2022-02-24
🍃走過十萬八千里找到你🍃📍:旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓⏰:12:00pm-10:00pm⭕️:現金、信用卡旺角呢個地方有好多樓上Cafe☕️而呢間小店我好早個陣已經好想過去打卡影相📸️ 係一間好靚既打卡Cafe🤣店員好有禮貌 價錢同食物質素都成比例🤣 呢到除左食物精緻 最吸到人就係佢地既裝潢設計😍 用左乾花鋪滿整個天花頂💐 再用乾芒草鋪滿窗邊🌾 天花板有月球燈🌕 牆上亦有好多唔同既壁畫🖼🐣唐揚柚香青檸雞翼有六隻單骨雞翼 雞翼煎香左再淋上柚子汁 食落好香口 好開胃既小食😋🍝明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵呢個係佢地既招牌菜 好少餐廳有貓耳朵供應🥰明太子醬既份量十足 貓耳朵軟硬適中 有嚼勁 好索汁 每一塊都濃郁又充滿奶香味 加入左鮮味十足既三文魚籽同蟹籽 唔會太鹹太膩 再配搭火炙過既蟹棒 微微焦香 好正👍🏻🦀原隻軟殼蟹卡邦尼軟殼蟹大大隻 蟹肉好多 炸到好脆口 啖啖肉🥰醬汁好入味好足料 意粉好爽口彈牙 掛滿晒卡邦尼汁 濃而不膩👍🏻仲好creamy 煙肉同乾花作配搭 好靚架🥰🍰原味日式芝士蛋糕芝士味道好濃郁 蛋糕好有層次感 芝士餅厚實而細滑 又唔會好膩好甜 仲有食用花做伴碟😍🍵冰鮮奶焙
📍:旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
⏰:12:00pm-10:00pm
⭕️:現金、信用卡
🐣唐揚柚香青檸雞翼
🍝明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵
🦀原隻軟殼蟹卡邦尼
🍰原味日式芝士蛋糕
🍵冰鮮奶焙茶
焙茶味道甘香而不苦澀 鮮奶好香滑 同焙茶既味道好夾 聽店員講 由日本空運過黎 好珍貴架🤣
🍵芙香蘋果果茶
香甜之中帶有微酸 茶包沖幾次都唔會淡🤣冬天飲反杯暖暖既蘋果果茶真係幾好架👍🏻