2021-12-08 32 瀏覽
依家土瓜環開左好多新餐廳啊,呢間新開既日式串燒店環境好舒適,仲有吧檯位置,可以一路食野一路睇住師傅燒啲野食。呢度主打串燒,仲有啲小食、炸物、天婦羅等。小食方面,首先就點左燒煙燻宮崎腸,層皮幾脆!另外仲有呢碗溫暖既小烏冬。今次點左好多野,有免治雞肉棒配日本衫生多,雞肉棒好juicy!仲有大大隻既吉列生蠔,外脆內juicy,仲非常新鮮!豬腩肉、雞翼等,食肉獸至愛!最後,點少得食燒海鮮呢,燒香鱔同燒油甘魚都好香。
呢度主打串燒,仲有啲小食、炸物、天婦羅等。
小食方面,首先就點左燒煙燻宮崎腸,層皮幾脆!
另外仲有呢碗溫暖既小烏冬。

仲有大大隻既吉列生蠔,外脆內juicy,仲非常新鮮!
豬腩肉、雞翼等,食肉獸至愛!
最後,點少得食燒海鮮呢,燒香鱔同燒油甘魚都好香。
2021-12-05 645 瀏覽
之前已經聽過太子隱町串燒好食又旺場,而哩間係佢位處土瓜灣既分店,淨係走入餐廳位處既商場已經覺得勁有日本feel,之前完全唔知香港有哩個地方,真係好似小日本咁,餐廳內裏佈置亦係類近日式居酒屋🏮而環境比太子店更寬敞,食物質素就同樣咁高。餐牌上面有多款串燒可以選擇👇🏻🍢🐔🐮🐷手羽先 $38雞皮 $32 雞肝 $32免治雞肉棒配日本初生蛋 $42黑松露免治雞肉釀冬菇 $38汁燒牛肋條 $58鹽燒豬面肉 $58手羽先外皮香脆,雞肉嫩滑多汁;雞皮香脆,味道咸香;雞肝味道濃郁;免治雞肉棒配日本初生蛋超好食,日本蛋蛋味重,蘸上雞肉棒非常滑溜;黑松露免治雞肉釀冬菇都幾香黑松露味,冬菇亦香軟多汁;汁燒牛肋條醬汁微甜,牛味香濃;鹽燒豬面肉肥瘦適中,香口惹味。🥚天婦羅糖心蛋 $58天婦羅糖心蛋又靚又好味,糖心效果控制得啱啱好,超推介👍🏻🌽牛油燒粟米 $28牛油燒粟米上面加上芝士粉同牛油,好甜好重牛油香。🍙燒飯團 $38估唔到燒飯團幾有驚喜,面層燒得焦脆,內裏有唔少櫻花蝦,非常香口。整體黎講,餐廳環境寬敞舒適,幾有日本既感覺,而且食物非常有質素,掛住日本既話,都可以黎試下。

餐牌上面有多款串燒可以選擇👇🏻

黑松露免治雞肉釀冬菇 $38
汁燒牛肋條 $58
鹽燒豬面肉 $58

🥚天婦羅糖心蛋 $58
天婦羅糖心蛋又靚又好味,糖心效果控制得啱啱好,超推介👍🏻

🌽牛油燒粟米 $28
牛油燒粟米上面加上芝士粉同牛油,好甜好重牛油香。

🍙燒飯團 $38

2021-12-02 30 瀏覽
好掛住日本既居酒屋🏮喺土瓜灣一個商場開咗間串燒分店,記得去之前要打去book 位。————————————————————————#雞心 💰32#雞頸肉💰38 #雞心喉管💰32#鹽燒雞肉串💰38#免治雞肉棒配日本初生蛋💰42呢度特别啲係有唔同既雞內臟串燒,呢啲平時少食,估唔到食落一啲腥味都無,幾特別既味道,雞心喉管係比較爽口啲。#汁燒牛肋條 💰58#牛舌心 💰58#和牛牛小排 💰68牛類試咗呢三款,牛舌心最出色,呢度係用斜刀方式切牛舌,係比較大片啲,食落好爽口。#鹽燒豬肋條 💰38#青葡萄豚肉卷 💰38兩款都好食,最特別係青提個款,粒青提熱食都好正,真係爆汁!值得一試🤪#燒蟶子💰78大愛蟶子,食落一啲沙都無,好夠鮮!
————————————————————————

#和牛牛小排 💰68

#鹽燒豬肋條 💰38

#青葡萄豚肉卷 💰38

#燒蟶子💰78

大愛蟶子,食落一啲沙都無,好夠鮮!
2021-11-22
  • 青葡萄豚肉卷
2021-12-02 41 瀏覽
“燒台山蠔”($28)“廚師精選沙律”($68)“汁燒雞肉蔥串”($42)“雞皮”($32)“明太子蝦棒”($58)“青葡萄豚肉卷”($38)“豚肉溏心蛋”($48)“紫蘇蝦餅天”($88)喺太子有唔少好評嘅居酒屋隱町最近喺土瓜灣開咗新分店地方闊落咗唔少,坐都坐得舒服啲😆坐低一眼望到黑板上面有燒台山蠔,只係$28🦪咁抵冇理由唔叫返隻試試呀嘛🤣估唔到食落蠔味比想像中重同爽口加上啲蘿蔔蓉,蔥花,食落味道更豐富😋當晚嘅精選沙律係燒牛肉沙律🐮牛肉片入口嫩滑,牛味算幾香而且份量仲比得好足☺食到尾都仲有肉片🤣嚟得居酒屋當然唔少得串燒叫咗汁燒雞肉蔥串,雞皮,明太子蝦棒,青葡萄豚肉卷各款串燒味道都幾唔錯🥰當中雞皮十分香脆,鹹鹹香香咁好正😋明太子蝦棒夠哂惹味,蝦肉彈牙青葡萄豚肉咬落去爆哂汁🤤甜甜地咁同豚肉又幾夾😚仲叫咗好耐冇食嘅豚肉溏心蛋🐷😍溏心蛋預先已經切好一半,方便進食😆豚肉燒到外面微焦,加上醬汁同溏心蛋又點會唔好食😛最後係好多人推介嘅紫蘇蝦餅天婦羅用紫蘇葉包住蝦肉再拎去炸😍層炸衣超級超級薄但好脆☺紫蘇香配上爽彈蝦肉真心好食🦐
“燒台山蠔”($28)
廚師精選沙律”($68)
“汁燒雞肉蔥串”($42)
“雞皮”($32)
“明太子蝦棒”($58)
“青葡萄豚肉卷”($38)
“豚肉溏心蛋”($48)
“紫蘇蝦餅天”($88)

喺太子有唔少好評嘅居酒屋隱町
最近喺土瓜灣開咗新分店
地方闊落咗唔少,坐都坐得舒服啲😆

坐低一眼望到黑板上面有燒台山蠔,只係$28🦪
咁抵冇理由唔叫返隻試試呀嘛🤣
估唔到食落蠔味比想像中重同爽口
加上啲蘿蔔蓉,蔥花,食落味道更豐富😋

當晚嘅精選沙律係燒牛肉沙律🐮
牛肉片入口嫩滑,牛味算幾香
而且份量仲比得好足☺食到尾都仲有肉片🤣

嚟得居酒屋當然唔少得串燒
叫咗汁燒雞肉蔥串,雞皮,明太子蝦棒,青葡萄豚肉卷
各款串燒味道都幾唔錯🥰
當中雞皮十分香脆,鹹鹹香香咁好正😋
明太子蝦棒夠哂惹味,蝦肉彈牙
青葡萄豚肉咬落去爆哂汁🤤甜甜地咁同豚肉又幾夾😚

仲叫咗好耐冇食嘅豚肉溏心蛋🐷😍
溏心蛋預先已經切好一半,方便進食😆
豚肉燒到外面微焦,加上醬汁同溏心蛋
又點會唔好食😛

最後係好多人推介嘅紫蘇蝦餅天婦羅
用紫蘇葉包住蝦肉再拎去炸😍
層炸衣超級超級薄但好脆☺
紫蘇香配上爽彈蝦肉真心好食🦐
2021-11-22 75 瀏覽
Went to visit a friend in the neighbourhood and found this little gem in a small mall in To Kwa Wan. It looks like the mall is aiming to create a mini Japan. The interior and decoration all looks Japanese. This restaurant is the only one open in the mall at the moment. I would say this is a quite relaxing place to have a drink and some snacks, but the ventilation isn't great. So we left smelling like grilled meat ourselves.

Grilled  onigiri
Grilled  porkbelly  with  japanese  grapes
Grilled  onigiri
2021-11-22 614 瀏覽
土瓜灣越來越多嘢食,今日嚟到呢間串燒店,估唔到新店都滿座!因為同男朋友食咗少少野先過嚟關係,所以點左唔係太多嘢食,但嘢食水準真係唔錯🥰免治雞肉棒,每次出去食串燒都會揀呢款,免治雞肉沾上日本生雞蛋,兩樣町都係不可或缺嘅一部份雞心,因為鹽燒嘅關係,味道比較濃烈,所以食落去唔會有雞嘅腥味,唔錯!雞皮蝦,將雞皮包住蝦肉,第一次食到呢個咁既配搭,蝦肉KEEP到JUICY,同時吸收左雞皮油脂香,真係力推大家試下豬肋條,呢個燒到今日比較乾,好香口,送酒一流!鹽燒雞肉卷,雞肉卷燒得香香的,食落口感好幼嫩,鍾意佢用上鹽燒,唔需要用任何調味反而雞到雞嘅原汁原味😋紫蘇葉墨魚高野豆腐,賣相一流嘅炸豆腐,配上紫蘇葉呢個配搭真係幾特別,天婦羅都有食過紫蘇葉,不過配日本豆腐真係第一次,估唔到咬落去豆腐入邊原來仲包左墨魚肉喺入邊,而且豆腐口感綿,好好食🤤🤤🤤甲羅燒,真蟹肉絲甲羅燒!!!! ❤️🤩口感勁CREAMY勁濃郁,佢個濃杰程度真係一流,就咁食好似有D濃,配埋脆卜卜既飯焦食又係另一種風味青葡萄豚肉卷,最後叫左呢款青葡萄卷,兩者唔會搶奪大家既味道,豚肉同時食得到青葡萄既清甜味,出奇地夾! 好味好味!呢度既野食又真係幾
土瓜灣越來越多嘢食,今日嚟到呢間串燒店,估唔到新店都滿座!

豬肋條,呢個燒到今日比較乾,好香口,送酒一流!

呢度既野食又真係幾有水準,估唔到呢度都可以搵到間高質既串燒店,下次再黎食過
2021-11-15
慶祝紀念
生日
  • 青葡萄豚肉卷
  • 甲羅燒
  • 紫蘇葉墨魚高野豆腐
  • 雞皮蝦
2021-11-20 45 瀏覽
🎌串燒高質,細節處理有誠意,服務好,氣氛似去咗日本,呢啲都係可以用嚟形容呢間串燒居酒屋嘅詞彙。🍡燒手羽先:燒雞翼,我鍾意食。。。。。脆香而肉嫩,調味啱啱好,9粒星⭐️🍡黑松露免治雞肉釀冬菇:好夾嘅味道,冬菇十分Juicy,9粒星⭐️🍡燒雞皮:妙到毫癲😍一咬落去好脆,然後爆汁,10粒星⭐️🍡明太子蝦棒:十分彈牙嘅蝦棒加上明太子當然係絕配,9粒星⭐️🍡蒜香牛肉蔥卷:牛肉選材上乘,8.5粒星⭐️🍡黑毛豚肉五花腩:邪惡之選,燒得火喉啱啱好👍🏻肉一啲都韌,肥瘦比例適中,9.5粒星⭐️🍡紫蘇蝦餅天婦羅:獨特紫蘇香味,配合新鮮蝦肉,爽口好食,9粒星⭐️🍡燒煙燻宮崎腸:外表好似無咩特別,但一入口煙燻味好強烈😋咬落去嘅肉汁唔係一般腸可以比美,8.5粒星⭐️🍡蒜香燒茄子:有時食到啲燒茄子會好油,但呢度唔會,調味剛好,9粒星⭐️🎌一人消費食咗四百幾蚊左右,你話佢係咪貴呢,我覺得物有所值☺️之前食過呢啲價位嘅Yakitori,水準比唔上呢間😜再加埋佢位於呢個小社區本身就係和風設計,有晒去咗日本嘅味道😎佢哋本身太子店已經好有口碑,而今次土瓜灣新店係坐得更舒服,誠意推介!

🍡燒雞皮:妙到毫癲😍一咬落去好脆,然後爆汁,10粒星⭐️

🍡蒜香牛肉蔥卷:牛肉選材上乘,8.5粒星⭐️

2021-11-14 94 瀏覽
隱町各種串燒價錢💲: ~$25-$78 好味程度😋: 4.4/5服務🍴: 4.4/4環境🗾: 4/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 3.7/5-隱呢間串燒係太子好多年,都有聽過下佢地個名。呢排佢地係土瓜灣開左新鋪,終於搵左機會去試下😬 餐廳唔算好大,但有條吧枱位可以睇到可以睇到師傅燒,仲會逐條逐條拎上來比你好似omakase咁😂 不過餐廳都充斥住啲油煙味,抽油煙系統可以加強下🤔-✅✅白鱔。皮脆而保持到白鱔的肥美甘香😍 用左種食落個口會感覺涼的香料去癖腥。一定要叫!-✅✅廣島蠔。用上偏大的蠔燒起上來都有返咁上下😙 入面仲係偏生,出面焦香,加埋佢地偏杰身的特濃醬汁去燒,好好食!-✅✅燒飯團。呢個飯糰睇住燒左勁耐😂 🍙好夠味,味素同櫻花蝦的味道好濃,搽埋醬汁燒個面頭脆卜卜😍一定要熱食呀!-✅✅雞尾。係台灣食過一次念念不忘。呢到的雞尾燒得特別脆,外皮完全包住左入面的肉汁😋雞油香濃而完全唔油膩,出色‼️-✅✅汁燒雞肉蔥串。個汁好味,唔太鹹。葱的香味亦唔會搶左風頭😝用上阿波尾雞肉特別juicy嫩滑有雞味🐔-✅✅明太子蝦棒。燒蝦膠棒好juicy,蝦味好濃,咬入去啲汁會流出。配埋小小明太子吊出個鮮味🤤
隱町
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅牛舌芯。串燒必叫!好食就好食但可惜3舊有2舊都比較韌😶

✅青葡萄豚肉串。青葡萄的汁可以中和豚肉的油膩感,係個新鮮的配搭🥳 美中不足呢隻提子唔夠提子香,皮唔夠厚冇左仆一聲皮爆開再爆汁的感覺🤥應該要用啲靚啲的波子提!

❌蒜香燒茄子。太重的麻油味蓋過所有味道,唔覺木魚同蒜香,而茄子好油

🆗燒汁和牛粒。唔太驚喜的一道,用左d較好貨色的一口牛,燒到啱啱好,有汁又香牛味,但唔特別🤥

整體食物質素係水準之上,睇得出廚師對火候嘅掌控已經瞭如指掌😂 同朋友嚟傾吓計都幾啱。但係價錢唔平,串燒嘅size都比較細,應該要食好多條先飽💸

🇭🇰隱町·呢間我之前已經見過好多人食太子個間分店 見佢近排係土瓜灣開左就黎左試下😌佢呢度都坐得幾舒服 而且成個氣氛幾chill😈😈·免治雞肉棒配日本初生蛋 l 汁燒雞肉蔥串 $42黑松露免治雞肉釀冬菇 l 手羽先 l 鹽燒雞肉串 l 雞頸肉 $38雞心$32 l 雞胸脆骨$32 l 雞腎 $28 l 雞軟骨 $28佢呢度全部雞肉串燒都係用日本阿波尾雞既 所以食落口感彈牙D🐤之後佢呢度個免治雞肉棒係無雞軟骨粒既 反而佢有D冬菇粒同蔥粒 食落味道幾特別 而且佢個醬汁都調得好好😋😋佢個黑松露免治雞肉釀冬菇都好好味 佢食落超級爆汁 不過雖然佢比左好多黑松露醬 但係佢個黑松露味就比較淡🤭佢其他雞肉串燒全部都唔錯既 燒得幾好 其中最有驚喜係佢個雞心 佢係超級爽口 超級彈牙 我地最後仲叫多左一串呢個🤤·青葡萄豚肉卷$38 l 鹽燒豬肋條$38 l 鹽燒豬面肉$58芝麻雞翼$48之後佢呢度既豬肉串燒都好出色 我自己覺得佢既豬肉串燒好味過雞肉添🤭😈😈佢個青提就算燒完都係超甜 超juicy 出面個豬肉片都燒到好好味🍇佢個豬肋條同豬面肉都係肥瘦適中 而且佢個皮燒到好香口 正🐷🐷之後佢個芝麻雞翼炸得超脆 而且
🇭🇰隱町

鹽燒豬肋條
l 鹽燒豬面肉$58
芝麻雞翼$48
芝麻雞翼

之後佢呢度既豬肉串燒都好出色 我自己覺得佢既豬肉串燒好味過雞肉添🤭😈😈佢個青提就算燒完都係超甜 超juicy 出面個豬肉片都燒到好好味🍇佢個豬肋條同豬面肉都係肥瘦適中 而且佢個皮燒到好香口 正🐷🐷之後佢個芝麻雞翼炸得超脆 而且雞肉咬落去好juicy 強烈推介大家要試下😍
牛油燒粟米$28 l 蒜香燒茄子$25 l 燒飯糰$38
燒飯糰

蔬菜方面佢個粟米又係超甜 而且佢既牛油份量恰到好處🌽佢個茄子都燒得超級juicy 配埋D蒜蓉好惹味🍆最後佢個飯糰都超有誠意 佢入面有超多櫻花蝦 而且個飯糰表面燒到好脆 食落好有口感🍘😋
#rbyeat
鹽燒豬肋條
芝麻雞翼
燒飯糰
2021-11-04 148 瀏覽
屋企附近開左條仿日本街,雖然開左唔算多店,但隨住串燒香味已經不知不覺咁吸引左我坐入去~ 開左冇耐,但都已經唔少人泥幫襯,可能係太子店嘅fans過泥撐場,感覺應該係正野😍 串燒叫左d咩大概睇圖已經知,但想講吓我印像比較深刻嘅款~✨免治牛肉配初生日本蛋 - 呢款係期間限定,剩係一上枱已經聞到香噴噴,蛋黃睇到係靚黃,比較深黃色。肉汁濃郁嘅牛肉棒沾蛋黃食好驚喜😋😋✨青葡萄豚肉卷 - 第一次見呢款,又幾特別wo, 豚肉包汁粒大大青葡萄,一咬爆汁🤩✨天婦羅Omakase - 又係第一次食,有兩大隻海老,肉質彈牙,淡淡肉,仲有蟹腳,松茸,南瓜蕃薯紫蘇~✨溏心蛋天婦羅 - 呢個我覺得好正,原粒溏心蛋拎去炸,面頭有d三文魚子,一咬溏心流出泥,外脆裡面溏心呢種感覺真係幾衝擊🤩✨油甘魚鮫 - 勁juicy, 外脆卜卜脆,肉質幾軟滑,火喉剛剛好👍✨燒飯團 - 雖然聽落好普通,但呢個下次會encore, 裡面撈左好多櫻花蝦,外層燒到勁脆勁香口!

串燒叫左d咩大概睇圖已經知,但想講吓我印像比較深刻嘅款~

免治牛肉棒

廚師發辦天婦羅
溏心蛋天婦羅
油甘魚鮫
2021-11-03 79 瀏覽
天氣開始轉涼,最令人想吃火鍋、燒烤。說起燒烤,不得不提日本料理的串燒焼き鳥 (Yakitori),Tori 是雞的意思,日式串燒通常以雞為主要食材。其實焼き鳥的文化不是源自日本人,而是早在江戶時代,一班荷蘭教士把 BBQ 的煮食方法帶到日本,後來才在日本逐漸普及,成為日本料理之一。這間位於土瓜灣隱世新開的串燒店,其實是太子著名串燒店之分店,主打串燒及清酒,串燒款式非常多,單單數雞的串燒,有雞皮、雞心、雞心喉管、雞腎、雞軟骨、雞翼、雞尾、雞頸肉等,基本上雞任何一部份都有,當然海鮮及其他肉類也不少,還有是日廚師精選推介。分店比太子總店地方更寬敞,還設有露天座位,食物水準同樣出色。小編一口氣點了八款🍡白鱔 $78🍡牛舌心$58🍡青葡萄豚肉卷 $38🍡廣島蠔 $78🍡明太子蝦棒$58🍡汁燒牛肋條 $58🍡炸紫蘇海老高野豆腐 $58🍡鱩魚一夜干 $68小編最推介頭三款有🍡串燒白鱔,魚皮加上蜜糖燒得香脆惹味,魚肉彈牙爽口。🍡牛舌心串燒吃起來有嚼勁,炭燒味十足,佐酒一流。另外,🍡青葡萄豚肉卷有創意,用豚肉卷著青葡萄燒,一甜一咸的味覺交集,味道層次大大提升。

小編一口氣點了八款
🍡汁燒牛肋條 $58
🍡炸紫蘇海老高野豆腐 $58
🍡鱩魚一夜干 $68

2021-10-29 465 瀏覽
𝙮𝙤𝙪 𝙘𝙖𝙣 𝙣𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙜𝙤 𝙬𝙧𝙤𝙣𝙜 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙮𝙖𝙠𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞😝 𝙝𝙞𝙜𝙝𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩𝙨 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙚: 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙗𝙚𝙡𝙡𝙮 𝙜𝙧𝙖𝙥𝙚𝙨 𝙧𝙤𝙡𝙡, 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙢𝙞𝙣𝙘𝙚𝙙 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠, 𝙘𝙤𝙙 𝙧𝙤𝙚 𝙨𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙖𝙡𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙚𝙥𝙥𝙚𝙧 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙗𝙚𝙡𝙡𝙮 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙!.bookmark咗好耐嘅太子隱世串燒竟然喺屋企附近開咗新分店,鋪頭好闊落仲有室外座位添,嚟之前已經做定功課知道有邊啲係必叫,好多人推介嘅青提豚肉卷果然出色,外層豚肉燒完鹹香十足,包住青提食口感豐富又多汁,絕對要一人一串!雞類選擇好多,雞心喉管同雞胸脆骨呢啲稀少部位呢度都有,另外推介嘅有明太子蝦棒,食落好彈牙仲有粒粒蝦肉,重點位係上面啲明太子沙律醬!呢度主要都係食串燒,叫咗個飯團諗住填飽個肚但原來都幾出色,飯團落咗飯素、高菜、蝦皮等等調味,簡單得嚟好好食,而另一樣必點絕對係椒鹽五花腩青瓜絲沙律,好香麻油椒鹽味仲有豬油香,都幾重口味,整體樣樣都幾好食!
蒜香牛肉蔥卷
明太子蝦棒
雞心喉管
椒鹽五花腩青瓜絲沙律
2021-10-22 141 瀏覽
新店地方大左好多,而menu就同舊舖一樣,必食-”汁燒牛肋條”,”鹽燒雞肉串”, 大家記得一定要留意時令menu,當晚嘅”燒北寄貝”超鮮甜,肉質肥美厚實😍 呢度先有嘅”免治牛肉棒配日本初生蛋”都值得一試.🔻🍽 隱町 (馬頭圍道)📌 地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓1號舖
🔻
🍽 隱町 (馬頭圍道)
📌 地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓1號舖
2021-10-22 451 瀏覽
隱町 𝗞𝗮𝗸𝘂𝗿𝗲 🎌好耐無去土瓜灣覓食😍 想食日本串燒🍢 就book咗「隱町𝗞𝗮𝗸𝘂𝗿𝗲 」❣️第一次去啟岸,土瓜灣新開以日本做主題嘅商場。交通好方面,鄰近好多巴士站🚌,撘地鐵都係7分鐘路程。一入到商場,發現原來「隱町」係唯一一間已經營業嘅餐廳🤣 餐廳名係「隱町」,當然係喺一個相對隱蔽嘅位置😎。夜晚8點去到,已經冇晒normal table,得返bar枱,面向Open Kitchen,我地order咗😍😍😍⋯《精選限定》溏心蛋天婦羅 𝗛𝗸$𝟰𝟴🥚🌟炸白蝦 𝗛𝗸$𝟳𝟴🍤燒白子 𝗛𝗸$𝟭𝟮𝟴🌟🍢🐥雞心喉管 𝗛𝗸$𝟯𝟮🌟雞頸肉 𝗛𝗸$𝟯𝟴🌟雞肝 𝗛𝗸$𝟯𝟮🌟雞心 𝗛𝗸$𝟯𝟮 ♥️免治雞肉棒配日本初生蛋 𝗛𝗸$𝟰𝟮 🍳🍢🐷🐮牛舌心 𝗛𝗸$𝟱𝟴 👅🌟青葡萄豚肉卷 𝗛𝗸$𝟯𝟴 🍇🍢🐟白鱔 𝗛𝗸$𝟳𝟴 🎣炸物及小吃🥟:芝士年糕 𝗛𝗸$𝟮𝟴 🧀 🌟燒飯團 𝗛𝗸$𝟯𝟴 🍙 🌟𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗦𝗮𝗸𝗲 𝟯𝟬𝟬𝗺𝗹 𝗛𝗸$𝟭𝟵𝟴 (🌟 𝙷𝚒𝚐𝚑𝚕𝚢 𝚁𝚎𝚌𝚘𝚖𝚖𝚎𝚗𝚍𝚎𝚍)全部串燒都幾好食😍 尤其係雞肉串燒🐥!佢哋選用日本阿波尾雞🐥🐥 另外估唔到佢有稀有部位『雞心喉管』🤩,幾好食好Juicy😋『牛舌👅』超巨型😍😍
隱町 𝗞𝗮𝗸𝘂𝗿𝗲 🎌

炸物及小吃🥟:
芝士年糕 𝗛𝗸$𝟮𝟴 🧀 🌟

燒飯團 𝗛𝗸$𝟯𝟴 🍙 🌟

𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗦𝗮𝗸𝗲 𝟯𝟬𝟬𝗺𝗹 𝗛𝗸$𝟭𝟵𝟴

(🌟 𝙷𝚒𝚐𝚑𝚕𝚢 𝚁𝚎𝚌𝚘𝚖𝚖𝚎𝚗𝚍𝚎𝚍)

『牛舌👅』超巨型😍😍😍 好有咬口且重牛味🤩 正!

『芝士年糕🧀』𝗛𝗸$𝟮𝟴有兩舊☺️扺食!

不得不提到佢地有『燒白子』‼️我嘅最愛😍😍 份量都唔少同埋好鮮甜☺️ 正!

員工服務好,座位舒適,係油煙大左少少🤏🏻 上菜速度都比較慢,不過佢會按先後次序去上菜。所以一坐低叫晒全部野就啱嫁啦🤣🤣🤩

埋單四百幾蚊一位,性價比幾好,始終有嗌清酒價錢會貴少少。佢哋仲有好多𝗦𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 🍶同埋太子都有分店咖! 有興趣巿早啲訂枱啦😍😍

📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓1號舖
📍𝚂𝚑𝚘𝚙 𝟷, 𝟷/𝙵, 𝚃𝚑𝚎 V𝚊𝚗𝚝𝚊𝚐𝚎, 𝟼𝟹 𝙼𝚊 𝚃𝚊𝚞 𝚆𝚊𝚒 𝚁𝚘𝚊𝚍, 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗

📍太子花園街𝟸𝟹𝟿號嘉慶苑地下𝙲號舖
📍𝚂𝚑𝚘𝚙 𝙲, 𝙶/𝙵, 𝙶𝚊𝚛𝚍𝚎𝚗 𝙷𝚎𝚒𝚐𝚑𝚝𝚜, 𝟸𝟹𝟿 𝙵𝚊 𝚈𝚞𝚎𝚗 𝚂𝚝𝚛𝚎𝚎𝚝, 𝙿𝚛𝚒𝚗𝚌𝚎 𝙴𝚍𝚠𝚊𝚛𝚍
  • 溏心蛋天婦羅
  • 燒白子
  • 雞心喉管
  • 牛舌心
2021-10-21 126 瀏覽
太子的隱世串燒居酒屋在土瓜灣開分店了啦!🥳 新分店環境寬敞,跟太子店不一樣,看看大家想有怎樣的用餐體驗就去哪家分店!個人覺得吃串燒坐在師傅前面才有那個fu! 🤪🤪🤪老闆非常親切,很用心地介紹食物給我們,這次試了:▫️紫蘇蝦餅天婦羅 ($108)▫️青葡萄豚肉卷 ($38)▫️甲羅燒 ($128)▫️牛舌心 ($58)▫️汁燒雞肉蔥串 ($42)▫️和牛牛小排 ($68)▫️酒盜芝士 ($88)▫️櫻花蝦炸豆腐 ($38)圖一的是紫蘇葉包著蝦膠的天婦羅~ 蝦膠比一般蝦餅更厚更Q,好讚🥰🥰 圖二的青葡萄豚肉卷真的超有驚喜!!出乎意料地搭😍😍😍 青葡萄烤過之後酸酸甜甜,配上鹹的豚肉,吃下去非常清爽🥳🥳 好讚!!其他的串燒都烤得很香,但最喜歡就是這個豚肉卷了❤️❤️❤️甲羅燒蟹肉蟹膏的份量都很慷慨,貼心的是上面有薑跟蔥,因為蟹膏屬性寒,配薑吃暖肚子,太讚了❤️❤️❤️ 另外比較特別的是酒盜芝士🧀 串燒師傅教我要把cream cheese放到餅上,再鋪上比較鹹的酒盜(醃製的魷魚) 一口吃~口感真的超讚🥰🥰層次好豐富💖 酒盜之所以叫酒盜,是因為其下酒的程度好到會讓人喝到以為酒被偷走了😆😆😆

老闆非常親切,很用心地介紹食物給我們,這次試了:
▫️紫蘇蝦餅天婦羅 ($108)
▫️青葡萄豚肉卷 ($38)
▫️甲羅燒 ($128)
▫️牛舌心 ($58)
▫️汁燒雞肉蔥串 ($42)
▫️和牛牛小排 ($68)
▫️酒盜芝士 ($88)
▫️櫻花蝦炸豆腐 ($38)