2022-08-06 32 瀏覽
屯馬開通真的很興奮,以前極少去嘅土瓜灣而家搭程車就直達!可以好方便咁去到!為食嘅我呢日就去咗呢間串燒店,環境同食物都唔錯!雖然係串燒店但冇咩油煙味,坐吧台仲可以望住師傅燒😍🍭手羽先($38)🍭雞尾($32)🍭汁燒雞肉蔥串($42)😋😋😋🍭汁燒牛肋條($58)🍭秋葵($28)🍭雞心喉管($32)🍭免治雞肉棒($42)🍭燒香魚($108)🍭青葡萄豚肉卷($38)🍭燒飯團($38)😋😋😋😋😋點咗呢幾款!覺得最好食係汁燒雞肉蔥串同燒飯團😍 雞肉好厚身,識落Juicy 嫩滑!調味好香口好食!燒飯團真係我食過最好食,飯團外圍燒得好均勻!好似食緊飯焦咁,粒粒分明😋😋 而且再塗上咗好惹味嘅秘製醬汁😍 大家去一定要點呀!另外雞尾同雞心喉管呢2個都好好食~ 香魚同青葡萄豚肉卷第一次食,呢2款都係店員推介,幾特別!

🍭手羽先($38)
🍭雞尾($32)
🍭汁燒雞肉蔥串($42)😋😋😋
🍭汁燒牛肋條($58)
🍭秋葵($28)
🍭雞心喉管($32)
🍭免治雞肉棒($42)
🍭燒香魚($108)
🍭青葡萄豚肉卷($38)
🍭燒飯團($38)😋😋😋😋😋

2022-08-01 51 瀏覽
土瓜灣嘅隱町,係一間隱藏喺啟岸巷子嘅日式串燒小店!芝麻雞翼 $48真係炸到好香脆!卜卜脆嘅外皮充滿芝麻嘅香氣,內裡嘅雞肉嫩滑,水準之作!牛油燒粟米 $28燒到好香口,一咬就爆出香甜嘅粟米汁!手羽先 $38日本嘅雞翼就係優質!汁燒雞肉蔥串 $42醬汁香濃,雞肉滑嫩,又有蔥嘅香氣,Good!汁燒牛肋條 $58牛味濃郁,筋位爽口!味噌黑毛豚肉五花腩 $42調味適當,帶一點焦脆,夠肥美!雞頸肉 $38肉質爽口,唔錯!明太子蝦棒 $58蝦肉超爽彈,而且都幾甜美!加入明太子真係鮮上加鮮!雞胸脆骨 $32真係幾脆!燒飯團 $28內含櫻花蝦同埋明太子,咸香嘅味道令人欲罷不能!零系可樂 $28
土瓜灣嘅隱町,係一間隱藏喺啟岸巷子嘅日式串燒小店!

芝麻雞翼 $48

牛油燒粟米 $28

燒到好香口,一咬就爆出香甜嘅粟米汁!

手羽先 $38

日本嘅雞翼就係優質!

汁燒雞肉蔥串 $42

醬汁香濃,雞肉滑嫩,又有蔥嘅香氣,Good!

汁燒牛肋條 $58

牛味濃郁,筋位爽口!

味噌黑毛豚肉五花腩 $42

調味適當,帶一點焦脆,夠肥美!

雞頸肉 $38

肉質爽口,唔錯!

明太子蝦棒 $58

蝦肉超爽彈,而且都幾甜美!加入明太子真係鮮上加鮮!

真係幾脆!

燒飯團 $28

內含櫻花蝦同埋明太子,咸香嘅味道令人欲罷不能!

零系可樂 $28
2022-07-29 120 瀏覽
已經是第二次嚟呢間日本串燒。沙律可以揀配料,今次揀咗豆腐,很有心思,除了軟豆腐之外,還有炸豆腐。黑板上嘅紫蘇葉蝦天婦羅餅係必食。清酒煮北寄貝,北寄貝都幾大隻,味道濃郁。串燒方面點咗豬腩肉同免治雞肉棒,好味。但串燒帶子不敢恭維,唔夠香。另外再點咗芝麻雞翼同炸雞,兩款味道都唔錯,好香。最後叫咗燒飯團,好耐冇食過外脆內軟嘅燒飯團,非常之好,外面嘅飯焦燒得恰到好處,必食。餐廳座位唔算好多,大約10個吧枱位,及20個枱位,坐得好舒適好寬敞。服務員態度殷勤。唯餐廳提供嘅日本清酒,價格略嫌太貴。
。清酒煮北寄貝,北寄貝都幾大隻,味道濃郁

豆腐雜菜沙律
免治雞肉棒
芝麻雞翼
炸雞
2022-07-29 54 瀏覽
今日收工朋友帶左我去一個充滿日本情懷既地方就係啟岸入面主打日式串燒既隱町聽講太子分店一位難求所以朋友帶我黎試呢間土瓜灣分店新店大啲闊落啲而且水準一樣咁好比較特別試左佢既雞胸脆骨食落似雞軟骨,但無咁油首先食咗隻鹽燒手羽先外皮燒得好脆,肉質都算嫩滑然後就到蒜香牛肉蔥卷咬落充滿肉汁好Juicy免治雞肉棒配日本初生蛋味道就正正常常不得不提佢個燒飯團搽咗一浸醬油再去燒外層脆卜卜好入味整體環境幾舒服啱哂三五知己食住串燒傾下計
今日收工朋友帶左我去
一個充滿日本情懷既地方
就係啟岸入面主打日式串燒既隱町
聽講太子分店一位難求
所以朋友帶我黎試呢間土瓜灣分店
新店大啲闊落啲
而且水準一樣咁好
比較特別試左佢既雞胸脆骨
食落似雞軟骨,但無咁油
首先食咗隻鹽燒手羽先
外皮燒得好脆,肉質都算嫩滑
然後就到蒜香牛肉蔥卷
2022-07-26
燒飯糰
蒜香牛肉蔥卷
2022-07-24 664 瀏覽
✦ 廚師精選沙律 🥗有煙三文魚、蕃茄仔、大量嘅沙律菜仲有木魚碎鋪面,增添日式風味沙律味道清新,食完非常開胃!✦ 雞尾雞尾即係雞屁股,第一次試呢款串燒😂雞尾係細細粒,形狀有啲似雞軟骨,估唔到好彈牙,幾有趣👍🏻大家不妨試試✦ 雞胸脆骨燒得好脆身,好有咬口,推介必食👍🏻✦ 手羽先雞翼嘅雞皮又係燒得好脆身,雞肉好嫩滑,肉汁會爆出嚟,燒得好好,將肉汁鎖住,又唔會太乾身✦ 免治雞肉棒配日本初生蛋呢款雞肉棒肉質好彈牙,入口好好粒粒雞軟骨,雞肉棒配搭日本初生蛋,好惹味✦ 雞心喉管雞心喉管係連接喉嚨的雞心頂~一隻雞先做到一串雞心喉管,口感好彈牙,又無雞腎咁硬,喉管吸曬串燒醬汁,又幾得意😎✦ 牛舌芯三塊厚切牛舌芯,軟硬度適中,好Juicy呀!✦ 炸紫蘇海老高野豆腐呢款炸豆腐中間夾住一隻蝦加一塊紫蘇葉,配搭日式醬汁,係其他串燒店未見過呢個款菜式,推介試試✦ 松露醬燒豆腐呢款豆腐上面鋪滿松露醬,非常惹味,推介松露控必食呀~✦ 燒秋葵秋葵上面鋪滿好多木魚碎,秋葵燒到好多汁,唔會太乾身👍🏻✦ 味噌黑毛豚肉五花腩最肥美嘅五花腩,油香香極重,加上五花腩邊位燒到微微脆身,好正呀!隱町串燒選擇非常多,又有串燒Omakas
廚師精選沙律 🥗
有煙三文魚、蕃茄仔、大量嘅沙律菜
仲有木魚碎鋪面,增添日式風味
沙律味道清新,食完非常開胃!

✦ 雞尾
✦ 雞胸脆骨
燒得好脆身,好有咬口,推介必食👍🏻

✦ 手羽先

✦ 免治雞肉棒配日本初生蛋

✦ 雞心喉管

✦ 牛舌芯
三塊厚切牛舌芯,軟硬度適中,好Juicy呀!

✦ 炸紫蘇海老高野豆腐

✦ 松露醬燒豆腐
呢款豆腐上面鋪滿松露醬,非常惹味,推介松露控必食呀~

✦ 燒秋葵
秋葵上面鋪滿好多木魚碎,秋葵燒到好多汁,唔會太乾身👍🏻

✦ 味噌黑毛豚肉五花腩

隱町串燒選擇非常多,又有串燒Omakase,一定會回訪!
2022-07-23 28 瀏覽
質素相當高的日式串燒店「隱町 」🎏除了一般的串燒外,這裡還可以試到一些平時較少試到的特別部位‼️👅 很喜歡這裡呀‼️❣️▫️❥$𝟯𝟮 雞尾🥢第一次吃雞尾,原來是這種感覺‼️粒粒飽滿的雞尾表層烤得香脆,裡面肥厚的油脂在口中爆開,很邪惡‼️▫️❥$𝟯𝟮 雞胸脆骨🥢脆卜卜的口感,很爽脆‼️❥$𝟯𝟮 雞心喉管🥢也是第一次試,口感爽脆爽脆的‼️▫️❥$𝟮𝟱 蒜香燒茄子🥢除了蒜香還有麻油香,很美味‼️▫️❥$𝟱𝟴 汁燒牛肋條🥢肉味濃郁,肉質有嚼勁但不會過硬‼️▫️❥$𝟰𝟮 汁燒雞肉蔥串🥢雞肉很嫩滑,甜甜的醬汁加了蔥花,很滋味‼️▫️❥$𝟯𝟴 青葡萄豚肉卷🥢餐廳的招牌菜式當然要試試‼️青葡萄很甜又爆汁,中間夾雜著豚肉的油脂香,很喜歡‼️▫️❥$𝟴𝟴 紫蘇蝦餅天婦羅🥢紫蘇葉包著蝦滑,外層的粉漿薄薄一層,鬆脆可口‼️▫️❥$𝟰𝟮 味噌黑毛豚肉五花腩🥢香噴噴的五花腩中間的脂肪烤得有點帶焦,一咬滿滿的油脂香‼️▫️❥$𝟰𝟮 免治雞肉棒配日本初生蛋🥢每次去串燒店必試的菜式之一,雞肉棒沾上日本蛋真的很吸引‼️
❥$𝟯𝟮 雞尾🥢
❥$𝟯𝟮 雞胸脆骨🥢
脆卜卜的口感,很爽脆‼️

❥$𝟯𝟮 雞心喉管🥢
也是第一次試,口感爽脆爽脆的‼️
❥$𝟮𝟱 蒜香燒茄子🥢
除了蒜香還有麻油香,很美味‼️
❥$𝟱𝟴 汁燒牛肋條🥢
肉味濃郁,肉質有嚼勁但不會過硬‼️
❥$𝟰𝟮 汁燒雞肉蔥串🥢
雞肉很嫩滑,甜甜的醬汁加了蔥花,很滋味‼️
❥$𝟯𝟴 青葡萄豚肉卷🥢
❥$𝟴𝟴 紫蘇蝦餅天婦羅🥢
紫蘇葉包著蝦滑,外層的粉漿薄薄一層,鬆脆可口‼️
❥$𝟰𝟮 味噌黑毛豚肉五花腩🥢
香噴噴的五花腩中間的脂肪烤得有點帶焦,一咬滿滿的油脂香‼️
❥$𝟰𝟮 免治雞肉棒配日本初生蛋🥢
每次去串燒店必試的菜式之一,雞肉棒沾上日本蛋真的很吸引‼️
2022-07-22 28 瀏覽
Bookmark了好一陣子的日式串燒店前幾天和好友來到土瓜灣的分店試試小店位於啟岸商場內地方寬敞舒適店員親善有禮燒物高質有水準Order了Asahi生啤配串燒店家還附送一客漬物好讓我們下酒漬物沒有在菜單上的是bonus track 啊漬物惹味開胃味道非常好推介幾款必食燒物➡️免治雞肉棒配日本初生蛋🍺沾上日本初生蛋吃又香滑又有雞軟骨的咬口,好吃。➡️汁燒雞肉蔥串🍺必食推介,阿波尾雞肉優質嫩滑,雞肉上灑上大量蔥碎,加上香濃串燒醬汁,非常惹味。➡️蒜香牛肉蔥卷🍺一大片薄牛片包滿香蔥,肉汁豐盛,正。➡️燒明太子🍺燒得咸香,加一片青瓜夾著吃,感覺清新又不會太濃郁,飲住啤酒吃,好chill。➡️燒飯團🍺夠乾身又焦香,加入了飯素的飯團,入味可口。➡️牛舌心🍺爽厚而且肉不韌,讚。➡️雞尾🍺即是七里香,邪惡但極度香口,又不油不膩,真的值得一試。

Bookmark了好一陣子的日式串燒店
漬物惹味開胃
味道非常好

推介幾款必食燒物
➡️免治雞肉棒配日本初生蛋
🍺沾上日本初生蛋吃又香滑又有雞軟骨的咬口,好吃。

➡️汁燒雞肉蔥串

➡️蒜香牛肉蔥卷
🍺一大片薄牛片包滿香蔥,肉汁豐盛,正。

➡️燒明太子

➡️燒飯團
🍺夠乾身又焦香,加入了飯素的飯團,入味可口。

➡️牛舌心
🍺爽厚而且肉不韌,讚。

➡️雞尾
🍺即是七里香,邪惡但極度香口,又不油不膩,真的值得一試。

2022-07-20 432 瀏覽
📍隱町今次試左間有水準既串燒餐廳🥺❤️每樣質素都唔錯✨雞胸脆骨 $32 呢個唔係細細粒既雞軟骨 係大條小小 咬落口感會更加脆 鍾意食雞軟骨嘅話呢個就岩啦 雞尾 $32 油脂比較豐富 一咬開就爆哂啲油脂係口腔 幾滿足 雞頸肉 $38⭐️⭐️⭐️⭐️平時食得多豬頸肉雞頸肉真係第一次試 但呢個口感唔錯 煙煙韌韌 配埋外面個醬汁甜甜地幾好食 未食過真係要試🥳黑松露免治雞肉釀冬菇$38上菜嘅時候黑松露撲鼻而來 好香 燒得勁香勁juicy ☺️咬開勁滿足青葡萄豚肉卷 $38 店員表示呢個同冬菇都係招牌 見好似幾得意 就試試佢啦😛點知真係幾特別 豚肉油脂豐富 提子清甜 2樣嘢balance 返 好夾😋味噌黑毛黑豚肉五花腩 $42五花腩層次分明 用嚟做串燒一定冇死 油脂感十足 又燒得好焦香👍🏼雞皮蝦 $138 呢個係隱藏餐單 店員推介我地試😙完全冇諗過可以咁嘅配搭 雞皮燒得勁香脆 連入邊嘅蝦殼都好脆 可以一次過食埋紫蘇蝦餅天婦羅 $88蝦餅幾彈牙 外層紫蘇葉炸得好脆 款式幾特別豆腐沙律$68 串燒油脂豐富 所以叫個沙律中和下 呢個豆腐沙律除咗有嫩豆腐之外 仲有細細粒嘅炸豆腐 雖然炸既但都好滑 另外仲有啲木魚絲同沙
📍隱町

雞皮蝦 $138

紫蘇蝦餅天婦羅 $88
蝦餅幾彈牙 外層紫蘇葉炸得好脆 款式幾特別

豆腐沙律$68
串燒油脂豐富 所以叫個沙律中和下 呢個豆腐沙律除咗有嫩豆腐之外 仲有細細粒嘅炸豆腐 雖然炸既但都好滑 另外仲有啲木魚絲同沙律醬調味
2022-07-19
  • 青葡萄豚肉卷
2022-07-19 18 瀏覽
太子總店地方比較隱蔽😂 但經常爆booking 依家佢地係土瓜灣開左新分店 樓底勁高座位都好舒適 仲有吧位同户外座位佢地主打串燒 仲有小食、炸物同酒類飲品佢地雞串燒既選擇有好多款式所有雞肉都係選用阿波尾雞甚至好多出面都食唔到 所以好期待😀免治雞肉棒配日本初生蛋$42雞肉入面仲有小小雞軟骨面層既燒汁恰到好處 唔會太咸點埋日本蛋汁 味道更加昇華雞尾$32 雞頸肉$38 唔試過都唔知原來呢啲部位可以食雞PatPat好彈牙😂 油脂感較重同埋雞頸原來都有咁多肉 質地比較爽口雞胸脆骨$32脆口既軟骨 側邊仲有雞肉呢個都係好推介雞翼$38燒到外表脆卜卜 入面既雞肉好嫩滑🤤黑松露免治雞肉釀冬菇$38牛舌心$58 汁燒牛肋條$58 味噌黑毛豚肉五花腩$42另外呢幾款肉類串燒都好高質好厚身既肉 仲好多汁 唔會韌炸白蝦 $78 呢個係炸原隻蝦仔 炸到脆卜卜但又唔會油膩送酒一流👍🏻
太子總店地方比較隱蔽😂 但經常爆booking
依家佢地係土瓜灣開左新分店
樓底勁高座位都好舒適 仲有吧位同户外座位
佢地主打串燒 仲有小食、炸物同酒類飲品

佢地雞串燒既選擇有好多款式

呢個係炸原隻蝦仔 炸到脆卜卜但又唔會油膩
送酒一流👍🏻
  • 燒雞尾
  • 燒雞頸肉
💬特點 :有自家Sake , 德島縣 #阿波尾雞 , 澳洲M6+和牛 💬▫️土瓜灣站附近的的The Vantage (#fatfat_土瓜灣)近日已成為我最愛,先後去了 伊間咖啡,及早前介紹的 Kaku (很高興Kaku生意回升)。這次介紹的,是一間在太子後巷,如日本巷仔舖,長期爆滿的隱町,為The Vantage 第一間開嘅餐廳🍴。▫️🔶環境🔶吧枱和枱面各佔一半,加上户外位置,會適合晚餐,把酒談心,或吸煙人士,都各有所屬之地。自由,本應如此,而不是每事都規管,寫字也多多禁忌的某地。隱町主打串燒同Sake,仲有自己出嘅Sake🍶,唔會on list,而會根據唔同嘅季節推出全新酒品。環境評分 : 🌕🌕🌕🌗🌑🔶食物🔶由於第二天要超早起床的關係,沒有點#隱町 的自家或季節性Sake 。用了 $500 的二人價錢,點了鹽燒雞肉串(HKD $38),味噌黑霧豚肉五花腩(HKD $42),蒜香燒茄子(HKD $25)銀杏紫蘇蝦餅天婦羅(HKD $88)#燒飯團 (HKD $38)白鱔 (HKD $78) ,雞皮 (HKD $32) 銀杏 (HKD $58)就和 #免治雞肉棒 配日本初生蛋(HKD $4

🔶環境🔶

環境評分 : 🌕🌕🌕🌗🌑

🔶食物🔶

就和 #免治雞肉棒 配日本初生蛋(HKD $42)。

當中最值得提及,為雞肉,都是來自德島縣阿波尾雞🐓,阿波尾雞普遍肉質嫩口,爽彈,唔嚡,低脂、雞肉味香濃。
2001年,被認定為特定符合日本農林規格(JAS)嘅標準,冠上「地雞」名銜,生產量只有所有雞隻嘅1%🏅,為日本具有代表性嘅雞品種,🐔

雞肉中,免治雞肉棒就是這裡的「名物」之一。基本上所有上燒鳥店都是必點的一味。
隱町的免治雞肉中有加入雞軟骨,配上燒汁,蛋黃,豐腴,甜甜,好吃。為當日推介。

其實整體上,其他串燒都很出色,不論是肉的醃製,燒烤的火候,鹽的運用,肉質,都輕易地吃得出,來料靚,師父手勢好,非一般串燒店能比。

服務態度上都算中上,整體適合4人同行,舉杯暢飲🍻🍻

味噌黑毛豚肉五花腩
蒜香燒茄子
  • 手羽先
  • Sake
最近有朋友話土瓜灣果邊有個地方好似日本打卡好靚, 於是今晚車車就相約友人一齊款觀摩下! 嘩~一去到已經比一個個橙紅色嘅燈籠吸引住, 真係幾似日本, 朋友提議去隱町到食晚餐, 車車之前係太子食過都覺得好正, 原來土瓜灣開左分店, 當然要入去幫襯下🌟黑松露免治雞肉釀冬菇冬菇釀滿雞肉, 雞肉嘅肉汁滲哂入冬菇到, 口感亦相當豐富🌟青葡萄豚肉卷車車最愛嘅串燒之一, 咁多間都係e到最好味, 豚肉包住大大粒青葡萄, 咬落去清甜爆汁, 清新又唔肥膩🌟味噌黑毛豚肉五花腩五花腩層肥層瘦, 配上咸咸香香嘅味噌, 食落非常惹味🌟溏心蛋天婦羅車車第一次食溏心蛋天婦羅, 估唔到溏心蛋都可以整天婦羅, 打開蛋汁微微流出好邪惡, 外層香脆內層軟綿綿, 味道不錯🌟燒蟶子蟶子大隻鮮甜, 肉質厚實有彈性🌟黑松露大啡菇大啡菇肉質厚實juicy, 沾上黑松露味道即時昇華左, 估唔到一齊食又幾唔錯🌟雞尾雞尾咬落去外脆內軟, 油脂甘香, 佐酒一流🌟手羽先外層燒至微脆, 肉質超juicy🌟汁燒雞肉蔥串雞肉嫩滑, 調味剛好, 配搭爽脆香蔥, 食落清新不膩🌟免治雞肉棒配日本初生蛋雞肉棒入而有少許軟骨, 所以食落口感幾豐富, 沾滿蛋汁後更

🌟黑松露免治雞肉釀冬菇
冬菇釀滿雞肉, 雞肉嘅肉汁滲哂入冬菇到, 口感亦相當豐富

🌟青葡萄豚肉卷

🌟味噌黑毛豚肉五花腩
五花腩層肥層瘦, 配上咸咸香香嘅味噌, 食落非常惹味

🌟溏心蛋天婦羅

🌟燒蟶子
蟶子大隻鮮甜, 肉質厚實有彈性

🌟黑松露大啡菇

🌟雞尾
雞尾咬落去外脆內軟, 油脂甘香, 佐酒一流

🌟手羽先
外層燒至微脆, 肉質超juicy
🌟汁燒雞肉蔥串
雞肉嫩滑, 調味剛好, 配搭爽脆香蔥, 食落清新不膩

🌟免治雞肉棒配日本初生蛋
雞肉棒入而有少許軟骨, 所以食落口感幾豐富, 沾滿蛋汁後更滑更惹味
2022-07-06
2022-07-14 29 瀏覽
早前已經聽聞過隱町好高質但太子總店長期滿座 一位難求今次終於同朋友試到土瓜灣分店果然沒有令人失望每一款食物都好滿意師傅都會現燒上桌時熱烘烘 幸福感滿分 居酒屋的氛圍真的很適合下班後過來小斟一杯-汁燒雞肉卷蔥香十足足而且保留了滿滿肉汁 絕對不會乾柴另外也很喜歡雞頸肉比較少有的菜式雞頸肉肉質比較爽口有䂃勁但又不會太厚實咬不開.免治雞肉棒配上日本初生蛋刷滿醬汁的雞肉棒 沾上蛋汁真的很另人滿足另外青葡萄豚肉卷也很特別豚肉裹著一大顆青葡萄酸酸甜甜很開疊喜歡天婦羅的朋友一定要點紫蘇蝦餅天婦羅紫蘇葉包裹著蝦餅外面香脆內面彈牙 還散發出紫蘇獨有的香氣🤍推薦-磯燒鮑魚 $128免治雞肉棒 $42汁燒雞肉蔥卷 $42雞胸脆骨 $32雞頸肉 $38青葡萄豚肉卷 $38鹽燒豬肋條 $38紫蘇蝦餅天婦羅 $88

早前已經聽聞過隱町好高質
雞頸肉 $38
青葡萄豚肉卷 $38
鹽燒豬肋條 $38
紫蘇蝦餅天婦羅 $88
二坊土瓜灣呢間串燒店啦!之前食佢係因為知道係太子有間,好難搵位,所以就黎土瓜灣分店試下,新店比太子店更寬敞但水準一樣keep得到💕黎得呢度就係食串燒,中意食串燒係因為自己可以按自己喜愛簡野食,一串串咁叫~就算我想食老公唔想食都冇有怕😌先介紹左我地一致推介既-雞心喉管🫀你冇聽錯就係雞心上面果條喉管!真係第一次聽有呢個串燒,香口又充滿著濃郁既雞心香氣,同埋喉管既爽彈感真係力推, 中意食內臟既你係一定一定要試下!!!!!✨雞肝唔知係咪採用日本既雞肝, 食起上黎比起平時食既雞肝味濃厚 x 1,000,000! 只係簡單既串燒就已經可以燒起食材既原有味道, 正~串燒開始陸續上枱❤️✨其實真係好中意佢地既串燒真係好有誠意!我自己特別中意食呢度既蒜香牛肉蔥卷, 醬汁都比牛肉吸引晒, 食落真係好香好juicy~再配埋蔥食真係好夾唔好覺得燒飯團係一個好唔起眼既燒物🤭🤭🤭但呢個係我必食既野食! 唔好以為佢地係買現盛飯團, 其實佢地係會親自搓成飯團, 而且好足料, 燒飯團食起上黎真係好香同啖啖配料, 因為係新鮮製既關係食起上黎相對地比較鬆化, 🤤💕 好味好味黑松露免治雞肉冬菇, 一個平凡既冬菇加入黑松露免治雞
二坊土瓜灣呢間串燒店啦!之前食佢係因為知道係

先介紹左我地一致推介既-雞心喉管🫀

串燒開始陸續上枱❤️✨

唔好覺得燒飯團係一個好唔起眼既燒物🤭🤭🤭
黑松露免治雞肉冬菇, 一個平凡既冬菇加入黑松露免治雞肉變成高貴串燒! 黑松露同冬菇配埋一齊香味四射, 忍唔住一口接一口
最後重點推介比大家既就係佢地既雞皮蝦同青葡萄豚肉卷, 雞皮蝦外層燒得好香好脆, 將雞皮取代蝦殼, 燒得油脆既雞皮油同蝦相輔相成, 香味十足, 真係唔可以睇少呢度既串燒,真係好有誠意!👀❤️

最後呢個青葡萄豚肉卷係兩次都有點既串燒, 豚肉香香的但難免會有油膩感, 配埋青葡萄既甜可以中和一定油膩感, 不過個人覺得今次既青葡萄甜度冇上次咁高, 如果甜度再高少少相信解膩度會更佳

兩次幾呢度食野都一樣咁有水準, 會再來訪☺️
2022-07-05
2022-06-25 468 瀏覽
🇯🇵疫情返唔倒鄉下,梗係要食返D日本嘢解下思郷嘅情!今次同事介紹土瓜灣嘅隱世著名串燒-隱町! 地點喺土瓜灣啟岸,商場入面勁多日式小店同日式裝飾,真係唔知以為自己去左日本!餐廳型格風裝潢,配特高樓底,空間感十足,仲有我最鐘意座嘅bar枱,可一邊食一邊望住廚師燒添! 雖然未太肚餓都引唔住入去一邊傾計食個early dinner !🥚免治雞肉棒配日本初生蛋 $42軟嫩嘅雞肉加上雞軟骨,食落口感豐富!配埋初生蛋一齊食更香更滑!推介!!!🐥手羽先 $38 :燒得黃金香脆嘅雞全翼,用左阿波美雞是走地雞,所以肉質特別嫩滑仲好juicy,加少少鹽調味已經足夠~🐥雞頸肉 $32:  雞皮燒到卜卜脆帶點煙韌,微微焦香,香口無比🐥雞胸脆骨 $32: 非常爽脆嘅雞胸骨帶左小小胸胸肉,唔錯 🍖鹽燒豬肋條 $38 :鹽燒嘅豬肋條油香滿溢!爽口彈牙!🥩汁燒牛肋條 $58: 牛肋條肉味香濃,保留豐富肉汁!🦐明太子蝦棒 $58 : 爽口嘅蝦肉加埋明太子醬一食食好夾好好味!🔥松露醬燒豆腐$38: 香濃嘅黑松露醬,配搭燒到外脆內軟嘅豆腐,口感層次分明! 🌸櫻花蝦炸豆付 $38 : 炸到無敵甘香嘅櫻花蝦炸豆付,外皮鬆脆,內裡

🐥雞胸脆骨 $32: 非常爽脆嘅雞胸骨帶左小小胸胸肉,唔錯

🍖鹽燒豬肋條 $38 :鹽燒嘅豬肋條油香滿溢!爽口彈牙!
🥩汁燒牛肋條 $58: 牛肋條肉味香濃,保留豐富肉汁!

🌸櫻花蝦炸豆付 $38 : 炸到無敵甘香嘅櫻花蝦炸豆付,外皮鬆脆,內裡軟嫩!配埋清淡嘅醬油無得彈!
🍤帶子釀蝦餅$58: 店員推介一口炸物,用左鮮帶子釀蝦膠,食落爽甜鮮味十足!

隱町
地址📍:土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓1號舖
  • 汁燒牛肋條
  • 鹽燒豬肋條
  • 雞胸脆骨
  • 雞頸肉
  • 手羽先
2022-06-23 50 瀏覽
很少有令我回味的串燒店,呢一間可說是我食過數一數二的高質串燒店🥇,採用高質選料之外,師傅掌握火候亦好到位!諗唔到食咩,不妨來個串燒omakase 🤩隱町建在土瓜灣新開發的啟岸商場,超過半成未開業,穿過僻靜怨徊的走廊,隱町坐落在室外平台的一角,確實隱世!🔸炸白蝦像薯條般的酥脆,惹味又唔油膩,超正的下洒肴🔸炸紫蘇海老高野豆腐外表平實,咬下去才知道別有洞天,炸豆腐釀滿了彈牙蝦肉,加上豆腐的嫩滑和紫蘇葉獨特香氣!要狠狠的一口咬下去才能感受多重香味交纏不得不提,這裏的雞肉使用雞中名牌-日本德島縣阿波尾雞🐔識落果然特別鮮嫩滑溜!齋講肉質已經勝人一籌!確實名不虛傳到訪的時候不妨多點一些雞肉串燒🐔🐔🔸手羽先讚嘆燒得恰到好處的火候,皮脆肉嫩,咬下去能聽到輕脆的嚓一聲,溫熱的雞肉香氣溢滿一口,多點一只吧😂😂🔸雞皮和雞尾 將兩款在香港比較見,兩者都屬於高脂肪位置,基本上以雞皮為主,大火燒炙好極其香脆,吃着濃香的油脂真係好邪惡😈🔸汁燒雞肉蔥串終於可以大大啖肉,柔嫩的雞肉燒得皮脆肉軟,滿滿的香蔥更有減膩作用!🔸鹽燒豬肋條肉質軟腍,而且肉汁豐富非常好食🔸汁燒牛肋條這裏的燒汁特別令人回味,點有幾款燒汁串燒,還是吃不

🔸炸白蝦
像薯條般的酥脆,惹味又唔油膩,超正的下洒肴

🔸炸紫蘇海老高野豆腐

到訪的時候不妨多點一些雞肉串燒🐔🐔

🔸手羽先

🔸雞皮和雞尾

🔸汁燒雞肉蔥串

🔸鹽燒豬肋條
肉質軟腍,而且肉汁豐富非常好食

🔸汁燒牛肋條
這裏的燒汁特別令人回味,點有幾款燒汁串燒,還是吃不厭!

🔸青葡萄豚肉卷
豬腩片燒得香香脆脆,油脂夾着日本青提子的清甜,甜而不膩的清爽

🔸燒飯團
超可愛的小飯團,胖嘟嘟的!均勻的塗滿了燒汁吃下去香香甜甜,灑了點小芝麻幾有咬口!吃了滿口的肉肉,還真需要吃個飯作結 (我真是個飯桶)