餐廳: 銀座炎蔵燒肉
資訊:

朋友介紹先知原來d2 place one上面竟然有間咁高質嘅餐廳 ՞⸝⸝ᵒ̴̶̷ 𓈞 ᵒ̴̶̷⸝⸝՞入面有一個好大嘅日本酒櫃 非常吸睛 裝潢亦都非常日式🏯同朋友叫咗兩份午餐定食 跟餐有沙律泡菜湯同埋飯 價錢around $128-$298都有 ꉂ(´꒳`♡)クスクス-和牛西冷薄切大判燒份量十足!大過我塊面 (艸ˋ͈ ‪⌳ˊ͈) 油花均勻好吸引 和牛芯芯都好好味!店員主動過嚟幫我哋手燒大判燒塊和牛燒到大概5成左右 再沾上蘭王蛋漿 口感濃郁😋另外仲叫咗個嚴選黑毛和牛3種盛分別有和牛內腿肉// 友三角同上等肋肉全部肉都非常高質同埋新鮮大家都食得好滿足 (#´ᗜ`#)ニコニコ-強烈推薦一定要嚟呢間燒肉店!肉類非常高質 而且環境乾淨寬敞💖係一個適合同朋友坐低傾計食嘢嘅地方(oˆ罒ˆo)
入面有一個好大嘅日本酒櫃 非常吸睛 裝潢亦都非常日式🏯
油花均勻好吸引 和牛芯芯都好好味!
店員主動過嚟幫我哋手燒大判燒
塊和牛燒到大概5成左右 再沾上蘭王蛋漿 口感濃郁😋
另外仲叫咗個嚴選黑毛和牛3種盛
分別有和牛內腿肉// 友三角同上等肋肉
全部肉都非常高質同埋新鮮
大家都食得好滿足 (#´ᗜ`#)ニコニコ
強烈推薦一定要嚟呢間燒肉店!
肉類非常高質 而且環境乾淨寬敞💖
係一個適合同朋友坐低傾計食嘢嘅地方(oˆ罒ˆo)

2024-03-27
今日同朋友去荔枝角佢公司附近傾野因為完成左件大project ,好好獎勵下自己,搵左間靚少少,坐得舒服d既餐廳食個lunch 位於D2 place ,平時好少來對上一次都疫情前,感覺多左好多唔同類型既餐廳同鋪頭,同多左好多寵物入到餐廳,我就算自己一個都安排坐張4人枱,好鬆動,同埋有問我有冇book到位,好彩仲早,所以都尚算唔洗等位,如果假日,最好book定枱先來我叫左個$248 既和牛極致定食。定食包括前菜沙律,泡菜,昆布湯,海鹽同埋牛汁個沙律汁醋係甜甜酸酸,好開胃另外個泡菜就略嫌唔係好夾日式燒烤,但佢係好食三款和牛包括和牛芯芯,和牛友三角同和牛內腿肉我自己比較鍾意和牛友三角,好香既和牛油味好濃另外果2隻都好好食,輕輕燒一下已經好juicy好夠肉味,d牛油香味係個口入邊維持左好耐呢餐好滿足,偶然獎下自己都開心
今日同朋友去荔枝角佢公司附近傾野

位於D2 place ,平時好少來

我叫左個$248 既和牛極致定食。

定食包括前菜沙律,泡菜,昆布湯,海鹽同埋牛汁

個沙律汁醋係甜甜酸酸,好開胃

另外個泡菜就略嫌唔係好夾日式燒烤,但佢係好食

三款和牛包括和牛芯芯,和牛友三角同和牛內腿肉

我自己比較鍾意和牛友三角,好香既和牛油味好濃

呢餐好滿足,偶然獎下自己都開心

• 友三角
最鍾意就係行街食飯都喺同一個商場而食嘅嘢又唔會太貴!D2 Place唔錯呀 收工可以行一陣啲鋪頭唔會一式一樣餐廳又唔會好似大商場咁貴今晚呢間燒肉好四正!有肉櫃有酒櫃經理見我地有興趣仲耐心介紹!講咗最令人興奮嘅肉先!「極致」6點拼盤好啱兩至三個人食每款肉都試一舊就到下款最正係每款都係特別部位(睇圖有介紹!)一盤試齊清爽、有嚼口、油香四溢、柔軟細膩嘅肉好嘅肉真係隔住mon都分到睇油脂分佈、睇光澤、紋理、顏色本身有啲猶豫叫魷魚會唔會太飽但呢個真係好值得嗌佢係新鮮多汁彈牙嗰種唔會滯之餘仲平衝咗食完紅肉嘅飽膩感另外龍蝦沙律都係非常有驚喜本身只係想健康啲叫菜但原來加龍蝦係咁好食好似pret a manger個小龍蝦包嘅餡但係係用真嘅龍蝦肉!最後最開心係佢甜品唔貴!食完燒肉可以慢慢食陣甜品飲吓嘢傾吓偈放慢返 好開心☺️
最鍾意就係行街食飯都喺同一個商場
而食嘅嘢又唔會太貴!
D2 Place唔錯呀 收工可以行一陣
啲鋪頭唔會一式一樣
餐廳又唔會好似大商場咁貴
今晚呢間燒肉好四正!
有肉櫃有酒櫃

經理見我地有興趣仲耐心介紹!
講咗最令人興奮嘅肉先!
「極致」6點拼盤好啱兩至三個人食

每款肉都試一舊就到下款
最正係每款都係特別部位(睇圖有介紹!)

一盤試齊清爽、有嚼口、油香四溢、柔軟細膩嘅肉
好嘅肉真係隔住mon都分到

睇油脂分佈、睇光澤、紋理、顏色
本身有啲猶豫叫魷魚會唔會太飽

但呢個真係好值得嗌
佢係新鮮多汁彈牙嗰種
唔會滯之餘仲平衝咗食完紅肉嘅飽膩感
另外龍蝦沙律都係非常有驚喜

本身只係想健康啲叫菜
但原來加龍蝦係咁好食
好似pret a manger個小龍蝦包嘅餡
但係係用真嘅龍蝦肉!
最後最開心係佢甜品唔貴!

食完燒肉可以慢慢食陣甜品飲吓嘢傾吓偈放慢返 好開心☺️
2024-03-26 45 瀏覽
好耐無食過日式烤肉啦,今晚放工就去咗D2 Place嘅【銀座炎蔵燒肉】。餐廳採用和風裝潢,座位寬敞,乾淨整潔。我哋叫咗個【花◎特盛】套餐,食完沙律同埋泡菜就開始燒燒燒~套餐包括和牛、豚肉、雞肉同海鮮拼盤。【和牛6點拼盤】全部都係和牛稀有部位,脂肪比例、肉味、口感各有千秋。我就最鍾意和牛羽下,口感軟嫩油脂超豐富,食落幸福感滿滿。和牛內腿肉就脂肪較少但肉味濃郁。【夢之大地豚三味】來自北海道嘅夢之大地豚肉,脂肪分佈均勻肉色粉嫩。口感嫩滑兼油脂帶少少甘甜,食得出同一般豚肉有明顯分別,非常高質。【日本産鶏肉三味】日本產嘅雞肉,當中雞頸柳係稀有部位,肉質有彈性同juicy。其餘雞腿肉、雞胸肉都肉味香濃。【海鮮三味】蝦、帆立貝、魷魚三款海鮮,最鍾意係魷魚,水潤軟滑。平時餐廳少啲有,今次仲要原隻上,大大件好滿足。整體嚟講非常高質,啱晒我呢啲咀刁人仕。

我哋叫咗個【花◎特盛】套餐,食完沙律同埋泡菜就開始燒燒燒~

套餐包括和牛、豚肉、雞肉同海鮮拼盤。

整體嚟講非常高質,啱晒我呢啲咀刁人仕。
2024-03-26 37 瀏覽
和牛肋肉、夢之大地豚肋肉定食$148
和牛西冷薄切大判燒、赤身定食
$298上等牛舌$48和牛龜之甲$78好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️最近在做資料搜集,準備4月尾去九州的行程。做資料搜集期間,同事介紹我去福岡一間燒肉店。上網看後,搞得我好想吃日式燒肉,所以就趁著週末,去了荔枝角這間日式燒肉店。此餐廳感覺質素高。未進店,已感覺去了日本一樣。看一看餐牌,週末竟然有超抵的午市套餐,實在太好了!我們二人點了2份套餐及追加了2款牛。其中包括一些比較特別的部位。落單後,先來沙律🥗、前菜、日式湯及白飯。沙律菜新鮮,配上微酸的日式沙律汁,好醒胃。前菜是泡菜。用長野縣產米煮的飯,粒粒分明飽滿,咬落香甜又軟糯。和牛肋肉、夢之大地豚肋肉不韌也不鞋口。可按個人口味,點配鹽或日式醬汁食用。喜歡味濃者,建議沾日式醬汁。至於想更能品嚐到肉的味道,就建議點鹽,有助提升肉味。赤身是較少脂肪,肉質相對較緊實的部位。不過因為用的是較高級的和🐂牛,所以還是會有油花的。和牛龜之甲是內側肉下方,個人認為肉味較濃郁。上等牛舌👅切成薄
和牛肋肉、夢之大地豚肋肉定食
上等牛舌
和牛龜之甲
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️

和牛龜之甲是內側肉下方,個人認為肉味較濃郁。
上等牛舌👅切成薄片,易咬開又彈牙。

最好的東西留到最後吃,就是那塊比手掌還要大的和牛西冷薄切大判燒。由於較大塊,怕食客不會處理,所以侍應會幫食客燒,並剪開,以方便食用。西冷薄切大塊,比起其他牛肉會較多脂肪。燒一會,便燒出一團熊熊烈火🔥!好壯觀!試一口,好香的油脂留在口中,大滿足!

和牛西冷薄切大判燒、赤身定食
今日介紹大家一家獨具特色的日式燒肉餐廳——銀座炎蔵燒肉!這裡位於荔枝角D2place,充滿現代感的裝潢和舒適的用餐環境令人印象深刻🌟前菜🌟炎蔵沙律的清新口感和獨特的日式調味,絕對能夠讓你在第一口就感受到來自日本的美味!而枝豆分量也很多,適合清清味蕾,配飲品!🌟炎蔵極致4點拼盤🌟接下來是這家餐廳的招牌菜——炎蔵極致4點拼盤!這道拼盤包含了四款精選肉品:和牛唐辛子、和牛龜之甲、和牛笹身和和牛三筋肉。每一款肉品都經過精心挑選和處理,帶來絕佳的口感和豐富的風味。無論是喜歡嫩滑口感還是濃郁的肉汁,這道拼盤絕對能夠滿足你的味蕾!🌟日本產雞肉三味🌟如果你對雞肉有著特別的喜好,那麼這道日本產雞肉三味絕對不容錯過!這道菜以雞頸柳、雞胸肉和雞腿肉為主,每一塊雞肉都非常鮮味豐富,保持了肉質的鮮嫩和多汁。搭配上餐廳特製的醬料,帶來一個口感豐富的美味體驗。🌟海老和帆立貝🌟海鮮愛好者們一定不能錯過這裡的海老和帆立貝!新鮮的海鮮質地鮮嫩,搭配上炎燒的獨特風味,絕對能夠讓你感受到大海的鮮香。🌟清涼飲品🌟一杯清涼的飲品絕對是吃燒肉必不可少的。這裡的菠蘿乳酸梳打和荔枝烏龍茶都是非常不錯的選擇!菠蘿乳酸梳打的酸甜口感和清爽

🌟前菜🌟

🌟炎蔵極致4點拼盤🌟

🌟日本產雞肉三味🌟

🌟海老和帆立貝🌟

🌟清涼飲品🌟
一杯清涼的飲品絕對是吃燒肉必不可少的。這裡的菠蘿乳酸梳打和荔枝烏龍茶都是非常不錯的選擇!菠蘿乳酸梳打的酸甜口感和清爽氣泡,能夠讓你在一口口中感受到來自熱帶的果香;而荔枝烏龍茶則帶有淡淡的茶香和荔枝的香甜味道,是一款消暑又開胃的飲品。

總結一下,銀座炎蔵燒肉實在是一家讓人驚艷的日式燒肉餐廳!無論是精緻的前菜還是各種美味的肉品,都展示了餐廳對於食材和烹飪的用心與熱愛。不管是和朋友一起聚餐還是與摯愛共度晚餐,銀座炎蔵燒肉將給你帶來一場難忘的美食之旅!
2024-03-23 52 瀏覽
是日我們訂了四人枱,晚上七時,但朋友未能下班,我們兩人先取枱,坐了超過半小時才齊人,期間服務員不停幫我們加茶,朋友喜歡他們的沙律醬,要求加,服務員亦十分樂意,燒完牛肉,又幫我們換燒烤盤,我們趕時間,只叫了很少食物,但服務員態度一直都非常好,是愉快的經歷。餐廳位於地鐵站對面,交通非常方便。
2024-03-01
2024-03-22 70 瀏覽
上月去完日本旅行, 錯過了食日本烤肉, 一直念念不忘, 然後丫妹話佢公司附近有間日本過江龍燒肉, 約我今晚一齊去食返餐。餐廳環境企理, 有多個卡位座位, 坐得舒服。主打多款烤肉, 有齊和牛、豚肉、雞肉、海鮮等….仲有少量小食同主食, 黎到當然唔可以錯過主打嘅和牛啦!一次過滿足6款和牛, 食【和牛極致6點拼盤】HK$588 就最化算不過!六款黑毛和牛色澤嫩紅新鮮, 賣相睇得出唔係cheap野!和牛內腿肉: 相對牛脂最少嘅一款, 較有咬口, 有肉香和牛龜之甲: 屬大腿肉, 薄切肉質減少了咬口感, 令鮮嫩口感突出一d和牛芯芯: 為後腿部位, 較厚切, 肉質富有彈性和牛牛柳: 為稀有部份嘅牛柳, 唔會有過多油脂, 肉質又嫩又林和牛貝身: 為中腹最接近腰脊嘅稀有部位, 油脂鮮甜, 帶非常豐富肉汁和牛羽下: 油脂最豐富, 而且分佈平均, 咀嚼時油膩滲出, 充滿脂香, 沾少少WASABI食, 減少一點油膩。【上等牛舌】HK$98薄切牛舌色澤嫩紅, 稍為烤至金黃, 香口又有肉汁。【魷魚】HK$68魷魚口感爽彈, 食到原本鮮味。【和牛咖喱烏冬】HK$108原來係碗湯烏冬, 淋咗少少咖喱汁落去, 不過咖哩

餐廳環境企理, 有多個卡位座位, 坐得舒服。

六款黑毛和牛色澤嫩紅新鮮, 賣相睇得出唔係cheap野!
和牛內腿肉: 相對牛脂最少嘅一款, 較有咬口, 有肉香
和牛芯芯: 為後腿部位, 較厚切, 肉質富有彈性
和牛極致6點拼盤

【上等牛舌】HK$98
薄切牛舌色澤嫩紅, 稍為烤至金黃, 香口又有肉汁。

【魷魚】HK$68
魷魚口感爽彈, 食到原本鮮味。
魷魚

【和牛咖喱烏冬】HK$108
原來係碗湯烏冬, 淋咗少少咖喱汁落去, 不過咖哩味好稀, 有幾粒好林嘅和牛粒同蘿蔔粒。
和牛咖喱烏冬
2024-03-21
和牛極致6點拼盤
魷魚
2024-03-22 25 瀏覽
又找到一家過江龍燒肉店 - 銀座炎蔵燒肉顧名思義是來自銀座的燒肉店餐廳以日本A4黑毛和牛為主😍環境也很雅致 走木系和風設計坐位闊落 非常舒適菜式亦非常多選擇 除和牛外更有漬物、沙律、湯及日本米飯⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🐮炎蔵和牛「極致」6點拼盤🔸和牛内腿肉🔸和牛肩三角🔸和牛貝身🔸和牛芯芯🔸和牛定三角🔸和牛羽下基本上 有我想吃的部位顏色油花都很出色 平均的霜降脂肪濃厚口感 入口即溶化 😋每一個部位都有不同口感 令人再三回味肉質嫩 油香滿滿👍🏻再配上芥末和鹽 更能突出牛的味道🐮上等牛舌牛舌以薄切呈上 爽口彈牙🐮和牛貝身 (Encore)一試Encore 肉是取自和牛中腹接近腰脊的稀有部位 一頭牛只能切出 4~5 公斤油花細膩豐盈 口感濃厚 入口即溶化 🍙紫菜飯燒肉配飯食 是必須的有飽腹感同事降低油膩感!
又找到一家過江龍燒肉店 - 銀座炎蔵燒肉
顧名思義是來自銀座的燒肉店
餐廳以日本A4黑毛和牛為主😍
環境也很雅致 走木系和風設計
坐位闊落 非常舒適
菜式亦非常多選擇 除和牛外
更有漬物、沙律、湯及日本米飯

⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
肉質嫩 油香滿滿👍🏻
再配上芥末和鹽 更能突出牛的味道

🐮上等牛舌
牛舌以薄切呈上 爽口彈牙

🐮和牛貝身 (Encore)
一試Encore 肉是取自和牛中腹
接近腰脊的稀有部位
一頭牛只能切出 4~5 公斤
油花細膩豐盈 口感濃厚 入口即溶化

🍙紫菜飯
燒肉配飯食 是必須的
有飽腹感同事降低油膩感!
2024-03-21 38 瀏覽
老公今日都放假~可以拍拖拖Lunch就去左荔枝角行街見到呢間午市定食幾唔錯就試下座位非常寬敞~啱晒我呢d腳長人士兩個🐮魔王揀左L7和牛上等肋肉定食$198配沙律,湯,加$22要白桃乳酸梳打店員有講解,開爐後3分鐘,先前牛肋肉。一路燒一路聞到好香,第一件食原味加啖飯,好香牛同和牛獨有既牛油香,第二啖加少少鹽,更突出牛肋肉既肉香,第三啖同泡菜一齊食,中和左油膩感,一次過滿足3種味道。湯雖然睇落好清澈,飲落有少少胡椒白,幾好。沙律菜新鮮加埋醋好開胃,青椒紫洋蔥好脆口。白桃乳酸梳打唔會太甜,解膩一流。L6和牛西冷大判燒&赤身定食$298配沙律,湯,加$22要菠蘿乳酸梳打店員話燒西冷可以搵佢地幫手燒所以我地先燒左和牛芯芯燒十幾秒就食得,蘸埋生雞蛋一啖飯真係正到無朋友跟住燒下大蔥呀瓜咁就搵左店員幫忙,店員亦好細心會問我地想食生d定熟d,梗係生d可以食到牛既嫰滑燒好會幫我地切一半,細心提醒蘸蛋汁會更好食。菠蘿乳酸梳打好香菠蘿味,酸酸甜甜,比起白桃味會濃少少。如果有個錫紙兜比我倒d蛋汁熱一熱,變晒蒸蛋撈飯就好啦🤣好食到雞都唔想放過。店員好好服務,下次會再嚟試埋其他。
老公今日都放假~可以拍拖拖
Lunch就去左荔枝角行街
見到呢間午市定食幾唔錯就試下
座位非常寬敞~啱晒我呢d腳長人士

兩個🐮魔王揀左
L7和牛上等肋肉定食$198
配沙律,湯,加$22要白桃乳酸梳打
店員有講解,開爐後3分鐘,先前牛肋肉。

白桃乳酸梳打唔會太甜,解膩一流。

L6和牛西冷大判燒&赤身定食$298
配沙律,湯,加$22要菠蘿乳酸梳打
店員話燒西冷可以搵佢地幫手燒
所以我地先燒左和牛芯芯

燒十幾秒就食得,蘸埋生雞蛋一啖飯真係正到無朋友

燒好會幫我地切一半,細心提醒蘸蛋汁會更好食。
菠蘿乳酸梳打好香菠蘿味,酸酸甜甜,比起白桃味會濃少少。

店員好好服務,下次會再嚟試埋其他。
2024-03-19
午餐
  • L6和牛西冷大判燒&赤身定食
  • L7和牛上等牛肋肉定食
2024-03-19 32 瀏覽
日本🇯🇵過江龍燒肉店位於荔枝角 D2 Place餐廳環境走木系和風設計坐位闊落坐得非常舒適午市套餐亦非常多選擇價錢由$118-$298配漬物、沙律、湯及日本米飯和牛極致定食 $248和牛肋肉及日本產豚肋肉定食 $148厚切上等牛舌芯 $138每日都有3款嚴選牛肉是日定食係羽下、鞍下、芯芯羽下油花豐富鞍下味道濃郁芯芯肉質軟嫩一次過試哂3款不同口味嘅牛肉除咗各款牛肉之外仲有豬肉、雞肉、炒飯、石鍋飯等等最後鍾意牛舌芯嘅你一定要試厚厚牛舌芯燒後牛味濃肉質彈牙爽口配埋泡菜及白飯呢個午餐真係好滿足呢!

日本🇯🇵過江龍燒肉店
位於荔枝角 D2 Place
餐廳環境走木系和風設計
坐位闊落坐得非常舒適

午市套餐亦非常多選擇
價錢由$118-$298
配漬物、沙律、湯及日本米飯

和牛極致定食 $248
和牛肋肉及日本產豚肋肉定食 $148
厚切上等牛舌芯 $138

每日都有3款嚴選牛肉
是日定食係羽下、鞍下、芯芯
羽下油花豐富
鞍下味道濃郁
芯芯肉質軟嫩
一次過試哂3款不同口味嘅牛肉
除咗各款牛肉之外
仲有豬肉、雞肉、炒飯、石鍋飯等等
最後鍾意牛舌芯嘅你
一定要試
厚厚牛舌芯燒後牛味濃
肉質彈牙爽口
配埋泡菜及白飯
呢個午餐真係好滿足呢!

2024-03-14 43 瀏覽
白色情人節,梗係去搵啲好嘢食慶祝吓啦,網上搵咗啲資料睇就決定去呢間,日本過江龍燒肉店,我哋選擇咗兩份午餐,套餐會有前菜、沙律和熱湯~和牛極致定食(三種) $248上枱已經見到顏色油花好靚,平均既霜降脂肪,濃厚口感,入口即溶化,甘香~和牛上等肋肉定食 $198追加;上等牛舌 $48都係霜降十足,鮮甜口感濃厚,再配合晶瑩通透嘅日本米一齊食,好好味呀~我哋一致認為食物品質高質,環境坐得舒服,已經訂咗位下個禮拜同屋企人再嚟食,哈!餐廳仲好窩心,因為今日係白色情人節仲送上每人一盒朱古力小禮物,值得一讚!
和牛極致定食(三種) $248

和牛上等肋肉定食 $198
追加;上等牛舌 $48

2024-03-13 69 瀏覽
荔枝角D2place 日式燒肉探店🤤銀座炎藏燒肉set lunch都$140-200,真真正正和牛燒肉仲可以追加食物,特式水果梳打環境正到爆,舒舒服服嘆個午餐🫶🏻set lunch 有湯、沙律同泡菜提子🍇梳打,別有一番風味和牛極致豆食(三款和牛)$:248真心好掂,入口即溶,充滿油香👍👍👍和牛上等肋肉$198比起極致和牛,分別不同的部位,也有另一種口感同油脂回甘追加牛舌龜之甲看得見的嫰滑和牛仲有大量清酒,真係好似去咗一𨍭日本添😹😹
荔枝角D2place 日式燒肉探店🤤銀座炎藏燒肉
set lunch都$140-200,真真正正和牛燒肉
仲可以追加食物,特式水果梳打
環境正到爆,舒舒服服嘆個午餐🫶🏻
set lunch 有湯、沙律同泡菜
提子🍇梳打,別有一番風味
和牛極致豆食(三款和牛)$:248
真心好掂,入口即溶,充滿油香👍👍👍
和牛上等肋肉$198
比起極致和牛,分別不同的部位,也有另一種口感同油脂回甘
追加牛舌
龜之甲
看得見的嫰滑和牛
仲有大量清酒,真係好似去咗一𨍭日本添😹😹
2024-03-11
  • 炎蔵和牛[極致]6點拼盤
  • 牛舌
2024-01-24 423 瀏覽
我哋今日book左7點兩位 一到門口 明明見到有個應該係接客位嘅位 我哋到咗之後竟然冇人接我哋 仲以為未開 入到去更過分係見個職員企係收銀處度睇手機 叫左聲先應坐低叫左個二人餐 肉質唔錯 幾鮮嫩 呢個價位差唔多 肥同瘦都有 乜都有得試 燒緊嗰陣都唔易痴底 幾易燒 份量就。見仁見智 可能我哋比較大食服務態度方面 就真係有問題 邊位同事就唔多講 估都估唔到呢度嘅男同事服務態度仲好過女嘅 嗰位同事態度差到又冇禮貌 同好似唔想做咁 趕住收工咩 歪口歪面 黑口黑面 我問佢嘢嗰陣佢好冇耐性同埋唔樂意幫手 唔係咁舒服囉 希望佢哋個主任可以培訓下個員工 唔係嘅話就算啲嘢好食咁服務態度 邊個會食總括呢間餐廳嘅肉質還好 都出色 環境唔錯 有啲音樂 但服務態度要改善

六點
2024-01-09
2024-01-06 500 瀏覽
最近去咗呢間好似好高質嘅餐廳 整體嘅用餐體驗都有啲唔滿意嘅地方首先,就係呢間餐廳嘅價錢 佢嘅價錢真係貴 份量又唔夠 有啲失望其次 就係服務態度嘅問題 特別係一位女同事 佢嘅服務態度真係差到爆 又冇禮貌 對待客人嘅態度勁冷淡 唔好嘅服務態度真係影響整體用餐體驗 搞到我對呢間餐廳嘅整體印象大打折扣畀咗咁高價錢 份量又少 同埋員工服務態度差 我好肯定唔會再去呢間餐廳 希望佢哋可以認真聽取顧客嘅意見 改善呢啲問題 麻煩加強員工培訓 我見之前啲評論已經麻麻哋 完。