2022-02-09 1835 瀏覽
近日天氣比較冷🌬,突然好想打邊爐所以放假再次encore鍋霸。因為午市訂枱有折扣優惠所以更加抵食。▫️鹹蛋黃炸魚皮🐟每枱都會免費送自家製鹹蛋黃炸魚皮,香脆可口 ,味道濃郁。如果覺得味道還未滿足到,可以灑上枱上附送的shake shake粉增添風味。🌟要注意🌟如果覺得好食想再叫的話,便會額外收費。▪️自家製冷泡茶🍵飲品方面有很多選擇,當中我們最喜歡四季春冷泡茶,在口中散發淡淡清香,解膩消滯,飲完可以食更加多的食物!蜜桃烏龍也非常不錯,茶底多了果味,絕對會是果茶朋友的最愛。而話梅茶偏酸,有助開胃。如果喜歡較甜的朋友可以選擇檸檬冬瓜茶。湯底方面,之前試過養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋,湯底非常香濃,放了滿滿的材料。當然今次也不例外,水準依舊。我們建議放食物之前先喝一碗湯,好好品嚐它的原始味道。▫️養生姬松茸什菌涮涮鍋🍄各種菇類混在湯裏,加上栗米洋蔥,濃郁中帶點清甜。▪️田園蕃茄雞肉涮涮鍋🍅材料很多但是味道比較普通,不太建議。食物可以用QR code落單,質素不錯,肉類不會太多肥膏。他們亦有不少自家製食物,當中雞軟骨餃子和爆醬濃芝牛丸都推薦大家一試。▫️爆醬濃芝牛丸🧀進食的時候真係要小心,尤其坐在對面的朋友,醬

▫️鹹蛋黃炸魚皮🐟
鹹蛋黃炸魚皮

▪️自家製冷泡茶🍵

▫️養生姬松茸什菌涮涮鍋🍄
各種菇類混在湯裏,加上栗米洋蔥,濃郁中帶點清甜。

▪️田園蕃茄雞肉涮涮鍋🍅
材料很多但是味道比較普通,不太建議。

▫️爆醬濃芝牛丸🧀
進食的時候真係要小心,尤其坐在對面的朋友,醬汁會噴落對面朋友件衫到,大家可以挑戰下能唔能夠整污糟朋友件衫!

另外,環境坐得非常舒服,每一枱都會有車仔放食物,增加進食時的空間,亦避免了因爐邊太熱而影響了食物質素。而侍應非常有效率,很快便更換了空的湯瓶或收走不要的碟。

整體而言,不論價錢,湯底和食物質素,環境,都令我們印象深刻,回頭率非常高的打邊爐店。😋😋👍🏻
2022-02-05
5 分鐘 (堂食)
鹹蛋黃炸魚皮
  • 四季春冷泡茶
  • 爆醬濃芝牛丸
  • 養生姬松茸什菌涮涮鍋
2022-01-11 935 瀏覽
📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋🔗佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓————————————————————————我們都是邊爐愛好者,鍋霸成為我們其中一間邊爐愛店🥰.PRIME GRADE ( 每位$398)餐廳有兩個餐可以選擇🥰今次我們就升級了Prime grade安格斯牛頸脊和黑毛豬😖我們認為餐廳最注重湯底,因為湯底味道偏濃為主🤓我們嘗試過番茄麻辣鍋底✅,湯底有極多蕃茄蓉和辣椒乾,有極濃郁蕃茄味,同時保存麻的口感🥸反而養生醉雞和藥膳椰子雞較為普通🧐而藥膳沙茶湯底可以一試😛因為湯式偏濃的關係,無論什麼配料都比較入味,今次最有驚喜是西班牙伊比利亞黑毛豬,肉味濃和口感十分好,我們都推薦❤️粟米豬肉餃包料飽滿,十分有滿足感🥰.總結而言,這間火鍋店長期滿人,在正價時段通常滿座,最好預先訂位😛我們推薦時段是3:00-7:30,位置較為鬆動而且更享有全單八折🧐再者,因為湯式較濃郁既關係,套餐可以叫正常就可以,不用特別叫升級🥰.好食指數🥰:8.5/10儀式感指數🔆:6/10環境指數⛳️:8/10性價比指數🤑:7/10再到餐廳✔️:YES————————————————————————
📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋
🔗佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓
————————————————————————
麻辣番茄湯底

我們都是邊爐愛好者,鍋霸成為我們其中一間邊爐愛店🥰
PRIME GRADE ( 每位$398)
好食指數🥰:8.5/10
————————————————————————
麻辣番茄湯底
  • 麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋
2022-01-09 694 瀏覽
小蛋糕想打邊爐好耐,12月好full一直都book唔到, walk-in 又無位,等到1月非定時睇吓有位,皇天不負有心人,終於等到今個唔凍既冬天第1爐台灣養生醉雞涮涮鍋外表平平無奇,有幾件厚肉雞件,粟米,豆卜,雲耳等,煲滾後飲1啖,超香花雕酒味咸蛋魚皮香脆小食響鈴吸收哂花雕味,新鮮即炸,上枱仲熱是日海鮮蜆及蟶子粟米餃少少麻辣白鱔片新鮮爽脆無碎骨脆骨腩厚厚一件,夠脆少骨牛肉小蛋糕最愛,唔會肥,無血水羽衣甘藍打邊爐未見過有得揀,一試難忘,鮮嫩爽脆油麥菜夠新鮮

台灣養生醉雞涮涮鍋

咸蛋魚皮
香脆小食
響鈴
吸收哂花雕味,新鮮即炸,上枱仲熱
是日海鮮
新鮮爽脆無碎骨
脆骨腩
厚厚一件,夠脆少骨

牛肉
小蛋糕最愛,唔會肥,無血水

羽衣甘藍
打邊爐未見過有得揀,一試難忘,鮮嫩爽脆
油麥菜
夠新鮮
2022-01-02
2021-12-22 4226 瀏覽
這間火鍋店還記得他岩岩開業的時候有跟朋友來食過,最吸引的地方就是無限時任飲任食,今次再跟朋友lunch時間來到,食到好滿足!這裡有兩個套餐可以選擇,兩個的分別就是肉類會有少少不同!我們揀選了較便宜的套餐,另外還會送黃金炸魚皮,好香咸蛋黃味!牛肉是PrimeGrade美國安格斯牛,牛肉鬆軟,味道濃郁!而豬是西班牙無激素豬肉片,豬肉不會好肥,味道不錯!湯底有多款選擇,最後揀選了麻辣蕃茄雞肉湯底,湯的味道帶有少少辣,辣得黎又有蕃茄湯的味道,內裡有蕃茄、木耳、豆卜、粟米,當然還有雞件!雞件份量都幾多,而且每件都大大舊,肉質嫩滑,好正呀!其他火鍋配料都有好多選擇,包括有丸類、餃類、蔬菜類、海鮮等等,款式都幾多選擇!這裡的飲品亦有自家製的茶飲同其他罐裝、樽裝飲品!最後仲有每人一杯movenpick雪糕作結,非常滿足呀!
這裡的飲品亦有自家製的茶飲同其他罐裝、樽裝飲品!
最後仲有每人一杯movenpick雪糕作結,非常滿足呀!
2021-12-11
午餐
2021-12-20 577 瀏覽
🚦莊士敦廣場出名係「火鍋天堂」,成棟大廈有住形形色色嘅火鍋鋪,今日下午特別黎試下同事推介過嘅鍋霸台式邊爐🍲!地鐵站一出就見到,過馬路就係啦,超方便!🚉我哋兩個人食,叫咗$298/人嘅Set,另外都加咗錢轉雙拼湯底,一辣一唔辣😗左:🐔藥膳養生花膠雞涮涮鍋右:🌶台灣麻辣牛肉涮涮鍋溫馨提示,呢個湯底超正!🐮一開始以為係普通牛肉,點知係勁入味同腍身嘅牛腩,好高質呀♥️呢個係餐廳每枱都會送嘅鹹蛋黃炸魚皮🐟份量一啲都唔少,絕對夠你頂口癮!溫馨提示,送一碟架咋~鋪頭係採用QR Code 落單嘅,方便快捷✅每次嚟嘅份量都係base on人數而安排~特別推介大家食呢度嘅🦑手打墨魚滑、🦐蝦滑、🐥雞軟骨丸子👍🏻記得有隻芥末醬嘅丸,都係超級好味㗎!重點係,全部都可以無限Encore📢其他配料都一應俱全,種類多,揀有一樣啱你口味!飯品方面,同樣有冷泡茶🌱🤩值得一提嘅係,佢竟然有🇹🇭泰國玻璃樽裝嘅Soda Water!出面真係比較少見到,如果大家嚟到,不妨一試呀!食到最尾餐廳會Offer送甜品,每人限一杯☺️食飽飽再配上雪糕🍦真係超滿足嘅一餐♥️❗️

地鐵站一出就見到,過馬路就係啦,超方便!🚉

左:🐔藥膳養生花膠雞涮涮鍋
右:🌶台灣麻辣牛肉涮涮鍋

呢個係餐廳每枱都會送嘅鹹蛋黃炸魚皮🐟
份量一啲都唔少,絕對夠你頂口癮!
溫馨提示,送一碟架咋~

鋪頭係採用QR Code 落單嘅,方便快捷✅
每次嚟嘅份量都係base on人數而安排~
特別推介大家食呢度嘅🦑手打墨魚滑、🦐蝦滑、🐥雞軟骨丸子
其他配料都一應俱全,種類多,揀有一樣啱你口味!

飯品方面,同樣有冷泡茶🌱
出面真係比較少見到,如果大家嚟到,不妨一試呀!

食到最尾餐廳會Offer送甜品,每人限一杯☺️
食飽飽再配上雪糕🍦真係超滿足嘅一餐♥️❗️
2021-12-19 487 瀏覽
🇭🇰Hong Kong Average expense pp: HKD$350+📍Address: Hotpot king, Jordan呢間鍋霸可以算係近期任食火鍋放題入面算高質架!無限時數之餘配料仲有好多唔同選擇。鍋底有好多種唔同嘅養生系列,有辣同唔辣既選擇,我哋想試曬唔同野,所以叫左鴛鴦鍋(追加$48),分別揀左台灣麻辣牛肉同埋藥膳椰子雞鍋,入面有唔同嘅材料例如枸杞、花椒,令我地驚喜係椰子雞湯用左椰漿,有非常濃厚同清甜既椰香味,雞肉非常嫩滑,就咁飲都好好飲。一上枱點完材料,店員就送上鹹蛋黃魚皮,不過只限一碟,之後可以加錢追加,或者叫番普通嘅魚皮都好好食,配上四種口味嘅shake shake粉: 海苔、芝士、梅子、香辣等等。而配料方面,有超過60樣配料同埋涼拌小菜。我哋特別推介沙茶牛肉、白膳片同埋佢哋自家製手工餃!估唔到仲會有花膠。手工餃有驚喜,唔係平時放題食開既雪凍餃,完全冇雪味,內餡非常飽滿,材料好新鮮,我地至少叫左5碟手工韮菜餃!飲品方面,有好多唔同嘅自家飲品,例如黑糖冬瓜茶,食完火鍋飲番杯都好解膩。最後記得要留番個肚食杯movenpick雪糕!
🇭🇰Hong Kong

Average expense pp: HKD$350+
📍Address: Hotpot king, Jordan

2021-12-17 463 瀏覽
今年12月真係好忙🙈好多節目輪住嚟打頭陣嘅係老爸牛一繼之前帶過阿媽同妹去打邊爐今次當然都係打邊爐🤣一視同仁—————————————————————又俾中島搵到間無限時嘅台式火鍋店梗係要第一時間嚐鮮啦佢哋淨係湯底都有16款咁多花多眼亂最好中島揀左藥膳花膠雞湯上鍋煲滾已經聞到好香🤤湯底清甜帶有微微藥材味係中島最喜愛嘅藥膳湯底補而不燥淨係花膠入面都有7大片而雞都用上雞髀做湯底 非常足料入座仲送咸蛋魚皮一份火鍋配料選擇都好多Prime Grade安格斯肥牛油花均勻牛味濃郁藥膳湯底帶出牛肉嘅甜仲有啲手工丸 特色丸類尤其喜愛個墨魚丸細細粒容易食又彈牙👍🏻好似芝士小籠包 冬蔭公炸蝦丸等等中島無試到因為老爸已經謝皮🙃不過海鮮就真係食左好多連帆立貝都有精選海鮮就有蜆同小蟶子蜆肉肥美鮮甜encore之選飲品佢哋都有冷泡茶消滯嘅山楂茶都有重點係午市都有雪糕食呀❤️三五知己晏晝嚟絕對係個傾偈聚會好地方—————————————————————✠ 午市無限時吃到飽火鍋套餐 $308
今年12月真係好忙🙈
—————————————————————
✠ 午市無限時吃到飽火鍋套餐 $308
2021-12-15
2021-12-16 460 瀏覽
任飲任食無限時由朝到晚慢慢嘆早午晚餐一齊食火鍋配料樣樣齊坐位舒適窗設計食完又可以傾計👍😋✌️———————————🟤藥膳養生花膠雞涮涮鍋:藥膳養生花膠雞配料十足樣様齊大件花膠夾抵食成個煲係花膠雞養生配料加豆卜鈣質充足湯料靚飲完個個靚爆鏡😝——————————🔵黃金咸蛋黃魚片:shake shake魚皮好鬼正香脆香口配料齊紫菜辣粉味椒鹽自己調配shake一shake打牌雙辣一齊食😂😝——————————🟡西班牙無激素豬肉片:無激素豬肉健康軟熟嫩滑有咬口點埋沙爹仲滋味食多幾片唔怕肥—————————🟢脆肉鯇腩、脆鯇片:脆鯇腩片我至愛食火鍋一定叫佢鯇腩厚肉脆卜卜鯇片啖啖肉好抵—————————-🟣是日海鮮:蟶子大蜆海蝦:蟶子大蜆➕海蝦蝦肉彈牙無黐牙大蜆鮮甜蟶子靚任食任添真係正——————————⚫️黒松露墨丸:黒松露香墨魚丸彈牙爽口認真甜—————————🟠豬大腸:火鍋遇上豬大腸必吃至愛食物齊—————————🔴特大長蟹柳:筷子咁長嘅蟹柳淥一淥就滑溜溜—————————🟤肉燥蝦丸:肉燥蝦丸夠特色外面又爽又彈牙裏面肉燥好好食食物多又夠特色————————-火鍋配料實在多…食吓食吓又一鍋配料太多講唔
任飲任食無限時

軟熟嫩滑有咬口
點埋沙爹仲滋味
食多幾片唔怕肥

—————————
🟢脆肉鯇腩、脆鯇片:
脆鯇腩片我至愛

食物多又夠特色

————————-

火鍋配料實在多…食吓食吓又一鍋
配料太多講唔哂…只知道食得暢快
其實開心🥳簡單就在你身邊..。
食….拍…寫..已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰———————-
2021-12-14 362 瀏覽
任飲任食套餐✅Prime Grade 美國安格斯肥牛+西班牙無激素豬肉片($308)湯底✅藥膳沙茶牛肉涮涮鍋睇顏色已經知超濃超濃😋食起上嚟一樣滿滿沙茶味,鍋嘅配料有好幾舊炆得好腍嘅入味牛肋肉👍🏻粟米🌽亦非常新鮮飽滿,漲卜卜咁☺️———✅前菜先上一碟鹹蛋黃魚皮,魚皮炸得香脆,店家預備左幾款味粉for shake shake😌幾有玩味同諗頭✅食物⭕️高質Prime肥牛❤️有厚度👍🏻有咬口👍🏻肥瘦均勻👍🏻貴為安格斯牛味有一定保證😚⭕️手工黑松露墨魚滑,滿滿黑松露香氣,食到墨魚粒,彈牙鮮味⭕️爆醬濃芝牛丸🤤真。流心芝士❗️有圖有真相🤣自己買唔平🤫絕對係回本之選😜⭕️餃子🥟口味係少見又特別,試左兩款,「手工香菇雞軟骨餃」堅有大大粒雞軟骨做肉餡,脆卜卜幾過癮。「手工麻辣粟米豬肉餃」辣度相當有感覺🤭勁爽,愛辣就千祈唔好錯過⭕️海鮮類,有蜆、海蝦、蟶子仔,全部都有樣而且無沙👍🏻感覺新鮮乾淨✅飲品 - 除左罐裝、包裝汽水、自家製冷泡茶、茶包之外,最貼心係提供常溫、加熱飲品👍🏻✅雪糕 - 🍦名牌雪糕外,竟然有kitkat雪糕批😛
任飲任食套餐✅

湯底✅
藥膳沙茶牛肉涮涮鍋

———

✅前菜

✅食物

⭕️手工黑松露墨魚滑,滿滿黑松露香氣,食到墨魚粒,彈牙鮮味

✅雪糕 - 🍦名牌雪糕外,竟然有kitkat雪糕批😛
小妹好耐冇打邊爐啦😋今次朋友介紹黎到呢間無限時嘅邊爐🤤啱哂我同🐨唔洗成日趕住走咁又可以談下情談下心呢次黎到當然食個最正最貴😍而且呢個餐仲有埋Prime Grade安格斯牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛猪Prime Grade美國安格斯肥牛西班牙無激素猪肉片今次小妹揀左藥膳椰子雞涮涮鍋❤️有好多湯底可以選擇🤤🤤一上枱已經聞到好香嘅椰子雞味😍個湯又香又滑😋正一開個menu真係好多野揀嫁🤤肉類有豬同牛 加埋7樣加加埋埋大概都有75樣😍😍😍有海鮮同手工配料等🥰仲有有幾個雪櫃擺放飲品 咩都有得飲🥰仲有佢地自家製嘅4款飲品仲有甜品食添✨呢個餐真係超滿足❤
小妹好耐冇打邊爐啦😋

仲有佢地自家製嘅4款飲品

仲有甜品食添✨

呢個餐真係超滿足❤
2021-12-11 292 瀏覽
與朋友聚餐,選擇左呢一間就腳既餐廳🙌🏼餐廳湯底款式多,食物種類眾多,飲品款式多有驚喜!最後每人送一杯雪糕做甜品,超級滿足😌性價比極高既台式火鍋🥰🥰值得一試再試
2021-12-11 256 瀏覽
佐敦莊士倫敦廣場有好多食肆選擇,今天和朋友去了鍋霸,試試台灣養生火鍋味道如何。無限時吃到飽養生火鍋套餐,有兩款選擇,我們選擇經濟一點的,任食Prime Grade 美國安格斯肥牛及西班牙無激素豬肉片,每位$308,加一服務費, 7:30pm前離座的話有8折$247, 9:00pm後入座的話有85折$262, 如果可以早點來吃,7:30pm前離座的價錢最化算。掃QR code 自助下單選火鍋配料,很方便。這裏的飲品最有特色,除了一般汽水、樽裝涼茶,還有各式有台灣風味的冷泡茶,也有熱飲如黑糖薑母茶、熱維他奶。湯底未煮滾的時候,先吃涼拌小菜,有拍黃瓜、涼拌木耳,還有這裏出名的黃金魚皮,充滿蛋黃香,脆卜卜的很惹味!湯底選了藥膳養生花膠雞涮涮鍋,有花膠,女士至愛。一上桌聞到濃濃的藥材湯味道,煮滾後先試一口湯,十分香甜。花膠份量也不少,有7塊,質感比較結實,後來才知道花膠也是任食配料啊!雞肉非常嫩滑新鮮,吸收藥膳湯底味道,不用點醬汁也很夠味了。肉類方面個人喜歡西班牙無激素豬肉片,豬肉味非常香而且爽口;美國安格斯肥牛,牛味很濃郁,不過我煮的時間太久令牛肉老了,要掌握灼一灼就撈起的技巧。手打丸類十分出

手打丸類十分出色,三寶丸有手打墨魚丸、豬肉丸、牛丸,一次過試三款口味, 最喜歡墨魚丸,質感非常彈滑爽口,又有墨魚粒粒,所以再加單吃黑松露墨魚丸和手打墨魚滑,都很香很好吃;手工餃方面,麻辣粟米豬肉餃,粟米甜味配麻辣又幾過癮;每份份量都很精緻,試完喜歡才加單。

其他火鍋配料點了台灣鴨血、芝士腸、魚皮餃、墨魚腐皮條等,都很新鮮。魚皮餃皮很煙韌,有麻油香;鴨血口感滑沒有腥味,女士補血最好;墨魚腐皮條非常有嚼勁,煮得久了也不會散。

海鮮配料,海蝦非常新鮮,番點了兩次;是日精選海鮮是蜆和聖子,雖然比較細隻,但都鮮甜;最喜歡這裏有魚雲,其他火鍋店比較少有,骨膠原吃著滑嘟嘟的;白鱔片和脆鯇腩片都很爽口。整體海鮮都很新鮮啊!

最後還要吃甜品,人頭計每人一份雪糕或雪條,有質素的 Movenpick 雪糕和Dreyer's甜筒,吃一份已足夠。
食物種類一定能滿足吃到飽的要求,而且喜歡細碟的份量,試過喜歡才番點最好,不會浪費。最重要是味道好,除了湯底不錯,食物質素也高,所以到晚飯時間真的很快滿座,下次再來,最好要訂位。
2021-12-09
外賣自取
2021-12-10 220 瀏覽
今日趁夜晚得閒,同朋友去左佐敦呢間任食嘅打邊爐,仲要冇限時。呢到有兩個唔同價位,我地揀左平少少嘅$308餐。星期五就要加$10。雖然係平啲嘅餐,但啲豬肉同牛肉嘅質素都唔錯,分別係Prime Grade美國安格斯肥牛同埋西班牙無激素豬肉片。肥牛啲雪花望落都唔錯,唔會太肥,食落亦都有幾重嘅牛味。我個人就比較鍾意食呢到嘅豬肉片,豚肉味幾濃,咬落亦幾爽口,口感唔錯。加上係無激素,食多啲都唔洗擔心。朋友想食番茄湯底,我就想食椰子雞湯底,所以我地加左$48要鴛鴦鍋。藥膳椰子雞湯底好清甜,入面啲雞件好滑,全部都係雞髀位,就算煮左好耐都仲係好滑嫩,幾出色。至於田園番茄濃湯雞肉湯底嘅番茄味幾濃,酸酸甜甜,同樣都有幾件好滑嘅幾件。另外任食嘅配料都好多,唔同丸、餃、菜,甚至花膠都有。仲有限定一份嘅鹹蛋黃魚皮,可以加入辣粉、紫菜粉等shake黎食,幾得意。飲品就有唔少選擇,我就揀左冷泡茶。仲有啲暖嘅紙包飲品,喺秋冬飲下都唔錯。最後每人叫返杯雪糕,食到飽一飽。

另外任食嘅配料都好多,唔同丸、餃、菜,甚至花膠都有。

最後每人叫返杯雪糕,食到飽一飽。

2021-12-10
2021-12-09 208 瀏覽
天氣一凍少少就好想打邊爐,呢間台式火鍋其實我之前都食過一次,今次帶埋新朋友嚟再食!🤣🤣我哋揀咗Prime grade 美國安格斯肥牛同西班牙無激素豬肉片套餐~湯底選擇好多,有辣有唔辣,我哋就揀咗藥膳養生花膠雞鍋同埋麻辣牛肉鍋!等緊湯底滾嘅時候叫咗一碟鹹蛋黃炸魚皮,新鮮炸起,同平時一包包嗰啲口感真係完全唔同,熱辣辣真係超好食,鹹香味十足!呢碟要另外加$48,但真係好值得食!原來麻辣牛肉係呢啲大大件嘅牛肉,開頭以為好硬好難咬,但原來食落好鬆軟!火鍋配料超多款式,而家可以用QR code落單,真係超方便呢!牛肉同豬肉嘅種類得一種,不過質素好得,啲脂肪比例啱啱好,有咬口得嚟又易溶化!呢到嘅海鮮都好食,最推薦食蝦,好新鮮又夠彈牙!出面仲有自取區,推介冷泡茶!解膩一流!Overall 2個人食咗七百幾,lunch嚟講都算貴,耐唔耐豪一次都開心嘅!🤣🤣🤣

呢到嘅海鮮都好食,最推薦食蝦,好新鮮又夠彈牙!

出面仲有自取區,推介冷泡茶!解膩一流!

午餐
Hot Pot King👑 All You Can Eat♨️🥢..假日想打個邊爐,近排亦偏好食台式養生火鍋♨️,一間極具人氣既且大熱既高質吃到飽台式火鍋店🥢。今次揀左 ll $418,仲送左咸蛋黃魚皮,平時要加 $48 真係咸香惹味滿有咸蛋黃沙,令人食唔停啊啊啊。餐廳環境寬敞,安排到卡位坐得好舒服。亦揀選左鴛鴦鍋:藥膳花膠雞鍋 × 蕃茄濃湯雞肉湯🥘,都係加 $48,材料十足好滋味呢。餐前小食亦不少,我就點選左麻辣手拍青瓜、秘製麻辣木耳,開胃涼菜不錯吃。當然重點既 Prime Grade 安格斯牛頸脊🐮 一定係推薦❤️,油花分佈平均,有牛味亦有牛膩香滑,牛肉質素很好呢。而西班牙伊比利亞黑毛豬🐽 亦相當有水準,2款肉肉係我推薦🥰。其他每日新鮮海鮮都必吃:海蝦🦐、帆立貝、花膠、海蜆,都係任點任食。而丸類比較特別可以一試冬陰功炸蝦丸🍡,滿有椰香很有趣。餃類雲吞款式亦選擇多多喔。飲品方面,仲有餐廳自家茶既茶品🍵,好似我飲既烏梅山楂茶 & 台灣黑糖冬瓜檸檬茶,都好開胃濃郁,岩晒吃火鍋可以消消滯。亦細心設有2組熱櫃提供窩心熱飲呢。最後記得埋甜品雪糕先好走啊,Häagen-Dazs、Movenpick、D

假日想打個邊爐,近排亦偏好食台式養生火鍋♨️,一間極具人氣既且大熱既高質吃到飽台式火鍋店🥢。今次揀左 l[Prime 牛頸脊吃到飽套餐]l $418,仲送左咸蛋黃魚皮,平時要加 $48 真係咸香惹味滿有咸蛋黃沙,令人食唔停啊啊啊。

最後記得埋甜品雪糕先好走啊,Häagen-Dazs、Movenpick、Dreyers 朱古力脆筒雪糕,就係甜蜜既作結。呢餐吃得好盡量喔。
×××[鍋霸吃到飽台式養生火鍋 -Hotpot King]×××