2023-11-13 25 瀏覽
地點夠哂方便,環境坐得舒適,抽風同冷氣都做得好好,食完唔會成陣味,所以人多既話就會食得更開心! 而且食物同飲品總類都好多,任食冇限時又多選擇,必黎呀!❤我地叫左個無限時吃到飽養生火鍋套餐❤(Prime Grade安格斯牛頸脊)火鍋湯底接近有成廿款,而我地叫左藥膳養生花膠雞,材料豐富,湯頭飲落有淡淡既雞肉香味,而且雞肉大件得黎食起黎都好嫩滑juicy ,一D都唔油膩,想養身又怕肥既話必點! 同埋麻辣雞肉湯底,麻辣係越食越起勁,中意重口味既必點!!伊比利亞黑毛豬肉片❤肉質腍軟細緻,脂肪分佈均勻,食唔到有肉筋,爽口得黎有D煙韌。西班牙無激素豬肉片❤都幾軟稔,口感幼嫩。 基本上唔沾任何醬汁都好好味!而且前菜同炸物都有得叫好地道既小食,麻辣手拍青瓜❤木耳❤仲有最最最特別既 shake shake魚皮❤ 4 種口味,微微奶香咸芝士;淡淡紫菜味,酸酸甜甜梅子,同香辣十足既辣粉。配料超過60款!!❤海鮮有海蝦❤沙白❤脆鯇魚片❤帆立貝❤蜆❤蟶子❤脆骨腩❤等等,樣樣都鮮味十足,爽口彈牙!!! 而且個湯底會越煮越濃味 越鮮甜。我最中意就係蜆同脆骨腩,啖啖都好豐富鴨血❤滑溜 牛柏葉 毛肚好爽口❤脆身 仲有 打

配料超過60款!!❤

鴨血❤滑溜 牛柏葉 毛肚好爽口❤脆身 仲有 打邊爐都可以食到鵪鶉蛋❤第一次見,好滿足! 而且佢地仲有多款自家製手工配料❤~ 2條人真係食唔到幾多!

雪糕❤每人可以自選一款Mövenpick / Häagen-Dazs / Dreyer’s雪糕,另外,仲可以任飲多款自家製飲品❤,有手工冷泡茶 烏梅汁,台灣進口冬瓜茶 / 紙包等飲品。餐廳仲好貼心會有D暖既飲品tim!
之前去過佐敦莊士倫敦廣場店原來旺角創興廣場都開左 💕有好多款唔同嘅湯底選擇…最後都係選左藥膳沙茶牛+藥膳花膠雞湯底🥳🥳如果鍾意蘂材味嘅朋友就應該會鍾意花膠大約有四至五塊而雞肉都好嫩滑Qrcode落單🔸🔸🔸必點推介🔸🔸🔸美國安格斯肥牛炸鱼皮手工黑松露墨魚滑脆鲩鱼片長蟹棒✨✨✨🥰🥰🥰🥰依度店員服務態度好好不時又會睇比湯你加加埋一大個飲品櫃比你自選任飲仲有靚雪糕食🥰🥰真係抵食又好食呢…我會再去試埋蕃茄湯底
之前去過佐敦莊士倫敦廣場店
原來旺角創興廣場都開左 💕
有好多款唔同嘅湯底選擇…

最後都係選左

加埋一大個飲品櫃比你自選任飲
仲有靚雪糕食🥰🥰真係抵食
又好食呢…我會再去試埋蕃茄湯底
2023-11-04
🔥好味指數: 7.5/10.我地揀左最基本嘅套餐夜晚成人任飲任食無限時$308加一價錢算好實惠🤭🤭😎仲可以任坐唔限時😳😳.湯底方面揀左蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋蕃茄湯底非常香濃😚😚成煲滿滿嘅雜菌同豆腐配料夠哂足料👍🏻🥳🥳.必推美食🔥Prime Grade 美國安格斯肥牛🔥西班牙無激素豬肉片🔥炸魚皮🔥響鈴🔥手工黑松露墨魚滑🔥手工牛丸🔥脆鯇魚片🔥濃汁牛肉丸(會爆汁的)🔥八吋長蟹棒.呢間火鍋嘅肥牛,真係好高質肉質非常鮮嫩 一啲都唔會覺得un😜牛味都好濃郁.任飲任食仲要唔限時 呢個價錢同質素嚟講真係超級抵
🔥好味指數: 7.5/10

🔥響鈴
🔥手工黑松露墨魚滑
🔥手工牛丸
🔥脆鯇魚片
🔥濃汁牛肉丸(會爆汁的)
🔥八吋長蟹棒

呢間火鍋嘅肥牛,真係好高質
肉質非常鮮嫩 一啲都唔會覺得un😜牛味都好濃郁
任飲任食仲要唔限時 呢個價錢同質素嚟講真係超級抵
  • 安格斯肥牛
2023-11-09 25 瀏覽
午餐只係食少少,就係要留肚打邊爐,台式火鍋仲要無限時,跟朋友,老公食飯最好既地方。我們叫左個麻辣蕃茄牛肉湯,少辣已經好惹味,辣得黎都有肉香。加埋鴛鴦鍋是養生蟲草花桃膠雞湯,湯底鮮甜,桃膠都大粒的。我哋食極上PrimeGrade 霜降牛小排套餐,Prime grade 牛肉非常高質每枱都有Shake Shake 鹹蛋黃魚皮,提供四款Shake Shake粉任你選擇,有梅子、海苔、芝士、香辣。脆卜卜,忍唔住食多幾塊。海鮮很新鮮,蜆大粒飽滿,鮮蝦串肉質鮮甜。丸類很特別,有啲仲要流心芝士,咸蛋醬,記得要食。肉類有牛肉,豬都唔差,有西班牙依比利亞黑毛豬,肉質肥美鮮嫩。仲有自家制的花茶及養生飲品,烏梅汁酸甜,冬瓜茶下火,記得食埋雪糕,一人一份。

海鮮很新鮮,蜆大粒飽滿,鮮蝦串肉質鮮甜。
丸類很特別,有啲仲要流心芝士,咸蛋醬,記得要食。

3K
2023-11-08 5837 瀏覽
最近越來越興無限時的火鍋放題,是晚來到試試旺角的鍋霸,點了⭐安格斯肥牛餐$308/位,如果七半前離座或九點後入座仲有優惠價添。湯底選了養生系列的🍄姬松茸什菌湯同🥥椰子雞湯,什菌湯內有冬菇、雞髀菇等大量菌類,而椰子雞湯亦有雞件數件。菌湯清甜,真是滿滿的菇香。椰子雞湯濃郁,椰香十足。奉送一次性的⭐鹹蛋黃炸魚皮,很香脆,是打邊爐必備小食。打邊爐最重要當然是肉了,套餐除了⭐美國安格斯肥牛,仲有⭐西班牙無激素豬肉片。看似薄切,但淥起來還不錯,很嫩滑。其他火鍋料仲有海鮮、手打丸、餃子等,其中金沙魚蛋好有驚喜,中間包著流心的鹹蛋黃醬🤤🥬綠葉菜方面也好多,唐生菜、娃娃菜、油麥菜、羽衣甘藍、皇帝菜等,仲有一款啱口味。🧃飲品在雪櫃自取,唔想飲凍飲,有熱水同茶包提供,仲有一個暖櫃有紙包茶同維他奶等,幾貼心。美中不足係甜品只有一次性的🍦雪糕,哈哈,好幾款都想食,選擇困難添。整體來說,湯底不錯,食品選擇多,上菜快無漏單,加上好坐立冷氣舒服,係火鍋放題的好店😘

奉送一次性的⭐鹹蛋黃炸魚皮,很香脆,是打邊爐必備小食。

看似薄切,但淥起來還不錯,很嫩滑。

整體

2023-11-06
今日去咗鍋霸打邊爐,叫左佢地既極上牛頸脊套餐($408位)湯底方面,有太多選擇既關係,所以我地揀左鴛鴦湯底,分別係養生椰子雞涮涮鍋同台灣養生花膠雞涮涮鍋醬料區食材方面,好新鮮,選擇亦好多,牛有Prime Grade美國安格斯肥牛同安格斯牛頸脊,肉嫩又juicy !另外亦有好多其他配料,好似豬肉片,丸類,魚蛋,手工牛丸,墨魚丸,鴨血等等菜既種類亦好多,我地就叫左唐生菜同皇底菜,另外仲叫左腐竹同埋生根不得不提佢哋嘅shake shake黃金魚皮,鹹蛋王香濃,魚皮鬆脆最後仲有movenpick雪糕為今日既晚餐作完美終結
今日去咗鍋霸打邊爐,叫左佢地既極上牛頸脊套餐($408位)

醬料區

最後仲有movenpick雪糕為今日既晚餐作完美終結
2023-11-06
最近天氣涼左少少,平日放工去打邊爐,搵到依間冇限時任食試下,印象中好似係第一次食冇限時嘅火鍋,冇壓力下可以慢慢講住野咁任食都幾好!依間除左地理位置方便外,環境都好舒服同抽風幾好,唔會食完成身味!開始打邊爐前餐廳會送一份鹹蛋黃魚皮,同四款唔同口味嘅shake shake粉。我地揀左藥膳養生花膠雞涮涮鍋,湯底比想像中有少少失望,比較淡味😥肉類方面,因為朋友唔食牛肉,所以叫左最平$308嘅餐,包美國安格斯肥牛同西班牙無激素豬肉,估唔到肥牛肥瘦適中,好好食,我一個人啪左兩碟😍雞脾肉好嫰滑,仲有打邊爐少有嘅鵪鶉蛋,好滿足!我打邊爐最鍾意食丸,依間款式好多同質素好!好多款手工丸同餃都可以不斷encore,我推介口感好特別嘅手工香菇雞軟骨餃、爆汁嘅手工牛丸,仲有手工黑松露墨魚丸同芋泥貢丸都冇得彈🥟🍢海鮮方面,海蝦好新鮮好好食,但沙白就略嫌有少少沙。另外仲有脆鯇魚片、帆立貝等,不過我地冇試。蔬菜方面都好多款,有粟米、紫薯、金菇菜、雞髀菇、羽衣甘藍等🥬🌽麵類有幾款選擇,包括出前一丁,我揀左試好出名嘅台灣王子麵,口感有少少似細細個食嘅福字上湯伊麵,但掛湯力超強😱放落火鍋湯底兩三分鐘已經索哂啲味,第一次食好
麵類有幾款選擇,包括出前一丁,我揀左試好出名嘅台灣王子麵,口感有少少似細細個食嘅福字上湯伊麵,但掛湯力超強😱放落火鍋湯底兩三分鐘已經索哂啲味,第一次食好驚喜,食左兩個👍🏻

飲品方面都好多選擇,包括自家製冷泡茶,仲有維他奶!每人最後可以揀一款Mövenpick、Häagen-Dazs或Dreyer’s雪糕🍦

2023-10-19
2023-11-07 16 瀏覽
這兩天降溫了,🥰weekend放假,lunch time突然想吃火鍋就過來了,就在家附近的一間牛肉放題店,🔥但是我們這次來吃藥膳沙茶牛肉鍋,🥘湯底好香濃郁,沙茶醬很有醬香的味道。海蝦好新鮮,🦐透明肉質清澈,涮幾下就能吃,好鮮甜,不帶辣,剛剛好。其他海鮮都好豐富🥢有海蟮片、貝殼、蟶子。帆立貝大大只,肉質鮮甜~環境整潔位置寬敞,💗服務員都很親切熱心,記得叫埋經常吃不飽的friends來挑戰!

2023-11-05 24 瀏覽
這家火鍋每兩三個月都會吃一頓,原因是性價比特別高!它們家的火鍋湯底全部都是養生為主,特別適合我这个愛長痘痘,身体比較弱的火鍋控☺️☺️除此之外,它們不限時任飲任吃也是亮點,只要你吃得,由中午12點到下午6點,吃到飽🤤🤤🤤價錢方面便宜到貴都有,总共有三款餐可以點☺️☺️三款餐不同之處就是牛肉的選擇,價錢由$2xx到$5xx都有,隨個人喜好😝而我雖然揀左最便宜的,但係牛肉質量一啲都唔差,還有很多可以自助下单,基本上所有火鍋配料都非常齊全,包你喜欢💕睇吓啲牛肉雪花幾靚我哋點到成枱都係嘢食餐廳一開始會送上香脆嘅炸魚皮,仲有不同嘅調味粉除咗任飲凍飲之外,仲細心提供熱嘅飲品連醬料都有好多選擇因為朋友鍾意食辣,而我唔食得辣,所以今次我哋揀咗鴛鴦湯底,正😋#浪漫生活的记录者#
睇吓啲牛肉雪花幾靚
我哋點到成枱都係嘢食
餐廳一開始會送上香脆嘅炸魚皮,仲有不同嘅調味粉
除咗任飲凍飲之外,仲細心提供熱嘅飲品
連醬料都有好多選擇

#浪漫生活的记录者[话题]#
2023-10-29
午餐
2023-11-03 42 瀏覽
今日放假同朋友去旺角打邊爐搵咗間時間可以坐得耐啲嘅火鍋店「鍋霸」今日一點鐘上到去人唔算多裏面嘅餐廳環境好大,大約都可以容納到100以上嘅人點餐方便有好多隻咁我同朋友食咗最平嗰隻啫有美國安格斯肥牛prime grade(頂級)、西班牙無激素豬肉片,兩隻肉任叫仲有餐單上嘅其他配菜,比較好食嘅推薦有手工餃子,沙茶牛肉,手工丸類,芫茜燒賣。醬料方便唔算多嘅但係任筆,飲品方面就好豐富啦有好多嘅冷泡茶解茶以及一啲汽水,亦都有下枯草涼茶等等。坐低無奈店完就主動推介玉女嘅分別,火鍋都好快上我哋今次食咗姬松茸雜菌鍋。習慣十分之多亦都好大陣烏香味,我都寄推薦呢個窩健康得嚟又好味。肉類方面我最推薦嘅就係牛肉,牛肉真係有牛肉香嘅香味,咬落係滑口嘅唔係鞋颯颯亦都唔係碎濕濕。旗幟係沙茶牛肉牛肉本身係滑牛有支持沙爹牛肉麵嘅牛肉,牛肉本身亦有沙茶香味唔需要有醬汁亦都會食到手工餃子方面幾隻都好好味嘅最好味係韭菜餃、大圍特別嘅係粟米麻辣餃。手工肉丸方面佢有四色雙拼嘅,肉丸細細粒可以同時自己隻味芫茜燒賣好有以前細個食魚肉燒賣嘅味道燒賣裏面仲有芫茜香鍾意食芫茜嘅你唔好錯過啦飲品方便就有好多嘅咁推介喇我都係飲茶啫,最特別係呢度
今日放假同朋友去旺角打邊爐
搵咗間時間可以坐得耐啲嘅火鍋店「鍋霸」

手工肉丸方面佢有四色雙拼嘅,肉丸細細粒可以同時自己隻味

飲品方便就有好多嘅咁推介喇我都係飲茶啫,最特別係呢度可以自己手沖熱茶飲嘅

係一間唔算限時長時間食嘅火鍋店食物有咁嘅質素真係十分之抵食,我都好推介大家嚟試下㗎。最好約埋三五知己開個邊爐坐喺度打機傾偈咁就一個下晝啦。

2023-10-26
午餐
2023-11-02 61 瀏覽
今晚約左友人食火鍋,位於旺角鬧市,非常方便,而且特點係無限時任食火鍋,可以慢慢食,慢慢傾計,勁岩朋友聚會,亦都唔使趕住食,係真正享受火鍋美食。火鍋價錢$308-$508,有3個等級可選,主打係靚牛肉同豬肉,火鍋配料有70多款,分別有海鮮同貴精不貴多,都高質的丸類、餃類,蔬菜都新鮮。我地揀左$308 Prime Grade 美國安格斯肥牛及西班牙無激素豬肉片。火鍋湯底有16款之多,我地揀左[藥膳椰子雞],有濃濃椰香,雞肉大件又嫩滑,豆卜吸哂湯汁味,超正。Prime Grade 美國安格斯肥牛,雪花紋好靚好平均,涮幾下就熟,入口嫩滑快要化開,牛脂好香,牛味濃郁。西班牙無激素豬肉片,薄切好快熟,肉質嫩彈無渣,豬味突出,而且唔油膩,配芝麻醬更滋味。海鮮有海蝦、事日海鮮(蜆、蟶子)、帶子仔、脆腩魚片、脆骨腩……海蝦夠哂大隻,新鮮肉質爽口彈牙,蝦味重,吸哂椰子湯汁,更鮮甜好味。蜆肉飽滿好爽口,入口爆汁鮮味。蟶子脹卜卜,入口肉彈多汁微微咸。咸蛋黃魚皮好好食,魚皮脆口輕盈唔油膩,有咸蛋的咸香,味道濃厚。另外,可以任食普通魚皮,餐廳提供4款 shake shake 粉,芝士帶奶香微咸芝士味;海苔味道較淡

另外,可以任食普通魚皮,餐廳提供4款 shake shake 粉,芝士帶奶香微咸芝士味;海苔味道較淡,有微微紫菜風味;梅子酸甜好夾魚皮,好開胃消膩;香辣味道最重,真係夠辣夠香口。
脆腩魚片薄切無骨,入口軟滑,魚味重。脆骨腩會肥d有魚油香,肉質嫩滑。
鴨血滑溜又吸湯味竹,牛柏葉好爽口,毛肚(即黑柏葉)更加爽口,同脆身,口感好好。
爆醬濃芝士牛丸,好食到追加左3次,牛丸超彈牙,牛味重,配爆金醬芝士,停唔到口。芝心松露丸,都好多芝士。手工三寶丸,細細粒好爽彈,食多幾粒都得。響鈴係必點,因為好吸湯汁,亦令我更喜歡椰子雞湯,陣陣椰香。
揀左2款特別餃子,香菇雞軟骨餃,雞軟骨好有咬口,口感獨特,一定要食。
麻辣粟米豬肉餃,爆汁有粟米甜味,中和麻辣味,惹味可口。
唐生菜鮮嫩爽脆,皇帝菜溫和暖胃,娃娃菜清甜葉嫩,羽衣甘藍健康好味,煮熟口感不硬且易咬。飲品有多款罐裝選擇,亦有暖的罐裝飲品,好貼心。自家製的4款茶,我喜歡烏梅山楂,酸酸甜甜好消膩,桂花烏龍茶,清香不甜膩。最後每人一款雪糕,有Häagen-Dazs,  movenpick,  Dreyer's……不同口味雪糕選擇,我地食Dreyer's 培茶扭紋脆筒,培茶味濃郁,好多nuts,好味。
2023-10-26
天氣轉涼了,老公提議打邊爐,呢間鍋霸特式之一就係無限時,我地中午入坐唔係好多人,兩人都係卡位,夠晒闊落,我地就選擇左$308個餐,用QR code點菜,先落左個湯底,簡左藥膳湯藥牛肉,黎到個湯好香濃,仲有大大舊牛肉係入面,炆到好淋,好似台灣牛肉面。每枱仲有shake shake炸魚皮,脆口又惹味。落單點了美國安格斯牛肉,無激素豬肉,仲有好多手工丸,手工三寶丸,墨魚丸黑松露墨魚丸,麻辣牛丸,豬肉丸,墨魚滑。仲有好多特式野,芝士小籠包,爆漿濃味牛丸,芫荽燒賣,魚蛋,鴨血,手工冬菇豬軟骨水餃等等,每樣都好食,爆漿牛丸真係超正。仲有海鮮,沙白,小聖子,海蝦,滷水雞腎都係我心水,叫左幾次。調料區選擇都好多,材料都新鮮,冷熱飲區全,凍飲有手工冷泡茶及多款汽水,仲有啲連出面都少見,包括特別版可樂,無糖忌廉溝鮮奶。呢間火窩店俾人感覺好台式,特別係啲窩底同手工食材,同之前食開個啲感自好唔同,叫埋雪糕食完好滿足呢,唔限時唔洗睇住時間趕住食,又唔驚截單同埋俾人催,啲員工收野出餐都好快而且友善。

食物新鮮,員工醒目!同朋友慶祝生日,店員同疑似經理好好地配合,敬業樂業,阿姐唱生日歌很真誠,令大家都非常開心!食物新鮮,D蝦愈叫愈大隻,係街巿要180 蚊斤既中蝦size,同埋執野好快! 基本上佢地全程留意住顧客既需要,而家好小有咁專業既侍應。
食物新鮮,員工醒目!
  • 飲品
1K
2023-10-30 30 瀏覽
天氣轉涼馬上想吃火鍋暖暖身,這次來到 「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」旺角分店,歎台式養生涮涮鍋,他們主打藥膳湯底十分養生,任飲任食無時限,勁抵!首先,選好湯底及套餐,職員落訂後就會提供QR code 給你自行落火鍋配料,超簡單。我們選了湯底是「 藥膳沙茶牛肉涮涮鍋」,湯味香甜,配料十足。套餐為$308任食Prime安格斯肥牛+西班牙無激素豬肉片,並可無限追加肉類及海鮮,無限追加超過六十款火鍋配料。每枱會送自家製ShakeShake鹹蛋黃魚皮,再配四隻味粉任你shake, 咸蛋黃魚皮勁脆又濃郁,單點都要$48。火鍋配料真心推薦「手工三寶丸」及「 梅菜豬肉丸」一口一粒,夠新鮮又彈牙。 蔬菜有「羽衣甘藍」、「皇帝菜」及「油麥菜」,十分新鮮,很優質。自助飲品區手工冷泡茶,自家製烏梅汁,台灣進口冬瓜茶等等,非常多選擇。我比較喜歡冷泡四季春,很有茶香味。雪糕每人可選一個,我點了Häagen-Dazs 焙茶甜筒 ,朋友點到Mövenpick咖啡味雪糕,用來作結真是大滿足。

約咗班friend 諗住盡訴心中情,揾個好地方,靜靜地、慢食、慢傾、無限時間👍👍,竟然畀班friend搵到,交通極之方便(旺角)鍋霸主打無限時任飲任食🥰台式養生鍋我們由十二點幾食到晚上七點幾,你話勁唔勁🤣🤣,店舖環境空間寬敞,感覺無拘無束❣️Shake Shake 黄金鹹蛋黃魚皮配味粉,就咁食已經好好味😋❣️飲品區飲品種類繁多,還有自家製飲品,仲有分埋凍同熱,非常窩心❣️醬料區款式種類多羅羅,總有一由欵合你心意❣️先來一鍋養生花膠雞涮涮鍋,湯底濃郁清甜花膠大大隻,雞肉鮮甜嫩滑❣️肉類朋友唔食🐷,所以嗌咗Prime Grade美國安格斯牛,碟碟顏色鮮紅非常新鮮,灼幾吓入口牛味香濃❣️海鮮食材新鮮海蝦🦐爽脆彈牙鱔片薄切雙飛入口彈牙甘甜❣️自家制手工餃和手工丸類韮菜餃、麻辣粟米豬肉餃好好每款手工丸各有其特色和味道,款款超水準,只是個人喜好手工黑松露墨魚滑,黑松露香氣、墨魚滑彈牙、咬落還有墨魚粒的爽口❣️蔬菜新鮮青翠嫩綠❣️甜品大家熟悉的品牌Dreyer's 焙茶味甜筒,第一次試的味道🥰

❣️飲品區

飲品種類繁多,還有自家製飲品,仲有分埋凍同熱,非常窩心
❣️醬料區

款式種類多羅羅,總有一由欵合你心意

❣️肉類

❣️海鮮食材新鮮

海蝦🦐爽脆彈牙
鱔片薄切雙飛入口彈牙甘甜
❣️自家制手工餃和手工丸類
韮菜餃、麻辣粟米豬肉餃好好

❣️蔬菜新鮮青翠嫩綠

❣️甜品大家熟悉的品牌

Dreyer's 焙茶味甜筒,第一次試的味道🥰