2018-06-04
最近有位朋友仔,興起素食熱潮,知我呢隻肉食獸無咩點食過素,就拖埋我去試試返左全日工,食慾一定好,食個full set dinner 完全無難度前菜 紫薯藜麥蘋果奇亞籽沙律 及 涼拌萵筍杯子耳 及 日本山藥麵線伴熱情果汁 個名堅係長,多達三款前菜,岩哂所有心多多既我紫薯藜麥蘋果奇亞籽沙律,蘋果非常爽口,同紫薯係兩種唔同既甜,夾埋沙律醬感覺好清新而涼拌萵筍既萵筍同木耳,一樣十分爽口,味道好清,最愛呢款揀dinner set既最大原因,就係因為有埋湯飲周打黃耳桃膠忌廉濃湯 中西合壁既湯水,質感同西湯一樣,會比較稠,同時都好滑桃膠係女士恩物,定時補一補都好重要青咖哩野菜猴頭菇配印度薄餅及珍珠糙米飯 青咖哩是非常非常的香,雖然係無肉類,但無阻香辛味既特出野菜款式都有好多,有青瓜、黃瓜、 矮瓜、芋頭、同埋猴頭菇,口感同味道各不,一啲都唔悶大啡菇鮮包豆栗子藜麥焗千層麵 千層麵層次分明,仍能保持咬口,同其他配料一齊食,口感好豐富,因為豆、栗子、藜麥既口感都好唔同而主角大啡菇焗完之後真係好吸引,菌類特有既香氣,加上厚肉又厚切,食落好滿足藍碟花雪梨汁賣相好夢幻,但本身藍碟花無咩味道,加上鮮甜既雪梨汁,令呢
前菜
個名堅係長,多達三款前菜,岩哂所有心多多既我
而涼拌萵筍既萵筍同木耳,一樣十分爽口,味道好清,最愛呢款
揀dinner set既最大原因,就係因為有埋湯飲
周打黃耳桃膠忌廉濃湯
中西合壁既湯水,質感同西湯一樣,會比較稠,同時都好滑
桃膠係女士恩物,定時補一補都好重要
青咖哩野菜猴頭菇配印度薄餅及珍珠糙米飯
青咖哩是非常非常的香,雖然係無肉類,但無阻香辛味既特出
大啡菇鮮包豆栗子藜麥焗千層麵
藍碟花雪梨汁
賣相好夢幻,但本身藍碟花無咩味道,加上鮮甜既雪梨汁,令呢杯飲品睇得又飲得