2024-04-08
💡高質廚師發辦🇯🇵😍朋友生日,當然要搵佢最愛的Omakase,呢間係好有創意,材料上乘,食材非常新鮮,坐係師傅前面,一邊欣賞師傅精心製作,一邊享受美食。而且製作每一道菜都會細心解釋,難怪長期滿座😋🌸Moon $1,580/位🍽先付先付包括百合柑橘蜜煮、白飯魚乾、沙甸魚,帆立貝配三文魚籽。整係擺盤都覺得好靚,帆立貝夠大粒彈牙,柑橘經過蜜煮,甜甜哋,好開胃。🍽刺身🐟鮫鰈魚呢個真係好特別,視覺效果一流!師傅會以食用番梘同液態氮整成bubble,大大個泡泡球包圍住,當泡泡球爆開,形成煙霧彌漫,成個感覺好正,鮫鰈魚配上紫蘇花魚子醬,口感豐富。🦪生蠔生蠔係長崎縣,唔會太重海水嘅鹹味,口感特別爽甜。🐟三文魚籽海膽杯三文魚籽粒粒都超飽滿,海膽係嚟自北海道嘅馬糞海膽,味道好鮮甜。🦑鹽江魷魚經過炙燒後,味道更突出,唔好睇小細細一隻,但估唔到又幾滋味,岩曬拎黎配酒食。🐟長崎縣鰹魚師傅用火槍炙燒過後,將魚油逼出來,味道更濃烈。可以先試下原味先,唔夠味先再沾上豉油同Wasabi。🐟燒鰆魚配以蘿蔔蓉及麵豉醬,鰆魚肉質細嫩,食個陣加入蘿蔔蓉,可以解膩感。🍽寿司🍣真鯛魚加入柚子皮,帶有甘甜味。🍣銀鱈魚 上面加入左黑松
🌸Moon $1,580/位
🍽先付
🍽刺身
🐟鮫鰈魚
🦪生蠔
生蠔係長崎縣,唔會太重海水嘅鹹味,口感特別爽甜。
🐟三文魚籽海膽杯
🦑鹽江魷魚
🐟長崎縣鰹魚
🐟燒鰆魚
🍽寿司
🍣真鯛魚
加入柚子皮,帶有甘甜味。
🍣銀鱈魚
上面加入左黑松露,又夾和,唔伙搶曬味道。
🍣活帆立貝
帆立貝好爽口,配上柚子鹽,幾清新。
🍣鹿兒島間白魚
肉質都幾緊實,食落都幾爽口
🍣黑目魚
味都幾解甜
🍣池魚
中間有啲芝麻,食落會香口啲
🍣富山縣白蝦
白蝦肉鮮甜口感帶點黏,入口即溶。
🍣大分縣中拖羅🐟
充滿油脂,好軟嫩,入口即溶的感覺
🍣北海道赤海膽
海膽份量相當多,味道鮮甜回甘,配上淡雪鹽調味,味道更突出。
🥣吸物
比較少見的蜆肉湯,蜆肉飽滿,飲落去幾清甜,
🍈赤肉蜜瓜 🍈
蜜瓜香甜多汁,而且有滿滿的水份。 香印配上白酒啫喱味道清新優雅,好滿足。