2022-09-19
🌟生牛肉牛腩片金邊粉 $76同同事食lunch,叫左金邊粉。 可以自己揀河粉金邊粉定係檬粉質數十分之好, 雖然係快餐店形式但係 睇得出有用心做食物同飲品首先講下碗麵先啦生牛肉片上嚟嘅時候係粉紅色, 浸一浸湯好快就變淺啡色, 入口十分軟淋, 略嫌唔夠牛味牛腩片有驚喜 有三至四大塊, 每一塊都有少少肥膏同少少筋位,肉絲位亦一咬即斷,厚度亦有番咁上下,有牛脂所以牛味濃郁食肉獸十分之喜歡😚💕😊🙏 可以見到佢落咗大量嘅香料調味料, 所以唔好以為佢清清哋其實佢好濃味。有大量綠葱絲、紫洋蔥絲、炸洋蔥、芽菜 鋪面,另配有青檸及青椒重口味既我梗係全部扔哂落去再有咁大力得咁大力吱佢幾下🤣最後個湯出嚟有葱香、牛脂香、湯底甜、青檸酸、青椒麻香嗅覺味覺都豐富…高汁。 🌟青檸檬茶(午餐包凍餐飲)我第一次飲用青檸整嘅檸檬茶多咗浸涼涼嘅香味, 唔係好似平時咁淨係得個酸冰都唔會好多配埋熱辣辣嘅面就真係幾正😌😌
🌟生牛肉牛腩片金邊粉 $76
首先講下碗麵先啦
食肉獸十分之喜歡😚💕😊🙏
重口味既我梗係全部扔哂落去再有咁大力得咁大力吱佢幾下🤣
最後個湯出嚟有葱香、牛脂香、湯底甜、青檸酸、青椒麻香
嗅覺味覺都豐富…高汁。
🌟青檸檬茶(午餐包凍餐飲)
我第一次飲用青檸整嘅檸檬茶
多咗浸涼涼嘅香味, 唔係好似平時咁淨係得個酸
冰都唔會好多
配埋熱辣辣嘅面就真係幾正😌😌