今曰放假就同男朋友揸車去尖沙咀行下街、shopping下,臨近新年係時候要買番d新衫新鞋過年啦我地行到咁上下就走左過黎醫肚,聽朋友介紹醉胡爐呢到環境夠曬優雅、坐🉐️又舒服、仲要個椰子雞煲1⃣️級正!!所以今曰專程過黎試試佢,睇下係咪朋友所形容🉐️咁正先同男朋友黎到果然聞名不如見面首先環境確實俾人有1⃣️種較為高尚既感覺丶坐得又舒服、服務員態度亦十分友善,我地有任何疑問🤔️佢地都會1⃣️1⃣️為我們解答,值得1⃣️讚我地就咁泊左架車係門口佢地亦很樂意幫我地睇住避免被抄牌醉胡爐比起1⃣️般出面火鍋店鋪有些不同佢哋偏向走高檔路線 場內放🈵️不同酒類呢到除左椰子🐔煲E+仲有做緊$1⃣️ 火焰龍蝦海鮮鍋真係超抵食 今次試完個椰子雞 下次可以再黎食龍🦐鍋其實呢到除左打邊爐外 佢地仲有好多小食等食物供選擇的好多唔同既醬料俾客人任均選擇首先上埸既係好新鮮既象拔蚌之後就到主角出埸啦 🥥🐔煲唔講唔知原來呢個煲係有咁多個步驟的首先服務員會用牛油炒香左d雞先之後再倒白酒落去點著🔥等佢煮到咁上下 再加椰青水及自家制湯1⃣️齊滾最後服務員會叫我地飲左個湯先個湯實在太清甜了,我地每人足足飲左兩大碗再開始食D雞 雞件又夠曬大件 肉質又夠嫩滑朋友果然冇介紹
同男朋友黎到果然聞名不如見面

首先服務員會用牛油炒香左d雞先
之後再倒白酒落去點著🔥
等佢煮到咁上下 再加椰青水及自家制湯1⃣️齊滾
最後服務員會叫我地飲左個湯先
個湯實在太清甜了,我地每人足足飲左兩大碗

再開始食D雞 雞件又夠曬大件 肉質又夠嫩滑

呢到既服務及食物 完全值呢個價格

下次1⃣️定會叫埋d friend再黎食過
2018-01-22
2018-01-22 37 瀏覽
每逢星期日的晚上, 都是我跟媽媽約會的日子。 今天決定到尖沙咀逛逛, 本打算都是韓國菜的, 但沿著韓國街一直走都沒有一間吸引到我們, 最後一直走到柯士甸道, 見到醉葫爐的椰子雞湯, 就吸引了我們進去了~湯底: 椰子雞煲這個煲未食就知道好味了!!!侍應先放下一個大葫蘆, 打開蓋發現有生雞跟杞子, 之後炒雞, 炒了一會, 就加入酒, 一下子火都來了, 等火熄後再炒一會後, 竟加入了原個椰青的椰青水, 等一會再加入上湯。明白我為什麼說未食已知道好味了。一場表演過後, 終於可以試一口椰汁雞湯...OMG!!!是我飲過最好的椰汁雞湯, 連媽媽都大愛呢! 飲了兩碗後更給媽媽阻止我再飲, 怕我食不下其他呢重點: 因為有下酒炒, 所以每件雞都又滑又充滿酒香呢 而且真的充滿椰汁味呢!配料一: 自製炸嚮鈴強烈呼籲: 人不多不要點!人不多不要點!人不多不要點!上菜時, 我倆真的呆了, 太大了吧...其實真的很香很脆, 但實在太大了, 我只食了一件已有點飽的感覺, 所以最後我跟媽媽只食了兩件, 其餘4件都帶回家了。這真的不是小食, 是主食呢!!!配料二: 黃金炸魚皮又一大大碟的"小食", 但基於炸嚮鈴的衝擊太
每逢星期日的晚上, 都是我跟媽媽約會的日子。

湯底: 椰子雞煲
這個煲未食就知道好味了!!!
明白我為什麼說未食已知道好味了。
一場表演過後, 終於可以試一口椰汁雞湯...

重點: 因為有下酒炒, 所以每件雞都又滑又充滿酒香呢
而且真的充滿椰汁味呢!

配料一: 自製炸嚮鈴
強烈呼籲: 人不多不要點!人不多不要點!人不多不要點!
上菜時, 我倆真的呆了, 太大了吧...

這真的不是小食, 是主食呢!!!

配料二: 黃金炸魚皮
又一大大碟的"小食", 但基於炸嚮鈴的衝擊太大了, 所以我們都沒有太大反應, 只是深知自己不可能清光的!
炸魚皮加上咸蛋黃真是絕配, 而且咸蛋黃都給得很大方, 魚皮又脆, 雖然到尾已很飽, 但都忍不住食一小片呢

配料三: 鵝肝蝦丸
因為特別所以點半客試試的。
媽媽認為有點怪, 但我就覺得頗配的。
但由於鵝肝都是煎會比較香, 所以我認為其實可用其他肝代替呢~

配料四: 鮮淮山
這個真得好好食

淮山夠爽脆, 一點也不粉, 而且每一片的大小都剛剛好!

配料五: 葫爐豚拼盤
只需$268就有上等黑毛豬, 本以為份量一定不會多, 誰知...
我記憶中有蝴蝶腩, 豬頸肉, 豬爽肉和西班牙黑毛豬腩肉。
蝴蝶腩口感像豬肉版的清湯牛腩, 有少量根, 放湯再食

黑毛豬腩肉不會太瘦或太肥, 是雪花豬呢! 豚肉味濃, 又沒有豬的腥臭

而豬爽肉跟豬頸肉都超爽呢!!!

配料六: 雜菜籃
有芥蘭, 西洋菜及皇帝菜。
雖然是普通的菜, 但可食出餐廳的心意。
菜不會老, 亦沒有黃, 值得一讚

最後, 其實最令我念念不忘的, 是椰汁雞湯

已跟媽媽預告, 下次必定要帶爸爸來試試呢!
2018-01-22 249 瀏覽
今晚約左好友出去,冬天最好就岩打邊爐咁就帶左我去食好野,睇到名字都幾特別所以就試下啦~環境都幾很舒服,掛燈都很美觀,座位都很寬敞,很有空間感鮮椰青雞鍋超讚湯底用了雞+新鮮椰青+清湯製作而成,好清甜美味!飛驒和牛肉眼A5好細滑的肉質,肉質鮮美滋味好食蘇格蘭大聖子好大隻又肥美,肉質仲好新鮮,鮮甜美味珍寶貴妃蚌大大隻既貴妃蚌,一份有6隻,份量都足夠;肉質都十分新鮮原隻鮑魚好窩心咁幫我地起左肉,待5分中食;味道鮮甜,又大隻法國生蠔好肥美,好新鮮甜美跟火鍋加配$28/隻北海道象拔蚌刺身即叫即開,超新鮮香甜!口感爽跟火鍋加配$98/隻清酒一酌好香濃的米酒味,飲落都幾易入口不錯👍🏻跟火鍋加配$38白桃雪芭陣陣清香的桃味,舒解了打邊爐油膩的感覺!
今晚約左好友出去,冬天最好就岩打邊爐
咁就帶左我去食好野,睇到名字都幾特別所以就試下啦~

環境都幾很舒服,掛燈都很美觀,座位都很寬敞,很有空間感

超讚湯底
用了雞+新鮮椰青+清湯製作而成,好清甜美味!

飛驒和牛肉眼A5
好細滑的肉質,肉質鮮美滋味好食

蘇格蘭大聖子
好大隻又肥美,肉質仲好新鮮,鮮甜美味

大大隻既貴妃蚌,一份有6隻,份量都足夠;肉質都十分新鮮

原隻鮑魚
好窩心咁幫我地起左肉,待5分中食;味道鮮甜,又大隻

生蠔法國時令

法國生蠔
好肥美,好新鮮甜美
火鍋加配$28/隻

北海道象拔蚌刺身
即叫即開,超新鮮香甜!口感爽

火鍋加配$98/隻
清酒

清酒一酌
好香濃的米酒味,飲落都幾易入口不錯👍🏻
火鍋加配$38

白桃雪芭
陣陣清香的桃味,舒解了打邊爐油膩的感覺!
2018-01-21
生蠔法國時令
清酒
  • 象拔蚌刺身
冬天最適合打邊爐,簡單又方便,不過食物質素就唔係間間都新鮮。今日放假同朋友行街,返到攰攰地所以搵個地方打下邊爐慢慢hea我同朋友經過呢間係俾佢地嘅裝修而吸引到入去食,因為我地今晚6點30點食晚餐,好早,所以唔洗等位就入得去,正!入到去坐低,餐廳環境好舒服,感覺去食西餐咁,燈飾好靚我地叫左個鮮椰青雞煲,侍應係我地面前用清酒炒香d雞,椰子香味岀晒來,跟住就點火再炒一陣。期間侍應好有耐心同我地講解點解會咁做之後侍應就倒d椰青水落去雞煱入面,到最後再加2瓶鋪頭自製嘅鮮奶湯入去,待滾後我地先飲左湯先,真係好好食,好香椰子香同奶味,我自己飲左3碗呢個牛丸好特別,因為牛丸入面唔係芝士,而係鹹蛋黃,完全無諗過可以咁整,值得推薦大家一試韭菜餃我地叫左半份,大大隻,韭菜份量多!呢個黑松露墨魚丸好香松露味,丸彈牙呢個蝦餃好新鮮,因為蝦食落去好爽口我之前未食過牛骨髓,今次係第1次食,原來係‘淋淋’地!仲叫左我最愛嘅稻庭烏冬,細嘅疏菜籃其實好大盤,入面有幾款菜我地食左2個小食醉鴨舌,重酒味,好食,因為佢無酒味嘅苦炸雞軟骨,好香口,好有椒鹽香呢間鋪嘅侍應好有禮貌,值得一讚!

入到去坐低,餐廳環境好舒服,感覺去食西餐咁,燈飾好靚

我地叫左個鮮椰青雞煲侍應係我地面前用清酒炒香d雞,椰子香味岀晒來,跟住就點火再炒一陣。期間侍應好有耐心同我地講解點解會咁做

韭菜餃我地叫左半份,大大隻,韭菜份量多!

呢個黑松露墨魚丸好香松露味,丸彈牙

呢個蝦餃好新鮮,因為蝦食落去好爽口

我之前未食過牛骨髓,今次係第1次食,原來係‘淋淋’地!

仲叫左我最愛嘅稻庭烏冬
,細嘅疏菜籃其實好大盤,入面有幾款菜

我地食左2個小食
醉鴨舌,重酒味,好食,因為佢無酒味嘅苦

炸雞軟骨,好香口,好有椒鹽香

呢間鋪嘅侍應好有禮貌,值得一讚!

2018-01-21
2018-01-19 49 瀏覽
同幾個朋友一齊去尖沙咀食飯一早book定醉胡爐已經係第二次去啦無論胡爐定醉胡爐都係好高級好好味既餐廳叫左兩個鍋一個係椰子雞鍋好香椰青水味,加埋雞去煲,好好飲未打邊爐已經飲左幾碗湯啦另一鍋係芫茜皮蛋鍋夠多芫茜,好香好清竹笙好爽脆 d湯入晒味正呀蔬菜籃有幾款唔同既蔬菜款款都新鮮無擺得耐既感覺魚片十分新鮮,成日打邊爐既魚肉都又梅又林呢個魚肉結實一流呀流心墨魚丸中間有蛋黃流出黎架必點呀對上一次食叫左好多海鮮同牛肉但因為今次要界口,所以兩樣都唔嗌得記憶中,呢間既牛肉真係十分出色架估唔到一間火鍋店除左火鍋料好味之外熟食都好正!!!點左蟹肉沙拉,鴨舌,雞軟骨等等,仲有d一上台就食晒蟹肉沙律加埋蟹籽配青瓜絲,新鮮爽脆鮮味!鴨舌我無食,但朋友話好好味而且份量好足雞軟骨,點個陣個個話熱氣唔食,但黎到人人食到停唔到,外脆內軟唔會好乾,超惹味呀!職員服務超貼心!有heart值得再去
同幾個朋友一齊去尖沙咀食飯
一早book定醉胡爐
已經係第二次去啦
無論胡爐定醉胡爐都係好高級好好味既餐廳

叫左兩個鍋
一個係椰子雞鍋
好香椰青水味,加埋雞去煲,好好飲
未打邊爐已經飲左幾碗湯啦

蔬菜籃
有幾款唔同既蔬菜
款款都新鮮無擺得耐既感覺

魚片
十分新鮮,成日打邊爐既魚肉都又梅又林
呢個魚肉結實
一流呀

流心墨魚丸
中間有蛋黃流出黎架
必點呀

對上一次食叫左好多海鮮同牛肉
但因為今次要界口,所以兩樣都唔嗌得

記憶中,呢間既牛肉真係十分出色架

估唔到一間火鍋店除左火鍋料好味之外
熟食都好正!!!
點左蟹肉沙拉,鴨舌,雞軟骨等等,仲有d一上台就食晒

蟹肉沙律加埋蟹籽配青瓜絲,新鮮爽脆鮮味!
鴨舌我無食,但朋友話好好味而且份量好足

職員服務超貼心!
有heart

值得再去
2018-01-19 28 瀏覽
又到放工時候緊係搵間就腳嘅好野食下野喇,係openrice搵左一陣,最終決定去呢間離公司近嘅餐廳,地方雖然唔算太大,但員工就夠晒親切,個人真係好耐無食過打邊爐湯底湯底我地叫左個椰子雞鍋,呢個真係值得食下,雞係用走地雞,雞本身唔會太肥,入口夠肉味,連皮煮完都係脆身,真係一個幾令人驚喜。呢度嘅響鈴都真係幾有心思,夠巨大唔再講,重點係即叫即整,上枱時都仲係熱辣辣架餐廳嘅火鍋都真係幾令人興奮,咩都有得食下,價錢都唔算太貴,幾個朋友食下野傾下偈都算係好地方,下次都要再黎先得。
湯底

2018-01-19 36 瀏覽
係尖沙咀放飯選擇真係多,本來諗住食老麥,跟住突然發現餐廳,見到餐牌啲價錢好似都ok,係openrice睇左一陣,最終決定去呢間餐廳,地方都算幾大,但員工好有熱心招呼我地,都幾貼心湯底店員強烈推薦我地叫個椰子雞煲食下,不過上枱之後我地都發現個椰子雞煲真係好唔錯下,店員話椰子雞煲用嘅雞,係走地雞黎架,入口肉味真係好濃下夠晒雞味,皮入口都真係脆身,湯底仲可以喝埋。蟶子呢度嘅蟶子雖然唔係冷藏貨,不過都真係有啲意思,大大隻之餘,師傅係每日都會親自揀貨架,真係都幾貼心,等客人叫嘅時候,入口夠晒鮮味貼心嘅服務再加埋唔錯嘅食物,餐廳都值得再食下
湯底
蟶子
貼心嘅服務再加埋唔錯嘅食物,餐廳都值得再食下
2018-01-19 34 瀏覽
天氣開始轉涼了,當然要約三五知己去食火鍋啦!今晚約了朋友在打邊爐!當然這間餐廳不只食火鍋啦!還有日式同西式食物供應的。我們點了冬蔭功活睡蟹鍋湯料好足喔!一點也不馬虎!內有睡蟹一隻同各式香料。建議先喝湯,因為湯底會越煲越濃味)牛骨髓每條都有肥又大嘅牛骨髓!好少地方可以叫這碟菜式,見到有就梗係要order啦!牛骨髓本身冇咩味,所以還是建議放在湯來滾耐啲,等湯汁滲入骨髓裡面。自製響鈴響鈴是必點的項目,尤其是這家店的響鈴是自家整的。把響鈴浸在湯中兩至三秒取起,入口是鬆脆的安格斯牛這碟牛是安格斯牛頸脊,牛頸脊是牛活動得最多的地方,因此脂肪比較少。入口夠晒肉味。
天氣開始轉涼了,當然要約三五知己去食火鍋啦!
我們點了冬蔭功活睡蟹鍋
湯料好足喔!一點也不馬虎!內有睡蟹一隻同各式香料。
建議先喝湯,因為湯底會越煲越濃味)
牛骨髓
自製響鈴
安格斯牛

2018-01-14 282 瀏覽
其實我真的真的很喜歡打邊爐的🤗收到姊妹信息要補足返朋友生日飯,所以即刻提議打邊爐啦!網上得知有$1$1$1$1$1🤩的湯底,二話不說就決定了它而且之前未光顧過的關係便增加了新鮮感🙂🙂訂了晚上6:45,去到的時候餐廳剛剛開始營業一會所以人數也不算太多,我們是第一輪入坐的!餐廳的色調以深色實木為主要的顏色,還配懸掛天花的金色燈球裝飾會令到餐廳感覺是較高貴一點!先看餐牌發現有很多吸引的食物但是感覺價錢算是偏貴的!餐牌上的配料嗌夠100蚊就可以加一蚊有個火焰龍蝦海鮮鍋😍原價是388所以我對這個火鍋十分期待啊!火鍋未到的時候先叫了一份老友鬼鬼!應該是蝦膠加上油炸鬼落鍋即烤!香脆鬆軟!但油味有點重海鮮鍋入面有半隻龍蝦、卜卜蜆同海鮮!火鍋一上枱後侍應便加入濃郁的海鮮湯底然後倒入一些會易燃的食用酒精!嘩!火焰隨即看見湯底都熬了一段時間!飲落真係超級鮮甜!先飲龍蝦湯,飲夠了便可以加入配料啦🤓手打蝦滑先到!份量不多但是十分嫩滑而且食落口感細膩呢再來黃金墨魚丸!十分有驚喜!因為裡仲面是有咸蛋黃的啊 好喜歡💓💓💓是次晚餐另一個重點胡蘆牛拼盤到啦!打邊爐不能沒有牛吧!拼盤多選擇😶牛柳粒好好食,軟軟腍身!好滿足呀

先看餐牌發現有很多吸引的食物但是感覺價錢算是偏貴的!

老友鬼鬼

手打蝦滑先到!份量不多但是十分嫩滑而且食落口感細膩呢
手打蝦滑

黃金墨魚丸

是次晚餐另一個重點胡蘆牛拼盤到啦!打邊爐不能沒有牛吧!拼盤多選擇😶牛柳粒好好食,軟軟腍身!好滿足呀!
胡蘆牛拼盤

我地三個都夠飽了因爲飲湯都飲飽!不過都叫了賣相挺漂亮的水玄信餅,晶瑩剔透,入口有淡淡花香,口感比啫喱滑配上黃豆粉好ᴹᴬᵀᶜᴴ,打完邊爐呢個做結尾也不錯喔!
水玄信餅

黃金墨魚丸
胡蘆牛拼盤
水玄信餅
2018-01-13 77 瀏覽
今次已經係第二次再係依間度食飯,見上次喺度坐得幾舒服,同環境都幾正好啱同朋友傾計,咁就再嚟食過啦。今次嘅Menu同上次唔同,佢轉咗做日式嘅打邊爐,湯底我哋就揀咗推介嘅椰子雞,首先佢會上咗雞同椰子,先炒到d雞熟半生熟,開始出味,在加秘製嘅湯汁,啲湯真係勁鮮甜,我哋起碼每人飲咗兩碗先正式開始打邊爐打邊爐之前我哋就嗌咗啲刺身,值得推介嘅就係佢嘅海膽,雖然價錢唔係好平,但絕對物超所值,因為佢海膽嘅份量相當之多,食落亦都非常鮮甜,冇苦澀味,仲幾creamy估唔到依度嘅熟食都幾多選擇,我哋就嗌咗個鴨舌,非常入味,絕對係推介嘅小食之後就到正式打邊爐啦,我哋見佢依度啲刺身咁新鮮,都嗌啲海鮮試吓,我哋一人嗌咗一隻聖子,都幾大隻架,聖子吸埋雞湯嘅味,非常鮮甜朋友真係好鍾意嗌淮山打邊爐,除咗夠健康之餘,吸埋湯底都好好味依個墨丸都幾特別,佢中間包左鹹蛋黃,食落嘅時候外邊幾彈牙,裏面嘅蛋黃唔會話太鹹,都幾夾㗎總括來講,食物質素都幾高,同埋好多選擇。

總括來講,食物質素都幾高,同埋好多選擇。
2017-12-28 114 瀏覽
book左18:00食(團購)可能我地係第一台佢望住我張台出食物一道接一道吾會塞到張台爆晒佢有一道a5牛,黑豚肉兩道既脂肪好重食到好膩。可能部位問題美中不足不過環境服務係吾錯
book左18:00食(團購)
可能我地係第一台
佢望住我張台出食物

一道接一道
吾會塞到張台爆晒
佢有一道a5牛,黑豚肉
兩道既脂肪好重
食到好膩。可能部位問題

美中不足
不過環境服務係吾錯
2017-12-28 95 瀏覽
朋友一向最鍾意打邊爐,難得約得成,天氣又涼涼地,咁就就下佢啦,嚟左醉胡爐,貪佢坐得舒適裝修又靚,打完唔會成陣味,服務又周到呢度嘅刺身非常新鮮!必食海膽!夾住紫菜同青瓜一齊食非常鮮甜!今次仲有試埋油金魚刺身,一樣咁正!食完覺得唔夠喉叫咗一隻超大size嘅牡丹蝦刺身未打邊爐之前就叫下小食先試咗椒鹽雞軟骨,非常香口,唔會太鹹,粉又唔會厚!鴨舌係我至愛,呢到份量好多,過足口引!蟹子沙律好足料有好多蟹肉!食咗咁多小食終於嚟到打邊爐嘅環節呢個鮮椰青雞鍋真係不得了!店員首先會係你面前爆熟啲雞,仲落咗成個椰青,同埋佢哋嘅秘製湯底,真係好香好香好香!重要的事情要講三次!滾起左之後首先每人飲咗一碗湯跟住先開始打邊爐!超愛椰青嘅我忍唔住再買多個嚟飲,好甜,肉又唔硬!呢度嘅超大聖子好鮮甜!仲有呢度自家製嘅黑松露蟹肉餃子!餃皮好煙銀,超香黑松露味,出奇地好味!鹹蛋墨魚丸夠晒爽口!呢度食物質素好好而且又坐得咁舒服,店員個個都好友善,不停主動執碟加水加湯底,一定會同朋友再嚟!

食完覺得唔夠喉叫咗一隻超大size嘅牡丹蝦刺身

未打邊爐之前就叫下小食先

試咗椒鹽雞軟骨,非常香口,唔會太鹹,粉又唔會厚!
鴨舌係我至愛,呢到份量好多,過足口引!
蟹子沙律好足料有好多蟹肉!
食咗咁多小食終於嚟到打邊爐嘅環節

超愛椰青嘅我忍唔住再買多個嚟飲,好甜,肉又唔硬!

2017-12-28 105 瀏覽
先講裝修 相當型格 黑色做主調 而且私隱度高 檯同檯之間有屏風ga! 食得好舒服員工態度都係一流ah同我地介紹餐廳主打湯底 又介紹咩食材當造我地試左個佢地推薦ge 椰青雞湯底 果然無介紹錯 先炒香雞件 再成個椰青倒落去 (圖中就係嗰個椰青啦 無花無假)見佢倒完個椰青 我地都忍唔住 一人叫一個椰青飲。佢地d 椰青 甜過泰國菜館ah滾左再落秘制湯底 個湯鮮甜到不得了食材都係好新鮮 叫左油甘魚n 海膽sashimi唔好以為海膽得面個層 碗底都係海膽ah配埋青瓜n 紫菜 聖子皇厚切脆魚腩蔬菜籃 有四隻菜 打邊爐最重要係食材新鮮 今次係所有食材都好新鮮小食都好正炸雞軟骨 好入味見餐桌墊紙寫著胡爐 原來醉胡爐係胡爐出品ga唔怪得gum 好味la
員工態度都係一流ah

小食都好正
炸雞軟骨 好入味
見餐桌墊紙寫著胡爐 原來醉胡爐係胡爐出品ga
唔怪得gum 好味la
Christmas dinner is always one of the highlights of the year and this wonderful restaurant is definitely something I would come back again!We ordered a hotpot with coconut chicken soup, which was absolutely impressive! The taste of the coconut was very strong and fresh. Everything else was also outstanding including the atmosphere. The staff recommended us the mizu shingen mochi and fruit panda cotta for dessert which give the Christmas night a perfect ending! Although it was a pricy dinner, it
We ordered a hotpot with coconut chicken soup, which was absolutely impressive! The taste of the coconut was very strong and fresh. Everything else was also outstanding including the atmosphere. The staff recommended us the mizu shingen mochi and fruit panda cotta for dessert which give the Christmas night a perfect ending! Although it was a pricy dinner, it was well worth it! Planning to come back next time with my family.

2017-11-30 166 瀏覽
今晚一班朋友去慶祝生日,之前已經有聽過人哋講話呢間係好好食,今次我哋一早book咗枱,我俾咗間房我哋添,問佢哋呢度最出名係乜嘢煱,佢哋話係椰子雞,咁我哋就叫咗個椰子雞湯底,專人嚟到首先用火酒消毒囉然後再落椰子湯,飲晒啲湯之後先至再加番湯打邊爐,個湯超好飲我哋每人起碼飲咗兩碗六個人叫咗呢啲餸,牛肉都好好味,另外叫咗個蟹子蟹粉包小食椒鹽豆腐同炸魚頭片價錢比一般打邊爐偏貴少少,但真心每一樣都非常有水準對食物有要求既絕對食得過

六個人叫咗呢啲餸,牛肉都好好味,另外叫咗個蟹子蟹粉包

小食椒鹽豆腐同炸魚頭片

價錢比一般打邊爐偏貴少少,但真心每一樣都非常有水準
對食物有要求既絕對食得過