award. Second time was to celebrate my colleague’s new job. It’s a such a nice and cosy place to bring colleagues for celebration ! Worth to travel all the way from Lai Chi Kok !! Thanks Champak !! Keep it up !!
2022-07-26 66 瀏覽
位於Forest嘅泰國菜餐廳「青花」,裝修設計帶有一點度假風情,環境光潔明亮,主打fusion泰國菜式,價錢合理,非常適合同朋友聚餐~平日夜晚八點到訪,現場都座無虛席,十分之受歡迎呢👏🏼豬腩生菜包$128呢個生菜包非常之特別,唔係使用豬肉碎,係一條條嘅豬腩條,肥瘦適中,豬腩條好入味甜甜地有啲蒜香味,包埋生菜一齊食超級惹味!惹味拼盤$96有雞皮卷、酸腸、蝦卷、魚餅 同埋雞棗一共五款泰式小食,其中我就最鍾意雞皮卷!包住喺外面嘅雞皮勁香脆,入面雞肉嫩滑~油酥手抓薄餅$52脹卜卜三大個,充滿空氣感但又絕對唔係空心,口感酥脆!馬薩拉奶油咖喱雞$118味道香濃充滿辣勁,同平時食到嘅泰式咖喱唔同,配料有好多,有蓮藕、秋葵、茄子、腰果、薯仔🥔同大大件嘅雞塊,用嚟點薄餅食就啱晒!芒果糯米飯$78必食之選❤️賣相一流,糯米飯用蝶豆花染成紫色,上面鋪滿椰子脆片同淋上椰奶,芒果鮮甜又厚肉~

平日夜晚八點到訪,現場都座無虛席,十分之受歡迎呢👏🏼

豬腩生菜包$128

惹味拼盤$96

油酥手抓薄餅$52
脹卜卜三大個,充滿空氣感但又絕對唔係空心,口感酥脆!

馬薩拉奶油咖喱雞$118

芒果糯米飯$78

2022-07-25 74 瀏覽
餐廳地點近地鐵站,有著花花草草的裝飾,令人像置身大自然一樣。路邊炭火蒜炒牛肉生菜包: 有一粒粒大蒜頭,蒜味香濃,牛肉唔算太肥配埋酸辣汁非常惹味,但調味過下鹹。藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯:賣相好靚,飯粒澄粉藍色,有蟹肉,提子乾,肉鬆,腰果和一小條波羅,好足料。味道甜甜鹹鹹食落幾特別。蝶豆花椰子奶蓋:賣相打卡一流,藍白色感覺好清新,飲落有淡淡的椰奶香味。

2022-07-22 62 瀏覽
最近悶熱嘅天氣好想食d酸酸辣辣嘅野開下胃,喺旺角行開The Forest,見到間裝修得幾靚嘅泰國餐廳,見有位就入去試吓😳🔸酸辣鳳爪沙律🥗鳳爪好爽口彈牙,沙律入面仲有青瓜、小蕃茄、豆角、芹菜等,加上酸辣汁,清新開胃啱晒我😆🔸冬陰單骨炸雞翼身為雞翼愛好者,見到有特別味道嘅雞翼一定要試下😆雞翼外皮好薄好脆唔厚粉,冬陰功味仲好突出,酸酸地少少辣~加上單骨又方便食,一隻接一隻,停唔到口😋🔸瑪莎拉奶油咖喱雞🥘油酥手抓薄餅咖喱非常濃郁,有啲辣,加咗奶油中和返,好惹味🤤雞肉份量好多,仲有薯仔、茄子、秋葵同腰果,有菜有肉好均衡👍叫瑪莎拉咖喱點少得配搭手抓薄餅✨薄餅漲卜卜,熱辣辣好酥化,仲好香牛油味,撕開再沾滿咖喱一齊食,簡直係絕配😋🔸芒果糯米飯🥭泰式甜品必食芒果糯米飯😳最搶眼係啲糯米,加咗蝶豆花,變成紫藍色勁鮮豔,又一打卡之選📸厚切芒果好甜,配上椰奶同軟糯嘅糯米飯~正!個人最鍾意嘅係鋪喺面嘅焗椰子片,又薄又脆加上香甜椰子味,幫成個甜品畫龍點睛!🔸蝶豆花椰子奶蓋、三色冰奶蓋特色飲品有多款選擇,揀咗兩杯夢幻顏色嘅飲品,超適合打卡!蝶豆花椰子奶超香濃椰子味,微甜,適合鐘意少甜嘅人。另一杯三色冰奶蓋就會甜啲,上

🔸酸辣鳳爪沙律🥗

🔸冬陰單骨炸雞

🔸瑪莎拉奶油咖喱雞🥘油酥手抓薄餅

🔸芒果糯米飯🥭
🔸蝶豆花椰子奶蓋、三色冰奶蓋
特色飲品有多款選擇,揀咗兩杯夢幻顏色嘅飲品,超適合打卡!蝶豆花椰子奶超香濃椰子味,微甜,適合鐘意少甜嘅人。另一杯三色冰奶蓋就會甜啲,上面鋪滿彩色嘅龍酥糖,入面就有三色馬蹄,飲落一樣好香椰子味~

呢間餐廳味道又好、打卡又掂,款款個份量都好足,下次帶多幾個朋友一齊黎,叫多幾款野開心share😆
2022-07-21 60 瀏覽
呢一間係旺角嘅泰國餐廳🍴🇹🇭無論係環境定嘢食 都超啱打卡😍佢哋個泰式虎蝦金邊粉真係超級正✨面頭有兩大隻虎蝦 鮮甜又爽口🦐金邊粉炒得好香 完全唔油膩 食落仲好惹味😆
2022-07-21 173 瀏覽
位於旺角The Forest商場內有間主打泰式料理嘅餐廳😆 每道菜嘅擺盤都十分精緻,超級適合大家過嚟打卡傾偈😗 餐廳裝潢以雲石同金色為主色,旁邊更有乾花作裝飾,環境闊落舒適,成個感覺好chill呀💕 🍛 全日套餐 $88泰式炒金邊粉炒得好入味,味道酸酸甜甜咁☺️ 面底軟硬度適中,唔會黐埋一舊😗 配料有豆腐條、芽菜同蛋碎🥰 口感豐富,份量十足,性價比好高💕 油酥手抓薄餅有成兩大片🤣 賣相好可愛,漲卜卜成個波咁!外皮酥脆得嚟咬落去亦好鬆軟,帶點牛油香味😍 最重要係食落去完全唔油膩~ 絕對值得一試😊 馬來白咖啡就正常發揮,係三合一組合🤣 🍲 全日套餐 $88炭燒豬頸肉煎蛋飯嘅豬頸肉份量超級多🫣 油脂比例啱啱好,外皮香脆,邊邊位更帶點焦香味而且入口好爽口,十分推介😋 煎蛋係太陽蛋!撈飯一流~ 泰式魚餅有三細舊,味道酸辣但好惹味😚 金柑酸莓汁有驚喜🥰 酸酸甜甜咁超級開胃😆🥬 路邊炭火炒豬腩生菜包 $118豬腩肥瘦適中,香脆可口,非常惹味❤️ 蒜頭口感偏軟,食落去完全冇嗆辣味😆 包埋生菜一齊食真係超級無敵match🐷 十分推介!!🥭 芒果糯米飯 $78糯米飯非常軟糯,加入蝶豆花後呈現紫藍色,既特別又打

🍛 全日套餐 $88

金柑酸莓汁

🥬 路邊炭火炒豬腩生菜包 $118
路邊炭火炒豬腩生菜包

🥭 芒果糯米飯 $78
糯米飯非常軟糯,加入蝶豆花後呈現紫藍色,既特別又打卡able🥰 芒果香甜而且份量都唔少!配上椰漿同炸椰子片可增添口感,好好食呀💕
芒果糯米飯

🍌 香蕉薄餅 $78
超有驚喜!呢款用咗酥皮嚟製作所以餅皮偏軟身,口感煙韌😗 配上大量嘅朱古力醬🍫 同香蕉片真係好有泰國夜市風味呀🥰
泰式炒金邊粉
金柑酸莓汁
路邊炭火炒豬腩生菜包
芒果糯米飯
2022-07-20 69 瀏覽
—Menu of the day ☁️🥘Appetizer platter (S)Beef Tikka Masalaw/ Roti paratha (3pcs)Pad Thai with king prawnMango sticky riceButterfly pea & coconut milk foamMango & pomelo milk foam—拼盤有雞皮卷•酸腸•蝦卷•魚餅•雞棗😍🌶️好好食❣️夠香❣️夠脆😋好邪惡😝😝咖哩好濃 似落左好多香料🥹陣味怪怪 所以我地一人試左啖就無食…🥲😣手抓薄餅好厚…唔香🥹Pad Thai酸酸甜甜😍好食 虎蝦幾鮮🫶🏻(通常padthai啲蝦都無咩期望😂)2杯奶蓋都好飲🤭😍又靚芒果糯米飯就無咩甜味🙈唔太好食—經openrice book枱 reserve左慶祝生日黎到個陣staff好nice咁問我朋友叫咩名😍估唔到叫甜品都可以寫happybirthday👑+分+分🤭🤭🤭環境都舒服 不過冷氣大左啲🙈樓底夠高—💰hkd $646.8 w/ 10% service charge (2ppls🫶🏻)📍 Champak Restaurant (The Forest

Menu of the day ☁️🥘
Appetizer platter (S)
Beef Tikka Masala
w/ Roti paratha (3pcs)
Pad Thai with king prawn

黎到個陣staff好nice咁問我朋友叫咩名
😍估唔到叫甜品都可以寫happybirthday👑
+分+分🤭🤭🤭
環境都舒服 不過冷氣大左啲🙈樓底夠高

📍 Champak Restaurant (The Forest)
Shop 107-108, 1/F, The Forest, 17 Nelson Street, Mong Kok
2022-07-03
慶祝紀念
生日
  • 楊枝甘露奶蓋
  • 蝶豆花椰子奶蓋
  • 泰式大蝦炒金邊粉
  • 惹味拼盤
2022-07-15 57 瀏覽
一直好想試的泰國餐廳之前都好多人訂所以都要預早訂定位!餐廳唔算好大,但裝修得靚同坐位都闊落泰式珍珠奶茶奶蓋$48、碟豆花椰子奶蓋$48、泰象青檸梳打$36奶蓋偏淡飲品正正常常無一杯覺得驚喜好好飲泰式路邊甜辣鮮果撈沙律$82沙律的生果偏硬 唔建議點全餐晚飯最唔受歡迎泰式生蝦 $128 正常串燒牛肉$82 豬肉$76 💜推薦💜冬陰單骨炸雞翼$82 💜推薦💜串燒牛肉$82 豬肉$76炭燒豬頸肉$118 💜推薦💜雞皮卷$82 💜推薦💜惹味拼盤 細$96大$168 (圖中係大)上面啲小食全部都好食食完都再叫多一次👍🏼👍🏼好快就清晒馬拉盞炒椰菜 $68菜有啲苦,普通飯麵類唔多選擇試左香辣蟹蒜炒麵 $118唔錯好香,面頭好多蟹肉藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138賣相無圖片咁靚所以覺得無咁吸引芒果糯米飯 $78芒果唔甜但飯好食同多椰汁😋上面仲有啲椰子碎唔錯👍🏼全餐飯小食係最好食,其他都中規中矩員工好友善好好人👍🏼
一直好想試的泰國餐廳
之前都好多人訂
所以都要預早訂定位!

餐廳唔算好大,但裝修得靚同坐位都闊落

奶蓋偏淡

冬陰單骨炸雞翼$82 💜推薦💜

串燒牛肉$82 豬肉$76
炭燒豬頸肉$118 💜推薦💜

雞皮卷$82 💜推薦💜

惹味拼盤 細$96大$168 (圖中係大)
上面啲小食全部都好食
食完都再叫多一次👍🏼👍🏼
好快就清晒

馬拉盞炒椰菜 $68
菜有啲苦,普通

飯麵類唔多選擇
試左香辣蟹蒜炒麵 $118
唔錯好香,面頭好多蟹肉

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138
賣相無圖片咁靚
所以覺得無咁吸引

芒果糯米飯 $78
芒果唔甜
但飯好食同多椰汁😋
上面仲有啲椰子碎唔錯👍🏼

全餐飯小食係最好食,其他都中規中矩
員工好友善好好人👍🏼
2022-07-15 53 瀏覽
推介炭火蒜炒豬腩生菜包😍佢同平時普通嘅生菜包唔同 呢度唔係用豬肉碎 而係用豬腩肉🐷豬腩肉甜甜地 加埋蒜香味 超惹味🧄豬肉好軟腍 配埋爽脆嘅生菜🥬真係好特別 好好食呀😋
2022-07-08 119 瀏覽
第一次食 環境不錯 所以員工都超好禮貌份量比想像中少 4個女仔食叫左5樣野食+1個甜品+4杯野飲但吾算好飽甜品叫左香蕉薄餅呢個有驚喜呀紅咖喱既辣度比我想像中勁正呀有機會都會再黎
2022-07-07
📌 青花 The Forest 📍 旺角 Mong Kok置身於城市綠洲🪵🌴 感覺悠閒自在~🍃 餐廳主打泰式料理, 每道料理擺盤精美, 目不暇給🌼 食落都非常驚喜👍🏻周圍都係靚靚裝潢🫧 隔離仲有個後花園✨ 令到空間感大好多💕-(👑爲推薦) 蝶豆花泰式菠蘿炒飯 $138泰式虎蝦金邊粉 $138油酥手抓薄餅 $52炭燒牛肉串燒沙嗲 $82蝶豆花青檸茶 $36-❥ ❥ 蝶豆花泰式菠蘿炒飯夢幻粉藍色嘅粒粒炒飯🫧 賣相超級吸引精美💙 味道都十分驚喜✨首先新鮮菠蘿飽滿多汁🍍配埋炒飯簡直一流👍🏻旁邊仲有香炒腰果, 香甜肉鬆等等口感層次豐富😍 仲有提子乾增添甜味💕加上份量好多🌼❥ ❥ 泰式虎蝦金邊粉造型好精美💛兩隻大蝦抱住一條蔥🤣🤣 超qq!!!虎蝦彈牙鮮甜👍🏻 唔會乾柴😍下面就係炒金邊粉, 份量又係爆多🤣味道濃郁又唔會太油膩✨❥ ❥ 油酥手抓薄餅 呢個好qq!!!!💕 係漲卜卜😍 食落令人驚喜嘅係 佢唔係空心!佢真係有幾層係個波波薄餅裡面❤️同埋佢都香牛油味🤍❥ ❥ 炭燒牛肉串燒沙嗲四條串燒嘅牛肉都係大大舊🥹 厚身同肉質鮮嫩😍淋上沙爹醬更加惹味🔥❥ ❥ 蝶豆花青檸茶顏色好鮮豔💕 不過佢有點過酸🙈不過都

📌 青花 The Forest

❥ ❥ 蝶豆花泰式菠蘿炒飯
夢幻粉藍色嘅粒粒炒飯🫧
賣相超級吸引精美💙 味道都十分驚喜✨
首先新鮮菠蘿飽滿多汁🍍配埋炒飯簡直一流👍🏻
旁邊仲有香炒腰果, 香甜肉鬆等等
口感層次豐富😍 仲有提子乾增添甜味💕
加上份量好多🌼

❥ ❥ 泰式虎蝦金邊粉
造型好精美💛
兩隻大蝦抱住一條蔥🤣🤣 超qq!!!
虎蝦彈牙鮮甜👍🏻 唔會乾柴😍
下面就係炒金邊粉, 份量又係爆多🤣
味道濃郁又唔會太油膩✨

❥ ❥ 油酥手抓薄餅
呢個好qq!!!!💕 係漲卜卜😍
食落令人驚喜嘅係 佢唔係空心!
佢真係有幾層係個波波薄餅裡面❤️

▪️價錢:7/10
▫️服務:8/10
▪️Overall:8.5/10

🔍#CY泰國菜 #CY泰國餐廳 #CY打卡餐廳
🔗 #青花 #旺角美食 #美食 #hkfood #hk #hongkongfood #thaifood #泰國菜 #hkthaifood #菠蘿炒飯 #金邊粉
📍 青花 Champak Restaurant by ATUM📍 旺角 • The Forest 1樓107-108號舖-餐飲集團 ATUM Group 旗下的餐廳一向具藝術風格位於旺角的《青花 Champak Restaurant》也一樣,以繽紛色彩呈現新派東南亞菜食物賣相精緻,味道又好餐廳室內空間開揚舒適是一家很不錯的泰國餐廳!-話說前幾年也有來過青花,但當時的服務水平令人卻步...現在的裝潢已改變,想必換手了吧?服務也蠻好的,店員態度全都很好:)-路邊炭火蒜炒豬腩生菜包 ($118)Garlic stir fry pork belly with lettuce首先要介紹一下超好吃、令我吃不停口的〔蒜炒豬腩生菜包〕♥︎平常大多吃味道香辣的豬肉碎生菜包這道豬腩肉味道則較甜,而且十分惹味,口感也剛好,以生菜包裹一起吃也很搭蒜炒的意思是原顆蒜頭一起炒喔!口感軟軟的,蒜香味濃,沒有生蒜的嗆辣味,對我們蒜頭控來說是超好吃~•炭燒豬頸肉 • 酸辣青醬 ($118)Grilled pork neck w/ spicy sour sauce豬頸肉燒得香香的~邊邊的位置更帶點焦香味很厚身、油脂比例剛好
📍 旺角 • The Forest 1樓107-108號舖
餐飲集團 ATUM Group 旗下的餐廳一向具藝術風格
食物賣相精緻,味道又好
餐廳室內空間開揚舒適
是一家很不錯的泰國餐廳!
話說前幾年也有來過青花,但當時的服務水平令人卻步...
現在的裝潢已改變,想必換手了吧?
服務也蠻好的,店員態度全都很好:)
路邊炭火蒜炒豬腩生菜包 ($118)
首先要介紹一下超好吃、令我吃不停口的〔蒜炒豬腩生菜包〕♥︎
平常大多吃味道香辣的豬肉碎生菜包
蒜炒的意思是原顆蒜頭一起炒喔!

炭燒豬頸肉 • 酸辣青醬 ($118)
豬頸肉燒得香香的~邊邊的位置更帶點焦香味
很厚身、油脂比例剛好,整體份量蠻多
沾上酸辣青醬更加惹味刺激~

泰式虎蝦金邊粉 ($138)
Pad Thai with king prawn
每次吃泰菜都要點的 [ Pad Thai ]
兩隻虎蝦煎得蠻香,大隻、厚肉
金邊粉帶鑊氣、夠乾身,不錯不錯

焦糖香蕉糯米飯 ($78)
Caramelized banana sticky rice
除了常見的〔芒果糯米飯〕,這裡也提供〔香蕉糯米飯〕
是一個很特別的配搭呢!
糯米飯加入了蝶豆花,顏色帶紫藍色,很特別
口感軟糯的糯米飯上蓋上椰漿、炸椰子片,配上清甜的香蕉,很好吃~

Menu: