餐廳超大,座位全部都系梳化卡位勁闊落舒服,環境整潔乾淨20款湯底選擇,加咗$48轉鴛鴦鍋,揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋同田園蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋;椰子雞湯底比較清甜,湯底啲雞夠嫩夠滑;蕃茄湯底勁濃蕃茄味第一次嚟所以揀咗中間Level L3 $218,主打Prime Grade美國安格斯牛肩胛肉,西班牙伊比利亞黑毛豬,西班牙無激素豬肉片,另再+$40追加海鮮推薦:伊比利亞黑毛豬同美國牛肩胛肉肉質嫩滑沙茶牛肉勁滑好正,沙茶勁入味😋游水海蝦新鮮彈牙仲有花膠任食,超贊手打丸,試咗墨魚丸、潮汕豬肉丸、牛丸,必食💯鮮腐竹、豆卜好味,其他菜類洗得夠乾淨又新鮮任飲嘅選擇勁多,有自家制冷泡茶、有自家制台灣地道風味嘅飲品、汽水等等,仲有熱嘅飲品;推薦台灣黑糖冬瓜檸檬茶同小仙草爽,打邊爐飲好正雪糕雖然唔系任食,但每人可以揀一款Dreyer‘s、Haagen-Dazs或者Movenpick ,超級滿足👍🏻總結火鍋配料選擇多,食材新鮮,性價比超高💯星期一至五 HKD$218(原來兩點後入座88折,雖然今次就受惠唔到😅,不過都好抵食👍🏻)
餐廳超大,座位全部都系梳化卡位勁闊落舒服,環境整潔乾淨

推薦:
伊比利亞黑毛豬同美國牛肩胛肉
肉質嫩滑

沙茶牛肉勁滑好正,沙茶勁入味😋

游水海蝦新鮮彈牙

仲有花膠任食,超贊

手打丸,試咗墨魚丸、潮汕豬肉丸、牛丸,必食💯

鮮腐竹、豆卜好味,其他菜類洗得夠乾淨又新鮮

或者Movenpick ,超級滿足👍🏻

總結火鍋配料選擇多,食材新鮮,性價比超高💯

2025-02-04 10542 瀏覽
旺角🚇創興廣場呢間鍋霸吃到飽台式養生火鍋店,🤩地方夠大又舒服,而且午市時段仲有🕟4.5個鐘頭任飲任食,👏真係抵到爆呀。佢哋嘅湯底🥣選擇多,特別係多款養生火鍋🍲湯底用料十足,我哋揀咗藥膳沙茶🍖牛肉涮涮鍋拼麻辣蕃茄🍅牛肉涮涮鍋,兩款味道都好濃郁🌶️,尤其係冬天食真係👍暖身又養生。店入面有唔同level嘅🤤套餐,我哋今次揀咗Lv3嘅餐主打 Prime Grade 美國🇺🇸安格斯肥牛同理西班牙🇪🇸伊比亞黑毛豬,牛肉肥美,豬肉甘香嫩滑,😋食落好滿足。另外我哋仲加咗🦐海鮮任食,有多款海鮮🐟可以任食,新鮮美味😍尤其係有花膠可以任食,👏真係好抵!最鍾意佢哋嘅💪手工丸同手工餃,款式多又細粒😊,可以試勻咁多隻味,👍食得好過癮。其他火鍋🍲配料都好豐富,可以🥰慢慢叫、慢慢食,成個感覺☺️好chill。雖然🍨雪糕唔係任食,但每人可以揀一款🤩高級雪糕,有 Dreyer's、Haagen-Dazs 👏同 Movenpick 揀,食完真係好滿足😍!

鍋霸吃到飽台式養生火鍋,位於旺角創興廣場,地點好方便,放題店黎講都算好闊落舒服😌湯底超級多選擇,揀左最台式既藥膳胡椒豬肚雞湯拼台灣古早牛肉涮涮鍋,胡椒豬肚雞湯勁好飲,胡椒味濃好暖胃😘古早牛肉鍋有牛腩加濃牛湯,台味濃!👍🏻變身食肉獸🦖Prime Grade安格斯牛頸脊,好靚厚身牛味濃,推介🤩Prime Grade安格斯肥牛,大大塊較薄,口感又唔同,配濃湯好夠味,西班牙伊比利亞黑毛豬肉片,非常濃肉味,正👍🏻沙茶牛肉,落左湯食唔出沙茶因湯太濃🤣牛肉好滑好正,好好味🤤雞髀肉真係要mark實,厚身大舊但又嫩滑又好味,係必食!🌟個古早牛肉湯太正,整左個迷你台式牛肉烏冬,真係十足風味🥳韮菜豬肉餃正常,餡都多,手工麻辣牛丸,牛味意外地濃,手工黑松露墨魚丸,好彈牙,輕輕黑松露味加幾鮮既墨魚味,兩隻丸都細細粒好似食魚蛋咁幾特別幾正😋皇帝菜作結,好味👍🏻想食台灣養生鍋或者食間正既特色火鍋放題,依度真係無得輸😗多野食得黎好食,好食得黎夠特別🤞🏻唯一係真係記住要book位🤣

藥膳胡椒豬肚雞湯
Prime Grade安格斯牛頸脊
海蝦
手工麻辣牛丸
台灣牛肉
📌 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 - 香港旺角彌敦道601號創興廣場4樓🗓(8/6) 星期日 ⏰ 下午1點左右    💈特式:香港其中一個好處係四季都可以打邊爐,而今日去呢間鍋霸,就係其中一間我大推的台式火鍋店。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:通常食台式火鍋都係貪佢d特式藥膳湯底同埋台灣直送火鍋配料,呢度除左選擇種類多,仲有埋台式冷泡飲品,就更加吸引。🍲湯底 - 湯底有成20款選擇,種類真心多,我就揀左藥膳椰子雞鍋/藥膳竹笙雜菌鍋雙併,椰子雞湯加埋藥膳,真係好味到可以當湯咁飲,竹笙雜菌就好香菇菌味,湯頭清澈,唔會掩蓋食物本身嘅鮮味。火鍋配料 - 總共有5個Lv套餐可選,我就揀左中間級數嘅Lv3,再升級任食海鮮,配料有牛/豬/雞/羊/海鮮/丸/菇菜類,總共超過8-90款,當中我推薦伊比利亞黑毛豬/安格斯牛肩胛/沙茶牛肉/滷水豬耳/海蝦/黑毛肚/炸魚皮/手工丸等等,不過種類真係太多,冇辦法全部都試晒。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 : 餐廳除左普通包裝飲品/汽水/啤酒外,仲有幾款冷泡茶同台式飲品,種類都幾多,而且仲有一個暖櫃提供暖飲,方便d唔飲凍飲嘅人士,相當貼心。🍽環境:餐廳佔地都幾大,差唔多全
🗓(8/6) 星期日 ⏰ 下午1點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛

🍽環境:餐廳佔地都幾大,差唔多全部都係卡位/梳化位,坐得零舍舒服,而且枱面空間夠大,絕對唔覺得逼夾,飲品區同醬料區亦保持到乾淨企理。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳職員好nice,帶客人入座後會好詳細咁解釋餐牌,亦會預先提供相應湯底嘅湯頭比客人加湯,上菜亦冇扣單情況。

💰💸價錢:今日係假日收費,計埋升級海鮮同加一,任飲任食4.5小時都係$ 3️⃣0️⃣0️⃣左右一個人,性價比真係超高。

🐲💬總結:我覺得有時三五知己打邊爐想傾吓偈,最怕就係遇到啲限時火鍋店,而呢間有成4.5小時咁長時間,就同朋友點傾都唔怕啦。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❣️
2025-06-08
用餐優惠
試食活動
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
2025-06-12 0 瀏覽
最近,我和媽媽來到位於莊士倫敦廣場的「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」,渴望享受一頓豐盛的火鍋午餐。我們選擇了他們的到飽養生火鍋套餐,特別是第二級的美國Prime Grade牛肩胛肉,讓我們的味蕾期待不已。進入餐廳後,首先映入眼簾的是清新而現代的裝潢,營造出輕鬆舒適的用餐氛圍。服務人員熱情地接待我們,並詳細介紹了菜單上的選擇,讓我們感受到他們的專業與用心。我們的火鍋底湯選擇了鴛鴦鍋,選擇是花膠鍋及壽喜燒鍋。湯底聞起來十分清香。火鍋的配料非常豐富,除了新鮮的蔬菜、豆腐和海鮮外,還有各種自製的醬料供我們搭配,讓人忍不住想一試再試。當美國Prime Grade牛肩胛肉端上桌時,我們被它鮮紅的色澤和油花分佈的均勻程度所吸引。這種肉質在火鍋中燙煮的時間非常短,幾秒鐘後便散發出濃郁的香氣,口感鮮嫩多汁,讓我們每一口都感受到肉質的鮮美和香濃的肉汁。搭配清淡的湯底,讓牛肉的味道更加突出,實在是一種絕妙的享受。除了牛肉,我們還點了多樣的蔬菜,如新鮮的金針菇、冬瓜和青菜,這些配料不僅增添了火鍋的色彩,還平衡了整體的口感。特別是冬瓜,吸收了湯底的精華後,口感滑嫩,令人驚喜。在用餐過程中,我們不斷嘗試不同的醬料,從蒜

在用餐過程中,我們不斷嘗試不同的醬料,從蒜蓉醬到花生醬,每一種醬料都為火鍋增添了不同的風味,讓這頓午餐變得更加豐富多彩。

整體而言,「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」提供了一個絕佳的火鍋體驗,不僅菜品新鮮、豐富,服務也十分周到。這裡是與家人朋友聚餐的理想選擇,讓我們在享受美食的同時,也感受到健康的飲食理念。下次再來的時候,我們一定會再次光顧,期待再次品嚐這份美味。
又來啦!又來啦!我又黎鍋霸吃到飽😆呢度野食新鮮選擇多,而且創興分店坐得又舒適,所以今次專登帶媽咪食個午市放題。我哋揀左Lv. 3任食西班牙伊比利亞黑毛豬套餐,午市可以食足4個半鐘,加錢重可以升級食埋海鮮配料!比食晚市更抵!🌟湯底🥘今次媽咪揀左「藥膳椰子雞涮涮鍋」同「台灣麻辣牛肉涮涮鍋」湯底。一貫足料嘅鍋霸當然無令我失望,椰子雞湯香甜濃郁,感覺好滋潤;麻辣牛肉湯入面重有大大件牛腩肉,有食緊台灣牛肉麵嘅感覺。🌟肉類🥩🍖🥓平時媽咪係牛魔王,點知今次佢竟然更欣賞呢度嘅西班牙伊比利亞黑毛豬肉片😆豬肉煮耐左都唔鞋口,肉味香濃。我就覺得美國Prime Grade安格斯牛肩胛都好出色,唔太肥又有肉味。🌟火鍋配料黎過幾次,配料方面基本上已經試得7788,今次主要食我最鍾意嘅款式,不得不讚呢度食物品質真係keep得好好👍🏻✨真心推薦✨✴️流心芝士小籠包✴️海蝦✴️大蜆✴️白鱔片✴️手工墨魚丸✴️足8吋長蟹棒✴️花膠🌟飲品最鐘意呢度有支裝自家製茶類(桂花烏龍茶、烏梅山楂茶、冷泡四季春等等),另外重有一個熱飲專櫃,啱哂女士,真係好細心👍🏻👍🏻🌟甜品上次食左Movenpick ,今次我哋就揀左Haagen-Dazs士多啤梨味
又來啦!又來啦!我又黎鍋霸吃到飽😆

✴️足8吋長蟹棒
✴️花膠

🌟飲品

🌟甜品
上次食左Movenpick ,今次我哋就揀左Haagen-Dazs士多啤梨味雪糕,真係大滿足🥳
2025-06-11 0 瀏覽
鍋霸吃到飽台式養生火鍋,其實都係旺角一個很受歡迎的火鍋選擇,特別係鍾情台式火鍋嘅朋友,真係唔可以錯過🥘我同朋友,叫咗以下套餐:【吃到飽養生火鍋套餐】 yummy yummy 第二級: 美國Prime Grade 牛肩胛肉🔅食材新鮮即叫即出 (個人覺得食物新鮮)「鍋霸」的食材選擇相當多樣化,包括新鮮的海鮮、肉類、各式蔬菜和豆腐等。特別是海鮮,口感鮮美。平時都係俾人出去外面自己嘅,但係佢哋就用Apps落單才準備送新鮮食材出來👍最特別係有八吋長嘅蟹柳,簡直我至愛🤪🤪🔅鍋底選擇超級豐富他們提供多種鍋底選擇,像是清湯、麻辣和養生藥膳等,滿足不同口味需求。藥膳鍋底特別受歡迎,因為具有養生效果。🔅甜品係雪糕,不過因為好多特別款式揀,所以行一人一個🔅環境舒適餐廳的環境設計舒適,非常適合家庭聚餐或朋友聚會,雖然我哋一行四人係食午市火鍋,但係服務人員也很友善,隨時提供幫助。仲提醒我哋邊啲係好食,介紹啲新鮮食材給我們☺️☺️相對於其他火鍋店,以呢個質素價格合理,性價比高,尤其是對於大食量的食客來說,非常划算。
鍋霸吃到飽台式養生火鍋,其實都係旺角

第二級: 美國Prime Grade 牛肩胛肉

🔅食材新鮮即叫即出 (個人覺得食物新鮮)
最特別係有八吋長嘅蟹柳,簡直我至愛🤪🤪
🔅鍋底選擇超級豐富

🔅甜品係雪糕,不過因為好多特別款式揀,所以行一人一個

🔅環境舒適

2025-06-02
午餐
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
🥘鍋霸吃到飽台式養生火鍋🥩同班姊妹嘅工作日療癒時光❤️❤️🤗一入座就被個「蟲草花花膠雞養生鍋」驚艷到!金黃湯底滾住都聞到超香,蟲草花好似金線咁飄浮住~我哋最後揀咗Lv2套餐(188/位)係美國Prime牛肩胛肉啲雪花靚到似大理石紋,淥三秒就變粉紅棉花咁腍🔸手工三寶丸:墨魚丸彈牙到可以打乒乓球、豬肉丸爆肉汁、牛丸牛味濃到似台灣夜市🔸脆皖厚切魚片薄到透光卻爽脆到「咔嚓」聲🔸台灣鴨血好滑同埋同外面食既質感好唔同🔸蜂巢豆腐吸湯能力滿分,咬落去似湯包咁噴汁☑️自助區超豐富:• 18款醬料任調我嘅「沙茶+腐乳+生蒜」邪惡組合• 飲品區冬瓜水清甜解膩,冷泡茶回甘正到痺由12點半食到2點半,隔離枱OL望住我哋疊到成座山嘅空碟偷笑。最後食住杯MOVENPICK雪糕計數:「平均每小時$42,仲平過食茶記啊!」📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋旺角彌敦道601號創興廣場4樓
🥘鍋霸吃到飽台式養生火鍋🥩

同班姊妹嘅工作日療癒時光❤️❤️🤗

🔸脆皖厚切魚片薄到透光卻爽脆到「咔嚓」聲

🔸台灣鴨血好滑同埋同外面食既質感好唔同

🔸蜂巢豆腐吸湯能力滿分,咬落去似湯包咁噴汁

☑️自助區超豐富:
• 18款醬料任調我嘅「沙茶+腐乳+生蒜」邪惡組合
• 飲品區冬瓜水清甜解膩,冷泡茶回甘正到痺

📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋
旺角彌敦道601號創興廣場4樓
「鍋霸」走任食火鍋路線,最大賣點是環境舒適,座位寬敞,非常適合一班朋友「坐定定」慢慢烚下烚下、傾足成晚。對於著重聚餐氣氛、想搵個地方慢慢聊天嘅人來說,確是不錯的選擇。食物選擇方面,坦白說不算十分豐富,尤其比起坊間一些以款式海量作招徠的任食店。火鍋料、丸類、蔬菜等基本盤齊備,但驚喜或高級食材就較少見。亮點在於其肉質,以任食火鍋來講算係「OK合格」。雖然未到頂級,但牛肉、豬肉等主要肉類切片尚算新鮮,入口不過韌,沒有明顯雪藏味,算係對得住價位。湯底選擇中規中矩。總結而言,鍋霸贏在舒適悠閒嘅環境,係傾計聚會嘅好地方。食物選擇不算多,但主力嘅肉類質素合格,加上啤酒任飲等配套,適合追求坐得耐、傾得舒服,對食物款式要求不極高嘅食客。純粹想「抵食」兼傾計,可以一試。

2025-05-27 483 瀏覽
晏晝經過創興諗唔到食咩見到樓下姐姐派傳單 話4.5小時任食火鍋12:30入座嘅我地可以食到4:30😱即刻上OpenRice睇吓評價 發現都唔錯,而且環境好似幾舒服見佢價錢又唔貴就試吓上到去個感覺真係同一般任食火鍋店好唔同,因為環境裝修都係乾淨、光猛、企理最重要係唔嘈雜同埋位置距離嘅舒適感🤙🏻以配置就係一般放題店嘅配置,有自助飲品區同自助醬料區自助飲品佢都係有自家泡茶、汽水、啤酒、最估唔到係有朱奶有5款套餐同成20款湯底😮😮😮選擇困難症嘅我揀咗麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋同埋養生姬松茸什菌湯兩個湯底嘅配料都非常充足👍而家唔係太鍾意食肉,所以對肉嘅追求唔算好大,但唔錯唔錯見到呢度有好多海鮮同埋魚類嘅選擇覺得好開心 特別係見到白膳片❤️❤️同埋仲有黑柏葉!唔係咁多任食邊爐有另外佢哋嘅自家收工配料好不錯👍大推手工黑松露墨魚丸同埋手工黑松露墨魚滑🤤🤤黑松露味香之餘,真係有一粒粒墨魚喺入面打邊爐又唔想打得咁急又想坐得舒服真係黎呢
晏晝經過創興諗唔到食咩
見到樓下姐姐派傳單 話4.5小時任食火鍋
12:30入座嘅我地可以食到4:30😱

最重要係唔嘈雜同埋位置距離嘅舒適感🤙🏻

以配置就係一般放題店嘅配置,有自助飲品區同自助醬料區

自助飲品佢都係有自家泡茶、汽水、啤酒、最估唔到係有朱奶

有5款套餐同成20款湯底😮😮😮

選擇困難症嘅我揀咗麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋同埋養生姬松茸什菌湯

兩個湯底嘅配料都非常充足👍

而家唔係太鍾意食肉,所以對肉嘅追求唔算好大,但唔錯唔錯

另外佢哋嘅自家收工配料好不錯👍
大推手工黑松露墨魚丸同埋手工黑松露墨魚滑🤤🤤

黑松露味香之餘,真係有一粒粒墨魚喺入面

打邊爐又唔想打得咁急又想坐得舒服真係黎呢

2025-05-26 126 瀏覽
## 食評:第二次火鍋放題午餐今次我哋第二次嚟到呢間火鍋放題,依然選擇午餐時段,因為佢哋嘅午餐特別平,接近無限時,真係好抵!今次試咗Level one,因為上次已經試過Level two,覺得其實佢主要賣點係款式多,Level one都有沙茶牛肉同豬肉,味道都唔錯。墨魚滑同各種魚類都好好食,因為無限時,所以可以食到好飽。見到在場幫襯的大多數係女性,可能因為無限時可以多啲傾計,大家都好開心。每人午餐可以嗌一個雪糕,我老婆揀咗Häagen-Dazs士多啤梨,而我就揀咗Movenpick雲呢拿,味道都相當不錯。整體嚟講,呢個火鍋放題性價比超高,每人唔使$200,真係非常值得再來!期待下次再嚟享受美食!
## 食評:第二次火鍋放題午餐

2025-05-18
2025-05-25 310 瀏覽
假日與老友去旺角創興《鍋霸》4.5小時火鍋放題,可以慢慢嘆。餐廳梳化座椅闊落舒適,環境新族乾淨。我們點左安格斯牛肩胛+海鮮$198,鴛鴦鍋+$48,(花膠雞鍋&藥膳竹笙雜菌鍋)花膠雞鍋:清甜滋潤藥膳竹笙雜菌鍋:竹笙爽口味清香Prime Grade牛肩胛肉,色澤靚厚身肉牛味濃。西班牙無激素豬肉片,豬肉味濃爽口。海鮮:推介蜆和蝦新鮮味甜,花膠、鰻魚片、帆立貝⋯菜類、麵類、餃子類、墨魚膠有墨魚粒好好食又爽彈。醬料區:沙茶醬、辣椒油、蒜蓉、蔥、芫茜🌿等⋯有熱飲品櫃:薑母茶、朱古力、茶⋯飲品區:有自家製飲品,紙包飲品、茶類、梳打水等⋯
餐廳梳化座椅闊落舒適,環境新族乾淨。

花膠雞鍋:清甜滋潤
藥膳竹笙雜菌鍋:竹笙爽口味清香

Prime Grade牛肩胛肉,色澤靚厚身肉牛味濃。
西班牙無激素豬肉片,豬肉味濃爽口。
海鮮:推介蜆和蝦新鮮味甜,花膠、鰻魚片、帆立貝⋯
菜類、麵類、餃子類、墨魚膠有墨魚粒好好食又爽彈。

醬料區:沙茶醬、辣椒油、蒜蓉、蔥、芫茜🌿等⋯

有熱飲品櫃:薑母茶、朱古力、茶⋯
飲品區:有自家製飲品,紙包飲品、茶類、梳打水等⋯
  • 雪糕
  • 安格斯牛肩胛
  • 藥膳竹笙雜菌鍋
2025-05-23 199 瀏覽
🍲鍋霸吃到飽台式養生午市火鍋放題可以食足4.5小時套餐慢慢嘆🤓套餐分Lv1至5🐷Lv1 啱晒鍾意食豬肉嘅朋友🐮Lv5 齊集多款牛肉 啱晒牛魔王🌽超過60款配料任食外 仲可+$40升級配海鮮成人$163-358/位 小童$133-328湯底有20款選擇主類分為▫️滋補藥膳▫️田園蕃茄蔬菜 ▫️麻辣鍋▫️特式湯底+$48升級至鴛鴦鍋 日式壽喜燒x蕃茄濃湯豆腐雜菌 淨係個湯底超足料有蜂巢豆腐 雞髀菇 豆卜冬菇 粟米 蕃茄 木耳主角當然係🥩美國Prime Grade 牛肩胛肉色澤紅潤 蜆肉肥美🦐海蝦眼仔精伶🦑黑松露香墨魚滑 🐟魚腐 🦆唔辣鴨血 脆炸響鈴 🥬爽口菜心苗生菜 點少得雪糕呀 有齊Häagen-Dazs DREYER'S Movenpick🍦
1983 瀏覽

冬菇 粟米 蕃茄 木耳

主角當然係🥩美國Prime Grade 牛肩胛肉色澤紅潤
蜆肉肥美🦐海蝦眼仔精伶🦑黑松露香墨魚滑
🐟魚腐 🦆唔辣鴨血 脆炸響鈴 🥬爽口菜心苗生菜
朋友從英國來港旅遊,我除咗帶佢參觀景點,仲同佢去食好嘢,今日就去咗旺角鍋霸吃到飽台式養生火鍋食晚餐,餐廳推出4.5小時任飲任食火鍋放題.夠曬時間傾計同食野,台式火鍋湯底有多款任選,並提供超過60款火鍋配料任吃。餐廳環境闊落,座位寬敞舒適。吃到飽養生火鍋套餐分級數選擇,方便客人選擇自己的口味。我哋揀咗第三級: 西班牙伊比利亞黑毛豬。湯底揀咗養生椰子雞涮涮鍋拼藥膳胡椒豬肚雞鍋。每款湯底都非常足料,味道香甜。所有任食火鍋配料都好新鮮。美國安格斯牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片、西班牙伊比利亞黑毛豬,因為係薄切,只需灼幾下就食得,入口肉質鮮嫩,肉味香濃。游水海蝦、白鱔片、花膠片、黑毛肚、芋頭貢丸、白魚蛋等都爽口彈牙。其他火鍋配料都好多選擇。食足4.5小時,足夠時間試曬,真係吃到好飽至走。最後每人一杯名牌雪糕做甜品。

我哋揀咗第三級: 西班牙伊比利亞黑毛豬。

湯底揀咗養生椰子雞涮涮鍋拼藥膳胡椒豬肚雞鍋。
每款湯底都非常足料,味道香甜。

所有任食火鍋配料都好新鮮。

最後每人一杯名牌雪糕做甜品

2025-05-12
午餐
2025-05-19 126 瀏覽
呢間任食打邊爐係我同朋友們嘅至愛🫶~因為除咗超長嘅任食時間⏳️,仲可以俾多少少,揀無限時任飲任食👍👍!啱晒我哋一大班朋友約出嚟,有啲人早啲得👌,有啲人晏啲又得👌~今日因為之後有嘢做,所以食咗個晏晝放題而已😋~我哋揀咗養生姬松茸什菌涮涮鍋🍄~湯底本身都有好多菇菌同埋粟米🌽,所以味道好香濃~另外,我都好鍾意佢嘅椰子雞鍋🥥同埋藥膳雞鍋🐔~嘢食方面,佢就跟唔同級數嘅肉類有唔同價錢💰~我通常都係揀美國Prime Grade牛肩胛肉~因為啲牛肉都幾靚之外🐮,佢哋食到嘅配料都一樣~仲可以升級海鮮同埋配料🦐~海鮮入面,花膠同鱔片都好正🤤~另外我都好鍾意鴨血🦆同埋不同嘅丸類~蔬菜都有好多選擇,有皇帝菜又有羽衣甘藍🥬~下次有朋友返香港時,一定會再嚟呢度食餐勁嘅👯‍♀️!
呢間任食打邊爐係我同朋友們嘅至愛🫶~

今日因為之後有嘢做,所以食咗個晏晝放題而已😋~
我哋揀咗養生姬松茸什菌涮涮鍋🍄~
湯底本身都有好多菇菌同埋粟米🌽,所以味道好香濃~
另外,我都好鍾意佢嘅椰子雞鍋🥥同埋藥膳雞鍋🐔~
嘢食方面,佢就跟唔同級數嘅肉類有唔同價錢💰~
我通常都係揀美國Prime Grade牛肩胛肉~
因為啲牛肉都幾靚之外🐮,佢哋食到嘅配料都一樣~
仲可以升級海鮮同埋配料🦐~
海鮮入面,花膠同鱔片都好正🤤~
另外我都好鍾意鴨血🦆同埋不同嘅丸類~
蔬菜都有好多選擇,有皇帝菜又有羽衣甘藍🥬~
下次有朋友返香港時,一定會再嚟呢度食餐勁嘅👯‍♀️!
1942 瀏覽
2025-05-10