2005-06-29 23 瀏覽
$20 一碗好吃0既麵+一杯飲品真係抵到爛!小辣is enough!豬潤必食,真係忍唔住Encore!!
2005-06-20 18 瀏覽
服務差: 侍應成日掛住傾計, 行又行得慢, 最離譜係個收銀處除咗有人埋單之外, 都唔會有人睇住.不過我只係鍾意食佢d米線, 又抵又好食, 最鍾意酸辣湯底, 好清好開胃, $16就一大碗(一味餸), 雙併就加$3, 加多杯野飲都係加$3, 環境都唔錯, ,不過希望服務態度可以好d啦
2005-05-13 7 瀏覽
D味都唔錯,不過…我就覺得d米線爆<鞋>唔好味~我食o左幾啖就冇食到~!!!
D味都唔錯,
不過…我就覺得d米線爆<鞋>
唔好味~
我食o左幾啖就冇食到~!!!
2005-05-03 1 瀏覽
成日行過佐敦見到譚仔雲南米線都未食過,終於今次有機會食下。見到佢門口貼住一張相信係老闆娘同蔡瀾既合照,水準應該有保證。入到去見到個餐牌所寫配料都係普通野︰牛肉片、雞肉、各式肉丸..菜....最後揀左腩肉、菜酸辣米線,自從上次係旺角食過麻辣米線辣到飛起之後,暫時都唔敢挑戰麻辣湯! 佢大大隻字門口貼住一蚊杯飲品,但係原來要食夠十六蚊以上先可以叫,通常d人都會叫兩所以連飲品實收你廿蚊。不過五月開始飲品就加到3蚊,冇咁抵飲。個酸辣湯一d都唔辣,其實得個酸字,可能佢加左好多酸菜掛。個腩肉其實係肥豬腩肉,都算好食既...食完之後都唔覺口渴,都唔算多味精,但味道只係一般,好過茶餐廳d米線少少啦...

2005-04-23 16 瀏覽
去開佐敦學野.....<br />學完野<br />同男朋友仔去食米線<br />不嬲都食開長沙灣的譚仔<br />都試過e 間<br />之前都幾ok...<br />但星期四去食....真係唔多掂<br />比平時唔夠辣...<br />冇了種麻味<br />湯底又唔夠濃<br />望落去同清湯冇分別<br />食落去更似清水加辣.....<br />真係愈來愈唔好食<br /><br />還是喜歡長沙灣四川多點~~~
去開佐敦學野.....<br />
望落去同清湯冇分別<br />
食落去更似清水加辣.....<br />
真係愈來愈唔好食<br />
<br />
還是喜歡長沙灣四川多點~~~
2005-03-21 1 瀏覽
成日食譚仔,今次黎呢間,過橋米線一上枱,見到湯底已經知不對路。湯底好淡,好似不夠融合統一咁,腐皮好散,好難夾,雖然魚旦仍彈牙,牛丸仍牛味十足,其他料也保持水準,但整體質素絕不及長沙灣總店及深水埗分店,只是總店沒有飲品特價和麻辣免費。只見同桌有人叫一客炸醬,竟然有一大碟,分量比其他分店多。
2005-03-21 3 瀏覽
見到咁多好評, 終於試左譚仔, 叫左雞肉,竹笙酸辣米線, 一試湯底, 有o的後悔, 因為只有酸而沒有香味既辣, 早知要痳辣! 另外雞肉完全冇味, 竹笙ok但配菜好少, 人手唔夠.... 試過後, 同男友一致認為景霖好味好多, 又有我最愛的雲吞,冬菇, 雞翼, 百吃不厭, 不是賣廣告! 仲有就係覺得景霖的服務較好, 尢其靚老板, 無論有幾咁多人, 都笑面迎人, 讚!
, 竹笙ok但配菜好少, 人手唔夠....

2005-03-08 2 瀏覽
今日下午1點走去食lunch,嘩~多人到等左15分鐘~叫左碗牛丸酸辣米線,$16包括一款餸,另每加一款加$3,加$1有冷熱飲品(新張期內優惠,不過唔知去到幾時)本來諗住$16碗,D餸應該都唔多啦,但點知有成5粒牛丸喎~米線幾大碗,幾彈牙,不過腐皮唔滑.餸款選擇普通,唔夠"雲南桂林過橋米線"多~
2004-12-28 10 瀏覽
兩口子tea time 時段經過呢樹,入去整番兩個米線食下。叫左個魚蛋墨丸米線清湯底,及雞肉米線酸辣湯底。米線唔錯,略有彈性。但d魚蛋就頗揩而不彈牙,口感較差,雞肉亦沒有雞肉味。但好在個酸辣湯贏番d 分,酸辣比重調配得幾好,整體來講只有個米線同個湯底合格,配料方面還要落d 功夫。另外,衛生麻麻,地下同洗手間頗不乾淨,要多加留意。
2004-12-27 4 瀏覽
今晚都只係九點去到食之嘛,但係d 米線林GiGi既! 比起上次食差好遠. 土匪雞翼都冇上次咁好味,係熱辣辣,得個熱氣兩個字. 撞鬼law!我諗我唔會番o黎啦!

我諗我唔會番o黎啦!
2004-12-24 2 瀏覽
上次話呢間鋪O的米線比較軟,今次再試,彈牙了不少,口感也大增,叫了炸醬加雞肉米線,味道不錯,不過材料少了點,也許是太夜吧!埋單時,所有菜類都沽清,看來生意不錯!20
2004-11-21 3 瀏覽
食過譚仔不知多少次了,水準一向保持在一貫高水平,呢間新鋪一樣,雖然開了四個月,但水準一樣高。我要的是雞肉米線,平又大大碗。要挑剔的是湯冇深水埗果間咁清甜同米線比較「臨」。不過在其它鋪頭來說己算好好了。
第一次試食特辣,不過失敗左。特辣,真係好鬼辣!!!!!另外,原來得長沙環果間先有黑柏葉,但無墨魚丸,其他分店則調轉。
第一次試食特辣,不過失敗左。

特辣,真係好鬼辣!!!!!

2004-10-22 2 瀏覽
去過幾次都係唔同時間,但都係一樣咁多人。講真米線味道就唔算突出,配料又唔算有好多揀,不過就勝在辣程道選擇多,小辣都分5 級,晒我呢怕食辣人,同埋新張期內酸辣同麻辣湯底都唔駛加錢,飲就一蚊杯,所以都值得捧場試!
(非會員)
2004-09-26 5 瀏覽
12:30到唔駛等位,之後開始多人就覺得好迫我叫左個豬脛肉酸辣湯米線我問佢有冇酸辣湯米線有冇豬脛肉,佢唔知講乜野講要加喎咁我咪叫「豬脛肉酸辣湯米線」我個fd叫「酸辣湯米線」黎到我先知冇分別、除左價錢…有d被呃的感覺凍飲加5蚊凍咖啡唔得……食物都算唔錯,但價錢偏貴囉。走時好難行到出黎,比錢都等好耐呀。我和我個fd:17&18歲的熱血青年飽住咁走。
12:30到唔駛等位,
之後開始多人就覺得好迫
我叫左個豬脛肉酸辣湯米線
我問佢有冇酸辣湯米線有冇豬脛肉,
佢唔知講乜野講要加喎
咁我咪叫「豬脛肉酸辣湯米線」
我個fd叫「酸辣湯米線」
黎到我先知冇分別、除左價錢…
有d被呃的感覺
凍飲加5蚊
凍咖啡唔得……
食物都算唔錯,
但價錢偏貴囉。
走時好難行到出黎,
比錢都等好耐呀。
我和我個fd:17&18歲的熱血青年
飽住咁走。