2022-04-01 64 瀏覽
🍲鮮蝦·自家製鮮茄醬·起司·義大利飯💰$128🥫明太子·岩鹽燒蟹棒·三文魚籽·貓耳朵💰$138🍟黑松露·炸薯條💰$68⚡️難得想文青一番🌿就上咗呢間近排大熱嘅💐走過十萬八千里找到你💐環境比想像中細,只有十幾張枱,大家想上去chill下記得要預先book位。今次係夜晚嘅時候上去,光線昏暗,天花板上嘅乾花都唔係影得好清晰/有feel,所以如果想黎打卡影靚相,最好上晝黎啦💁🏻‍♀️⚡️幾款野食貓耳朵最出色同有驚喜😻明太子同三文魚籽非常足料,配襯嘅醬汁都非常夾,突出到魚籽嘅鮮甜,又有濃厚嘅口感👍🏻⚡️義大利飯同炸薯條就不過不失,冇令人留下深刻印象,不過擺盤上好有心思,用黎打卡係唔錯嘅選擇🤗
🍲鮮蝦·自家製鮮茄醬·起司·義大利飯

明太子·岩鹽燒蟹棒·三文魚籽·貓耳朵
鮮蝦·自家製鮮茄醬·起司·義大利飯
黑松露·炸薯條
2022-03-25 50 瀏覽
環境有多靚都唔洗點講了,見到N個打咭相決定要到此一遊!不過驚喜位係食物居然都真係好吃,不會名過於實又或者睇得唔食得!首次點菜試了明太子蟹柳貓耳朵,炸軟殼蟹黑松露意粉,再配菠菜餐菜,麵包和一杯黑芝麻鮮奶。份量唔算多但兩個女士午餐就剛剛好 環境很美打咭一流,連飲品的拉花,食物擺盤也超級有心思,只要留起收據可以下一次消費時有折扣。店員友善,有可愛的柴柴湯碗,還有飲品會附上迷你乾花一小束,很可愛很有心思呢!
環境有多靚都唔洗點講了,見到N個打咭相決定要到此一遊!

首次點菜試了明太子蟹柳貓耳朵,炸軟殼蟹

黑芝麻鮮奶

蟹柳明太子貓耳朵
2022-03-24
黑芝麻鮮奶
蟹柳明太子貓耳朵
  • 炸軟殼蟹黑松露意粉
2022-03-10 98 瀏覽
充滿花花佈置嘅餐廳,感覺格外舒服,店內天花部份掛滿一束束花,而且牆上有唔同嘅壁畫,真係一個打卡花花Cafe 明太子焗鑊仔薯條🍟$68明太子醬加芝士製造嘅薯條特別好味,而且薯條又唔會咁容易淋,仲可以保持香脆 明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵$138整個汁好creamy 又多明太子醬同三文魚籽,又有兩大條蟹棒好yummy,貓耳朵粉好特別,好煙韌有口感,吸左美味嘅汁後更加吸引😋 原隻軟殼蟹卡邦尼🍝$138香脆嘅軟殼蟹好大隻,嗰汁做到好 creamy,令到成個卡邦尼更加美味👍 宇治抹茶紅豆窩夫🧇$85即叫即製嘅窩夫,窩夫好鬆脆,加上紅豆同宇治抹茶雪糕,係飯甜品推介

明太子焗鑊仔薯條🍟$68

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵$138

原隻軟殼蟹卡邦尼🍝$138

宇治抹茶紅豆窩夫🧇$85

2022-03-07 1027 瀏覽
鬧市中的花花世界🌺小編早就聽聞這間餐廳🍴可惜一直也沒有機會到訪,這天想與朋友找個地方坐下聊天,便想起了這間餐廳~近窗的一邊放滿了乾花,而餐廳的座位亦以舒適為主,不論拍照和聊天也十分適合~#明太子黃金醬薯條 $68💖小編誠意推薦💖使用了小鐵鍋上菜,薯條🍟剛剛炸好,軟硬適中而不會有很重油的味道,而明太子醬不會太鹹,味道配上薯條剛剛好~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138💖小編誠意推薦💖蟹肉和明太子的鮮味佈滿整碟貓耳朵🤤使用了岩鹽作調味,而蟹棒肉質頗為結實,醬汁方面較濃稠,所以每粒貓耳朵上也沾滿了醬汁,絕對是必點之選~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#煙三文魚黑松露意粉 $138另外點了黑松露意粉,黑松露味道不算十分突出,但意粉🍝很好地掛上了不少醬汁,所以味道不會太淡,而煙三文魚的煙燻味不算太濃味道小評分:😋😋😋😋/5#士多啤梨醬雜莓窩夫 $85來到甜點部分💕小編點了窩夫,而味道則選了最喜歡的士多啤梨配雜莓,整體份量頗多,窩夫附味頗為香濃,而口感較軟身~頂部放上了綠茶🍵雪糕~味道不會太甜~味道小評分:😋😋😋😋/5#紅寶石巧克力草莓鮮奶 $68特飲之一的草莓鮮奶,額外甜加了巧

#明太子黃金醬薯條 $68

#明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138

#煙三文魚黑松露意粉 $138
味道小評分:😋😋😋😋/5

#士多啤梨醬雜莓窩夫 $85
味道小評分:😋😋😋😋/5

#紅寶石巧克力草莓鮮奶 $68
特飲之一的草莓鮮奶,額外甜加了巧克力🍫令整體味道較甜,但可以中和了士多啤梨🍓的酸味,奶的味道不會太重,反而能嚐到甜甜的士多啤梨味~
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#鮮奶焙茶 $56(熱)
最後是鮮奶焙茶~焙茶味道香濃而不會苦澀,鮮奶味道較為突出,頂部更有很可愛的拉花🐈可以看出餐廳在製作過程十分用心
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
2022-03-03 131 瀏覽
WFH偷閒一下帶媽媽黎哩間打卡cafe,聽過個名好耐一直未有機會黎,之前疫情緩和時都好full,而家平日lunch黎人少少安全啲又可以慢慢食。成間餐廳無論窗邊定天花都用左好多乾花做佈置,真係好靚好啱打卡,不過因為吊燈都俾乾花遮住,所以室內燈光唔太光,主要靠日光,如果想影靚相日頭黎會好啲。明太子黃金醬焗鑊仔薯條($68) - 薯條用鑊仔上夠晒熱辣辣,薯條無論係上面定下面都勁多明太子醬,所以就算食到最後一條都仲有好多醬可以蘸。薯條夠香脆,加埋明太子醬鹹鹹香香食到停唔倒口,不過由於份量都唔少,所以飽肚度都接近一個主菜。南瓜忌廉湯配麵包 - 所有意大利飯同主菜都可以加$45轉餐,會有埋餐湯、餐包同$55以下嘅飲品。南瓜湯香甜杰度啱啱好,麵包好鬆軟。煙三文魚黑松露意粉($138) - 煙三文魚好大片,半生熟唔會太鹹,意粉好重黑松露味,中間仲加左啲雜菌,creamy得黎唔會太腍,都幾好食。明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵($138) - 貓耳朵無論外形定口感都同貝殼粉差唔多,不過就比較厚身同更有咬口,貓耳朵上面嘅明太子醬都好夠,上面仲有兩大條啖啖肉嘅蟹棒同三文魚籽。跟餐本身包$55或以下飲品,如果想揀其他野

明太子黃金醬焗鑊仔薯條

南瓜忌廉湯配麵包

煙三文魚黑松露意粉

跟餐本身包$55或以下飲品,如果想揀其他野飲都可以補差價。

紅寶石巧克力草莓鮮奶拿鐵($68) - 忌廉上面放左玫瑰花,賣相幾靚,飲落以奶味同玫瑰味為主,唔會有咖啡苦味亦唔會太甜。

Valrhona巧克力拿鐵($60) - 雖然巧克力拿鐵上面都有好多忌廉,但飲落朱味都好濃,咖啡味點到即止唔會太苦,朱迷必點。
宇治抹茶紅豆自家窩夫($85) - 窩夫好鬆脆,上面放左一球抹茶雪糕同好多紅豆蓉。抹茶雪糕抹茶味都幾濃,甘甘地唔會有苦澀味,配埋香甜紅豆連埋窩夫食,飽肚又好味。
宇治抹茶紅豆自家窩夫

總結,除左環境靚好啱打卡,野食野飲都真係唔錯,而且份量幾大份,如果兩個人又想試甜品/小食,建議可以只叫一個主菜share。
明太子黃金醬焗鑊仔薯條
南瓜忌廉湯配麵包
宇治抹茶紅豆自家窩夫
2022-03-01 121 瀏覽
我跟快要離開香港的朋友快聚,選了一間近期很熱門的打卡餐廳,地點很方便,而且食物委高質又不貴,重點是每個角落和食物都很適合打卡!.明太子黃金醬焗鑊仔薯條 $68首先用鑊仔上已經感覺良好!薯條係粗果隻,炸粉唔厚,食落會有一層薄脆的感覺,入面就軟綿綿,而且份量超多!重點係佢啲明太子醬,係超肥仔的口味,雖然好多醬,但我地食完時係完全點晒一滴都無淨。.原隻軟殼蟹卡邦尼 $138成隻軟殼蟹喺上面超吸晴,隻蟹好好肉而且唔覺梅,食落去仲有汁流出嚟,完全唔會乾爭爭,份量好似成隻手掌咁大!下面卡邦尼係用左扁身意粉,口味比一般的卡邦尼更清爽,唔係好張好濃果款汁,配料有大量菇菇同煙肉,性價比超高,推薦必吃!.明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138呢個貓耳朵比較少見,好特別!雖然佢都係意粉質地,但佢形狀係有個dull 形,所以特別掛汁,岩晒我呢啲重口味人類。而呢個明太子醬汁同薯條又唔一樣,呢隻係比較creamy 啲,配埋岩鹽火灸燒嘅蟹棒同埋三文魚籽,口感超豐富,小朋友都岩食。.宇治抹茶芝士蛋糕 $58呢個宇治抹茶芝士蛋糕質地比較實,用嘅係宇治抹茶粉,所以有少少甘,但唔會苦,係大人口味!.紅寶石巧克力草莓鮮奶 $68

明太子黃金醬焗鑊仔薯條 $68

原隻軟殼蟹卡邦尼 $138

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138

宇治抹茶芝士蛋糕 $58

紅寶石巧克力草莓鮮奶 $68 及 白桃烏龍茶 $48
朋友仔點左杯紅寶石巧克力草莓鮮奶,一上枱靚到嚇親,忍唔住係咁影相打卡。味道方面我試左一啖,係士多啤梨朱古力果隻懷舊味道,但又唔會甜到漏,頂層仲有cream 同埋玫瑰花瓣,好味得嚟又好睇。我就點左杯白桃烏龍茶,茶包係台灣直送,味道有少少甘甜,岩晒食西餐可以解膩。
2022-02-23
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-03-01 58 瀏覽
朋友介紹我去「走過十萬八千里找到你」,餐廳名好特別😳 朋友去過話環境同食物質素都非常好☺️ 今次去完都好覺得餐廳質素非常好👍🏻 值得推介😊明太子黃金醬薯條 $68薯條香脆,配上明太子醬,非常香濃好味👍🏻😋明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138賣相好好☺️ 醬汁香濃creamy, 貓耳朵可以沾上好多明太子醬汁,味道好好😋煙三文魚黑松露意粉 $138意大利粉爽滑,黑松露醬夠香濃,煙三文魚充滿鹹香👍🏻😋玫瑰蜜桃果茶香甜美味👍🏻白桃烏龍淡淡白桃香😋有時間一定要再去👍🏻

明太子黃金醬薯條 $68
薯條香脆,配上明太子醬,非常香濃好味👍🏻😋

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138

煙三文魚黑松露意粉 $138
意大利粉爽滑,黑松露醬夠香濃,煙三文魚充滿鹹香👍🏻😋

玫瑰蜜桃果茶
香甜美味👍🏻
白桃烏龍
淡淡白桃香😋

有時間一定要再去👍🏻
2022-03-01 59 瀏覽
呢間bookmark左好耐既港女打卡餐廳終於來到啦 建議大家打電話book位留定一個影相靚靚嘅位 雖然佢好多位影相都好靚😂😂首先 南瓜忌廉湯配酒店級餐包淨係隻碗都要比一百分呢個明太子薯條必須點明太子醬汁多到瀉 薯條熱辣辣撈埋呢個醬食落去脆卜卜咁好出色龍蝦汁意大利飯 有好豐盛嘅魚子、蟹肉淨係睇個樣都滿足曬龍蝦汁就係自家調製 同出邊食嘅味道好唔同好鮮好濃厚嘅龍蝦味呢個軟殼蟹卡幫尼軟殼蟹成隻手板咁大隻 癲士多啤梨窩夫 士多啤梨醬亦都係自家調製相對低糖 對於我哋呢啲麻麻哋甜嘅人就一流生日嘅話仲可以預先打電話 寫生日快樂呢個抹茶鮮奶又係必須必須要仲可以要求特別嘅拉花 三眼仔是也抹茶味好濃厚 表面沙沙的口感 飲落順滑奶香濃 甜度剛好 出色!
呢間bookmark左好耐既港女打卡餐廳

淨係隻碗都要比一百分

呢個明太子薯條必須點
明太子醬汁多到瀉 薯條熱辣辣
撈埋呢個醬食落去脆卜卜咁好出色

龍蝦汁意大利飯 有好豐盛嘅魚子、蟹肉
淨係睇個樣都滿足曬

生日嘅話仲可以預先打電話 寫生日快樂

呢個抹茶鮮奶又係必須必須要
仲可以要求特別嘅拉花 三眼仔是也
抹茶味好濃厚 表面沙沙的口感
飲落順滑奶香濃 甜度剛好 出色!

2022-02-28 1457 瀏覽
#cafeeatcovery #旺角eatcovery💡鬧市中的花花Chill Cafe要有一個chill 既下午,當然要搵一間靚靚cafe 先得。香港首間乾花為主題的樓上Cafe,一入到去見到成間餐廳都佈滿晒乾花,仿佛去左花花世界,遠離煩擾,而且佢哋仲係良心黃店黎💛🍽餐湯同餐包個餐湯超濃郁超creamy,好香蕃茄味,材料好豐富,配埋熱辣辣軟熟麵包好正。🍽明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵首先講個明太子醬汁,味道好濃郁,而且很creamy,唔會覺得水。配上豐富又足料蟹籽及三文魚籽,令到整個層次感昇華左。蟹棒大條得黎又口味,貓耳朵煙靱有咬口。🍽蒜香烏魚子櫻花蝦意大利粉蒜香味同櫻花蝦味好出,意大利粉索曬味道,每條意粉都沾滿濃郁醬汁😋🍽明太子黃金醬薯條即炸熱騰騰脆卜卜嘅炸薯條 ,而且鋪滿明太子黃金醬係面,味道非常香濃。🍽紅寶石巧克力草莓鮮奶🍓杯野整得好靚,好igable ,飲落又唔覺得甜,而且有草莓係杯內,令到成杯野又好飲又有咬口。🍽鮮奶焙茶🍵餐廳拉花真係好勁,拉到咁可愛公仔圖案出來。而且焙茶味好香濃。ps/整體黎講全部嘢食都好高質❤️而且環境都好舒服,令人好relax,店員好有禮貌,值得再黎chill下
#cafeeatcovery #旺角eatcovery

💡鬧市中的花花Chill Cafe

🍽餐湯同餐包

🍽明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵

🍽蒜香烏魚子櫻花蝦意大利粉

🍽明太子黃金醬薯條

🍽紅寶石巧克力草莓鮮奶🍓

🍽鮮奶焙茶🍵

ps/整體黎講全部嘢食都好高質❤️而且環境都好舒服,令人好relax,店員好有禮貌,值得再黎chill下🥰
  • 紅寶石巧克力草莓鮮奶
  • 鮮奶焙茶
2022-02-28 40 瀏覽
今日返工要加班,無時間煮飯,就黎到旺角叫外賣,疫情下小小既享受,黎到呢間餐廳,雖然晚市唔可以堂食,但係都好欣賞店舖既裝修,非常之有氣氛,如果疫情完後一定要約咪另一半黎呢道食下,享受下呢道既環境氣氛。首先我地點左個套餐有跟餐湯,今日既湯係蕃茄湯,非常香濃,飲完之後十分開胃,味道都唔錯。另外有跟咪個包,點咪呢湯同牛油食,非常可口。小食就叫左黑松露薯條,口感一流,十分香脆,黑松露既味道都好突出。點咪啲醬食非常吸引。主食方面有明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵,個意粉既形狀同貓耳差唔多,真係無改錯名,個汁係白汁,味道都唔錯,值得一試。重有原隻軟殼蟹卡邦尼,呢個真係重頭戲,個軟殼蟹成個拳頭咁大,炸到好香脆,份量十足,個意粉入面又有好多煙肉,口感同味道都非常好,世界級值得一試。甜品方面就叫左個綠茶芝士蛋糕配雪糕,唔會太甜,味道適中,都係幾唔錯。飲品方面就叫左鲜奶焙茶同咪手工黑芝麻,兩杯都係熱飲,廚房拉花都唔錯,賣相一流。都唔算好甜,岩曬女士們。

2022-02-28 36 瀏覽
走過十萬八千里找到你🌸好多乾花加壁畫, 佈置好岩打卡. 南瓜湯配餐包🎃🥣spaghetti 加$45 轉set 會有daily soup 加包同飲品. 是日餐湯嘅南瓜湯味道好濃郁, texture 稠身飲得出好足料, 上枱熱辣辣用可愛嘅狗狗杯裝住, 一邊麵包熱烘過黎配上湯還不錯西班牙黑毛豬梅肉 烤雜菜 南瓜蓉 法式果仁醬 $188黑毛豬梅肉煮timing 剛好唔會乾韌,一邊配上housemade 嘅almond sauce. 不過就覺得調味可以再濃一d. 下面香甜creamy 南瓜蓉味道唔錯明太子黃金醬焗鑊仔薯條🍟 $68 剛焗好攞上枱好香, 每條金黃色上面係滿滿明太子醬 放加上少量蟹粒增添口感, 好惹味. 而且醬嘅份量唔吝嗇, 食到最後都唔會無醬, 薯條份量亦唔少原隻軟殼蟹卡邦尼意粉 $138軟穀蟹好大隻炸得香脆, Carbonara sauce creamy 幾濃郁 , spaghetti 掛汁又唔會太腍, 唔錯 果香 草莓 自家窩夫🧇 $85窩夫烘得唔係好夠脆, 不過好實在有唔少切片酸酸草莓, 為成個甜品加好多分係球earl grey 雪糕. 據說酒店都用緊, 唔知係咩牌子但勁香
走過十萬八千里找到你🌸

好多乾花加壁畫, 佈置好岩打卡.

南瓜湯配餐包🎃🥣

西班牙黑毛豬梅肉 烤雜菜 南瓜蓉 法式果仁醬 $188

明太子黃金醬焗鑊仔薯條🍟 $68

原隻軟殼蟹卡邦尼意粉 $138

果香 草莓 自家窩夫🧇 $85
窩夫烘得唔係好夠脆, 不過好實在有唔少切片酸酸草莓, 為成個甜品加好多分係球earl grey 雪糕. 據說酒店都用緊, 唔知係咩牌子但勁香勁好食, 除左earl grey 又帶點rose 香味, 香味好自然而層次豐富, 食到最後唔夠雪糕

´手工黑芝麻鮮奶
黑芝麻latte都幾香嘅, 唔算超濃但過得去, 唔會太甜, 會畫上拉花

淹沒 $48
係飲品一欄, 覺得幾特別, 原來即係 affogato, 可選焙茶黑糖或抹茶紅豆. 前者無哂唯有選後者. matcha 雪糕比較細球, espresso 偏苦澀, 倒埋一齊雪糕溶太快,基本上食唔到球雪糕味道已消失係苦海, 食到少量甜甜紅豆會好d. 不過覺得都係要雪糕再大球會balance 甜苦味多d.

overall 唔止打卡,食物飲品比想像中有水準. 希望疫情下survive到

走過十萬八千里找到你,充滿台式文青風,其實是一間花花西式樓上Cafe。 滿室佈滿了乾花🌼🌻,有溫暖大自然氣息,在疫情期間,頓然有一種治癒的感覺。 朋友生日相約她來這裏午餐,布置同食材都加乾花極啱閨密們打卡南瓜湯配餐包🎃🥣南瓜味道濃郁同creamy,上枱熱辣辣用可愛的貓咪杯盛上,麵包🥯還暖亦烘得脆明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵貓耳朵好煙韌, 醬汁味香濃, 夠creamy 配岩鹽燒蟹棒及明太子,味道好夾,蟹棒亦好厚肉原隻軟殼蟹卡邦尼意粉軟穀蟹好大隻炸得相當脆,隔了一會兒食都仍然脆不太淋,卡邦尼汁煮得creamy , 食落亦掛汁,味道不錯明太子黃金醬薯條自家製明太子醬汁,醬汁豐富滿瀉, 薯條炸得又香又脆,好滋味黑糖十勝紅豆窩夫🧇窩夫烘得外脆內軟, 抹茶雪糕配十勝紅豆完美配合,作為甜品是不錯的選擇鮮奶焙茶☕️及 Mocha 都有可愛卡通打花,焙茶由日本空運來,飲起來沒有苦澀味,反而有種回甘味,值得推介

朋友生日相約她來這裏午餐,布置同食材都加乾花極啱閨密們打卡

南瓜湯配餐包🎃🥣

明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵

原隻軟殼蟹卡邦尼意粉

明太子黃金醬薯條
自家製明太子醬汁,醬汁豐富滿瀉, 薯條炸得又香又脆,好滋味

黑糖十勝紅豆窩夫🧇

• 鮮奶焙茶
  • 明太子黃金醬薯條
今時今日可以見面 可以一齊食到餐飯 已經唔係理所當然嘅事 既然咁難得 都專登去左可以打卡到傻嘅走過十萬八千里找到你⸜( ⌓̈ )⸝無論環境同食物 都一定滿足到你打卡嘅願望( ・⌓・̥ ) 外賣自取都得嫁 仲有八折!´•ᴥ•`日本三文魚籽配海鮮龍蝦汁意大利飯($178)必須讚下個汁 係集好多海鮮而成嘅龍蝦汁 可以食到有啲蟹肉喺飯入面 雖然冇話有蟹 但蟹味十足⸜( *⁼̴́ω⁼̴̀* )⸝ 三文魚籽亦都鮮味 令味道同口感都更豐富 海鮮方面有蝦 青口 小魷魚 不過略嫌唔夠海鮮 呢個價錢期望有更多海鮮( •᷄⌓•᷅ ) 但味道係非常鮮味🤤´•ᴥ•`明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵($138)呢度嘅菜式都偏小fushion 西式意粉都會加啲日式食材風味(∩´∀`∩) 明太子都係非常配合嘅食材 明太子汁比人一種冇咁膩嘅感覺 食完罪惡感冇咁大 亦冇咁膩滯 所以我係幾鍾意明太子醬汁 同時亦煮得入味 唔會食到麵粉味 不過食物配菜偏少 蟹棒都係兩條( ・᷄ὢ・᷅ )´•ᴥ•`明太子黃金醬薯條($68)最想讚係醬嘅份量唔吝嗇 有時啲餐廳比好少醬食到最後冇曬醬 或者要點番茄汁就認真冇癮( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ ) 呢度比嘅醬絕對可以食到最後都

´•ᴥ•`日本三文魚籽配海鮮龍蝦汁意大利飯($178)

´•ᴥ•`明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵($138)
呢度嘅菜式都偏小fushion

´•ᴥ•`明太子黃金醬薯條($68)
最想讚係醬嘅份量唔吝嗇 有時啲餐廳比好少醬食到最後冇曬醬 或者要點番茄汁就認真冇癮( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ ) 呢度比嘅醬絕對可以食到最後都仲充滿醬(*´∀`*) 而且個醬亦係會上癮嘅明太子醬 薯條份量亦唔少 推介呢個小食😬😬

´•ᴥ•`手工黑芝麻+鮮奶抹茶
飲品絕對係一大打卡位
睇相都睇到拉花拉得幾咁可愛😭
除左有靚靚拉花外 黑芝麻latte都係好特別嘅選擇 不過係限量的
對於唔飲咖啡嘅我嚟講係好吸引
飲落兩杯味道都可以 芝麻同抹茶味都香 不過口感偏稀 如果再稠少少可能味道更濃郁(*´∀`*)

小妹都冇乜少女心都影左好多相
有少女心嘅大家去呢度會發癲
絕對打卡打到天荒地老⸜( ⌓̈ )⸝
唔知小店喺呢個疫情下可以捱到幾耐 要堂食又好外賣又好都可考慮
話說呢間位於旺角嘅Cafe之前已經見過好多人介紹,最近終於同朋友嚟試啦!入到門口已經見到餐廳滿佈乾花,裝修好有心思,打卡一流🎉牆身仲有幾幅好有特色嘅壁畫,大家嚟到嘅時候不妨留意吓_🐱明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138大部份意粉都可以+$45跟餐,包埋是日餐湯、餐包同$55以下飲品,餐包食落去好鬆軟,用嚟裝餐湯嘅碗仔好得意😎講返個主食先,據聞呢個貓耳朵係餐廳嘅招牌!好少餐廳有得食㗎😂 明太子醬分量十足,配上三文魚籽帶鹹香😍蟹棒經過火炙好惹味😀貓耳朵煮得軟硬適中口感有咬口🦀原隻軟殼蟹卡邦尼 $138鍾意食軟殼蟹嘅朋友仔一定要試吓!大大嚿食落好香脆,卡邦尼方面醬汁剛剛好,配上煙肉一齊食好滋味🍟日式章魚燒風味薯條 $68除咗章魚燒風味仲有黑松露醬口味選擇,薯條係粗身嗰隻,配上章魚燒醬汁有種好似食章魚燒嘅感覺,不妨可以叫個小食同朋友share😀🍰宇治抹茶芝士蛋糕 $32最後叫咗個甜品嚟試吓,抹茶味都幾香濃,佢哋仲有其他甜品🍮下次叫嚟試吓先

_
🐱明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138

貓耳朵煮得軟硬適中口感有咬口

🦀原隻軟殼蟹卡邦尼 $138

🍟日式章魚燒風味薯條 $68

🍰宇治抹茶芝士蛋糕 $32

2022-02-25 28 瀏覽
呢間餐廳我想嚟食好耐,因為上網睇親佢啲食物嘅相同埋環境都好靚,仲有個好特別嘅名餐廳係食西餐嘅, 款式選擇都幾多,特別係佢嘅意粉,有出面好少食到嘅貓耳朵;沙律,小食,連all day Breakfast都有我同朋友就叫咗煙三文魚黑松露意粉:黑松露味道剛剛好,唔會太濃,曾經食過太濃味,真係成陣媒氣味呢🙈呢度認真不錯,而且煙三文魚卷到成朵玫瑰🌹,見到都心花怒放🥰明太子黃金醬焗鑊仔薯條:力推力推!薯條熱辣辣,配合埋明太子醬,超襯👍🏻👍🏻仲有埋啲蟹子粒粒,食入口脆卜卜,Yummy!!!!!個鑊仔仲有保溫作用,擺左一陣都仲暖笠笠☺️明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵:因為我同朋友真係好鍾意食明太子,結果又一個力推👍🏻👍🏻貓耳朵意粉勁特別,食落口好依um😋,除咗蟹棒之外,仲有三文魚籽,口感勁豐富,堅好味呀🙈飲品就叫左玫瑰烏龍同桂花烏龍😎玫瑰烏龍勁香甜,桂花烏龍有少少回甘,兩杯都好正🥰

我同朋友就叫咗

2022-02-24