2022-05-05
🚩走過十萬八千里找到你終於再次黎到依間人氣打卡店,一開lift門已經見到餐廳內掛滿鮮花💐而且餐廳燈燈較暗,都幾有氛圍!上次黎完,一直對佢嘅焙茶latte念念不忘!今日終於得閒再黎~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈法式蟹肉蝦膏汁扁意粉影完相就忍唔住即刻食啦!意粉面頭鋪左大量嘅蟹肉,唔係蟹柳絲啊!醬汁好creamy之外,多咗一種蝦嘅鮮甜,食曬成碟都唔覺得濟~🌈慢煮豬肋骨·烤薯·蜜糖芥末醬睇相就知佢擺盤擺得好靚,豬肋骨本身已經醃過,甜甜地~可能因為佢係慢煮嘅關係,十分易咬!芥末醬個味都調得好好,蜜糖中和左芥末嘅刺激感!🌈Latte & 白桃烏龍有拉花嘅咖啡就會加分😆啡奶比例都調得好好~一杯靚咖啡可以展開美好嘅一日! 白桃烏龍人口陣陣白桃香味,不過嘢飲就唔係甜嘅,唔係用糖漿整出黎嘅白桃茶~
🌈法式蟹肉蝦膏汁扁意粉
🌈慢煮豬肋骨·烤薯·蜜糖芥末醬