2022-11-02 54 瀏覽
今日同女朋友黎到太子經過見到呢間海南雞店開左新店就決定入去一探究竟!裝潢比長沙灣有特色,配合燈光好有格調餐廳就差不多一樣,有招牌海南雞,走地雞,豬手,喇沙等星洲海南雞喇沙海南雞皮滑肉嫩,好有雞味帶有油香,係我喜歡既口味蘇山始終都係我最愛喇沙濃濃椰香,帶有少許辣度令風味更佳Susan豬手飯今日試埋都係招牌既豬手豬手啖啖肉,帶有一層外皮外皮非常軟淋,入口即融口感好好滷得入味,咸度剛好好好送飯!鮮油咖央多士牛油多士加上咖央醬再夾住鮮奶油超級邪惡,味道一試難忘全部野加埋一齊好夾眨下眼就食哂雪糕班蘭奶茶奶茶帶有班蘭味,好特別再加上雪糕🍦一次有2種享受
今日同女朋友黎到太子
經過見到呢間海南雞店開左新店
就決定入去一探究竟!
裝潢比長沙灣有特色,配合燈光好有格調

餐廳就差不多一樣,有招牌海南雞,走地雞,豬手,喇沙等

星洲海南雞喇沙

海南雞皮滑肉嫩,好有雞味
帶有油香,係我喜歡既口味
蘇山始終都係我最愛

喇沙濃濃椰香,帶有少許辣度
令風味更佳

Susan豬手飯

今日試埋都係招牌既豬手
豬手啖啖肉,帶有一層外皮
外皮非常軟淋,入口即融
口感好好
滷得入味,咸度剛好
好好送飯!

鮮油咖央多士

牛油多士加上咖央醬再夾住鮮奶油
超級邪惡,味道一試難忘
全部野加埋一齊好夾
眨下眼就食哂

雪糕班蘭奶茶

奶茶帶有班蘭味,好特別
再加上雪糕🍦一次有2種享受
話說我最愛既《蘇山雞飯》喺太子開左新分店,地點喺港鐵站附近超方便,可以食完就搭車返屋企🏡N 次回訪依然穩定,都係我偏愛既原因之一🫰🏼豐盛招牌海南雞(半隻)-套餐我每次都會點半隻😂因為太好食,雞肉嫩滑有雞味,咸度又適中❤️雞雜冬瓜湯仍然係重料,今次加配左參巴醬通菜,份量十足!!檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯叉燒厚切肉質軟稔,今次偏瘦了少許,如果肥返少少更好味😋魚丸湯清晰,魚丸彈牙,令人好想添飲😌鮮油咖吔多士海南雞同佢係鐵膽配搭,只要我去蘇山都唔會唔點,熱辣辣麵包加厚牛油同咖吔醬,巾得輸架咩?美祿恐龍🦕個人偏好,叫左少甜後岩我口味,而且店家不吝嗇咁落華田粉,好滿足❤️雪糕班蘭奶茶邪惡但好飲😌淡淡班蘭味道滲入奶茶,加埋球雪糕令人好開心!

豐盛招牌海南雞(半隻)-套餐

檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯

鮮油咖吔多士

美祿恐龍🦕

雪糕班蘭奶茶
邪惡但好飲😌淡淡班蘭味道滲入奶茶,加埋球雪糕令人好開心!
2022-10-30 84 瀏覽
身為街坊,傳有名的海南雞食店,落戶分店於太子,當然冒名來訪。看到店內裝修,落本落心思,略顯格調。點了兩個套歺,包括招牌海南雞飯,芽菜雞飯。又配上輕食肉骨茶和椰子雞雜湯。再額外跟歺點了炒通菜和小食拼盤。雞件的份量適中。但頗為油膩。有多件的皮和肉也是分離的。不過味道也不錯。有淡淡的香咪!油飯則幾出色。是加入了混醬和已調好味的!惜吃到底,碗內已泛油,有點膩滯!個人認為芽茶有點青草腥味。而且這款雞味較淡。多靠汁醬提味,不太推介。肉骨茶味道偏咸,但料多,可佐飯。喜出望外是拼盤的脆蝦卷。蝦肉彈牙,蝦味濃,而且熱辣辣,好食😋跟歺的檸檬薏米水唔甜,更有點苦,幸好點了杯桔仔蜜,加了粒話梅,正好平衡一下!最後悔是點了這個通菜。有色無味無鑊氣🫣若加點馬拉盞快炒就更好了!

看到店內裝修,落本落心思,略顯格調。

肉骨茶味道偏咸,但料多,可佐飯。

2022-10-29 54 瀏覽
Had a yummy meal here the other day. We were a bit greedy and ordered snacks along with their main courses AND a special drink each 🤭 Their classic hainanese chicken rice was very tender - it was a bit fatty, which is perfect for those who like to indulge themselves with thicccc chicken skin 🤣 My favourite was actually their kaya toast which was paired with their lobster laksa 🥰 Though the soup base was flavourful and did not taste like MSG - the Kaya toast stole the show as it had a HUGE SLAB O

We were a bit greedy and ordered snacks along with their main courses AND a special drink each 🤭 Their classic hainanese chicken rice was very tender - it was a bit fatty, which is perfect for those who like to indulge themselves with thicccc chicken skin 🤣 My favourite was actually their kaya toast which was paired with their lobster laksa 🥰 Though the soup base was flavourful and did not taste like MSG - the Kaya toast stole the show as it had a HUGE SLAB OF BUTTER. So good. If only calories did not exist, I would love to have it as breakfast every morning! Along with a glass of milo dinosaur 🦖🦖
餐廳於太子開了新分店‼️🥳 環境比長沙灣分店更為舒適‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟳𝟯 星洲叻沙摻摻🍜所有食材井然有序的放在碗中,有豆卜、魚片、魚蛋、海蝦、青口、芽菜、通菜、蛋‼️配搭著米粉及油麵,一大碗非常豐富‼️❤️ 湯底濃郁,充滿椰香‼️🤤 米粉及油麵吸收了大量湯底,相當滋味‼️👅▫️❥$𝟭𝟯𝟴 豐盛海南雞飯(半隻)🐥⋄⋄海南雞的骨頭已拆除,很方便懶人進食‼️🤭 雞肉很嫩呀,就連雞皮也沒太多多餘的脂肪,很爽口‼️👍🏻 ⋄⋄油飯香噴噴熱乎乎,有雞油和斑蘭的香味‼️🍚 ⋄⋄冬瓜湯跟平時的例湯很不同,裡面除了冬瓜外還有不少的雞雜‼️😚▫️❥$𝟯𝟴 順化碳燒豬肉串(4串)🐽外層烤成金黃色,肉質很嫩‼️😋▫️❥$𝟯𝟮 脆炸鳳尾蝦春卷(4件)🍤又香又脆,令人吃不停口‼️🫶🏻▫️+❥$𝟯𝟱 椰青🥥跟餐另加的費用‼️清新又解渴,裡面的果肉輕輕鬆鬆就可以刮來吃‼️👍🏻
❥$𝟳𝟯 星洲叻沙摻摻🍜

❥$𝟭𝟯𝟴 豐盛海南雞飯(半隻)🐥
⋄⋄油飯香噴噴熱乎乎,有雞油和斑蘭的香味‼️🍚

❥$𝟯𝟴 順化碳燒豬肉串(4串)🐽
外層烤成金黃色,肉質很嫩‼️😋

❥$𝟯𝟮 脆炸鳳尾蝦春卷(4件)🍤
又香又脆,令人吃不停口‼️🫶🏻

+❥$𝟯𝟱 椰青🥥
2022-10-27 62 瀏覽
這間都幾出名的便不多介紹了,下午茶海南雞飯份量都不小,海南雞當然滑,不會太多肥膏,醬汁有黑醬油👍🏻。最特別是碗雞什湯,喜歡內臟的不要錯過了。還有值得一讚是店舖的背景音樂,播一些instrumental的金曲🎶,可考慮播一些light jazz也很襯。
下午茶海南雞飯
下午茶海南雞飯
2022-10-27 53 瀏覽
呢間餐廳真係性價比極高極高,唔怪得全晚餐廳一直滿座😀佢啲晚餐set極度大份,一碗飯一碟餸或者一碗麵都仲唔夠,仲要配埋肉骨茶,超級滿足😍上枱個陣諗究竟咩人先會食得曬,重點係$100都唔使🥰叫咗好多嘢食,樣樣都好正,下面介紹啲最熱門嘅菜式比大家🤪.🐥芽菜走地雞飯配白胡椒肉骨茶 $95除咗大大份,味道仲要好唔錯🤩雞肉非常幼嫩,有雞味😜好鍾意食肉骨茶啲煲湯豬肉,舊舊都有軟骨,肥瘦均勻🤩餐廳招牌菜必試😝.🍞鮮油咖吔多士 $28雖然好肥,但真係好好食,甜甜地好過癮🥹小編係當飯後甜品咁食,但建議主食吾好食太多,如果唔係會飽死😂.🦐脆炸鳳尾蝦春卷 $32炸得好乾身,完全吾覺得油膩😍啲蝦又大大隻,啖啖都係肉🥰.💰人均消費: ~$100.🍽味道: 4.5/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 5/5
🐥芽菜走地雞飯配白胡椒肉骨茶 $95
🍞鮮油咖吔多士 $28
🦐脆炸鳳尾蝦春卷 $32
炸得好乾身,完全吾覺得油膩😍啲蝦又大大隻,啖啖都係肉🥰
💰人均消費: ~$100
🍽味道: 4.5/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 5/5
2022-10-26 41 瀏覽
#fafafoodblog太子 #fafafoodblog新加坡菜 🍴獅城芽菜走地雞140 蚊🐥半隻走地雞足料 底下有好爽口既大荳芽 走地雞雞皮彈牙 雞肉爽口 雞味濃 點 d辣油 薑蓉或甜豉油都子出色 👏🏻 🍴susan豬手飯119 蚊🐷轉油飯加5 蚊🍚加28 蚊有三隻 susan雞翼🐥豬手飯 豬肉好入味 帶 d 甜香 個皮好爽彈 加5 蚊轉既油飯同平時黃色油飯唔同好彈牙 油香夠但唔肥 仲帶 d咸香 加左三隻雞翼切開左雞中翼 雞翼尖同雞鎚 炸後好夠香脆 雞肉熱辣辣 炸得黎保留應有既水份 所以雞肉口感好👍🏻🐥🍴怡保札肉魚丸湯棵條 60 蚊🐷個棵條好爽口比較闊身 食落好骨 湯底帶 d魚香味 同棟條好 match魚丸大大粒🐟好夠彈牙 魚味濃 札肉 帶 d甜香 豬肉味 juicy同棟條一齊食好 match#走地雞 #芽菜雞 #雞翼 #魚丸 #棵條 #札肉 #油飯 #豬手Score 平均分 <7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻S
🍴獅城芽菜走地雞140 蚊🐥
🍴怡保札肉魚丸湯棵條 60 蚊🐷
Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#蘇山雞飯
太子彌敦道759至761藍馬之城地下2 至3 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog太子
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog
Fb📒: fafafoodblog
Ig🖍: fafafoodblog
Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2022-10-26
2022-10-26 31 瀏覽
係太子行街行到差唔多食飯時間就係附近揾嘢食,係藍馬之城見到呢間光猛有裝修嘅餐廳,望下裹面都有唔少人食飯,門面幾乾淨,再望望餐牌原來食雞飯就入去試吓。餐廳除咗有單點食物外亦有套餐,呢間餐廳叫蘇山雞飯,餐牌有個招牌雞飯,一於試下佢啦;友人唔想食咁多飯,就試吓佢個龍蝦叻沙摻摻。天氣涼,胃口大增,我地都叫多咗兩個小食同兩杯飲品。晚餐整體來講滿意,若果再經過會想試埋佢個走地雞飯,咁多個菜式我最鍾意招牌雞飯,隻雞非常滑嫩,加埋醬汁撈飯一流,有啲後悔叫左油飯唔係白飯,哈哈,另外非常少見雞雜湯,鍾意食雞雜嘅朋友一定唔可以錯過。友人食既摻摻有一大隻半邊龍蝦,加上濃濃嘅叻沙湯底,呢碗麵亦都值得推介,好有趣呢個摻摻會包埋一個牛油咖央多士,熱辣辣咁食非常過癮非常好食。小食方面我哋叫咗通菜同埋小食拼盤,味道中規中矩,若果通菜少啲油就更好。飲品方面叫咗香茅薄荷德欽同埋恐龍美祿,薄荷特飲我就唔評論,但係恐龍美祿就非常好飲,若果大家喺太子真係可以試一試呢間蘇山雞飯。

2022-10-26 26 瀏覽
蘇山雞飯🍚🦦🐣🐠出場嘅時間❤️其實蘇山雞飯係長沙灣都有間,但咁岩行街經過太子,發現呢到開咗間新裝修嘅🥰環境好舒服,有卡位坐,乾淨🥳上菜時間照快🥰🥰🍚🍚🍚🍚獅城芽菜走地雞飯配白胡椒排骨茶🐠表示...無骨架🤤🤤啖啖肉🤤🤤好正🤤雞皮好似啫喱咁滑😳😳真係好好食🤤要重量介紹番!「佢地嘅雞飯係用特定份量嘅電飯煲煮飯,令到每粒飯都可以吸到雞油嘅香🤤🤤」食落口,係真係食得出有別其他地方嘅飯🥳白胡椒排骨茶,佢呢種肉骨茶屬於新加坡式,以白胡椒味行先,湯底係比較清淡入口🤤)🍚🍚🍚🍚海南豬扒咖哩飯🐣椰香好重嘅咖哩味,唔算太辣,以🐣食三哥十小辣做標準,係可以入口嘅🤤豬扒大大件,份量充足🥰🍚🍚🍚🍚 Susan 豬手飯🦦叫咗個豬手飯食,一上枱。勁大份量😳哇!每一舊豬手都超入味😳豬手好林,好好食🥰🥰🍚🍚🍚🍚鮮油咖吔多士鍾意食甜嘢嘅人一定要嗌呢個!佢係大大嚿牛油再加埋蜜糖🥹本身一見到會驚好膩 但我食完一碗飯再食 完全係輕鬆K.O 仲想再食添😆🍚🍚🍚🍚Susan 雞翼初時以為係雞翼,點知一上枱係雞全翼🤤🤤🤤🤤佢地都好細心,將雞槌同雞翼部分切開,方便進食🥰🥰味道一流🤤佢算係生炸雞翼個種,皮係倒上熱油炸,無任何炸粉。肉質保持嫩
蘇山雞飯🍚

🍚🍚🍚🍚獅城芽菜走地雞飯配白胡椒排骨茶

🍚🍚🍚🍚海南豬扒咖哩飯

🍚🍚🍚🍚 Susan 豬手飯

🍚🍚🍚🍚鮮油咖吔多士

🍚🍚🍚🍚Susan 雞翼

初時以為係雞翼,點知一上枱係雞全翼🤤🤤🤤🤤佢地都好細心,將雞槌同雞翼部分切開,方便進食🥰🥰味道一流🤤佢算係生炸雞翼個種,皮係倒上熱油炸,無任何炸粉。肉質保持嫩滑🤤🤤

🍚🍚🍚🍚脆炸鳳尾蝦春卷

佢上面卷住少少炸粉,好鬆脆,一咬即散🤤🤤蝦好大條好滿足🤤🤤🤤🤤

🍚🍚🍚🍚參巴辣椒蝦醬通菜

呢個通菜配埋飯食係一流🤤🤤🤤基本上都係必叫,加上份量好大份。抵食🥰🥰

🍚🍚🍚🍚恐龍美綠

呢杯飲品,🦦🐣基本上都必叫,佢呢間做得出色嘅位係,佢唔係好甜,唔會令你飲一兩啖就停,相反會令你可以keep住入落去,甜得嚟唔會搶走食嘢嘅味道。

上星期放工跟同事路過太子,見有其中一位口罩小姐在餐廳內拍攝😲 於是我哋好八掛咁入去睇人拍攝兼食個晚飯😂 .這間店門面光鮮,並帶點中國古代feel,裝潢洋溢出貴氣。原以為價錢也走高檔路線,意想不到平民價食到高質菜,所以一定要介紹!全枱食物加起來只需要$278🌟!豐富又抵食。.🐔 招牌海南雞飯配冬瓜湯我唔係幾識專業品評海南雞正唔正宗,但呢間我覺得雞件好滑,而油飯好香而且味道有層次,看簡介原來油飯有廿種香料、元貝和花菇。不錯,果然是招牌👍🫖 手作蛋白杏仁茶杏仁味濃,蛋白香滑,而且大大碗,養顏美味🥰🦞🧇 星洲龍蝦喇沙摻摻配鮮油咖央多士上枱時看到原隻龍蝦不禁讚嘆😲👍 龍蝦肉爽口彈牙,其他配料吸收了喇沙湯,非常惹味。至於咖央多士🧇,那塊鮮油真係不得了!平日我絕對唔會食,因為要跑返n個圏先抵銷到,不過今日有埋咖央即管試試佢。真心愈邪惡的食物愈好味😂🍧 雪糕班蘭奶茶班蘭味奶茶第一次試,茶用了東南亞的茶底所以偏甜,班蘭味都很分明。雪糕雲呢拿味,配了奶茶讓茶更滑奶味更濃。🍗 Susan雞翼餐牌寫雞翼3隻原來分開六件上😵 我跟朋友差點吃不完。炸雞翼根本無得輸,雞肉不會炸到乾哂,即使放涼了,都唔差。🍽 蘇山

🐔 招牌海南雞飯配冬瓜湯

🫖 手作蛋白杏仁茶
杏仁味濃,蛋白香滑,而且大大碗,養顏美味🥰

🦞🧇 星洲龍蝦喇沙摻摻配鮮油咖央多士

🫖 手作蛋白杏仁茶 $25
🦞🧇 星洲龍蝦喇沙摻摻配鮮油咖央多士 $128
🍧 班蘭雪糕奶茶 $12
🍗 Susan雞翼 $28
Susan Chicken [⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️]Hands down my favourite hainan chicken place: Susan chicken! I was so excited hearing they opened an new store in Prince Edward! It is super walkable distance too! 🤩 they definitely renovated this place so nicely, and it’s super big now - full of room! A must order is def their hainan chicken with winter lemon soup 🐔 and their Pineapple 🍍 soda!!! Their chicken is super soft and tender, their winter melon soup is delicious and the oil rice is 🤤 just thinking about it makes me
Susan Chicken [⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️]
Hands down my favourite hainan chicken place: Susan chicken! I was so excited hearing they opened an new store in Prince Edward! It is super walkable distance too! 🤩 they definitely renovated this place so nicely, and it’s super big now - full of room! A must order is def their hainan chicken with winter lemon soup 🐔 and their Pineapple 🍍 soda!!! Their chicken is super soft and tender, their winter melon soup is delicious and the oil rice is 🤤 just thinking about it makes me drool. The pineapple soda is amazing that I ordered two 🫣 I love how there are Pineapple pieces inside the drink! Def recommend visiting this place and hope they expand to hk island 🙈
🥣 新加坡白胡椒排骨
茶白飯+油條 ($88)
🐔 招牌海南雞飯配
雞雜冬瓜湯($85)
🍍桔仔菠蘿梳打水 ($30)
🥗 味雞雜怡保芽菜 ($50)

係太子買完準備返屋企果時發現蘇山雞飯係太子開左新分店,之前已經係長沙灣店食過一次,一於入去試食物質素同水準係唔係保持一樣🍽獅城芽菜走地雞飯配白胡椒排骨茶$95🐓🍲一次過食兩個餸咁,雞肉質較結實多啲咬感,另外排骨茶胡椒味岩岩好,排骨肉軟而且一啲都唔黐骨好易食檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯$88🍖黑豉油甜甜咸咸配合得幾平衡,叉燒肉質好軟荏,但係就瘦左少少🤏差咁啲油香,而魚蛋湯啲魚蛋都非常彈牙炸脆鳳尾蝦春卷$32🍤表面炸到脆卜卜,蝦身保持彈牙爽口,食落有啲啲油膩感,不過配泰式辣醬就冇晒油膩感黑椒扎肉$35🥓黑椒味幾重食落微辣咸咸地,而扎肉肉質結實爽口,口感唔錯整體來講餐廳環境坐得舒服而且裝修靚,老細夥計招呼好好,食物性價比非常之高,大部分套餐都係配油飯又香又好食,質素同長沙灣店一樣咁高質👍👍

獅城芽菜走地雞飯配白胡椒排骨茶$95🐓🍲

檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯$88🍖

炸脆鳳尾蝦春卷$32🍤

黑椒扎肉$35🥓
黑椒味幾重食落微辣咸咸地,而扎肉肉質結實爽口,口感唔錯

2022-10-25 23 瀏覽
係太子行街見到餐廳好似拍緊野,係好奇心驅使下就走左入嚟試吓🤣🤣餐廳原來係長沙灣蘇山雞飯嘅新分店,裝修具有特色帶一種古典味,座位闊落以卡位為主,坐定定就叫野食啦😁龍蝦叻沙摻摻$110🥘🦞雖然得半隻龍蝦🦞,但係依然非常吸睛,叻沙湯底味道濃郁惹味,一次過食油麵同米線口感特別,魚蛋、魚片條好鬼彈牙😃而且豆卜浸滿湯汁咁食好正呀😋拿手三寶飯$93🐖🐓🥚有豬手、海南雞同滷蛋,一次滿足三個要求🤣豬手肉同皮都炆得好入味,豬皮膠質好重滿滿嘅骨膠原呀😍海南雞皮爽肉嫩,仲拈到豬手啲汁,唔使點三色醬都好好食招牌海南雞飯配雞雜冬瓜湯$85🐓🥣嚟到點可以唔食海南雞呢,海南雞皮薄爽口,而肉質鮮嫩,仲有三色醬配塔,不過我最鍾意都係點黑醬油嚟食,甜甜咸咸咁😋而雞湯仲有雞雜食感覺好完滿👍輕怡拼盤$35(跟餐)🍤🍥🥚🐔有蝦春卷、滷蛋、炸魚餅、魚翼尖,同朋友一齊分享,而且炸到脆卜卜,唔算太油恐龍美綠🦖杯面一層滿滿嘅美綠粉加上一把細細紙傘,就好似係沙灘上面插左把太陽傘🤣🏖,濃濃嘅美綠味好正🤩整體來講餐廳環境裝修靚座位又舒服,職員主動友善招呼好好,食物性價比非常之高,大部分套餐都係配油飯又香又好食,好值得一試再試,有機會去埋長沙灣
坐定定就叫野食啦😁

龍蝦叻沙摻摻$110🥘🦞

拿手三寶飯$93🐖🐓🥚

招牌海南雞飯配雞雜冬瓜湯$85🐓🥣

輕怡拼盤$35(跟餐)🍤🍥🥚🐔

恐龍美綠🦖

整體來講餐廳環境裝修靚座位又舒服,職員主動友善招呼好好,食物性價比非常之高,大部分套餐都係配油飯又香又好食,好值得一試再試,有機會去埋長沙灣食先😋
2022-10-18
2022-10-23 53 瀏覽
食過佢嘅分店🤭抵食又好味😋估唔到今日經過太子見到佢又開,反正未食晚餐,唔使諗一於食啦👍🏻佢嘅晚市套餐真係好抵食,有湯有飯又可以加錢配小食,真係好豐富❤️檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯:呢個叉燒係瘦叉,但啲肉一啲都唔鞋,一咬就開😋而且個醬汁好好味🤤,咸甜適中。油飯又夠香,好match!!!個魚丸湯有好多冬瓜夠哂滋潤🙈參巴醬通菜:加錢配的,非常抵食!味道亦夠哂惹味🤗桔仔菠蘿梳打水:香甜有氣好解渴👏🏻招牌海南雞飯配 雞雜冬瓜湯:招牌果然係招呼 啲雞肉勁滑溜☺️而且個雞雜湯勁多料,個湯加哂分!好出色!輕怡拼盤(春卷、魚餅、滷蛋、雞翼尖):每樣小食都不錯,特別係個春卷!香脆又食到蝦嘅鮮味😍仙草椰奶冰:真係好鍾意食仙草😙仲有好多條添,食極都仲有!呢餐真係好抵食呀❤️❤️

參巴醬通菜:加錢配的,非常抵食!味道亦夠哂惹味🤗

桔仔菠蘿梳打水:香甜有氣好解渴👏🏻

仙草椰奶冰:真係好鍾意食仙草😙仲有好多條添,食極都仲有!

呢餐真係好抵食呀❤️❤️
2022-10-19