隨便走著走著, openrice寫著不錯就來了有段小插曲, 大約就是位置換來換去的情況, 但都是女店主出於想我坐舒服一點而發生的, 所以我並不很介意, 相反心情滿好, 女店主很溫柔和好人, 點了紅燒牛肉麵和冷泡玫瑰烏龍牛肉麵牛肉很軟腍, 可感覺其實沒有很入味這關廟麵看著像刀削面既厚寬麵, 但不如刀削面般有韌性厚實感, 像是煮久了的壽桃牌奶油麵的感覺,但其實關廟麵應該是煮不爛口感彈彈的。 普遍認為紅燒湯底會像茶木紅燒牛肉那種口味, 但這裡的加了中式麵豉醬(不是日式味噌湯)是滿特別的。茶沒有拍照, 但有很香很濃的玫瑰和烏龍茶香, 是很不錯的必飲推介(無糖的)
隨便走著走著, openrice寫著不錯就來了
點了紅燒牛肉麵和冷泡玫瑰烏龍
牛肉麵牛肉很軟腍, 可感覺其實沒有很入味
是滿特別的。

2019-08-15
  • 冷泡玫瑰烏龍
2019-08-20 184 瀏覽
唔知有無人同我一樣都好鐘意食台灣野😍 所以知道新開佐間台灣人主理既小店梗係要率先試下😍 .同台灣餐單都設計得好似,分別主打有牛肉麵,台式便當,拌麵,小吃,蛋餅,當然仲唔少得有台飲同芋圓🙆🏼‍♀️ 溫馨提示套餐仲可以半價加飲品🤤.紅燒牛肉牛筋麵 $69 一上菜就覺得好吸引😍 用料一啲都唔馬虎~ 湯底食落好香牛肉味之餘仲唔油膩🤤 仲有陣陣葱花香味 個麵係手打麵比較幼身容易入口之餘仲吸到個湯既味👍🏻 牛筋好滑牛肉更加唔洗講全部都大大件啖啖肉之餘仲好嫩😍 麻辣愛好者既我 見到有秘整麻辣醬即刻試下加落去一齊食 當然更加惹味同埋好有麻香味🙆🏼‍♀️ 同本身既紅燒湯底可以試到兩個感覺~.家傳鹽酥肉 $39一上碟就已經覺得好邪惡🙈 成塊炸大豬扒咁~ 全部都炸得好均勻之餘 炸皮仲要唔厚 一咬落去果然脆卜卜之餘仲依然有肉汁😍 唔會話好乾身同鹹淡做得唔錯🙆🏼‍♀️ .台式炸大腸 $39舊舊都排得好均勻好整齊,仲清潔得好乾淨,咬落去煙靭之餘仲脆卜卜,平時我已經好鐘意食🙈 今日直程食唔停口 我地後尾仲試下點麻辣醬 原來勁match😍 大家可以試下~ 鐘意仲可以買返屋企襯公仔麵試下😂 .芝士肉鬆蛋餅 $42見到實在太吸

紅燒牛肉牛筋麵 $69

家傳鹽酥肉 $39

台式炸大腸 $39

芝士肉鬆蛋餅 $42
芝士肉鬆蛋餅

見到實在太吸引忍唔住嗌😍 好彩有嗌唔係應該會後悔 超足料~ 咬落去d肉鬆即刻飛出黎 仲有加埋陣陣芝士香真係無得輸😢 而且個蛋身都整得好滑 食落好軟身仲好有層次超有口感👍🏻
總結,老闆娘服務好好又靚女😍 佢地仲會好細心介紹招牌菜🙆🏼‍♀️ 我地嗌依幾樣都係店舖推介,果然無失望仲好有驚喜😚 啲野食全部都好足料啖啖肉,用料都唔馬虎😍 食到我地勁飽好滿足 強推👍🏻
2019-08-17 192 瀏覽
朋友話旺角新開咗間台灣嘢好好食,而且係由台灣人親自主理,好有台灣嘅風味,今日出開旺角當然要試下。自家製麻辣醬本身鍾意食少少辣,所以落咗啲麻辣醬,成碗麵嘅味道即刻提升咗,好香好惹味。紅燒牛肉牛筋麵 ($69)一夾起啲牛筋就已經知道好淋,入口仲好軟滑。牛肉同牛筋入味又好淋,湯底濃郁,麵質彈牙。家傳鹽酥肉 ($39)鹽酥雞食得多,鹽酥肉都係第一次食,原來係台灣人嘅住家餸。香口酥脆,肉質爽口彈牙,充滿肉汁,唔會好油膩同好炸,正!芝士肉鬆蛋餅 ($42)蛋餅外層香脆,煙煙韌韌,口感豐富。入口好有蛋香,加埋肉鬆甜甜地又惹味,味道有層次。黑糖珍珠鮮奶 ($17)凡係點咗牛肉麵同便當(1-10號),都可以半價點所有飲品。珍珠彈牙,鮮奶滑身,入口充滿黑糖味,但味道又唔會死甜。冰糖雪耳芋圓湯 ($32)好足料,杞子雪耳份量多,甜度適中。芋圓煙煙韌韌,口感Q彈。自家製麻辣醬 ($48)食過個麻辣醬覺得唔錯,而屋企人又鍾意食辣,於是就買走一樽。

自家製麻辣醬

紅燒牛肉牛筋麵 ($69)
紅燒牛肉牛筋麵

家傳鹽酥肉 ($39)

家傳鹽酥肉

芝士肉鬆蛋餅 ($42)

芝士肉鬆蛋餅

黑糖珍珠鮮奶 ($17)
凡係點咗牛肉麵同便當(1-10號),都可以半價點所有飲品。
珍珠彈牙,鮮奶滑身,入口充滿黑糖味,但味道又唔會死甜。
黑糖珍珠鮮奶

冰糖雪耳芋圓湯 ($32)
好足料,杞子雪耳份量多,甜度適中。芋圓煙煙韌韌,口感Q彈。
冰糖雪耳芋圓湯

自家製麻辣醬 ($48)
食過個麻辣醬覺得唔錯,而屋企人又鍾意食辣,於是就買走一樽。
黑糖珍珠鮮奶
冰糖雪耳芋圓湯
2019-08-16 69 瀏覽
阿木台灣麵店同女朋友經過廣華街,見呢間野過左食飯時間都仲有人排住隊(信心保證),而店門口寫住(試業中)就入去試下入到去環境略嫌擠逼,坐低叫左:蕃茄牛肉麵-番茄湯好濃厚(應該係自己整)牛肉炆得好林,好入味👍🏻芝士肉鬆蛋餅-平時香港食開既台式麵店唔覺有呢一款菜,口感好新鮮,有d似薄𨅝mix鳳凰卷👍🏻台灣小香腸-正常小香腸既味道,切左片同埋有蒜頭片🤡芝士奶蓋四季春-唔太知四季春係乜嘢茶,但飲落有啲似冬瓜茶嘅味道,個奶蓋就似岩鹽奶蓋芝士味充足👍🏻👍🏻呢間店d野真係幾好食,係位置擠逼左d,可能店面地方小
阿木台灣麵店
入到去環境略嫌擠逼,坐低叫左:

台灣小香腸-正常小香腸既味道,切左片同埋有蒜頭片🤡

呢間店d野真係幾好食,係位置擠逼左d,可能店面地方小
  • 芝士肉鬆蛋餅
2019-08-14 235 瀏覽
近來大家都唔太敢出夜街,不過大胃太肚餓,唔落街真係冇飯開,但估唔到咁夜喇,旺角嘅餐廳依然要喺出面等吓位先入到去食出面太熱喇,拿拿臨嗌嘢飲解渴先芝士奶蓋好好飲呀,又夠厚,飲到底都仲有奶蓋,茶味又夠出自家手打麵又真係好有彈性,牛筋牛肉都好嫩,一級水準食到好似食日本拉麵咁𠽌𠽌聲呀鹽酥夠乾爽,肉又彈牙多汁喎老闆娘推介自家製辣醬,麻勁超強超香出面小食檔嘅炸大腸,好難比得上睇落好普通嘅蛋餅內含滿滿嘅煎蛋同芝士,唔會膩,超好食再飽都要用甜品埋尾如果大胃仲喺附近做嘢,一定成為常客

芝士奶蓋炭燒烏龍

出面太熱喇,拿拿臨嗌嘢飲解渴先

芝士奶蓋四季春

芝士奶蓋好好飲呀,又夠厚,飲到底都仲有奶蓋,茶味又夠出

紅燒牛肉牛筋麵

自家手打麵又真係好有彈性,牛筋牛肉都好嫩,一級水準

食到好似食日本拉麵咁𠽌𠽌聲呀

家傳鹽酥肉

鹽酥夠乾爽,肉又彈牙多汁喎

老闆娘推介自家製辣醬,麻勁超強超香

台式炸大腸

出面小食檔嘅炸大腸,好難比得上

睇落好普通嘅蛋餅

內含滿滿嘅煎蛋同芝士,唔會膩,超好食

再飽都要用甜品埋尾

如果大胃仲喺附近做嘢,一定成為常客
2019-08-13
5 分鐘 (堂食)
芝士奶蓋四季春
2019-08-11 131 瀏覽
今日同女朋友去旺角試新野,尼間新開台灣麵10分高質,我們共點了兩碗面和兩款小食,1.紅燒牛肉牛筋麵必食推介,牛肉湯底好濃郁,牛肉好諗,牛筋粗得黎好有膠質👍🏼2.肉操拌麵麵口感唔會太諗,肉碎都好多,成個麵整體味道不俗,更值得推介係店內辣油,放入已炒香蝦米🦐,好香,用作拌麵一流,但鍾意食辣嘅朋友可能覺得唔夠辣,要加多啲🤤🤤3.鹽酥雞雞嘅外層炸粉唔會太多,外脆內軟,不過雞塊比較細粒,如果多幾位朋友都可以試吓4.台灣香腸比較普通,不過店內提供蒜片,可以一同享用5.芝士奶蓋青茶奶味較重芝士味亦濃郁,跟餐可以半價回頭率好高既一間台灣餐廳
1.紅燒牛肉牛筋麵
必食推介,牛肉湯底好濃郁,牛肉好諗,牛筋粗得黎好有膠質👍🏼
2.肉操拌麵
3.鹽酥雞
4.台灣香腸
比較普通,不過店內提供蒜片,可以一同享用
5.芝士奶蓋青茶
奶味較重芝士味亦濃郁,跟餐可以半價

回頭率好高既一間台灣餐廳

2019-08-11 156 瀏覽
阿木今天剛好經過旺角,在朋友的介紹下得知有一間新開的台式餐廳,所以便前往試試。這間餐廳是由地道台灣人打理,熱情的老闆娘用親切的台式普通話招待你,介紹餐廳主打菜式。魯肉飯由於近排非常想吃魯肉飯,所以便點了一個。我覺得魯肉飯的魯肉份量可以再多一些,味道濃一些會更好,因為小編喜歡每一啖都有滿滿的魯肉和汁。這餐廳的小食都非常有台灣風味,我十分喜歡。梅子地瓜條外脆內軟熱辣辣的地瓜條,再配上酸酸甜甜的梅子粉,十分開胃。滷甜不辣由於小編從沒有吃過甜不辣,這次是第一次食,便愛上了。 口感有點像韓國的魚糕,甜不辣十分入味,非常推介!芝士岩鹽奶蓋烏龍茶現在十分流行芝士奶蓋,但外面餐廳的芝士奶蓋都偏向甜或偏向淡,但這餐廳的味道剛剛好,不會太甜,而且十分滑,充滿濃濃的芝士香味
阿木

魯肉飯

這餐廳的小食都非常有台灣風味,我十分喜歡。

梅子地瓜條
外脆內軟熱辣辣的地瓜條,再配上酸酸甜甜的梅子粉,十分開胃。

滷甜不辣

芝士岩鹽奶蓋烏龍茶
2019-08-07 141 瀏覽
油麻地新開左依間由台灣人主理既餐廳,鐘意台灣野既我當然帶埋男友去試。餐廳走小文青風,雖然唔大但好舒服,乾淨舒適。餐牌。一睇就知好台灣🤣個設計成個台灣見到啲餐牌咁🤣不花巧、一目了然。香菇麻辣肉燥飯🍚$38個麻辣醬好香花椒粉味!配埋肉燥,真係好好送飯!一啖接一啖好快ko🤣 而且份量都唔會少,一個人想慳慳地其實淨係食個肉燥飯都夠飽架😬鹽酥雞 $38應該叫左即時新鮮炸,雖然唔算超特別超出色,但勝在新鮮炸起,香口。滷牛肚絲 $32依個好食!牛肚入味又夠腍,配飯一流🤤但如果佢啲滷水野有拼盤就好嚕,可以一次試多幾款😗😗芝士玉米蛋餅 $40登凳!到我最最最期待既蛋餅!香港既台灣餐廳好似比較少蛋餅賣,而我又好鐘意食蛋餅,依間有當然試!佢個餅皮唔係好酥脆果款,反而係比較軟身既,但幾香蛋味,加埋面頭少少甜既醬油膏,真係好台灣風味!不錯不錯~蜜桃烏龍冷泡茶 $28冷泡茶唔係間間有,依間難得有賣就試下。都幾有驚喜!飲落去淡淡蜜桃味滲出黎,加埋烏龍茶既茶味,幾清新,剛剛好解左台灣菜既油膩☺️總結黎講,依間新開台灣菜都算幾唔錯,加上闆娘同店員都好有禮貌,下次應該會再encore啊😊

餐廳走小文青風,雖然唔大但好舒服,乾淨舒適。

香菇麻辣肉燥飯🍚$38

鹽酥雞 $38

滷牛肚絲 $32
依個好食!牛肚入味又夠腍,配飯一流🤤
但如果佢啲滷水野有拼盤就好嚕,可以一次試多幾款😗😗

芝士玉米蛋餅 $40

蜜桃烏龍冷泡茶 $28

• 芝士玉米蛋餅
2019-08-04 146 瀏覽
讚:1. 味道的確有台灣風味,撈麵做得好,肉燥係台北風,滷得幾入味,啲蔥油味好有台灣feel,滷大腸都好味道,入味爽彈,鹹鹹地好開胃2. 服務好親切,見到老闆娘係咁同客人打招呼,其他店員都可能有啲親戚關係,大家都好落力咁3. 環境相當骨子彈:無乜,係旺角算係好難得既家鄉小店
讚:
3. 環境相當骨子

彈:
無乜,係旺角算係好難得既家鄉小店
想食台灣野,呢間新開台灣菜小店,價錢唔算貴,入黎試試。正所謂妹仔大過主人婆,今餐最有驚喜係佢哋嘅自家製麻辣醬!😱麻辣得來又有蝦味,冇味精唔會口渴,用佢點小食一流🤩!講返嘢食,台式炸大腸:皮脆肉嫩,點埋麻辣醬,好食到停唔到口,正🤤紅燒牛肉麵:湯底有藥膳味道,牛肉質感幾滑,麵條係台灣麵,有咬口,同台灣食到嘅味道差唔多🤘🏻👌🏻芝士肉鬆蛋餅:餅皮有少少厚,味道不過不失~👀芝士奶蓋烏龍茶:芝士味唔算出,有鹹牛奶既香味,感覺OK~綜合芋圓嫩仙草:有成個迷你批Pizza咁大😱😱。材料亦都好豐富:有仙草、芋圓、紅豆粒、綠豆粒、薏米、珍珠,配埋冰嚟食好飽肚,兩個人一齊食都食唔晒咁滯~強烈推介!好抵食!🥳埋單每人百零蚊左右,帶住個大肚腩走,超滿足呢~-紅燒牛肉麵 | $65台式炸大腸 | $39芝士肉鬆蛋餅 | $42台式岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $38 (跟餐半價)綜合芋圓嫩仙草 | $38-阿木台灣麵旺角廣華街8號地舖
想食台灣野,呢間新開台灣菜小店,價錢唔算貴,入黎試試。
芝士奶蓋烏龍茶

紅燒牛肉麵

芝士肉鬆蛋餅

芝士肉鬆蛋餅:餅皮有少少厚,味道不過不失~👀
芝士奶蓋烏龍茶:芝士味唔算出,有鹹牛奶既香味,感覺OK~
綜合芋圓嫩仙草

埋單每人百零蚊左右,帶住個大肚腩走,超滿足呢~
紅燒牛肉麵 | $65
台式炸大腸 | $39
芝士肉鬆蛋餅 | $42
台式岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $38 (跟餐半價)
綜合芋圓嫩仙草 | $38
阿木台灣麵
旺角廣華街8號地舖
芝士奶蓋烏龍茶
紅燒牛肉麵
2019-07-31 115 瀏覽
前排口痕想食台灣野 聽聞老闆娘係台灣人,繼承父親手藝來港發展 所以決定黎試下😍🌟紅燒牛肉牛筋麵(麻辣)🍜 $69牛腱超厚又入味🤩口感超滿足麵質十分彈牙,唔會太硬 吸左D湯好鬼正💥五夠辣仲可以加埋枱頭果個自家製麻辣醬😍麻辣醬好香囗 入面仲有細細粒既🦐🌟滷牛腱🐂 $46滷牛腱有4大片,其實同牛肉麵所用既牛肉係同一樣野 鐘意食牛肉既朋友仔一定好開心🤔🤗🌟鹽酥雞 $38熱騰騰既鹽酥雞,炸粉吾會太厚,入口酥脆,食到我都好掛住台灣呀😆😆🌟綜合芋圓剉冰(二人份) $58 好大份❣️入面有勁多料 夏日炎炎食真係好滿足剉冰好重牛奶味 多人黎食一定要試下😍
前排口痕想食台灣野
聽聞老闆娘係台灣人,繼承父親手藝來港發展 所以決定黎試下😍

🌟紅燒牛肉牛筋麵(麻辣)🍜 $69
牛腱超厚又入味🤩口感超滿足
麵質十分彈牙,唔會太硬 吸左D湯好鬼正💥

🌟滷牛腱🐂 $46

🌟鹽酥雞 $38
熱騰騰既鹽酥雞,炸粉吾會太厚,
入口酥脆,食到我都好掛住台灣呀😆😆

🌟綜合芋圓剉冰(二人份) $58
好大份❣️入面有勁多料 夏日炎炎食真係好滿足
剉冰好重牛奶味 多人黎食一定要試下😍
2019-07-30 66 瀏覽
阿木台灣麵,老闆娘係台灣人。蕃茄牛肉麵 $69蕃茄湯底係濃郁,甜甜酸酸,而麵係手打,所以都幾滑同彈牙,份量相當多,仲勁多雪菜。牛腩係牛腱黎,非常淋同入味。佢地自家製麻辣醬,辣得黎多了份甜味。家傳鹽酥肉 $39鹽酥肉炸得好鬆化,色澤金黃但唔油,好香及肉質結實。芝士肉鬆蛋餅 $42蛋餅皮夠薄,肉鬆同芝士都好夾,芝士唔算好濃味。綜合芋圓嫩仙草 $38一上枱,我以為黎錯左,好大份勁多料。有紅豆、綠豆、芋圓、珍珠,心型刨冰,仲有薏仁/薏米,甜甜的好好味,另外加左煉奶做底,甜左dd。芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $38比較遜色左,茶味唔夠濃,可能我飲慣港式奶茶。
阿木台灣麵,老闆娘係台灣人。

蕃茄牛肉麵 $69

家傳鹽酥肉 $39
鹽酥肉炸得好鬆化,色澤金黃但唔油,好香及肉質結實。

芝士肉鬆蛋餅 $42
蛋餅皮夠薄,肉鬆同芝士都好夾,芝士唔算好濃味。

綜合芋圓嫩仙草 $38

芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $38
比較遜色左,茶味唔夠濃,可能我飲慣港式奶茶。
2019-07-30 101 瀏覽
好食到爆炸!同女朋友仔去試新野,佢對台灣味超高要求,帶佢去就最啱啦~要左個肉鬆蛋餅,蛋味同蔥味都好出,係台灣早餐店嘅味,好感動!麻辣牛肉牛筋麵個湯底無咩驚喜,可能俾麻辣味搶左,但係塊牛肉正到嘩一聲,我覺得連個蔥都有來頭,好香,酸菜都好食,必食!但係下次應該會試原味~個魯肉飯都好食,不過個飯量太大,最後食唔晒好嘥~細食嘅朋友我覺得可以要佢少飯!地瓜葉都冇咩好講,冇條菜落肚唔得,好食! 搵到呢間女朋友都話我叻,8點半到都算坐滿,淨2張枱,好想分享佢出去但係又驚佢出左名以後要排隊😂😂😂!
好食到爆炸!
同女朋友仔去試新野,佢對台灣味超高要求,帶佢去就最啱啦~
地瓜葉都冇咩好講,冇條菜落肚唔得,好食!
2019-07-30 49 瀏覽
我之前寫左牛肉麵同埋鹽酥肉飯, 今次講埋小食 & 糖水 (因為要等人比返 d 相我先可以 post)鹽酥雞 $38 ~ 炸得夠乾身, 外層鬆脆, 食落唔會成口油, 反而啖啖肉汁, 雞肉仲保持嫩滑, 必試! 台灣小香腸 $29 ~ 本身香腸係來貨, 唔肥, 煎得夠香脆, 再夾埋生蒜片一齊食, 蒜1辣味同香腸油份一齊大爆發台式炸大腸 $39 ~ 老闆娘推介, 此店獨有! 皮脆唔靭, 食入口唔覺太肥及油膩, 老闆娘無介紹錯! 肉燥蕃薯葉$36 ~ 肉燥唔太肥大唔過咸配落無乜味既蕃薯葉, 正! 冰糖雪耳芋圓湯 $30 ~ 好抵食, 仲好靚 tim! 清潤雪耳龍眼糖水, 加上彩色芋圓, 煙煙靭靭 Q彈, 透心涼! 要講講個麻辣醬, 一 d 都唔辣 (我覺得), 亦都唔覺麻, 改名叫 XO 醬好似啱 d, 千祈唔好似為係麻辣火鍋嗰種! 雖然唔麻唔辣, 但係堅香及足料, 睇得到有好多蝦仔! 註: 都係嗰句啦, 價錢合理公道, 食物質素中上, 誠意滿分!
自從買左機票年尾去台灣✈️我就一直同男友講🗣到時要食依樣食嗰樣(明明有排先去😂)可能因為我實在太長氣嘅關係🌚佢決定帶我去試「阿木台灣麵」, 止住我癮(塞住我把口🙊)-⚠️首先,⚠️超推介佢嘅自家制麻辣醬🌶麻而不辣, 又勁香🤗我試左少少麻辣醬就決定要叫佢嘅麻辣湯麵🙌🏻-✌🏻個人叫左2️⃣個小食1️⃣個蛋餅1️⃣個麵2️⃣杯野飲~~-💁🏻‍♀️鹽酥雞 & 台式炸大腸台式小食點少得鹽酥雞🐔仲有得叫炸大腸😍即叫即做, 熱辣辣上枱🔥兩樣都有好台灣夜市風味☺️-💁🏻‍♀️芝士玉米蛋餅芝士🧀同玉米🌽比例剛好蛋餅外皮煙煙韌韌🥚食晒成個都唔會覺得膩😌-💁🏻‍♀️麻辣牛肉牛筋麵 (粗手工關廟麵)大大大推❗️個麻辣湯底好似上面所講, 麻香而不辣😋牛肉牛筋大大舊又夠林, 無得輸💪🏻-💁🏻‍♀️芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 & 珍珠奶茶有時飲台式飲品都會怕好甜, 以上2杯飲品都甜度適中🙆🏻‍♀️有經典台式飲品珍珠奶茶🥤仲有我最鐘意嘅芝士岩鹽奶蓋系列🧀大滿足🤤-
自從買左機票年尾去台灣✈️
我就一直同男友講🗣到時要食依樣食嗰樣(明明有排先去😂)
可能因為我實在太長氣嘅關係🌚
佢決定帶我去試「阿木台灣麵」, 止住我癮(塞住我把口🙊)
⚠️首先,⚠️超推介佢嘅自家制麻辣醬🌶
麻而不辣, 又勁香🤗
我試左少少麻辣醬就決定要叫佢嘅麻辣湯麵🙌🏻
自家制麻辣醬

💁🏻‍♀️鹽酥雞 & 台式炸大腸
台式小食點少得鹽酥雞🐔
仲有得叫炸大腸😍
即叫即做, 熱辣辣上枱🔥
兩樣都有好台灣夜市風味☺️
💁🏻‍♀️芝士玉米蛋餅
芝士🧀同玉米🌽比例剛好
蛋餅外皮煙煙韌韌🥚
食晒成個都唔會覺得膩😌
💁🏻‍♀️麻辣牛肉牛筋麵 (粗手工關廟麵)
大大大推❗️
個麻辣湯底好似上面所講, 麻香而不辣😋
牛肉牛筋大大舊又夠林, 無得輸💪🏻
💁🏻‍♀️芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 & 珍珠奶茶
有經典台式飲品珍珠奶茶🥤仲有我最鐘意嘅芝士岩鹽奶蓋系列🧀