2021-12-05
因為見廣告話係利苑班底出黎開 特登由市區入去科學園試 點知一試就發現中大伏🤯價錢就真係利苑嘅level啦 食物同服務質素就快餐店嘅level👹 未去到極難食嘅 不過睇埋個價就一啲都唔值lol 火焰叉燒 (&238)— 個樣幾特别 食落都算lum 不過有少少「鞋」但以$238 一啲都唔值 份量又少味道普通天作之盒 ($88) — 好細份 普通水蒸蛋味 不過就放咗入個南瓜裏面椰王燉鴿 ($78) — 餐廳話無添加 但個椰子味怪怪地 感覺唔太天然荔之趣脆 ($68) — 個樣好靚 真係成粒荔枝咁 味道還可以 個蝦滑加咗啲黑松露 不過黑松露味唔濃鮑羅萬有 ($78) — 有粒好細嘅鮑魚仔 味道無乜特色古老溶岩 ($118) — 冰鎮咕嚕肉 尼個係全個餐我覺得最好食👻 皮脆炸得啱啱好 汁個味都唔錯 個盤大一大 但個份量偏少 成餐最唔值就係個加一☠️☠️ 基本上除咗有人送餐之外 都唔知有咩服務可言 茶又人無沖 上菜上到好似食到快餐咁 (好聽叫上菜快?) 但上到張枱無曬位都仲要逼啲菜上黎😅😅 無位又唔手收走食完嘅碟 啲侍應8成人都係黑口黑面😶 叫佢hold 住唔好上先 真係無位擺 之後再叫起 就再唔上菜
鮑羅萬有 ($78) — 有粒好細嘅鮑魚仔 味道無乜特色
成餐最唔值就係個加一☠️☠️ 基本上除咗有人送餐之外 都唔知有咩服務可言 茶又人無沖 上菜上到好似食到快餐咁 (好聽叫上菜快?) 但上到張枱無曬位都仲要逼啲菜上黎😅😅 無位又唔手收走食完嘅碟 啲侍應8成人都係黑口黑面😶 叫佢hold 住唔好上先 真係無位擺 之後再叫起 就再唔上菜俾我地😐 好似逼我地食完枱上啲野好走咁😶 到最尾埋都要自己行出去俾錢😅😅 完全唔知 個service charge charge啲咩囉 都無service可言
天作之盒
鮑羅萬有