2022-05-05 17 瀏覽
🚩走過十萬八千里找到你終於再次黎到依間人氣打卡店,一開lift門已經見到餐廳內掛滿鮮花💐而且餐廳燈燈較暗,都幾有氛圍!上次黎完,一直對佢嘅焙茶latte念念不忘!今日終於得閒再黎~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈法式蟹肉蝦膏汁扁意粉影完相就忍唔住即刻食啦!意粉面頭鋪左大量嘅蟹肉,唔係蟹柳絲啊!醬汁好creamy之外,多咗一種蝦嘅鮮甜,食曬成碟都唔覺得濟~🌈慢煮豬肋骨·烤薯·蜜糖芥末醬睇相就知佢擺盤擺得好靚,豬肋骨本身已經醃過,甜甜地~可能因為佢係慢煮嘅關係,十分易咬!芥末醬個味都調得好好,蜜糖中和左芥末嘅刺激感!🌈Latte & 白桃烏龍有拉花嘅咖啡就會加分😆啡奶比例都調得好好~一杯靚咖啡可以展開美好嘅一日! 白桃烏龍人口陣陣白桃香味,不過嘢飲就唔係甜嘅,唔係用糖漿整出黎嘅白桃茶~
🚩走過十萬八千里找到你
🌈法式蟹肉蝦膏汁扁意粉

🌈慢煮豬肋骨·烤薯·蜜糖芥末醬

🌈Latte & 白桃烏龍
2022-05-05
2022-05-04 21 瀏覽
走過十萬八千里找到你,走過花田,走過月下,約定在摩天輪前,又或者是旋轉樓梯底…在這個有萬千打卡位輕食店,吃一頓午飯。用可愛貓貓杯盛滿雜菜湯,配上香脆多士,開始屬於我們的時光。明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵,咸脆和軟糯混在一起,就似我們的感情,像是衝突又像互補。日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯,日本混意大利,多肉適合你,清淡茶漬湯適合我,但偏硬的意大利米,還是留給你吧⋯⋯名叫Dirty 的飲品有很多,這杯有濃濃咖啡香。Black latte 是黑芝麻latte,這個對女生好,但喝完要記得喝一口水,要不然會滿口黑黑的⋯⋯

在這個有萬千打卡位輕食店,吃一頓午飯。

用可愛貓貓杯盛滿雜菜湯,配上香脆多士,開始屬於我們的時光。

名叫Dirty 的飲品有很多,這杯有濃濃咖啡香。
  • 明太子貓耳朵
2022-05-04 11 瀏覽
呢間成日好多人過嚟打卡,我都想黎好耐🥺今日終於同朋友夾到時間黎喇!疫情又冇咁嚴重可以扮靚靚黎食個tea🥰真係個個位都可以打卡,窗前同天花都有吊住啲假乾花好靚靚🌺-我地叫左兩個午餐🍽配兩杯$55飲品首先黎左個餐湯同餐包先!餐湯係薯仔湯,重點原全係佢個杯!超可愛既柴犬杯,即刻心心眼左🥰個餐包都熱烘烘😍-意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵 $128醬汁包裹住貓耳朵😚啖啖都好creamy~咸蛋黃同煙肉都好香😋-日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148第一時間當然整爆個溫泉蛋撈埋啲飯一齊食啦🤤入邊仲有啲牛肉木魚同埋海苔~本身個組合已經冇得輸喇仲要有附類似鰹魚汁既湯撈飯😳😳😳好夾好好食!-焙茶鮮奶焙茶香味比抹茶更重!我兩樣都愛❤️但焙茶更帶出炭烤味茶香☕️非常香濃👍🏻-紅寶石巧克力草莓鮮奶不是太甜😙看不出巧克力味道但喝得出少甜草莓牛奶,很喜歡💕重點是面層有玫瑰花乾🌹有淡淡的香味🥰
真係個個位都可以打卡,窗前同天花都有吊住啲假乾花好靚靚🌺
-我地叫左兩個午餐🍽配兩杯$55飲品
意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵 $128
日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148
第一時間當然整爆個溫泉蛋撈埋啲飯一齊食啦🤤
焙茶鮮奶
紅寶石巧克力草莓鮮奶
有淡淡的香味🥰
2022-05-03 15 瀏覽
📍走過十萬八千里找到你📍💡旺角🌸🌼🌺位於旺角既花花世界,成間餐廳滿佈乾花☺️充滿文青氣息🌹🌷本身book左7點去到見冇乜人,仲諗住正呀,得幾枱可以慢慢影相,點知坐咗一陣,即刻滿場,好多人食,仲要等位,好彩一早影咗幾張靚相。🤣不過都係打卡嘅Cafe真係好多女仔黎食😂就咁睇都係得一個男仔陪女朋友嚟. 佢哋即刻好得出🐥日本三文魚子海鮮龍蝦汁意大利飯($178)食第一啖面感受到好濃嘅龍蝦汁味,上面有啲蟹肉三文魚子青口同蝦,全部一齊好夾,口感豐富,而且個汁唔會太鹹🐥明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵($138)貓耳朵即係貝殼意粉,軟硬適中,食落係creamy既,一食落 有滿滿嘅三文魚籽同蟹籽,又有兩條蟹柳, 望落唔係好大碗,但食完係飽既🐥紅寶石朱古力草莓鮮奶($13)呢杯奶味香濃,上面有cream士多啤梨粒同小小玫瑰花瓣,打卡able🐥手工黑芝麻手工黑芝麻係限量既,係cafe黎講係一個幾特別嘅選擇,飲落口好香芝麻味原來仲漏咗個餐湯🤣#旺角 #旺角美食 #美食日記 #食好西 #走過十萬八千里找到你 #黃店#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #h
📍走過十萬八千里找到你📍
💡旺角

🐥日本三文魚子海鮮龍蝦汁意大利飯($178)

🐥明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵($138)

🐥紅寶石朱古力草莓鮮奶($13)

🐥手工黑芝麻

原來仲漏咗個餐湯🤣

#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #hkcafe #foodiesinternationalchat #globaleats
𝒮𝑜𝓂𝑒 𝒟𝒶𝓎 𝒪𝓇 𝒪𝓃𝑒 𝒟𝒶𝓎 𝒞𝒶𝒻𝑒“走過十萬八千里找到你”一聽就覺得很特別,踏出電梯就是餐廳,天花板佈滿了乾花,佈置得像間花店,室內燈光比較暗,當晚店內的客人八成都是女生🤣⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵> $138推薦給喜歡明太子的朋友,明太子醬的味道很濃烈,絕對不是輕輕帶過的那一種,再加了蟹籽及三文魚籽增添口感!用貓耳朵可以沾到很多醬汁,而且口感很煙韌😚另外轉套餐加$45配是日餐湯、餐包及飲品!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<日式燒汁蒲燒鰻魚扁意粉> $148將平時常見的蒲燒鰻魚飯改為扁意粉,配上兩串燒鰻魚,意粉加了照燒汁及洋蔥粒,味道甜甜的,意粉質地煮得剛剛好😎⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<紅寶石巧克力草莓鮮奶> $68<手工黑芝麻> $56紅寶石巧克力草莓鮮奶超級大杯,用粗飲管可以飲到有ʀᴜʙʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ粒及草莓果肉,甜度適中很有少女心💓手工黑芝麻的黑芝麻味道挺香又不會太濃,難得地還有美美的拉花!
𝒮𝑜𝓂𝑒 𝒟𝒶𝓎 𝒪𝓇 𝒪𝓃𝑒 𝒟𝒶𝓎 𝒞𝒶𝒻𝑒

<明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵> $138

<日式燒汁蒲燒鰻魚扁意粉> $148

<紅寶石巧克力草莓鮮奶> $68
<手工黑芝麻> $56
2022-04-30 37 瀏覽
🌸走過十萬八千里找到你🌸相信未食過既你都會聽過呢個名🤣晚市堂食終於開番 當然要約朋友放工聚舊呢間Cafe好有心思 每個位置都設有乾花擺設🌺🌹基本上全部位置都可以打卡 完全唔洗同人爭靚位👍🏻👍🏻⁡餐湯同餐包 (晚餐套餐加$45)餐湯濃郁順滑,餐包熱辣辣鬆軟好鐘意個柴犬碗 好可愛🥰⁡明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 ($138)呢個係店內最出名既意粉明太子卜卜脆 貓耳朵煙靱有口感 明太子醬一啲都唔孤寒  好多汁 好creamy🤩每個貓耳朵都掛晒汁 鹹香又惹味😋⁡安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯($198)茶漬飯係非常傳統的日式家常菜但呢個茶漬飯係採用意大利飯呢個fusion菜式 我幾鍾意💕因為木魚絲份量好多 安格斯牛肩胛一口牛大大粒🤤🤤加入茶做湯料 牛肉變得唔會油膩 仲帶點茶香配埋溫泉蛋 茶漬飯更香滑好食又飽肚🥳⁡紅寶石巧克力草莓鮮奶 ($68 / 套餐$13) 影相打卡之選🤣🤣充滿少女心既飲品 啱晒鍾意打卡既女仔❤️唔覺過甜 仲有草莓粒粒 酸酸甜甜又有咬口⁡玫瑰抹茶 ($56 (hot) / 套餐$1)心型拉花 有埋玫瑰花瓣 好吸精⁡🌟總結🌟整體裝潢設計同食物裝飾品好有心思令人每樣野都想影相留念
🌸走過十萬八千里找到你🌸
相信未食過既你都會聽過呢個名🤣
晚市堂食終於開番 當然要約朋友放工聚舊

呢間Cafe好有心思
每個位置都設有乾花擺設🌺🌹
基本上全部位置都可以打卡
完全唔洗同人爭靚位👍🏻👍🏻

餐湯同餐包 (晚餐套餐加$45)

餐湯濃郁順滑,餐包熱辣辣鬆軟
好鐘意個柴犬碗 好可愛🥰

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 ($138)

呢個係店內最出名既意粉
明太子卜卜脆 貓耳朵煙靱有口感
明太子醬一啲都唔孤寒  好多汁 好creamy🤩
每個貓耳朵都掛晒汁 鹹香又惹味😋

安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯($198)

茶漬飯係非常傳統的日式家常菜
但呢個茶漬飯係採用意大利飯
呢個fusion菜式 我幾鍾意💕
因為木魚絲份量好多
安格斯牛肩胛一口牛大大粒🤤🤤
加入茶做湯料 牛肉變得唔會油膩 仲帶點茶香
配埋溫泉蛋 茶漬飯更香滑
好食又飽肚🥳

紅寶石巧克力草莓鮮奶 ($68 / 套餐$13)

影相打卡之選🤣🤣
充滿少女心既飲品 啱晒鍾意打卡既女仔❤️
唔覺過甜 仲有草莓粒粒 酸酸甜甜又有咬口

玫瑰抹茶 ($56 (hot) / 套餐$1)

心型拉花 有埋玫瑰花瓣 好吸精

🌟總結🌟
整體裝潢設計同食物裝飾品好有心思
令人每樣野都想影相留念
食物質素唔錯 值得一試👍🏻👍🏻
2022-04-26
5 分鐘 (堂食)
  • 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵
  • 安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯
2022-04-29 18 瀏覽
彌敦道575號Ladder Dundas全幢都好多Cafe同餐廳 今次行到過黎比個霸氣店名吸引左 就上左黎10樓食呢間乾花Cafe🤗昏暗嘅環境配搭一系列乾花既裝潢 再有落地大玻璃向住彌敦道 打卡影相一流選擇餐湯、多士 +$45可愛既柴犬杯盛載住羅宋湯 蕃茄紅蘿白菜都足料 再跟埋麵包作前菜日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148有創意日式茶漬同意大利飯 再加壽喜燒汁3種汁混合溝埋真係不得了 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138貓耳朵係指貝殼粉 鋪上明太子加魚子粒 味道都好日式全餐飯最特別都係野飲🤗冰玫瑰拿鐵 +$1有玫瑰香味嘅Latte 再淡淡奶味既口感 好滑冰巧克力 +$5面頭鋪上濃厚嘅Cream 攪埋純滑朱古力奶 甜甜蜜蜜好正過黎打卡影相唔錯 另外要收加一服務費📸 Credit to Instagram: @mroolong

餐湯、多士 +$45

冰巧克力 +$5
面頭鋪上濃厚嘅Cream 攪埋純滑朱古力奶 甜甜蜜蜜好正

過黎打卡影相唔錯 另外要收加一服務費

2022-04-29
𓂃𓂃𓄟走過十萬八千里找到你𓂃𓂃𓎦明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 貓耳朵(𝘖𝘳𝘦𝘤𝘤𝘩𝘪𝘦𝘵𝘵𝘦)較厚身有煙韌咬口,將𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 嘅明太子醬完美掛汁,魚子帶出咸香之餘加添左口感,而燒蟹棒屬正常水準,整體都幾好味,不愧為呢度嘅招牌𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢!𓍵法式蟹肉墨魚汁扁意粉墨魚汁帶鮮味,但感覺上蟹肉嘅存在感較低,如果加多少少配料,口感應該會更豐富!𓎹紅寶石巧克力草莓鮮奶鮮奶入面有草莓果肉同少少朱古力醬,唔會太甜,唔錯!𓎿手工黑芝麻記住要襯凍嘅時候飲,咁樣黑芝麻嘅味道就會最香濃!黑芝麻同鮮奶嘅平衡啱啱好,飲完都唔會覺得太甜膩𓊦走過十萬八千里找到你旺角彌敦道575號𝘓𝘢𝘥𝘥𝘦𝘳 𝘋𝘶𝘯𝘥𝘢𝘴 10樓
𓂃𓂃𓄟走過十萬八千里找到你𓂃𓂃

𓎦明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵

𓍵法式蟹肉墨魚汁扁意粉

𓎹紅寶石巧克力草莓鮮奶
鮮奶入面有草莓果肉同少少朱古力醬,唔會太甜,唔錯!

𓎿手工黑芝麻

𓊦走過十萬八千里找到你
旺角彌敦道575號𝘓𝘢𝘥𝘥𝘦𝘳 𝘋𝘶𝘯𝘥𝘢𝘴 10樓
  • 明太子貓耳朵
2022-04-29 17 瀏覽
好味指數:😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐疫情放寬咗,即刻約朋友食晚餐!!book咗間環境好靚嘅cafe😍以乾花做主題,充滿少女嘅感覺☺️牆身仲有啲壁畫,好適合打卡📸📸(夜晚燈光較為柔和,下午影相會靚啲)🥣餐湯+餐包紫薯湯配餐包,器皿超級可愛🥰🥰🐥唐揚雞翼拼盤$138有3款口味嘅單骨雞翼配薯條(柚子青檸、黑椒蜜糖、香草牛油)雞翼炸得好脆,單骨好方便食用,最中意柚子味,味道清新🍝日式鰻魚意粉$148鰻魚飯就成日食,配意粉比較少見,但係出奇地夾😯意粉用咗鰻魚汁煮,好開胃🤤🍫黑朱古力布朗尼蛋糕伴雪糕$65甜品即整即上,布朗尼好香,配埋雪糕味道好夾。不過等候需時,記得要預時間order🍵mocha latte $45抹茶採用小山園抹茶調製,味道香濃😊
好味指數:😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐

🥣餐湯+餐包
紫薯湯配餐包,器皿超級可愛🥰🥰
🐥唐揚雞翼拼盤$138
🍝日式鰻魚意粉$148
🍫黑朱古力布朗尼蛋糕伴雪糕$65
🍵mocha latte $45
抹茶採用小山園抹茶調製,味道香濃😊
終於開放晚市,可以和好朋友補祝生日,網上找到一間花系cafe,評價不錯,位於旺角油麻地都十分方便。 旺角果然熱鬧,幸好有預先訂枱,大約七點已經全場爆滿!餐廳面積不大,座位算多,無論天花或牆身佈置精美。天花擺滿不同種類的乾燥花束和花球,以啡色系列為主,感覺踏實不浮誇。幾個牆身都是自然星系油畫,有花園有星空,和諧色調感覺舒服。 餐廳的食物比一般cafe食材和選擇更高級少見,不像其他西餐的蕃汁意粉或卡邦尼意粉,而是具有餐廳特色,選擇十分吸引,以西餐日式合併,例如茶漬意大利飯,見到就即刻點餐! 點了2個晚餐,分別有是日餐湯,麵包,而飲品可以選$55價錢,超過就補差價。今次餐湯係什菜湯,材料都豐富,飲落清甜。 日式燒汁蒲燒鰻魚扁意粉 $148香味十足,燒鰻魚的火候剛好,外皮脆口而魚肉夠嫩,以串燒方式進食方便,而下層的扁意粉以燒汁調味,口味濃郁而不會過鹹,加上紫菜木魚碎等等,賣相精緻,是西日混合的成功菜式。 安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯 $198同樣是西中混合,一口牛取自安格斯牛肩胛的油脂平均,食落唔會鞋身或太油膩,比起常見的普通一口牛,口感屬於高質。最吸引就是用茶漬飯的方式,去煮意大利飯

日式燒汁蒲燒鰻魚扁意粉 $148

安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯 $198
同樣是西中混合,一口牛取自安格斯牛肩胛的油脂平均,食落唔會鞋身或太油膩,比起常見的普通一口牛,口感屬於高質。最吸引就是用茶漬飯的方式,去煮意大利飯,而米粒較細,所以口感煙韌,意想不到跟茶漬湯很配搭,口感豐富。

玫瑰抹茶 熱  (跟餐補$1)
抹茶味濃,牛奶順滑,加上玫瑰的微甜口感,外表與飲品質素都滿意,打卡一流。

手工黑芝麻拿鐵 凍 (跟餐補$5)
芝麻味明顯,加上拿鐵的牛奶比例剛好,兩者平衡,較少地方有機會飲到,值得推介。
  • 安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬意大利飯
  • 玫瑰抹茶
2022-04-28 10 瀏覽
約朋友食Dinner短敍一下,呢間餐廳採用較幽暗柔和的燈光給人舒服的感覺,在滿滿乾花下更帶一點情調,好適合朋友、情侶傾吓傾食下飯。-是日餐湯+包-✨忌廉紫薯湯✨呢日是日餐湯好特別!有別一般蘑菇或粟米湯,而係⋯⋯紫薯😆但味道有驚喜,完全顛覆我對紫薯只作甜品的概念,飲落一點都唔覺甜味,有點似南瓜忌廉湯嘅感覺!-主食1-✨ . 安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬飯✨一口牛咬入口算腍身但略嫌有筋,篤開溫泉蛋蛋液拌入茶漬一齊食感覺更creamy,飯粒用上意大利飯質感有咬口!-主食2-✨日式鰻魚意粉✨鰻魚以串燒方式呈現,放在意粉上加上適當擺盤有柴魚和芝麻紫菜點綴,畫面都幾靚,味道是偏和風。扁意粉煮得偏硬身少少食落亦有少少咬口,朋友就是鍾意這個質感所以她食得好滿足!-飲品1-✨ 紅實石巧克力草莓鲜奶✨最上層有忌廉裝飾,然後有紅莓肉、鮮奶,最底層帶少少朱古力,紅莓酸味中和朱古力及鮮奶甜味飲落唔覺得甜膩!-飲品2-✨Black Latte手工黑芝麻✨當芝麻遇上拉花鮮奶就變咗係高級芝麻糊!飲落滑身但無一般芝麻糊般濃厚不過多了一層奶味!

-是日餐湯+包-

✨ 紅實石巧克力草莓鲜奶✨

-飲品2-
✨Black Latte手工黑芝麻✨
1K
️一間一直想去好耐嘅餐廳,唔到朋友send俾我都唔去🤭每個女孩子都好期望有一日心愛嘅男仔會拎着一紮花送俾佢❤️雖然口說不愛,係因為花擺唔耐又貴又唔值,但男孩子花心機送的女孩子一定歡喜依家買乾花除咗靚仲可以保存永久,絕對係一個好選擇。如果帶佢嚟一間充滿快嘅餐廳,送埋發比佢一定係超級滿意👍(男孩子識做啦)環境雖然唔大,但估佢唔到其實都多人食,最重要嘅係無論係旁邊定係天花板都係滿滿嘅乾花,好似俾啲花包圍着咁心情都特別開心😃當然好多人拎住個杯仔上面有一個唔知邊個韓團嘅明星黎食野,原諒姐我老了,我不懂🤣餐湯加多士 $45南瓜湯配多士,湯碗好得意,味道正常明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138愛吃明太子嘅我當然要點明太子嘅嘢食,佢仲有好少見到嘅貓耳朵👂。撈勻嚟食其實都幾好食,又唔會過鹹,佢唔似意粉咁淋,有啲咬口。卡邦尼意粉 $108佢話係港式嘅卡邦尼,我覺得味道就差唔多嘅,朋友就比較鍾意食呢個。玫瑰烏龍烏龍茶可以減油膩,而且都算大杯紅寶石朱古力佢以白朱古力為主,唔算好甜
️一間一直想去好耐嘅餐廳,唔到朋友send俾我都唔去🤭

每個女孩子都好期望有一日心愛嘅男仔會拎着一紮花送俾佢❤️
依家買乾花除咗靚仲可以保存永久,絕對係一個好選擇。

餐湯加多士 $45
南瓜湯配多士,湯碗好得意,味道正常

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138

卡邦尼意粉 $108

玫瑰烏龍
烏龍茶可以減油膩,而且都算大杯

紅寶石朱古力
佢以白朱古力為主,唔算好甜
2022-04-26 20 瀏覽
一直以黎都想過黎呢間個名咁特別既CAFE😊“走過十萬八千里找到你”今日終於有機會喇😋店鋪佈滿乾花裝飾營造浪漫氣氛,令人不自覺地將少女心爆發出黎❤️牆壁壁畫亦都係打卡之選😍紅寶石巧克力草莓鮮奶(限量供應)首先外觀靚到應該冇一位女士會抗拒,顏色十分吸引,而且頂層仲要放上玫瑰花瓣,增添浪漫情感,口感順滑,奶味香濃,而且仲有草莓果肉增加口感,果然係一杯吸引力之作🤩好可愛既貓貓器皿裝住餐湯,感覺好有愛❤️意大利咸蛋黃汁貓耳朵其實真係比較少食店選用貓耳朵,所以就 order 嚟試試,豐盈嘅明太子汁濃濃的包住每一隻耳朵,而且每一啖耳朵都有沾上卜卜脆的蟹籽和大粒的三文魚籽一齊在口中爆出鲜味,一啖濃郁忌廉汁又一啖清新蟹棒,食哂成碟都唔會膩,好食呀🤩呢間CAFE真係好適合姊妹去打卡去食野既地方呀😎😎
一直以黎都想過黎呢間個名咁特別既CAFE😊
“走過十萬八千里找到你”今日終於有機會喇😋

紅寶石巧克力草莓鮮奶(限量供應)

好可愛既貓貓器皿裝住餐湯,感覺好有愛❤️

意大利咸蛋黃汁貓耳朵

呢間CAFE真係好適合姊妹去打卡去食野既地方呀😎😎

• 紅寶石巧克力草莓鮮奶
2022-04-23 25 瀏覽
疫情下很多地方都要提早好多book有看我其他食評你會發現,小編就是瘋狂到打卡餐廳那種,而且拍照可以拍一個下午🙈而這間餐廳也是我list必到之一🌸🌸🌸這次提早一天book,竟然有位,預約時店員說用餐時間是1.5小時,最後我由3點坐到6點關門才走😌期間都無吹過我地,當然我們也是看沒有人等侯所以繼續坐同影相👍而一打開lift門已直接是餐廳,相比其他打卡餐廳,這裡比較細,要拍個人照盡量只能有原位或是學我一樣等其他人走,才能拿遠景一點拍🙈這次因為我倆都不是很餓,所以食物田只點了all the breakfast ,黑松露薯條,柚子雞翼黑松露薯條🍟-黑松露味道不算很濃,但薯條質感和炸的程度剛好,可配旁邊的黑松露醬也算是惹味柚子雞翼細細件入口很方便👍香口得來柚子味帶點清新,值得推薦👍相比前兩樣,All day breakfast比較差一點,首先我是因為想吃牛角包而點(meau是寫配牛角包)最後來了兩片麵包,我再找店員問問,說牛角包沒了,很失望🤷‍♀️如果店員點餐時跟我說我會吃另一樣,最後咬了這片包一口就沒吃了,很乾🫣另外一邊的薯條跟黑松露薯條相比來變得更無特式而且偏淋一點,反而入面的黑松露炒蛋炒得很細
疫情下很多地方都要提早好多book

相比前兩樣,All day breakfast比較差一點,首先我是因為想吃牛角包而點(meau是寫配牛角包)最後來了兩片麵包,我再找店員問問,說牛角包沒了,很失望🤷‍♀️如果店員點餐時跟我說我會吃另一樣,最後咬了這片包一口就沒吃了,很乾🫣另外一邊的薯條跟黑松露薯條相比來變得更無特式而且偏淋一點,反而入面的黑松露炒蛋炒得很細滑可口👍其他配料中規中矩也是應有正常水準

飲品方面小編自己叫了玫瑰牛奶咖啡,基本上我到那裏如果有都是點這款❤️咖啡細滑玫瑰味突出,不錯~而且上碟也很精緻,很喜歡💕

整體來說服務和食物都是值得一去!但由於地方偏小而沒一個固定怖置的打卡點,還有的是窗邊位有嚴重背光問題,如果要拍照得好,難道會比較高,但如果拍令一邊,又會影到很多人,所以喜歡影人的最好跟我一樣等別人走再慢慢拍🙈

2022-04-12
  • 柚子雞翼
2022-04-14 112 瀏覽
見好似好多人推薦咁就同朋友試吓點知去到其實好迫 而且人手都唔係好足夠啲窩夫唔夠脆,而且坐得真係唔舒服本身係為咗乾花諗住去睇吓打吓卡 但啲燈光真係好暗好暗 而且又勁嘈 搞到冇晒心情去睇同影吓相同預想中嘅差太多 而且其實價錢都唔平諗住舒舒服服嘆吓Cafe 點知真係趕住走咁可以話係一個唔太好嘅experience 但可以讚嘅係上菜好快,雖然人手少但服務態度都唔錯少少意見咁 希望之後可以改善下 主要係我覺得真係太迫太多人同埋太暗了
見好似好多人推薦咁就同朋友試吓
點知去到其實好迫 而且人手都唔係好足夠
啲窩夫唔夠脆,而且坐得真係唔舒服
同預想中嘅差太多 而且其實價錢都唔平
諗住舒舒服服嘆吓Cafe 點知真係趕住走咁
可以話係一個唔太好嘅experience
但可以讚嘅係上菜好快,雖然人手少但服務態度都唔錯