2023-12-14
呢間居酒屋愈做愈旺,證明質素真係有保證!餐牌、食物設計方面真係好有心思,選擇多元化,配搭新穎,食材仲好有質素添,而且每一個菜式嘅擺盤都係精心設計,打卡一流!首先講講招牌金酒杯先!靚到想唔影相都唔得!✨✨🥹🥹海膽、三文魚籽同埋吞拿魚蓉都勁新鮮,加上壽司飯嘅酸同埋紫菜攞少少咸,食完一啖又一啖!🤭🫣另外好fancy嘅菜式係銀丼,係由生蛋、和牛、三文魚籽同埋甜蝦蓉砌成嘅丼飯。第一次食原塊嘅生和牛,估唔到同靚魚生嘅口感同味道相若,都幾易入口喎!😆最最最有驚喜嘅係牛舌芯,平日大家都係食打卡菜式,冷落咗串燒,但呢度嘅串燒都一定唔會令你失望!牛舌芯真係用最靚嘅部位黎燒㗎,外脆內柔軟,正呀😋😋凍冰冰再食埋個壽喜燒和牛鍋,今次就食返熟和牛,雪花分佈平均,入口即溶,比起刺身,熱食嘅和牛嘅香味更突出,滿足咗我呢D食肉獸!😆😆除咗食物味道食材同埋賣概值得讚賞之外,真係要提一提員工嘅服務一流,爆場到咁都仲係好有禮貌,加茶水呢D從來唔使提。唔去唔知,原來餐廳入面有個六星級廁所!又提供補妝用具、一次性漱口水仲有m巾,貼心到媲美酒店!🤯