2020-07-30
試過咁多間雞煲,真係話覺得好味嘅都係覺得豐鍋雞煲係至好味,今日見限聚令放寬咗,特登帶媽媽你到石門呢一間豐鍋雞煲度食返餐好嘅。今次我哋揀嘅煲底係滋補螺片花膠雞煲,呢個雞煲唔係香炒嗰種,係主要以支付寶的湯底為主嘅雞煲,所以半隻雞係新鮮的上枱俾我哋慢慢撒下薩哈,好似打邊爐一樣,易啲一碟雞面頭就有好多塊花膠,而且塊塊都大大件,真係絕對足料架。我們也點了好出名的手工四寶丸,四寶丸分別有墨魚丸,黑墨魚丸,鯪魚丸,同埋蝦丸。粒粒大細均勻,而且也是新鮮手工打的,食落口真係夠晒爽口又彈牙。我就特別鍾意這個黑墨魚丸,唔係到處都有得食而且超好味,大家真係要試吓。仲有呢度嘅頂級安格斯牛肉片都係超級靚牛肉,唔同出面啲牛肉㗎,所以我哋都點左呢個牛肉嚟打邊爐,口感真係非同凡響,好有牛肉的新鮮味道,呢個亦都係誠意推介嘅選擇。呢度仲可以飲到新鮮嘅椰青,我就叫咗一個椰青慢慢飲,而個椰青啲肉仲可以刮出嚟食添,椰青嘅品種都係靚貨,所以食起上嚟特別開心。下次想食雞煲嘅話就記得要揀豐鍋嘅雞煲啦,品質嘅保證。
下次想食雞煲嘅話就記得要揀豐鍋嘅雞煲啦,品質嘅保證。