2010-01-11
入去東涌之前~當然要去搵少少野食左先啦~今次入到去即時做左個特餐~個特餐入面有沙嗲牛肉麵、火腿奄列、餐包再加多杯熱奶茶~當我食完個特餐既時候~就聽到有人叫出爐~自不然望下咩出爐啦~今次輪到佢個蛋撻新鮮出爐~所以我都忍唔住叫左個黎試下~令今次既主題即時變左做蛋撻~沙嗲牛肉麵入面D牛肉比出面既特別滑~而沙嗲味亦都好出~唔似其他既好淡~火腿奄列就薄左少少~但係佢就真係有成塊面咁大塊~而且今次食到個份個蛋香好出~而佢又整到有少少蛋汁係入面~正是我最鐘意個種~雖然火腿少D~但係個蛋搭夠返~餐包就係一般貨啦~不過入面既牛油就唔夠~但係佢放左係奄列上面~包底就吸晒奄列既油份~而佢杯熱奶茶就真係very good la~全日最好既推介~茶香茶味夠得黎奶亦足夠~飲落十分之滑~但係佢既茶香又令人更醒神~個蛋撻新鮮出爐~當佢經過我身邊既時候~D熱氣令我心入面都嘩左一聲~因為真係好熱~所以都叫左個黎試下~由於佢真係好熱~所以我都唔敢大意~要拎隻匙「畢」左中間少少蛋黎食~等佢有個位可以釋放下佢既熱力~當佢凍左少少~我就忍唔住咬佢啦~佢個撻皮就真係好鬆化,但係個蛋就真係無咩蛋味~而且唔夠香~當撻皮同蛋一齊食既時候
今次入到去即時做左個特餐~
個特餐入面有沙嗲牛肉麵、火腿奄列、餐包再加多杯熱奶茶~
當我食完個特餐既時候~
就聽到有人叫出爐~自不然望下咩出爐啦~
個蛋撻新鮮出爐~當佢經過我身邊既時候~D熱氣令我心入面都嘩左一聲~因為真係好熱~所以都叫左個黎試下~由於佢真係好熱~所以我都唔敢大意~要拎隻匙「畢」左中間少少蛋黎食~等佢有個位可以釋放下佢既熱力~當佢凍左少少~我就忍唔住咬佢啦~佢個撻皮就真係好鬆化,但係個蛋就真係無咩蛋味~而且唔夠香~當撻皮同蛋一齊食既時候~往往食唔到好香既蛋味~有一點點失望呢~反為只有一街之隔既新華所出既蛋撻食落更有蛋香味~而且同個酥皮更夾~但相比其他餐廳會好好~出了一點點比上不足,比下有餘既感覺~
不過今次值得一讚既係佢地當時人流好多好多~但係仍可以好好控制~而且落單個下真係好快~D野食又黎得好快~唔使等咁耐~GooD~