2020-05-27 412 瀏覽
去開深水埗,就試下呢間行過成日排長龍既蘇媽蘇媽,當日等左唔算耐,5分鐘左右。鋪頭較逼,武漢肺炎下要答台,面對面都有點怕(當時未有人數限制)。叫左蝦湯麵、咖央多士同桔仔話梅冰。🥘蝦湯麵加左辣,都幾過癮,湯底飲到少少蝦味。配料都幾豐富,有蝦、魚片、蛋、豬腩肉、芽菜等。🍞咖央多可能我食唔慣,覺得麻麻,唔太夾,醬有點太甜同太人工。🍹桔仔話梅冰唔會太甜,清清地,幾好飲如果下次唔使排,又諗唔到食咩,可能會再食,專登到去就未必了,試過就好。

🥘蝦湯麵

🍞咖央多
可能我食唔慣,覺得麻麻,唔太夾,醬有點太甜同太人工。

🍹桔仔話梅冰
唔會太甜,清清地,幾好飲

2020-05-22 654 瀏覽
「蘇媽 ﹒蘇媽」即是馬拉文「甚麼都有」的意思,餐牌十分豐富,基本的馬來西亞食品都有😬😬店內設計裝修富有傳統特色,好似置身於馬來西亞當中~檳城白咖喱麵$52白咖喱香港比較少見,咖哩帶有帶有微微椰奶香,可配上參巴醬,自行調配辣度,配料豐富,食到最後也不會覺得膩肉骨茶(豬肚) $42一入座,首先會招待一碗肉骨茶當作茶水,肉骨茶湯底有陣陣的藥材香及肉香,藥材味符合香港人口味不會太重,味道鮮甜順喉,而且可以免費無限加湯飲😜😜另外點的豬肚亦十分爽脆易嚼香咖央多士$26咖央落得重手,厚厚一層椰香味濃厚的kaya醬絕不嗇色,但美中不足的是連麵包皮使整體稍乾澀
店內設計裝修富有傳統特色,好似置身於馬來西亞當中~

檳城白咖喱麵$52

肉骨茶(豬肚) $42

香咖央多士$26

2020-05-21 377 瀏覽
點了一客百吉爹肉骨茶豬肚。肉骨茶味濃,個人喜好,若果怕中藥味既朋友可能未必喜歡。按照餐廳指示吃肉骨茶的4部曲,先整混醬,其後把豬肚點上混醬,實在太好味!另外,餐配一杯檳城白咖啡,是典型的南洋咖啡。餐飲應該用甜奶調味,不用加糖,味道剛剛好,入口有濃濃咖啡味,但嗅覺上咖啡味就唔強。或許太馳名,餐廳係典型既港式Size(按:擠迫)香港人應該習慣到。至於衞生做到足,職員有消毒餐桌,亦有大量膠版分隔餐桌,都放心食用。而職員都好友善,解答問題同介紹餐牌。整體上都好Okay!
點了一客百吉爹肉骨茶豬肚。
肉骨茶味濃,個人喜好,若果怕中藥味既朋友可能未必喜歡。

整體上都好Okay!
豬肚肉骨茶配熱熱檳城白咖啡
2020-05-20
30 分鐘 (堂食)
豬肚肉骨茶配熱熱檳城白咖啡
2020-05-21 611 瀏覽
蘇媽.蘇媽近年愈做愈受歡迎,除了深水埗總店,其後亦有荃灣分店,現時更進駐旺角上海街618百年唐樓活化店。經爸爸介紹後,一直都想去試試。閒日下午一時半到達總店,已見餐廳門外有一群客人等位! 輪候時間少於半小時。.百吉爹肉骨茶 (棒棒骨) ($76) 跟餐加 ($12)馬來西亞菜當然不少得肉骨茶! 一坐低,侍應馬上會端上熱騰騰肉骨茶,一人一碗,可免費添飲。特別之處是,餐廳有指引,教導食客如何專業地吃肉骨茶。客人可跟據個人口味加入蒜蓉、辣椒、頭抽、黑豉油,調出自己喜愛的味道,有得食又有得玩!蘇媽的肉骨茶以肉類部位分類。棒棒骨即豬的腿骨,經長時間炆煮,肉質細嫩,入口有濃郁藥膳味。而且樣子可愛,十分討好。肉骨茶湯料配搭金菇和豆卜,同樣十分入味。.檳城亞參叻沙米線 ($52)呢個叻沙幾出乎意料之外,魚湯作湯底,比一般叻沙酸,所以特別開胃。沒有椰醬的關係,湯底唔會太甜或creamy,但加上份量充足蝦醬中和酸味。這配搭令湯底不會過膩,卻同時不失叻沙的香濃。不過要注意湯都幾辣。美中不足的是,米線沒有蝦或其他配菜,不然菜式會更多元化和惹味!.冬瓜龍眼茶 (凍) (跟餐) ($7)夏日炎炎最適合飲冬瓜龍眼
百吉爹肉骨茶 (棒棒骨) ($76) 跟餐加 ($12)
肉骨茶

百吉爹肉骨茶 (棒棒骨)
檳城亞參叻沙米線 ($52)
檳城亞參叻沙米線

冬瓜龍眼茶 (凍) (跟餐) ($7)
冬瓜龍眼茶(跟餐)

夏日炎炎最適合飲冬瓜龍眼茶,平時擔心飲品太甜的話,穌媽飲品會俾到驚喜你! 消暑解渴之餘,甜度控制剛好。
馬拉沙嗲串燒 (3串︰雞、牛、豬) ($45)沙嗲汁亳不嗇色,雞肉外脆內軟,唔會太乾身。豬肉十分爽口,不過亦都係脂肪比列最高的串燒。牛肉不過不失。
馬來西亞拉茶(凍) (跟餐) ($8)

光顧後總算明白餐廳受歡迎的原因,最後每人埋單剛好$100,食到好飽! 餐廳的裝潢有心思,古色古香。但繁忙時間侍應會忙住執枱,無可避免會食得稍為急促。由於餐廳經常爆滿,大家要預留排隊時間。推介大家去一試馬拉菜!
2020-05-20
20 分鐘 (堂食)
肉骨茶
百吉爹肉骨茶 (棒棒骨)
檳城亞參叻沙米線
冬瓜龍眼茶(跟餐)
2020-05-19 455 瀏覽
細細個住喺新加坡,經常都會食到馬來西亞嘅美食。但翻返嚟香港之後,一直都搵唔到正宗馬來西亞味道。😟今次同朋友經過深水埗,佢同我推介好呢間馬來西亞餐廳🍴所以就決定夜晚過嚟食~好彩平日唔係咁多人,好快就安排左位置俾我哋坐低😆 服務員仲超nice☺️之後叫左份辣死你嗎配咖哩雞肉🤣 d口音又真係幾似🤣笑死我🤣🤣仲叫左杯ice美祿椰漿飯真係冇得輸, 同咖喱配合得好好,超好惹味~辣就唔係話好辣,應該話係啱啱號❤️ 個雞都好滑身,份量啱啱好一個人食 嘢飲就好一般,同平時嘅美祿差唔多 朋友果然推介得冇錯~好正宗嘅馬來西亞美食🥰 下次經過深水埗一定會再幫襯!
細細個住喺新加坡,經常都會食到馬來西亞嘅美食。
但翻返嚟香港之後,一直都搵唔到正宗馬來西亞味道。😟

今次同朋友經過深水埗,佢同我推介好呢間馬來西亞餐廳🍴

辣死你嗎配咖哩雞肉

嘢飲就好一般,同平時嘅美祿差唔多

辣死你嗎配咖哩雞肉
1K
就馬拉菜而言,蘇媽.蘇媽的名氣好像愈來愈高~趁著假期就與朋友慕名而至!星期六的下午,2pm才到達店舖,雖過了午飯時間,但候位的食客依然多最後我們等了足足一小時才獲安排入座~~個人最常吃的馬拉菜,基本就只限於喇沙,偶爾會吃咖央西多/多士..所以這算是第一次品嚐馬拉菜啊!肉骨茶是標誌性的菜式,聞說馬拉與新加坡都各有風味於是我們也點了份百吉爹肉骨茶 - 大雜錦另外還點了椰香咖央多士﹑招牌砂煲老鼠粉﹑檳城白咖喱麵及馬拉沙嗲串燒 (6串)飲品分別點了椰汁斑蘭冰﹑凍桔仔話梅水及凍馬來西亞拉茶先上桌的是肉骨茶的熱湯店內貼有「肉骨茶4步曲」,教人該如何品味肉骨茶為佳!一碗碗黑黑的熱湯,聞到濃濃的藥材味,但喝下去是香醇易入喉,完全不覺苦~~椰香咖央多士,多士烘得香脆咖央醬味道不會過甜,帶點椰香招牌砂煲老鼠粉,老鼠粉亦即銀針粉配料有魚乾﹑蝦乾﹑肉碎﹑乾蒜﹑蔥及生蛋等用砂煲上桌,熱騰騰的,快快手拍張照後就立即趁熱拌勻!!雖然用上魚乾﹑蝦乾等配料,但整體味道仍然較淡,不夠香之餘,亦不夠惹味!老鼠粉亦偏濕偏稔,不夠乾爽!檳城白咖喱麵,配料款式都多,有豆角﹑芽菜﹑魚蛋﹑蝦﹑雞蛋及豬紅另拌上了些少的特色參巴醬~~整
就馬拉菜而言,蘇媽.蘇媽的名氣好像愈來愈高~
趁著假期就與朋友慕名而至!
最後我們等了足足一小時才獲安排入座~~

所以這算是第一次品嚐馬拉菜啊!

肉骨茶是標誌性的菜式,聞說馬拉與新加坡都各有風味
於是我們也點了份百吉爹肉骨茶 - 大雜錦
飲品分別點了椰汁斑蘭冰﹑凍桔仔話梅水及凍馬來西亞拉茶

肉骨茶熱湯
先上桌的是肉骨茶的熱湯
店內貼有「肉骨茶4步曲」,教人該如何品味肉骨茶為佳!
椰香咖央多士
椰香咖央多士,多士烘得香脆
咖央醬味道不會過甜,帶點椰香

招牌砂煲老鼠粉
招牌砂煲老鼠粉,老鼠粉亦即銀針粉
配料有魚乾﹑蝦乾﹑肉碎﹑乾蒜﹑蔥及生蛋等
用砂煲上桌,熱騰騰的,快快手拍張照後就立即趁熱拌勻!!
老鼠粉亦偏濕偏稔,不夠乾爽!
檳城白咖喱麵
另拌上了些少的特色參巴醬~~
整碗麵的味道同樣偏淡,配料亦沒什麼特別
只記得魚蛋的質感是較軟稔的一款,但味道幾香!
馬拉沙嗲串燒 (6串)
馬拉沙嗲串燒 (6串),豬牛雞各2串
醬汁雖然已滿滿的澆在串燒上,但味道仍不太夠香濃惹味
肉質略略乾身了一點,不夠肉汁!
大雜錦
油炸鬼,響鈴
大雜錦,各式配菜都有一些,有齊各種選擇!
棒棒骨﹑雞腳﹑豬腳彎﹑三層肉﹑豬肚﹑豆卜﹑金菇﹑油炸鬼與響鈴,一應俱全!
肉類炆煮得夠軟稔,嘗了雞腳和三層肉,尚算入味,但要沾醬料吃才更夠味!!
至於熱湯的那陣藥材味就嚐不出來了~~
凍馬來西亞拉茶
我選的飲品是凍馬來西亞拉茶
味道好淡........
椰汁斑蘭冰
反而朋友那杯椰汁斑蘭冰,斑蘭味道超香濃,略略帶椰汁香滑,又不會太甜,很好喝

按整體食物質素而言,覺得有點名過於實
大部份食物的味道偏淡
叫了那麼多款的食物及飲品,只得椰汁斑蘭冰﹑椰香咖央多士及肉骨茶熱湯的水準較佳呢!
感覺不太值得再花一小時去等位~~
若然候位的人不多,才可能再去光顧吧!
2020-05-02
60 分鐘 (堂食)
肉骨茶熱湯
椰香咖央多士
椰汁斑蘭冰
2020-05-18 255 瀏覽
已經有一段時間冇食過好食嘅馬拉錯愛於是今日諗起深水埗嘅蘇媽蘇媽聽講都幾多人食,喺荃灣旺角都有分店,今日專登出咗去深水埗食,舖頭開11:30,我哋係第一台入座嘅客人。舖頭衛生情況都算做足,有量體溫我哋點左好幾樣嘢食,分別係豬肚肉骨茶仲有肥芽菜、蘿蔔糕、三串串燒,仲有叫咗個喇沙麵,椰香咖央多士,飲品就叫左馬來西亞奶茶同埋龍眼冰。我覺得我哋太耐冇食嘅關係,所以都忍唔住叫咗咁多樣嘢食,老實講都知道未必食得晒,但係當下冇理咁多嘢食等左10分鐘相繼上枱首先嚟到嘅係兩碗舖頭提供嘅肉骨茶(ᖴᖇEE) 咖央多士真係每次嚟到必點烘到好脆口而且夾埋個醬都好滋味一份有四小份我哋每人都食左兩小份肉骨茶味道都不過不失香港來講始終未可以做到馬拉嗰隻口味但都唔錯 豬肚都有咬口串燒嗰個醬汁出奇地出色可以同出邊印尼串燒嘅醬汁比美記得以前去過怡保啲芽菜係非常之好味所以今次都專登叫咗一碟不過有少少失望因為味道比較淡我哋自己加咗少少甜豉油就好少少性價比唔算太高蘿蔔糕就正正常常最想講嘅係佢嘅喇沙麵都係好辣落單嘅時候好似都冇註明係咁辣所以都問服務員加咗少少熱水加咗成碗水感覺都仲係食唔太到最後剩返成大半碗龍眼冰同埋拉茶就不過不失總括
聽講都幾多人食,喺荃灣旺角都有分店,
今日專登出咗去深水埗食,舖頭開11:30,
我哋係第一台入座嘅客人。

舖頭衛生情況都算做足,
有量體溫

我哋點左好幾樣嘢食,分別係豬肚肉骨茶

仲有肥芽菜、
蘿蔔糕、
三串串燒,
仲有叫咗個喇沙麵,
椰香咖央多士,
飲品就叫左馬來西亞奶茶同埋龍眼冰。

我覺得我哋太耐冇食嘅關係,

嘢食等左10分鐘相繼上枱
首先嚟到嘅係兩碗舖頭提供嘅肉骨茶(ᖴᖇEE)
咖央多士真係每次嚟到必點

總括來講如果耐唔耐想食馬拉菜

都會諗起依度㗎因為價錢來講都算合理
而且食物質素都算OK

2020-05-17
$150 (早餐)
  • 椰香咖央多士
2020-05-12 529 瀏覽
檳城叻沙-【支持黃店】一向都很喜歡飲肉骨茶,難得有馬來西亞菜的黃店,當然要試試看啦~除了必點的肉骨茶,還點了這款檳城亞參叻沙米線,再另外加了蝦醬。非常惹味!首先一上菜,已經有好多的配料,湯底好濃郁,帶點香辣。再加蝦醬拌完吃,味就更鮮,不錯~有一樣好特別的材料,加了令湯底酸酸甜甜,非常開胃,就是菠蘿啦!
檳城叻沙

2020-05-11 543 瀏覽
難得星期六出街 就試下近期都幾hit既蘇媽😳之前聽人講話要排好耐 好彩今次都係等左15分鐘到玻璃魷魚配通菜 $48 惹味之選 炸蒜配上馬來西亞辣醬 食之前建議大家撈勻啲醬料椰香咖央多士 $26 呢個好好味 外脆內軟 椰香味濃 要encore再encore百吉爹肉骨茶豬腳彎 $45一坐低,店員會倒肉骨茶比你,再教你整調味料,服務一流。豬腳彎肉骨茶味重,而且肉嫩砂鍋老鼠粉$78 配料份量多,攪勻後要趁熱食,不過不失另外仲有叫到沙嗲,但味道一般,不推薦大家。

百吉爹肉骨茶豬腳彎 $45

砂鍋老鼠粉$78 配料份量多,攪勻後要趁熱食,不過不失

另外仲有叫到沙嗲,但味道一般,不推薦大家。

2020-05-10 367 瀏覽
想試好耐既蘇媽聽人講好好食,所以今日晨早去排隊試下啲員工態度好好~抵讚!因為疫情關係限制人數,令大家等好耐,但店員都好有禮貌咁同大家解釋 👍🏻👍🏻 💚椰汁斑蘭冰 $33 呢杯好好味,有啲西米係底仲有好濃既椰汁同斑蘭味~正! 🍞椰香咖央多士 $26呢個正常發揮,如果多啲牛油就仲正!😋 🍜檳城亞蔘喇沙 $52成碗都充滿左香料,啲湯紅色勁有食慾😋飲左一啖湯,辣但唔算好香,試埋加個蝦醬,咁先似樣架嘛!但食肉獸就唔岩食,因為入面有菜有洋蔥有青瓜有菠蘿有魚蓉,就係無肉😂食完應該會覺得幾空虛😔 🍜🦐檳城福建蝦麵 $55呢個真心有啲失望...我食過既蝦麵係有蝦味同都幾濃,但呢個就食唔出蝦味同偏淡口😭
想試好耐既蘇媽
聽人講好好食,所以今日晨早去排隊試下

💚椰汁斑蘭冰 $33
呢杯好好味,有啲西米係底仲有好濃既椰汁同斑蘭味~正!

🍞椰香咖央多士 $26
呢個正常發揮,如果多啲牛油就仲正!😋

🍜檳城亞蔘喇沙 $52
成碗都充滿左香料,啲湯紅色勁有食慾😋
飲左一啖湯,辣但唔算好香,試埋加個蝦醬,咁先似樣架嘛!

🍜🦐檳城福建蝦麵 $55
  • 椰汁班蘭冰
2020-05-10 428 瀏覽
四個好友一齊👯‍♀️👯‍♀️,明明3點幾先飲完茶,吹完水,行咗一陣,5點幾就話肚餓要食晚飯。我想問你啲朋友係咪咁㗎 😆?好友話叫住咁多先,因為張枱細,驚一次過放唔晒咁多野,唔夠再叫。點完菜,店員送上每人一碗肉骨茶,仲可以任添飲。🔸椰香咖央多士百吃不厭的咖央多士🔸辣死你嗎配咖喱雞肉很正宗馬拉風味🔸百吉爹肉骨茶(大)一煲大大煲嘅雜錦,份量足,有豬棒棒骨、豬肚、豬手、豬腩肉、雞腳,豆卜同金菇。好入味,藥材味不會太濃烈,適中,好味。🔸砂煲老鼠粉做得好香好惹味。老鼠粉入邊有:蝦米、豬油粒、肉碎、生雞蛋、香蔥、銀針粉等,撈埋一齊食。🔸馬拉沙嗲串燒半打(豬牛雞各2串)🔸檸檬薏米水🔸馬來西亞奶茶 x 2🔸椰汁斑蘭冰啲食物一上枱,暴風式咁食晒😵。全部餸菜水準都唔錯,有馬拉風味。好彩食完佢哋話差唔多飽啦,唔駛叫第二轉😅。

🔸椰香咖央多士
百吃不厭的咖央多士

🔸辣死你嗎配咖喱雞肉
很正宗馬拉風味

🔸百吉爹肉骨茶(大)

🔸砂煲老鼠粉

🔸馬拉沙嗲串燒半打(豬牛雞各2串)
🔸檸檬薏米水
🔸馬來西亞奶茶 x 2
🔸椰汁斑蘭冰

2020-04-30
20 分鐘 (堂食)
  • 椰香咖央多士
  • 百吉爹肉骨茶
2020-05-02 828 瀏覽
𝐊𝐚𝐲𝐚 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭🥥 #五一黃金週 💛.-由深水埗開到荃灣同旺角有分店 咖央多士有一層厚嘅咖央醬入邊差凍牛油🥺🥺辣死你媽參巴醬香辣惹味 配椰漿飯超夾😚-喇沙辣死你媽配參巴魷魚沙爹雞肉串咖央多士拉茶-𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼 💃🏼 💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $150/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)旺角上海街618號地下G01號舖———————————————— .
𝐊𝐚𝐲𝐚 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭🥥 #五一黃金週 💛.
由深水埗開到荃灣同旺角有分店
咖央多士
拉茶
𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼 💃🏼 💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $150/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————
蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)
旺角上海街618號地下G01號舖
———————————————— .
2020-05-01 956 瀏覽
餐廳環境同餐具都係較為舊式style,座位數目唔算多,所以要排一陣隊先可以入去。門外有一大塊座地menu,方便客人排住隊都可以揀定嘢食!😆·🔸 招牌砂煲老鼠粉🏆🐭🍜($78)Menu寫住「香氣撲鼻,必食之選」,絕對冇花冇假,真係超香!🤩 老鼠粉其實係銀針粉,炒得非常香口,第一次食已經留下深刻印象!😚 配料有豬肉碎🐖、小魚乾🐟、蛋🥚、蔥粒、肥膏。蛋係生嘅,一上枱要盡快撈勻所有食材,砂煲有效保持食材嘅溫度,一邊撈一邊聞到香味,近煲邊嘅銀針粉仲有少少焦香添,非常惹味!🤤·🔸 檳城亞參叻沙米線($52)酸酸辣辣嘅魚肉湯,越食越辣,愛辣人士應該會喜歡。配料有魚蓉、青瓜🥒、生菜、紅洋蔥🧅、菠蘿🍍、辣椒🌶、薄荷葉、蝦膏,味道中規中矩啦。😛·「招牌砂煲老鼠粉」一試難忘,非常出色,下次嚟一定要再食!👍🏻

🔸 招牌砂煲老鼠粉🏆🐭🍜($78)
招牌砂煲老鼠粉

🔸 檳城亞參叻沙米線($52)

招牌砂煲老鼠粉
📍蘇媽.蘇媽~深水埗📍呢間餐廳係疫症底下都人龍不斷,超級多人排隊,我都等咗大概半個鐘先入到去😅深水埗分店座位比較少,反而新開嘅旺角分店更加多座位可以提供😜門面同入面裝修都好有馬來西亞風格,幾有特色!呢間餐廳好多食物都係辣嘅而且辣得好過癮🌶鍾意食辣嘅朋友仔一定要嚟試吓😋1️⃣椰香咖央多士 $28多士烘到好脆,加上厚厚的咖央醬😋好香口!但因為太多醬嘅關係,有啲太甜😂2️⃣百吉爹肉骨茶(棒棒骨) $76唔知大家本身鍾唔鍾意飲肉骨茶🤣我本身就麻麻哋嘅,不過呢度嘅肉骨茶我覺得幾好飲😆有好重嘅藥材味,但唔苦👍🏻同埋有三條骨肉分離嘅捧捧骨,炆到好淋好入味😋重點係無限添飲,可以飲到夠為止😙3️⃣玻璃魷魚配通菜 $48魷魚份量好多,上面有超級辣嘅辣醬,同通菜一齊食真係好惹味!不過真係食得辣嘅人先好叫,因為真係會辣到流晒眼淚😂4️⃣辣死你嗎配咖喱雞肉 $55 綠色嘅飯帶有椰香,咖喱雞肉好嫩好入味👍🏻旁邊配料有青瓜🥒蛋🥚乾魚仔🐟蝦片🦐同花生🥜,個人覺得好豐富🤤重點係仲有個辣醬,撈飯食好好味!5️⃣檳城亞參喇沙米線 $52湯底辣中帶一點酸味,配料有好多紅洋蔥、青瓜絲、生菜等等🤔覺得湯底好油,食落好膩😔加上無肉,食落好寡😩💡總括而
📍蘇媽.蘇媽~深水埗📍

1️⃣椰香咖央多士 $28

2️⃣百吉爹肉骨茶(棒棒骨) $76

3️⃣玻璃魷魚配通菜 $48

4️⃣辣死你嗎配咖喱雞肉 $55

5️⃣檳城亞參喇沙米線 $52

💡總括而言,呢間馬來西亞菜算係幾抵食😋不過大家要預咗要排好耐隊!仲要係黃店一定要支持!💛

#hkhungryfoodie深水埗#hkhungryfoodie馬來西亞菜

2020-04-26 578 瀏覽
呢排疫情關係都好少出街食飯,咁啱去開深水埗買口罩布,經過蘇媽見都唔算多人排隊,於是去試一試😋😋😋我哋叫咗一個肉骨茶(三層肉)辣死你阿媽配仁噹牛肉、檳城亞參叻沙米線、椰香咖央多士、檳城白咖啡、桔仔話梅水。肉骨茶(三層肉)- 個湯好夠味,藥材唔重,三層肉唔肥膩,爽口。辣死你阿媽配仁噹牛肉- 啲飯滲有椰香,塊蝦片好脆😚,牛肉亦好入味檳城亞參叻沙米線- 呢個我就唔係太啱我口味,味道有啲啲怪同齋,全碗只得蔬菜🥬😬椰香咖央多士- 多士好脆好好濃厚椰香味😋😋檳城白咖啡☕️- 正,白咖啡無苦澀味,好香咖啡味桔仔話梅水- 清甜,桔仔同話梅嘅味道係好夾
椰香咖央多士- 多士好脆好好濃厚椰香味😋😋
檳城白咖啡☕️- 正,白咖啡無苦澀味,好香咖啡味
桔仔話梅水- 清甜,桔仔同話梅嘅味道係好夾