2018-04-17
今晚去尖沙咀行完街經過呢度,就決定黎順便食埋晩飯先回家!一入餐廳,環境不嘈吵又高檔舒適!坐在落地玻璃旁看著海吃飯,賞心悅目!❤️好喜歡這噴彩墨圖案,簡潔又有格調餐具軟殼蟹米紙卷$118紙米卷軟殼蟹最特別是一碟有兩款味道,一款是名符其實脆卜卜的軟殼蟹而另一款是好健康的素菜卷,同樣也配了兩款醬汁,一種青色的是辣辣地的,而另一種是酸甜醬,適合各唔同口味的人選擇!米紙外皮很薄身,煙煙靱靱,好有口感!吃完很清新refreshing!🤗燒大蝦抄金邊粉$152金邊粉配一只有手掌咁長咁大的大蝦☺,肉質鮮美、蝦膏滿滿😋!金邊粉質感煙靱,味道適中!好多時泰國菜調味料偏咸,唔小心落多左係惹味但好咸,所以好欣賞呢間餐廳調味真係好好,唔會偏咸亦唔會油淋淋!蝦干魚露炒椰菜苗$98椰菜苗係我最喜歡嘅泰國蔬菜,有蝦干仔好惹味。椰菜苗夠靚,好鮮嫩碧綠,炒得夠冧但不失爽口感!暖心榴槤撻$108呢個好驚喜好好味,個人認為係必叫!撻皮鬆脆,榴槤餡香香滑滑䁔䁔,加凍冰冰雪糕,真係不得之了了!好難得食完呢餐泰晚飯竟然一啲頸渴嘅感覺都冇!實在”泰”神奇了!❤
一入餐廳,環境不嘈吵又高檔舒適!
坐在落地玻璃旁看著海吃飯,賞心悅目!❤️
好喜歡這噴彩墨圖案,簡潔又有格調餐具
軟殼蟹米紙卷$118
燒大蝦抄金邊粉$152