2022-08-15
窗口位採光度很好 以芒草乾花 柔和嘅色調裝飾 環境舒服 不會太嘈🫶🏻✨藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯$138很有特色的擺盤 很大碟! 藍蝶豆花配上椰汁炒飯 撈勻蟹肉、肉鬆、腰果 重有原條燒菠蘿 味道甜甜鹹鹹好豐富(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-✨酸辣豬頸肉沙律 $86同平時食嘅泰式沙律配料有啲唔同 有豆角 青瓜 洋蔥 芹菜 同埋大量豬頸肉 全部吸滿酸辣汁 好開胃 -✨冬陰功單骨炸雞翼 $82熱辣辣剛剛炸起 咬落香脆 慢慢滲出冬陰功嘅香味 好惹味 單骨方便食用 食唔停口添😂😂-✨白冬陰功·南薑椰汁雞湯$86(小)大概適合二至三個人share 我個人其實鍾意飲椰汁雞湯多過正常冬陰功湯 濃香嘅椰汁味 酸度適中 好開胃 而且雞肉份量幾多啊-✨鮮熱情果梳打 $42味濃嘢一定要飲番杯特飲 用上原個熱情果肉 酸酸甜甜 解膩一流😋-🍽 青花 (The Forest) #旺角sis🚆 旺角站E2出口,步行約2分鐘📍 旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
✨藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯$138
✨酸辣豬頸肉沙律 $86
✨冬陰功單骨炸雞翼 $82
✨白冬陰功·南薑椰汁雞湯$86(小)
✨鮮熱情果梳打 $42
🍽 青花 (The Forest) #旺角sis