2024-04-21
晚市廚師發板十六品($1380)前菜火箭魷魚配麵豉醬刺身五點 針魚 活北極貝 爽口甜味銀鱈魚 牛奶味 (油脂感)大拖羅 海膽 其中活北極貝最為特別,味道非常鮮甜、爽口,令人回味無窮,即刻想食多一客🤤當然海膽都係非常鮮甜、口感綿密😍煮物慢機煮鮑魚 爽口 小小青椒味??燒物銀鱈魚大尾魷生吞拿魚(日本芥末紫菜粉)北海道帶子 柚子皮左口魚配左口魚邊新鮮鯖魚(煙燻咗 燒過)其中令人印象最深刻嘅莫過於左口魚配左口魚邊,油香味十足,食到呢個你會覺得眼前一亮~手卷三文魚子海膽拖羅蓉吸物魚湯烏冬超級抵讚,魚湯非常鮮甜,配上手打烏冬。前面食完凍冰冰嘅嘢,嚟一碗咁嘅暖物,簡直可以食多一次😹👍🏻甜品抹茶紅豆奶凍開心果雪糕🍦(同呢度嘅師傅傾得太開心,佢哋送俾我食🤣🤍)整體嚟講,呢間嘅廚師發辦非常推薦大家去食!!佢哋除咗用餐地方好大之外,仲一別以往嘅我媽卡些剩係得壽司食,佢哋仲有鐵板燒可以選擇🫰🏻 另外最特別嘅係佢呢度有天燈許願,會有部iPad俾你寫字,就好似去咗九份咁😍另外如果人多嘅話寫有鐵板燒房可以book,咁就唔使驚人打擾啦🥰——————————————————————-今次咁啱撞正《螢火清酒祭多重優惠》💥
前菜
火箭魷魚配麵豉醬
刺身五點
針魚
活北極貝 爽口甜味
銀鱈魚 牛奶味 (油脂感)
大拖羅
海膽
煮物
慢機煮鮑魚 爽口 小小青椒味??
燒物
銀鱈魚
大尾魷
生吞拿魚(日本芥末紫菜粉)
北海道帶子 柚子皮
左口魚配左口魚邊
新鮮鯖魚(煙燻咗 燒過)
手卷
三文魚子海膽拖羅蓉
吸物
魚湯烏冬
甜品
抹茶紅豆奶凍
開心果雪糕🍦(同呢度嘅師傅傾得太開心,佢哋送俾我食🤣🤍)
——————————————————————-
今次咁啱撞正《螢火清酒祭多重優惠》💥
1️⃣全日指定清酒免費任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘)🍶
2️⃣廚師發辦十六品晚餐(原價$1380/位),現推出優惠「二人同行,一人免費」🥳
3️⃣ 母親節5月12日當日都照有清酒祭優惠:全日清酒免費任飲+鐵板燒晚餐每人送北海道海膽杯
雞髀覺得超級抵食,真係建議大家紀念日或者生日嘅時候帶朋友或者伴侶過嚟食🥰