2024-02-21 2135 瀏覽
💐繽紛雅致嘅天花倒吊著一束束乾花,🌾窗邊設計一排芒草乾花設計,感覺像花海一樣浪漫!👯‍♀️閨蜜聚會及🎂慶生都好難忘🎃Pumpkin cream soup~濃稠香甜配蒜蓉多,相互襯托💖 Hokkaido Scallops Linguine w/Sea Urchin Sauce $178煎過嘅帆立貝啖啖肉好鮮味,個海膽醬creamy濃厚掛汁每條麵,入口分外惹味💖 Salmon Roe Seafood Risotto w/Lobster Sauce $178🤩賣相太吸引啦~有大虾、青口、蟹柳及滿滿嘅蟹肉和三文魚籽,意大利飯吸盡龍蝦汁嘅味道,口感濕潤鮮甜🌹Rose Matcha Latte淡淡抹茶混雜玫瑰花味,濃郁香氣乾花做裝飾,好飲又好睇🌹Rose Hips Hibiscus Sabdariffa Tea飲花茶配合呢個氣氛大大壺夠2個人慢嘆,芳香微酸以上+$55跟餐(包是日餐湯、餐包及$60以下飲品)😌雖然有點少貴但以優質食材做出水準,輕食來講已經夠飽

🎃Pumpkin cream soup
~濃稠香甜配蒜蓉多,相互襯托

🌹Rose Matcha Latte
淡淡抹茶混雜玫瑰花味,濃郁香氣
乾花做裝飾,好飲又好睇

飲花茶配合呢個氣氛
大大壺夠2個人慢嘆,芳香微酸

以上+$55跟餐
(包是日餐湯、餐包及$60以下飲品)

😌雖然有點少貴
但以優質食材做出水準,輕食來講已經夠飽
2024-02-19
下午茶
  • 北海道帆立貝海膽醬扁意粉
  • 餐湯+多士
  • 玫瑰抹茶
  • 三文魚籽龍蝦汁意大利飯
2023-12-23 2887 瀏覽
之前見到呢間cafe個名咁特別,又有明太子菜式,bookmark咗要去試吓~ 環境唔大,但都幾有特色同打卡able,天花有好多乾花裝飾,牆身又有壁畫!Menu有意粉、意大利飯、主菜、二人餐等,仲有好多飲品選擇~✨明太子岩燒蟹棒貓耳朵 $148衝著明太子叫😂 不過明太子唔算好多呀,味道唔太出,反而蟹肉味道出啲!有兩條輕輕燒過嘅蟹棒、蟹肉、八爪魚仔、三文魚子~ 整體幾鮮味!如果明太子醬再多啲就好啦😂 貓耳朵平時比較少見,值得試吓~ 口感非常有嚼勁,煙韌可口!煙韌控必食!✨日本廣島蠔肉意大利飯 $158平時好鍾意食蠔,所以呢道菜都係見到就想食~有5隻廣島蠔,size唔太大都唔太細,蠔肉鮮甜濃味🤤 意大利飯都唔錯,米粒口感煙韌,加咗洋蔥同瓜粒~整體調味適中,唔會太鹹太淡~🔸加$55跟餐,包是日餐湯、餐包、$60以下飲品餐湯係椰菜花湯,幾特別,幾純粹嘅味道~餐包係蒜蓉包,好香脆,好香蒜蓉味!✨紅寶石巧克力草莓鮮奶原價$68,跟餐補差額~ 呢杯好打卡又好飲!草莓牛奶上面鋪咗玫瑰花瓣,食到草莓肉,奶味又香濃,好飲!✨熱鮮奶抹茶聖誕樹拉花好靚😍 亦都有玫瑰花瓣,好靚好打卡!抹茶味回甘,好溫暖順喉~

明太子岩燒蟹棒貓耳朵

紅寶石巧克力草莓鮮奶
抹茶鮮奶
  • 鮮奶抹茶
2024-01-18 1320 瀏覽
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢⚫🥞美食體驗🧇:特意慕名而黎影相食野。呢間算係旺角好出名,第一次過黎食,感覺都唔錯。未黎過既可以過黎試試。📸打咭體驗📸:暗。入到黎第一個感覺就係太過暗。唔怪佢,因為我今日同一日都去左八樓既餐廳,發現都係咁暗,就算係有窗都唔係好幫到手,城市入面太多建築物,呢棟大廈既自然光,天生就係唔太夠。想影相就自己帶燈啦呢棟大廈另一個問題就係細,我有朋友去過同棟大廈食另一間,個格局都係一樣的。都係一開門見到哂成間店。要影相真係要好好同朋友夾時間上黎,我係夾到去閒日的下午茶時間上黎,餐廳先至無人可以打下咭。星期六日我估好難喇,只要有一兩枱客基本上就好難同朋友影相。餐廳好聰明咁用左乾花做主題,不過人係好難同到插係邊位、天花版的乾花影到相,所以實際上打咭方面並唔容易。鋪頭係有心思既,我覺得觀賞性質比打咭性質大好多。鋪入面有啲枱係好靚既木枱黎,用黎影相會好好睇。不過果個區域係暗到痴左線......🍳食物搭配:焦糖燉蛋加雪糕、玫瑰抹茶、手打芝麻拿鐵。呢幾個我覺得都做得好靚,不愧係招牌食物。整體黎講我覺得係值得黎既,然而唔好對打咭影相有太大期望。如果鋪頭無其他客的話係OK,假日又或者午餐時間過
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢⚫

整體黎講我覺得係值得黎既,然而唔好對打咭影相有太大期望。如果鋪頭無其他客的話係OK,假日又或者午餐時間過黎,又以影人像相為目的既話應該會失望而回。

影下食物係唔錯哈。我鐘意佢地間鋪的配色
  • 抺茶拿鐵
地點位於油麻地地鐵站A1出口,好易搵。環境好有特色,有多幅靚靚打卡牆畫,而且天花佈滿乾花。中午去人少少,好適合做朋友聚腳地。北海道帆立貝海膽醬扁意粉 ➰ $178兩隻大大粒既帆立貝好有份量,好有口感。海膽醬味道偏淡淡,但意粉好彈牙,份量都大。適合同朋友一齊分享。美中不足既係意大利粉唔夠熱。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️日式原條鰻魚意大利飯 ➰ $178原條鰻魚好大條,手臂咁長!而且燒得好好味,好滑好嫩既魚質,意大利飯吸收哂燒汁,好多汁。同埋軟硬程度剛剛好。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️藍莓白茶 $60藍莓白茶好精緻,味道清清地,好適合慢慢嘆住飲。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️紅寶石巧克力 $68入面好多草莓果肉,仲有好多巧克力粒粒,好有層次,好好味!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

北海道帆立貝海膽醬扁意粉 ➰ $178

兩隻大大粒既帆立貝好有份量,好有口感。
美中不足既係意大利粉唔夠熱。

日式原條鰻魚意大利飯 ➰ $178

藍莓白茶 $60

藍莓白茶好精緻,味道清清地,好適合慢慢嘆住飲。

紅寶石巧克力 $68

入面好多草莓果肉,仲有好多巧克力粒粒,好有層次,好好味!

2天前 0 瀏覽
走過十萬八千里找到你旺角出哂名多café,而今次去呢間氣氛好好,每台都會點起蠟燭 🕯️,環境舒服嘅餐廳,絕對啱哂情侶好友慶祝重要日子,而且食物同飲品都好高質素添☺️。酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉($148)軟殼蟹炸得好酥脆,蟹味好濃,黑松露意粉味道唔錯,唔會食到好滯。三文魚籽龍蝦汁意大利飯($178)意大利飯有少少偏硬,不過都索滿龍蝦汁,幾香!另外仲有其他海鮮:青口、虎蝦、蟹肉等等,好鮮味!Flat White ($48)正正常常嘅Flat White🤣紅寶石巧克力草莓牛奶($68)草莓味道比較突出,一路飲嘅時真係食到士多啤梨果肉,酸酸甜甜,幾特別,值得一試!📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
走過十萬八千里找到你

酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉($148)

三文魚籽龍蝦汁意大利飯($178)

Flat White ($48)
正正常常嘅Flat White🤣

紅寶石巧克力草莓牛奶($68)

📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
[✨旺角走過十萬八千里找到你·隱世樓上打卡餐廳🌸]#走過十萬八千里找到你 #旺角🌸和風醬燒牛肉扁意粉 $158和風醬調配得幾好,牛肉有咬口得黎都好入味,份量仲要唔少!唔錯啊💯🤩🌸三文魚籽龍蝦汁意大利飯 $178龍蝦汁X意大利飯真係無得輸👍🏻每粒米都沾滿左龍蝦汁,真係食唔停口!配料亦都好豐富,除左大大粒嘅三文魚籽,仲有蟹肉、青口、烤海蝦等等,每樣都好好食🤤🌸主食加配餐湯多士+飲品 $55🌸餐湯🥣+蒜香多士是日餐湯係忌廉湯,口感濃郁,餐包蒜蓉多士焗得好香脆,勁好食👍🏻🍹草莓白茶大大壺就算係2個人都夠哂,飲落好清新,淡淡嘅草莓味配上茶香好特別!🍹鮮奶焙茶 焙茶濃度啱啱好,同鮮奶都好夾👍🏻————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳內部裝飾有心思,天花牆身都佈滿了色彩繽紛嘅乾花芒草,牆身仲有好靚嘅彩繪壁畫,打卡一流!食物好精緻得黎亦好好食,🥰鐘意打卡嘅朋友真係唔可以錯過👍🏻📍走過十萬八千里找到你🏠旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkf
[✨旺角走過十萬八千里找到你·隱世樓上打卡餐廳🌸]

#走過十萬八千里找到你 #旺角

🌸和風醬燒牛肉扁意粉 $158

🌸三文魚籽龍蝦汁意大利飯 $178

🌸主食加配餐湯多士+飲品 $55

🌸餐湯🥣+蒜香多士

🍹草莓白茶

🍹鮮奶焙茶
焙茶濃度啱啱好,同鮮奶都好夾👍🏻

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍走過十萬八千里找到你
🏠旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角食好西 #旺角餐廳 #走過十萬八千里找到你
6天前 0 瀏覽
行到攰想食午餐去咗旺角一間以亁花擺設的cafe, 感覺好像夢幻花園一樣, 一大片牆壁上仲有多副手繪畫, 好似藝術畫廊一樣,簡單又文青,好適合打卡。餐牌上有多款精品咖啡及其他手調飲品。食物方面都選擇多,有意粉,意大利飯,主菜,沙律及小食等。今日我的午餐揀選了北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178大大隻北海道帶子,仲有其他海鮮八爪魚,用牛油煎香,意粉配上海膽醬,鮮味濃郁,扁頭放上紫菜碎,東洋風味十足。玫瑰鮮奶咖啡 $56濃濃的咖啡味,滲透着玫瑰🌹清幽香味,再添上鮮奶,口感非常滑溜。一路播上流行曲,一份港式情懷。

今日我的午餐揀選了
北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178

玫瑰鮮奶咖啡 $56

一路播上流行曲,一份港式情懷。
6天前 0 瀏覽
前幾日經網友介紹下去左旺角一間cafe "走過十萬八千里找到你",餐廳店名已經覺得好浪漫,再加埋花海設計,有好多打卡位,咁吸引更係要去睇睇啦!入到餐廳,天花、窗邊佈滿不同乾花擺設,以及牆壁上既畫及燈飾,設計浪漫,好啱擁有少女心既人去打卡!餐廳融合日、台、意、法菜式選擇,係一間多元化既cafe。餐牌內有安格斯牛板腱、豬肋骨、法式春雞、意大利飯、意大利粉、打卡Latte、精美甜點等,款式很不錯。日式原條鰻魚意大利飯 $178鰻魚醬汁香濃,肉質軟嫩,沒有魚骨,食起來很方便,意大利飯煮至剛剛熟,粒粒分明,有些咬口,完全吸收湯汁味道,好吃。法式蟹肉蝦膏汁扁意粉 $148意粉係扁身,不會煮到過淋,彈牙煙韌,蝦膏汁與意粉好夾,爽口既蟹肉、魷魚、蜆肉及蝦,把所有材料拌勻一齊食,口腔完全充滿海鮮的味道。Chocolate Latte $60首先食少少面層的白雪雪奶油,口感幼滑,拌勻後朱古力味香濃,甜度適中,飲落去好creamy。 Hojicha Latte $60Latte圖案好靚,最適合打卡!聞起來陣陣焙茶香,甘醇濃厚,不苦澀,奶香順滑,特色飲品。跟餐附送湯及麵包。餐湯是椰菜花湯,幼滑

日式原條鰻魚意大利飯 $178
日式原條鰻魚意大利飯
法式蟹肉蝦膏汁扁意粉 $148
法式蟹肉蝦膏汁扁意粉
Chocolate Latte $60
Chocolate Latte
Hojicha Latte $60
Hojicha Latte
跟餐附送湯及麵包。餐湯是椰菜花湯,幼滑口感,飲得到微細椰菜花顆粒,加埋脆脆的蒜蓉多士,很配合。
日式原條鰻魚意大利飯
法式蟹肉蝦膏汁扁意粉
Chocolate Latte
Hojicha Latte
好耐之前就聽講過呢一間餐廳 聽到佢哋餐廳名都幾特別🤣 聞名不如一試🤓 陣間餐廳嘅氣氛都唔錯 好適合同朋友一齊嚟食個lunch😋首先會配有蒜蓉包同埋餐湯 南瓜湯嘅味道都幾唔錯 同埋口感好濃郁 🎃 蒜蓉包亦都整得好香脆🧄.🐷 北海道帆立貝海膽醬扁意粉呢個意粉醬汁好濃 啖啖都掛到汁咁樣🫢🤓帆立貝都幾爽口 大大粒🥰 感覺都幾新鮮海膽醬真係唔錯🥰.🐷 三文魚籽龍蝦汁意大利飯三文魚子係小編嘅最愛 🤣 呢個意大利飯嘅三文魚子份量 小編都幾滿意 🤓 龍蝦汁嘅味道都幾香濃 啲意大利飯口感都唔錯 .🐷紅寶石巧克力草莓鮮奶個底都有幾多士多啤梨🍓 朱古力同士多啤梨味都各自唔錯 唔會搶fo 上面仲有啲玫瑰花花瓣 花香味令到成個味道更加豐富.🐷手工黑芝麻小編好鍾意呢杯 因為口感好濃稠 之前飲過有啲黑芝麻鮮奶超級稀🤣 所以呢杯唔錯不過飲完之後要漱口🤣.走過十八萬千里找到你📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓.

🐷 北海道帆立貝海膽醬扁意粉
不過飲完之後要漱口🤣
走過十八萬千里找到你
📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
2024-04-29 69 瀏覽
餐廳環境幾有格調 燈光比較昏暗 天花有滿天嘅乾花💐-🍝北海道帆立貝海膽醬扁意粉 💰$178有木魚絲同紫菜絲鋪喺意粉上面有2粒大大粒嘅帆立貝醬汁比較稠身 唔好太creamy-🍚日式原條鰻魚意大利飯 💰$178原條上嘅鰻魚 超大條🥰意大利飯用咗鰻魚嘅醬汁去煮 甜甜地但其實個飯話係鰻魚炒飯會貼切啲!唔太似意大利飯-另外加💰$55就可以有是日餐湯、餐包、$60以下飲品當日餐湯係番茄湯🍅同有蒜蓉包-🍵Matcha latte 💰$60🍵Hojicha latte 💰$60 兩杯都係分別用上丸久小山園嘅抹茶同焙茶口感順滑 但可能叫番熱飲會好啲!抹茶同焙茶味會更香濃

餐廳環境幾有格調 燈光比較昏暗 天花有滿天嘅乾花💐

🍵Matcha latte 💰$60
🍵Hojicha latte 💰$60
兩杯都係分別用上丸久小山園嘅抹茶同焙茶
口感順滑 但可能叫番熱飲會好啲!抹茶同焙茶味會更香濃

呢間嘢連最普通食物嘅味道都做唔到祝大家好運第一次喺OpenRice留comment係因為啲嘢食太難食-今日星期日6點半去咗食呢cafe滿心歡喜咁上到去 成間舖頭都無客 我地係第一台客 跟住叫咗個steak同個水牛蕃茄芝士沙律跟住個牛扒跟咗個set 佢第一下嚟到嚟咗個南瓜湯同啲麵包-我滿心歡喜,諗住試吓飲佢個湯結果個湯係冇味嘅仲要個包係好韌 唔知食緊啲咩-跟住之後上咗個沙律個水牛芝士番茄沙律就正常發揮 冇咩特別-跟住上咗一份牛扒結果發覺個牛扒有啲細份 仲好簿但係二百幾蚊然後食落 係冇調味唔講以為自己食緊健康餐走晒油鹽糖剩係得啲香草味-份牛有個薯蓉 結果食落去個薯蓉係我有史以來最難食嘅薯蓉又係冇味嘅 好似搵水溝咁勁稀浸味好奇怪-最後我哋頂唔順 叫個Staff俾咗胡椒鹽我哋啲嘢食先有味返少少食得落口唔係真係以為自己係老人院-真係食到好無奈-跟住每人嗌咗一杯嘢 冇咩特別正正常常呢個已經係成餐飯最正常嘅嘢-最後叫咗個焦糖布甸連雪糕好奇怪,佢個焦糖布甸係室溫的但係味道正常算係咁成餐飯真係好失望好耐未試過食咁難食嘅餐廳仲要有咁貴買單成五百幾蚊第一次食到咁嬲,要喺OpenRice留comment-所以
呢間嘢連最普通食物嘅味道都做唔到
祝大家好運
第一次喺OpenRice留comment係因為啲嘢食太難食
今日星期日6點半去咗食呢cafe
滿心歡喜咁上到去 成間舖頭都無客 我地係第一台客
跟住叫咗個steak同個水牛蕃茄芝士沙律
跟住個牛扒跟咗個set
佢第一下嚟到嚟咗個南瓜湯同啲麵包
我滿心歡喜,諗住試吓飲佢個湯
結果個湯係冇味嘅

真係食到好無奈

跟住每人嗌咗一杯嘢 冇咩特別正正常常
呢個已經係成餐飯最正常嘅嘢
最後叫咗個焦糖布甸連雪糕
好奇怪,佢個焦糖布甸係室溫的
但係味道正常算係咁
室溫嘅焦糖布甸

成餐飯真係好失望
好耐未試過食咁難食嘅餐廳
仲要有咁貴買單成五百幾蚊
第一次食到咁嬲,要喺OpenRice留comment
所以唔怪得呢間餐廳冇人食
星期日夜晚我哋走嗰時七點幾
剩係得三台客 六個人
祝大家好運啦

2024-04-28
2024-04-25 26 瀏覽
🍱餐廳:走過十萬八千里找到你 (旺角)🍽️類別:西餐💯推薦指數:7.5/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試Set Lunch🍑 ≡※≡※≡※≡※▪️北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178帆立貝新鮮而嫩滑,散發著淡淡的海水鮮味。扁意粉的質地彈牙,與濃郁而順滑的海膽醬非常協調,每一根麵條都充滿了醬汁,讓整道菜更加濃郁。▪️ 原條鰻魚意大利飯 $118上桌時香氣四溢,讓人垂涎三尺。鰻魚肉質豐潤鮮嫩,口感滑順,掛滿濃郁的醬汁,蓋在軟糯而有嚼勁的意大利飯上,營造出絕佳的口感和層次感。加上米飯吸收了鰻魚的汁液,讓每一口都充滿了豐富的風味。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※餐廳裝潢以淺啡色為主調,天花板懸掛著掛滿了大量滿天星和淺色的乾花,讓人感覺置身於世外桃源中,相當別緻雅典。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟
🍱餐廳:走過十萬八千里找到你 (旺角)
🍽️類別:西餐

味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟
和朋友聚會,揀選了位處旺角的這家人氣cafe,單是店名「走過十萬八千里找到你」就已令人印象深刻!需要提前在openrice訂座,當日正值週末的午飯時段,甫進店即見到店內滿座。店內以花海為裝飾主題,惟店內那麼多人,環境都比較嘈吵。點了兩份主食,配餐加$55,包餐湯、多士及價值$60以下飲品。是日餐湯為蕃茄湯,有足夠蕃茄味,濃稠度適中。蒜蓉牛油多士夠香夠脆!日本廣島蠔肉意大利飯,與認知中的廣島蠔意大利飯差距好大!未見過乾成這樣的蠔已完全不在意意大利飯的口感與味道了。忌廉龍蝦汁甲羅燒貓耳朵,貓耳朵上鋪上一隻細細的蟹蓋,釀的餡料不如其他店嚐到的甲羅燒那樣豐富香濃,蟹蓋內只有少少蟹膏及略略焗過的芝士,蟹膏的鹹鮮度一般。貓耳朵偏稔身,不夠煙韌,而且味道好淡,不配蟹膏來吃,幾乎無味。飲品的味道比食物好,玫瑰抹茶Latte的抹茶味與奶味平衡,沿著杯緣鋪上玫瑰花瓣,入口帶淡淡玫瑰香,抹茶與玫瑰都幾夾。朋友那杯是限量供應的手工黑芝麻Latte,她說能嚐到芝麻香氣啊~~不便宜的一頓午飯,但換來這樣的食物質素,完全不值!
餐湯,多士
日本廣島蠔肉意大利飯
已完全不在意意大利飯的口感與味道了。
忌廉龍蝦汁甲羅燒貓耳朵
玫瑰抹茶Latte
手工黑芝麻Latte

不便宜的一頓午飯,但換來這樣的食物質素,完全不值!
2024-02-25
-走過十萬八千里找到你-📍旺角.之前已經bookmark左哩間係旺角的打卡Cafe,成個天花同窗邊都掛滿各式乾花同芒草,超靚。.入座後侍應仲會點埋好清幽的香薰蠟燭放係枱面,好有氣氛。.主食可以加$55跟餐,會有湯同多士,同埋一杯飲品。當晚餐湯係南瓜忌廉湯,口感細滑,襯埋香脆嘅多士,很開胃。.酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉 ($148)酥炸軟殼蟹份量都唔細,外層唔會太油。扁意粉用上黑松露忌廉汁調味,食落質感濃厚,好香黑松露味,而且好creamy。.三文魚籽龍蝦汁意大利飯 ($178)賣相都好吸引,龍蝦汁夠濃郁厚身。飯的硬度適中,食材好豐富,有魚籽,大蝦、蟹肉、火炙蟹棒等。.焙茶鮮奶焙茶的茶香加上順滑牛奶,味道都好香濃。.巨峰提子梳打很清新的口味。.
-走過十萬八千里找到你-
📍旺角
入座後侍應仲會點埋好清幽的香薰蠟燭放係枱面,好有氣氛。
酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉 ($148)
三文魚籽龍蝦汁意大利飯 ($178)
焙茶鮮奶
焙茶的茶香加上順滑牛奶,味道都好香濃。
巨峰提子梳打
很清新的口味。
2024-04-18 44 瀏覽
店名: 走過十萬八千里找到你地址: 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓港鐵油麻地站 A1 出口,行3分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5“走過十萬八千里找到你”一直都係頗出名既打卡cafe❤️今日就慕名而來試試佢❤️前菜有濃郁嘅南瓜湯🤤香濃creamy,配上少許香草提升左湯味道💕更可以配上香脆蒜蓉包😻😻😻三文魚籽龍蝦汁意大利飯❤️❤️❤️❤️$178意大利飯軟硬適中,配上香濃龍蝦汁🤤十分惹味🤤🤤海鮮十分足料,有大蝦、青口同蟹棒😛北海道帆立貝海膽醬扁意粉❤️❤️❤️❤️$178啖啖紫菜同木魚😛😛意粉掛汁配上濃濃海膽醬,十分好食❤帆立貝非常大隻,外脆內軟🐽🐽必點之選紅寶石巧克力草莓鮮奶❤️❤️❤️❤️$68超香草莓同玫瑰香氣,飲落去仲有超多草莓果肉😛口感層次十分豐富🤤🤤牛奶香滑💕適合女士們打卡😎手工黑芝麻❤️❤️❤️❤️$56超香濃芝麻香氣,配上店員精嫩嘅拉花💕打卡之選😛
店名: 走過十萬八千里找到你

三文魚籽龍蝦汁意大利飯❤️❤️❤️❤️

北海道帆立貝海膽醬扁意粉❤️❤️❤️❤️

紅寶石巧克力草莓鮮奶❤️❤️❤️❤️

手工黑芝麻❤️❤️❤️❤️
超香濃芝麻香氣,配上店員精嫩嘅拉花💕打卡之選😛