2020-07-23
好耐冇食日本鐵板燒,剛剛「被取消」了去大阪的機要,好吧,既然省回了去旅行的錢,咁不如去食返餐好嘅,先對得住自己!裝修日本風,坐得好舒服!今次點咗個二人餐,因為好想食A5和牛同龍蝦!十道菜,超級豐富!松葉蟹肉沙律先嚟個開胃沙律,松葉蟹肉鮮甜,菜新鮮爽口,個汁酸酸地,夏天食啱晒!海膽黑松露溏心蛋呢隻蛋一啲都唔簡單!原來係溏心蛋!上面仲有鮮甜嘅海膽,未食都覺得好香嘅黑松露,好精緻!火焰北寄貝食之前先用火燒燒,香噴噴,大約8成熟的北寄貝充滿香氣,口感帶點煙韌!活鮑魚配蟹肉海苔醬呢隻巨型南非鮑魚好彈牙,夠晒分量,燒鮑魚可以完全食到佢原汁原味!加上蟹肉海苔醬,鮮味又再一次提升!真係要讚一讚㕑司調配嘅醬汁,有特色之餘又夾到食材嘅鮮味,唔會喧賓奪主!活龍蝦配海膽醬食得出龍蝦好新鮮,彈牙,啖啖龍蝦肉好滋味!加上海膽醬味道更濃!日本A5和牛厚燒油脂分布十分平均,和牛味濃,牛油在口腔中久久不散,令人回味!絕對不會輸日本的!汁物有蜆肉昆布湯,仲有龍蝦,唔怪之得咁清甜!三文魚子海膽杯炒飯又一出色之作!顏色好吸引,所有材料一齊食好夾,每啖飯都充滿鮮味,滿分!最後仲有疏乎厘加雪糕做甜品,今餐絕對可以止一止去唔到日本
裝修日本風,坐得好舒服!
松葉蟹肉沙律
海膽黑松露溏心蛋
呢隻蛋一啲都唔簡單!原來係溏心蛋!
上面仲有鮮甜嘅海膽,未食都覺得好香嘅黑松露,好精緻!
火焰北寄貝
活鮑魚配蟹肉海苔醬
活龍蝦配海膽醬
日本A5和牛厚燒
汁物有蜆肉昆布湯,仲有龍蝦,唔怪之得咁清甜!
三文魚子海膽杯炒飯
最後仲有疏乎厘加雪糕做甜品,今餐絕對可以止一止去唔到日本嘅失落!