餐廳: 銀座炎蔵燒肉
資訊:

放工同朋友黎食荔枝角呢間日本過江龍燒肉😺睇落都幾正~環境都好雅致~食完覺得真係好高質呀😻點左「花。特盛」,因為呢set牛豬雞海鮮都有,樣樣都想食,牛又咁多款唔知食咩好,呢個特盛簡直係懶人唔洗諗之選🤪 想知啲牛係屬於邊個部位仲可以參考返menu👍🏻有沙律同泡菜前菜🫶🏻幾開胃唔好睇少上枱三碟野好似好少,食食下就覺得好飽🤣 個爐燒出黎的肉有一格格的烤痕,很有feel🤣和牛6點盛,包含6款黑毛和牛~日本和牛真係好正,燒出黎油香很重又無騷味😻和牛友三角-油脂分佈適中的霜降牛肉,望落最多脂肪而且十分粉嫩😻燒完超香, 油脂香濃入口融化極juicy和牛肩三角-薄切的肩三角,油脂分佈雖然沒友三角那麼滿滿,但肉質很嫩,油香滿滿👍🏻和牛龜之甲-屬大腿肉,薄切肉質較有咬口亦不失油香和牛鞍下-肉質細嫩,牛味較濃的部位🤪和牛芯芯-都係後腿位置既肉,較厚切,有咬口🤪和牛筋肉,最有咬口的部位,有肉香但不失油香雞之盛合,含雞肉三味,雞頸柳,雞腿肉同雞胸肉。雞頸同雞腿肉比較嫩滑,連住既雞皮燒出黎仲脆脆地🥲太邪惡了吧!雞柳會相對較健康😇豬之盛合,含北海道夢之大地豚(個名好型)的豚頸肉,豚里肌,豚肋肉。三款肉質都入口好嫩滑,
有沙律同泡菜前菜🫶🏻幾開胃
和牛龜之甲-屬大腿肉,薄切肉質較有咬口亦不失油香
和牛鞍下-肉質細嫩,牛味較濃的部位🤪
和牛芯芯-都係後腿位置既肉,較厚切,有咬口🤪
和牛筋肉,最有咬口的部位,有肉香但不失油香

雞之盛合,含雞肉三味,雞頸柳,雞腿肉同雞胸肉。

三款肉質都入口好嫩滑,無豬騷味🙂燒出來香香der

最後燒埋個海鮮三味
成大半條魷魚筒好滿足😍燒完感覺肉質都算新鮮,有爽脆口感!
隻蝦都算大隻同新鮮,肉質很彈牙😍
帶子雖然比較細小,但都鮮甜既!

呢個Set真係超滿足!兩名女子食有啲飽,三個細食既女子就應該岩岩好🤣
雖然價錢相對較高,但食物質素整體都超讚👍🏻🫶🏻怕肥無特別叫飲品,店員添茶都好勤力🫶🏻
推薦👍🏻👍🏻
和牛6點拼盤
和牛6點拼盤
2023-11-05 36 瀏覽
四人前🥗前菜泡菜三味 有泡菜、醃蘿蔔、醃青瓜,唔錯龍蝦沙律 幾正,食到龍蝦肉,沙律新鮮涼拌拼盤 Ok🔥燒物上等牛舌 和牛笹身和牛芯芯 和牛羽下食嘅時候都無特別分辨(* ̄∇ ̄*)印像中全部都ok,而且夠淋同滑日本產豚三味和牛裏腹牛柳和牛西冷薄切大判燒店員好好咁問要唔要幫手燒非常專業咁燒牛柳好香肉味、西冷點埋蛋黃都算滑,但未到入口即溶🍢口直。長芋漬 唔好食(><)🦐海鮮。帆立貝 虎蝦四枚都幾新鮮、蝦開左邊方便剝殼🐄食事。和牛烏冬兩客 連烏冬入面嘅和牛好淋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)店員好好咁問要唔要分幫我地分左四碗🍦甜品。檸檬雪葩/牛乳雪糕 四客餐牌得雪葩,而店員好好咁比我哋揀~檸檬雪葩酸,好在我揀左牛乳雪糕🧃飲品白桃乳酸梳打巨峰提子乳酸梳打橙汁送Sparkling Wine(換左sake)$1988另收加一服務費結論:好食嘅(但未到this is heaven level),服務態度非常好
四人前
🥗前菜
泡菜三味 有泡菜、醃蘿蔔、醃青瓜,唔錯
龍蝦沙律 幾正,食到龍蝦肉,沙律新鮮
涼拌拼盤 Ok

🔥燒物
上等牛舌 和牛笹身
和牛芯芯 和牛羽下
食嘅時候都無特別分辨(* ̄∇ ̄*)
印像中全部都ok,而且夠淋同滑

日本產豚三味

和牛裏腹牛柳
和牛西冷薄切大判燒
店員好好咁問要唔要幫手燒
非常專業咁燒
牛柳好香肉味、西冷點埋蛋黃都算滑,但未到入口即溶

🍢口直。長芋漬 唔好食(><)

🦐海鮮。帆立貝 虎蝦四枚
都幾新鮮、蝦開左邊方便剝殼

🐄食事。和牛烏冬兩客
連烏冬入面嘅和牛好淋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
店員好好咁問要唔要分
幫我地分左四碗

🍦甜品。檸檬雪葩/牛乳雪糕 四客
餐牌得雪葩,而店員好好咁比我哋揀~
檸檬雪葩酸,好在我揀左牛乳雪糕

🧃飲品
白桃乳酸梳打
巨峰提子乳酸梳打
橙汁

Sparkling Wine
(換左sake)

$1988
另收加一服務費

結論:
好食嘅(但未到this is heaven level),
服務態度非常好
2023-11-05 38 瀏覽
我非常享受在銀座炎蔵燒肉用餐的體驗~炎藏二人餐中的燒肉絕對是美味的代表。特別推薦上等牛舌,牛舌肉質鮮嫩多汁,入口即化!沾上醬料後,香氣和味道簡直令人垂涎三尺!每一口都帶來滿滿的肉汁和濃郁的牛肉風味。另一個令我印象深刻的菜品是炎藏和牛「極致」4點拼盤。拼盤結合了不同部位的和牛,每一塊肉都展現出獨特的口感和風味。特別喜歡他們的和牛芯芯和和牛肩三角,它們的肉質非常嫩滑,大理石花紋的脂肪更是帶來了豐富的口感。虎蝦也是我推薦之一。大蝦新鮮又鮮美,口感鮮嫩多汁。每一口都充滿了海鮮的甜味!牛烏冬也非常彈牙!還要提及一下檸檬雪葩和白桃乳酸梳打,這兩道甜點和飲品給我帶來了愉悅的結束。檸檬雪葩清新爽口,讓我在用餐過程中感到一絲清涼。而白桃乳酸梳打則帶來了一種微酸的口感,與白桃的香甜相融合,非常清爽可口~銀座炎蔵燒肉展現出高品質的和牛風味,服務也非常周到,感受到了賓至如歸的待遇!

牛烏冬也非常彈牙!

2023-11-03 35 瀏覽
好耐無食日式燒肉,尋晚相約好友去了D2 Place One 銀座炎蔵燒肉Ginza Enzo Yakiniku食晚飯。食燒肉,必點牛肉,這裡選擇多,又可以試到平日較少食的部位。先點和牛「極致」六點拼盤🌱和牛内腿肉🌱和牛肩三角🌱和牛貝身🌱和牛芯芯🌱和牛定三角🌱和牛羽下賣相相當精緻。上枱時,店員告訴我們六款牛食的次序,再配上芥末和鹽一齊食,更能突出牛的味道。每款牛的油脂分怖平均,質感好柔軟和嫩滑,食完沒有油膩感。當然不少得我最愛的牛舌。質感帶少許爽脆感。另外,試了日本產雞腿肉。肉質嫩滑,不會覺得太乾或硬。見到和牛咖哩烏冬吸引,也點來試下。上枱已聞到咖哩味,好醒神,食埋飯,好滿足。

食燒肉,必點牛肉,這裡選擇多,又可以試到平日較少食的部位。

先點和牛「極致」六點拼盤
🌱和牛内腿肉
🌱和牛肩三角
🌱和牛貝身
🌱和牛芯芯
🌱和牛定三角
🌱和牛羽下

賣相相當精緻。

每款牛的油脂分怖平均,質感好柔軟和嫩滑,食完沒有油膩感。

當然不少得我最愛的牛舌。

質感帶少許爽脆感。

另外,試了日本產雞腿肉。

肉質嫩滑,不會覺得太乾或硬。

見到和牛咖哩烏冬吸引,也點來試下。

上枱已聞到咖哩味,好醒神,食埋飯,好滿足。
2023-11-02 26 瀏覽
而我就見到呢間燒肉好似好吸引咁,就忍唔住入去啦!見到好多人都叫🔸極致和牛二人燒肉套餐我都食下先😋😋😋🔸前菜沙律🥗泡菜疏菜都好新鮮既,配上左酸酸甜甜既汁一齊食,令人會好開胃🤤而泡菜佢唔太辣,酸飯食就更加正😍🔸和牛「極致」4點拼盤有和牛貝身,和牛三角,和牛三筋肉,和牛芯芯,各部位都好正,入口即化,口感豐富😍每種牛都有又唔會太多👍🏻🔸日本產雞肉三味雞肉好新鮮呀!燒完一d都會「孩」口,我就比較鍾意燒到個皮脆卜卜嫁😍燒得耐都依然有口感👍🏻🔸虎蝦一d都唔細隻呀,係大大隻,都有我隻手差唔多大,燒完岀黎仲可以食到啖啖既蝦肉,爽口彈牙👍🏻🔸紫菜飯有紫飯就一定夠曬飽嫁啦!食燒肉咁油膩再配飯食就會減低左油膩感,仲食到好飽tim🔸時令口味雪糕🍧呢個個雪糕好特別呀!一食就知係佢地自家製既牛奶雪糕🍦入口即化👍🏻外面再配上餅乾碎,令到口感更佳,雪糕嘅口感更豐富👍🏻🔸白桃乳酸梳打白桃乳酸就驚喜啦,有白桃既果肉喺入面,飲落都好有好感,又唔會話太甜,我就覺得適中啦🔸巨峰提子乳酸梳打正正常常冇乜特別,甜度就適中
而我就見到呢間燒肉好似好吸引咁,就忍唔住入去啦!

見到好多人都叫🔸極致和牛二人燒肉套餐
我都食下先😋😋😋

🔸前菜沙律🥗泡菜
疏菜都好新鮮既,配上左酸酸甜甜既汁一齊食,令人會好開胃🤤
而泡菜佢唔太辣,酸飯食就更加正😍

🔸和牛「極致」4點拼盤

🔸日本產雞肉三味

🔸虎蝦

🔸紫菜飯

🔸時令口味雪糕🍧

🔸白桃乳酸梳打

🔸巨峰提子乳酸梳打
正正常常冇乜特別,甜度就適中
2023-11-01 42 瀏覽
今日同fd 過黎D2 place 行街食野~D2 place 星期日真喺好旺場。。 7點幾黎到呢間銀座焱藏燒肉已經接近坐滿人~雖然接近滿座但環境一啲都唔逼亦唔會好大油煙 。餐廳主打A4和牛,有超多不同和牛部位同埋平時比較少見嘅部位可以選擇~今次品嚐4款唔同和牛,每款各有唔同嘅口感同油脂比例😋我地平時會先食油脂較少嘅部位先~和牛牛肋肉嘅肉感較強,口感比較有咬口,但和牛油脂味不減個人最愛和牛羽下,油脂同肉嘅質感比例好好, 咬落唔會淨喺食到脂肪,口感軟綿綿。上級牛肋肉價錢貴啲,但油脂比例比起牛肋肉就完全唔同級數,肉眼已見雪花非常靚~友三角-喺油脂最多嘅款~整片肉接近粉紅色😍燒得香脆少少再配搭月見紫菜飯,有蘭王蛋,拌飯一流🤤最後叫咗個牛奶軟雪糕埋尾,味道好似喺日本食一樣,牛奶味香濃!CP值高~超滿足嘅一餐

今次品嚐4款唔同和牛,每款各有唔同嘅口感同油脂比例😋

我地平時會先食油脂較少嘅部位先~
和牛牛肋肉嘅肉感較強,口感比較有咬口,但和牛油脂味不減

友三角-喺油脂最多嘅款~整片肉接近粉紅色😍

燒得香脆少少再配搭月見紫菜飯,有蘭王蛋,拌飯一流🤤

估唔到係荔枝角開左間銀座的高級和牛燒肉店,今次是一個很好的體驗,首先門面已經感受到日本風情,入面的裝橫也很舒適,很有空間感,簡單的色調,圖案和木的配搭,令你忘記左自己在HK。Menu 有不少牛部位的選擇,想要食得有幾專業都得。爐先開三分鐘熱了再開始燒,先來吃吃和牛西冷薄切大判燒 $238,肉的雪花紋理均勻,很漂亮。如果未來過,可以請店員幫忙燒,因為薄切,所以都幾考技巧,店員工架十足,望住佢燒,都覺得賞心悦目。燒完會先剪開,然後分俾我地食。和牛西冷不會太肥太膩,肉也燒得剛好,香氣四溢,口感十分嫩滑,可以加蛋漿吃,令味道更豐富。另一特色就是炎藏和牛極致6點拼盤 $588,有和牛友三角,和牛芯芯,和牛上等肋肉,和牛貝身,和牛肉腿肉,龜之甲,呢個組合都好廣。我喜歡和牛芯芯,口感柔軟。龜之甲也很特別,是稀少部位,係牛大腿四頭筋,佢唔肥,比較爽口。和牛肉腿肉也很美味,柔軟中帶點咬口。和牛貝身係牛柳下方位置,同和牛橫膈肉差唔多的口感。和牛友三角的油脂分佈適中,係霜降牛肉,令人再三回味。加了上等牛舌 $98,這樣就是完美的和牛宴。在日本,也有店家推薦加wasabi一起吃,真係唔錯,大家都可以試下。
2023-10-29 32 瀏覽
我最近造訪了一家日本燒肉店,我品嚐到的菜品。首先,泡菜白菜。這道經典的泡菜配上新鮮的白菜,酸甜的味道和脆爽的口感相得益彰。它為整餐帶來了一個開胃的開始。接下來是炎藏沙律。這個沙律以新鮮的生菜、青瓜和番茄為基礎,搭配特製的沙律醬,口感清爽,帶有微妙的酸甜味,為整餐增添了一道清新的選擇。接著是上等牛舌和和牛友三角。上等牛舌切得薄而嫩,入口即化,肉質鮮美。和牛友三角則是口感豐富,肉質細嫩多汁,帶有濃郁的牛肉風味。這兩道菜品展現了日本燒肉的精髓,絕對是肉食愛好者的絕佳選擇。接著是和牛𩣑下和和牛唐辛子。和牛𩣑下肉質豐腴,口感頂級,入口即化,帶來一種絕妙的濃郁口感。和牛唐辛子則是以和牛肉片搭配特製的辣椒醬,辣中帶甜,讓人回味無窮。最後,我要提到享用二人餐時附贈的Sparkling Wine。這款氣泡酒帶著微妙的果香和清新的氣泡,為整餐增添了一份浪漫和愉悅的氛圍。

我最近造訪了一家日本燒肉店,我品嚐到的菜品。

2023-10-28 28 瀏覽
《銀座炎蔵燒肉》係一間食物水準高嘅燒肉店,味道真係一流!首先,小食我哋叫咗燒味淋魚乾,自己喺個爐燒,魚乾燒完再剪成一條條慢慢食😋另外叫咗炸甜蝦,蝦肉脆口,係唔錯嘅佐酒小食!炎蔵和牛「極致」4點拼盤,真係一個肉食愛好者嘅天堂!拼盤上有上等嘅和牛肉,每一塊都肥瘦均勻,肉質鮮嫩。牛味濃郁,好味😋如果你鍾意牛舌,可以試下佢地嘅厚切上等牛舌芯。牛舌肉厚切有口感又爽口!海鮮三味包括帆立貝、蝦🦐及魷魚🦑。帆立貝鮮味;蝦夠新鮮爽口;魷魚燒完味道好香。飯叫咗我鍾意嘅紫菜飯。飲品叫咗柳橙梳打,一杯清爽又開胃嘅飲品,柳橙味道濃郁,氣泡細緻,真係好解渴!

《銀座炎蔵燒肉》係一間食物水準高嘅燒肉店,味道真係一流!

另外叫咗炸甜蝦,蝦肉脆口,係唔錯嘅佐酒小食!

1K
2023-10-28 62 瀏覽
炎蔵燒肉店是東京銀座的過江龍,餐廳以高質和牛作招徠,可品嘗到十多款日本和牛的稀有部位,如友三角、芯芯、龜之甲等,每個稀有部位都係一隻和牛中佔約1至4kg,所以真的機會難得!炎蔵和牛「極致』4點拼盤 398拼盤排列有致,包括和牛龜之甲、和牛唐辛子、和牛鞍下及和牛友三角。和牛龜之甲,是牛後腿內側的瘦肉,肉質較紮實,放在熊熊烈火上燒,傳來炭燒香氣,肉味香濃,入口黏牙富嚼勁,品嚐到純純的牛香滋味。和牛唐辛子肉質柔軟,香氣濃郁,形狀似辣椒唐辛子,是肩到腳腕部位,入口微微焦脆,軟腍的質感,熱燙的肉汁散發,令人食慾大增。肥美厚切的和牛鞍下,燒至帶金黃網紋,綿厚而軟嫰,油潤牛肉汁,滋味吸引。 和牛友三角最令人難忘,粉嫰雪白的紋路清晰可見,屬於充滿油花的稀有部位,口感極為柔嫩,牛脂豐腴,愛上入口即溶的感覺,非常適合牛魔王!海鮮三味 198燒大蝦新鮮,質感彈牙挺身,燒至焦香蜷曲,挖出蝦頭金黃濃稠的蝦膏,鮮香十足。扇貝以貝殼盛上,厚身圓滑,滑嫰而富彈性,連同鮮甜醬汁呷入口,細膩吸引。全條魷魚筒,切成一個個粗身圓圈,質感煙煙韌韌,純樸鮮味。日本產豚肋肉 88豚肋肉燒至邊沿焦脆,烈火下烤出酥脆口感,油香四溢,入

炎蔵和牛「極致』4點拼盤 398

海鮮三味 198

日本產豚肋肉 88
豚肋肉燒至邊沿焦脆,烈火下烤出酥脆口感,油香四溢,入口肉香濃郁,啖啖滋味。

蕃茄沙律48
吃過熱辣辣燒肉,跟配清新的沙律解膩,爽脆的沙律菜,配上多汁酸甜的蕃茄,拌勻胡麻醬,加上紫洋蔥,吃下去特別清爽,十分開胃。

和牛咖喱烏冬 108
日式咖喱香而不辣,和牛肉軟腍黏牙,烏冬掛上誘人咖喱汁,綿彈惹味,味道十分香郁,內有綿糯的薯仔、香甜洋蔥絲,美味誘惑。
白桃乳酸梳打/ 蝶豆花青檸梳打 42
浪漫紫藍色的蝶豆花梳打,入口青檸清香,十分清爽解渴。拌勻乳酸梳打,盡是白桃芬芳,甜入心扉。
2023-10-27 28 瀏覽
荔枝角D2 Place都係好多Officer平時會去搵食既好地方,今次發掘一間位於3樓燒肉過江龍,一試看看最高級別肉質如何!雅@特盛 $938 (2-3人前) 沙律前菜 和牛4點拼盤夢之大地豚三味日本產雞肉三味和牛西冷薄切大判燒整個套餐重中之中當然和牛西冷薄切,只有一塊尤其珍貴,可以要求店員幫手燒,大大片但真的很薄,但就是薄薄的口感令到肉質入口即溶,而且滿口油花感覺都非常良好!其他和牛品質都相當唔錯,看看油花遍佈平均,每個部位油花都看得出其分別而且鮮明,肉類質素都唔錯!整體食物質素都唔錯,但兩個男生吃就只能說剛好,而且前菜跟泡菜都限定一份不能添加,另收加一服務費,埋單$1031.8 /2人。銀座炎蔵燒肉荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖

雅@特盛 $938 (2-3人前)
沙律前菜

銀座炎蔵燒肉
荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖
前菜沙律
2023-10-26 20 瀏覽
荔枝角越開越多新餐廳,晚市選擇咗呢間開咗一段時間嘅燒肉店~🍽️炎蕆和牛「極致」6點拼盤 $588呢款係餐廳嘅推介拼盤之一,和牛次序要循序漸進,最後先食最肥美果件~和牛肩三角-肉質有咬口和牛貝身-帶有少許脂肪,牛肉味都幾重,食落唔會太油膩和牛肋肉-適中厚度,咀嚼時食到啖啖肉汁,推介和牛三筋肉-大大塊滿足系列,肉香出和牛芯芯-油脂超豐富!入口即溶~和牛友三角-最肥美嘅一塊,好少地方有呢款肉,較為稀有!呢款食一塊已經夠晒滿足!🍽️厚切上等牛舌芯 $138肉質好爽彈,一啲都唔會韌,可以另外淋上檸檬汁帶出其鮮味~特別推介配菜大蔥,好甜!🍽️和牛里肌芯 $268雪花均勻嘅和牛,油脂豐富之餘但又唔會感覺好油膩,而且仍然有一定厚度,可以保留到其口感
荔枝角越開越多新餐廳,晚市選擇咗呢間開咗一段時間嘅燒肉店~

🍽️炎蕆和牛「極致」6點拼盤 $588
和牛肩三角-肉質有咬口
和牛貝身-帶有少許脂肪,牛肉味都幾重,食落唔會太油膩
和牛肋肉-適中厚度,咀嚼時食到啖啖肉汁,推介
和牛三筋肉-大大塊滿足系列,肉香出
和牛芯芯-油脂超豐富!入口即溶~

🍽️厚切上等牛舌芯 $138
肉質好爽彈,一啲都唔會韌,可以另外淋上檸檬汁帶出其鮮味~
特別推介配菜大蔥,好甜!

🍽️和牛里肌芯 $268
2023-10-24 45 瀏覽
呢間🇯🇵東京人氣和牛燒肉🥢專門店銀座炎藏燒肉🔥首間海外分店就開係 D2Place🤩,一入到去就見到佢哋嚴選嘅🏯日本產黑毛和牛而且有唔少係🥰稀有部位,十分之吸引。入面地方都👍幾大,而且有大量🛋️卡位,人多仲有得包廂☺️添!我哋揀咗雅·特盛😍套餐有包前菜沙律🥗同埋泡菜,可以食住等啲肉🥩,開吓胃。呢個餐有🐂和牛4點拼盤(和牛芯芯、和牛肋肉、和牛龜之甲同埋和牛鞍下)、夢之大地豚🐖三昧、日本產雞肉🐓三昧同埋和牛西冷薄切🥩大判燒,十分之豐富。呢度嘅🤤和牛質素十分之好,而且唔同嘅部位🔥燒完食落都各有特色😋,我就特別鐘意❤️和牛西冷薄切大判燒🤩,沾上生蛋食入口即化🥰好甘香!夢之大地豚🐖三昧同埋日本產雞肉🐓三昧燒完亦都好鮮嫩🤤,肉香四溢齒頰留香😊。

2023-10-22 32 瀏覽
今晚同老公撐枱腳,去左一家日式燒肉餐廳,專門供應和牛料理,食左d好正嘅和牛😋🔥和牛西冷薄切大判燒和牛西冷肉切成薄片,基本上輕輕一笑就已經熟透,餐廳更會提供一顆新鮮的蘭王蛋,烤熟的和牛配上濃味嘅蘭黃蛋液,每一片肉都保持了它的嫩度和多汁,而且口感非常柔軟。🔥炎蔵和牛極致4點拼盤拼盤包括和牛龜之甲、和牛笹身、和牛唐辛子、和牛貝身。這個拼盤提供了不同部位的和牛肉,每一塊都展現了其獨特的口感和風味。無論是龜之甲的細嫩、笹身的肥美、唐辛子的口感還是貝身的鮮嫩,每一口都是一種享受。🔥和牛肋肉牛肋肉肥瘦均勻,以簡單的調味讓和牛肉的風味得以充分展現。每一口咬下去,肉的香氣和鮮嫩的口感立即填滿口腔!🔥石鍋和牛牛肉拌飯熱騰騰的石鍋裡的米飯為基底,加入了切成薄片的和牛牛肉。當炙熱的飯與牛肉相遇時,牛肉的肉汁與米飯的香氣完美融合!這是一道滿足胃口的主菜,讓你享受到和牛的豪華與米飯的濃郁。

🔥和牛西冷薄切大判燒

🔥炎蔵和牛極致4點拼盤

🔥和牛肋肉

🔥石鍋和牛牛肉拌飯
今日同朋友去食燒肉朋友推薦去這間銀座炎蔵燒肉🤤-銀座炎蔵二人前($938)先上2款前菜,分別係泡菜和沙律🥗泡菜偏鹹,配白飯食會更夾🤡而沙律份量都好多,有白飯魚,黃椒絲,紅椒絲,洋蔥🧅和好多好多生菜~食完前菜就嚟主角啦🌝有和牛~牛舌~虎蝦~~有上等牛舌,炎蔵和牛4點盛和2隻虎蝦🦐🦐牛舌真係好好食😋必點肉質彈牙,十分滿意(*≧∀≦*)至於炎蔵和牛4點盛分別係和牛笹身,和牛貝身,和牛龜之甲 以及 和牛鞍下\(//∇//)\這幾個部位都好好味,雪花均勻,肉質濃郁,令人食不停口🤗好吸引,十分幸福的味道☺️最後再燒埋2隻大大隻虎蝦🦐肉質彈牙厚實~-仲有日式咖喱飯🍛味道都不錯(╹◡╹)♡至於甜品係青檸雪葩🍧酸酸甜甜,解膩開胃(*´Д`*)岩曬食完燒肉之後食的甜品😍-本身set係包一枝Sparkling Wine🍾不過我地轉左飲巨峰提子乳酸梳打和白桃乳酸梳打٩(๑❛ᴗ❛๑)۶味道清新,不錯(*´꒳`*)-Name🏠: 銀座炎蔵燒肉 Ginza Enzo YakinikuLocation📌:荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖(港鐵荔枝角站 D1 出口, 港鐵荔枝角站 D2 出口)價錢💰

今日同朋友去食燒肉
朋友推薦去這間銀座炎蔵燒肉🤤

銀座炎蔵二人前($938)
先上2款前菜,分別係泡菜和沙律🥗
泡菜偏鹹,配白飯食會更夾🤡

食完前菜就嚟主角啦🌝
有和牛~牛舌~虎蝦~~
有上等牛舌,炎蔵和牛4點盛和2隻虎蝦🦐🦐
牛舌真係好好食😋必點

肉質彈牙,十分滿意(*≧∀≦*)

仲有日式咖喱飯🍛味道都不錯(╹◡╹)♡

至於甜品係青檸雪葩🍧
酸酸甜甜,解膩開胃(*´Д`*)
岩曬食完燒肉之後食的甜品😍

本身set係包一枝Sparkling Wine🍾
味道清新,不錯(*´꒳`*)

價錢💰:銀座炎蔵二人前($938)