2024-06-06
- 荔枝角|銀座炎蔵燒肉 -▪️黑毛和牛嚴選定食(三款)🐮呢個set有三款和牛,包括和牛友三角、和牛貝身,同埋和牛鞍下。友三角充滿油脂香,但同時肉味濃郁。貝身油花細緻,而且分佈平均。鞍下肥瘦適中,肉質軟嫩細膩。另外定食包咗漬物、沙律🥗、湯🥣、日本米飯🍚,好豐富▪️炎蔵和牛霜•赤燒肉定食🐮呢個set會有一款比較多脂肪嘅「霜降」,同另一款比較少脂肪嘅「赤身」,可以一次過試到兩款唔同感覺嘅和牛。「霜降」有上面提及嘅和牛友三角,而「赤身」就有和牛內腿肉。內腿肉因為冇太多脂肪,食落少啲膩感,肉味亦都更突出▪️和牛龜之甲🐮▪️上等牛舌🐮👅除咗定食,仲追加咗和牛龜之甲同上等牛舌。龜之甲顏色呈深紅色,非常少油脂,有嚼勁。而牛舌口感柔嫩得嚟,帶有彈性▪️草莓番石榴乳酸梳打🍓🍹酸酸甜甜,可以解膩銀座炎蔵燒肉📍荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓302號舖
▪️黑毛和牛嚴選定食(三款)🐮
▪️炎蔵和牛霜•赤燒肉定食🐮