2021-06-17
住附近既朋友話帶我食好嘢,原來係去位於海怡半島站既蟹點到用膳,餐廳除咗有海鮮之外,原來仲有泰國菜,潮州菜及粵菜,選擇都好多,實揀到樣岩食😀 🔸️招牌白胡椒蟹(大蟹) $498 隻蟹好大隻😍 用鐵板上,熱辣辣,職員再係我地面前淋上醬汁,香味飄埋黎😋 蟹肉非常鮮甜,同埋廚師已預先敲碎蟹殼,食起黎非常方便 🔸️蒜蓉粉絲蒸蟶子 (4隻)$168 職員話蟶子唔夠貨,用扇貝代替,粉絲吸晒味,呢個配搭無得頂,海鮮新鮮,啖啖肉,食落又冇沙,處理得乾淨👍 🔸️椒鹽九肚魚 $88 呢味餸自己整唔到,見到有就叫黎食,入口香脆,大排檔必點 🔸️生菜包(雞)$78呢碟份量好多,香料味濃嘅肉碎,辣度頗高,用生菜包住食,中和返少少辣度,我同朋友都食到😀 🔸️紅燒脆皮BB 鴿 $58/隻1人食半隻,皮脆肉嫩,用手撕黎食,最過癮 🔸️芒果糯米飯 $68香甜軟熟既雙色糯米,配上帶一點點鹹味的香濃椰漿,加埋多甜少酸既芒果,好食 🔸️飲品 椰青 $48,鹹檸樂 $32少有既椰青同鹹檸汽水,好解辣
🔸️招牌白胡椒蟹(大蟹) $498
🔸️蒜蓉粉絲蒸蟶子 (4隻)$168
🔸️椒鹽九肚魚 $88
呢味餸自己整唔到,見到有就叫黎食,入口香脆,大排檔必點
🔸️生菜包(雞)$78
🔸️紅燒脆皮BB 鴿 $58/隻
1人食半隻,皮脆肉嫩,用手撕黎食,最過癮
🔸️芒果糯米飯 $68
🔸️飲品 椰青 $48,鹹檸樂 $32
少有既椰青同鹹檸汽水,好解辣