2022-02-24 409 瀏覽
$88 的中式牛柳,只有 5 件牛肉,沒有伴菜,只有一堆茄汁,起初以為係其他客人食剩。嘗試跟店長理論,他回覆說是一貫份量。。意即一貫地搵笨。。平時一直有幫襯,而且係長期客戶,感覺被他們欺騙了感情。

嘗試跟店長理論,他回覆說是一貫份量。。

意即一貫地搵笨。。

平時一直有幫襯,而且係長期客戶,感覺被他們欺騙了感情。
中式牛柳

2022-02-19 435 瀏覽
一出爐就勁多人排隊! 本身係諗住去買個蛋撻食點知啱啱出爐所以勁多人一下就賣晒啲蛋撻⋯🥲蛋撻 $6曲奇皮,甜度適中,熱食果時係夠滑既,如果講蛋味就略嫌冇乜~🥺荳子包 $11中間係吉士同埋紅豆蓉,麵包質地食落去煙煙韌韌,啱晒啲鍾意食煙韌野嘅人🤩蜜糖腸仔包 $10包表面嗰層蜜糖茶咗好多,好夠甜,食嗰時覺得有去咗BBQ嘅感覺🍢*不過用紙袋裝,好容易搞到成手癡粒粒~(要小心食)——————————————————————————————價錢:🎖🎖🎖🎖食物:🎖🎖🎖🎖*5🎖為最高⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰🔍#是但求其將軍澳

一出爐就勁多人排隊!
本身係諗住去買個蛋撻食
點知啱啱出爐所以勁多人
一下就賣晒啲蛋撻⋯🥲

蜜糖腸仔包

蛋撻 $6

荳子包 $11

蜜糖腸仔包 $10
*不過用紙袋裝,好容易搞到成手癡粒粒~(要小心食)
價錢:🎖🎖🎖🎖
食物:🎖🎖🎖🎖
*5🎖為最高
🔍#是但求其將軍澳
蜜糖腸仔包
  • 蛋撻
  • 荳子包
2022-02-14 262 瀏覽
荳子冰室- Beans既平民version!雖然係將軍澳都開咗一段時間但依然係星期一至五早午晚都咁多人排隊⋯🥲今日第一日安心又咁多人排緊係買個外賣返屋企慢慢嘆啦~🤩今日既午餐唔算太吸引!就決定揀個名最伏嘅泥試吓😖焗椰香葡汁雞扒配意粉 $58一打開個蓋俾啲顏色嚇親🤣不過估唔到食落又ok喎而最驚喜嘅竟然係雞扒!係脆皮雞扒仲幾滑~🤤之前食過蟹籽珍珠貝蛋白炒飯一上枱已經係超香超有鑊氣! 推介大家可以試吓啊~🤩而下午茶就緊係食西多士啦!一定要試!一定要試!一定要試!🤤係會配埋雲呢拿雪糕🍦仲要係用乾冰上㗎!仲可以打埋卡👍🏻📸——————————————————————————————價錢:🎖🎖🎖食物:🎖🎖🎖*5🎖為最高⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰🔍#是但求其將軍澳
荳子冰室- Beans既平民version!

雖然係將軍澳都開咗一段時間
但依然係星期一至五早午晚都咁多人排隊⋯🥲
今日第一日安心又咁多人排
緊係買個外賣返屋企慢慢嘆啦~🤩
今日既午餐唔算太吸引!
就決定揀個名最伏嘅泥試吓😖

焗椰香葡汁雞扒配意粉 $58

一打開個蓋俾啲顏色嚇親🤣
不過估唔到食落又ok喎
而最驚喜嘅竟然係雞扒!
係脆皮雞扒仲幾滑~🤤

之前食過蟹籽珍珠貝蛋白炒飯
一上枱已經係超香超有鑊氣!
推介大家可以試吓啊~🤩

而下午茶就緊係食西多士啦!
一定要試!一定要試!一定要試!🤤
係會配埋雲呢拿雪糕🍦
仲要係用乾冰上㗎!
仲可以打埋卡👍🏻📸
價錢:🎖🎖🎖
食物:🎖🎖🎖
*5🎖為最高
🔍#是但求其將軍澳
15 分鐘 (外賣自取)
  • 西多士
  • 蟹籽珍珠貝蛋白炒飯
2022-02-11 276 瀏覽
It’s my second time dining in Cafe de Beans, I’ve always loved their buns which are fresh and yum, while their cuisine is also fine.I ordered their stir-fried flat rice noodles(炒河粉), and I was amazed that the noodles were full of 鍋氣There were ample pork, mushrooms, as well as veggies, all covered with sauce that added the flavour of the noodles. I liked how they added mushroom and ginger slices for a variety of tastes in the dish! It was served hot so it wouldn’t end up too oilyThe seating, howe

菜遠排骨炒河

The seating, however, wasn’t that comfortable. The tables were pretty small in size and it was a bit difficult to place all drinks and food together on the table. And please note that it’ll take quite some time to queue up for seats!
30 分鐘 (堂食)
  • 菜遠排骨炒河
2022-02-05 338 瀏覽
今天為大家介紹一間冰室,通常小編去到冰室都會選擇沙嗲牛肉,這間餐廳的沙嗲味夠濃,牛肉切得較薄一點,麵質正常,可以選擇淋或硬身適合普羅大眾各自選擇。常餐還可選擇黑松露滑蛋或蘑菇奄列,滑蛋略嫌未夠滑。此外,同行友人也選了咖喱雞扒飯,咖喱味濃,但不是太濃稠感,但雞扒炸得鬆法,還有肉汁。飯量很多小編基本吃不掉全個。最後,我們還點了一個焦糖雞翼,焦糖很脆,味道出色,有蜜糖味的口感,不過等候時間較耐。大家要做足心理準備:)

2022-02-05
15 分鐘 (堂食)
2022-01-17 511 瀏覽
星期一既下午時段終於見到條人龍稍為短少少等左唔洗20分鐘就可以有位喇😌冰室梗係點少得食茶餐竟然有黑松露炒蛋好有驚喜喎😙好香嘅黑松露d蛋又好滑溜加左個特別少少既薑絲牛肉通心粉好清新變相個牛肉唔會太漏牛肉又大舊呢亦都唔會太鹹至於另一份配豬頸肉炒公仔麵竟然唔鹹喎,好難得平時茶餐廳炒公仔麵一定好油反而呢度又幾好唔太油膩嗯⋯⋯咖啡唔太香稍有美中不足就係叫左落練奶喇但好似唔太有味不過呢overall 都唔錯架
星期一既下午時段

嗯⋯⋯咖啡唔太香
稍有美中不足就係叫左落練奶喇
但好似唔太有味
不過呢overall 都唔錯架
黑松露炒蛋走黑松露點知一打開個盒都係有黑松露唯有打電話去職員問佢點樣先可以走到黑松露佢哋好有禮貌回覆唔好意思可能廚房睇漏咗希望真係可以走到黑松露唔該晒下次再幫襯
黑松露炒蛋走黑松露
點知一打開個盒都係有黑松露

希望真係可以走到黑松露唔該晒下次再幫襯
2021-12-13 568 瀏覽
經過這冰室好多次都見到經常排長龍,要等位....今晚經過見唔係好多人決定等位試下…..環境裝修行懷舊風格座位寬敞整潔座位與座位之間用懷舊的花花窗框間隔著冰室內全程播放著懷舊流行金曲真係好港式feel🥰🇭🇰好有特色嘅裝飾牆身經典港式鐵板牛柳餐熱辣辣,滋滋聲咁上枱,賣相吸引肉質不過不失,略嫌黑椒汁有點鹹, 配埋幾大份量嘅薯條超值抵吃👍丹麥多士,香脆鬆軟凍檸茶,茶味夠濃咖哩牛脷飯厚切的牛脷,非常有嚼感😋咖哩汁甜甜地但略嫌不夠咖哩香味港式茶記, 梗係要飲熱鴛鴦啦茶香滑口還有3款奶量多少可供選擇👍
經過這冰室好多次
都見到經常排長龍,要等位....
今晚經過見唔係好多人
決定等位試下…..

環境裝修行懷舊風格
座位寬敞整潔
座位與座位之間
用懷舊的花花窗框間隔著
冰室內全程播放著懷舊流行金曲
真係好港式feel🥰🇭🇰

好有特色嘅裝飾牆身

經典港式鐵板牛柳餐
熱辣辣,滋滋聲咁上枱,賣相吸引
肉質不過不失,略嫌黑椒汁有點鹹, 配埋幾大份量嘅薯條
超值抵吃👍

丹麥多士,香脆鬆軟
凍檸茶,茶味夠濃

咖哩牛脷飯
厚切的牛脷,非常有嚼感😋
咖哩汁甜甜地
但略嫌不夠咖哩香味

港式茶記, 梗係要飲熱鴛鴦啦
茶香滑口
還有3款奶量多少可供選擇👍
2021-12-12
15 分鐘 (堂食)
2021-12-08 490 瀏覽
今日放學後打算同屋企人去食飯,排咗差唔多成半個鐘,終於排到我地。超多人超受歡迎嘅荳子冰室位於將軍澳廣場扶手電梯隔離。呢度啲嘢食又平又好,唔怪之得咁多人。餐廳食到嘅都係普通嘅冰室食物,選擇都算多,價錢比較廉惠。今日叫左咖喱吉列豬扒飯,上海菜心苗同埋銀牙肉絲炒麵。銀牙肉絲炒麵炒麵上係我鐘意食既蔥絲。個麵鍋氣十足。上海菜苗心菜苗心的確比起普通既菜心好食,比較鮮甜。咖哩吉列豬扒個豬扒唔夠厚切,雖然個咖喱汁好多,但係唔係我鍾意嘅味道。同埋個飯太多,餸又太少。

餐廳食到嘅都係普通嘅冰室食物,選擇都算多,價錢比較廉惠。

今日叫左咖喱吉列豬扒飯,上海菜心苗同埋銀牙肉絲炒麵。

銀牙肉絲炒麵

炒麵上係我鐘意食既蔥絲。個麵鍋氣十足。

上海菜苗心

菜苗心的確比起普通既菜心好食,比較鮮甜。

咖哩吉列豬扒

2021-12-04 414 瀏覽
嚟過好多次,次次都因為好多人,想等位都等唔到,同樣地,今日叫少啲人,都要等咗超過30分鐘,原因座位數量少,高質素食物需要慢工出細活,真係樣樣都好好食。首先我哋叫咗個淮山杞子黨參嫩赤肉,完全非常入味同濃郁,我深信八款湯,大家都會好想着試晒全部。餐牌近期出咗西檸雞,酥炸雞扒恰到好處,配合埋檸檬汁,可以話係絕配,絕對推介大家試一試。然後我哋仲叫咗一個海皇豆腐煲,主要都係豆腐包配海鮮,不過用上蠔油汁,完全將家庭味道帶咗出嚟。最重要係,價錢相當實惠,一定會再嚟。

2021-12-04
30 分鐘 (堂食)
2021-11-23 346 瀏覽
幾次經過都想入去堂食,可惜每一次想去或者經過都見到大排長龍今次唔想等又好肚餓,唯有去麵包部買一個菠蘿油試下雖然都要排,但係阿姐好快手,8分鐘左右就買到菠蘿包個皮好脆,塊油係阿姐即刻喺盒到夾入去,算厚切,好食😋
幾次經過都想入去堂食,可惜每一次想去或者經過都見到大排長龍
今次唔想等又好肚餓,唯有去麵包部買一個菠蘿油試下
雖然都要排,但係阿姐好快手,8分鐘左右就買到
菠蘿包個皮好脆,塊油係阿姐即刻喺盒到夾入去,算厚切,好食😋
2021-11-08 457 瀏覽
本身排隊等都算,應該都例牌今日早少少黎試下比起第一次食,味道已經退步中⋯⋯叫左黃金蟹肉炒飯➕沙爹粉絲鮮牛肉煲..炒飯10分鐘就到特登留少少飯配嗰煲咁嗰牛肉煲可能耐D咪等下,一等就等左30分鐘問下個店員,佢話「你呢個咪算等得少,我之前第一日返工有人等一個鐘!」我都呆左,咁代表係妳哋啱左D咩? 結果佢哋支支侵侵 唔知係咪甩單仲要我哋再問多次先話跟下最尾仲態度嫌棄⋯⋯嗰牛肉煲 45分鐘先痾到出黎..D飯都凍曬味道係ok 但已經退步緊衛生冇要求,因為D羹有食物殘跡..最重要嗰員工真係好冇禮貌冇出單就坦白交代冇咁嬲
本身排隊等都算,應該都例牌
今日早少少黎試下
比起第一次食,
味道已經退步中⋯⋯
叫左黃金蟹肉炒飯➕沙爹粉絲鮮牛肉煲
炒飯10分鐘就到
特登留少少飯配嗰煲
咁嗰牛肉煲可能耐D
咪等下,一等就等左30分鐘

我都呆左,咁代表係妳哋啱左D咩?

結果佢哋支支侵侵 唔知係咪甩單
仲要我哋再問多次先話跟下
最尾仲態度嫌棄⋯⋯
嗰牛肉煲 45分鐘先痾到出黎..
D飯都凍曬

味道係ok 但已經退步緊
衛生冇要求,因為D羹有食物殘跡

最重要
嗰員工真係好冇禮貌

冇出單就坦白交代冇咁嬲

2021-11-05 432 瀏覽
突然諗起將廣「荳子冰室」,呢間食肆嘅食物質素唔錯、地方整潔、服務員態度好兼價錢相宜,但由於常常排長龍,所以已有一段時間冇嚟幫襯喇!既然諗起,今早就行動…👀佢啲早餐有冇keep住水準 😉一去到果然又係排長龍,等了數十分鐘後,終於有位坐底,早餐款式與之前完全冇變動,價錢大致一樣,只有部份早餐加價大約10%。我點了我的至愛“餐肉蕃茄菠蘿包”~水準冇變,餐肉煎得香脆,配搭甜蕃茄及自家焗既菠蘿包 👍🏻😋另外還點了“雪菜肉絲公仔麵、丹麥多士黑松露醬炒滑蛋”~味道依然👌🏻,丹麥多士仍然好香,炒蛋夠滑,麵就一般啦!😊・餐飲熱🍋蜜水準一樣,但熱奶茶味道就比之前差咗🤏🏻,有dd苦澀味!🤔大致上水準都冇咩分別,由其是地方餐具清潔,服務👌🏻🙂

大致上水準都冇咩分別,由其是地方餐具清潔,服務👌🏻🙂
2021-11-05
20 分鐘 (堂食)
$34 (早餐)
2021-11-02 351 瀏覽
💛話呢間係將軍澳三個商場最多人排隊既舖頭都無乜錯,的確中西式既傳統食物都有,係幾吸引既😆嗌左個上湯菜苗,咕嚕豬頸肉同沙嗲牛肉粉絲煲(想加龍蝦湯不過因為嗌中餐所以無得加…)最正係咕嚕豬頸肉!夠脆夠熱,而且口感幾爽,個汁亦唔會太酸,大推!沙嗲牛肉粉絲個汁都好香,牛亦唔會太老,只係唔知點解粉絲唔太索汁,有少少失望菜苗個湯都有味,但菜就比較淋,可能都浸左一段時間?不過要讚既係侍應都快手,如果上菜再快d就完美😛
菜苗個湯都有味,但菜就比較淋,可能都浸左一段時間?

不過要讚既係侍應都快手,如果上菜再快d就完美😛
  • 咕嚕豬頸肉
2021-10-26 339 瀏覽
用OpenRice 落單叫外賣,顯示時間30分鐘後取餐。但未夠15分鐘已經通知可以拎得外賣。拎左外賣行返公司坐低打算個袋一睇,無比餐具因為公司離餐廳有一段距離!攪左一大餐先搵到餐具用上次試左吉列豬扒咖哩飯,好得!今次揀左個焗豬扒意粉,好唔得!無乜味,又凍左,大失所望
拎左外賣行返公司坐低打算個袋一睇,無比餐具
因為公司離餐廳有一段距離!攪左一大餐先搵到餐具用

上次試左吉列豬扒咖哩飯,好得!
今次揀左個焗豬扒意粉,好唔得!
無乜味,又凍左,大失所望

焗豬扒意粉
2021-10-26
15 分鐘 (外賣自取)