2024-06-27 421 瀏覽
我地好鐘意打邊爐一諗唔到食咩就會去打邊爐😂今次我地就揀左開幕五周年既鍋霸吃到飽台式養生火鍋 佢地推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐 除左有120分鐘可以揀仲可以加多$40就可以無限時任食而選擇左120分鐘套餐係7:30前離場最平只需$219就食到啦我地揀左Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片之後揀埋湯底,有成20 款湯底,梗有一款啱你😝而我地揀左養生椰子雞 (好清甜)和 藥膳沙茶牛肉(好濃郁既沙茶,茶膳味唔太重,連平時唔肯食藥膳既老公都話個湯底好得👍)之後每枱都會送一客鹽酥雞/花枝丸有香辣🌶️芝士🧀海苔同梅子4款味道既shake shake粉任你揀火鍋配料方面有70多款任叫任食最欣賞係佢d自家製手工配料有d好特別既丸係好多地方都唔見有例如手工香菇雞軟骨餃、手工梅菜豬肉丸、手工黑松露墨魚丸等!亦有海鮮精選等選擇,食材都好新鮮👍👍👍飲品種類都好豐富,除左有多款汽水,仲有自家製冷泡茶、烏梅山楂茶和黑糖冬瓜檸檬茶等甜品仲有每人一杯雪糕🍦 有HaagenDazs/Movenpick/ Dreyer’s 可供選擇另外鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐(每四位額外送多一碟價值$168既手切安格
我地好鐘意打邊爐

之後每枱都會送一客鹽酥雞/花枝丸

火鍋配料方面有70多款任叫任食
最欣賞係佢d自家製手工配料
有d好特別既丸係好多地方都唔見有

另外鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐(每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯primegrade 牛肉),選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯 primegrade 牛肉)🐮真正時間自主,用餐時間由自己決定既餐廳,鐘意打邊爐既朋友仔仲唔快啲去試下😉

鍋霸吃到飽台式養生火鍋
📍旺角彌敦道601號創興廣場4樓
2024-06-17
3天前 0 瀏覽
今次我們去「鍋霸」食養生火鍋,叫左個Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片 (任食120分鐘)可以再$40仲可以無限時😍湯底有十分多選擇,今次我哋選擇左養生椰子雞湯底,好香椰子味..好正,牛肉係美國安格斯肥牛,豬肉係西班牙無激素豬肉片(任食),另外仲有好火鍋配料好多都係手工既,例如三寶丸,墨西丸,潮汕豬肉丸,韮菜餃,豬肉餃,另外海鮮選擇都不少,有海蝦、脆鯇魚片、脆骨腩、白鱔片.....仲有好多蔬菜,最正有羽衣甘藍👍🏻飲品方面都有好多不同台灣類飲品,我最愛飲台灣黑糖冬瓜檸檬茶、鳳梨汁最後甜品仲有Häagen-Dazs同Movenpick雪糕🍧,超級滿足😌
仲有好多蔬菜,最正有羽衣甘藍👍🏻
旺角嘅創興出面多嘢食,最近就俾我搵到呢間---🌟鍋霸吃到飽台式養生火鍋 🌟可以打邊爐吃到飽,適逢餐廳開幕五週年,仲有唔少優惠🤩今次我哋揀咗佢哋第一級嘅🌟Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片🌟吃到飽火鍋套餐._.一開始可以揀兩款湯底作為鴛鴦火鍋,淨係湯底都有好多款選擇,我哋揀咗養生椰子雞🐥+台灣古早牛肉🐂仲會放定兩壺湯底可以隨時加湯👍🏻湯底夠濃味之餘,啲材料仲好有誠意,雞肉係好嫩滑,古早牛肉就大大舊👍🏻每枱仲會送鹽酥雞粒或者花枝丸,我哋揀咗鹽酥雞粒,可以落調味粉shake shake(紫菜、芝士、辣味、梅子),有成四包調味粉,想咩口味都得✨️ 飲品同醬料都係出面拎,想講飲品仲有熱飲提供,好貼心。火鍋食物材料就係自助手機QR code落單,火鍋食材選擇都好多,分類清晰易揀,仲有火鍋唔少得嘅響玲、炸魚皮同山根,有整曬好難得,而且點完好快上,份量正常唔會好少👍🏻食到最後,甜品亦好多誠意,係有牌子嘅雪糕甜筒👍🏻 到我哋呢個套餐嘅主角肉類:Prime Grade 牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片,一碟都有幾塊,薄砌,淥一淥好快食得,唔會縮水,牛肉又唔會過多油脂,食落唔難口。西班牙無激
._.

西班牙無激素豬肉片亦都好得,一碟有幾塊,大大塊薄砌,唔會有豬蘇味,肉質唔鞋口。

最後,要講埋環境,坐得舒服寬敞,叫完嘅火鍋材料夠位放,一坐底仲會講埋厠所係邊,員工服務態度亦好好,員工充足,會主動收走食完嘅空碟,火鍋湯底無曬會主動添加👍🏻
✨️鍋霸開幕五周年✨️
- 推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐
- 可揀120分鐘或者無限時, 無限時 加多$40就食到
- 120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到
- 真正時間自主,用餐時間由自己決定
- 鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)
- 鍋霸選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)
._.

5天前 0 瀏覽
店名: 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 地址: 旺角彌敦道601號創興廣場4樓旺角站E1出口,行3分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5最近主打台式火鍋任食既鍋霸,迎黎5週年,推出左時間自主既新套餐,大家可以自主選擇120分鐘任食,或者加多40蚊升級無限時任食,佢地更有20款湯底任君選擇,今晚我地就選擇左鍋霸開幕五周年,推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可揀120分鐘或者無限時😆無限時 加多$40就食到😍120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到,真正時間自主,用餐時間由自己決定😄選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)美國 Prime Grade 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛猪套餐$413附送小食:鹽酥雞/花枝丸 ❤️❤️❤️❤️每枱會附送兩款小食,可選擇要單一或者各半,兩款小食均配香辣、芝士、海苔、梅子口味既shake shake 粉,兩款口感都鬆脆,加上粉亦惹味😌湯底:藥膳竹笙雜菌鍋 ❤️❤️❤️❤️哩款湯底為新推出,首先聞到好香既藥膳味,湯
店名: 鍋霸吃到飽台式養生火鍋

地址: 旺角彌敦道601號創興廣場4樓
旺角站E1出口,行3分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

附送小食:鹽酥雞/花枝丸 ❤️❤️❤️❤️

湯底:藥膳竹笙雜菌鍋 ❤️❤️❤️❤️
哩款湯底為新推出,首先聞到好香既藥膳味,湯料方面有大量雜菌同菇,雜菌類非常香甜,竹笙脆口之餘亦索曬湯底香味,非常惹味😉

肉類 ❤️❤️❤️❤️
第一樣試既係美國 Prime Grade 極上牛頸脊,牛頸脊有濃濃既牛味加上肉質吾會過軟或過硬🤩口感啱啱好,而且配上藥膳湯底,有養生既感覺,西班牙伊比利亞黑毛猪的確有別於坊間一般火鍋店既猪肉,肉質紮實,而且充滿鮮味😝

蔬菜類 ❤️❤️❤️❤️
食左啖啖肉,當然要補充纖維,食充滿清新感覺嘅蔬菜,娃娃菜鮮甜多汁,油麥菜,柔嫩,有口感,唐生菜脆口,菜心亦多汁,食完菜,就可以解膩,再食過😗

手工配料類 ❤️❤️❤️❤️
自家製手工韭菜餃,餡料豐富,皮薄多汁,手工三寶丸(墨魚丸,豬肉丸,牛丸),三款手工丸細細粒,好可愛,口感鬆軟鮮嫩🥳

海鮮類 ❤️❤️❤️❤️
脆骨腩口感非常脆口,亦不會有腥味,元貝粒,一口一粒,仍然食到啖啖肉,非常滿足😆

雪糕甜品 ❤️❤️❤️❤️
每位會送一款雪糕,有Dreyer’s,Movenpick,Häagen-Dazs,味道都比較少見,推介Dreyer’s烏龍茶味雪糕杯,茶味非常香濃,夏天食非常開胃😎

2024-07-15 0 瀏覽
食肉獸又出動😎今次試嘅呢間任食火鍋🍲勝在可以揀無限時/120分鐘任食,無限時加多$40就食到,而且湯底同食物質素都唔錯👍🏻有3個套餐可以揀,最平嗰個低至$219~環境都幾舒服唔會坐得好迫😗▪️鍋底:有起碼20款湯底可以揀,加$48就有鴛鴦鍋~我哋揀咗藥膳椰子雞鍋同田園蕃茄濃湯牛肉鍋,試完覺得椰子雞鍋真係必點!勁香甜椰子味🥥,用嚟涮肉類超好食👍🏻▪️海鮮:有海蝦、白鱔、鯇魚片等~大推海蝦,叫咗幾轉都好新鮮👏🏻▪️肉類:我哋揀咗第二級別套餐,以下呢幾款肉真係要翻兜再翻兜😆Prime Grade安格斯牛頸脊好重牛味😍,西班牙伊比利亞黑毛豬肉片同無激素豬肉片,完全冇豬臊味▪️其他:黑松露墨魚滑同爆漿濃芝士牛丸都好特別🙂‍↕️ 小食記得試吓鹽酥雞同炸魚皮,可以加埋shakeshake粉,有得食又有得玩🤣▪️飲品:除咗汽水、檸檬茶等大路野之外,仲有自家製冷泡茶👍🏻▪️甜品:套餐包咗每人一杯雪糕或者雪條,雪糕可以揀Movenpick/Häagen-Dazs/Dreyer’s,都幾多選擇🍦

要數旺角火鍋店,大概兩隻手都數不完。一直把這間高質火鍋店放在口袋名單,不論是朋友聚會、或想放肆暴食的時候就大派用場。20款湯底,從台式麻辣、藥膳、蕃茄濃湯等多款選擇中,看上了藥膳椰子雞涮涮鍋,奶白色的湯底椰味頗足,雞腿件超大件,厚肉嫩滑,不少得還有清甜粟米,健康而不失美味。最入門的Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片套餐於正價時段無限時任吃到01:00也只是$313,如果有下場的話,也可以選擇$273的120MINS限時放題。一開始就送上鹽酥雞和花枝丸配味粉,好有台味。牛肩胛和豬肉片的質素也很不錯,多次Encore依然靚仔,大飽肉望!是夜重點還有海鮮,可以無限Refill如此高質的白鱔片、脆骨腩、花甲和鮮蝦實在是太佛心,海鮮控表示要重新定義火鍋放題的質素。其他火鍋配料也很有誠意,紫薯片吸盡湯底精華,鮮甜粉嫩。濃汁牛丸也很有驚喜,濃牛汁爆發!還有在一般火鍋店不常看到的芫茜燒賣,最後以MovenPick雪糕作結,非常滿足。原來鍋霸已開幕5周年,人氣依然有增無減,最近還有限定優惠!選擇第二個級別牛肉套餐,每4位額外多送一碟價值$168的手切安格斯Prime Grade牛肉;選擇

原來鍋霸已開幕5周年,人氣依然有增無減,最近還有限定優惠!選擇第二個級別牛肉套餐,每4位額外多送一碟價值$168的手切安格斯Prime Grade牛肉;選擇第三個級別牛肉套餐,每2位即額外多送一碟價值$168的手切安格斯Prime Grade牛肉,暑假期間又可以Encore與朋友聚餐大吃特吃了!
2024-07-12 0 瀏覽
假期聚餐,今次揀在旺角創興廣場開幕五周年的「鍋霸」, 可揀120分鐘或者無限時,無限時 加多$40就食到120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到台式養生鍋的獨特滋味。真正時間自主,用餐時間由自己決定。🌟湯底: 花膠雞作為一家主打養生概念的火鍋店,鍋霸採用了花膠雞為湯底,滋味醇厚而不膩。湯頭帶有細微的藥膳香氣,加入了鮮嫩的花膠,滋補膠質感重,口感豐潤順滑。十分養生!🌟肉類: Prime Grade美國安格斯肥牛+西班牙無激素豬肉片+花膠+毛肚牛肉入口即化,軟滑牛味重。豬肉片也很有咬勁,爽脆的鮮嫩毛肚,火鍋必備。🌟海鮮:鱔+是日精選海鮮+帆立貝鱔魚肉質鮮甜彈牙,加上時令精選海鮮和新鮮肥美的帆立貝,仲有卜卜蜆。🌟蔬菜: 羽衣甘藍+鮮淮山+南瓜片脆嫩的羽衣甘藍、鮮甜的淮山和香滑的南瓜片,全部都好新鮮。🌟小食: #鹽酥雞+墨丸香酥可口的鹽酥雞和入味的墨丸,仲有不同的粉配搭,好滋味。套餐有不同選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉),好抵。選擇第三個級別牛肉套餐,(每兩位便送多碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)

🌟湯底: 花膠雞

🌟海鮮:鱔+是日精選海鮮+帆立貝

🌟蔬菜: 羽衣甘藍+鮮淮山+南瓜片
脆嫩的羽衣甘藍、鮮甜的淮山和香滑的南瓜片,全部都好新鮮。

🌟小食: #鹽酥雞+墨丸
香酥可口的鹽酥雞和入味的墨丸,仲有不同的粉配搭,好滋味。

套餐有不同選擇
  • 花膠
2024-07-12 0 瀏覽
早前看到一個我很喜歡的youtuber Alfxxd 介紹這一間餐廳,看上也很吸引,最愛火鍋的我當然不用錯過來試一試。餐廳最近推出無限時任食,比對120分鐘的限時版本加$40就可以,但這一天我們想先試一試水溫,選了限時120分鐘的第一級別牛肉,如果是七點半離場的話$219再加一,挺划算的!第二級和第三級則分別每四位或兩位額外送牛肉~除了飲品和醬料,其他食品都是直接QR code點單,不用走來走去,一份的份量大多是三至四粒,不算太多,可以樣樣都試一點。印象比較深刻的是湯底選擇非常多!而且是很濃鬱的湯!我們選了壽喜燒跟蕃茄雜菌濃湯,一開始時兩個湯鍋都已經有很多料,冬菇、平菇、凍豆腐、豆卜等等,特別是蕃茄濃湯裡還有洋蔥、玉米、桂圓等等,所以會更香甜,喜歡蕃茄湯的別錯過。食物方面,蝦的品質很不錯,很新鮮,另外是花膠仔完全不是那種平日火鍋放題非常廉價 的魚肚, 有點驚喜。整體上第一級的肉類選擇少,但是其他手工魚滑、海鮮、餃子、火鍋丸子等等對我們來說已足夠。而且每人還可以選一個雪糕,häagen-dazs, movenpick跟dreyer's都有,又是大滿足的一餐!

2024-07-11 0 瀏覽
無時無刻都想打邊爐!鍋霸開幕五周年,推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐,我地揀左120分鐘,最平$219就食到或可選無限時 加多$40就得! 好抵食餐廳位置寬敞舒適,大部分是卡位,晚市爆晒場!每枱店員都有送個餐前小食,鹽酥雞及炸花枝丸,有4個口味 調味料,個人口味鐘意辣粉yummy火鍋湯底有20種,我哋揀左麻辣蕃茄牛肉及藥膳養生花膠雞湯底!❤︎︎麻辣蕃茄牛肉湯底有勁多牛肋肉,麻辣好香濃,好正🙌藥膳花膠雞湯適合女士們 ,足料又補身! ♥︎PRIME美國安格斯肉質軟嫩☻︎海鮮有蝦、沙白、脆骨腩、白鱔片等等❀火鍋配料,仲有好多丸類(金沙魚蛋、花枝丸,濃汁牛肉丸、芋泥貢丸)手工配料:手工墨魚丸、手工黑松露墨魚滑、手工韭菜餃等等仲有面類及蔬菜類最後仲有雪糕送
無時無刻都想打邊爐!

餐廳位置寬敞舒適,大部分是卡位,晚市爆晒場!

yummy

PRIME美國安格斯肉質軟嫩☻︎

海鮮有蝦、沙白、脆骨腩、白鱔片等等❀

手工配料:手工墨魚丸、手工黑松露墨魚滑、手工韭菜餃等等

仲有面類及蔬菜類

最後仲有雪糕送

2024-07-09 0 瀏覽
見到鍋霸開幕五周年推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐可揀120分鐘或者加多$40就可以無限時用餐時間由自己決定 真正時間自主又幾好而120分鐘套餐7:30離場最平$219就食到性價比真係不錯👍🏻另外選擇第二個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉),選擇第三個級別牛肉套餐(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)💯🌟吃到飽養生火鍋套餐有20款養生湯底可以揀最後揀咗田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋湯底帶濃郁既蕃茄味🍅仲有牛肋肉之後揀左第二級 肉類方面有美國 Prime Grade 極上牛頸脊同美國安格斯牛,西班牙伊比利亞黑毛豬同無激素豬肉片 全部肉質都好不錯配料方面海鮮有海蝦,脆鯇魚片,脆骨腩,白鱔片,蜆同蟶子等,亦有多款手打丸同自家製餃子,仲有台式火鍋唔少得嘅台灣鴨血而蔬菜類都算好多選擇 上菜嘅速度都好快👍🏻甜品方面仲有Häagen-Dazs同DREYER'S
見到鍋霸開幕五周年
推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐