2022-04-22 2362 瀏覽
中式點心以蒸同炸為主要烹製,想食快餐,可以去哪些一大堆蒸製好的茶樓,15分鐘食完走人都可以。但如果有多一點時間,坐下與親友飲啖茶,挑選喜歡的點心,再天南地北一番,便可以品嚐新鮮蒸炸好的美食,美味當然升級。在荃灣沙咀道的點心店,主打即蒸精品點心。在小餐館吃點心,因人流較少,可以做到即點即蒸,更新鮮,但大約要預10-15 分鐘等待時間。新鮮蒸好的叉燒包,餡料豐富,不是只有包。鹹水角炸得香口,一口咬下去,香脆外皮加上軟糯微甜的皮,內裏的餡料還冒着煙,這現炸的鹹水角跟酒樓放涼至乾的鹹水角不能同日而語,果然如其名百吃不厭見到腸粉類有特別的香脆蘿蔔腸,點來試吓,有驚喜!軟滑腸粉包上依然鬆脆的炸蘿蔔條,中間的蘿蔔條香甜軟硬適中。粉果是剛剛蒸好,皮會比較黏,我會放涼一點才吃,餡料也是很豐富,味道偏濃。我們二人,喜歡這家可以點二粒份量的蝦餃燒賣,令我們可以品嚐更多其他美食。蝦餃中有足料三大隻蝦仁,鮮味爽彈,是我近來吃過最好的蝦餃黑松露燒賣中蝦及豬肉比例各半,加上適量黑松露,又帶來另一番美味。

在荃灣沙咀道的點心店,主打即蒸精品點心。

新鮮蒸好的叉燒包,餡料豐富,不是只有包。

鹹水角炸得香口,一口咬下去,香脆外皮加上軟糯

蝦餃中有足料三大隻蝦仁,鮮味爽彈,是我近來吃過最好的蝦餃
  • 齒頰留香脆蘿蔔腸
  • 月半彎晶瑩鮮蝦餃
  • 咱家秘製叉燒包
2022-04-16 156 瀏覽
今日同男朋友黎到荃灣飲茶,揀咗呢間我哋兩個都未試過嘅點心店🥧😝一入到去職員都好殷勤,下晝三點幾去到唔使等位就有得入座,不過都見到基本上全間舖頭座無虛席🥰我哋叫咗一個蒸飯同幾款點心😋⋯⋯蒜香石斑片蒸飯$65個飯粒粒分明充滿油香好好食,石斑片亦都夠滑身,配埋個蒜汁真係勁夾🤤如果想食其他點心嘅話兩個share一個啱啱好!一定要試😍我地仲叫咗呢個黑松露北🍄燒賣$18呢度有樣嘢好好就係可以嗌兩粒!如果兩個人嚟食嘅話就唔使食太多可以試多幾款點心!豬肉燒賣底做得好好👍🏻好夠味,配埋少少黑松露成個燒賣即刻高級晒🥳濟寜蒜香蝦春卷$26☺️ 賣相唔錯,春卷皮入邊夾咗雜菜同埋蝦肉,但係感覺有啲濕濕地,蝦肉亦唔算太多,一般~鹹水角$22 鍾意食鹹水角嘅你哋嚟到都可以一試!佢個外皮非常煙靭,入面嘅料亦都好夠🥰!椒鹽魷魚🦑 $48整體賣相幾出色,食落魷魚都係彈牙,不過我地兩個都覺得唔係好食得出有椒鹽味🤔似係普通酥炸魷魚🥺椒鹽魷魚仲有一樣可以改善嘅地方就係太多炸皮,我哋食晒啲魷魚之後發現個兜入邊仲淨咗好多皮喺度🥺如果食晒成條再加埋皮嘅話真係會好飽🫠我哋仲食咗豆苗餃同埋蒸排骨,兩款食物都中規中矩我就冇特登影相啦🤣📸an

蒜香石斑片蒸飯$65
我地仲叫咗呢個黑松露北🍄燒賣$18

濟寜蒜香蝦春卷$26☺️

鹹水角$22

椒鹽魷魚🦑 $48

anyways 整體黎講,點心性價比都算高,味道唔錯,環境亦都舒服😌
黎到荃灣又想食點心嘅不妨一試!

• 百吃不厭鹹水角
鋿晶館價錢💲: $20/ $32/ $28/ $28/ $30好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.3/5回頭率😚: 3.3/5-唔知有無人食點心寧願去呢d點心店都唔去酒樓,因為款式新穎d,茶錢唔洗咁貴,款式有時都多啲!今日呢間係位於荃灣廣場後面的鋿晶館,平日都唔小人幫襯架。-✅艇頭三寶煎蘿蔔糕。蘿蔔糕唔會太粉狀,咬落有清清地的白蘿蔔味同埋蘿蔔條😆 入面的臘腸臘肉蝦米可以多D,等個味再出啲。煎得啱啱好,有小小焦香☺️-✅✅蒜香蝦春捲。雖然幼幼地但入面有蘿蔔毛豆,食落冇咁單調。蝦肉新鮮,而食完真係有蒜味充斥住個口,夠脆🥰-❌馳名南翔小籠包。皮太厚😰 入面的肉餡雖然大舊,但都比較實。如果湯汁能夠再多D,皮薄啲先好味。呢個可以skip😟-✅香噴噴招牌流沙包。包體軟熟,熱辣辣,撕開麵包,流沙餡流出,啱啱好的稀杰度,加滿滿的鹹蛋黃味,正😝-✅鮮蝦豆苗餃。脹卜卜的餃🥟 豆苗唔腥,有幾粒蝦肉,調味都ok🤩 個皮煙煙韌韌!-呢間定價唔平,基本上冇一字頭價錢的點心存在😥 不過質素都OK,可以人少少食下!
鋿晶館
價錢💲: $20/ $32/ $28/ $28/ $30
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.3/5
回頭率😚: 3.3/5

2022-04-08 136 瀏覽
停咗堂食已經一段時間 但係又好想飲個茶食個包 於是今日就去到荃灣沙咀道嘅呢加鋿晶館買嗰一盅兩件外賣啦七點嚟到餐廳超級多人等外賣 竟然要等接近一個鐘先有得拎 十分歡迎月半彎晶瑩鮮蝦餃 超級巨型呀要兩三啖先食得曬 咬落口感豐富 外皮輕薄入面嘅餡料勁多蝦 仲有翠玉瓜好姐潮州蒸粉果 外皮皮蝦餃更加厚重 不過夠曬煙煙靭靭 餡料又沙角 肉碎 花生等等 非常惹味黑松露北菇燒賣皇 老爺子古法馬拉糕 超級巨型建議四個人先好叫 如果唔係就食唔落其他嘢啦秘製叉燒包

秘製叉燒包

2022-04-08 114 瀏覽
今日又要喺公司度開ot啦 諗唔到食乜食中式點心都唔錯喎 荃灣鋿晶館平時午餐就食得多 外賣點心都第一次餐廳主打手工點心所有點心都係即叫即做 所以要等一陣先有得拎呀月半彎晶瑩鮮蝦餃 蝦餃皮薄有點煙煙韌韌嘅感覺 入面嘅餡料十分豐富有兩三隻爽口彈牙嘅鮮蝦秘製叉燒包 巨型叉燒包 包皮鬆軟 入面叉燒甜甜鹹鹹 肥瘦適中好姐潮州蒸粉果黑松露北菇燒賣皇 黑松露味同燒賣幾夾 一啲都唔會搶咗focus老爺子古法馬拉糕 勁大籠 好鬆軟而且香甜有咬口 帶點黑糖嘅味道係回憶呀

好姐潮州蒸粉果

2022-04-06 106 瀏覽
心思思想去飲下中式茶😁我個人平時比較喜歡食西式野😂✅蝦餃幾好有得order 2粒,2個人唔會太多食唔晒,重有位置可以叫其他野食蝦餃皮好好👍🏻厚薄適中✅煎虎皮尖椒幾辣下,正😄我個人喜歡💕⭕️流沙奶黃包正常水準朋友話餡料有啲油左啲,啲油流出嚟⭕️香茜牛肉腸粉腸粉囉😂😂腸粉皮唔厚正常✅潮州粉果好食😋餡料新鮮,應該係每日包嘅餡料👍🏻✅雙皮奶等左一陣間,我強烈建議你想食就係第一轉order 時落埋單,即叫即做👍🏻👍🏻
心思思想去飲下中式茶😁

幾辣下,正😄
我個人喜歡💕

⭕️流沙奶黃包
正常水準
朋友話餡料有啲油左啲,啲油流出嚟

⭕️香茜牛肉腸粉
腸粉囉😂😂腸粉皮唔厚正常

✅潮州粉果
好食😋餡料新鮮,應該係每日包嘅餡料👍🏻

✅雙皮奶
2022-03-25 118 瀏覽
點心性價比高,全日供應,早午晚餐都叫得左上 🌿喜灼鮮嫩菜心健康既我,有菜梗係叫雖然係粗身嘅菜心,但都唔太硬右上 🐥脆皮炸乳鴿炸得恰到好處,調味亦都唔會過鹹外賣到屋企乳鴿皮都唔會林晒左下 🐖手作半肥不瘦叉燒腸粉店舖改菜名改得好,食過咁多次,叉燒真係半肥不瘦腸粉滑,叉燒有咬口足料,每啖腸粉都有叉燒右下 ◻艇頭三寶煎蘿蔔糕雖然我唔知咩係艇頭三寶,三寶等於三件?!但我知呢間煎蘿蔔糕好食,味道清甜,可以食到一條條半透明的粗蘿蔔P.S.就算農曆新年前後有好多糕係屋企,我都有叫呢款點心🤭不過甜品方面,就一般🙊
點心性價比高,全日供應,早午晚餐都叫得

左上 🌿喜灼鮮嫩菜心
健康既我,有菜梗係叫
雖然係粗身嘅菜心,但都唔太硬

右上 🐥脆皮炸乳鴿
炸得恰到好處,調味亦都唔會過鹹
外賣到屋企乳鴿皮都唔會林晒

左下 🐖手作半肥不瘦叉燒腸粉
店舖改菜名改得好,食過咁多次,叉燒真係半肥不瘦
腸粉滑,叉燒有咬口
足料,每啖腸粉都有叉燒

右下 ◻艇頭三寶煎蘿蔔糕
雖然我唔知咩係艇頭三寶,三寶等於三件?!
P.S.就算農曆新年前後有好多糕係屋企,我都有叫呢款點心🤭

不過甜品方面,就一般🙊

外賣送餐
2022-03-24 107 瀏覽
即叫即製手作點心˚✧₊⁎❝᷀ົཽ≀ˍ̮ ❝᷀ົཽ⁎⁺˳✧༚好耐冇食過點心喇☺️不過我係勁中意食點心😌中意坐係酒樓慢慢嘆茶碌下手機食舊點心或盅飯(係咪開始老喇?🥸)而家開多咗好多點心專門店,想食點心飲茶唔一定去酒樓喇!通常價錢仲平啲啲同埋多啲特色花巧野今次經過荃灣,見到有間新開嘅鋿晶館,激起我食點心嘅心,雖然晚市只可外賣,但係諗住返到去凍咗再蒸下叫咗五款點心,因為即叫即做,所以等左大約15分鐘左右就有得拎喇!期間search過呢間餐廳,原來師傅係好勁,以前喺日本東京富麗華工作多年,服務高管達人和明星,返香港後,曾喺多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,經驗豐富🤫 高手在民間 搞到我超級期待😚🔹薑汁糕 $24淡淡嘅薑味,煙煙韌韌,今日好凍食完暖身🥰🔹叉燒包 $20叉燒包就算凍咗少少,包都唔硬,仲係軟淋淋,叉燒肉味唔會太假太甜,啱啱好👍🏻🔹鮮竹卷 $28上湯濃味,仲有啲雲耳係盒入面,咬落去唔易散開,好大舊🔹鹹水角 $22 (必點)覺得食落去有驚喜!超煙韌嘅外皮,入面有好多饀,食完一舊想食第二舊🔹蝦餃 $20蝦餃雖然唔係超大粒,但入面就真係真材實料,有原隻蝦咬落去爽身彈牙ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•
即叫即製手作點心˚✧₊⁎❝᷀ົཽ≀ˍ̮ ❝᷀ົཽ⁎⁺˳✧༚

🔹薑汁糕 $24
淡淡嘅薑味,煙煙韌韌,今日好凍食完暖身🥰

🔹叉燒包 $20

🔹鮮竹卷 $28
上湯濃味,仲有啲雲耳係盒入面,咬落去唔易散開,好大舊

🔹鹹水角 $22 (必點)

🔹蝦餃 $20

ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•總評ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ
- 餐廳點心價格親民,而且即叫即做有心機
- 點心質素優質

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 鋿晶館 (荃灣)
荃灣沙咀道130號地舖

►▪▫►▪▫►▪▫。 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►
點心即叫即製,需等待⌛️
2022-03-23 102 瀏覽
鋿晶館自家製品牌外賣點心系列😋外賣點心同係酒樓飲茶一樣可以食到精緻美味點心🤤留家嘆點心🤤所有點心即點即做,全手工製作,保證新鮮🤩點心師傅經驗仲非常豐富添,係日本富麗華專為高管達人、明星服務,仲曾係香港米芝蓮酒店、酒樓做主管😉~半月彎晶瑩鮮蝦餃(4粒)🥟 $38好大隻又飽滿,蝦肉好彈牙鮮甜,餡料好入味,蝦餃皮晶瑩透薄🥰~黑松露北菇燒賣皇(4粒)🧆 $34黑松露滿滿舖係大大粒燒賣上面,燒賣肉好彈好有口感仲有d蝦肉添,好正🤤~鮮蝦豆苗餃🥟 $30豆苗滿滿配埋鮮甜既蝦肉好夾,而且味道清新又好吸引😉~黑椒醬皇金錢肚🥘 $30惹味而味道濃郁,黑椒好香,醬料混上爽金錢肚,食到唔停口🤤~咱家秘製叉燒包🥧 $20叉燒包包好軟,入面餡料既叉燒甜甜的,好喜歡😋

~半月彎晶瑩鮮蝦餃(4粒)🥟 $38

好大隻又飽滿,蝦肉好彈牙鮮甜,餡料好入味,蝦餃皮晶瑩透薄🥰

~黑松露北菇燒賣皇(4粒)🧆 $34

~鮮蝦豆苗餃🥟 $30

豆苗滿滿配埋鮮甜既蝦肉好夾,而且味道清新又好吸引😉

~黑椒醬皇金錢肚🥘 $30

惹味而味道濃郁,黑椒好香,醬料混上爽金錢肚,食到唔停口🤤

~咱家秘製叉燒包🥧 $20

叉燒包包好軟,入面餡料既叉燒甜甜的,好喜歡😋
2022-03-17
  • 月半彎晶瑩鮮蝦餃
2022-03-23 244 瀏覽
成日想飲茶,但其實酒樓飲茶真係幾貴下,閒閒地都$200埋單,所以就發掘下平民價啲既點心小店,就比我搵到依間。-餐廳係自家製品牌,上網睇先知原來師傅背景都幾勁咖,曾就職於日本東京富麗華多年,專為高管達人和明星服務,回港後係多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管,經驗真係夠哂豐富,唔怪得岀品咁高質喇!-✨手作點心即點即做,製作需時約10分鐘左右✨ 茶芥/座位費$6✨全日免收加一-💕 齒頰留香脆蘿蔔腸 $34👅好味指數:9/10必食之選👍🏻❗️我一向對蘿蔔冇乜好感,但朋友想試就陪佢試下點知又幾驚喜喎😳腸粉皮超級滑!內有一層薄脆包住滿滿既蘿蔔絲,有啲似炸兩,但冇左油膩感,蘿蔔清甜,又有香脆感,加上豉油,口感滿足又比較輕盈,我會中意依個多過炸兩😚-💕 黑松露北菇燒賣皇 (2粒)$18👅好味指數:8/10依到最好就係有啲有得簡2粒/4粒想叫唔同野食,唔洗怕食唔哂🤣燒賣上面放上黑松露有黑松露香同北菇味道,爽滑彈牙口感👍🏻-💕 月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒)$20👅好味指數:8.8/10真係同佢名一樣晶瑩通透!蝦餃皮薄餡多,皮有煙韌口感☺️蝦肉夠爽囗❤️味道夠鮮夠入味-💕 鮮蝦菜苗餃 $30👅好味指數:8.8/1
✨手作點心即點即做,製作需時約10分鐘左右
✨ 茶芥/座位費$6
✨全日免收加一

💕 齒頰留香脆蘿蔔腸 $34
👅好味指數:9/10
必食之選👍🏻❗️
我一向對蘿蔔冇乜好感,但朋友想試就陪佢試下
點知又幾驚喜喎😳腸粉皮超級滑!
內有一層薄脆包住滿滿既蘿蔔絲,
有啲似炸兩,但冇左油膩感,
蘿蔔清甜,又有香脆感,加上豉油,
口感滿足又比較輕盈,我會中意依個多過炸兩😚

💕 黑松露北菇燒賣皇 (2粒)$18
👅好味指數:8/10
依到最好就係有啲有得簡2粒/4粒
想叫唔同野食,唔洗怕食唔哂🤣
燒賣上面放上黑松露
有黑松露香同北菇味道,爽滑彈牙口感👍🏻

💕 月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒)$20
👅好味指數:8.8/10
真係同佢名一樣晶瑩通透!
蝦餃皮薄餡多,皮有煙韌口感☺️
蝦肉夠爽囗❤️味道夠鮮夠入味

💕 鮮蝦菜苗餃 $30
👅好味指數:8.8/10
菜苗餃同樣地都係晶瑩通透🤤
皮薄餡多,外皮煙韌包住滿滿既菜苗同鮮蝦
粒粒都好飽滿,調味剛好,鮮蝦又大粒又爽甜🍤

💕 咱家秘製叉燒包 $20
👅好味指數:7.5/10
叉燒包好鬆軟,秘製醬汁比較特別,
多左一層薑味,老人家一定中意食~

環境:7/10
服務:6/10
整體味道:8/10
回頭率:7/10
鮮蝦菜苗餃
咱家秘製叉燒包
2022-03-22
15 分鐘 (堂食)
鮮蝦菜苗餃
咱家秘製叉燒包
2022-03-13 100 瀏覽
路經此店,諗左快D,外賣一個蒸飯套餐及一個點心,點知等左一粒鍾。夜市已經無堂食客,外賣十個客都無,等咁耐,效率真係慢 ,個收銀女職員又無禮貌,仲要話係咁㗎喇,真係一肚氣,無下次。
2022-02-16 1572 瀏覽
去這間食店時,政府仍未再收緊午市社交距離為二人,所以還是正月,和家人來個快速茶聚。每每來這條街,都是習慣過隔離食牛腩麵,今次見這間食店要排隊等位,便走過來研究下⋯⋯農曆新年,疫情葵荃緊張,誇家庭聚會可免則免,日間堂食快靚正,選擇了這間新派點心。避免嘆茶感覺,重點在於點心。點心點餐紙一張兩面,第一次到來,樣樣都想試⋯⋯聞說這裡的蒸餃做得出色,腸粉夠滑,所以點了幾款餃子項目和腸粉。茶錢每位$6, 用上這種茶壼及膠杯,筆者始終覺得傳統茶壺和茶杯倒出來的茶,味道較為吸引。但是和一般茶樓相比,就算要求辣椒油,芥醬也不用額外收費。月半彎晶凝鮮蝦餃$31~這裡的蝦餃可以選擇兩粒或四粒,相當彈性,一讚。皮未夠晶凝,但味道不俗。小籠包$28~爆高湯,小心吃。鮮蝦豆苗餃$26~皮夠晶凝,滿滿的豆苗包著蝦肉,口感豐富,筆者大愛。好姐潮州粉果$17~皮造得晶凝通透,美味可口,特顯濃厚的五香粉味道。濟寧蒜香蝦春卷$26~喜歡夾什菜與蝦,但較濕,未見乾身。腸粉$22~做得很滑,有興趣下次試其他餡料的腸粉。椒鹽魷魚酥~邪惡的魷魚鬚,香脆可口,吸引。煎蛋牛肉蒸飯~姐夫話飲茶必須食飯,由於筆者冇吃,但見他一個很快KO了

避免嘆茶感覺,重點在於點心。

點心點餐紙一張兩面,第一次到來,樣樣都想試⋯⋯

和一般茶樓相比,就算要求辣椒油,芥醬也不用額外收費。

月半彎晶凝鮮蝦餃$31~
這裡的蝦餃可以選擇兩粒或四粒,相當彈性,一讚。
皮未夠晶凝,但味道不俗。
月半彎晶凝鮮蝦餃

小籠包$28~
爆高湯,小心吃。
小籠包

鮮蝦豆苗餃$26~
皮夠晶凝,滿滿的豆苗包著蝦肉,口感豐富,筆者大愛。

鮮蝦豆苗餃

好姐潮州粉果$17~
皮造得晶凝通透,美味可口,特顯濃厚的五香粉味道。

好姐潮州粉果

濟寧蒜香蝦春卷$26~
喜歡夾什菜與蝦,但較濕,未見乾身。
濟寧蒜香蝦春卷

腸粉$22~
做得很滑,有興趣下次試其他餡料的腸粉。

腸粉

椒鹽魷魚酥~
邪惡的魷魚鬚,香脆可口,吸引。

椒鹽魷魚酥

煎蛋牛肉蒸飯~
姐夫話飲茶必須食飯,由於筆者冇吃,但見他一個很快KO了,相信味道唔錯。

煎蛋牛肉蒸飯

整體來說:
點心平均水準高,難怪疫情之下都要等位,米芝連點心師傅名堂,吸引區內相當食客。

2022-02-04
鮮蝦豆苗餃
好姐潮州粉果
腸粉
椒鹽魷魚酥
2022-01-21 156 瀏覽
繼上幾個月食完後 念念不忘點心今日再次黎食 今次帶埋阿媽黎食相比起傳統茶樓 我更鍾意點心餐廳環境較安靜 可以靜靜地同朋友傾吓計店內裝潢 融入西方色彩同時又保留香港舊式茶樓的風格呈現新舊共融原來餐廳係自家製品牌 點心仲要係即叫即整師傅曾就職於日本東京富麗華多年專為高管達人和明星服務回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管 經驗豐富唔怪得點心咁好食 信心保證鹹水角係我每次必食點心 外層香脆 內裡軟糯餡料分明 無茶樓咁油膩老爺鮮蝦腐皮卷腐皮煎得好脆 裏面包着粒粒鮮蝦 好好食黑松露北菇燒賣王燒賣大大粒 而且好香滑月半彎晶瑩鮮蝦餃同樣大大粒 餃皮晶瑩剔透 入口口感軟韌爽口潮州正粉果皮薄餡靚 材料相當豐富 秘製叉燒包包皮軟熟 餡料豐富叉燒大粒 味道醬汁偏甜特別鐘意飲茶食點心既朋友 一定要黎試吓
繼上幾個月食完後 念念不忘點心

叉燒大粒 味道醬汁偏甜特別

鐘意飲茶食點心既朋友 一定要黎試吓

• 老爺鮮蝦腐皮卷
2022-01-16 112 瀏覽
Went to this restaurant for some takeout dim sum in the morning (16 Jan 2022). The female staff was horrible shouting at me for what to order though I’ve handed her the ticked dim sum paper! She shouted that she doesn’t want to read the paper but asked me to tell her directly (what’s the point of handling me the paper for marking earlier & thereafter, tore it in front of me?!). Is she insane or what?! Her mask was half way down her nose and I don’t think she’s the lady boss bcos I met the forme
don’t think she’s the lady boss bcos I met the former before and she seems a nicer person! This staff is a disaster and will chase all the customers away! Will not return for sure! By the way, I left without ordering anything due to the staff excellent attitude!! Good luck!
2022-01-09 90 瀏覽
早前外賣乳鸽給家人 由於價錢合理($38) 味道很好 買了了3次 每次都保持水準,很滿意。餐廳最近加了價,加到$43一受隻 加幅達11%有多 但先前經驗頗佳,照買可也。但第4次幫襯就出事了,家人通知,整隻乳鸽內臟未清 仍然留在鸽肚内,鸽翼位置有鴿毛,相信以後不會再買。
30 分鐘 (外賣自取)