2020-07-20
今日買完鞋又過黎茶茶食飯,雖然上次食過臭臭鍋幾好食~但今次就想食D同上次不同的~鹽酥雞扒滷肉飯見檯檯客都叫咁滯,就唔蝕底叫埋一份!上到檯果然好吸引!外皮係好正宗既台式鹽酥雞外皮,唔係就咁油炸就話係鹽酥雞果隻!而且雞扒大大塊,切件上又易食又抵食!咬落口外脆內嫩,雞肉有油脂同肉汁,一D都唔乾。滷肉飯既滷肉比例亦唔少,撈飯食又香口又滿足!唔會過咸味道岩岩好!小香腸拚鹽酥雞粒食台灣野點少得台式小香腸,見鹽酥雞扒咁正,老公話要叫埋鹽酥雞粒!呢個雙拼就岩哂喇! 小香腸烤得香脆,咬落去肉香四溢,好正! 鹽酥雞粒比雞拱細舊更加容易食~作為小食唔錯,好快就食哂!滿杯紅柚子食完D熱氣野一定要飲杯野爽下!呢度既台式飲品選擇都好多,我揀左滿杯紅柚子,黎到見到超開心,因為顏面色又靚又大杯!雖然我叫左走甜但杯野一D都唔酸唔澀,好易入口仲好透心涼,有紅柚味之餘一路飲仲一路有D碎冰咬下~清新又解渴夏天必點!
鹽酥雞扒滷肉飯
小香腸拚鹽酥雞粒