2019-05-29 24 瀏覽
2019年5月26日 今晚和3位大小朋友一齊去食晚飯, 在旺角有一間新開的食店, 是食台灣美食的, 因為平時和朋友一般是食開另一間台灣連鎖店的, 對台灣美食一向都好有愛, 很符合我的胃口, 二話不說就直接進店試下啦。\ 店面光猛整潔, 而抽氣系統做得不錯, 因為這間店的招牌主打就是台式火鍋。 火鍋醬料選擇不多, 豉油,蒜蓉油,豆瓣醬,辣椒粉這幾樣, 但其實已經足夠了, 因為火鍋本身已經夠好味了。今次4個大小朋友去食, 所以可以點很多款食物, 台式火鍋點了兩個: 招牌臭臭鍋和宜蘭蕃茄豚肉鍋, 主食:紅燒牛肉面, 台南滷肉飯, 小吃:鹽酥雞, 串燒:韮菜、茄子和蒜泥香菇還有雞肉串 飲品:珍珠奶茶、芝士茶茶8號、超級杯水果綠研和滿杯菠蘿。 招牌臭臭鍋                                                     宜蘭蕃茄豚肉鍋 用料很豐富而且很有台灣特色, 例如有貢丸,血米糕, 當然不少得的是招牌臭臭豆腐啦, 真的唔講得笑, 很臭很臭, 臭得黎但跟辣豬骨湯底很配, 很入味,對喜歡食臭豆腐的朋
2019年5月26日
今晚和3位大小朋友一齊去食晚飯,
在旺角有一間新開的食店,
是食台灣美食的,
因為平時和朋友一般是食開另一間台灣連鎖店的,
對台灣美食一向都好有愛,
很符合我的胃口,
二話不說就直接進店試下啦。

\

店面光猛整潔,
而抽氣系統做得不錯,
因為這間店的招牌主打就是台式火鍋
火鍋醬料選擇不多,
豉油,蒜蓉油,豆瓣醬,辣椒粉這幾樣,
但其實已經足夠了,
因為火鍋本身已經夠好味了。

今次4個大小朋友去食,
所以可以點很多款食物,
台式火鍋點了兩個:
招牌臭臭鍋和宜蘭蕃茄豚肉鍋,
主食:紅燒牛肉面,
台南滷肉飯,
小吃:鹽酥雞,
串燒:韮菜、茄子和蒜泥香菇還有雞肉串
飲品:珍珠奶茶、芝士茶茶8號、超級杯水果綠研和滿杯菠蘿。

用料很豐富而且很有台灣特色,
例如有貢丸,血米糕,
當然不少得的是招牌臭臭豆腐啦,
真的唔講得笑,
很臭很臭,
臭得黎但跟辣豬骨湯底很配,
很入味,對喜歡食臭豆腐的朋友絕對是一絕。
另外提一提,這裡有4個程度的辣度提供,
中辣已經很辣了,我和朋友都是很會吃辣的人,
都覺得中辣很夠刺激了,呵呵。
值得一讚的是兩個鍋湯底非常夠味但沒有味精,
食了整整一鍋兼喝了一碗湯都不覺口渴,
而且蕃茄湯更加鮮甜,
每啖都有濃濃的蕃茄味,正呀!

台南滷肉飯
份量很足,滷肉鹹味和甜味調配得宜,
而且肥瘦參半,
配飯一流

紅燒牛肉面
同樣配料十足,
足足有6-7舊牛肉,
紅蘿蔔除了本身的甜味亦食得到牛肉湯的濃郁,
不錯的牛肉面。

鹽酥雞扒
炸過之後的肉質依然很嫩滑
跟外表脆脆的雞皮互相輝映,
相映成趣。

燒茄子
關於茄子的料理我無不喜歡,
基本上是必食的。
而且這間的燒茄子處理的很好,
調味不會過重或輕,剛剛好。

燒韮菜
不錯,同樣調味得很得宜,
而且不會燒得很乾。

超級杯水果綠研                         芝士茶茶8號

滿杯菠蘿                                 珍珠奶茶
珍珠奶茶、芝士茶茶8號、超級杯水果綠研和滿杯菠蘿
這4杯飲品當中滿杯菠蘿和 芝士茶茶8號是很值得一飲再飲,
其中滿杯菠蘿有很多打碎了的果肉,
菠蘿控有福了!

整餐下來才吃了7百多元左右
每個人平均175元,但可以吃我很飽
而且也吃了很多款不同的台灣美食,
最值得推介的當然就是台式火鍋了,
還有串燒,
非常適合一班朋友食飯聊天的好地方。
用餐優惠
試食活動
  • 宜蘭蕃茄豚肉鍋
  • 招牌臭臭鍋
  • 燒茄子
2019-05-29 54 瀏覽
門口見到呢間餐廳好有台式cafe feel就入左去!招牌臭臭鍋 一個人非常夠食,啲牛都幾好高質,吾算好肥,仲有好多配料,鵪鶉蛋,丸,菇🍄等等。仲有個湯底好夠味,有酸菜,辣度又可以自行選擇,真心正!吾夠飽加$15仲有個魯肉飯🤗烤羊肉串,佢吾算好重羊味,有少少沙爹味,所以吾鐘意太so嘅朋友,可以一試!豬大腸平時掃街食得多,好少串燒舖有,有驚喜!外皮脆脆地!又吾算太肥膩!手打墨魚丸都不錯👍🏻幾彈牙!食到有墨魚粒!菠蘿🍍都好甜不酸!Very juicy🤤最後必試嘅係芝芝苺苺!芝士奶蓋好香濃!苺汁不會太酸,又吾會太甜,好fresh 好好飲!如果奶蓋再厚啲仲正!整體$20-25一串,價錢都幾抵食!而且佢個調味粉吾係7味粉咁單調,有少少椒鹽味!總之,令到啲串燒提升曬味道🤗唯一吾好係好多人食,張枱係二人枱,有啲逼,所以下次去要book好位,就有機會坐得寬敞啲
門口見到呢間餐廳好有台式cafe feel就入左去!
招牌臭臭鍋

吾夠飽加$15仲有個魯肉飯🤗

手打墨魚丸都不錯👍🏻幾彈牙!食到有墨魚粒!

菠蘿🍍都好甜不酸!Very juicy🤤

2019-05-28
之前行過已經好想去試。今日終於有機會👏🏻👏🏻👏🏻平時打邊爐要一大班人,呢款台式火鍋,一個人一小窩,亦有很多款不同口味,麻辣味火鍋十分出色。台式飲品和串燒也是這裡的主打。店員推薦芝士茶茶八號,厚厚的芝士在表面,每一啖茶都有好濃嘅芝士味,而且茶亦很清新👍🏻推薦我亦點了很多款不同的串燒,豬腩肉,雞翼,豬大腸,韭菜,菠蘿等,還有蒜蓉茄子🍆👍🏻👍🏻總括,餐廳位置很好,在旺角市中心,而且價錢適中,絕對抵食😋😋👍🏻
旺角一向也是大家心中美食集中地,最主要是款式多,品種多,國籍多~~哈哈! 小M我最近食得多好西~~餐,所以都想吃返台式食品中和一下! 要知道台灣是香港人愛去的地方之一,方便又近又易溝通,最重要是當地人很友善~~呵,好了,不說閒話,介紹一下近日前往吃了的茶茶台式料理。旺角台式料理店,主打晚市台式一人火鍋~~~~我晚上來吃哦,當然吃火鍋!點了招牌臭臭鍋和宜蘭蕃茄豚肉鍋,加配了手打烏冬和娃娃菜,另外還有紅燒牛肉面,台南滷肉飯配鹽酥雞扒, 之後覺得串燒很便宜又吸引,所以點了韮菜、茄子和蒜泥香菇還有雞肉串~~我們一行四人都點的很多~~但吃得完哦!大家到時可以拿醬料,選擇不算很多,但其實足夠,因為個火鍋其實好夠味!我都不是用了很多次!台南滷肉飯配鹽酥雞扒: 味道不及外面台式店的濃味,但感覺是很肉汁和健康。 鹽酥雞扒出奇地好味!香脆而雞肉滑~真正外脆肉軟~很有驚喜。串燒韮菜: 這個好好味~~而且調味做得剛剛好,不會辣,是香口的!招牌臭臭鍋: 個人認為要推介!其一,這個是為愛吃臭豆腐的朋友而設的一個辣鍋!第二,個湯好野味,又好濃味,沒有偷工減料,而且又有肥牛又有菜~~~唔怪得是招牌! 臭豆腐吸了湯的味
小M我最近食得多好西~~餐,所以都想吃返台式食品中和一下!

我們一行四人都點的很多~~但吃得完哦!

台南滷肉飯配鹽酥雞扒:
味道不及外面台式店的濃味,但感覺是很肉汁和健康。
鹽酥雞扒出奇地好味!香脆而雞肉滑~真正外脆肉軟~很有驚喜。

串燒韮菜:
這個好好味~~而且調味做得剛剛好,不會辣,是香口的!

招牌臭臭鍋:
臭豆腐吸了湯的味也不減原味~~而且兩個味配合得很好!讚!

紅燒牛肉面:
這個我唯一要挑釁是麵煮得未夠~~哈哈!其實只是我愛軟身少許的麵吧!
這個牛肉很好味,肉和根的位置也很完美,是好位置~~

燒茄子:
這個不過不失!下次來也會再點這個!

宜蘭蕃茄豚肉鍋:
健康之選的其中一個選擇,這個豚肉好好味~~吸了蕃茄湯底真心好味,而湯底明顯有花時間和蕃茄同煲後再來到枱上,因為湯中的蕃茄味很出!
我們最後用這個鍋滾埋個手打烏冬~~好正!!

坦白講~~點了這麼多付每人也不用200元~~再加上加湯不是加水的,是加湯的,這個也要加分!推介~~值得一去!

茶茶台式料理Cha Cha

旺角豉油街60-104號鴻都大廈地下AB號舖

Shop AB, G/F, Concord Building, 60-104 Soy Street, Mong Kok
tel: 23273011

用餐優惠
試食活動
話說喺隔離嗰間食羊嘅打邊爐等到燥咗有興趣可以睇返另一篇就知道我講緊邊間再次重申 嗰間打邊爐真係千祈唔好去你係會明明book咗位但係去到都冇枱因為佢將你張枱畀咗人然後就呃你話就快到等你喺嗰度戇居居等到天荒地老千祈咪上當我嗰日都眼見唔少人好似我咁等咗差唔多成粒鐘終於忍唔住離場走咗之後過多幾個舖位就嚟呢間台灣嘢入面個阿姐話熱情招呼畀五分鐘執執張枱就快到大佬呀 呢啲先至做生意應有嘅態度見阿姐咁有誠意就入嚟試下啦叫咗個臭臭鍋牛肉麵同埋啲串燒牛肉麵正正常常啦老實講都唔係啲咩靚嘢串燒就真係好鹹好鹹完全唔明點解佢要落咁多調味尤其是嗰個燒韭菜咸到你真係想攞水沖完先知放得入口最終當然係咬咗兩條就冇食啦其實都唔知佢係咪想特登整到啲嘢食鹹啲等啲人幫襯佢啲台式特飲我叫咗杯柚子成餐飯最正常係杯嘢飲㗎啦不過講話講嘢食唔好嗰啲我都可以忍服務態度唔好就真係冇得忍我反而覺得佢呢度起碼啲阿姐正正常常先啦無論你啲嘢食幾好若果服務唔掂嘅話真係好食到飛我都一定唔會嚟幫襯
話說喺隔離嗰間食羊嘅

若果服務唔掂嘅話
真係好食到飛
我都一定唔會嚟幫襯
2019-05-28 29 瀏覽
朋友剛去完台灣旅行回來,便想念台灣美食。我唯有上OpenRice 尋找台式料理,發現這間餐廳感覺不錯,便提議食這間。大約7:30左右去到餐廳,都幾多人去食,興幸去到就有位坐,唔駛等。先看看餐牌,選擇都幾多,有火鍋,串燒,特選套餐及台式飲品。我們點了一人一火鍋,少量串燒及台式飲品。酥炸花枝墨魚丸,熱辣辣炸出來,肉質Q彈,配搭上泰式甜辣醬,正。惹味燒牛舌,蒜香蠻香濃的,牛舌煙煙韌韌,味道不錯。燒菠蘿🍍,鮮甜多汁,亦可解辣,不錯之選。花蓮烤魚🐟鍋,可以選擇不同辣🌶度,我當然揀左BB辣,怕太辣食唔到。原來火鍋配料都幾多,有枝竹、蜆肉、木耳、金菇等等,而且價錢又唔貴。意想不到魚肉都幾嫩滑。其他配料都屬於正常牌。芝芝莓莓🍓(少甜),芝士🧀都幾幼滑,士多啤梨都幾香。不過都幾邪惡。😈

先看看餐牌,選擇都幾多,有火鍋,串燒,特選套餐及台式飲品。

我們點了一人一火鍋,少量串燒及台式飲品。

惹味燒牛舌,蒜香蠻香濃的,牛舌煙煙韌韌,味道不錯。

燒菠蘿🍍,鮮甜多汁,亦可解辣,不錯之選。

意想不到魚肉都幾嫩滑。其他配料都屬於正常牌。

2019-05-27 18 瀏覽
朋友見我有陣時係香港食臭臭鍋,但係又唔想嚟我屋企附近,今日終於比我喺OpenRice見到旺角有一間新開,有臭臭鍋食,所以即刻問我朋友有冇興趣食。擇日不如撞日,所以就即興今晚去咗食。✌🏻兩條友好似餓鬼投胎咁,一人一杯野叫飲,一共兩個鍋再左三款小食。🤣Cha Cha 個Logo好攪笑🤣我叫左匿杯「超級水果綠妍」—>生果新鮮,甜度仲可以自己揀👍🏻👍🏻👍🏻朋友叫咗埋杯「芝士莓莓」—>佢話幾好味。花枝丸係我台灣野必叫 —> yummy 😋雞翼 —> ok 燒牛脷 —> 勁大件 😋臭臭鍋 —》 足料,d豆腐勁正😋😋😋烤魚鍋 —> 我勁like, 不過朋友就覺得辣咗d😂滷肉飯同白飯一人一個😬

Cha Cha 個Logo好攪笑🤣

朋友叫咗埋杯「芝士莓莓」—>佢話幾好味。

花枝丸係我台灣野必叫 —> yummy 😋

雞翼 —> ok

燒牛脷 —> 勁大件 😋

臭臭鍋 —》 足料,d豆腐勁正😋😋😋

烤魚鍋 —> 我勁like, 不過朋友就覺得辣咗d😂

滷肉飯同白飯一人一個😬
2019-05-27 14 瀏覽
旺角真係嘢食選擇,今日朋友帶我過嚟依一間特別新穎。佢有平時台灣台式飲品,味道仲不錯。呢度用茶來做主打,有水果茶,名茶加芝士,純茶或奶茶,好多配搭。今日大家都唔係好肚餓,出嚟聚一聚傾吓計,所以叫咗一個鍋加多少少串燒,再加這個飲品。邊打邊傾計,簡直一流。湯底選擇多,有招牌臭臭鍋,麻辣,藥膳雞煲等等。今次叫咗個麻辣湯底,份量也幾大,如果自己一個一定夠食😉。串燒也選擇唔多,店員也很細心不停講解餐牌上的推介。我哋叫咗個茄子,雞翼,豬腩片,菠蘿,全部即叫即整值得一提雞翼同茄子超好味雞翼啲皮燒得好脆外脆內軟,好多肉汁。茄子上也有很多蒜蓉。以價錢唔係太貴,一邊打邊爐一邊食串燒,爽
2019-05-27 21 瀏覽
2019-05-26 35 瀏覽
見到門口大大張poster話下午茶7折就入去試下, 環境一般,有d小昆蟲飛,食物即煮,係熱既, 炸雞排普通,未食過有水浸住既鹵肉飯(應該係加d烚菜時既水太多), 沙茶牛肉麵係普通茶餐廳肥牛麵,份量ok, 飲品都係正常味道, 荔枝紅茶味道正常,奶蓋比較少,但堂食都用外賣膠杯連蓋加飲管, 好唔環保,埋單見冇折問佢先講星期日冇, 都冇辦法, 出門口睇番, 原來好細張紙喺側邊寫冇,算啦, 自己睇唔清楚, 但總括價錢,食物同環境, 隔離有更好選擇,唔會再幫襯。
2019-05-25 23 瀏覽
哈!這世界除了有香香雞,髒髒包,還有臭臭鍋!來自台灣,用上了臭豆腐做主角的台式臭臭鍋,常去台灣旅遊的朋友經常會吃,但多年沒到台灣,在香港也不常吃台灣菜的我,一直都未吃過這台灣特色臭臭鍋,直到這天晚上,我來到這間主打火鍋、串燒、台式小食和茶飲的「茶茶台式料理」,才終於在這兒第一次試了它的「招牌臭臭鍋」($108)。其實這台式料理店有六款火鍋款式可揀,好像「花蓮烤魚鍋」、「茶茶麻辣鍋」、「藥膳雞鍋」等,不過一心想吃臭臭鍋的我,當然不會被它們引誘到啦!這兒的「招牌臭臭鍋」材料不少,臭豆腐、鴨血、米血糕、鹵大腸、鵪鶉蛋、台灣貢丸、牛肉、蜆仔、金菇、鮮冬菇、榨菜、娃娃菜、韭菜、椰菜等,共冶一爐,雖然部分材料只得一件,但隨著鍋中的食物開始變熟,橙褐色的火鍋湯開始起泡冒煙,立時香氣四溢,煞是吸引。雖然我吃的是小辣程度,索透湯汁的各款食物,我仍然覺得惹味刺激,最後把鍋中所有東西全部吃光。吃辣鍋當然最好來杯冰凍的台式飲品啦!點來一杯季節限定的微甜,只得原來25%甜度的「芝士莓莓」($39)。這杯芝士奶蓋果汁飲品甜味剛好,也不會酸,芝士奶蓋鹹味適中,水準不錯,一點不比台灣茶飲專門店製作的差。還吃了幾款串燒
還吃了幾款串燒,一客四隻,大小不一的「香烤蒜蓉香菇」($18)和「蒜蓉燒茄子」($35/份)都是素,但都十分濃郁惹味,下得毫不吝嗇的蒜蓉帶給味蕾的刺激可不簡單。
也點了與「蒜蓉燒茄子」同樣是必吃推介之一的「金牌羊肉串」($28/2串),味道同樣可喜,肉質也夠軟嫩。可惜這兒沒有「串燒白鱔」可吃,本來有下單的「惹味燒牛舌」又賣光了,幸好最後點的多水多汁,開胃好味的「甜燒菠蘿」(22/串)還剩最後一份,不然的話便真的令自己有點失望了。
第一次食臭臭鍋,感覺都不錯呢!
  • 招牌臭臭鍋
  • 芝士莓莓
  • 香烤蒜蓉香菇
  • 蒜蓉燒茄子
  • 金牌羊肉串
2019-05-24 13 瀏覽
今個星期一放工同男朋友去旺角 行下行下 就見到依間店 鋪頭外貌吸引左我 見到個環境都好舒服 特別門口有霓虹燈 見到有唔少人黎打卡影相 而我個人比較鍾意入面個幅白瓷磚牆 咁岩又被安排坐附近而我地點左一人一鍋 因為放工都特別餓呀叫左一個麻辣鍋同沙茶鍋 仲叫左燒茄子同燒雞翼個麻辣鍋配料都好豐富 有海鮮 肥牛 丸類 金菇 冬菇 豆腐 菜 仲有公仔麵 對於一人份 真係可以捧住個肚出門口呀而個沙茶鍋相比麻辣鍋配料冇咁多 但特別讚既地方係好多菜 對於一個咁鍾意食菜既人 係非常好事 而我自己都比較鍾意沙茶鍋而串燒種類都好多 同一個專買串燒既店都差不多 但我地費事做大嘥鬼 所以就叫左兩款燒茄子好正 好多蒜蓉 不過如果有埋辣粉 鬼相信更正 而雞翼雞皮好脆 有少少似土匪雞翼 整體來講大家如果同時想食火鍋又想食串燒 可以黎會一會佢 係一個不錯選擇
入面個幅白瓷磚牆 咁岩又被安排坐附近

而我地點左一人一鍋 因為放工都特別餓呀
叫左一個麻辣鍋同沙茶鍋 仲叫左燒茄子同燒雞翼

2019-05-23 19 瀏覽
呢條街成條都係食市,行黎行去最後揀左呢間,可能因為係平日,入去就有位坐。同老婆share一個鍋同叫左啲串燒,另外叫左野飲。第一次去餐廳食野有奶蓋飲😍😍愛芝士既我緊係要試下啦,叫左杯芝士莓莓,啲芝士味好濃郁,一個字:正個鍋因爲老婆叫左中麻辣鍋,對我黎講有啲辣😂😂但又忍唔住不斷夾黎食另外啲串燒好野味,叫左幾款都好食,茄子雞串牛舌等好入味而且又唔乾身🤤好貪心地叫左隻燒虎蝦,呢個大推👍🏻👍🏻👍🏻絕對冇介紹錯,想encore多隻但老婆唔比😂燒扇貝都好食,但如果加啲辣粉落去就perfect 啦
同老婆share一個鍋同叫左啲串燒,另外叫左野飲。

燒扇貝都好食,但如果加啲辣粉落去就perfect 啦
  • 芝士莓莓
  • 燒牛舌
2019-05-22 63 瀏覽
終於有時間看全城熱話的xxx聯盟4!!看完電影又到了晚餐時間。平日的旺角到放工時間也是非常多人的,豉油街一直路都有很多餐廳,而在多間餐廳中,見到一間新名的台式料理—茶茶台式料理🦖🦖店舖位置接近街尾,改了名字,店門有一隻霓虹燈的恐龍🦖Q版在吃一人火鍋,非常可愛,店舖名字是茶茶,不知恐龍仔是否叫茶茶?!店舖大約30-40個座位,一邊有卡位的座位較窄,裝修設計簡約,白色為主,白色枱配上黑色椅子,而牆上有一段介紹店鋪的特色的英文字,簡短,但非常清楚。今次四人吃飯,而我們沒有一人一鍋,是想吃其他小吃,所以我們點了兩份火鍋加串燒和芝士茗茶。藥膳雞鍋一點上火,就有藥材味飄出,個湯底顏色非常清澈,是雪白色的。記得要先吃炸魚皮,又脆又香,所有蔬菜都吸收了湯頭,非常鮮甜,把蔬菜的甜更推上一層!!粉絲一定要加,吸收了雞和湯頭的味道,鮮甜可口!!😋😋雖然有醬料可點,但是湯底已很足料,不需要其他醬料已經美味。花蓮烤魚鍋🐟它是6個鍋中最少配料的,因此加了鵪鶉蛋和粉絲,除了鯇魚和炸枝竹外,其他配料味道非常普通,我選了小辣的辣度,一點上火,嗅不出辣味,但一口湯後,會慢慢出辣味。一眼見到鯇魚是已煎熟的,不過怕魚是未完全

藥膳雞鍋

粉絲一定要加,吸收了雞和湯頭的味道,鮮甜可口!!😋😋

雖然有醬料可點,但是湯底已很足料,不需要其他醬料已經美味。

花蓮烤魚鍋🐟

一眼見到鯇魚是已煎熟的,不過怕魚是未完全熟,還是等水沸騰才吃。鯇魚的魚皮被煎得非常脆,就算被湯水洗禮後,還能保持脆皮👍🏻👍🏻👍🏻
炸枝竹是吸收辣湯的精華,是火鍋的美食!!

花蓮烤魚鍋

台式小食拼盤

拼盤有台式小香腸,雞翼,花枝丸各兩件,小香腸切片上碟,味道正常,就是蒜香小香腸。雞翼上抺了些蜜糖,甜甜香香的。花枝丸是我去台灣必吃的,而這間的花枝丸比不上台灣的,但仍然有花枝粒的口感👌🏻👌🏻

香烤翠玉瓜推介👍🏻👍🏻

雖然用煎的方法,但翠玉瓜咬下去的時候,非常多汁,不會柴柴的!!
香烤翠玉瓜

惹味燒牛舌推介👍🏻👍🏻👍🏻

牛舌是厚片的,是我意想不到的,我非常怕牛舌有那種腥臭味,尤其是厚片會特別有這味道,可是這間店的沒有腥味,牛舌煎得好軟熟,還有肉汁,正!😋😋
惹味燒牛舌

蒜蓉燒茄子

蒜蓉超多,有些七味粉,但感覺是先煮熟,再煎一煎的,茄子沒有燒的味道。
蒜蓉燒茄子

香烤韭菜

好香,但有啲油,一般好吃。
香烤韭菜

香烤蒜蓉香菇👍🏻👍🏻

一串有三粒,非常多蒜蓉,佈滿整個香菇,香菇好軟身,可惜塗了太多油,感覺有點油膩。
香烤蒜蓉香菇

脆香燒汁雞中翼

雞翼有啲孜然粉,好脆口,同拼盤的雞翼不同。

脆香烤汁雞中翼2隻

芝士茶茶八號,芝士凍頂烏龍茶
珍珠奶茶,芝士莓莓🧀🥛

芝士奶蓋非常好食😋😋😋
芝士茶茶八號是紅茶,不知道八號是怎麼解釋,紅茶好香濃。芝士凍頂烏龍茶,正正常常,芝士有點兒搶過烏龍茶的味道。珍珠奶茶沒有什麼特別,建議是半糖。芝士莓莓是最有特色的,是草莓沙冰,感覺還有藍莓,芝士並沒有搶過沙冰的味道,非常之夾!!

芝士茶茶八號,芝士凍頂烏龍茶,珍珠奶茶,芝士莓莓

總結:價錢算平民,坐得幾舒服,如果鍾意臭臭鍋的人一定要試下!!兩個人吃一個火鍋都可以!!值得一試!🤗🤗
2019-05-08
花蓮烤魚鍋
香烤翠玉瓜
惹味燒牛舌
香烤蒜蓉香菇
脆香烤汁雞中翼2隻
芝士茶茶八號,芝士凍頂烏龍茶,珍珠奶茶,芝士莓莓
2019-05-21 9 瀏覽
成日喺旺角行有時都想試吓啲特色嘢食咁啱早排去完台灣都幾掛住台灣嘅嘢食所以就上網搵左呢一間台式料理呢一間台式料理最出名就係食臭臭鍋臭臭鍋其實好似香港嘅打邊爐咁就係將好多嘢食放埋一齊咁就叫做一個臭臭鍋我哋入到去嗰時已經係夜晚九點幾但係店員都好好招呼我哋個臭臭鍋好好食另外就係我哋都叫咗個特色奶蓋十分之好味吸引到我下次再去
成日喺旺角行有時都想試吓啲特色嘢食
呢一間台式料理最出名就係食臭臭鍋